Saulaino noskaņu nedēļa

Saulaino noskaņu nedēļa

Laika apstākļus šajā augusta nedēļā ietekmē anticiklons, kas, rudenim tuvojoties, attiecīgi nozīmē pārsvarā saulainus laika apstākļus un siltas dienas, taču dzestras naktis. Līdz augusta vidum pārsvarā gaidāms skaidrs un saulains laiks, neliels vējš. Tā rezultātā naktīs daudzviet var sabiezēt migla un rīta pusē sagaidāma arī salna.

Laika apstākļus Latvijā nosaka augsta spiediena apgabals

Nedēļas pirmajā pusē pārsvarā dominēs saule, gaisa temperatūra naktīs noslīdēs zem +8 grādiem, izņēmums vienīgi jūras piekraste. Dienas kopumā būs patīkami siltas, caurmērā +17 ... +22 grādi. Jāņem gan vērā, ka atsevišķos rajonos bezvēja ietekmē migla var neizklīst arī dienā, kas nozīmē vēsāku laiku.

Gaisa temperatūras prognoze trešdienas rītam

Darba nedēļas otrajā pusē laikapstākļi mainīsies - ja dienas kļūs vēsākas, tad naktis, līdz ar mākoņu segu, siltākas, vietām īslaicīgi uzlīs.

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 15.09.2016 06:54

    Šorīt pie zemes temp. zem nulles -1°. t.co

    Ielādē...
    1. 15.09.2016 10:49

      Varu galvot, ka tajās pļavās tālumā pat aukstāks uz zāles.
      Aizvadītajā naktī mani visvairāk pārsteidza Ventspils ar saviem +3! Lidosta atrodas pilsētas dienvidos vien dažus km no jūras, tātad nereti vismaz daļēji pilsēta glābj no sala, kas nāk no ZA, bet šie zemie grādi, kas tur nav gluži retums, liecina, ka arī citviet pašā jūras krastā ir auksts. Jūras ietekme beidzas ar pirmajām kāpām. Tātad visā Latvijā ir auksts.

      Ielādē...
  2. 15.09.2016 11:36

    Salna tomēr laikam nav bijusi. Vismaz mašīnu jumtu augstumā:)Bet nu dubaks..............!Ļoti lēnam iesilst. Patlaban +16*C, gandrīz bezvējš, gandrīz bez mākoņiem. Ar to arī šī vasara ir beigusies. Bezdelīgas arī jau pāris dienas kā neredz. Būs jāgaida lielos gājputnus:)Vēl tak nepošas prom?

    Ielādē...
    1. 15.09.2016 12:12

      Nav jau zināms, kur tās mašīnas atradās, bet ar +3..+1 grādiem apkārt Rīgai neizbēgami šur tu Pierīgā salna uz zāles bija gan.
      Iepriekšējā naktī dzirdēju laikam zosis. Bet tas bija tikai viens bars un pēc kliedzieniem ne pārāk liels. Pagaidām gan Somijā un Krievijas ZR nav īpaši aukstāks kā pie mums.

      Ielādē...
  3. 15.09.2016 21:05

    Vai šajā naktī gaidāms Mēness aptumsums? Rīgā pēkšņi apmācās... tad šī parādība paliks neskatīa...

    Ielādē...
    1. 15.09.2016 22:06

      Kāpēc pēkšņi? Tā mākoņu josla nāca visu dienu un HIRLAM vispār jau aizvakar redzēja, ka šonakt būs apmācies un neierasti silts. Vismaz es nupat ārā mini meteoorgasmu словила. Vienā T-kreklā biju.

      Ielādē...
    2. 15.09.2016 22:35

      Pusēnas Mēness aptumsums ir rīt, sākot no satumšanas.

      Ielādē...
      1. 15.09.2016 22:48

        ak, jā 16-ais tik rīt vēl būs :)

        Ielādē...
  4. 14.09.2016 14:37

    No rīta ap +8..+9*C. Patreiz gandrīz skaidrs ar nelieliem mākonīšiem, un +19*C ēnā.

    Ielādē...
    1. 14.09.2016 15:48

      Man sejas līmenī bija +8, uz zāles +4. Lai gan vējš ik pa laikam uzpūta visu nakti - rasa parādījās vien pēc pusnakts. Starp citu, Ventspilī abas pēdējās naktis dikti aukstas. Nekāda labuma no siltās jūras. A pagājušās piektdienas naktī es pamanījos ciest no salnas. domāju, ka arī pagājušajā naktī TUR plosījās sals. Sen atpakaļ septembra pirmās 2 dekādes nepazina salu, bet mūsdienās sals ņemas visu vasaru, bet maijā un rudens sākumā imitē ziemu. Vot Tu reiz vasarā minēji, ka viss vēl augšot drēgnā laikā. Tad lūk tas pats "lielais" pa otrdienu ne mm nepastiepās, lai gan nakts un diena bija tik siltas, ka pat diennakts vidējā iznāca +14.5, turklāt diena bija visnotaļ saulaina. Skumji, jo tik agru augšanas beigšanos neesmu novērojusi. Agrāk tā ievilkās līdz oktobrim. Nu atdziest mūsu Latvija ar paātrinājumu, kamēr Vecā Eiropa bauda tropus septembra vidū.

      Ielādē...
      1. 14.09.2016 20:46

        Savus kabačus sasedzu ar agroplēvi. Īstenībā šogad no tiem nekādas jēgas nebija, bet vēl daži kabacēni ir aizmetušie....ja nu pēc šīm salnām nāk 2. atvasara??...vēl varbūt izaugs (cerības, kā zināms, ir muļķu mierināums:))

        Ielādē...
      2. 16.09.2016 00:09

        Dabā viss ir cikliski, lielākos un īsākos ciklos.
        Jāsamierinās, ar notiekošo. Ja nevar mainīt apstākļus, jāmēģina mainīt savu attieksmi pret notiekošo.
        Jā , varbūt vēsums vai salna, aptur augšanu, pēc tam iedarbina cita rakstura bioķīmiju, kas noved pie augu nobriešanas, gatavošanās miera periodam ar ilgstošaku vēsumu.
        Ne visi augi ir spējīgi pārciest šadas pārmaiņas. Mēs varam pamēgināt pārbaudīt, vai viņi spēs adaptēties nelabvēlīgo apstākļu periodam. (Un tas ir vienīgais, ko mēs varam, neskaitot "satuntulēšanu" vai pārvietošanu "aizvējā")

        Ielādē...
  5. 15.09.2016 11:32

    Salnas nav bijis, nekas nav ne nosalis, ne apsalis, mazāk par +6 nav fiksēts, tagad +15.6, silta saule un dažas mākoņu gubas

    Ielādē...
    1. 15.09.2016 12:08

      Pēc Latvijas Augu aizsardzības pētniecības centra un Latvijas Valsts Ceļi datiem Siguldā bija aukstāks. Tātad Jums ir neparasti silts mikroklimats, ko vēroju jau gadiem. Dīvainākais ir tas, ka es pati nekad neesmu saskārusies ar savu novērojumu neatbilstību tuvējiem profesionāliem datiem. Man viss vienmēr sakrīt. Tāpat savādi, ka amatieru novērojumi kā likums ir "siltāki" par pārējiem. Un tieši tā sabiedrībā rodas ilūzija par Latvijas fenomenālo pārkaršanu, kamēr patiesībā viss mierīgi izsalst. Piemēram, daudzi cilvēki pat Vidzemē apgalvo, ka ziemas nebija... nu tur dažas salnas janvārī esot bijušas. Lai gan, ja decembra beigu lielo salu pieliktu janvārim, bet janvāra beigu atkusni izņemtu, tas būtu viens no aukstākajiem janvāriem vēsturē. Es par to, ka sala periods patiesībā bija visai spēcīgs, bet dažiem liekas, ka valdīja teju vasara.

      Ielādē...
      1. 15.09.2016 23:09

        Agrāk, kad mana māja bija uz ielas beidzamā un tālāk sekoja mitras pļavas, arī bija jūtami aukstāks. Tagad viss apbūvēts, mitro pļavu, kurās bija agras salnas, vairāk nav un valdošajiem R vējiem, kas agrāk pāri pļavai māju rudeņos aukstu izpūta, priekšā 2,5 stāvu paliela celtne. Mana māte dzīvo otrā pilsētas galā, viņas termometra rādījumi no manējiem gandrīz vienmēr par dažiem grādiem atškiras.

        Ielādē...
        1. 16.09.2016 00:05

          Nu lūk, pats atzināties. Tātad mikroklimata datus publicējat. Kaut kāda vērtība jau ir arī tādiem datiem, jo var salīdzināt Siguldas antropogēnā (urbānā) siltuma lielumu, zinot, kas darās apkārt pilsētai. Man gan liekas, ka neapgūts lauciņš ir Siguldas un Cēsu zemākās vietas, kur reljefa dēļ mēdz būt pasakaini grādi jebkurā laikā. Piemēram, Priekuļos nekad nav reģistrēti -40, kas attiecināmi arī uz Cēsu augšējo daļu, toties lejasdaļā krietni pāri -40 bijuši. Un te ir interesants moments, ka šeit Cēsis un zemās vietas turpinājums neparādās kartē kā pāri -40, lai gan toziem noteikti bija pāri -40 (atšķirība ar Priekuļiem mēdz sasniegt pat -10 grādus). Tieši tas pats ar Siguldu, kuras ieleja ir pavisam cita pasaule. Ja es būtu siguldiete, gan jau saltos rītos dotos mērīt, cik tad grādu ir lejā pie Gaujas. Starp citu, uzbūvētais sporta komplekss pie vidusskolas noteikti palielinās pilsētas siltuma efektu. Tā tā Sigulda sasilst... tikai ne jau klimats sasilst, bet cilvēka izmainītā vide.

          Ielādē...
        2. 16.09.2016 00:11

          Antropogēnais siltums.

          Ielādē...
  6. 16.09.2016 01:50

    15. sept. no rīta saulains. Plāna, zema migla. T. pie 2. stāva loga +5*. Spiediens 768 mm. Daži sīki spalvu mākonīši. Ap pusdienas laiku parādījās daži sīki vidējās zōnas slāņu mākonīši. Vējš pie zemes no ZA. Spiediens sāka krist. Pēcpusdienā pilnīgi skaidra debess. T. +17*. Lēns, grozīgs vējš. Vakarā ZR pusē nelieli vidējās zōnas slāņu-gubu mākonīši. Pēc saulrieta ZR pusē redzama vidējās zōnas slāņu mākoņu lauka mala. Pašlaik apmācies. Mēness nav redzams. T. +15*. Spiediens 764 mm.

    Ielādē...
  7. 16.09.2016 03:07

    Bet kas par nakti pēc lielajiem saliem! Pat vasarā puse nakšu ir aukstākas. Jā tā būtu visu septembri! Vispār, nesen rītausmā dzirdēju putnu čivināšanu kā martā. Un tagad šis siltums pēc dikti saulainās dienas - tādas pavasarīgas noskaņas, lai gan zinu, ka tūlīt sāksies svina pelēkās debess maratons. Tad sajutīšos kā kurmja līgava, atceroties pasaku par Īkstīti.

    Ielādē...
  8. 16.09.2016 04:57

    Ceturtdienas rīts sākās ar aukstu dvašu, tomēr bez salnas - vismaz pilsētas centra daļā. Nekur nemanījās saluma pēdas. Min. t. pie loga +4,6*C. Tādā gan salna uz zāles mierīgi varētu būt, bet nav obligāta. Ļoti iespējams, to patraucēja diezgan biezā migla, kas bija jau agrā rītā, bet pēc 7.30 vienubrīd sabiezēja ļoti bieza, varēja būt pat zem 100 m redzamības.
    Iespējams gan, ka pilsētas nomalē vai apkārtnē salna bija. Bet nu tādu datu pagaidām man nav. Savukārt rīta pusē migla diezgan ātri izklīda, diena gan iesila ļoti lēnām, vēl 10.10 +11,4*C, tomēr pēcpusdienā laiks iestājās jau pat viegli silts, maķenīt virs +19, ar vieglu vējiņu. Ne nu gluži vasaras siltums, protams, bet tomēr. :)
    Tāds līdz ~17.00, max.t. +19,7*C, pēc tam lēnām, uz vakara pusi arvien ātrāk vēsāks. Dienā neliels mākoņu daudzums, vakarā atkal pilnīgi skaidrs un bezvējš. 19.10 vēl +16,1*C, bet vēlākā vakarā t. nokritās līd… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...
  9. 14.09.2016 12:15

    Salna nebija, bet rasa ļoooti auksta. Saulaina diena, bet jau ar rudens smaržu.Bērzi paliek arvien dzeltenāki. Toties zied jasmīni, mežrozes, rododendri, prīmulas un bergēnijas . Protams, ne jau masveidā:)Un man ābelē aug skaistas celmenes, mēģināju atšifrēt- it kā ZELTAINĀ ZVĪNENE
    (Pholiota aurivellus ).Tas gan laikam nozīmē, ka ābelei gals klāt. Bet sēnes smukas:))

    Ielādē...
    1. 14.09.2016 14:36

      Gals pienāks tad, kad stiprāks vējš, tai trāpīs. Bet, ja Jums, nebūs pretenziju pret celmeņu augšanu un dažiem sausiem zariem , tad tā, spēj ražot vēl vairākus gadu desmitus.

      Ielādē...
      1. 14.09.2016 20:42

        Da tā jau nezin cik gadu desmitus veca............"Sīpoliņš" ar sen nogrieztiem zariem pie paša stumbra. Tur tagad ir nelieli dobumi, un tais dobumos sasējušās sēnes. Man nav pretenziju pret sēnēm, man netraucē arī sausie zari, vienalga tajā milzenē uzkāpt nevaru un nozāģēt tos arī ne. Man pat patīk tā simbioze.

        Ielādē...
        1. 16.09.2016 00:00

          Viss, kārtībā! Lai aug(ābele).
          Simbioze, šajā gadīijumā ir mazāka, vairāk ir sēņu parazitēšana, koka stumbra neaugošajā(agrāk izaugušajā) daļā, kuram ir balsta funkcija.
          Šo sēņu darbības rezultāts ir stumbra noārdīšanās, kokam vēl dzīvam esot.
          Lai gan "caurule" ir gandrīz tik pat izturīga kā "stienis", tomēr koka vainagā zari var radīt nevienmērīgu slodzi uz stumbru. Vējš to var "novērpt" vai izgāzt.
          Bet, ābeles dzīvībai (un ražošanai) reizēm pietiek ar 5cm platu un 2cm beizu mizas strēmeli uz sausi kaltuša stumbra daļas.
          "Sīpoliņam" kā škirnei - nav ne vainas!

          Ielādē...
          1. 16.09.2016 00:50

            Izcila šķirne, kas pagrabā lieliski glabājas teju visu ziemu! No mazām dienām esmu to iemīļojusi - vēl LPSR laikos skolēniem pirms ziemas brīvlaika lika saldumu paciņās. Eh... nostaļģija pārņēma...

            Ielādē...
            1. 16.09.2016 10:12

              Un sula sanāk izcila- gaiša un salda!

              Ielādē...
  10. 16.09.2016 16:19

    *15.9.2016., ceturtdiena, Rīga. (Vērojumu 40. gads un 190. diena) Neliela aukstā fronte no ZR puses, pirms tam anticiklons. Naktī skaidrs, dienā nelieli "laba laika" plāni gubumākoņi, vietām ZA pusē arī augstie ac, pēc saulrieta samācās ar ac slāņiem. R vējš 1-2m/s. Gaisa temperatūra: plkst. 3:00+8; 9:00+12; 15:00+18; 21:00+14.

    Ielādē...
  11. 16.09.2016 21:21

    praktiski apmākusies diena. T līdz kādiem +14, +15, bet rikšot orientēšanās distanci Tilžā bija karsti tāpat. Dažas reizes mēģināja pat nenozīmīgi smidzināt.

    Ielādē...
  12. 16.09.2016 22:01

    Šis Mēness aptumsums ir "nekāds", tik ieskatoties var redzēt nelielu noēnojumu augšpusē.

    22:12: Ir - neliela galerija - no Mēness vērojuma šaja vakarā.

    Ielādē...
  13. 15.09.2016 22:12

    arīdzan piemācās. +14. Bet tas pusēnas aptumsums tāpat nebūtu īpaši manāms. Šobrīd pilnā sparā ir aiz mākoņiem. Cerams, tak nelīs, man papardes un vībotnes uz veļas auklas žāvējas.

    Ielādē...
    1. 15.09.2016 23:22

      Ko dara papardes un vībotnes uz auklas?!.....kamdēļ žāvējas?.......varbūt man arī vajag:) Nopietni.

      Ielādē...
      1. 15.09.2016 23:55

        Vībotne taču ir ģints (latīniski Artemisia) nosaukums. Pierobeža jau neprecizēja, kādas sugas vībotni žāvē. Piemēram, es izmantoju Artemisia abrotanum pret kodēm skapjos. Aromāts ir spēcīgāks kā lavandai, taču varbūt ne gluži tik patīkams. Man dārzā visur aug citronmētra (Melissa officinalis), kuras tēja man ļoti nepatīk, atšķirībā no piparmētras. Tad nu arī citronmētru izmantoju skapjos.

        Ielādē...
        1. 16.09.2016 04:59

          Man gan patīk - gan piparmētra, gan melisa. :) Un ne tikai, bet daudz kas cits ar. :)

          Ielādē...
      2. 16.09.2016 00:10

        :):) Bāzīšu gultasmaisā :):) Labi, ja drusku nopietnāk, Meža svētku radošajā darbnīcā taps gatavoti "veselības spilventiņi". Tos varēs likt zem galvas, zem muguras vai arī skapī pret kodēm, jā kādam tā šķiet piemērotāk.
        Sestdien visi aicināti uz Meža svētkiem Žīguros.

        p.s. A. vulgaris žāvējas, bet abrotanum arī aug, pie mājas stūra.

        Ielādē...
        1. 16.09.2016 00:38

          Kā Jums tur pierobežā A. abrotanum ziemo? Man šad tad ir teju izsalusi. Starp citu, man no mazām dienām visvairāk patīk Purva vaivariņa spēcīgais aromāts. Tikai ilgi baudīt nav iespējams.

          Ielādē...
          1. 16.09.2016 21:25

            aug pavisam labi. Pavasaros apgriežu, pa vasaru saaug kupli krūmi. Viens izbeidzās aiz vecuma, bet apkārt sakņu atvases, var piestādīt cik gribas. Tiek likta pie asinsdesām. Būtībā arī sauca par desuzāli.

            Ielādē...
            1. 16.09.2016 23:09

              Man ta likās, ka indīga... Bet ja reiz visi dzīvi, tad jau laikam var. Rozmarīns jau arī ir nedaudz indīgs, īpaši ja par daudz lieto.

              Ielādē...
  14. 16.09.2016 23:31

    Cik pagājusī nakts bija vasarīga, tik ziemīgs ir šis vakars. Ja nekādi mākoņi neuznāks, salna būs šausminoša. Kur tas redzēts, ka jau vakarā vairs tikai +6?

    Ielādē...
  15. 16.09.2016 19:55

    Saule/vējš no austrumiem.Dienā ap +17*C, tagad +14*C. Pāri klaigādams pārlidoja pirmais dzērvju kāsis.......

    Ielādē...
    1. 16.09.2016 23:11

      Tās ir beigas... visam. Es nopietni. Man tie gājputnu kāši asociējas ar garu izvadīšanu pēdējā gaitā.

      Ielādē...
      1. 16.09.2016 23:45

        Man gan tas ir tikai sākums, rudens vētras vairs nav aiz kalniem.

        Ielādē...
  16. 17.09.2016 00:54

    16. sept. no rīta apmācies 8-9 balles. Lēns ZR vējš. T.+13*. Spiediens 764 mm. Priekšpusdienā Z-ZA pusē tumši mākoņi. Pusdienas laikā sāka vairāk skaidroties. Mākoņi no Z puses. Pēcpusdienā daudz saules. Zemie gubu un vidējie gubu-slāņu inversijas mākoņi 5 balles. Lēns līdz mērens Z-ZR vējš. T. +17*. Vakarā vietām nelieli vidējās zōnas gubu-slāņu mākoņi. Mēness pusēnas aptumsumu varēja labi redzēt. Pašlaik t. +10,2*. Spiediens 765 mm. Mēness spožs. Debesis izraibinātas ar nelieliem, plakaniem mākonīšiem.

    Ielādē...
  17. 17.09.2016 02:39

    Ja naktī un agrākā rītā vēl bija apmācies, tad vēlākā rītā jau daļēji saulains, un pat auksti nelikās, +13...+15 grādi. Mākoņi neļāva gaisam atdzist iepriekšējo rītu rādītājos. Kaut gan, kā ievācu ziņas šodien, arī vakar no rīta tuvākajā Līvānu apkārtnē salna nav bijusi, minimums esot bijis +3.
    Vairāk Saules dienas vidū un agrā pēcpusdienā, t. pakāpās līdz +17...+18*C. Neko silts, bet vēl vasaras drēbēs, pateicoties minimālajam vējam, auksti nelikās. :)
    Pievakarē mākoņi no Z puses uzmācās, bet vēlākā vakarā atkal bija paskaidrojies, pusnaktī spožs Mēness un +10,6*C, mākoņi pa malām. Tagad debesis sedz plāna, rūtaina Mēness izgaismotu mākoņu sega, t. +10,2*C (pirms kāda laiciņa bijis +9,5*C), spiediens 763,5 mm.

    Ielādē...
  18. 17.09.2016 09:15

    Šorīt jūrā pie Kolkas raga pateicoties A puses vējam 5 līdz 7 ms15 grādus silts, varētu būt siltākā vieta LV. Debesis daļēji apmākušās, Z pusē mākoņu mazāk. Naktī braucot no Priedaines baudījām lielisku burāšanu pilnmēness gaismā ar ZA, A puses vēju 6 līdz 8 ms, līdz Kolkai tikām 7 stundās.

    Ielādē...
  19. 17.09.2016 09:29

    Man patīk jūsu nakts tusiņš pa Meteolapu:))Es gan aizgāju laicīgi gulēt....saniknojusies, ka Mēness aptumsumu neredz...., lai gan redzējās interesanti , tādi simpātiski, pilnMēness spilgtās gaismas apspīdēti, mākonīši uz tumšās debess fona.
    Šis rīts ir apmācies un vēss. Bezvējš.

    Ielādē...
  20. 17.09.2016 10:12

    Rīts apmācies un drēgns ar mērenu rasu, bet kopumā parastais agra rudens rīts. Vakardienas auksta fronte pārgaja "pa sauso", lietus ne piles, velāk diena Rīgas pusē bija pārsvara saulaina ar retiem gubumākoņiem un spirgtu vējiņu un diezgan silta. Kopumā šis septembris man rādās parasts un drīzāk pārāk mierigs un vienmuļš, ka atbaidošs un katastrofali apokaliptisks. Nekādu īpašu atdzišanu neredzu, parastas pirmās rudens salnas, kas bija arī agrāk un būs... Visvairāk jau pēdejas desmitgadēs sasila ziemas, kas vairumā pārvertas par neziemām diemzēl...

    Ielādē...
  21. 17.09.2016 11:32

    *16.9.2016., piektdiena, Rīga. (Vērojumu 40. gads un 191. diena) Anticiklons un neliela aukstā fronte. Naktī mākoņains, dienā nelieli cu padebeši, pirms pusnakts atkal pastiprinās līdz 6-7 ballēm augstie ac slāņi. Mēness aptumsums gan bija redzams, ar nelieliem padebešiem fonā. R vējš 1-2m/s. Gaisa temperatūra: plkst. 3:00+8; 9:00+11; 15:00+17; 21:00+11.

    Ielādē...
  22. 17.09.2016 11:04

    Rīgā apmācies laiks. Kāpēc šāds laiks ir tieši brīvdienās, nevis darba dienās ?

    Ielādē...
    1. 17.09.2016 11:35

      Jautājums nevietā, jo šovasar tieši brīvdienās bieži bija lielisks laiks. Mani vairāk uztrauc, kāpēc visu nakti spīdēja mēness, a dienā apmācies? Varēja būt otrādi. Prognozes īpaši nesatrauc, jo es taču zināju, ka septembris būs vienkārši nebaudāms. Nu vismaz pirmā puse bijusi OK. Laikam tas ir viss, uz ko mūsdienu klimats ir spējīgs.

      Ielādē...
  23. 16.09.2016 23:58

    Augusta vēsuma periodā arī vakarā bija vairs tikai +6*C, un pirms 2 dienām 14.09. arī ap 23:00 bija +6*C. Tad, arī salna šur tur bija, un arī tagad iespējams ka būs.
    Pie manis, pagaidām +7*C. Skaidras debesis ar vāju, spoža Mēness aptumsumu. ;)

    Ielādē...
    1. 17.09.2016 00:21

      Tikai ir mega atšķirība, cikos lēca saule 12. augustā un cikos tagad. Es te stresā, jo HIRLAM pēdējos izlaidumos rādīja ciešamas naktis (neskaitot D-Kurzemi), ieskaitot pirmdienu, ko GFS ilgstoši rādīja kā apokalipsi. Tātad retā reize, kad HIRLAM pilnīgi izgāzies.
      Bet vispār esmu lepna par sevi. Tik trāpīgi paredzēt atbaidošu septembri! Vanga nobāl...

      Ielādē...
      1. 17.09.2016 00:30

        Mani gan šis septembris neatbaidīja - ja nu vienīgi ar nelielu garlaicību. Bet arī tādam ir cauri jaiziet.

        Ielādē...
        1. 17.09.2016 00:37

          Ar Tevi sen viss ir skaidrs. Nekā intriģējoša.

          Ielādē...
      2. 17.09.2016 02:54

        Šis septembris (pagaidām!) ir krietni labāks par lietaino augustu, daļu augusta parādu tas jau atdevis. Visiem, šķiet, tam spēka nepietiks, bet nu nevar arī no tā prasīt par daudz... ;)
        Kas nu kuram šķiet atbaidošs... :D To pašu varu teikt arī par dažādu noskaņu paušanu. Iedomība un pašlepnums noved pie tā, ka paliec viens pats ar sevi un brēc, ka neviens tevi nesaprot. Ja tu nespēj vai negribi saprast citus, tad neceri, ka citi tev piekritīs.
        KONKRĒTI: Visupirms padomā, kāpēc citi tev nepiekrīt, nevis iztēlojies sevi kā vienīgo patiesības nesēju un iedomājies, ka visiem tev automātiski jāpiekrīt. Tā tas nav un nebūs, pat ja tu karalis būtu. :D
        Lai aiztaupītu uzbraucienu, ka "es jau sieviete, ko jūs te tik nikni un neaudzināti" un tādā garā, te parādīšu tavu īsto seju - atbildi uz Maikla komentāru Twitterī šorīt. Un ieteikšu - nevajag kašķi meklēt! :)

        Ielādē...
        1. 17.09.2016 11:38

          Pareizi, tagad visiem, kuriem raža ir uz lauka, tā steidzami ir jānovāc, jo pēc nedēļas var sākties lietainās dienas.

          Ielādē...
        2. 17.09.2016 13:26

          Es nelietoju sociālos tīklus un nekur citur nerakstu. Tas ir par sarežģītu man.
          Es Tevi neaiztieku, tāpēc neaiztiec arī mani!
          Dievs Tas Kungs tomēr ir, jo Līvānos šodien aukstākā diena visā Latvijā! Tas par "jauko" septembri, kas patiesībā ir nesalīdzināmi aukstāks par augustu.

          Ielādē...
  24. 17.09.2016 16:02

    Nakts pa pusei apmākusies, min.t. +9°C. Dienā nevienmērīgi nomācies, ne pārāk tumšs, temperatūra pēdējās stundās diezgan konsekventi turas ap +14,5°C. Vienīgi ap 15.00 nez no kurienes bija izlīdusi Saule, neilgi, bet spoži uzspīdēja, tad arī grādi pakāpās līdz +16, bet tagad atkal +14,5°C un apmācies. Vējš minimāls, spiediens 765 mm. Rudens... Visam savs laiks, pasaule dzīvo savos ritmos. :)

    Ielādē...
  25. 17.09.2016 12:51

    Ir 17.septembra dienas vidus, debesis ir apmākušās un lēni pūš vēss ziemeļu puses vējš, lapas lēnām krīt, koki rotājas dažādās krāsās, gaisa temperatūra patlaban +13.1°.

    Ielādē...
    1. 17.09.2016 13:29

      Salna bija? Tak jau ap pusnakti Jums bija +4 uz šosejas, a tur jau smagais transports gaisu silda un maisa.

      Ielādē...
    2. 17.09.2016 18:31

      Bērzi atkal iekrāsojās moderni zeltā 'pa šķipsnām":)

      Ielādē...