Aukstuma periods marta izskaņā

Aukstuma periods marta izskaņā

Nākamās nedēļas laika apstākļu tendence būs spēcīgs anticiklons Eiropas centrālajā daļā, kas nedēļas sākumā vēl atradīsies uz rietumiem no Lielbritānijas, kā arī cikloniskā aktivitāte pāri Skandināvijai un Eiropas ziemeļiem. Jau šobrīd sajūtu līmenī pie mums ir ieradies cits gadalaiks, salīdzinot ar aizvadītajām dienām, un šis vēsums Baltijā uzturēsies vismaz līdz nedēļas vidum, no trešdienas līdz piektdienai varētu kļūt par pāris grādiem siltāks. Bieži pūtīs brāzmains vējš, lietum pievienosies sniegs.

Naktī uz pirmdienu debesis pārsvarā skaidras, visā teritorijā gaidāms sals, kas Vidzemes augstienē pēc ECMWF prognozēm pret rītu var sasniegt -7 ... -12 grādus. Dienā neizteikts zema spiediena agabals pārvietosies no Skandināvijas uz dienvidiem un tā ietekmē galvenokārt Kurzemē un valsts centrālajos rajonos pa laikam iespējams sniegs, starp mākoņiem uzspīdēs saule. Otrdien kopumā debesis biežāk aizklās mākoņi, taču iztiksim bez nokrišņiem. Pūtīs neliels līdz mērens ZA, vēlāk DR puses vējš.

Sākot ar nedēļas vidu vējš pūtīs no DR, R un kļūs brāzmains. Skandināvijai pāri virzīsies ciklons un tā ietekmē mūs šķērsos nokrišņu zona, sākotnēji slapjš sniegs, vēlāk arī lietus, jo tas līdz mums atnesīs par kādu grādu siltāku gaisu. Atbilstoši pašreizējām prognozēm, ceturtdien gaidāms nākamais ciklons, daudzviet līs.

Nedēļas nogalē visdrīzāk joprojām atradīsimies starp cikloniem Eiropas ziemeļos un anticiklonu uz D, DA no mums, līdz ar to arī prognozes vēl ir ļoti mainīgas. Iespējams kā sniegs ar brāzmainu vēju, tā arī siltāks gaiss pašā nedēļas izskaņā.

  30.03. 31.03. 01.04. 02.04. 03.04. 04.04.
Nakts -2 ... -11 -2 ... -9 +2 ... -4 +3 ... -4 0 ... +5 +3 ... -2
Diena +2 ... +6 +1 ... +6 +1 ... +7 +2 ... +7 +5 ... +10 +3 ... +8

Divas attālas un līdz ar to nedaudz atšķirīgas prognozes svētdienai, 05.04.

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 03.04.2020 16:41

    Rīta pusē pāris reizes nodeva krusa, taču ne pārāk daudz, un uzreiz pazuda. No lietus ne tik nebija, ielas gandrīz sausas. Vējš gan ārdās visu dienu, brīžiem brāzmās tuvu 20 m/s varēja būt, bet kopumā tik stipri pūta reti. 12-15 m/s gan regulāri dod vaļā.
    Tomēr, ja neskaita vēju, citādi laiks tīri labs, jo jau kopš dienas pirmās puses regulāri uzspīd Saule, vairāk tagad, pēcpusdienā, kad mākoņu daudzums sarūk. Arī visai silts, pēdējās stundās t. turas ap +9°C. Spiediens rāpjas ārā no bedres, pastāvīgi kāpj, pašlaik 748,5 mm.

    Ielādē...
  2. 03.04.2020 16:53

    Naktī nikni pūta un pūš vēl joprojām. Priekšpusdien uz brīdi sagrieza kārtīgu puteni. Uz zemes gan nekā nav. No rīta uzliku mucu zem notekas, pa dienu pāris litri saradušies.

    Ielādē...
  3. 03.04.2020 06:42

    Vējš ārdās visu nakti un turpinās vēl joprojām, uz zemes mitra sniega baltums, kaut arī nav izveidojies vienlaidu baltums. Nepatīkams laiks komplektā ar ziņām par kroņa vīrusu, kas konstatēts arvien tuvāk un tuvāk mītnes vietai...

    Ielādē...
    1. 03.04.2020 11:47

      Galvenais-nelīst bučoties:) Latvietim jau "attiecības pa gabalu" jeb "viensētu sindroms" ir gēnos. Tam būtu jānostrādā arī šajos grūtajos laikos. Nevajag miesiskus kontaktus ar tiem, ar kuriem ikdienā nedzīvo kopā. Vīruss dzīvo uz gļotādas degunā, aizdegunē, kaklā un neatlaidīgi grib nokļūt dziļāk. Pārnēsājas ar krēpām, puņķiem, siekalām un netīrām rokām. Rokas tamdēļ vajag mazgāt, mazgāt , mazgāt. Domāt tikai par to, ka šī zaraza pie rokām pielīp, var negribot pārnest uz seju, uz gļotādu. Atcerēties par to. Ja jāiet darbā , tad ir sarežģītāk....Jāizdomā, kā sevi pasargāt: 2 m attālums+ roku dezinfekcija+ organisma aizsargspēju uzturēšana, ja savādāk nevar, tad sejas maskas+ aizsargbrilles. Ir pavasaris- jāēd vietējie zaļumi+ bērzu sulas+ medus+ A vitamīns. Ko varam , to darām....Galvenais, turēt sevi rokās un nepadoties šim te . Sola , ka ar vasaru vīrusam būtu jāiet mazumā, par tālāko (rudeni) negribas domāt, jo īsti neviens pagaidām neko nevar prognozēt.

      Ielādē...
      1. 03.04.2020 15:21

        Es laikam te viena pati tāda "bailule", bet ko lai dara, ja infektologiem es skaitos "riska zonā", bet valdība domā, ka pensija man vēl nepienākas. Tā nu turpinu dzīties tai pakaļ, cerībā, ka tomēr izdosies to vēl dzīvai notvert :).

        Ielādē...
        1. 03.04.2020 19:47

          Labāk baidīties un saudzēt sevi nevis bezatbildīgi un bravurīgi uzspļaut visam , ko saka. Sevi jāmīl, nopietni . Pensija.....nav komentāru(:

          Ielādē...
  4. 03.04.2020 20:34

    Neliels lietus no rīta, saule pēcpusdienā. Termometra stabiņš pakāpies virs 9°C.

    Ielādē...
  5. 03.04.2020 21:55

    3. apr. no rīta t. bija +1°C. Spiediens 746 mm. Visu nakti pūta spēcīgs vējš un palaikam lija. No rīta pār debesīm ātri skrēja zemi gubu mākoņi brīžiem atnesdami lietus šaltis. Lietus brīžos bija jāskatās vai tik kāds koks nekritīs. Pēcpusdienā vējš vēl stipri pūta, bet lietus mitējās. Nolijuši 3 mm. T. brīžiem pacēlās virs +9°C. Pievakarē skaidrojās. Vējš pierima. Gar DR-D pamali redzami lielie gubu lietus mākoņi ar negaisa laktām. Gar ZR-Z-ZA pamali parastie gubu mākoņi. Pašlaik t. +2°C. Spiediens 755 mm.

    Ielādē...
  6. 03.04.2020 22:08

    Šodien Rīgas apkaimē jauka diena ar dažādiem gubeniekiem, brīžiem sauli un spirdzinošu vēju, naktī Saulkrastos vējš uzpūta ap 20 m/s, dienā saglabājās ap 15 - 17 m/s brāzmas. Jūrā ūdenslīmenis šoreiz par aptuveni pusmetru zemāks kā iepriekšējos pūtienos tādēļ pludmaļu applūšana lielākoties izpalika.

    Ielādē...
  7. 04.04.2020 00:32

    Lielais pūtiens beidzot beidzies. Vakarnakt jau auroja kā traks, klabināja ventilācijas nosūcēja vārstus, uz rīta pusi laikam neliels mitrums arī bijis. Pūta līdz pievakarei, nu tā brāzmas vismaz 18-22 m/s, manas egles locījās ne pa jokam, čiekuri arī sabiruši. Zari laikam nolauzti jau iepriekšējos pūtienos, to nav daudz. Kaut kā kaimiņiem visādas plēves un pārklājus klopēja vienā laidā, lidoja arī daži bleķa un šīfera gabali un citi necilāki priekšmeti, man viss pievākts jau pēc iepriekšējiem pūtieniem, tā ka bez postījumiem. Diena jau saulaina ar MMD, tomēr izvēlējos to pavadīt iekšā, man tas vējš kaut kā ne visai... Pievakarē nomierinājās, tagad mākoņi pavisam izklīduši, mēness, zvaigznes, velk uz piesalšanu, T+2°C.
    Ļoti izšuvušas puķu dobes, dīķī arī līmenis pazems priekš aprīļa sākuma, tuvākā laikā nokrišņi netiek solīti. Ka tik uz sējas laiku atkal nav sausums un salnas. Pēc LVĢMC marta apskata, Siguldas pusē martā nokrišņi bija zem normas, vēl nakts sali un vējš nožāvē.

    Ielādē...
  8. 04.04.2020 09:04

    *03.4.2020. Rīgas ziemeļi. Ciklonam aizejot uz austrumiem. Naktī apmācies, pirms saullēkta uzlīst. Īslaicīgas lietus un krusas brāzmas ir līdz kādiem plkst. 12:00. Pēc tam mākoņi samazinās līdz parastajiem laba laika gubumākoņiem. Tādi bija redzami līdz saulrietam, kad vēl kāds neliels lietusmākonis grozījās pie debesīm. Pirms nākamās pusnakts debesis gandrīz jau skaidrojās. Bija spēcīgs DR vējš- visu nakti, bet maksimumu 22m/s tas sasniedza ap plkst. 5:00. Brāzmas 15-18m/s turpinājās līdz pusdienām, pievakarē tas vājinājās, bet nākamajā naktī tas pierima līdz 2-3m/s. Gaisa temperatūra: plkst. 3:00+3; 9:00+4; 15:00+6; 21:00+3.

    Ielādē...
  9. 04.04.2020 10:14

    No rīta saullēkta laikā pamatīga salna. Tad saulīte mazliet uzsildīja gaisu , līdz +3*C. Tagad kaut kādi mākonīši atpeldējuši. Saule ir aiz tiem, temperatūra vairs nekāpj. Tāds izteikti pavasarīgs noskaņojums.....putni, vai, pie vainas? No paša rīta tik skaļi! Tik daudzbalsīgi!

    Ielādē...
  10. 04.04.2020 17:03

    Rīts bija jauks , mierīgs, ar nelielu salnu (-3,5°C), dienā arvien vairāk sāka pūst auksti vēji un nupat sagrieza nelielu putenīti. Atsevišķas sniega pārslas visu dienu pa retam birdinājās, mākoņu kalni lēnām pārtapuši vienlaidus pelēkā masā, vējš atkal sācis grabināties gar pakšiem.

    Ielādē...
  11. 04.04.2020 17:03

    Rītā skaidrs, visi mākoņi jau naktī bija izklīduši, t. noturējās virs nulles, min.t. +0,4°C. Dienas pirmajā pusē saulains, mākoņu daudzums minimāls, vēlāk parādījās laba laika gubumākoņi, kas gan netraucēja gaisam iesilt, ap pusdienlaiku jau tuvu +8°C. Vējš lēns līdz mērens, no R-DR puses. Ap 14.00 - 15.00 ļoti patīkams laiks, silts, t. pakāpās līdz +10°C (aizvēja pusē). Mākoņu daudzums pamazām pieauga, bet visi gāja patālu garām.
    Drīz pēc tam gan no R-ZR puses sāka nākt lielāki un tumšāki mākoņi, arī vējš stiprāk uzpūta, kļuva par 2-3 grādiem vēsāks. Jaukās sajūtas bija prom, kļuva netīkami vēss. Daži mākoņi R pusē ar garām nokrišņu bārdām lepojās, bet visi aizgāja garām pa R.
    Pēc tam uz kādu nepilnu stundu atkal saulains MMD, vēl līdz +7,7°C, taču tagad nāk otra mākoņu tūre, izskatās nopietnāk, t. krīt vēl zemāk, šobrīd +6,2°C, no gaisa kopā ar nelielu slapjumu arī kaut kas cietam sniegam/ledus graudiem līdzīgs sāk birt. Pagaidām gan tikai asfalts viegli mitrs. Spiediens 765 mm.

    Ielādē...
  12. 04.04.2020 17:36

    Pusdienas laikā Rīgā pie Mežaparka bija daža visai intensīva krusas/ sniega brāzma- zeme uz 15 minūtēm pat drusku "balta" kļuva, bet saulē atkal viss ātri kūst...

    Ielādē...
  13. 04.04.2020 19:44

    No rīta uz zemes plāns sniedziņš. Saulē un aizvējā tīri silta diena, bet vietām ēnā baltums uz zemes bija vēl pusdienlaikā.
    Lasīju, ka Siguldas pusē švaki ar mitrumu, pie manis (jānospļaujas) nesūdzos, dīķi līdz malām, mežmalā un pļavā zem kājām žļurkst, vienīgi upītēs līmenis drīzāk kā vasaras sākumā ne pavasarī. Kas saprotams, jo nav jau sniega kušanas ūdeņu.

    Ielādē...
  14. 04.04.2020 22:22

    4. apr. no rīta saulains. Mākoņus tik ar palielināmo glāzi var saskatīt. T. -1°C. Zāle sirma un mašīnu jumti balti. Spiediens 759 mm. Lēns R vējš. Priekšpusdienā parādījās vidējās zonas gubu mākoņi, vēlāk, ar nokrišņu bārdām. Pusdienas laikā sāka vairoties zemie gubu mākoņi, kas ap 13-tiem atnesa sniega graudu puteni. Atkal uzpūta spēcīgas vēja brāzmas. T., kas pirms tam bija ievērojami paaugstinājusies, atkal noslīdēja līdz +4°C. Vēlāk sniega mākoņi vēl nāca, bet tik stipri vairs nesniga. Brāzmainais vējš vēl turpinājās, bet bija pagriezies no ZR puses. Vakarā sniega mākoņi vēl bija redzami, bet sniegs līdz zemei vairs nenokrita. Pēc saulrieta debesis jau gandrīz pilnīgi skaidras. Pašlaik t. +1°C. Spiediens 769 mm.

    Ielādē...
  15. 04.04.2020 23:59

    It kā saulaina diena, ar nelielu, bet ļoti nemīlīgu vējeli. Pievakarē vairāk gar D,DR pamali klīda bārdaini-bārkšaini mākoņi, tur droši vien arī nokrišņi bija. Mēģināšu bildes ielikt. Tagad skaidrs un atkal piesalst.

    Ielādē...
  16. 05.04.2020 00:01

    Pievakarē pāris reizes uznāca mākoņi ar nokrišņiem, bet daudzuma ziņā minimāli - nekas vairāk kā mitrs asfalts nesanāca, lai gan otrajā reizē uz neilgu laiku pamatīgs cīruļputenis sagriezās. Uz zemes nekāds baltums nepalika. T. +4...+2°C. Vakarā mākoņi pamazām prom, viss mierīgs, debesis noskaidrojās, arvien vēsāks, pašlaik jau tuvu 0°C (+0,4°C), un drīz nešaubīgi būs arī mīnusos. Spožs, jau pavisam liels, Mēness spīd, vējš minimāls, toties spiediens pakāpies līdz 769 mm.

    Ielādē...
  17. 05.04.2020 12:15

    *04.4.2020. Rīgas ziemeļi. Tāla ciklona DR nomale. Naktī samērā skaidrs, tāpat arī rītā līdz 10:00. Pēc tam sāka daļēji apmākties: vispirms ar vienkāršajiem gubu mākoņiem, pēc tam ar lielajiem. Tie attīstījās līdz paplāniem gubu-lietus padebešiem, no kuriem pusdienas laikā bija pāris lietus+slapja sniega+krusas brāzmas. Vienā no tām - zeme uz 15 minūtēm kļuva nedaudz balta. Šie mākoņi bija redzami līdz saulrietam, kad tie pakāpeniski samazinājās. Pirms nākamās pusnakts debesis atkal gandrīz skaidras. R vējš 1-2m/s, vakarā bezvējš. Gaisa temperatūra: plkst. 3:00-1; 9:00-1; 15:00+6; 21:00+2.

    Ielādē...
    1. 05.04.2020 12:56

      Lidostā un LU kaut kā vienmēr ir siltāks plkst. 15. Neko nesaku, varbūt Rīgas ziemeļos vienmēr ir vēsāks, tikai tāds novērojums.

      Ielādē...
  18. 05.04.2020 13:44

    Sveiciens Pūpolu Svētdienā!! Vēselību vēlot!!
    Nīcas pusē ap 6.00 bija -1.3°C sals. Tiko sāka skaidroties +8.9°C neliels DR pusesvējš!! Putni kā traki dzied pa laukiem!! Trakoti daudz ķīri barojās uz uzartās zemes!!

    Ielādē...
    1. 05.04.2020 16:09

      Sveiks!

      Rīgā termometrs rāda 11°C. Uz dienvidiem un rietumiem no pilsētas ir liela mākoņu josla, bet tā netraucē baudīt sauli. Toties Jūrmalā, Tukumā, Jelgavā ir nomācies un vēsāks nekā Rīgā.

      Ielādē...
  19. 05.04.2020 10:09

    Rīgā skaidrs laiks, no rīta atkal sals, lidostā fiksēti -2°C.

    Siltums prognozēs ir praktiski atcelts. Izskatās, ka tikai otrdiena būs silta, Rīgā līdz 19°C.

    Ielādē...
    1. 05.04.2020 11:42

      Var vēl pielikt klāt rītdienu un trešdienu, kaut gan pirms aptuveni dienas es skatījos prognozēs, ka nākamnedēļ brīvdienās siltums atgriezīsies.

      Ielādē...
      1. 05.04.2020 12:54

        Tagad viss ir nomainījies par labu aukstākam scenārijam. Diez vai snigs, kā saka maikls, bet gaidāmie +6...+8°C ir ļoti pieticīgas dienas temperatūras aprīlī.

        Ielādē...
        1. 05.04.2020 15:31

          Par nākamajām brīvdienām vēl agri runāt, prognozes būs zināmas trešdien.

          Ielādē...
          1. 05.04.2020 16:11

            Diez vai kardināli mainīsies: www.meteo.lv

            Ielādē...
            1. 05.04.2020 17:41

              Šobrīd ir neskaidra situācija, vai nu būs ciklons, kas nāks no Skandināvijas vai arī tomēr nonāksim jauna nezināmā anticiklona centrā, kurš jau parādās ventusky gfs prognozēs. Tāpēc par gaisa temperatūrām vēl nesteigsimies runāt, jo pirms nedēļas bija tik pat kā līdzīgas prognozes, kuras paredzēja sakot no rītdienas biežākus nokrišņus un pavēsu laiku.

              Ielādē...
  20. 05.04.2020 21:42

    5. apr. no rīta saulains laiks. T. -2°C. Spiediens 773 mm. Dārza vannā neliels lediņš uzsalis. Zāle sirma un mašīnu jumti balti. Priekšpusdienā no ZR puses nāca vidējās zonas gubu (aitu) mākonīšu laukumi. Pūta mērens R vējš. Pēcpusdienā mākoņi savairojās līdz 8 ballēm. Bez nokrišņiem. T. sasniedza +11 C. Vakarā vējš norima un debesis skaidrojās. Pašlaik t. +4°C. Spiediens 775 mm.

    Ielādē...