Jau svētdien - vietām +18

Jau svētdien - vietām +18

Jau svētdien vietām Latvijas dienvidos gaisa temperatūra var sasniegt +18 grādu. Šādu prognozi atbalsta gan GFS, gan ECMWF. Grūti slēpt prieku un sajūsmu par šādu prognozi, taču līdz siltumam vēl mūs sagaida viena no pēdējā mēneša aukstākajām naktīm.

GFS šobrīd pieļauj pat -19 grādu salu rīt agri no rīta Vidzemes augstienē, leišu modelis prognozē -17 grādu, arī poļu modelis vietām sola zem -15 grādiem, bet krietni pieticīgāka ir ECMWF modeļa yr.no modifikācija, solot ne aukstāku par -10..-11 grādiem.

Jebkurā gadījumā šī būs visai liela kontrastu nedēļa. Ekstrēmākajā gadījumā varam piedzīvot pat vairāk nekā 30 grādu kontrastu valsts teritorijā. Kādā konkrētā vietā diezin vai kontrasts būs lielāks par 30 grādiem, bet tuvu tam varētu būt.

Es gan atceros reizes, kad Latvijā vienlaicīgi ir 30 grādu atšķirība, proti - Liepājā ir nulle un Rēzeknē -30, taču šī reize šķiet vēl ekstrēmāka, jo ceturtdienas rītā būs ziema, bet svētdienas pēcpusdienā dažviet, principā, pat vasarai atbilstoša temperatūra.

Ja prognoze par svētdienu piepildās, tā būs siltākā diena Latvijā pēdējo piecu mēnešu laikā. Tik silts nav bijis kopš septembra beigām.

P.S. tik straujš siltums var gādāt pārsteigumus arī Daugavā. Tam sekosim līdzi sadaļā "Aktuāli".
Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. Maija - Jaunpiebalgas pag. - 0 novērojumi
    30.03.2011 04:03

    Ak šausmas,nu jau tas sniegs ir līdz kaklam!Ja Jūs redzētu,cik daudz tā ir pie mums...Tā kā janvārī.Tas pavasaris muļļājas jau sen,martā Saule ir sildījusi tikai 2 dienas.Kaut kas ar klimatu tomēr notiek,es tā domāju.Vēl nekad,manā mūžā,uz barotavām nav nākuši meža putni,nekad,tādos vairumos!Esmu jau izmisumā.Šorīt 0 gr.,bija atkal jātīra pagalms.Lai priecātos par sniegu-tam ir domāta ziema,ne jau pavasaris...

    Ielādē...
    1. 30.03.2011 04:27

      Domāju, ka pēc 20 stundām Jūs savā termometrā redzēsiet visus -20, ja ticēt GFS rasas punkta temperatūras prognozei. Bet ar 4. vai 5. aprīli visi prieki beigsies tā arī nesākušies. skaidrs, ka sniegs nenokusīs pa 3 siltām dienām, tātad turpmākā snigšana AUDZĒS jau tā ne mazo sniega segu Vidzemē un Latgalē. Bet ja nopietni, nebūt ne tālā vēsturē ir tik daudz gadu ar daudz ekstremālākiem rādītājiem, ka var apgalvot tikai vienu - klimats ir tāds pats kā pēdējos 100 gadus un ar tendenci uz mērenākām novirzēm temperatūrā, bet lielākām nokrišņos. Godīgi sakot, es nedaudz bītos pasludināt šo laiku par kaut ko nebijušu, jo Kāds vēl var apvainoties un atgādināt kaut vai 20. gs. 50-tos gadus, jo īpaši 1956. gadu, kaut gan arī 80-tie gadi nebūt nebija patīkami, izņemot 1989. un 1990. gadus.

      Ielādē...
  2. 30.03.2011 05:45

    Labdien, nakti uzsniga sniega kārtiņa- patreiz "pie manis" skaidrojas, neliels ZR vējš 1-3m/s. Manīsim šo siltumu, un aukstumu naktīs!?

    Ielādē...
  3. 30.03.2011 02:15

    Aiziet Pavasari! =)

    Ielādē...
    1. 30.03.2011 03:49

      Līdz Pavasarim, tam pilnasinīgajam, vēl būs jāpagaida, jo neskaitāmas atziemas jau glūn aiz stūra, taču pavasaris it kā lēnām muļļāsies. Es vēl saprastu +18 martā, bet aprīlī jau nu gan tas neliekas nekas ārkārtējs. Un diez vai būs, jo zeme slapja un auksta pat tur, kur sniega jau sen nav. Lai gan tik siltā gaisa masā ideālos apstākļos varētu pat labot Vislatvijas siltuma rekordu aprīļa 1. dekādei.

      Ielādē...
      1. 30.03.2011 04:49

        Nu ar šādu attieksmi tad jau mums visiem jāsāk bēdāties par to, ka pēc vasaras jau uzreiz nāks nākamā ziema. Protams, ka aprīlī vēl būs visādu auksti pigori, bet vai tad pašsajūta neuzlabojas, kad iedomājas kaut par pāris stundām siltā pēcpusdienā, ko var pavadīt ārā. Tas taču vienalga ir labāk, nekā, ja to iespējamo +18 grādu vietā būtu -5.

        Ielādē...
        1. 30.03.2011 05:08

          Man kopš agras bērnības atziemas vai vienkārši aukstuma viļņi radījuši psiholoģisku traumu. Ļoti nepatīkami, kad pēc teju vasarīga siltuma uznāk kaut vai 5 grādus vēsāks laiks, tad jau labāk lai lēnām pakāpeniski sasilst. Bērnībā nesapratu, kā tā var būt, bet vēlāk vienkārši bija nepatīkami, lai gan sapratu, ka tā ir teju neizbēgama mūsu klimata sastāvdaļa. Par ziemu pēc vasaras nav jādomā, jo rudens ir visgarākais, turklāt garantētais gadalaiks (otrs ir pavasaris). Taču vasaras beigās vienmēr uznāk tāda kā nostaļģija pēc vasaras, turklāt jau cik gadus oktobrī nav bijusi atvasara. Agrāk bija, bet mūsdienās vairs nav. Mana attieksme izriet no zināšanām par ekstremālo lielumu galējām robežām. Es salīdzinu ar 1929. gada aprīli un saprotu, ka šis aprīlis būs reāli silts. Taču tā ir pragmatiskā pieeja, bet ir jau vēl emocionālā, kad gribas to labāko, piemēram, 2000. gada aprīli. Atkarībā no tā, kas ko… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

          Ielādē...
          1. 30.03.2011 05:47

            Eita nu - kā reiz 2010. gada oktobra 1. dekāde visā garumā bija aulaina un tuvu 20 grādiem. Es dienās tais īsajā kreklā vien staigāju...

            30.03.2011 11:52: "saulaina" - gribēju teikt

            Ielādē...
            1. 30.03.2011 10:05

              1. dekāde bija reāli auksta, dekādes vidējā temperatūra bija krietni zem normas, faktiski aukstuma vilnis AC paspārnē. Es kaut kā biju domājis atvasaru, kas atgādina vasaru, nevis siltu un saulainu februāra nogali. Varbūt kādam kaut kas kaut kur tuvojās +20, bet pat Rīgā dienas vidū ne reizi nebija pat +15, tieši otrādi, es jau ar cepuri un cimdiem staigāju - dienas laikā bija stiprs, auksts vējš, naktīs -5, tie gan ne Rīgā. Tātad pārfrāzēju, biju domājis diennakts vidējo vismaz +11..+17, bet dienas maksimālo vismaz +15..+20. Kaut kas līdzīgs oktobra atvasarai bija 2006., bet pārāk slapjš, lai gan silts bija, tad 2000., savukārt 2001. bija visai drēgns, lai gan saulains, nu un tad visai pārliecinoša atvasara bija 1995. gadā.

              Ielādē...
  4. Maija - Jaunpiebalgas pag. - 0 novērojumi
    30.03.2011 06:19

    Jā,visādi pavasari ir bijuši!Pat maija sākumā,vēl ir brists pa sniegu.Ja ziema ir sākusies jau novembrī,tad ir grūti sagaidīt pavasari,sevišķi jau tad,kad jābaro putni.No bērnības ir palikušas atmiņas,ka martā,pa dienu,saulīte silda,naktīs salst.Tādu vēju,kādi ir tagad,gan nebija.Katru dienu,nepārtraukti!Tāds jau tas cilvēks ir,gribas ātrāk to pavasari,gribas siltumu...Cik tad tā vasara ir gara?Ja vēl jūnijs vēss?Gaidīsim siltumu,vismaz piesaulē varēs psasilīties...Kaut pāris dienas...

    Ielādē...
    1. 30.03.2011 10:37

      Putni nav dumji - ja ir kur paēst "на халяву", tad viņi to arī dara un baloži vispār tad tūkstošiem varētu salasīties, jo sugas brāļi pamanītu, kur tie citi dodas ēst. Tas nu nebūs rādītājs, turklāt putnus var tik ļoti pieradināt, ka tie var bariem nākt virsū pat bezsniega laikā. Starp citu, es neesmu pārliecināts, ka Vidzemē šis marts ir aukstāks pat par pērno martu, nemaz nerunājot par tādiem neseniem martiem kā 2006. un 2005. Starp citu, 2005. novembrī ziema sākās vēl agrāk kā šī aizejošā ziema un beidzās arī dikti vēlu martā. Es teiktu, ka Vidzemes sirdī tā ziema bija tikpat ilga, lai gan ne tik sniegota. Taču neraugoties uz mazo sniega segu un silto aprīli, veģetācija tāpat maija sākumā knapi modās. Nē nu nopietni, diez vai vajadzētu šo pavasari tā konkrēti "nolikt". Nu un ko Jūs teiktu, ja vasara sāktos jau maijā ar siltu turpinājumu jūnijā? Mēs atrodamie pārāk tuvu pola… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

      Ielādē...
  5. 30.03.2011 12:04

    Es par gadalaiku secību un attiecīgām klimata maiņām saku ar pozitīvu humoru, jo mans sakāmais ir: pēc Jāņiem ar joni nāk virsū Ziemassvētki, bet pēc Ziemassvētkiem atkal ar joni nāk virsū Jāņi. Abi varianti forši - jo vasarā var burāt un ziemā kārtīgi izslēpoties! Slēpes noliku kaktā un izvilku no sniega savu būvēto buru laiviņu - trimarānu. Uz dēļu terases savlaicīgi sāku skaldīt sasalušo sniegu un brīvajā vietā uzsāku darbus (šad tad gan salst nagi, it sevišķi šodien). Lai neiznāktu kā pagājušo sezonu - kamēr veicu visus ieplānotos pārbūves darbus (kas vienmēr ir mūžīgi), jau klāt vasaras beigas un ar joni nāk virsū atkal Ziemassvētki un slēpošana. Un tā kā vāveres ritenī!

    Ielādē...
    1. 30.03.2011 17:29

      Ļoti labas domas, es arī piekrītu! Katram gadalaikam jāizpaužas pilnīgi, lai var to izbaudīt! Švakāk ir ar rudens pelēko laiku, kad maz iespēju izpausties, bet nu laika gaitā jau esam iemācījušies arī ar šo "nelaiku" sadzīvot. Lai gan tajā laikā, ja tas pārlieku ievelkas, dažreiz patiešām grūtsirdība mēdz uzmākties... Bet nu ne tagad, kad gaidāms beidzot īsts pavasarīgs/teju vasarīgs siltuma vilnis!
      Tomēr dažs labs, kas šodien te daudzus komentārus atstājis, tomēr baida citus ar to, ka siltums nebūs ilgs, nāks atkal aukstuma viļņi utt. Šādu negatīvisma un prieku bojāšanas propagandu vismaz es nesaprotu! Vajag baudīt labo, kad tas ir, un priecāties par to, nevis domāt par to, ka prieks nebūs ilgs.
      Vai ne?!

      Ielādē...
  6. 31.03.2011 05:50

    Veči, beidziet villoties par sīkumiem, labāk priecājaties par superzilām, kā Itālijā debesīm, par saulīti, kas vēl nedaudz kož un, vispār pavasaris (Jāņi) tiešām nāk! Manā pusē paknaps ONOst, bet vairāk piezemes vējš, jo mana kinētiskā instalācija - 3 lāpstu rotors ar virziena spārnu, uz zemes, uzrāda gaisa kustību bet anemometrs uz jumta vairāk slinki stāv. T = +4.4 C bet, iespējams, ietekme no mājas sienas, jo ledus uz bruģa ēnā joprojām nekūst.

    Ielādē...
  7. Maija - Jaunpiebalgas pag. - 0 novērojumi
    31.03.2011 01:44

    No rīta -12 gr.Citur,noteikti,bija arī vairāk.

    Ielādē...
    1. 31.03.2011 02:01

      Zosēnos bija aukstāks. Savādi, ka Jums iznācis siltāks kā tuvējos Zosēnos.

      Ielādē...
      1. Maija - Jaunpiebalgas pag. - 0 novērojumi
        31.03.2011 05:51

        Nekā savāda tur nav!Vienmēr tā ir bijis,ka Zosēnos ir aukstāks,gan arī stiprākas salnas.Kaut kur 12 km attālumā,bet starpība ir.Ir reizes,kad pie mums ir aukstāks.Vecpiebalgas bildes-OK,tieši tāpat ir pie mums.Pavasaris nāk,galvenokārt,ar bedrēm uz ceļiem...

        Ielādē...
        1. 31.03.2011 08:29

          Nav laika meklēt, bet šajā pašā martā (arī februārī) ne reizi vien bijis, ka Jums krietni aukstāks kā Zosēnos, tāpēc biju gandrīz pārliecināts, ka pie -16 Zosēnos Jūs rakstīsiet par -20 savā sētā. Ir radies iespaids, ka Jūsu māja atrodas vietā, kur ir aukstāks kā citviet tuvējā apkārtnē. Kurā ēkas pusē Jums termometrs? Likās, ka bija lēns D puses vējš, tā ka, ja Z pusē termometrs, tad tas varēja neparādīt īsto aukstumu, kas plosījās pagalmā un dārzos.

          Ielādē...
  8. 31.03.2011 01:58

    Šorīt, saulītei lecot, pie manis -16, sniegs vēl "līdz acīm".

    Ielādē...
    1. 31.03.2011 08:32

      Vismaz Jūsu vieta attaisnoja saltās Vidzemes centrālās augstienes statusu. Varbūt uz Zaubes un Ērgļu pusi bija vēl aukstāks, bet to jau mēs neuzzināsim.

      Ielādē...
  9. 31.03.2011 10:36

    Mūsu visu tik ļoti cienītais Bastard(iņš) beidzot kaut ko labu izlaidis. Aprīļa vidējās temp. anomālija. Minējis arī līdziniekus: 2008. bija jauks, 2005. - nosacīti, jo beigās sniegs krita, 1999. - visai patīkams, 1996. - nosacīti jauks, bet ļoti saulains gan.

    Ielādē...
  10. 31.03.2011 17:48

    Labvakar, es iepriekšējā naktī "tiku cauri" ar -4, plkst. 9 no rīta vairs -1, šodien dienā +6 grādi. Debesis zilas līdz plksy. 17:00, kad no R puses atkal sāka nomākties...

    Ielādē...
  11. 31.03.2011 13:41

    Aizvadita nakts jau nebija tik auksta,ka vairums bridinaja,tomēr sorit pie loga bija -6 grādi,kaut Rīgas centrā tikai -2.6... Rigā sniegs butiba jau nokusa,vien vietām māju enā,ziemeļu pusē kaut kur vel palicis,ielas jau sen ir sausas un sniegs šogad ta nemanot pazuda- ne lielu peļķu,ne strautu,ne lokāli appludušu vietu-visu pamazam nokauseja saule. Atzimeju ,ka šis marts sanaca visai sauss Rīgas apkārtnē,nokrišni bija pavisam maz,bieži gaga garām.Ari Daugavā rigas teritorijā ledus aizgāja... Ar mazliet skaudibu noraugos un palasu,ka Vidzemē vel ir papilnam sniega,man jau tads patīk,nav ne vainas,jo pedejo gadu ziemās tads bieži trūcis,iznemot pedejos 2 gadus. Jasak gaidit vasaru un jauno negaisu sezonu,nez kāds tas būs sogad :)
    Pedejas prognozes tik lielu siltumu brivdienas vairs nerāda,Rigā kadi +13 +15 vairs tikai...

    Ielādē...
    1. 31.03.2011 16:07

      Tā vien nagi niez uzaicināt Tevi pamētāt sniegu pie manis dārzā,pie kam tas tur pats no sevis sapūstsun kūst ļoti lēni.Bet pavasaris ņem savu-piesaulē jau ''sijā'' odi un dobēs izlīduši ķiploki.

      Ielādē...
    2. 31.03.2011 17:52

      Vispār jāsaka kāds sens ticējums - varam pārprasīt Vilim Bukšs (laika ticējumu zintniekam) - ja pali nav pavasarī, tad tie ir siena laikā. T.i. caur negaisu lietusgāzēm.

      Ielādē...
  12. 30.03.2011 07:42

    Sveicināti laika vērotāji!
    Tiešām tas sniegs un vēsums ir piegriezies. Gribu tikai piebilst , ka šāds pavasaris ir ekstrēms , bet nekas tāds kas kādreiz nav bijis. Tas pats pieminētais 1956. gada pavasaris. Biju jau padsmitnieks un tur pat netālu no Piebalgas un Ērgļiem, Iršos, pēdējais sniegs maija sākumā vēl baloja dziļākos grāvjos un gravās. Ceļi bija grūti izbraucami un tās retās automašīnas grima uz grants ceļiem. Citādi arī tā ziema bija līdzīga šī gada ziemai (daudz sniega un temperatūra janvārī Iršos pie loga pat -44), bet vasara bija jauka... Es kārtīgi iemācījos peldēt Pērsītes ūdeņos...

    Ielādē...
    1. 30.03.2011 10:17

      Jā, 1956. gada kalendārā vasara bija tik "jauka", ka pēdējos 30 gados tikai 2 vasaras bijušas tikpat vai vēl aukstākas, konkrēti 1993. un 1987., turklāt arī meteo vasaras garums atbilda īsākajām vasarām pēdējos 70 gados. Ar tādu optimismu tad jau katra vasara var būt pat jaukāka. Ja vispār kaut kas labs ir bijis tajos tālajos gados, tad ziema 1960./61., vasaras 1959. un 1963. (pēdējai pieskaitot arī maiju). Īpaši 1963. bija gan kontrastaina, gan ar spēcīgiem un ilgstošiem karstuma viļņiem. Kopumā kaut cik apmierinoši laikapstākļi ir bijuši tikai pēdējās desmitgadēs.

      Ielādē...
      1. 30.03.2011 17:17

        Ar tādu pesimismu, nihilismu un tieksmi visur saskatīt tikai negatīvo, kā lasu šodienas šajos visos kryos komentāros, bezmaz jebkuri laikapstākļi liksies slikti vai vismaz "nepietiekami labi"...
        Es dodu priekšroku atcerēties un akcentēt pozitīvo! :)

        Ielādē...
        1. 31.03.2011 00:55

          Konkrēti, kur tieši saskatījāt manis paustu nihilismu? Fantazēt jau var, bet taču vajag arī mēru zināt!
          Kaut kā janvārī nemanīju pozitīvā akcentēšanu saistībā ar atkušņiem. Vienam te nepārtraukti okeāni rādās un vēl šis tas ne no Latvijas.
          Esmu pats pozitīvisma iemiesojums, jo lieliski zinu, kas ir bijis un kas var būt. Mēs dzīvojam ļoti komfortablā laikā, kad ne tuvu nav tādu anomāliju kā senākos laikos. Tad par ko stresot? Par to, ka kaimiņi piepīpē kāpņu telpu, ka pa ventilācijas sistēmu arī darbavietās kabineti piedūmo no tā sauktās "kūpinātavas"? Nu izbesī visi šie nekrietneļi, tad nu arī laiks liekas drūmāks kā ir. Ne jau laikapstākļos vaina, bet attieksmē pret notiekošo.

          Ielādē...
          1. 31.03.2011 17:56

            Es piemēram - atceros 2010. gada vareno negaisu sezona, kas "pie manis" daudz neatpalika no tā, ko pa reizei redz amerikaņi "tornado ielejas" apkaimē. Te īss fragments. maz ticams, ka 2011. būs šai ziņā tikpat spēcīgs. Pirms tam 2001. gads bija ar vienu "subtropisku" periodu, kad jūlija otrajā pusē arīdzan bija kādas 20 dienas ar negaisu sēriju...

            Ielādē...
  13. 01.04.2011 12:08

    Šeit lija laiku pa laikam no agra rīta līdz agrai pēcpusdienai. Nu nedaudz sabiezē migla.

    Ielādē...
  14. 01.04.2011 13:53

    Igaunijā vismaz pagājušo nedēļ viss bija dziļā sniegā. Tartu visur pamatīgas sniega kupenas. Peipusā ledus no 80cm un biezāks. Nekādas kušanas pazīmes. Vietējais teica, ka zivteles varēs no ledus ķert visu aprīli.

    Ielādē...
  15. 30.03.2011 17:44

    Manā pusē rītā bija apmācies, bet nokrišņi jau bija izkrituši pa nakti. Mīnusos tā arī nebija nokrities, no rīta viss bija slapjš, min t +0,3*C.
    Ap pusdienlaiku sāka skaidroties, pēcpusdienā aizvien vairāk Saules, vakars jau pilnīgi skaidrs. Dienā mēreni vēss, +3...+4*C, uz vakaru krītas, bet ne drastiski, šobrīd -3,6*C. Nakts būs auksta, tas skaidrs, bet manā pusē, kā pašlaik šķiet, reālākie lielākie mīnusi varētu būt -10...-12*C. Katrā ziņā ne zem -14*C.
    Un kryos Maijai solītie -20 domāju, nebūs nekur Latvijā. Vidzemē savi -14...-16 gan varētu vietām trāpīties, bet, pēc mana vērtējuma, vairāk nebūs.
    Kam būs taisnība, redzēsim rīt. ;)

    31.03.2011 04:28: Izskatās, ka nebūs pat ne tuvu -10, kā varēja paredzēt, jo arī šobrīd tikai -5,9*C. Pēc LVC datiem, šobrīd vienīgā vieta Latvijā zem -10 ir Melturi ar -11,0*C.
    Ņemot vērā šī brīža stundu, dodu 99,97%, ka pie manis nebūs pat -10, un daudzviet V… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...
    1. 31.03.2011 00:47

      Vispār, vajadzētu Jūs ignorēt, jo pat lasīt neprotat, taču ceru, ka vismaz citi prot. Es nekur neko nesolīju, vien atsaucos uz GFS rasa punkta temperatūras prognozi, turklāt nebūt ne tikai GFS deva lielu aukstumu, bet arī šejieniešu iecienītais HIRLAM, kam nav nekāda tieša sakara ar Lietuvu, kur nu vēl to saukt par leišu modeli. Var jau būt, ka pie kādas daudzdzīvokļu mājas sienas un stikla loga, caur kuru pārvietojas siltums (atceramies pamatskolas fizikas kursu par siltuma pārvietošanos) nekur Vidzemē (jo īpaši 4. stāvā!) netika novēroti -12. TAČU... Arī šie dati neko daudz neliecina par sala stiprumu laukos. Cik nav redzēts, braucot auto, ka tas rāda +1, bet visapkārt šosejai balti krūmi un pļavas, tā ka neuzskatu šo visu par izgāšanos. Es vispār nekad nepārdzīvoju par aukstuma prognožu nepiepildīšanos, bet gan lieku reizi ierauju grādīgo, lai nosvinētu aukstuma kapitulāciju. Un kādā sakarā te… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

      Ielādē...
      1. 01.04.2011 15:38

        Kam no mums emociju uzplūdā kādreiz (it sevišķi, ja bijis nedaudz ierauts? - es arī dažreiz mīlu, tiesa gan, nevis grādīgo, bet alu iestrēbt! :) ) nav kāds parupjāks vārds izsprādzis?...
        Varu atvainoties par to teikumu, ja tas Jūs aizskāra.
        Tas gan nebija domāts kā apvainojums, vienkārši bija apnicis lasīt čīkstošos un vaimanājošos textus ar acīmredzamu tendenci pārspīlēt un gaidīt sliktāko scenāriju.
        Taču palieku pie savām domām, ka negatīvisma kultivācija nav laba lieta.

        Ielādē...
  16. 01.04.2011 16:01

    Tā aukstā nakts, par kuru te daudz runāts, manā pusē nesasniedza pat manas "piesardzīgās" prognozes, min t. vien -7,2*C. Dienā pilsētā satiku pāris cilvēkus, kas dzīvo otrā pilsētas galā, privātmājās, proti, "tuvāk zemei", un arī viņiem zemāk par -8 nav bijis.
    Pati vakardiena gan bija izdevusies lieliska - visu dienu skaidras debesis, spoža Saule, kā radīts laiks pastaigām, ko arī ar uzviju izmantoju. :) Tik ļoti silts gan nebija, bet līdz ~17.00 ap +5...+6 turējās, vien vēlākā pēcpusdienā mazliet sāka kristies, kas loģiski.
    Arī vēlā vakarā vēl bija skaidrs, debesis pilnas zvaigžņu, bet nakts nebija auksta, minimālā vien -0,9*C, nedaudz piesalis no rīta.
    Šodien dienā jau mazliet siltāks, lai arī apmācies, vidēji +6...+7 grādi, neilgi arī līdz +8 uzkāpa. Pēcpusdienā mākoņu sega sabiezēja, palika tumšs, grādi nokritās līdz +4, taču nokrišņi minimāli, dažas reizes neilgi pasmidzi… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...
  17. 01.04.2011 16:02

    Labvakar- tikmēr šodien Lietuvas D daļā un Baltkrievijas rietumos plosās šā pavasara pirmie negaisi, kas zina - varbūt uz tās iespējamās aukstās frontes pirmdienas (4. aprīļa) vakarā - arī mums kas līdzīgs saveidosies?

    02.04.2011 20:21: Labvakar: "pie manis" no rīta +3 (naktī arī - un migla 200m redzamība), pēcpusdienā +7, vien skaidrojās uz nepilnu stundu ap 18:30... tagad atkal nomācies.** Bet šajā vietā ir absolūta pamācība, kas notiek - ja rupji pārkāpj "drošības noteikumus" negaisa laikā...

    Ielādē...
  18. Maija - Jaunpiebalgas pag. - 0 novērojumi
    01.04.2011 10:53

    Šodien apmācies.Tā gaidījām lietu,lai,kaut cik saplacinātu sniegu,bet-nekā...No rīta,vien pāris piles.Šodien ,atlidojuši arī pirmie strazdi.Grūti viņiem būs,sniega daudz.

    Ielādē...
    1. 01.04.2011 12:38

      Nu, pēc ECMWF vismaz Zosēnos nekāda aktīvā kušana nav gaidāma, turklāt jau pēc nedēļas jauni sniegi. Tā ka, labāk jau gatavojieties vietējam ledus laikmetam! Bet to jau visi dikti grib... Es vairāk domāju, kā noies ūdeņi no smagi piesnigušajām tuvējās Krievijas ārēm un vai Lādoga "nenonesīs" Pēterburgu. Vakar braucu pa asfaltētiem meža ceļiem tepat nedaudz uz A no Rīgas, skats bija apokaliptisks. Ja Rīgā un uz lielās šosejas ir komfortabli, acij tīkama aina, tad tur pat ceļa segums nebija redzams, jo viscaur balts sniegs, pat lāgā kusis nebija, kokos vēl sniegs bija redzams. Ne tikai man sirds "sastinga", bet arī pārējiem mašīnā garastāvoklis sabojājās. Un ja uz šosejas bija +6, tad tur tikai +2. Tā ka varu tikai iedomāties, kas darās tālāk no Rīgas, virzienā uz sniegoto Krieviju un Igauniju arī.

      Ielādē...
      1. 01.04.2011 16:04

        Pie "manis" gan +7 arī vakarā, un sniegs jau pazūd acīm redzami...

        Ielādē...
    2. 02.04.2011 03:58

      Zosēnu novērojumu stacijā piektdienas rītā tika samērīta 24 cm bieza sniega sega, šorīt - vairs tikai 18 cm. Manuprāt, pēc piecām dienām sniegs būs palicis vairs tikai mežos, grāvjos u.tml., vienlaidu sniega sega būs nokususi visā Latvijā.

      Ielādē...
      1. 02.04.2011 07:22

        Ka tik ne arī. Ja klajā laukā, kur nekas netraucē saulei kausēt, var būt 20 cm sniega un 20 cm tīra, blīva ledus, tad tā kušana fiziski nav iespējama tik ātra. Labāk jau nu nebaro vidzemniekus ar pārāk lielu optimismu! Man tāds izmisums bija, ka gribējās sildīt ūdeni un liet uz ledus, tikai pārāk dārgi tas būtu. Centos vismaz sniegu no vajadzīgajām vietām noskrāpēt. Kaut ko tādu noteikti vēl nekad neesmu redzējis. Šķiet, ka ledus izveidojās decembra dēļ, kad biezā sniega sega uz siltās zemes kusa no apakšas, savukārt lielais svars to saspieda ledus blīvumā. Atrodoties jebkurā pilsētā, rodas sajūta, ka nupat nupat viss nokusīs, jo urbanizētā vide maldina, bet nomalēs situācija ir reāli ziemīga.

        Ielādē...
  19. Maija - Jaunpiebalgas pag. - 0 novērojumi
    03.04.2011 05:36

    Nezinu,nezinu,vai līdz mums atnāks tas siltums.Patlaban ,ap +7 gr,spīd saulīte.Tikai tāds ass un nemīlīgs vējelis pūš.Liekas,ka vakar bija siltāks,jo sniegu pasēdināja krietni!

    Ielādē...
  20. 03.04.2011 10:55

    Vakardien visu laiku bija apmācies, taču silts, jo agrā pēcpusdienā pāris stundas grādi turējās ap +10...+11*C. Dziļākā pēcpusdienā mākoņi pamazām aizvien vairāk sabiezēja, un arī grādi nokritās līdz +7...+8*C.
    Taču nakts silta, vidēji +3,5...+5*C robežās.
    Šodien rīts nomācies, un diena iesila ļoti negribīgi un lēnām... Neilgi Saule parādījās pēc 12.00, grādi uzleca līdz +10, taču drīz atkal mākoņi, sacēlās vējš, un jau vairs knapi +7. Tiesa, pēc 14.00 sāka skaidroties atkal, un nu jau pāris stundas debesis skaidras! :) Grādi arī tagad turpina augšupkāpienu, nu jau mazliet pāri +11*C. Biju gan, balstoties uz prognozēm, gaidījis mazliet vairāk, bet silts tāpat, neiešu žēloties! :) Piesaulē vispār bezmaz vasarīgs siltums!

    Ielādē...
  21. 03.04.2011 14:25

    Labvakar- pēcpusdienā +14 grādi, un reizē spirgti līdz 10-12m/s DDR vēji, kas rāva augšā no izkaltušajiem lielceļiem putekļus... patreiz vēl +11, un no R puses sāk apmākties ar augstajiem ci ("spalvu") mākoņiem...

    Ielādē...
  22. 03.04.2011 09:11

    Sveiciens visiem ari tiem kas šeit nodarbojās ar gruzonu, lai izrādītu savu intelektuālo pārākumi pār citiem un citu ietekmēšanu caur visādiem niekiem un trikiem.

    Varu apsveikt Līdz Liepājai ir atnākuši + 14 gradi, kaut gan jau pagājušo nakti stāvot Liepājas pludmales pie pašas Jūras bija jūtams kontinentāla gaisa ieplūšana mūspusē. Skatoties melnajā tumsā, ka vizuļo sirreālie balto putu viļņi, labs veids , kā iemācīties meditēt pie mammas DaBas krūts. Un klausoties bungu ritmos :)

    Nu ko ejam ielās un ķeram sauli, katrs savā pusē :)

    Ielādē...
    1. 03.04.2011 10:10

      Šķiet, ka Jūs pirmais esat pamanījis, lai gan greizi, jo viss šis saucas daudz pieticīgāk. Bet ja nopietni, tad Jūs man dikti glaimojat. Pat nakts melnumā nekad neesmu domājis, ka būtu ar intelektu apdāvināts, kur nu vēl citus ar to "nospiest". Laiks, protams, ir aukstāks kā varēja būt, bet tas jau dabiski, ka siltums šogad ir deficītā. Varbūt jāpriecājas, ka ir +12, nevis +2.

      Ielādē...
      1. 03.04.2011 14:26

        (hehe- galvenais "pēdējo vārdu neatstāt otram"- offtopiks)

        Ielādē...
  23. 03.04.2011 15:07

    Siltums turas ilgi, vēl tagad ap +9*C grozās, tikai nekādu putekļu gan īpaši nemana. Sniegs pamatīgi paplacis, daudzviet pazudis, bet pat pilsētā joprojām ēnainākajās vietās tā vēl gana...

    Ielādē...
  24. 03.04.2011 13:25

    Svētdiena Ogrē un tās apkaimē bija īsti pavasarīga kā jau arī citviet Latvijā. No rīta gan vēl bija apmācies, bet jau ap 11 sāka skaidroties. Uz vakaru debesis dūmakainas, nebija dzidras. Šodien ļoti daudz kā vēl nevienu marta dienu atgriezās gājputni - ļoti daudz meža zosu kāši, pie Ķeguma vienā ligzdā jau stāvēja balto strārķu pāris. Ogrē dzordēta pirmā žubītes balss šogad. Arī pirmā sarkanrīklītes dziesma izdzirdēta. Šodien arī manīti pirmie divi taureņi - raibie.

    Ielādē...
    1. 03.04.2011 15:12

      Mums Pārdaugavā pagaidām dzelteni taureņi,diena pavasarīga ,tikai bērzu sulas negrib tecāt.Vēl 8-os vakarā ārā +9 gr,

      Ielādē...