Atgriezīsies ciklonu aktivitāte, atnesot sniegu

Atgriezīsies ciklonu aktivitāte, atnesot sniegu

Aizvadītā nedēļa, lai gan anticiklona apstākļos, kopumā bijusi visai pelēka. Arī pāris tuvākajās dienās laikapstākļus noteiks augsta spiediena apgabals, taču nedēļas vidū un otrajā pusē varam gaidīt atgriežamies atlantijas ciklonus, kas atnestu ziemā tik gaidīto baltumu un sniega segu.

 

Pa kreisi - laikapstākļus šobrīd nosaka augsta spiediena apgabals (GFS)
Pa labi - sākot ar otrdienu gandrīz visu nedēļu nonāksim ciklonu aktivitātes zonā (GFS)

Nākamās nedēļas pirmo darba dienu vēl aizvadīsim ar mainīgu mākoņu daudzumu, ir cerības arī uz kādu saulaināku brīdi. Dienas otrajā pusē jūtami sāks pastiprināties D, DA vējš, kas vēl vairāk ietekmēs sajūtu jeb komforta temperatūru. Gaisa temperatūra pirmdien dienā -4 ... -8 grādi.

Vissiltāk būtu jāsaģērbjas otrdienas rītā, kad tuvojošā ciklona ietekmē piekrastē vēja brāzmas tuvosies 14-18 m/s. Tā kā naktī gaisa temperatūra joprojām būs starp -6 ... -12 grādiem, vēja dēļ komforta temperatūra tuvosies -20 grādiem. Pēcpusdienā Kurzemei pietuvosies nokrišņu zona, gaidāms sniegs un putenis.

Sākot ar trešdienu kļūs siltāks, it īpaši Kurzemes pusē. Pēc pašreizējām prognozēm maksimālā gaisa temperatūra trešdien prognozēta -2 ... -7 grādi, ceturtdien 0 ... -4 grādi, bet piektdien visā valstī ap nulli vai kādu grādu zem tās, līdzīgi arī brīvdienās. Ciklonu ietekmē snigšana prognozēta gan trešdien, gan piektdien. Ceturtdien atkal jūtamāk pastiprināsies vējš. Lai gan gaisa temperatūras vairs nebūs tik zemas kā nedēļas pirmajās dienās, atkusni valsts lielā daļā gaidīt vēl būtu pāragri. Sniegas segas biezums nākamās nedēļas nogalē dažviet varētu sasniegt 7-10 cm.

Viena no prognozēm paredz sniega segas biezumu līdz 10 cm pēc nedēļas (weather.us)

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 21.01.2018 11:57

    Pussešos no rīta vienlaicīgi spīdēja blāvas zvaigznes un bira reta sniega pārsla. Arī patlaban mākoņi ir plāni, vietām redz zilas debesis, taču, šķiet, šodien līcim būs darbdiena, jo Z pusē kārtīgas mākoņgubas redzamas. Bet arī saule var uzspīdēt. Nu tā- interesanti.

    Ielādē...
  2. 21.01.2018 12:59

    Šodien atkal apmācies,bez nokrišņiem.Lēns ZR. vējš.No rīta-5,5c.No saules atkal nekā.Sniega sega 5-7 cm.Šobrīd -3,5c,lēns ZR.vējš.Apmācies,tikai vienā brītiņā palika nedaudz gaišāka debess,bet drīz jau atkal apmācies.

    Ielādē...
  3. 21.01.2018 16:04

    Rītā min.t. -5,2°C, dienā pamazām siltāks. Dienas pirmajā pusē daļēji mākoņains, būtībā pabieza dūmaka, caur kuru regulāri blāva Saule uzspīdēja, diezgan gaišs. Pēc pusdienlaika skaidrojās, Saule jau krietni spožāka, diemžēl ne uz ilgu - diezgan drīz atkal mākoņi sabiezēja, un saulīte pazuda, tagad biezāki mākoņi un tumšāks nekā rītā. Vēja nav, aizvien silts, šobrīd -1,9°C, spiediens pakāpies līdz 759 mm.

    Ielādē...
  4. 21.01.2018 22:28

    21. janv. no rīta apmācies, bezvējš. T. -3°C. Spiediens lēni ceļas - 761 mm. Priekšpusdienā skaidrojās. Pēcpusdienā vidējās zonas gubu-slāņu mākoņi 3-4 balles. Lēns, grozīgs vējš. T. -2°C. Bieži redzami bērni ar metāla un plastmasas ragaviņām. Kā arī bārdaini, iespaidīgi vīri eksotiskos kažokos ar lieliem ledus urbjiem un mazām zivju kastītēm. Laiks vakarā līdzīgs, tikai mākoņu mazliet vairāk un palika aukstāks. Pašlaik t. -7°C. Spiediens 764 mm. Nesen aiz mājas pazuda šaurs mēness sirpītis.

    Ielādē...
  5. 21.01.2018 22:38

    Pēc tīri jaukas un ziemīgas dienas ar saules brīžiem, pievakarē debesis noskaidrojās un strauji sāka piesalt, tagad jau -10°C

    Ielādē...
  6. 19.01.2018 22:37

    Pieticīga ziema ar mazu salu un mazu sniega segu šodien turpinās. Paplāna mākoņu sega caur kuru, ka caur plīvuru pa brīdim spīdeja arī blāva saule , bez nokrišņiem un -1 -1,5 grādi, sasālitas ielas un ietves slapjas, citur sniegs nekusa un ir paplānā kārtā 3-5 cm biezumā bet vismaz baltums ir. Diemžēl jauni sniega papildinājumi izpalika un ciklons ta arī iesprūda virs Lietuvas, arī nākamas prognozes būtisku snigšanu neparedz, tomēr sals pagaidām pieturēsies un arī nedaudz pastiprināsies. Nākamas nedēļas prognozes sāk bojāties, tomēr vēl pastāv dažādas iespejas jo prognožu astes līdz šim bija visai mainīgas. Ceru uz ziemas turpinājumu bez fatāliem atkušņiem.

    Ielādē...
    1. 20.01.2018 14:52

      Atkusnis prognozējas visai drīz...

      Ielādē...
      1. 21.01.2018 01:24

        Žēl, ka tā - ja šīs prognozes piepildīsies. Vēl dažas dienas paliek, lai kaut kas mainītos, un riebīgais slapjdraņķis aizietu garām...

        Ielādē...
        1. 21.01.2018 07:59

          Neaizies. Atkusnis tiek prognozēts vismaz 5 dienas pēc kārtas.

          Ielādē...
          1. 21.01.2018 08:26

            Šī komentāra sakarā aizdomājos par tiem + un - pie komentāriem. Man te gribētos pieķeksēt mīnusu, jo es negribu to atkusni piecas dienas, bet pēc citu teiktā, sanāktu, ka man nepatīk, ka Saksija kaut ko tādu ir atļāvusies pateikt :))) . Tad kā ir - mīnuss atiecas uz teksta jēgu vai uz autora viedokli?

            Ielādē...
            1. 21.01.2018 14:41

              Lauma, es to pateicu paskatoties prognozē, tā nav mana iegriba.
              Un vienalga man atkal ielika mīnusu. :))
              Rīgā šopēcpusdien pat var ieraudzīt sauli, tuvu 0.

              Ielādē...
              1. 21.01.2018 15:08

                Es tas nebiju. :)) Bet rēķinieties, ka bez manis ir daudz citu ziemasmīļu, kuriem arī ļoti nepatīk Jūsu tīksmināšanās par atkušņiem, kas daudziem sagrauj cerības izbaudīt ziemas priekus. Slēpotāji, zemledus makšķernieki un citi, kas šādā neziemā tiek atstāti jaņos, nevar būt priecīgi. Un, ja kāds tīksminās par to, ko viņi lai jūt? Nerunājot par atsevišķiem Magones komentāriem, kas ir sevišķi indīgi, tāpēc jūsu abu uztraukumi par mīnusiem man šķiet smieklīgi. Mazākumā esošajiem vai nepopulāru viedokļu paudējiem ar to jārēķinās. :) Ja es priecātos, kad cilvēki salst bargā salā, arī mani nomīnusotu.

                Ielādē...
                1. 21.01.2018 15:30

                  Man jau patīk būt mazākumā, no problem. :)

                  Ielādē...
                2. 21.01.2018 20:42

                  Tā kā būtu laiks mazliet piezemēties. "...kuriem arī ļoti nepatīk tīksmināšanās par atkušņiem"(C).Vajadzēja pamanīt,ka vismaz pāris mēnešus šeit tas vien ir bijis jālasa,ka nav ziemas,tikai riebīgas tumšas debesis un pretīga zeme.Un tagad tam klāt vēl jāpacieš,ka kāds uzdrošinās paust pretēju viedokli.Es arī dzīvoju zem tām pašām debesīm un tos pašus dubļus brienu,bet tāpēc jau man nav jāliek visiem diendienā lasīt,cik drausmīga ir dzīve tādā ziemā.
                  Beigu beigās var taču kaut kur,kaut kam pieprasīt morālu kompensāciju... Par ciešanām.
                  Kas attiecas uz Magones teikto,tad tur vajag objektīvi pavērtēt,kurš kuru ir provokatīvi aizskāris.Katrā ziņā formulējums"sevišķi indīgi" nerada labdabīgu gaisotni meteolapā.Un pirms kaut ko rakstīt par to būtu jāpadomā.
                  Tāpat nav jau statistikas,ka tie cietušie(kā augstāk mēģināts apgalvot) būtu jūtamā skaitliskā vairākumā.

                  Ielādē...
                  1. 21.01.2018 23:38

                    Tad varbūt vispār nav jēgas neko rakstīt?! Plikus skaitļus, labākajā gadījumā? Mēs visi esam tikai cilvēki, ar savām jūtām un emocijām, mēs neesam roboti. Ja dodat priekšroku savas emocijas neizrādīt, tā Jūsu darīšana, bet neviens nav devis kādam tiesības liegt to citiem, saprāta robežās, protams. Un diskusijās mēdz arī pašķīst dzirksteles... :)
                    Taču šeit jau īstu liesmu nav, salīdzinot ar to, kas darās kaut vai populārākajos interneta portālos.
                    Bet es personīgi arī šīs dzirksteles nešauju, neprovocēju citus, bet parādā, tiesa, parasti arī nepalieku.
                    Par cietušajiem... Pēdējā gada laikā, kad nav bijis ne normālas ziemas, ne vasaras, vairums ļaužu ir cietuši no laikapstākļiem, un, balstoties uz sarunām, nešaubos, ka vairums dotu priekšroku sniegotai ziemai, ne mūžīgajam rudenim.
                    Par vārdiem runājot, svarīgs ir nevis formulējums, bet jēga, kas slēpjas apakšā. Tieši tā veido gaisotni.
                    Es gan cenšos arī patīkamos brīžus izcelt un uzsvērt, tikai to šoziem gaužām maz bijis...

                    Ielādē...
            2. 21.01.2018 14:58

              Kā jau teicām, komentāru vērtēšanas sistēma ar laiku tiks pieregulēta. Jebkurš vērtējums tāpat ir subjektīvs un katram noteikti ir savi faktori, pēc kā vadīties. Ja man kāds komentārs šķiet īstajā vietā un laikā vai ir kā savādāk noderīgs, es to vērtēju pozitīvi. Savukārt, ja bez pamata sākas apcelšana, vai, kā citi saka, gaudošana par kaut ko, varētu vērtēt arī negatīvi.

              Ielādē...
  7. 21.01.2018 23:43

    Nupat atgriezos no nelielas pastaigas. Burvīgs laiciņš :) Lēni snieg, t knapi -6°C, vēja praktiski nav. Šodien vairākkārtīgi mazliet sniga. Nu jau var teikt, ka simboliska sniega sega izveidojusies - 4 - 5 cm ir. Tikai nevajag teikt, ka viss atkal nokusīs...
    Hm, jau kuro reizi šoziem aukstumpols un sniegapols atrodas Kurzemē? LV ZA sāk zaudēt savas pozīcijas? :)
    Iepriekšējās dienas tumšas, apmākušās, ar minimālu snidzināšanu. T visu laiku mīnusos, bet nebija zemāka par tiem pašiem jau pieminētajiem -6°C. Šobrīd uz ielas sausas, bet iepriekšējās dienās bija pavisam šmucīgs slapjums, kur iesālīts. Un tādu vietu gana daudz bija. Tā ka labākais apavs - silti gumijnieki :) arī ziemā. Un gan jau līdz rītam sasālīs par jaunu.
    Saule mazliet parādījās tikai šodien, vakar bija vien nojaušama.
    Šodien mazliet parakos: pļavā (zem zāles) tikai cm 5 sasaluma slānis, dziļāk - slapjums. Plikākās vietās noteikti dziļāk sasalis.

    Ielādē...