Tuvojas ziemas aukstākais periods

Tuvojas ziemas aukstākais periods

Šonedēļ Latvijā sāksies līdz šim aukstākais periods šajā ziemā, un pastāv iespēja, ka mēneša beigās sals vietām pārsniegs 20 grādu.


Otrdien un trešdien Latvijā saglabāsies lielākoties apmākušās debesis un daudzviet gaidāms neliels līdz mērens sniegs, valsts austrumos arī nedaudz putinās. Gaisa temperatūra pārsvarā būs 0..-8 grādu robežās.


Turpmāk no Krievijas pastiprināsies anticiklona ietekme un līdz ar to spēkā pieņemsies sals, tomēr prognozes par tā stiprumu ir dažādas. Saskaņā ar pašreizējiem "Global Forecast System" (GFS) aprēķiniem virs Latvijas saglabāsies visai daudz mākoņu un pūtīs mērens dienvidaustrumu vējš, kas kavēs gaisa temperatūras pazemināšanos.


Ceturtdien valsts austrumos prognozēts sals līdz -13 grādiem, bet vietām Kurzemē vēl nebūs vēsāks par -5 grādiem. Turpmāk līdz mēneša beigām GFS nakts un rīta stundās prognozē vidēji -8..-13 grādu, vietām zem skaidrām debesīm -17 grādu, savukārt maksimālā gaisa temperatūra varētu būt no -5 grādiem Kurzemes piekrastē līdz -11 grādiem valsts austrumos.


Savukārt, ja anticiklona ietekme izrādīsies lielāka, mākoņu būs mazāk un vējš lēnāks, sals mēneša pēdējās piecās naktīs vietām var sasniegt 20 grādu un pat vairāk.

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 24.01.2012 23:46

    Nedaudz snieg, bet izskatās, ka tā 'palielā nokrišņu zona no Lietuvas nenokļus līdz centrāliem rajoniem, ja nu vienīgi nepastiprināsies.
    Labi vien būtu, ka nebūtu daudz sniega - pieredze jau ar iepriekšējo gadu, kad sniegs kusa/tvaikoja līdz aprīlim

    Ielādē...
  2. 25.01.2012 00:11

    Vakarā pieņēmās spēkā snigšana, pirms pāris stundām arī jūtami putināja, jo vējš arī diezgan stiprs bija sacēlies. Tagad gan tas pierimis, arī snigšana vairs tikai knapi manāma, bet tomēr piesnidzis pa vakaru klāt ir diezgan daudz. Laternu gaismā piesnigušais sniegs skaisti mirguļo, tāpat kā paretam no gaisa krītošās pārsliņas. :) Temperatūra uz nakti ļoti lēnām, bet turpina pazemināties, nesen sasniedza -7*C, arī pašlaik tā grozās.
    Arī man šāds laiciņš ir īsta ziemas idille, piekrītu Gubumākonim. Kā kompensācija par ilgo slapjumu un dubļiem "ziemas" sākumā! ;)

    Ielādē...
  3. 25.01.2012 00:25

    Diena man 24.1.12. aizgājusi...
    * Nakts līdz 9:00. Pārsvarā bez nokrišņiem. Gaisa temperatūra minimumā līdz -7 grādiem, posmā 1:00-3:00, pēc tam līdz 9:00 -6. Nakts vidū daļēji skaidrojās.
    * Rīts 9:00-12:00: gaiss nedaudz iesilst līdz -5, apmācies. No 9:30- no debesīm arīdzan neliels sniegs.
    * Pusdiena 12:00-15:00: ap 13:30-14:00 nedaudz skaidrojās, pēc tam atkal samācās visos stāvos. Gaiss vēl iesilst līdz -5. Pavisam nelieli sniega nokrišņi visu laiku.
    * Pievakare 15:00-18:00. Vēl aizvien apmācies, ZA vējš 1m/s - kas līdz tumsai norimst vispār. Gaisa temperatūra visā periodā grozās ap -5, pa reizei minimālas sniega pārslas.
    * Vakars 18:00-21:00. Vēl aizvien apmācies, nelielus brīžus arī minimālas sniega pārslas no gaisa. Gandrīz bezvējš, gaisa temperatūra joprojām ap -5.
    * Nakts sākums 21:00-24:00. Nekas nemainās, nomācies, minimāls ZZA vējš 1m/s, dažas sniega pārslas no gaisa. Gaisa temperatūra lēnām krītas uz -6. Gaisa spiediens pieaug līdz 985HPa.
    Vairāk meteodienā 24.1.12.

    Ielādē...
  4. 23.01.2012 22:58

    Ja tā atklāti (jo nav jau te nekāda diplomātu sapulce :D, lai tomēr neizteiktu kādu kritiku), tad tomēr man liekas, ka tā Toma meteostacija atrodas pat ļoti neadekvātā izvietojumā - biju vīlies uzzinot tās izvietojumu. Pēc meteoroloģijas tā iznāk viena no sliktākajām vietām (stacija uz ēkas jumta). 20 m augstumā temperatūra rāda ļoti neobjektīvi (siltajā periodā dienā parāk maz, naktīs pārāk daudz)- arī tagad salā temperatūra tur rāda/var rādīt augstāk, kā tā rādītu 2m augstumā.
    Tā ka palieku pie sava, ka nav labāku rādījumu par RS vai Rīgas lidostas staciju.

    Ielādē...
    1. 23.01.2012 23:38

      Nu jā, tā jau ir. Šobrīd tā vēl rāda objektīvi, bet būs apstākļi, kad būs auzas. Atceros gadījumu, kad spēcīgas inversijas apstākļos Tallinā uz zemes bija -20 grādu sals, bet jau 100m augstumā bija ap nulli. Nu skatīsimies, kā būs. Pilsētā jau dikti grūti atrast kādu labu vietu, var jau būt, ka būs jāpārvieto kaut kur uz zemes, piemēram, skolas stadionā varētu un vienīgi anemometru pacelt augtāk.
      Katrai stacijai jau savi niķi. RS īpaši pavasarī, rāda neadekvāti siltu, bet lidosta Rīgas vārdu tīri ģeogrāfiski gandrīz nav tiesīga nest :D

      Ielādē...
      1. 24.01.2012 00:11

        Un, vēl ja tā godīgi, tad Tu un Hauonekani man liekas šeit vissakarīgākie cilvēki. Atvaino, ja nedaudz asi tas komentārs "skanēja", tomēr novērtēju, ka esi centies vispār uzstādīt Rīgā (kur tiešām ir grūti atrast pēc iespējas piemērotāku vietu) kādu jaunu meteostaciju, jo reti kurš to atļautos. Tāpēc lai veicas atrast kādu labāku vietu nākotnē!
        Cik sapratu, tad Hauonekani ir izbanots, un tas man liekas ļoti netaisnīgi, jo viņš jau nekādas rupjības te neraxta/neraxtīja.
        Kā tev šķiet, cik taisnīgi ir ekstrpolēt datus uz Jelgavas "meteostaciju" (kura neeksistē) un ko dara LVĢMC?


        Ielādē...
        1. 24.01.2012 07:32

          Kā, tavuprāt, Jelgavā meteostacijas nemaz nav un LVGMC šo veido interpolējot datus starp citām stacijām? Neesmu staciju redzējis, bet šaubos, ka kaut kas tāds ir iespējams.

          Ielādē...
          1. 24.01.2012 10:55

            Jā, iepriekš biju rakstījis šādu koentāru:
            "Pie tam, daudz Latvijas meteostaciju eksistence vispār ir apšaubāma. Piemēram, Jelgavas "meteostacija" bieži "reģistrē" kaut kādas zemas temperatūras. Pirms apmēram 2-3 gadiem biju speciāli zvanījis uz LVĢMC, lai noskaidrotu, kurā vietā tā atrodas (pa telefonu sūtīja no viena uz otru, viņi vispār bija kā apjukuši uz šo jautājumu, izvairījās atbildēt). Kad braucu darīšanās, pie viena devos uz to norādīto vietu pārbaudīt, vai Jelgavā tiešām ir kāda meteostacija. Man vietējie (apkārt privātmājas) vispār pateica, ka tai vietā meteostacijas nav vairs 10 gadu! :D Uz zemes nebija/nav arī nekādu meteoroloģisku mērierīču, vien tukša pamesta māja, kas droši vien agŗak piederējusi LVĢMA. Par šo faktu tālāk neesmu ziņojis kompetentajām institūcijām, jo nav īsti bijis iedvesmas tērēt laiku. Tāda jau ir tā mūsu valsts- pat meteor… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

            Ielādē...
            1. 24.01.2012 12:41

              Šeit info par Jelgavas staciju.

              Ielādē...
              1. 24.01.2012 13:19

                Pēc koordinātām iznāk pāris metru tālāk no iepriekšējās meteostacijas.
                Kad radīsies iespēja, varbūt došos pārbaudīt. Jebkurā gadījumā nav garantijas, ka dati netiek ekstrapolēti (kaut vai ņemot vērā, kāda veida meteonovērojums faktiskajos apstākļos parāda pretēji tam, ko tā "paredz"), turklāt ir viedoklis,ka tā ir visai izplatīta prakse.
                Vēl ir tāda lieta, ka pieņemot, ka tur tiešām ir meteostacija, nez kādēļ LVĢMC (toreiz LVĢMA) pārstāvji teica, ka tā atrodas turpat - tātad tur, kur iepriekšējā. Atliek vien secināt, ka tas tādēļ, lai slēptu kādas nepilnības..

                Ielādē...
                1. 24.01.2012 14:45

                  Tu domā ekstrapolāciju vai tomēr interpolāciju. Man ir aizdomas , ka tomēr domā interpolāciju. Un starp kādām stacijām (punktiem) tad tā extrapolācija vai interpolācija būtu?
                  Šķiet, ka ne katras iestādes katrs darbinieks zin par visu kas iestādē notiek. Un mani neizbrīnītu, ka daļa darbinieki varētu nezināt, kurš zin patieso info par stacijas geogrāfisko vietu :)
                  Jumts 20m augstumā, jau nav traģēdija. Nokrišņiem un vējam tur pa tir ļoti labi. Ziemā ar T arī jābū diezgan normāli. Vasarā jumtu var nokaļķot. Jebkurā gadījumā temperatūrai jumts tomēr būs labāks par asfaltētu laukumu, vai vietu starp ekām. :)

                  Ielādē...
                  1. 24.01.2012 14:54

                    ekstrapolācija
                    viss, ko sakām pagaidām ir tikai pieņēmumi, kas balstīti uz faktiem/pieredzi
                    Kamēr nebūs pārliecības, neko 100% nevaram abgalvot :)

                    Ielādē...
                    1. 24.01.2012 15:59

                      Šķiet ekstrapolācija - zinot kāda lieluma vērtības vairākos punktos, tiek piemeklēti izveletas funkcijas paramtri tā, lai tie finkcijas vērtības būtu zinamajos punktos būtu pēc iespējas tuvāk dotajiem. Un tad zino šis funkcijas parametrus var izreķināt vērtību arī citos punktos, kur nav mērījumi.

                      Ekstrapolācija nav minēšana/pieņēmumi. Vismaz eksaktajās zinātnēs .

                      Ielādē...
            2. 24.01.2012 12:43

              Kā neinteresē-- būtu tepatās coolā galerija ar tukšu būdu un ar virsrakstu "šeit reiz bija...". Es to būtu darījis, ja man butu iespēja uz Jelgavu nokļūt...:) (?)

              12:49: Un turpinot domu- ja tiešām pierādās fakts- ka notiek rezultātu "atrādīšana" no reāli nestrādājošas meteo stacijas, tad jau arī Tomam medijā (LRadio1) sanāktu sižets "aukstums tiek izzīsts no pirksta" ;)

              12:54: + doma nr.2. Un varbūt pēkšņi sanāk situācija- kad "uz" nestrādākošas meteostacijas rēķina tiek "oficiālā uzturēšanas nauda" ... netieši sadalīta tur slepenās prēmijās? Finālā - Valsts Kontrolei jāpasaka bargais slēdziens ar visām no tā izrietošajām sekām. Tā teikt, līdzās "likumīgajai" konsolidācijai (radars par maksu) ir fakti par nelikumīgo konsolidāciju.... hmmm... pagaidām tikai nedaudz "pa kreisi" fantazēju ;)

              Ielādē...
      2. 25.01.2012 02:29

        Bet,ar laiku,lai viss butu ta tekt pareizi un pec noteikumiem varbūt būtu iespeja papildināt meteostacijas aprikojumu ar termometru/sensoru,kas atrastos 2 metru augstumā-tehniski tas taču būtu iespejams?

        Ielādē...
    2. 24.01.2012 00:04

      (off topiks) Arī diplomātu saietā taču izskan dažādas kritikas, kas gan aizslēptas (etiķete prasa) puķainos vārdos... to gan vairāk manām poltiskajās aprindās.

      Ielādē...
  5. 25.01.2012 10:02

    Aiz loga pat -4. Tuvojas Sibīrija
    Ja te daži runā par idillēm, tad..
    Mana ziemas idille - saulains laiks ar sākot no +5 grādiem..
    Ņemot vērā, ka Hauonekani ir izbanots, tad es, kurš kaut ko raksta šeit, palieku kā vienīgais siltummīlis, un tādēļ nav godīgi, ka Hauonekani izbanoja.
    Ja viņu neatbanos tuvākajā laikā, es vienkārši šeit pārtraukšu rakstīt, jo iznāk, ka patiešām šis blogs - formāli it kā visiem laika apastākļu vērotājiem, bet slēpti - pamatā kriofīliem.

    Ielādē...
  6. 25.01.2012 10:15

    Nav ko termofīļiem satraukties :) man mājās viens tāds ir (te gan neraksta), bet pats gan labprāt braucu pārziemot vasaru kādā aukstākā vietā :p
    Pie loga šorīt -7, lēns DA vējš, viegls sniedziņš sijājas - tāpat kā visas pēdējās dienas. Tā pa druskai, pa druskai visu laiku un nu jau pavisam labi pēc ziemas izskatās. Pamērījis neesmu, bet kādi 15 cm nu jau varētu būt.

    Ielādē...
  7. 25.01.2012 10:57

    Skaista ziemas diena,smuki piesnidzis balts, nedaudz snieg,mākoņu sega paliek plānaka,starp mākoņiem var nojaust saules klatbutni,-7 grādi vējš šodien nedaudz stiprāks.

    Ielādē...
  8. 25.01.2012 10:38

    Mēs gan kaut arī netieši esam apņēmušies iztikt bez personīgiem uzbraucieniem. Bija laiks, kad arī mani centās izprovocēt, gan par vēju pareizo nosaukumu lietošanu, gan Saules ietekmes tēmām. Par Saules uzliesmojumu, TESIS Saules pētniecības projekta mājaslapā. bija uzrādīts 3. augstākais uzliesmojuma pīķis!

    Ielādē...
    1. 25.01.2012 10:56

      www.tesis.lebedev.ru
      lapā zem grafika ir teksta formā reģistrētie uzliesmojumi "Вспышка балла M8.7" M klase - vidējie uzliesmojumi.

      Bet Jānis ierakstīja "Kosmiskās radiācijas vētra, kas sākās pirmdien agri no rīta, šovakar vēl nedaudz pastiprinājās un kļuva par spēcīgāko kopš 2003.gada." Neparasti liels starojums starpplanētu telpā, taču Zemi tas neietekmēja, jo daļiņas var ienākt TIKAI caur planētas D-galu vai pieņemot Zemes orbītu ap Sauli par plakni, daļiņām jānāk no apakšas, nevis augšas. Varbūt tāpēc, ka Zemes apakša ir pavērsta pret Sauli.

      "Kosmiskā" radiācija nav saistīta ar Sauli, bet gan nāk no citām zvaigznēm un to sprādzieniem. Viss tas neitekmēs laika apstākļus, bet mūs jau intersē tas, kas ietekmē

      spaceweather.com, kad ienāk caur D galu
      South-pointing Bz's open a… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

      Ielādē...
      1. 25.01.2012 11:57

        Angliski to sauc gan par Space, gan par Solar radiation storm, gan par Proton storm, un tās dēļ vakar vairākas lidmašīnas esot novirzījušas kursu no polārajiem apgabaliem, lai varbūtējie radiācijas izraisītie sakaru traucējumi neapdraudētu lidmašīnas, tā vēstīja www.swpc.noaa.gov

        Ielādē...
      2. 25.01.2012 11:13

        No www.starspace.lv
        ===
        2012. gada 23. janvārī 05:39 pēc Latvijas laika no Saules plankumu grupas 1402 tika novērots M9 kategorijas uzliesmojums, kuram sekoja koronālās masas izvirdums. M9 kategorijas uzliesmojums jau ir "ar vienu kāju" X kategorijā, kurā tiek ierindoti paši spēcīgākie uzliesmojumi.
        ===
        Kosmiskā radiācija un tās ātrās izmaiņas vistiešākajā veidā ir saistīta ar Sauli, jo pārējo avotu ietekme ir 1) daudz vājāka, 2) ļoti lēni mainīga laikā (kopējais fons svārstās procenta daļu robežās), izņemot tuvu supernovu uzliesmojumus - pēdējais bija pirms 400 gadiem, 3) daudz ko no tā aptur Saules magnētiskā lauka ārējā mala - ne velti tagad gaida ļoti interesantas ziņas no Voyager, kas patlaban tieši šķērso šo robežu.
        Tieši tādēļ Saules aktivitātes prognozes ir galvenās, kuras izmanto kosmonautu aizsardzības plānošanai.

        Ielādē...
  9. 25.01.2012 12:26

    Ranka:

    (Brīva diena, tāpēc ilgi gulēju)

    Tikai ap 11:00 piefiksēju, ka gaiss atdzisis līdz -8,5* C, šobrīd -7* C. Tā vien liekas, ka aukstākā diena šogad, ko pats piedzīvoju uz savas ādas. Būtiksu nokrišņu nav, tomēr ceļu uzturētājiem mūsu pašvaldībā tā gruntīgi ar diviem traktoriem tieši šodien, nosacīti nesnigšanas periodā, vajadzēja izšķūrēt ceļu ;D

    Ielādē...
  10. 24.01.2012 15:22

    Aiz loga temp. tā arī nav pakāpusies avirs 0

    Reizēm man patīk iejusties žūrijas lomā :D, tādēļ saskaņā ar meteoentuziastu (kas reģistrējušies meteolapa.lv) ieguldīto darbu (diskusijas, ziņojumi, informācija utt.) meteo jomā, kā arī ētisko nostāju meto jomā (vērtējot šīs divas lietas kopīgi) pa vietām (7) sadalu šādi (iekavās īsi motivējot)

    1.,2. vietu dala boms_tricis (informācija, meteolapas organizatoriskie jautājumi) un Hauonekani (informācija, īpašs skatījums uz meteo)
    3.vieta orkaans (informācija)
    4.vieta flames (īpašs skatījums uz meteo)
    5.vieta Pierīga (meteolapas organizatoriskie jautājumi)
    6.vieta Raitis, Sametis (informācija)
    7.vieta lietusviirs (informācija)

    Tas tāds mans subjektīvais vērtējums uz doto brīdi kopš sekošanas informācijai meteolapā (tiesa, nemaz tik bieži šeit "neiegriežos", reizēm nedēļu vai vairāk)(protams, sevi vērtējumā neiekļauju :D) Protams,… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...
    1. 24.01.2012 15:31

      Ideja nav slikta...
      Mans top 7 tad būtu
      1 Boms_tricis (info, harizma arī ārpus šis lapas, zināšanas);
      2 Lightning (bez cipariem) - veterāns un seko laika vērojumiem;
      3 Lietusvīrs (vienmēr runā par lietu + mega zināšanas);
      4 Lightning01 (kārtīgs vīra viedoklis);
      ** Dāmas (bez reitinga topā)- Maija, Biruta, Saulcerīte, Saksija - par dvēseles spožumu, un arī vērojumiem + zināšanās.
      5 Pierīga (organizatoriskie jautājumi un pa reizei ieved kārtību).
      6 Orkāns (reti, bet vienmēr par lietu)
      7 Normunds "Negaiss" (reti, bet dara negaisu lietas, ko ceru arī -2012tajā).
      ++ Noteikti vēlētos atzīmēt - Gubumākoņa un Digital1 meteoaktivitātes (mazāk šā portāla ietvaros, bet spēcīgi savās vietnēs). Darbojoties pašiem- neliedz foto/video galerijas + tekstus arī šeit :)
      -----------
      Un - pats par sevi saprotams, visgarākie vārdi jāvelta Jānim "Maiklam". Par masīvo darbību visas Latvi… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

      Ielādē...
      1. 24.01.2012 16:02

        Atvaino, sākumā biju uzrakstījis "raitis_sametis", nedaudz piemirsu, ka šeit esi reģistrējies kā "Raitis, Sametis"
        Top 7 izdomāju, jo tas skaitlis "7" ir viens no tādiem īpašajiem skaitļiem :)
        8.vietu, ja tāda būtu, droši vien dotu lietotājam "Saksija"
        Pārējos vairāk vai mazāk vērtēju kā vienkāršus lietotājus vai arī viņi vnk nav tik daudz sevi parādījuši

        Ielādē...
        1. 24.01.2012 16:05

          ;) Jā - un kaut kā sanācis, ka esmu šeit vienīgais (?) reģistrējies ar savu īsto vārdu uzvārdu (OT).

          Ielādē...
          1. 24.01.2012 16:08

            Hmm, viela pārdomām. Varbūt arī varētu nomainīt...?

            Ielādē...
            1. 24.01.2012 20:47

              Tā arī īsti nesaprotu, bet jebkurā gadījumā, ja nu pēkšņi ir radusies liela nepieciešamība mainīt lietotājvārdu, dodiet ziņu caur kontaktiem.

              Ielādē...
    2. 24.01.2012 20:49

      Kā nu to darbu vērtē - ir vairāki (cik nojaušu, varētu būt ap 4-8) ļoti zinoši cilvēki, ir ikdienas lietotāji, un ir tādi, kas tikai aplūko apkārt notiekošo. Jebkurā gadījumā, bez Admina nekas uz priekšu nekustētu :)

      Ielādē...
      1. 25.01.2012 00:20

        Tur nu gan pilnīga taisnība! :)
        Bet es savu vērtējumu nemaz nelikšu, jo absolūtais vairums visi ir godīgi, cienījami, vērtīgi cilvēki, un nejūtos tiesīgs tagad vērtēt, cik no kura labuma nāk. Vienīgi varu pieminēt pašus galvenos, bez kā šī lieliskā portāla nebūtu - lapas veidotājus un uzturētājus, Tomu, Jāni (Maiklu), Raiti - un arī visus pārējos vērotājus, kas sniedz ziņas par laikapstākļiem dažādās Latvijas vietās. Es nelikšu nevienu skaitliskā kārtībā, bet visiem vienu lielu DESMITNIEKU!!! :)

        Ielādē...
    3. 25.01.2012 02:13

      Kas attiecās konkreti uz ŠO LAPU,tad mans Tops būtu sekojošais: Pirmajā vietā Pieriga un Admīns,kas rūpigi un palenam izveidoja šo vietni un turpina to uzlabot un uzturet. Otrā vietā Maikls un Boms tricis-informacija, zinašanas, raksti šeit. Būtibā pateicoties Maikla iepriekšejasi darbibai meteo jomā un tās iespaidā tapa gan ši vieta, gan ari vairaki citi blogi. Trešā vieta-Raitim Sametim par aktivu darbošanos šajā vietnē,regulariem rakstiem un Aktualas situacijas sadaļas uzturesanu. Pārejiem vērtejumu nelikšu, jo visi lietotāji,kas biežāk vai retāk šeit iegriežas, atstaj te savus komentarus,novērojumus,galerijas un emocijas, informaciju, dalās ar zināšanam, novērojumiem, piedalas diskusijās - kopumā atdzivina, uztur un padara interesantaku šo vietni...
      Pret Haunonekani personigi man iebildumu nav,bieži viņa skatijums, komentari ir interesanti un liek aizdomaties. Ir man aizdomas, k… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

      Ielādē...
      1. 25.01.2012 13:10

        Nu nezinu, kā lai labāk pierāda, taču es 100% saku, ka neesmu Hauonekani.

        Es pazīstu Hauonekani (pēc individuālām sarakstēm), un mums ir līdzīgs domāšanas veids attiecībā par laika apstākļiem.
        Diemžēl, es tā arī nojautu, ka kāds uzrakstīs un padomās, ka Hauonekani un lightning01 ir viens un tas pats :/ :D - pat ja es jau to vienreiz noliedzu.
        Vai tad tiešām ir tādi, kas domā, ka, ja cilvēki raksta līdzīgā stilā (lai gan mums tas ir diezgan atšķirīgs) un līdzīgas domās, tad tai uzreiz jābūt vienai un tai pašai personai? Nu muļķīgi tas ir!
        Jūs kriofīli (aukstummīļi) ar līdzīgām domām šeit esat lielākā daļa, ja ne pat visi! Izņemot mani un Hauonekani, un vēl ir kāds viens ar sav'dāku redzējumu, kurš, starp citu, iestājoties aukstumam, vairs šeit neraksta. Vai tiešām jūs esat iedomājušies, ka Haounekani ir vienīgais siltummīlis? Taču ne - vienkārši mēs divi drosmīgākie šeit nolēmā… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

        Ielādē...
  11. 25.01.2012 13:39

    Beidzot ziema klāt. Skaists laiks, tikai žēl, ka ofisā krēsls jādeldē. Pērnavas līcī jau ledus sāk veidoties. Gaidu, kad pārējais līcis arī sāks aizsalt. Vēl ir cerība, ka šogad līcis var paspēt aizsalt. Tiesa gribētos vēļ sniegu. Daudz sniegu. Bet nekas, vēl viss februaris priekšā.

    Ielādē...
  12. 25.01.2012 13:44

    No rīta atkal -9, pa nakti pāris centimetru irdena sniega bija piesnidzis. Dienā manā pusē tikai viegla sniega pūka, -6 grādi. Toties uz Tallinas šosejas jau redzami sniga un ap Saulkrastiem pieredzēju smuku puteni.

    Ielādē...
  13. 25.01.2012 10:27

    Vēl ir tāda lieta, ka uz Saules nav noticis tāds uzliesmojums, kādu to pasniedz masu mediji. Pārbaudīju profesionālajā portāla - noticis vien vidējis uzliesmojums, kādi notiek aptuveni pāris reizes mēnesī. Varat ticēt, varat ne.
    Bez manis vēl vērtējumus sarakstīja Raitis un pamanīju, ka atsevišķus vārdus veltījis arī Jānim.
    Es Jāni vispār nekad neesmu uztvēris nopietni - kaut vai arī tā ziņa twitterii par uzliesmojumu uz Saules ir pārņemta no masu medijiem, nav konkretizēta Saules uzliesmojuma intensitāte. Tāpat arī prognozes, ja vien to vēlamies kādai vietai, mēs katrs paši mākam sastādīt, balstoties uz modelētajām kartēm, un atrast to, ko vēlamies. Bieži vien Jāņa rakstos ir daudz nepilnību, pat kļūdu - apzinātu vai neapzinātu, un vispārībā trūkst novitātes, jaunrades.
    Tas tāds mans subjektīvais viedoklis, jo kādam var jau būt arī, ka patīk.

    Ielādē...
    1. 25.01.2012 11:09

      Nu bet lūdzu,te Jums ir iespeja izpausties- gan ievietot savas prognozes, gan ari kadu informaciju un savu skatijumu uz dāzadiem notikumiem,kaut vai par notikušu Saules uzliesmojumu... Butu interesanti.
      Jasaka, ka oficiala LV meteodienesta prognozes ir vel visparigakas un neinteresantas,nerunajot jau par vecmodigu un nepārskatamu mājaslapu...

      Ielādē...
      1. 25.01.2012 12:56

        Lai pēc tam admins dzēstu to, kas nepatīk? He, he..

        Jāpiepiebilst, ka tu bez Top 7 minētajiem laika vērotājiem, manuprāt, šeit arī esi viens no ievērojamākajiem lietotājiem informācijas (tieši fotogrāfiju ziņā), tev varētu būt kāda 8.,9.vieta. Ir tavas fotogrāfijas, kuras tiešām, manuprāt, ir bijušas iespaidīgas. Taču uzskatu, ka tava meteoētiskā nostāja gan kopumā ir ļoti neapmierionša - kā jau minēju, to es arī vērtēju attiecībā uz lietotāju ieguldījumu/nozīmi

        Ielādē...
        1. 25.01.2012 14:01

          Līdz šim neviens raksts nav izdzēsts.... Aizskaroši komentāri gan.

          Ielādē...
  14. 25.01.2012 14:01

    No rīta sniga smalks sniedziņš,tagad ir pārstājis,brīžiem caur plāniem mākoņiem paspīd saule.Temperatūra -4*C,vējš neliels,bet nepatīkams ,no A.Man jau it kā pret salu ziemā nav nekādu pretenziju,jo tas ir dabīgi,taču redzot to aukstuma fronti,kas virzās no Krievijas,paliek kaut ka neomulīgi.Īsti nesaprotu,ko darīt ar rozēm un vienu otru mazāk izturīgu dārza mīluli-segt vai nesegt,jo sniega segas biezums ir normāls...

    Ielādē...
  15. Maija - Jaunpiebalgas pag. - 0 novērojumi
    25.01.2012 13:13

    Nu jā,šinī lapā,lkaikam,neko labāk nerakstīt,jo,tūlīt dabūs pretī...Lai tad arī raksta tikai tie gudrie,ko padarīsi,tāda dzīve...Man ir neērti lasīt nopēlumus par Gubumākoni,arī par citiem...Nu nē,tādu Meteolapu es nevēlos!

    Ielādē...
    1. 25.01.2012 14:19

      Būtu žēl - ja Jūsu komentāri izpaliks :(. Man priekšlikums turpmākajam: pārlieku gudros ignorējam! Sarunājamies ar normāliem un tolerantiem cilvēkiem- protams, par meteo tēmām :)

      Ielādē...
  16. 25.01.2012 15:31

    Ranka:

    Ļoti miglaini, it kā caur spēcīgu dūmaku, bet tomēr spīd saule :) Gaiss -9* C. Vējš ļoti minimāls.

    P.S. Par temperatūras mērījumiem. Atceros, ka gluži netālu no elektriskā termometra sensora (apmēram 6 m attālumā) pie šķūnīša dēļu sienas (tajā pašā R pusē) novietots krāsotā spirta mēraparāts. Atšķirība gandrīz 1 Celsija grāds.

    Ielādē...
    1. 25.01.2012 17:54

      Kļūst aukstāks, nu jau -10,5* līdz -11* C

      Ielādē...
  17. 25.01.2012 18:17

    jau -15! Vakarā palika -9, rītā -10, tad -11, patlaban -15. Dienā - saule caur mākoņiem (līdzīgi kā citur L-jā), pēcpusdienā noskaidrojās. Mazliet snidzis un putināts bija vairs tikai nakts sākumā.

    Ielādē...
  18. 25.01.2012 19:21

    Skaidras debesis ar spožām zvaigznēm un pavisam šauriņu jauna mēness puslociņu. T nokritusi uz -10,4.
    Vēl par rozēm, man viena dārzniece ieteica rudeņos ar egļu skujām segt tikai tad, kad jau vismaz dienu vai divas ir bijis sals, jo ja nosedz par ātru, rozes zem sniega kārtas var izsust. Ļoti ceru, ka Maijai, neskatoties uz visu, rozes pārziemos labi un nākošgad priecēs ar skaistiem ziediem.

    Ielādē...
  19. 25.01.2012 21:49

    Naktī un no rīta palaikam turpināja snigt, priekšpusdienā pārstāja. Temperatūra minimumā bija sasniegusi -8,8*C. Ap pusdienlaiku mākoņi pamazām kļuva plānāki, diena aizvien gaišāka, pēc 14.00 arī Saule caur mākoņiem uz kādu stundu ik pa brīdim izlauzās cauri. Grādi dienā turējās -8...-9*C robežās. Pūta mērens vējelis, kas brīžiem sagrieza nelielus uz zemes esošā sniega virpuļus.
    Pēcpusdienā vēlāk debesis atkal apmācās, un arī vakarā aizvien apmācies, tagad pāris stundas nedaudz simbolisks sniedziņš laternu gaismā virpuļo, bet uz zemes reāli nekas klāt nenāk. Temperatūra ap 19.00 noslīdēja līdz -9,5*C, bet vairāk pagaidām nekrītas, brīžiem pat nedaudz (dažām desmitdaļām) uz augšu "pabrauc", svārstības gan minimālas, -9...-9,5*C robežās. Šobrīd -9,4*C. Netālā LVC stacija pastāvīgi rāda par aptuveni 0,3...0,8*C zemāku temperatūru (šobrīd -10,1*C) - kā tas arī gaidāms no atšķirī… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...
  20. 25.01.2012 22:10

    Jā, aizņemta diena man (skraidu riņķī...), paspēju tikai pa reizei grāduz piefiksēt. No rīta -7, ap 14:00-6, tagad jau velkas zemāk par -8 (-8,2, un droši vien pirms pusnakts vēl zemāk noskries...), mākoņu sega vienmērīgi pelēka, ZZA vējš 1-2m/s.

    Ielādē...
  21. 26.01.2012 00:23

    Laikapstākļi pagaidām nemainās - tie paši -9,5*C un sīks sniedziņš lēnām laižas no debesīm. Redzēs, kas būs no rīta - brauciens uz Rīgu, varēs izbaudīt, pavērot... :)

    Ielādē...
  22. 26.01.2012 07:57

    Šorīt -10,3-10,8 un .....snieg!Brīžiem pat tāds kā neliels ,smalks putenis/vismaz Pārdaugavā un centrā/

    Ielādē...
  23. 26.01.2012 09:19

    Rigā, Zolitudē šorit snieg neliels sniedziņš,-9 grādi, apmacies, nu īsta ziema, skaisti! :) Vakardien uzspīdeja ari saule, bet naktī atkal apmācas vienlaidus mākoņu sega, vakarā temperatura bija nokritusies līdz -10,taču kad uznāca mākoni kļuva nedaudz siltāk, -8-10 nakts garumā.

    Ielādē...
  24. 26.01.2012 11:11

    Vēl aizvien snieg.............Kaut ari radarā nekā.

    Ielādē...
  25. 26.01.2012 11:59

    Nu jā, kārtējais pārsteigums. LVĢMC prognozēja bez nokrišņiem. Hahaha.

    Ielādē...
    1. 26.01.2012 12:04

      Es arī prognozēju bez nokrišņiem, jo no rīta nebija ziņu, ka kaut kur snigtu, tāpēc sniegu no prognozes izņēmu ārā, bet šī snigšana ir no izzūdošiem mākoņiem - aukstā laikā tā ir bijis ne reizi vien, un modeļi to parasti prognozēs neuzrāda.

      Ielādē...