Meteoroloģiskās ziemas sākums.

Meteoroloģiskās ziemas sākums.

Diemžēl izskatās, ka novembra pirmajā nedēļā patiešām sāksies meteoroloģiskā ziema vismaz A-Latvijā (no Vidzemes līdz Sēlijai). Tiesa, situācija būs visai neparasta, jo aukstāks būs tieši Vidzemē, nevis Latgalē, īpaši jau D-Latgalē.

Nedēļa sākas ar nežēlīgu Z-Atlantijas blokādi, ko nodrošina klasisko Azoru un Grenlandes anticiklonu (AC) svētlaimīga saplūšana vienā veselā. Turklāt šim pretdabiskajam veidojumam ir atzars pāri Viduseiropai, kas nodrošinās viena vienīga ciklona kustību no Norvēģu jūras pāri D-Skandināvijai uz Baltkrieviju un tālāk iekšā Krievijā. Latvija atradīsies uz Z no ciklona (vai arī ciklona centrs trešdien noies gar D-Latvijas robežu), kas nodrošinās stabili aukstu un slapju laiku no ceturtdienas, tomēr D-Latgale var atrasties tuvāk ciklona siltajam sektoram un tur snigšanas vietā var būt lietus vai atkala (sasalstošs lietus). Vēl būtiska nianse visā šajā procesā - "saldais pārītis" (abi AC) būs pieslēdzies AC virs Ziemeļu ledus okeāna (ZLO - типа ЗЛО), tātad runa ir par 3 AC kopošanos, kas ir visnotaļ reta parādība mūsdienās. Rezultātā uz Skandināviju plūdīs aukstums no visas Z-Krievijas jeb bargās Arktikas (ja šis notiktu janvārī vai februārī, mums būtu -40..-45). Latvijai no šī visa trāpīs tik daudz, cik tālu uz D ies ciklons. Jo tālāk - jo aukstāks.

kluda?w=150&h=0          kluda?w=150&h=0          kluda?w=150&h=0

Nedēļas beigās Grenlandes AC jau vairs nebūs, bet būs stindzinoša savienība starp Azoru AC un minēto AC virs ZLO. Bet kāpēc nebūs Grenlandes AC? Jo cikloni no Atlantijas un Kanādas tāpat ies iekšā R-Arktikā, attiecīgi spiedīs ZLO AC iekšā Krievijā, kur virs Sibīrijas ir savs pastāvīgais AC (viņi saplūdīs vienā veselā... atkal jau izvirtušie AC). Tātad tiks iekustinātas (mūsu virzienā) masas no pašas Sibīrijas - novembrī tur ir aukstāks kā Krievijas Arktikā, jo īpaši pēc ekstremāli aukstā oktobra. Svētdienas kartē redzamajam ciklonam virs R-Eiropas vēl nebūs tiešas ietekmes uz Latviju.

Pirmdien pārsvarā neliels, īslaicīgs lietus (tikai galējos LV A snigšana), otrdien naktī Kurzemē, vēlāk dienā ilgstošs sniegs, lietus. Trešdien pārsvarā lietus. No ceturtdienas tikai snigšana, turklāt pamodīsies konvekcija virs līča, kas skars vairāk Zemgali un vēlāk Vidzemi. Svētdien līča sniegs varētu būt A-Kurzemē.

Pirmdien vēl siltais ZR vējš. Otrdien nebūt ne siltais DA, turklāt dikti stiprs. Trešdien ciklona centra tuvumā it kā D vējš, bet tuvāk Alūksnei DA. Jau naktī uz ceturtdienu iegriezīsies A, ZA vējš, kas dienā nomainīsies uz Z vēju (Z-Kurzemē un Rīgas līča D piekrastē tas mazinās aukstumu). Naktī uz piektdienu siltais ZR vējš, kas dienā nomainīsies uz pavisam silto R vēju, attiecīgi Kurzemē varētu dominēt plusi un samērā patīkamas sajūtas. Sestdien vējš pierims, bet svētdien jau stindzinošais austrenis, turklāt ar palielu ātrumu. Sajūtas būs, kā dziļā ziemā.

Visticamāk, šī būs novembra siltākā nedēļa ar nelieliem plusiem dienā un nelielu salu naktīs līdz nedēļas vidum. No ceturtdienas mīnusi pat dienā saglabāsies vismaz Vidzemē, kas ir Latvijas lielākais novads. Naktis kļūs aukstākas, ZA-Latvijā nedēļas beigās sasniedzot pat padsmit grādus zem 0.

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 02.11.2016 20:28

    Vakarā nokrišņi mitējušies (nekādu vismaz redzamu slapjumu no gaisa vairs nemana), it kā mierīgs, taču aizvien slapjš, un arī temperatūra spītīgi turas ap +1 grādu un netaisās slīdēt lejup. Līdz ar to viss naktī sasnigušais pamazām turpina kust. Vēl jau gan ir, tomēr kontrasts ar aizvadīto nakti acīmredzams.

    Ielādē...
  2. 02.11.2016 21:13

    Dienā sniega kārta mazliet samazinājusies, no gaisa ik pa brīdim sijājās mitrums. Pašlaik nulle, neliels vējš.

    Ielādē...
  3. 02.11.2016 21:45

    Rīgā vakara pastaigas laikā mēreni stiprs(rudenim) lietus parupjam lāsēm vairak kā stundas garumā. NO SNIEGA VAIRS NE VĒSTS, pat ne meža pamalēs, t. ap +2 grādiem. It ka jau laikam nav ne vainas, ja nezinātu, ka vietām citur LV tomēr snieg. Patreiz atkal sīks smidzeklis, rudens turpinās .

    Ielādē...
  4. 02.11.2016 21:37

    Rīgā līst. Esmu priecīga, ka sniegs ir nokusis.

    Ielādē...
    1. 03.11.2016 00:17

      I nerunā! Es normālās balles kurpītēs steberēju uz aptieku, tad atpakaļ, tad pusceļā atgriezos... Labi, ka sniega nebija. Bet nu auksti tāpat bija, lai gan biju saģērbusies pamatīgāk kā pēdējā vīkendā.

      Ielādē...
  5. 02.11.2016 16:42

    Rīgā, Pārdaugavā sniegs praktiski ir nokusis, vien dāžviet ārpus dzīvojamiem pagalmiem vel nelielas strauji izzudošas atliekas, atpakaļ ir drūms un tumss rudens smidzinošs lietus, tipisks novembris, no meteoroloģiskas ziemas ne vēsts un tuvākas dienas nerādas :(

    17:07: Kopumā labprat ar lielāku prieku piedzivotu 2010/11 gada ziemas atkārtošanos, ka vienas no labakajam un sniegotam ziemām...kas sākas 25. novembrī un bez neviena atkušņa turpinājas līdz 6. janvārim, bagatigiem sniegotiem cikloniem un pārsvara nelielu viencipara skaitļa salu, janvāri 10 dienas ar atkusni, tomer pa starpam ari daudz dienu ar salu un sniegu, atkušni nebija drastiski un T nepārsniedza +1+4 grādus , visu sniegu nenokauseja, menesis sākas ap 60cm, beigas palika ap 25-30 cm sasaluša ledaina un svaiga sniega... februara pirma nedēļa atkušnaina, bet atlikušais menesis ar sniegu un palielu salu, mēnesis sākas ar… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...
    1. 02.11.2016 16:49

      Andrej, es Tev kā eksperte saku, ka šosezon Rīgā nebūs meteoroloģiskās ziemas - tādas ir visu milzīgo modeļu prognozes + progresējošās globālās sasilšanas sekas. Un kad pēdējo reizi tā ir sākusies novembra pirmajos datumos? NEKAD!!! Tad ko Tu īdi?

      Ielādē...
      1. 02.11.2016 17:32

        Nosauc kaut vienu ziemu pedejos nu teiksim 20 gados kas pagāja VISPāR BEZ SNIEGA UN SALA kaut uz dažam dienam dažas reizes visas sezonas garumā....
        Tas runājot par to, ka saki, ka Rīga sniegs un sals šoziem vairs nebūs...

        Ielādē...
        1. 02.11.2016 19:11

          Sniegs un sals ir katru ziemu Rīgā. Laikam bija domāts - nebūs stabilas ziemas šoziem Rīgā, ko vēl arī droši nevar zināt.

          Ielādē...
          1. 02.11.2016 19:53

            No Lāsmiņas tāds meteoeksperts kā no manis pavārs virtuvē XDDDD

            Ielādē...
          2. 02.11.2016 19:56

            Jūs abi izliekaties vai tomēr ... ? Es taču skaidri norādīju, ko domāju - meteoroloģisko ziemu. Kas tas par zvēru? Jums pašiem jānoskaidro, ja vēl joprojām nezināt.
            Rīgā ir bijušas daudzas sezonas, kas pēc Padomju meteoroloģisko sezonu klasifikācijas neatbilst meteoroloģiskajai ziemai.
            Un ziemīgs sals Rīgā nemaz nav bijis, lai runātu, ka VAIRS nebūs. Pilnīgi iespējami kaut -25, taču tik īslaicīgi un starp mega atkušņiem, ka tā tomēr nebūs ziema, tāpat kā Liepājas ex-rajonā nebija skaidri definējamas ziemas 2014./15. sezonā, lai gan bija 2 diennaktis ar minimumu -21..-23.

            Ielādē...
            1. 02.11.2016 20:36

              Beidz murgot....Man ir nojausma ka tev par to labu piķi dot.

              Ielādē...
            2. 02.11.2016 21:44

              Padomju meteoroloģiskās ziemas klasifikācija būtu vismaz 5 dienas ar stabilu vidējo diennakts temperatūru zem nulles? Un cik ilgi, lai to varētu uzskatīt patiešām par meteoroloģisko ziemu? Vai, piemēram, 2 nedēļas?

              Ielādē...
              1. 03.11.2016 00:27

                Mēnesis, nevis 5 dienas. Nu, ja sākam skaitīt no 1. dienas ar 0,0. Tad pēc 30 dienām vidējai (no 30 diennakšu summas) jābūt 0,0 vai zemāk, bet ja plusā, tad ziema nav bijusi. Bet Krievijas apstākļos tas ir saprotams. Es uzskatu, ka piejūras klimatā prātīgāk pieturēties pie loģikas, jo pastāvīgi, dominējoši mīnusi man šķiet saistīti ar laiku, nevis temperatūru summu. Attiecīgi es skatos pēc perioda, kas ir garāks. Ja tagad piesals uz 7 dienām, bet pēc tam atkusnis uz 6, manā izpratnē meteo ziema turpināsies, bet ja 7 pret 7 vai vairāk, tad ziema anulējas. Un pat ar šo metodi iznākušas ziemas, kas ilgušas pat nieka 8 dienas. Es par Rīgu!!! Liepājā vēl vājākas ziemas pozīcijas. Šo visu zinot, man pat prātā nenāk gaidīt kaut kādu ziemu, jo īpaši, ka pilsētvide progresējoši sasilst. Cita lieta, ka par ziemu var uzskatīt arī stabilus +2. Bet Andrejs jau negaida 0 vai -2. Viņš par ziemu neuzsk… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

                Ielādē...
  6. 03.11.2016 02:11

    Tagad kaut kas līdzīgs sīkam sniedziņam kombinācijā ar krītošu miglu parādījies, atkal neliels baltumiņš uz zemes (asfaltētās) sāk parādīties, kaut gan joprojām mazliet plusos, šobrīd +0,4°C. Interesants skats - zem laternām viegli virmojoši miglas vāli, un izkrīt sīks baltums. :) Spiediens joprojām 747 mm.

    Ielādē...
  7. 03.11.2016 06:21

    TAUTA! A kāds ir pamanījis, ka rakstā minētajam svētdienas ciklonam virs R-Eiropas parādījies bērniņš? Lūk tas jau būs virs Polijas, attiecīgi tā siltais sektors skars praktiski visu Latgali. Gatavojamies atkalai vismaz Latgalē un Sēlijā, jo pagaidām izskatās, ka rasas punkts būs mīnusā, attiecīgi tas nebūs parasts lietus, savukārt sniegam pārāk augsta temp. 850 hPa augstumā! Tālāk jaunais cikloniņš ies uz Pleskavu, bet pa pēdām sekos brālītis. Kurzemē sniegs izkritīs, jo no ciklona pakaļas ziemeļu aukstums gāzīsies. Tas jau pirmdien, otrdien. A papucis turpat virs Beniluksa garu izlaidīs.

    Ielādē...
  8. 03.11.2016 08:18

    Saulkrastos šorīt 0 un no gaisa nāca neliels slapjš sniegs. Braucot uz Rīgu pa ceļam arī brīžiem sniga, uz asfalta gan nekas nekrājās, laikam nosālīts. Rīgā tie paši 0 grādu, bet bez nokrišņiem.

    Vakar un aizvakar sabiju Liepājā. 1. novembrī Liepājā vienu brīdi nāca stiprs slapjš sniegs, kas pārgāja lietū. Vakar no rīta Liepājā no sniega vairs nekādu pēdu. Braucot uz Rīgu ceļa malās sniega atliekas parādījās apmēram 20 km attālumā no jūras un saglabājās līdz pat Rīgas apkārtnei, pašā Rīgā gan viss nokusis.

    Turpmākās prognozes gan aukstas, šogad izskatās, ka burāšanas sezona beigusies, jo pie tādiem mīnusiem Priedaines jahtkluba līcis drīz aizsals.

    Ielādē...
    1. 03.11.2016 08:22

      "sniega atliekas parādījās apmēram 20 km attālumā no jūras"

      Vot tas ir interesanti. Tāda ir tā jūras ietekme - vien 20 km no krasta.

      Ielādē...
    2. 03.11.2016 14:27

      Augstumam virs jūras līmeņa arī varētu būt neliela ietekme apstākļos kad 0,5 vai 1 grāds uz vienu vai otru pusi izšķir līs lietus vai snigs slapjš sniegs. Rietumkursas augstiene gan nav daudz augstāka par 100, 120 m, bet varbūt kāda minimāla ietekme tam ir.

      Ielādē...
  9. 31.10.2016 22:56

    Visnotāļ labs nedēļas raksts un interesanta prognoze nedēļai... Ceru uz sniegu beidzot arī Rīgā, jau rīt iespējams slapdranķis un kāda pagaidu sniega sega otrdien vakarā , naktī uz trešdienu un trešdienas ritā, tad jau lietus to noskalos... un tad nedēļas otrā pusē no jauna cerams baltums uzsnigs. Sniegu un ziemīgas izpausmes gaidu vienmēr, pie samera pieticīgam sniega ziņā daudzam pedejo 30 gadu neziemām.
    Starp citu šodien pirmo reizi Rīgā kopā ar lietu novēroju arī slapjo sniegu, pareizak sakot ko līdzigu pusiskusušiem sniega graudiem...

    23:05: Sapņi un realitāte un atmiņas par fantastisko ziemu 2010/11

    Ielādē...
    1. 01.11.2016 03:20

      Tiešām 2010. decembris tik ļoti aizmiglojis atmiņas, ka neatceries, ka visu 2011. janvāri gāza lietus un viss tas sniegs jau mēneša vidū bija melns, ūdeņi bija visur? Piesala vien februāra 2. nedēļā, nedaudz uzsniga, lai piesegtu to melno masu. Un viss - pusi februāra spīdēja saule un sals saldēja. Faktiski 2010./11. sezonā ziema ilga vien kādu mēnesi. Tāda pareizā baltā ziema.
      Pavisam cita lieta bija 2009./10. sezonā.
      Ciest nevaru atkušņus ziemā, īpaši tādus ilgstošus, kuru laikā sniega sega pārvēršas par ledus putru. Pilnīgi pietiek ar -5..-1, lai atvilktu elpu no liela sala. Tālajos Austrumos ir tādas ziemas - sals reti pārsniedz -20..-25, toties atkušņu nav ļoti ilgi. A kas bija vienā no bargākajām ziemām 1955./56.? Starp atkusni un -35 Rīgā bija tikai diennakts. Bet tāds nu ir LV klimats - ziemas vienmēr bijušas nestabilas un bagātas ar atkušņiem. Tā tas ir bijis vienmēr!!! Dabūt pāris mēnešus bez atkušņa ir ļoti liels retums.

      Ielādē...
      1. 01.11.2016 16:13

        Ūja, ūja! 2011. gada janvāra sākumā man pagalmā sniegu nebija kur bāzt. Mēneša pirmajā pusē uznāca kāds slapjdraņķis (pirmais 9. janvārī), bija vismaz pāris reižu (20. un 25.), kad slapjais sniegs sarāva vadus un nebija elektrības, bet ka visu mēnesi lītu lietus, tur nu Tu pārspīlē.

        Ielādē...
        1. 02.11.2016 15:49

          Runa taču ir par Rīgu! Jūs taču savu pagalmu nejaucat ar Rīgas pils pagalmu? Tātad 2011. janvārī ārpus Rīgas varēja būt kaut 5 m sniega (Limbažu puse man asociējas ar Krievijas Arktiku, salīdzinot ar subtropisko Rīgu), tam nav sakara ar Andreju, kurš neatceras, kā viss pludoja tajā janvārī. Nu protams, tas nebija 1. datumā, bet ar katru dienu arvien trakāk. Janvāra beigās bija knapi 20 cm ledus masas, kas februāra 1. nedēļā (patiesībā pirmās 9 dienas jeb teju dekāde) turpināja kust un tad sasala monolītā cietā ledū.
          Tad par ko tieši Jūs ūjināt?
          Te ir dati no Rīgas lidostas, kas tomēr ir auksta vieta, bet es jau par Rīgas sirdi runāju, pat pieļaujot, ka Andrejs domāja Pārdaugavas nomali. Pat meteo neadekvātie ziemmīļi (piem., no Ziepniekkalna) toziem atzina, ka ja nebūtu nereāli biezās sniega segas uz janvāri, sniega sega pazustu tik atkušņainā un siltā janvārī. Ja ne baisais decembris,… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

          Ielādē...
        2. 03.11.2016 13:50

          Piekrītu, Lāsmiņa atkal nedaudz falsificē faktus. Šeit var izlasīt par 2011. gada laika apstākļiem Latvijā P.S šeit runa iet par visu Latviju nevis tikai Rīgu.

          Ielādē...
          1. 03.11.2016 16:48

            Bet Andrejs dzīvi skatās pat ne tikai Rīgā, kas patiesībā ir klimatiski ļoti liela pilsēta, bet tikai savā guļamrajonā. Savukārt Dauguļu zēns kārtējo reizi kaut ko izdomā pa savai manierei.

            Ielādē...
  10. 03.11.2016 17:40

    Joprojām kaut kas starp rudeni un ziemu. Jau kopš rīta temperatūra grozās ap nulli - rītā mazliet virs, vēlāk - zem. Visu laiku totāli nomācies, tumšs, tikai epizodiski mazliet gaišāks, taču līdz skaidrām debesīm tālāk kā līdz Marsam. Vējš neliels, bieži bezvējš. Lielāko dienas daļu bez nokrišņiem, tikai pēcpusdienā parādījās neliels sniedziņš. Taču, par spīti tam, ka visu pēcpusdienu grādi mazliet zem nulles, viss joprojām slapjš, i nedomā piesalt. Arī sniedziņš vismaz uz asfalta nepaliek, uzreiz nokūst. Parasti pie logiem siltāks nekā lejā, bet tagad jau vairākas dienas viss otrādi, apgriezies kājām gaisā. Acīmredzot zeme uzkrājusi lielas siltuma rezerves.
    Pašlaik joprojām birst neliels sniedziņš, bet asfalts aizvien slapjš, peļķes nedomā aizsalt, kaut gan spirtinieks pie loga rāda jau -1°C. Spiediens kāpj jau kopš rīta, pašlaik 754,5 mm. No dziļās bedres esam ārā, tagad gaidu, kad slapjums sāks piesalt. :)

    Ielādē...
  11. 03.11.2016 18:11

    Nu ko, prognozes diezgan biedējošas. Vai tiešām pēc ļoti auksta oktobra būs arī ļoti auksts novembris ?

    Ielādē...
  12. 03.11.2016 18:30

    *2.11.2016., trešdiena, Rīga (vērojumu 40. gads 237. diena). Aiz ciklona. Apmācies, naktī putenis un līdz rītam saglabājās 2cm sniega kārta. Tā pie apmākušamies debesīm kusa, līdz dienas beigām tā bija vērtojama tikai vietām. DA vējš naktī līdz 12m/s, dienā ZA vējš 1-3m/s, kas vakarā norima. Gaisa temperatūra: plkst. 3:00-1; 9:00+1; 15:00+2; 21:00+2.

    Ielādē...
  13. 03.11.2016 18:56

    Mazliet sniga, bet tā knapi. Vējš norimis. Aukstums gan atnāks rīt, kā izskatās.

    Ielādē...
  14. 03.11.2016 11:07

    šobrīd -2*C un 6 - 7 cm sniega, kas neizrāda vēlēšanos kust, kaut arī apakšā nesalusi zeme. Pa brīdim uzbārstās nenozīmīgs sniedziņš.
    Vakarrītā (2.11.) ar durvīm nācās atbīdīt saputināto kupenu. Snigšana bija sākusies kaut kad naktī. Ceļi bija vienkārši fantastiski: nebija tīrīti, toties pakaisīti ar sāli, līdz ar to pamatīga šļura, kas saglabājās arī dienā. Sniga un sniguļoja visu dienu. T turējās ap nulli vai minimāli zem nulles, jaunatne pikojās. Uz vakarpusi pāris grādi mīnusā. Šorīt -3.

    Ielādē...
    1. 03.11.2016 11:36

      A kāpēc cilvēki tik ļoti uzsver zemes stāvokli zem sniega? 2009. decembrī bija pamatīgs kailsals un zeme dziļi sasala, taču jau 2010. janvāra (2. aukstākā pēckara gados) vidū zeme zem biezā sniega bija atkususi, jo zeme patiešām kūst no dziļuma siltuma, kura ir pietiekoši. Attiecīgi arī sniegs kūst no apakšas. Tātad sasalst zeme, lai it kā būtu labi ziemājiem, taču sniega segai jābūt paplānai, lai lielā salā neatkustu, citādi viss notiek kā 2010. janvārī.

      Ielādē...
      1. 03.11.2016 13:36

        Par pamatīgo kailsalu šoreiz Jūs nedaudz pārspīlējat. Atrodot LVĢMC vecās mājaslapas arhivēto versiju internetā atklāju sekojošo: Citēju "Mēneša gaitā pilnībā bez nokrišņiem bija tikai viena diena - 18. decembris. Savukārt visvairāk nokrišņu zemi sasniedza 2., 23. un 26. decembrī, kad vietām diennakts nokrišņu daudzums bija līdzvērtīgs un pat lielāks par visas atbilstošās dekādes nokrišņu „plānu”. Rūjienā 2. decembrī diennakts nokrišņu daudzums pārsniedza pat pusmēneša nokrišņu normu. Pārsvarā īslaicīgi un nelieli nokrišņi bija laika periodā no 4. līdz 19. decembrim. Izņēmums, protams, bija jau minētā intensīvā snigšana Kurzemes ziemeļos 16.-17. decembrī.
        Mēneša pirmajā dekādē nokrišņi lielākoties bija lietus veidā. Dekādes otrajā pusē austrumu rajonos arī sniga un sāka veidoties stabila sniega sega. 8. decembrī tā pārklāja Alūksni, turpmāk – no 10. līdz 15. decembrim – pārējo Lat… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

        Ielādē...
        1. 03.11.2016 16:58

          Pat nelasu tik garus bezsakara komentārus... Atsaukties uz LVĢMC, kas nekrietni pabāza lidostu zem Rīgas SYNOP koda, taču ignorēja pirmos -30 kopš 1987. janvāra. Nerunāju ar cilvēkiem, kas bāž sejā to kantori. Novērojumu tīkls LVĢMC ir kā Zimbabvē. Runa ir par konkrētu vietu. Pie manis laukos sniegs sāka snigt ap Z-Svētkiem, a līdz tam vismaz nedēļu bija kailsals ar -18..-20. A sals vispār sākās tikai 12. decembrī. Pirms tam brutāli lija lietus.
          Un kādā sakarā mikroskopisko Kolku man tagad bāz? Es pat 200 km tuvumā nekad neesmu bijusi kaut kādai Kolkai.
          Varbūt paaudzies un tad parunāsim? Visi pieauguši ļaudis zina, ka zeme atkūst zem ļoti biezas sniega segas. Ja ir 50 cm, tad pat metrs sasaluma atkūst līdz pavasarim, pa ja virs sniega ir -40.

          Ielādē...
          1. 03.11.2016 17:18

            Raksta Lāsmiņa ar gariem komentāriem...ņu,ņu.

            Ielādē...
            1. 03.11.2016 18:53

              Ups, ne tur iekomentēju.

              Ielādē...
          2. 03.11.2016 18:54

            Tev varen patīk manipulēt ar to, ka dažādās vietās novērojumi atšķiras. Tad esi tik laipna un norādi arī pie saviem komentāriem, par kuru konkrētu vietu 2009. gada decembrī Tu runā. Pie manis bija kailsals, bet tikai īsu brīdi, tad uzsniga un turpinājās visai parasta Latvijas ziema.

            Ielādē...
          3. 03.11.2016 19:56

            Es tikai minēju faktus un citēju LVĢMC. :D Nez kādēļ Jūs uz manu komentāru atbildējāt?! :D Bet zinu tikai to, ka Jūs pa savai manierei turpināsiet faktu falsifikāciju. Esmu pieaudzis cilvēks un runāju balstoties uz faktiem nevis kā Jūs "meteo vēsturnieces" (pēdiņās) stilā atļauties kaut ko tik piepušķot klāt. Šoreiz pati sev izrakāt bedri ar saviem meliem kaut gan tas jau bija sen zināms, ka dažkārt mēdzat uzdot vēlamo par esošo...

            Tad kad Jūsos neieklausās, tad Jūs protat savas dusmas izgāzt uz citiem

            Ielādē...
  15. 03.11.2016 13:48

    Rīgā nāktī palaikam lija lietus, temperatūra ap +1 grādu, no rīta un dienas gaita arī brīžiem neliels sniegs sīkām pārslam, bet uz zemes un citam virsmām nekas nepaliek, izkūst, rudens turpinās, 0+1. Jaunākas prognozes priecē un dod cerību uz ko ziemigāku arī Rīgā...
    Arī šeit.

    Ielādē...
    1. 03.11.2016 17:06

      Nē nu jauki, ka priecē, bet galvenais, lai pēc tam mēnešiem negaudotu par nez kādiem nepiepildītiem sapņiem par Jakutijas ziemu Rīgā. A tā saskaties nez ko un pēc tam sākas... Es ta atceros, kas bija 2013./14. un 2014./15. ziemās. Starp citu, šodien ir pareizais virziens - mākoņi nāk no Z, bet Rīgā nesnieg (tās 5 pārslas neskaitās), lai gan mākoņos ir pietiekoši auksts, lai līcis sūtītu snieggāzes. Attiecīgi, ja es alktu sniega, šodien būtu aplauziens. Bet ir aplauziens par laukiem. Kā nav sniega, tā nav, a padsmit grādu sals arvien tuvāk. Tad vēl pirmdien lietus risks... Nu vāji tas viss, tieši sniega kontekstā.

      Ielādē...
      1. 03.11.2016 17:22

        Pieļauju, ka Novembris un Decembris, iespējams, arī janvāris būs aukstāki par klimatisko vidējo radītāju + sniega sega līdz gada beigām var ievērojami palielināties līdzīgi kā 2010/2011. ziemas sezonas Decembrī un 2009/2010.gada ziemas sezonā.

        Ielādē...
        1. 03.11.2016 17:40

          Pagaidām GFS sola, ka novembra otrajā pusē nekāda ziema neturpināsies, bet decembris tomēr varētu būt vismaz ziemīgākais kopš 2012.gada, kaut noteikti ne tik auksts.

          Ielādē...
          1. 03.11.2016 20:34

            Aukstāks gan jau ne, bet sniega gan daudz varētu būt.

            Ielādē...
  16. 03.11.2016 22:23

    -3, brīžam mazliet bārstās sniegs.

    Ielādē...
  17. 04.11.2016 01:32

    Rīgā ik pa brīdim neliels sniegs, sniega graudi, darbojās neliels līča efekts. Jau vakarā zeme un jumti sāka palikt balti, paliek arvien baltāks, sniegs krājas sāk daļeji pārklat arī asfaltu, apmēram 1-1,5 cm. T -1 grāds. Miniziema.

    Ielādē...
  18. 04.11.2016 01:34

    Vakara gaitā pamazām vēsāks, slapjums beidzot sāka pārvērsties ledū. Jau tā nelielā snigšana diezgan ātri mitējās, vēlākā vakarā vairs nesniga nemaz. Pēc pusnakts temperatūra bija noslīdējusi līdz -2,8°C, pēdējās stundas laikā atkal kļūst mazliet siltāks, šobrīd -1,9°C. Spiediens pakāpies līdz 757,5 mm.

    Ielādē...
  19. 04.11.2016 01:45

    3. nov. no rīta apmācies. T. +2*. Spiediens 754 mm. Priekšpusdienā brīžiem gaišāks. Vienu brīdi bija redzama blāva Saules ripa. Lēns Z puses vējš. Brīžiem snieg retas pārslas. Pēcpusdienā neko siltāks nepaliek. Mākoņi lēni velkas no Z-ZR puses. Vakarā palika nedaudz vēsāks. Pašlaik t. 0*. Uz mašīnu jumtiem un zālē plāna sniega kārtiņa. Spiediens 761 mm.

    Ielādē...
  20. 04.11.2016 05:42

    Šorīt Garkalnē 11 centimetri sniega, turpina kārtīgi snigt. Gaisa temperatūra -1.5 grādi.

    Ielādē...
  21. 04.11.2016 06:40

    Arī Rīgas pusē naktī diezgan smuki sniga un turpina joprojām snigt skaistām, lielām pārslām. Viss apklājies ar sniegu, nemērot varētu būt apmēram vismaz 5 vai vairāk cm, dienas gaitā gan noteikti nosēdīsies, bet austot gaismai, vajadzētu būt skaistiem skatiem ar piesnigušiem kokiem.

    Ielādē...
  22. 04.11.2016 09:36

    Šorīt ziema aiz loga. Spīd saulīte, peld mākonīši, viss - koki, jumti, zāle - balts (gandrīz, jo kārtiņa varētu būt vien kādu centimetru bieza), Agrāk no rīta bija -3,5, bet tagad vien -1,5 grādi.

    Ielādē...
  23. 04.11.2016 09:50

    Šorīt Rīga ieputināta, centrā sniegs ap 20 cm, uz ielām lieli sastrēgumi. galerija

    Ielādē...
  24. 04.11.2016 07:31

    Rīgā iestājas ziemas pasaka- visa pasaule ir pilniba balta, koki skaisti apsniguši, turpina ļoti intensivi snigt, līča efekts darbojās uz pilnu klapi! Skaisti! Pie tam skatoties vebkamerās Jūrmalā Majoros tur sniega nav.

    08:05: Kolosāli skati ara! Turpina stiri snigt lielam parslam, jau kādi 10-12 cm pamitrs sniegs uz zemes, gaisa t. -1 grāds, eju garā fotopastaigā ar suni :)

    Ielādē...
    1. 04.11.2016 09:49

      Izskatās diezgan iespaidīgi ar to ziemu Rīgā - www.delfi.lv ......

      Bet nu vismaz arī ziemmīļiem kāds prieciņš.
      Labi, ka vismaz pie mums nav tik traki. Bet arī mans mīļais nevembra (šis mēnesis man laikam īpašs, jo esmu dzimusi novembrī - šai gada vistumšākajā laikā) rudens patlaban arī šeit ir pārvērties ziemā.

      Ielādē...
  25. 04.11.2016 10:40

    0,8 grādi,sniegs ap tiem 20 cm.Ko citu darīt-tīram sniegu un mēģinu glābt abas siltumnīcas.

    Ielādē...