Aktuālā situācija (nedēļa līdz 27.03.2016)

Aktuālā situācija (nedēļa līdz 27.03.2016)

Šonedēļ Latvijā gaidāms gan ievērojams sals līdz -12 grādiem nedēļas vidū, gan arī siltums, iespējams līdz +15 grādiem Lieldienu brīvdienu laikā. Nedēļas sākumā debesis Latvijā bieži klās mākoņi, savukārt nedēļas vidū un brīvdienās biežāk skaidrosies un reizēm uzspīdes saule. Nedēļas pirmajā pusē laikapstākļi joprojām bez būtiskam izmaiņam un daudzviet, īpaši nakts un rīta stundās būs ziemīgi. Pirmdien un otrdien dominēs mākoņi un vietām arī nelieli nokrišņi- sniegs, lietus. Naktī valsts lielāka daļā pieturēsies neliels sals -1.. -6 grādi, jūras piekrastē siltāk, 0.+2, bet dienās gaiss iesils līdz +1.. +7 grādiem. Nedēļas vidū vairāk skaidrosies un naktīs daudzviet Vidzemē un Latgalē sals pastiprināsies līdz -7..-12 grādiem. Dienās temperatūra būtiski nemainīsies.  Sākot ar piektdienu sāks ieplust siltākas gaisa masas, debesis bieži skaidrosies, naktīs sals vairs tikpat kā nav gaidāms, bet dienās gaiss iesils līdz +5.. +10 un vietām pat līdz +12 grādiem. Patreizējas prognozes sola, ka tieši Lieldienās – 27. martā, visticamāk, pirmo reizi šogad Latvijā būs sasniegti arī +15 grādi. Sekosim izmaiņām :)

27. marts svētdiena. Pirmās Lieldienas mainīgs mākoņu daudzums, visā valstī brīžiem skaidrosies, dienā starp mākoņiem bieži spīdēs saule, lietus nav gaidāms. Lēns līdz mērens D, DA vējš brāzmās nepārsniegs 10m/s. Gaisa temperatūra naktī +2.. -3 grādi, dienā +7.. +12 grādi, vietām iespejams līdz +15 grādiem. Līdz šim  tā būs siltāka diena šogad. Līdzīgs laiks gaidāms arī pirmdienā.

Jaunā darba nedēļa sāksies ar mākoņainu laiku, daudzviet gaidāms neliels lietus un gaisa temperatūra otrdien vēl pakāpsies līdz +7..+12 grādiem, bet turpmāk kļūs vēsāks un brīžiem līs. Naktīs pārsvarā temperatūra būs mazliet virs nulles,bet debesīm skaidrojoties iespējams neliels sals. Savukārt dienās gaiss lielākoties iesils līdz +5..+10 grādiem.

26. marts, sestdiena. Debesis apmāksies visā valstī, tikai brīžiem dienas laikā tās skaidrosies. Vietām, pārsvarā Kurzemē un valsts centrālajā daļā nedaudz uzlīs. Lēns vējš no DR puses. Gaisa temperatūra naktī +4.. -3 grādi, dienā +5.. +11 grādi.

25.marts. piektdiena. Naktī debesis valsts rietumu un centrālajā daļā apmāksies, austrumos tās saglabāsies skaidras. Bez būtiskiem nokrišņiem. Gaisa temperatūra joprojām nevienmērīga- tur kur debesis klās mākoņi, pārsvara Kurzemē un Zemgalē, ka arī valsts centrālos rajonos būs +1.. -3 grādi, bet Vidzemē, Latgalē sals atkal pieņemsies spēkā , -5.. -10, vietām -12 grādi. Tāds sals martā būs pēdejo reizi. Lielā Piektdiena būs pārsvara apmākusies, vienīgi valsts DA pusē reizem uzspīdes saule. Vietām, visticamāk Kurzemē iespējams pavisam neliels lietus. Lēns līdz mērens DR vējš. Gaisa temperatūra +3.. +8 grādu robežās.ienā starp mākoņiem bieži spīdēs saule, lietus nav gaidāms

 

24. marts, ceturtdiena. Atškirigs un pat kontrastains laiks Latvijas teritorijā. Naktī Kurzemē un centrālos rajonos pārsvara apmācies laiks un vietām arī nelieli nokrišņi- sniegs, slapjš sniegs, gaisa temperatūra grozisies ap 0. Savukārt pāreja valsts daļā debesis bus pārsvara skaidras un pie lēna vēja gaidāms sals -4.. -8 grādi, bet vietām, pārsvara Vidzemē līdz -10.. -15 grādiem. Ari dienā valsts rietumu un centrāla daļā pārsvara apmācies, vietām nelieli nokrišņi, bet Vidzemē un Latgalē laiks pārsvara skaidrs un saulains, tur nokrišni nav gaidāmi. Lēns mainīga virziena vējš. Gaisa temperatūra dienas laikā no 0..+3 Vidzemē, līdz +5.. +8 Kurzemē, Zemgalē.

 

23. marts, trešdiena. Pēc aizvadītas pārsvara saulainas otrdienas arī trešdienas nakts būs galvenokārt skaidra un pie lēna vēja gaisa temperatūra strauji pazemināsies un Vidzemē gaidāms visai nopietns sals. Nakts otrā pusē Kurzemē debesis apmāksies un tur sākot ar piekrastes rajoniem sāks snigt. Gaisa temperatūra -4.. -9, Vidzemē vietām sals līdz -10.. -15 grādiem, siltāk jūras piekrastē, tur 0.. -3 grādi. Diena Kurzemes pusē diezgan mākoņaina, tur arī vietām turpināsies nelieli nokrišņi- slapjš sniegs, lietus. Pāreja valsts daļā bieži uzspīdēs saule un būtiski nokrišņi nav gaidāmi. Dienā gaiss iesils līdz 0..+6 grādiem. Pūtīs mērens DA vējš.

 

22.marts, otrdiena. Joprojām esam ciklona FRAUKE ietekmē, no ZR, R mums pāri virzās mākoņu lauki, kas vietām atnes ari nelielus nokrišņus- sniegu, slapjo sniegu, rietumu pusē arī lietu. Lielāka nokrišņu iespēja Kurzemē, Zemgalē, Rīgas apkaimē , bet iespēja pastāv arī citur. Mākoņains, bet brīžiem arī skaidrosies, saulainākais laiks gaidāms pēcpusdienā Kurzemē, Latgalē.  Lēns A, ZA vējš, dienā brāzmās līdz 5-10 m/s. Gaisa temperatūra naktī 0.. -5 grādi, Vidzemē debesim skaidrojoties līdz -8 grādiem, dienā gaiss iesils līdz +1..+6 grādiem. Aizvaditajā pirmdienā dienā Kurzemes dienvidrietumos debesim skaidrojoties temperatūra sasniedza +6.. +8 grādus.

 

21. marts, pirmdiena.  Esam ciklona FRAUKE ietekmē. Latviju šķērso nokrišņu zona, kas nes nelielu sniegu, slapjo sniegu, Kurzemē arī lietu. Laiks pārsvara mākoņains, Kurzemē pēcpusdien tas skaidrosies un tur uzspīdes saule. Dienas pirmā pusē nokrišni būs vairāk centrālos rajonos, Vidzemē, Zemgalē, pēcpusdien vairāk Vidzemē, Latgalē. Pūtīs lēns dienvidu, dienvidrietumu vējš, vēlāk lēns mainīga virziena vējš. Gaisa temperatūra +1.. +5 grādi, Kurzemē, Zemgalē saulainos brīžos gaiss vietām iesils līdz +6.. +8 grādiem.

Vienlaidu sniega kārta pirmdienas rītā ir galvenokārt Vidzemē un daļā Zemgales. Biezākā sniega kārta no LVĢMC operatīvo novērojumu stacijām pirmdienas rītā bija Alūksnē un Dobelē - 5 cm, Zosēnos 4 cm, Priekuļos 3 cm, Ainažos 2 cm, bet Saldū un Rīgā 1 cm.

  

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 26.03.2016 14:31

    Rītā apmācies, bet bez nokrišņu pēdām, viss sauss, un grādi virs nulles, min.t. +1.7*C. Priekšpusdienā strauji siltāks, ap pusdienlaiku sāka arī mazliet skaidroties. Temperatūra sasniedza +9*C. Pirms 13.00 brīžiem arī Saule caur mākoņiem izlauzās, t* pakāpās jau mazliet virs +10 grādiem. Līdzīgs laiks arī šobrīd, neliels vējiņš, +10.4*C, spiediens 761 mm. Laiks jauks, arvien uzlabojas. Pavasaris! :)

    15:40: Īsi pēc 15.00 parādījās lielāks robs mākoņos, un kāreiz Saules virzienā. :) Un nu jau kādu pusstundu spīd spoža saule, lai arī visapkārt joprojām daudz mākoņu, kas spožās gaismas dēļ šķiet tumšāki nekā iepriekš. Temperatūra pēc īsa atkritiena līdz +9.5*C pirms 15.00 atkal pakāpusies, šobrīd +11,5*C. Jāiet pastaigā! :))

    Ielādē...
  2. 26.03.2016 17:38

    Diena apmākusies, bez nokrišņiem, temperatūra uzkāpa līdz pat 7 grādiem.

    Ielādē...
  3. 27.03.2016 00:24

    Pēc 16.00 atnāca pabiezi mākoņi, kādu laiku diezgan tumšs palika, t* nokritās līdz +9. Taču jau kādu stundu vēlāk atkal skaidrojās, un caur plānu dūmaku uzspīdēja Saule. Diezgan ilgi salīdzinoši silts - 18.00 +8,2*C, 19.00 +6,1*C. Spiediens jau pēcpusdienā uzsāka kāpienu augšup.
    Vakarā atkal mākoņi, kādu laiku arī kaut kas līdzīgs zemai, plānai migliņai, bet strauji vēsāks - 20.30 vairs tikai +2, bet pirms 22.00 jau ap nulli. Bet tagad skatos, ka krietni noskaidrojies, spīd Mēness, arī spožākās zvaigznes var manīt, bet acīmredzot kaut kādi plāni mākoņveidīgie gaismu slāpē, jo Mēnesim trūkst spozmes, kaut arī nekāda "dārza" apkārt nav. Laternu gaismā savukārt kaut kāds "smogs" saredzams. Laikam tā pati migliņa, kas vakarpusē, kaut gan pēc īstas miglas neizskatās. :) T. jau -1*C, spiediens 763,5 mm. Jau kopš pievakares pilnīgs bezvējš.

    Ielādē...
  4. 27.03.2016 09:21

    Lai visiem jaukas un priecīgas Lieldienas! Pēkšņi atcerējos te viena "iedzīvotāja" komentāru, ka ko mēs citiem prieku novēlam, visiem tak esot pofig par citiem. Nav gan - jo vairāk priecīgu cilvēku, jo vairāk labu domu un laimes gaisā, jo pasaule kļūst labāka - arī man. Tā, ka egoistisks novēlējums, lai visiem tiešām priecīgs prāts :)))).
    Šorīt pa ilgiem laikiem jau no paša rīta plusi un mīksta zeme. Mežā vēl uz stigām vietām sniegs, ziemeļu puses grāvji arī vēl daudzi stingrā ledū. Nomācies un pagaisām arī diezgan dzestrs.

    Ielādē...
  5. 27.03.2016 10:57

    Nupat caur mākoņiem sākusi spīdēt saulīte (vēl gan blāvi), T pie loga +7, bet mezā (nupat atbraucu), par grādiem 3 zemāka. Ēnainās vietās vēl daudz sniega, bet uzkalniņos, kurus saulīte sasildījusi, zem pērnajām lapām zilajām vizbulītēm jau mazītiņi ziedu aizmetnīši. Par godu bezsala rītam, šorīt brokastis baudīju laukā, tā kā var teikt, ka "piknika sezona" uzsākta. Strazdam, kurš jau pāris dienas viens pats nodarbojās ar mājokļa remontu, šorīt uzradusies draudzene, būrīti apskatīja, laikam atzina par labu esam, un nu abi sēž bērzā un priecājas par dzīvi. Lai arī Jums visiem saulaina svētdiena un prieks par dzīvi!

    Ielādē...
  6. 27.03.2016 13:27

    Sveiciens visiem Kristīgajās Lieldienās :) Lai prieks un laime.. RietumKrastā patreiz +7.5*C , Saulains , bet pa nakti un agri no rīta bija bieza migla redzamība vare'ja būt pat līdz 400m Patreizs Saulīte aplaimo Mūs, bet ir ass DA vēlis, diez vai Kurzemes piekrastē iesils līdz solītajiem +14*C..

    Starpcitu var vērot Melnā stārķa ģimenes virtuves darbības .. latīniski saucās "ciconia nigra"'...

    Ielādē...
  7. 27.03.2016 15:34

    Rīgā ir pirmā reize šogad, kad ir virs 10,0 grādiem. Priecīgas Lieldienas!

    Ielādē...
  8. 27.03.2016 20:12

    Vakar lielākotiez apmācies, padrēgns un pelēks, tikai ap 12 spīdēja saule, ap +7 grādiem. Nakts bija apmākusies un ļoti silta - neatdzisa zem +4,5 grādiem. Arī Lieldienu rītā saullēktu vēl ieraudzīt nevarēja, jo bija nomācies un dūmakains, bet rīta pusē vēlāk skaidrojās. Diena ar dūmakaini skaidrām debesīm un tādiem dūmakainiem mākoņirm, kas reizēm aizklāja sauli. Diena silta, jauka un pavasarīga - maksimālā temperatūra ap +11. Vidējs D vējš, kas ēnā nelika justies nemaz tik silti. Ar vasaras laiku sarkanā saule norietēja tikai pēc pusastoņiem vieglā dūmakā. Tā kā vēl gaišs, vakars ir silts - +9 un arī vējš pierimis. Apkārtnē arī pelēkās sniega kupenas vairs nav tik viegli atrast, palikušas vien ēnainākās vietās un tāpat diezgan ātri kūst. Lai jaukas, līksmas Lieldienas, baudot siltumu un sauli!

    Ielādē...
  9. 27.03.2016 21:11

    Lai gan bija brīži, kad mākoņi aizsedza sauli, diena bija silta, līdz pat +9. Saulē būtu pavisam jauki, ja vien ne vējš, kas siltumu cītīgi pūta prom. Pašlaik vējš pierimis, vietām ceļas migliņa, termometrā +6 grādi.

    Ielādē...
  10. 27.03.2016 23:45

    Jau otrā normālā diena pēc kārtas, it īpaši jauki šodien, bet mana ģimene otro dienu malkas talkā pie manas mātes, tā ka vērot un izbaudīt laiku nebija vaļas. Jā, šodien naģenē un darba jakā bija karsti, strādāju bez tiem. Tagad jauks vakars, bezvējš, skaidrs, spiediens nedaudz krītas 764 mm/Hg, T+3.1

    Ielādē...
  11. 28.03.2016 01:04

    Svētki beidzās. Jāsāk strādāt. 27. martā no rīta mākoņains 6 balles. T. +3*. Spiediens 766mm. Priekšpusdienā lēns līdz mērens, nepastāvīgs D-DR vējš, kas brīžiem uzpūš un pēc neilga laika gandrīz pilnīgi norimst. Pamazām mākoņu daudzums palielinājās līdz 8 ballēm. Pēcpusdienā skaidrojās. T. līdz +10,5*. Neliela dūmaka. Vakarā skaidrs laiks. Dūmaka. Pašlaik t. +3,1*. Spiediens 763,5mm. Starp koku zariem lūr Mēness bojāta apelsīna krāsā.
    Eiropas stiprākā zemestrīce Albānijas vidusdaļā, jūras krastā. Stiprums 4,4 balles. Dziļums 10km. Notika 13:09.

    Ielādē...
  12. 28.03.2016 01:22

    Nakts uz svētdienu zem gandrīz skaidrām debesīm, un pamazām arvien vairāk piesala - rīta min.t. -2,9*C. Taču veikalā paziņa teica, ka viņa pilsētas pusē esot bijis pat -5*C. Esot bijusi arī neliela sarma, ko ap 7.00 pa logu gan nevarēju ieraudzīt. Neliela migliņa bija gan. Debesis rītā gandrīz skaidras, ar nelielu dūmaku, bezvējš.
    Tā kā Saule leca stundu vēlāk, arī gaiss (stundās rēķinot) iesila lēnāk, toties turējās stundu ilgāk! ;) Pirms 10.00 beidzot plusos, bet pēc tam jau strauji siltāks, saule ieslēdza "pilnus apgriezienus" - ap 11.00 jau +7, pusdienlaikā arī +10*C.
    Debesis pārsvarā skaidras, agrā pēcpusdienā brīžiem nelieli plāni mākonīši uzpeldēja, vēlāk pazuda. Dienas gaitā parādījās lēns vējiņš, kas gan jau agrā vakarpusē atkal pazuda. Un laiks burvīgs, silts - pēcpusdienā stabili ap +12, brīžiem līdz +13, max +13,3*C.
    Arī vakars skaidrs, bezvējš, kādu laici… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...
  13. 28.03.2016 10:38

    Vakardien un šodien beidzot izskatās pēc pavasarīgam dienam. Silts un saulains, labs laiks brīvdienām. Prognozes piepildījas un vakardien lokāli Ikškiles pagalmā temperatūra dienā uz īsu laiku sasniedza +15 grādus.

    10:40: P.S. Kāds šonedēļ uzņemsies rakstīt Aktuālo nedēļu, man šonedēļ īsti nav laika ?

    Ielādē...
    1. 28.03.2016 10:58

      Varētu es rullēt vismaz līdz aprīļa beigām, ja piepildās arī manas vēlmes...

      Ielādē...
  14. 28.03.2016 12:49

    par iepr. dienām. 26.03. - apmākusies, bet gana gaiša diena, tumšāķa vien pēcpusdienā, t līdz +8. Vakarā parādījās tumši oranžs, gandrīz brūns, mēness, Mazliet piesala. 27.04. saulaina diena, rītā pāris mīnusi, saule mazliet dūmakainam, dienā piefiksējās līdz +8, bet iespējems, ka bija vairāk, bija silti. Vakarā a'kal piesala.

    Ielādē...