Pakāpeniski kļūs siltāks

Pakāpeniski kļūs siltāks

Šīs nedēļas laika apstākļus Latvijā noteiks vairāki cikloni un augsta spiediena apgabals starp tiem. Nedēļas pirmā puse būs vēsa, lai neteiktu auksta. Pirmdien un otrdien lietus tiek prognozēts galvenokārt valsts austrumu daļā, savukārt rietumos debesīs biežāk spīdēs saule. Pāris turpmākās naktis vēl iespējamas salnas, it īpaši agrā trešdienas rītā.

Trešdien un ceturtdien īslaicīgi nonāksim augsta spiediena apgabala ietekmē. Gan uz rietumiem, gan austrumiem no mums būs vērojama ciklonu aktivitāte, kas turpmākajās dienās skars arī mūs. DR vēju ceturtdien nomainīs vējš no DA, debesīs saradīsies vairāk mākoņu un dienas izskaņā, pēc pašreizējām prognozēm, pārsvarā valsts austrumu pusē gaidāms lietus. Pie mums ieplūdīs arī siltāks gaiss un sākot ar ceturtdienu gaisa temperatūras paaugstināsies par 4 - 6 grādiem.

No piektdienas līdz svētdienai mūs varētu skart vairākas nokrišņu zonas, taču kopējais nokrišņu apjoms valsts lielākajā daļā visdrīzāk būs neliels. Pūtīs mainīga virziena vējš, kas brīžiem būs brāzmains. Gaiss saglabāsies patīkami silts un pēcpusdienās gaisa temperatūra tuvosies +20 grādu atzīmei. Pretvēja piekrastē gan gaiss joprojām būs pavasarīgi dzestrs.

Atbilstoši pirmdienas rīta prognožu kartēm, šonedēļ vismazāk nokrišņus saņems Kurzemes piekraste, kur dažviet, iespējams, nelīs nemaz, bet valsts austrumu pierobežā vietām tiek prognozēta vairāk kā visa mēneša norma. Jāņem gan vērā, ka prognozes noteikti mainīsies un tikpat labi lielakajā daļā valsts nedēļas nokrišņu summa var būt vien 5 - 10 milimetri. Taču arī par tiem būtu jāpriecājas, jo privizoriski sausums turpināsies arī jaunnedēļ.

Kopējais nokrišņu daudzums līdz svētdienas pēcpusdienai (weather.us)
Abas prognozes paredz visai daudz nokrišņu netālu no Latvijas

Maksimālās un minimālās gaisa temperatūras prognozes apkopotas tabulā:

  07.05. 08.05. 09.05. 10.05. 11.05. 12.05.
Diena +8 ... +14 +8 ... +15 +12 ... +17 +10 ... +18 +10 ... +19 +12 ... +19
Nakts -1 ... +4 -3 ... +4 -1 ... +7 +2 ... +10 +4 ... +9 +2 ... +9

Dalies ar saviem novērojumiem, pārdomām un komentāriem! Visai jaunākajai informācijai aicinām sekot līdzi sadaļā "Aktuāli", kā arī sociālajos tīklos.

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 08.05.2019 22:52

    Šobrīd jau -5 uz zālītes sala izmocītās. A pēc prognozēm 2. dekādē 8 naktis būs aukstākas par šo nakti! Nu kur vēl aukstākas? Pagalmā ceriņu lapas nosalušas melnas un jau mumificējušās - viss šī gada augums pagalam. Ceriņi nedzen otrreiz, arī pēc nokalšanas vasarā.

    Ielādē...
  2. 09.05.2019 00:01

    Ja kādu te uztrauc aukstums, tad mani nebeidzams vienmuļais sausums, nu jau atkal padsmit mm nokrišņu daudzums nedēļas nogalē Rīgai nomainīts vien pret dažiem mm, bet dažās prognozēs ir apaļa nulle... Temperatūra gan maija otrā dēkādē vairākas dienas būs zem +10, auksts tuksnesis un nebeidzama anticiklonu vara :(

    Ielādē...
    1. 09.05.2019 00:29

      Nu kaut kā no tevis tā apsēstība ar ūdeni skan (lasās) ne gluži simpātiski. Meteoroloģijā izšķir 2 sausuma veidus: atmosfēras un augsnes jeb zemes. Tie nebūt nav saistīti. Piemēram 2015. gadā Allažu pagastā atmosfēras sausums sākās jau maijā ja ne pat aprīlī, bet augsnes sausums vien jūlijā! Jo maijs un jūnijs bija pārāk auksti aktīvai iztvaikošanai. Savukārt man līst bagātīgi gandrīz visu gadu jeb atmosfēras sausums ir retums, taču zemes sausums sākas jau nedēļu pēc lietus. Piemēram, marts bija rekordslapjš (117 mm ir vairāk kā ekstrēmi daudz martam pēc atbaidoši slapjas ziemas un arī februāra + gandrīz rekordslapja janvāra) un zeme bija applūdusi. Nedēļu pēc pēdējā lietus zeme tikai vietām bija slapja, bet 2 nedēļas pēc lietus jau visur bija ērti irdena. Lieldienās zeme visur bija vāji irdena, bet vietām jau cieta kā akmens. Maijā nolija nesliktie 19 mm, bet pēc dažām vētrainām dienām tie ir izgaisuši it kā to nemaz nebūtu bijis. Jau vakar aktīvi laistīju, šodien vēl vairāk laistīšu.

      Ielādē...
      1. 09.05.2019 00:37

        Aprīlī aktīvo laistīšanu attaisnoja siltums, a laistīt aukstumā... Tā ir tikai augu glābšana no nokalšanas, bet augšanai ir par aukstu. Tāda kā piespiedu ziemošana, kad augi tikai izdzīvo, nevis dzīvo. Kopumā labāk sausums tādā aukstumā, jo jebkāda līšana izskalo augsnes, a grādu ir pārāk maz, lai augi izmantotu brīvi pieejamās minerālvielas, tāpat ir pārāk auksts, lai mikroorganismi sagatavotu minerālus augiem pieejamā formā. Interesanti, ka ziemāju tīrumi neaug tāpat kā neaug vasarāji. Ja par pēdējiem vēl var vainot sausumu (tie 19 mm vispār nekādi neietekmēja - pārāk auksts pat graudaugiem) , tad ziemājiem bija laiks pa slapjo februāri, martu un silto aprīli paaugties, bet nekas nav noticis. Neaug ne kultūrzāles, ne savvaļas zāles. Es par to, ka mani sausums nevis uztrauc, bet man nākas tērēt gan naudu, gan enerģiju miesisko, gan dzīves laiku, laistot augus - cīnos ar sausumu. A tu vienkārši uztraucies, lai gan tavu dzīvi tas viss neietekmē.

        Ielādē...
  3. 09.05.2019 00:47

    Pusnaktī uz zāles jau -6 ar ļoti lēnu ZA vēju, viss sasalis. Satelītattēlos redzami mākoņi virs manis, bet patiesībā kosmiski zvaigžņota debess, lai gan jūras pusē pamale ir mākoņos, taču ar izplūdušu mēness sirpi. Gaidu, kad atnāks glābjošā mākonīšu seģene, jo pārāk daudz kas salst un maitājas.

    Ielādē...
  4. 09.05.2019 01:48

    Pēcpusdienā ja nu ne gluži silts, tad vismaz arī ne auksts, ap +14...+15°C ar lēnu līdz mērenu vēju, saulītē pat tīri patīkami, tomēr līdz īstam siltumam tālu. Negatīvi tas, ka aktīvi kustoties, sevišķi piesaulē, ātri var sasvīst, bet pēc tam ēnā dubaks, ja ilgāk apsēdies, šķiet ka mugurā elpo ledusskapis, nemaz lielu vēju nevajag. Grūti piemērotas drēbes izvēlēties. Tāpēc šādi grādi tomēr ne visai patīk.
    Agrā vakarā vēl +13...+11, bet pēc saulrieta strauji vēsāks, vējš norima, debesis skaidras, un tā nu šobrīd jau vairs tikai +2°C zem zvaigžņotām debesīm pilnīgā bezvējā. Spiediens 763 mm, mitrums 58%.

    Ielādē...
  5. 09.05.2019 07:50

    *8.5.2019. Rīga. Neliels augsta spiediena atzars. Neliela, dienā ap 5 balles plāni gubumākoņi. Vakars atkal gandrīz skaidrs. R vējš 1-2m/s. Gaisa temperatūra: plkst. 3:00+2; 9:00+5; 15:00+13; 21:00+7.

    Ielādē...
  6. 09.05.2019 09:32

    Ir nosaluši visi jaunie dzinumi, ne tikai lapas, arī vīnogai pie ķieģeļu sienas - pat 4 m virs zemes. Apsegt bija nereāli, jo dzinumi bija pārāk lieli - zem pamatīga seguma nolūztu, jo tie ir ļoti trausli. Vīnogu šogad nebūs - ne nosalšanas dēļ, bet pārāk vājās vasaras dēļ, jo vismaz 2017. vasara bija 3 mēnešus gara un i tad vīnogas nogatavojās vien septembra beigās - atvasarā. Šogad vasaras garums būs labi ja 2 mēneši vai vēl mazāk kā 2014., kad karstums mēneša garumā neko daudz nepalīdzēja, tāpat kā karstums 2015. augustā. Viens mēnesis karstuma ir par maz, labāk 3 mēnešus bez karstuma, bet ar stabilu siltumu. Šorīt ir silts, bet vējš ir jau tuvu vētras spēkam. Gan jau dienā ieskriesies, jo pagaidām slāņu mākoņi neļauj saule sildīt zemi. Jā, atkal mākoņi, lai gan līdz saullēktam to nebija un salna uz zāles noturējās līdz 7 rītā. Bet tikmēr prognozes (nopietnas) ir nedaudz uzlabojušās tuvākajai nedēļai - vismaz kaut kāda atelpa, tiesa... pēc tam atkal sals būs klāt, lai nokautu visu.

    Ielādē...
  7. 09.05.2019 10:10

    It kā silts, bet vējš nepatīkams. +12*C, pamalēs -dūmaka. Šorīt mani pamodināja šī gada pirmā lakstīgala. Tik skaļa, ka likās, ka dzied gultas galvgalī, pie pašas auss.

    Ielādē...
  8. 09.05.2019 15:02

    Šodien siltums atgriezies. Bauskas pusē ap 13 00 līdz +16°C, saulains un DA vējš brāzmās 10 -12 m/s. Lielupē pie Mežotnes ūdens galīgi maz , dziļākā vieta ap 90 cm.

    Tagad Priedainē arī silts +16°C un mazliet vējains līdz 12 m/s.

    Ielādē...
    1. 09.05.2019 16:27

      Strādājot LVĢMC labā, tā kā vajadzētu zināt, ka "silts" ir sinonīms anomālijai virs normas. 9. maijā Bauskā Tmax norma ir +18, dienas vidū tas nozīmē vismaz +17! A Jūs marta +16 grādus nosaucat par siltumu 9. maijā! Zemgale nav jūsu iemīļotais Botnijas līcis un šeit silts no maija līdz septembrim ir vismaz +20, jūlijā vismaz +24!!!!!!! Tas informācijai, lai jūlijā stindzinošos +18 nenosauktu par siltumu. Iedomājos maiju ar ikdienas +16 un cilvēka subjektīvo vērtējumu, ka maijs bijis silts. Ņemot vērā, cik auksta bija nakts tajā pašā Bauskas pusē, šodiena pilnīgi noteikti ir auksta diena un siltums joprojām nav atgriezies. Turklāt tādā vējā un gaisa sausumā efektīvā temperatūra ir zem +10 ēnā un ap tiem pašiem +16 saulē, attiecīgi tikai eskimosam šodiena var likties silta.

      Ielādē...
      1. 09.05.2019 17:17

        Nu ja šortos un tkreklā pie nelielas fiziskas aktivitātes diezgan vējainā un pa pusei noēnotā vietā nesalst tad ir silts!

        Ielādē...
        1. 09.05.2019 17:43

          Nedomāju, ka Meteolapā ir vieta fizioloģiskām anomālijām (speciāli nelietoju vārdu pataloģija). Šodiena ir siltāka par daudzām iepriekšējām dienām, tomēr tas vēl nav siltums, vismaz ne maija kontekstā. Janvārī arī +5 ir siltums, tomēr jau aprīlī tas vairs nav siltums, pat ja kādam ar hiperaktīvu vielmaiņu ir karsti. Starp citu, es cīnos tikai pret siltuma izdomāšanu, kur tā ne tuvu nav. Ja kāds žēlosies par vēsumu +30 grādos, es klusēšu. Un atkal pie vainas GS reliģiozā masu histērija, kura apgalvo, ka mēs dzīvojam pārkarsušā pasaulē, kas pēc nieka 70..80 gadiem rezultēsies neizbēgamā apokalipsē. Es neko neteiktu, ja patiešām tas tā būtu, bet NAV taču, NAV! Un es vienmēr cīnos pret apgalvojumiem, ka it kā ir silts, ja patiesībā ir auksts. Jo tie ir izfantazēti, iz pirksta izzīsti meli. Objektīvi nekāda siltuma šodien nav.

          Ielādē...
  9. 09.05.2019 20:54

    Austrumu vējš atkal stiprāk pūš, un pēdējās stundas laikā no A mākoņus atpūtis. Tagad debesis jau pārsvarā mākoņiem klātas, vien vietām zili laukumi vīd. T. vēl +15°C, naktī salnas nedraud, bet rīt gaidāms lietus - tas būtu labi, ko gan nevar teikt par solītajiem +10...+12°C grādiem... Jācer, ka tomēr arī rīt Saule uzspīdēs un tik auksts tomēr nebūs. Apnicis šis pagraba aukstums līdz kliņķim.

    Ielādē...
  10. 09.05.2019 22:10

    9. maijā no rīta t. bija +2°C. Spiediens 761 mm. Debess skaidra. ZR pusē spalvu mākoņi. Priekšpusdienā pūta mērens D-DA vējš. Pēcpusdienā savairojās zemi, plakani gubu mākoņi. T. pakāpās līdz +17°C. Vienu brīdi mākoņu kārta bija visai bieza- līdz 8 ballēm. Vakarā joprojām daudz mākoņu, bet vējš sāka norimt. Pašlaik t. +14°C. Spiediens 758 mm.

    Ielādē...
  11. 09.05.2019 19:02

    Ja runājam par siltumu, tad tas ir diezgan nosacīts un bieži arī subjektīvs jēdziens, jo vienam pie +18 liekas silts, bet otrs salst nost. Augstāk redzamajā diskusijā es tomēr piekrītu H. viedoklim, jo +18°C maijā, nerunājot nemaz par vasaru, nav nekāds siltums. Labi, rūdītam čalim, kas atrodas pastāvīgā kustībā, varbūt arī vairāk nevajag, bet, ja vien gadās sasvīst un pēc tam kādu brīdi ēnā un vējā pasēdēt, ātri vien nāks apskaidrība, ka neko silts vis nav. :)
    Lai runātu par siltumu siltajā gadalaikā, vajag kā minimums +20°C (bez jūtama vēja)... +22°C (ar mērenu,bet ne stipru vēju) bet vasaras vidū reāli silts ir tikai pie vismaz +23...+24°C.
    Runājot par globālo sasilšanu, pēdējā laikā arvien biežāk "klimata glābšanas" aizstāvju veiktie izgājieni jau patiešām līdzinās nedomājošu fanātiķu saceltai histērijai. Savukārt šīs smadzeņu skalošanas upuri paši neapzinās, ka ar viņiem tiek smalki manipulēts. Īpaši neaizsargāta šajā ziņā ir jaunā paaudze. Un tā rodas jauni GS ideju zombiji.

    Ielādē...
    1. 09.05.2019 22:59

      Runa bija par +16, nevis +18! Tāpēc jau es tā sašūmējos. Man bija +19. Pāris stundas bija patiešām silts un aizvējā pat karsti, jo sauļuks spīdēja. Kad bija +18 - bija jau ne tik silti, bet vēl OK. Kad nokrita līdz +15, ar visu strādāšanu bija pavēsi. Stādīju citrusus un mālzeme pat 30 cm dziļumā sausa kā pelni. Būs kārtīgi jāsalej - nepaspēju šodien. Un tā stādīšana kaut kā baigi lēna iznāk. Jāizstāda 60 stādi, a es paspēju tikai 6. Jāizmēra attālums starp kociņiem, no robežas (tas man dzīvžogs pret pārnadžiem), jāizrok bedrīte (lāpstu grūti iedurt), jāsadrupina cietais māls. Nu baisais čakars... Tad vēl baiļojos par nākamo sala uzbrukumu. Citrusiem jau lapiņas plaukst - jau tā maliņas melnas pēc nesenā sala n-tās naktis, tiesa pērnā gada zaļās lapas (kādiem 10 stādiem tās ir saglabājušās, lai gan arī novembrī totāli sasala) vispār bez sala bojājumiem. Hibiski gan izturējuši salnas, bet kauc pēc ūdens. Nesalēju, bet vismaz zāļuku pamatīgi salēju. Rīt prasās eglītes saliet. Eh...

      Ielādē...
  12. 09.05.2019 19:49

    No rīta pusgrāds zem nulles, jūtama salna, pie mājas ēnā zāle balta vēl pat īsi pēc 7.00. Auksts. Dārzā šis aukstuma vilnis, šķiet, lielu skādi ogām nodarījis (cik nu vēl var spriest)... Smagi cietušas cidonijas, kas bagātīgi, lieliem čemuriem ziedēja, tagad augšējās rindas gandrīz visas izbalējušas, tikai kaut kur dziļumā vēl kaut kas varētu būt paglābies, jo bites tur vēl dzīvojas, tāpat vēl neizplaukušie pumpuri varētu kaut ko vēl dot; arī ērkšķogas, upenes un jāņogas neizskatās labi, maigi sakot... Lavanda pat zem agroplēves nedaudz cietusi, vienīgi tulpes turpina ziedēt. Un pat tie, kas nav cietuši, nesteidz augt un attīstīties. Nav brīnums...
    Diena saulaina, bet vairāk iesila tikai pēcpusdienā, kad temperatūra pakāpās virs +18°C (max.t. +18,6°C). Mākoņu pārsvarā maz, brīžiem nedaudz vairāk, pūta mērens vējš, laikam ne vainas, sevišķi salīdzinājumā ar iepr. dienām. Jūtami siltāks, bet gribas īstu siltumu, kāds aprīļa beigās bija... :)
    Šobrīd +15,8°C, spiediens 757,5 mm, krīt.

    Ielādē...
    1. 09.05.2019 21:28

      Es ar šogad bez ērkšķogām un bez krūmmellenēm...ko darīs.Bet cidonijas nežēlīgi pabāzu zem vilnas segas-tās labas :)

      Ielādē...
      1. 09.05.2019 22:27

        Ja man būtu dārzs pie mājas, arī izglābtu... Varbūt pat visu.

        Ielādē...
      2. 09.05.2019 23:12

        A man krūma mellenes un ērkšķogas zied un laikam ogas būs :) BALTIJAS JŪRA paglāba.

        Ielādē...
  13. 10.05.2019 00:24

    Kamēr Zemgalē jūlija nakts, man uz zālītes vairs tikai +1, jo zvaigznes ar mēnesi nav sildītāji. Tātad pēc salnainas skaidras nakts rītausmā apmāksies, lai tā ļoti rūpīgi saglabātu nakts aukstumu uz visu dienu. Žanra klasika...

    Ielādē...
  14. 10.05.2019 03:42

    Kā vakarā apmācās, tā temperatūras kritums gandrīz apstājās. Vairāku stundu laikā kļuvis vien par pāris grādiem vēsāks, līdz ar to nakts pagaidām negaidīti silta, siltāka nekā pirms dažām dienām gaišajās stundās, vēl šobrīd ap +12 turas. Vējš pierimis līdz lēnai pūsmai, brīžiem kokiem ne lapiņa nekust. Spiediens bez lielām izmaiņām, ap 757-758 mm turas. Un pagaidām viss sauss, lietus nav bijis, lai gan ļoti noderētu. Bet galvenais - lai rīt dienā arī saule uzspīd, savādāk nebūs daudz siltāks kā naktī...

    Ielādē...
  15. 10.05.2019 06:34

    Kā jau bija gaidāms, pēc nelielas nakts salnas rītausmā tieši no DA, A apmācās, kamēr uz D viss vaļā. Saules nebūs vēl ilgi, attiecīgi arī sasilšanas pēc skaidrās un būtiski aukstākās, salīdzinot ar pārējo LV, nakts. Tikai tagad pamanīju, ka arī man krūmcidoniju ziediņi pagalam, lai gan 2017. maijā nesedzu un nenosala. Diemžēl tik siltu maiju kā 2017. vairs nedabūt. Īpaši jau saules pārbagātībā. Nebija jau īsti ar ko segt - visi materiāli aizgāja uz patiešām ne salcietīgiem augiem. Daži ar visu segšanu cietuši - vai arī nokaltuši vakardienas "svelmainajā" vētrā ar pāratdzisušu zemi - kā reiz netiku ar karstu ūdeni apliet.

    Ielādē...
  16. 10.05.2019 07:25

    *9.5.2019. Rīga. Neliels augsta spiediena atzars. Diena saulaina, pusdienās ir plāni gubu mākoņi, kas pēcpusdienā pieaug līdz 5-6 ballēm. Tādi tie bija arī līdz vakaram un pēc saulrieta. DA vējš 2-3, dienas otrajā pusē līdz 6-7m/s. Gaisa temperatūra: plkst. 3:00+6; 9:00+8; 15:00+16; 21:00+10.

    Ielādē...
  17. 10.05.2019 10:47

    +13*C, pēc sajūtām- aukstāks. Saules nav, apmācies.Vējš no D puses, neliels. Manisprāt, diezin vai šodien kaut kas nopietns sanāks, max uzpilēs 3 piles. Norvēģi 3 dienas atpakaļ solīja lietavas, 2 dienas atpakaļ- bez nokrišņiem, vakar- 5 piles/10 rindās, šodien atkal -nekā:)) Nekādi nevarēja vienoties par laiku Piņķos. Vienīgā cerība, ka leišu modelis būs precīzāks. Ja neuzlīs, būs atkal jāsāk laistīt dārzu, sasodīts.

    Ielādē...
    1. 10.05.2019 13:15

      Daugavpils ex-rajonā un Vidzemē gan pamatīgi nogāza. Es laikam izvēlos savus +20..+21 bez lietus, jo siltums ir svarīgāks par ūdeni. Nākamā nedēļa jau ir norakstīta. Lai sasildītu ļoti auksto zemi, leju ar +40 grādus karstu ūdeni. Jau salēju mazulīšus, bet gaidu, kad atkal sasils šļaukā. Tālāk pagaidām nevelku, jo nedaudz karsti tik aktīvi darbojoties (man nepatīk diskomforts) un ir niecīga cerība uz kārtīgu gāzienu.

      Ielādē...
  18. 10.05.2019 14:09

    Pie mums vairāk kā stundu ņipri, mierīgi lija. Brīnišķīgs svaigums, putni dzied. +11 grādi.

    Ielādē...
  19. 10.05.2019 20:03

    Vēlākā pēcpusdienā saulains MMD, uz pievakari mākoņu pavisam maz palicis. Pūš lēns vējš no DA puses, t° joprojām turas ap +15°C, necik daudz vairāk nepakāpās. Bet ir labi. :) Redzēs, ko nakts un rītdiena nesīs.

    Ielādē...
  20. 10.05.2019 22:03

    10. maijā no rīta mākoņains. T. +10°C. Spiediens 757 mm. Lēns, grozīgs vējš. Priekšpusdienā pavisam apmācies, bet bez lietus. Pēcpusdienā skaidrojās. T. pakāpās līdz +16°C. Un spiediens sācis celties. Vakarā A-DA pusē pavisam skaidrs. Pārējās pusēs mākoņains, sevišķi DR-R pusē-. Pūta lēns A vējš. Pašlaik t. +14°C. Spiediens 758,5 mm. Apmācies. Vienīgi ZR pamalē redzama gaiša rieta debesu strēmele.

    Ielādē...
  21. 10.05.2019 22:03

    Beidzot bezdelīgas atlidojušas! Vakar vēl nebija. Vismaz kāds ķersies klāt kukaiņiem! Mani šovakar tā sakoda knišļi, ka laikam visa seja sapamps, acis jau sapampušas. Un tas ilga daudzas stundas pirms saulrieta, attiecīgi strādāšana ne visai patīkama iznāca.

    Ielādē...
  22. 10.05.2019 16:28

    Kopš agra rīta ar neilgiem pārtraukumiem lija, vēlākā rītā un priekšpusdienā arī vairākkārt spēcīgi nogāza. Blaknes gan tādas, ka stipri vēss, nu gandrīz kā naktī, vien +11...+13°C. Pozitīvi savukārt tas, ka vējš lēns, un pielijis smuki, uz ielām kārtīgas peļķes, labi, ka nebija tikai laika bojātājs, bet īsts zemes dzirdītājs. :) Mitrumu ļoti vajadzēja. Un no skaidrām debesīm lietus nelīs, tāpēc šoreiz štrunts par grādiem, galvenais, ka beidzot kārtīgi uzlija. Tagad gaidām siltuma atgriešanos! :)
    Un tagad laiks sāk mainīties - vēl pirms stundas bija tumši padebeši virs galvas, nācās spuldzes ieslēgt, bet tagad intensīvi skaidrojas, uzspīd Saule un kļūst siltāks, šobrīd t° pakāpusies līdz +15,5°C, spiediens 758 mm.

    Ielādē...
    1. 10.05.2019 18:11

      Līvānietim sausumu nesaprast Kursas zemienā pie jūras kur zeme ir izslāpusi pēc veldzes.. Aukstums un sausums turpināsies :(

      Ielādē...
      1. 10.05.2019 19:57

        Nesapratu, ko tu ar to gribēji pateikt. Ja pie tevis sauss, tad citi par veldzi priecāties nedrīkst?

        Ielādē...
        1. 10.05.2019 23:53

          Nē xd

          Ielādē...
  23. 11.05.2019 00:17

    No rīta un priekšpusdienā nedaudz nolija, virsu atsvaidzināja, citiem Vidzemē tika krietni vairāk. T ap +10-12. Pēcpusdienā sāka skaidroties, bija iespaidīgi gubumākoņi, bet priekš negaisa nepietika, visi negaisi pa Krieviju uz Somiju aizgāja. Diena beidzās tīri labi, ar +15-17 un MMD. Tagad T+9.8

    Ielādē...
  24. 11.05.2019 09:10

    Lilastes piekrastē šorīt +10°C , nomācies plāniem mākoņiem, lēns DA vējš ap 2 m/s, nakts arī bija silta, ap +9 grozijās. Vakar pievakarē no jūras virs Vidzemes varēja novērot tālas gubenieku grēdas, kas tur atnesa lietu.

    Ielādē...
  25. 11.05.2019 15:11

    *10.5.2019. Rīga. Aukstā oklūzijas fronte. Daudz mākoņi naktī, rītā pavisam apmācās mērenā augstumā. Dažas lietus lāses no debesīm priekšpusdienā. Sākot ar agru pēcpusdienu- pamazām skaidrojās. Bija redzami arī lielie gubumākoņi, bet pirms saulrieta pie debesīm ir biezie "spalvu" mākoņi ar dažiem augstiem gubu padebešiem, tas pats arī pirms nākamās pusnakts. DA, pēc tam DR vējš 1-2m/s. Gaisa temperatūra: plkst. 3:00+8; 9:00+11; 15:00+16; 21:00+11.

    Ielādē...