Maija pēdējās dienas ciklonu zīmē

Maija pēdējās dienas ciklonu zīmē

Maija pēdējā nedēļā saglabāsies mainīgi laika apstākļi. Nedēļa kopumā būs pavēsa līdz mēreni silta, jo pēcpusdienās tikai vietām gaisa temperatūra nedaudz pakāpsies virs +20 grādu atzīmes. Pirmajās dienās prognozēts arī visai daudz nokrišņu. Sākot ar ceturtdienu debesis biežāk skaidrosies, un nakts laikā gaiss atdzisīs līdz +5 ... +10 grādiem.

No pirmdienas līdz trešdienai tiek prognozēts visai daudz nokrišņu, it īpaši valsts dienvidu un austrumu rajonos. Pirmdien, garām ejoša ciklona ietekmē, mūs sasniegs nokrišņu zona, nesot galvenokārt nelielu lietu. Valsts centrālajos rajonos vietām līs ilgstoši. Pūtīs mērens līdz spēcīgs, galvenokārt DR puses vējš.

Otrdien debesis lielākoties būs pelēkas un dienas vidū, sākot ar valsts dienvidu rajoniem gaidāms neliels līdz mērens lietus. Kopumā lielākā nokrišņu masa prognozēta trešdien, dienvidu ciklona ietekmē. Šobrīd prognožu modeļi ir vienisprātis, ka nedēļas vidū vismazāk nokrišņu tiks Kurzemei, vairāk valsts centrālajiem un austrumu rajoniem. Nokrišņu daudzums no svētdienas līdz trešdienas vakaram daļā valsts var sasniegt 30 līdz 40 milimetrus. Zemāk pievienotas divas no prognozēm.

Prognozētais nokrišņu daudzums līdz trešdienas vakaram (weather.us)

Ceturtdien, iespējams, iztiksim bez nokrišņiem, jo atradīsimies augsta spiediena apgabala ietekmē. Prognozēts mainīgs mākoņu daudzums un pārsvarā neliels, valsts austrumu pusē arī brāzmains, ZR vējš.

Piektdien, pēc pašreizējām prognozēm, valsti varētu šķērsot nākamā nelielā nokrišņu zona, taču tas būs lielā mērā atkarīgs no ciklona trajektorijas. Brīvdienas kopumā varētu paiet bez būtiskiem nokrišņiem, jo nonāksim anticiklona ietekmē.

Tabulā apkopotas gaisa temperatūru prognozes maija pēdējai nedēļai.

  27.05. 28.05. 29.05. 30.05. 31.05. 01.06. 02.06.
Diena +12 ... +17 +14 ... +20 +11 ... +22 +13 ... +18 +11 ... +22 +12 ... +18 +12 ... +18
Nakts +7 ... +12 +7 ... +14 +8 ... +17 +3 ... +9 +5 ... +12 +5 ... +12 +3 ... +9
Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 30.05.2019 23:17

    Par Maikla jautājumu... minēšu, ka dienu skaits ar temperatūru vismaz 30°C būs mazāks par 5.

    Ielādē...
  2. 30.05.2019 20:58

    Es patiešām ne ar vienu nekasos, šeit rakstu lasītājiem, kas nav rakstītāji. Man ir sakrājušies secinājumi, kā cilvēki vispār uztver apkārtējo pasauli. Piemēram, visu vecumu mietpilsoņi zvēr un dievojas, ka salna nav bijusi, kamēr pie sienas vai loga nav zem 0 bijis. Man pie sienas bija +3.7, tātad līdz salnai, kā līdz Himalajiem. Tā cilvēki dzīvo. Arī siltumu izdomā, kad tā nav. Piemēram, kad patiesībā ir tikai +15, viņiem kaut kādā specifiskā vietā rāda +20 un viņi paziņo, ka ir normāls vasarīgs laiciņš. Bet +20 patiesībā viņiem rādās kā +25 un jau neizturama svelme. A +30... nu tas jau ir karstāk kā ellē. Un atkārtoju vēlreiz, ka sienas rādījumi nerāda pagalmu vai ielu grādus, tikai pašas sienas spēju akumulēt un atdot siltumu, tāpat mājas siltumizolācijas līmeni. Tā nav meteoroloģija, pat ne amatierlīmenī, jo tas viss attiecas uz celtniecību, inženierzinātnēm. A tikmēr man kārtējā salna sākusies... Pie mājas sienas +12.8, pie šķūņa sienas +11.6, patiesībā ir krietni mazāk.

    Ielādē...
    1. 30.05.2019 23:25

      No anatomijas skata punkta, gaisa temperatūru var uztvert caur ādu un es uzskatu, ka caur šo var izmērīt precīzāku temperatūru, bet nu laikam tas ir absurds, jo kā to mērīt neviens tāpat nezin.

      Ielādē...
  3. 30.05.2019 01:11

    Dienas sākums mākoņains, ap pusdienslaiku noskaidrojās un izvērtās tīri jauka un saulaina diena. Vakarā noskaidrojās un tāds pavēss, T+8.2 šobrīd. Cerams, ka mana atrašanās pilsētā paglābs no salnas iedarbības, kā tas bijis ne vienreiz vien,redzu, ka apkārtnē temperatūras rādās uz pusi zemākas.

    Ielādē...
    1. 30.05.2019 15:38

      Lūk viens no tūkstošajiem gadījumiem pēdējos gados, kad Sigulda absolūti nereāli izceļas uz visas pārējās LV fona. images.vfl.ru Tāpēc atsaukties uz LVĢMC tīklu ir pats pēdējais, ko godīgs cilvēks darītu. Un nevajag besīties nevietā! Visā pasaulē zinātnieki, speciālisti salīdzina kādu konkrētu meteostaciju ar tuvējām vai līdzīgos apstākļos esošām. Ja apstākļi ir unikāli, tad tas ir mikroklimats un nav labi valsts tīklā turēt tādas stacijas, jo mēs tāpat zinām, ka LVĢMC ļoti mīl ekstrapolēt tādas mistiskas stacijas uz desmitiem km tālu. Tāpat 2012. gadā, kad Rīgu pasaulē pārstāvēja LVĢMC atzītā Rīgas lidostas meteostacija, tā savā februāra apskatā ignorēja pārsniegtos -30! Varētu pasmieties, ka tas jau sīkums, jo nekas ārkārtējs, bet diemžēl tie bija pirmie -30 pēc 1987. gada tajā pašā lidostā! Analoģiskus rekordus ar "+" zīmi LVĢMC izkviec pa visu pasauli, ar siekalām noķēzot visus. Tāpēc...centīsimies nepīt iekšā to kantori!

      Ielādē...
      1. 30.05.2019 16:13

        Neredzu iemeslu cepties par to, ka Siguldā reāli siltāks nekā apkārtnē. Cilvēki, kas tur dzīvo, bauda/izjūt tur, nevis apkārtnē esošos grādus. Mikroklimats tur (un droši vien vēl daudz kur, tikai citās vietās staciju nav!) vai kas cits, bet nav labi noliegt kaut ko tikai tāpēc, ka tas neiederas kādā konkrētā koncepcijā. Vai, vēl vairāk, pārmest cilvēkiem, ka viņi dzīvo "nepareizā vietā".
        Savukārt tas, ko un kā ekstrapolē LVĢMC, jau ir cits jautājums, kam nav tieša sakara ar to, ka Siguldā vai citur ir siltāks nekā tuvākajā apkārtnē, bet, piemēram, Zosēnos (kas tiek dēvēti par aukstuma polu) vai citur - aukstāks. Jābūt objektīviem rādījumiem, un viss. Kaut gan jāsaka, ka LVĢMC staciju tīkls ir ļoti nepilnīgs. Ja tas būtu plašāks, noteikti parādītos arī citas vietas, kur ir izteikti siltāks vai aukstāks nekā tuvākajā apkārtnē.

        Ielādē...
        1. 30.05.2019 17:18

          Tātad Siguldā ir siltāks kā Rīgas centrā pie DA vēja? Nopietni? Kas tur tajā Siguldā - Etna darbojas? Kāpēc meteolapiešiem ir tik grūti pieņemt realitāti, ka LVĢMC nav uzticams avots, ka pat viņi neprot mērīt? Siguldas pļava starp kokiem (tajā plavā neviens nedzīvo un ikdienā nestaigā, tas ir ābeļu dārzs - man kā siguldietim tie grādi atgādina pirts grādus, nu nav Siguldā tāda siltuma, nav ne uz ielām, ne iekšpagalmos, ne pie suņa viņa būdā saules apspīdētajā) fiziski nevar būt karstāka katru gadu vismaz 150 dienas gadā par jebkuras citas pilsētas ielām, māju pagalmiem. Teikas stacija vispār uz jumta atrodas, a jumts - tā ir ēkas mikrovide. Varbūt kāds ir licis jumtus vai vispār pavairāk atradies uz jumtiem? Tur ir riktīgi karsts.

          Ielādē...
          1. 30.05.2019 23:48

            Ja tu saki, ka LVĢMC ir neuzticams avots, tad pamēģini iedomāties, ko šis uzņēmums ir palaidis garām, iespējams pat +40 grādus kaut kad, iespējams arī lielāko nokrišņu daudzumu, bet ko lai dara, viņi tak sevi nefinansē, jo tā ir valsts iestāde, nauda plūst no kopējā budžeta. Vienkārši es domāju, ka meteostacijas ir jāuzlabo.

            Ielādē...
          2. 31.05.2019 00:01

            Dažādās Siguldas vietās ir dažādas sajūtas. Pļavā pie ābeļdārza tiešām vienmēr ir silts, jo tur visapkārt ir lieli veci koki, kas šo vietu no vējiem pasargā. Toties Svētku laukumā- nedod dievs, kāds pasākums gadās pie jūtama ZR R vēja, kas pāri gravai svilpo jau no Murjāņiem, vasarā var pārsalt. Raibā suņa rajonā man vienmēr liekas vēsi- pa šoseju kā pa trubu pūš no R un A, D pusē ir pļavas un arī izpūš.

            Ielādē...
    2. 30.05.2019 16:23

      Man nav vēlēšanās iesaistīties diskusijās ar H kungu, bet man ir ko salīdzināt, jo mana dzīves vieta agrāk atradās pilsētas nomalē, zemā un paslapjā vietā. Pašlaik ši vieta ir gandrīz pilnībā apbūvēta. Pļavā,kura agrāk lika izjust valdošos R, DR, ZR vējus, tagad atrodas masīva celtne, kuras iedarbība ir jūtama kā vēja brāzmu samazinājums. Tāpat pieaugot apbūves blīvumam un paaugstinoties zemes virskārtai ( zemās ieplakas un čūsklāji tika aizbērti), salnu ietekme ir jūtami samazinājusies. Arī šorīt, gaismai austot ap plkst.04iem T bija ap +5 grādiem, savā dārzā salnas iedarbību un postījumus neesmu konstatējis. Pieļauju, ka citās pilsētas daļās vai ārpus pilsētas tādi varēja būt.

      Ielādē...
      1. 30.05.2019 17:14

        Tā gan, pilsētas infrastruktūra neapšaubāmi ietekmē vidi tās tuvumā. Galvenokārt - dodot papildu siltumu (ziemā) vai akumulējot un noturot esošo un neļaujot tam aizplūst prom. It sevišķi tas jūtams bezvēja vai lēna vēja apstākļos, kad dažreiz starpība starp pilsētā novēroto t. un tuvākajām stacijām var sasniegt vismaz 2-3 grādus.
        Es par to esmu teicis jau sen, gan senākos strīdos ar H., gan tāpat, ka pilsētā gandrīz vienmēr būs siltāk nekā laukos pļavā, un no savas laika vērošanas pieredzes to varu apstiprināt. Protams, arī dažādās pilsētas daļās infrastruktūras, ģeogrāfisko īpatnību vai citu faktoru dēļ t. var būt atšķirīga, un tai nebūt nevajag būt lielai pilsētai. Cilvēkam, kas dzīvo pilsētā, lai cik tā liela, ir svarīgi, cik grādu ir tieši viņa dzīvesvietā, nevis kaut kur otrā pusē vai uz klaja lauka ārpusē. Bet ir atsevišķi cilvēki, kas kaut ko ieņēmuši galvā, rīkojas pa savam un negrib pieņemt nekādus pretargumentus. Kādēļ - to tikai viņi paši vien zin...

        Ielādē...
        1. 30.05.2019 17:36

          Es neko neesmu ienēmis, vienkārši rakstu savu pieredzi. Mani šī tēma vairs neinteresē, bet nesen Aglims atsaucās uz LVĢMC mēslstaciju kā pamatojumu viņa nepārprotami kļūdainajiem mērījumiem. Tikai tāpēc tagad parādīju piemēru, kas gadiem tracinājis. Ko? Dzīvoju, strādāju Siguldā, salstu, redzu nekādus grādus, a tikmēr Sigulda oficiāli ziņo par tropu oāzi. Nu ieēdusies manī tā sāpe par nekaunīgiem meliem.
          Cilvēkam nav svarīgi sienas grādi, jo cilvēks nav vaboles, kas rāpo pa sienu. Cilvēku ietekmē vējš. Rīgā vējš pūš teju vienmēr (agrāk pūta retāk un vājāk). Tad lūk, lai kādus grādus vakarā rādītu sienas, logu termometri uzkarsušajā Rīgā, ejot pa ielu, jāatņem grādi nost, jo efektīvo pazemina vējš. Dienā saulē jāskatās termometrs, uz kura spīd saule, jo uz ielas taču spīd? Tāpēc visi tie rādījumi nav izmantojami parastam cilvēkam. Tas ir pašapmāns. Vot Magone skatās uz pārkarsušu grādrādi un šausminās. Pašsuģestija nostrādā!!! Mana vecmamma arī tā darīja.

          Ielādē...
          1. 30.05.2019 23:42

            Man katru rītu uz balkona zem spilgtās saules termometrs rāda pāri +30 grādiem, bet nav augstāk par +35 grādiem. Dienas otrajā pusē un vakarā ēnā gaisa temperatūra pazeminās par 10, 15 grādiem. Varbūt H autoram ir taisnība, kaut kur sinoptiķi kļūdās regulāri.

            Ielādē...
          2. 31.05.2019 00:25

            Nu bāc, Jūs tā kā no gumijas, nu nekā negribat saprast, stāsti vai nestāsti. Jūs man toreiz, manā skatījumā, nepamatoti uzbraucāt, ka es meloju un sniedzu nepatiesus datus. Varētu padomāt, ka man tas baigi vajadzīgs un man darīt nav ko - apzināti sniegt nepatiesu informāciju. Man ir termometrs ēkas Z pusē, kas mēra gaisa temperatūru. Tā ka Jūsu apgalvojums mani aizskāra, norādīju Jums uz LVĢMC uz Latvijas ceļu stacijas rādījumiem,kas tik ļoti nemaz neatškīrās no manējiem, par dažiem grādiem, un tas ir normāli. Tas, ka Jūs ietiepīgi neatzīstat LVĢMC rādījumus no stacijām, kuras droši vien ir sertificētas un verificētas, ir tikai Jūsu problēma. Man slinkums meklēt bēniņos mācību grāmatas un lekciju pierakstus precīziem izvilkumiem, bet zinu, ka atbildi pat Jūsu attieksmi pret notiekošo var meklēt avotos par tiesu medicīnu un psihiatriju.
            Jā, piekrītu, ka stacijas ir par maz un tās izvietotas nepiemērotās vietās, bet gan jau arī par šo izvietojumu lēma cilvēki, kas kaut ko sajēdz.

            Ielādē...
          3. 31.05.2019 00:34

            Arī pats jaunībā biju kalsns un man bieži sala. Tagad, ar gadiem esmu nedaudz uzaudzējis tauku slāni un man vairs nesalst tik ļoti. Manai sievai un meitām lielākoties salst ātrāk un vairāk kā man. Tā ka dažādiem cilvēkiem ir atškirīgas izjūtas un vienam cilvēkam tās var mainīties dzīves laikā.
            Esmu gandrīz 30 gadus braukājis uz darbu Rīgā un varu spriest arī par to. Ja Rīgas centrā ir sauna, tad Ziepniekkalna vai Zolitūdes daudzstāvēnēs piesaulītē silti, bet starp mājām tādi vēji svilpo, ka no karstuma nav ne miņas. Ziemās pārsvarā Siguldā ir aukstāks, vasarā, ja Rīgā vējš no jūras, tad tur ir vēss, bet Siguldā silts. Tā ka es esmu pret tik kategoriskiem Jūsu secinājumiem.

            Ielādē...
            1. 31.05.2019 03:06

              Piekrītu - cilvēkiem neapšaubāmi ir atšķirīgas izjūtas, kas turklāt mūža gaitā var mainīties. Par sevi gan varu teikt, ka neesmu bijis salīgs, lai gan vasarās zem +20 gandrīz vienmēr šķiet vēss, it sevišķi, ja nav saules, esmu sasvīdis un pūš jūtams vējš. +15 jau ir auksts. Tad ir nepatīkami. Nepatīk arī vēsas telpas (komfortam vajag vismaz +21, bet ne vairāk par +24). Toties ziemās sals nebiedē, jo vienmēr var atbilstoši saģērbties. Tajā pašā laikā nespēju sevi iztēloties kāpjam āliņģī, kā to dara "roņi". :)
              Par staciju izvietojumu - grūti spriest, kad tās uzstādītas un kas lēma par to atrašanās vietām, bet katrā ziņā tas bija sen (vietu izvēles ziņā). Nešaubos, ka LVĢMC tās ir modernizējis, taču atrašanās vietu apkārtne var būt mainījusies, kas var ietekmēt to rādījumus. Tas gan ir tikai pieņēmums, es neapgalvoju, jo neesmu pats tās stacijas redzējis. Taču es ticu šo staciju rādījumiem, kamēr man nav pierādīts pretējais. Pliki apgalvojumi, ar kuriem bārstās H., nederēs. :)

              Ielādē...
      2. 30.05.2019 17:27

        Es dzīvoju visaugstākajā Siguldas vietā, precīzāk puse Siguldas ir absolūti līdzena un tur dzīvo teju visi siguldieši. Mani no Z, ZA vējiem pasargāja 4 stāvu ēka ar bēniņiem jeb faktiski 5 stāvu ēka vismaz 100 m garumā. Asfalts visapkārt, mājas visapkārt. Salīdzinot ar Siguldas nomalēm man tur par 1..4 grādiem siltāks bija. Bet pret Rīgas centru Sigulda man likās kā neatkausējama saldētava - naktis bija stindzinošas. Apsalušas mašīnas, sasaluši augi pat jūnijā - ikdiena. Arī augustā salnas nebija retums. Septembra sākumā vispār šausminoši lielas, stipras. Sigulda tā reāli ir siltāka tikai par Vidzemes laukiem (un gan jau Alūksni, Madonu). Bet dienas siltumā atpaliek pat no Cēsīm, Valmieras, Valkas. Sigulda ir pilsēta bez vasaras svelmes. Tikai 2002. un 2010. vasarās tur bija patiešām karsts. Un Rīgas centrā +35 vispār ir teju ikgadēja parādība. Man ir ar ko salīdzināt - Rīgas centrs uz ielām, kad saule spīd tieši pāri visai ielai un vējiņš pūš asfalta un auto uzkarsēto gaisu, izsenis

        Ielādē...
        1. 30.05.2019 17:28

          ... atgādinājis ar dzīvību nesavienojamo pekli. Nekas tāds nav pieredzēts nevienā citā pilsētā.

          Ielādē...
  4. 31.05.2019 03:22

    Vakarā un naktī arī aizvien skaidrs, t° lēnām slīd uz leju, bet pagaidām salna tālu, šobrīd +7,5°C. Pat, ja pilsētas nomalē lejā par pāris grādiem vēsāks, visam jābūt ok. Vēl apmēram stundu pusotru izturēt vajag, jo drīz pēc 4.30 jau Saule lēks.

    Ielādē...
  5. 31.05.2019 07:37

    *30.5.2019. Rīga. Paaugstināta spiediena atzars. Debesis dienas lielākā daļā - mazmākoņainas. Dienā daži gubumākoņi, arī "spalvu" padebeši 1 balles apmērā. Vakarā "spalvu" mākoņu daudzums no R puses palielinās, saulrietā tie jau 3-4 ballēs, tāpat līdz nākamai pusnaktij. RZR vējš 1-2m/s. Gaisa temperatūra: plkst. 3:00+6; 9:00+8; 15:00+20; 21:00+14.

    Ielādē...
  6. 31.05.2019 16:09

    Nekādus salnas postījumus vai pašu salnu neesmu manījusi. Šodien apmācies, smidzinošs lietus. Labākais laiks, kad man ļoti patīk strādāt dārzā :) Izbaudu laiku pirms nākamās nedēļas nomācošās svelmes. Cerams, ka tas vismaz būs anticiklons bez negaisiem.

    Ielādē...
  7. 31.05.2019 17:46

    Rīts skaidrs, min.t. +6°C, salnas nebija. Dienas pirmajā pusē saulains, ap pusdienlaiku apmācās, un pēcpusdienā pārsvarā mākoņains/nevienmērīgi apmācies. Diezgan ilgi bija gaišs, bet pēdējās stundas laikā mākoņi sabiezē, un tagad jau paliek neomulīgi tumšs, jāslēdz iekšā gaismas. T° kādu laiku turējās ap/mazliet virs +18°C, šobrīd +17,3°C. Visu dienu pūš gk. mērens DR vējš, epizodiski vājāks, paretam stiprāks. Diezgan pavēss, bet pagaidām sauss, labi, ka tā. Spiediens 763,5 mm.

    [18.07] Nu re, arī nedaudz uzlija. Zem kokiem gan viss sauss, vējš toties pieņēmies spēkā, apkārt tumši mākoņi staigā. Grādi uz leju, +16,6°C.

    Ielādē...
  8. 31.05.2019 21:27

    Pievakarē sāka līt, un kopš ~18.30 turpinās apnicīgs līņātājs. Nekas daudz netek, bet totāls laika bojātājs, izjauca pāris plānus, ko nācās atlikt uz rītu. Vējš pierimis, pārsvarā lēns, bet palicis pavisam vēss, šobrīd vien +14,5°C. Pozitīvi vienīgi tas, ka šis viss neturpināsies ilgi, un rīt jau gaidāms labs laiks. :)
    Nākamnedēļ... Tad jau redzēs. ;) +46 noteikti nevajag, bet +26 būtu pašā laikā. :)

    Ielādē...
  9. 31.05.2019 22:18

    Salna, ja arī bija, tad bez sekām. Šodien no rīta kā sāka līt, tā turpināja līdz vēlai pēcpusdienai. Tagad mākoņi aizgājuši uz DA, +9°C, vietām ceļas migla.

    Ielādē...
  10. 31.05.2019 22:18

    31. maijā no rīta mākoņains. T. +7°C. Spiediens 765 mm. Mērens DR vējš. Dienā apmācās pavisam. T. pacēlās līdz +17°C. Spiediens neko daudz nemainījās. Pievakarē sāka līt un t. pamazām slīdēja uz leju. Stiprākais lietus bija nesen, Pēc tam debesis sāka pamazām skaidroties. Lietus laikā vējš norima. Pašlaik skaidrojas. T. +14°C. Spiediens 754,5 mm. Lietus vēl drusku turpinās, bet drīz beigs.

    Ielādē...
  11. 31.05.2019 22:31

    Ne īsti lietus.ne īsti migla. 3.3 mm nokrišņu.Tagad gan gaišăks un ari neliels rozīgums rieta pusĕ.

    Ielādē...
  12. 31.05.2019 23:31

    Apmākusies diena, no pusdienslaika smidzina, līst vai slapja, koncentrēta migla (aerosolveidīgais draņķis). Pārāk auksts nav, ap +13-15°C, tā ka tīri ciešami. Piekrītu Magonei, labs laika stādīšanai un dēstīšanai, ravēšanai gan ne. Vēl jau gan nav īsti ko stādīt, bet gan jau kādreiz līdz Jāņiem vēl būs lietus.

    Ielādē...
  13. 01.06.2019 02:38

    Lietus turpinās joprojām. Nav stiprs, bet... Summā ar iepriekšējiem daudz par daudz. Dārzā tagad vismaz dienas 3 nav jēgas rādīties, neies pa dubļiem stampāties. Sacēlies jūtams vējš, kas turklāt iegriezies no Z, temp. +12,4°C.

    Ielādē...
  14. 01.06.2019 04:06

    Šonakt, drebēdams kā apšu lapa, ķerstīju salnu (jo pusnaktī iemirdzējās nodevīgās zvaigznes ar blāzmu Arktikas virzienā), bet svinīgi un majestātiski ieradās Viņas Augstība migliņa Glābjošā un padzina visus mīnusus. Tagad atliek baiļoties par pirmdienas nakti saltā vientulībā.

    Ielādē...
  15. 01.06.2019 09:34

    Saulkrastos ap 2 00 naktī bija +5°C, braucot ar velo pirksti gandrīz piesala stūrei. Skultes meteostacijā minimums +2,7 ap 5 00, gan jau salna uz zāles arī vietām bija, dārzā gan nekādas salnas pēdas nav. Šorīt no rīta saulains, bet tagad sāk apmākties, +12°C , bezvējš.

    Ielādē...
  16. 31.05.2019 18:41

    Deli, Indijā šodien termometra stabiņš pakāpies līdz 46°C, nākamajā naktī būs virs 30°C. Lūk, tas ir karstums, nevis nedaudz virs 20°C uz dažām stundām pēcpusdienā, ko Latvijā sauc par nežēlīgu karstumu. :)))

    Ielādē...
    1. 31.05.2019 20:39

      Ko Jūs salīdzināt divas dažadas lietas!! Protams kādam patīk zīmēties kā jau Latviešiem. Nedzīvojam taču Indijā bet gan Latvijā. Rietumkrastā +12.6. Migla pēc lietus.. Labi ka LV nebūs +46°C nākam nedēļ..

      Ielādē...
      1. 31.05.2019 23:30

        Nedzīvojam Āfrikā :)) Nu atļaujiet paironizēt par vietējo šausmināšanos par "karstumu". Laikam mēs pārāk labi dzīvojam un pārāk daudz sūdzamies.
        Rīgā diena bez saules, toties ar lietu, nav bijis siltāks par 16°C.

        Ielādē...
        1. 01.06.2019 03:33

          "+" no manis. Pats skumjākais, ka rezultātā pat Tmax nebūs nekāda baisā. GFS ansamblis, kas arī ir īstais modelis, jo ansamblis ir ikvienam modelim (kā kvalitātes rādītājs). Smuki norāvis visu siltumu jūnija 2. nedēļā, atgriežot uz grēcīgās zemes jeb normas. Nu neprot cilvēki sagaidīt labo dzīvē, ar vārdiem to aizbaidot, nonivelējot un visādi citādi iznīcinot. Būtu vienā mierā klusējuši un baudījuši vasaru, bet nē - obligāti vajag celt paniku, ka nupat uzbruks +30 grādu svelmes maratons bez gala un malas. Interesanti, ka 31. maija naktī Rīgas lidosta atdzisusi līdz +5, bet 1. jūnija naktī pat +3. Un tas pēc +2 ceturtdienas naktī. Riktīgs aukstuma maratons. A par to ne vārda masu medijos.

          Ielādē...
          1. 01.06.2019 09:56

            Taisnība, 2019. gada maijs ir izcēlies ar zemām minimālajām temperatūrām. Jā, jā, salnas maijā ir normāla parādība Latvijā, bet ne tik ilgstoši un spēcīgi kā šogad.

            Ņūdeli Indiras Gandi lidostā naktī nebijis vēsāks par 32°C: rp5.lv

            Ielādē...
  17. 01.06.2019 14:58

    Lietus naktī beidzās kaut kur ap 3.00, vēlāk arī mākoņi izklīduši, rītā jau saulains un tikai mākoņu atliekas, kuras arī pamazām aizpeldēja uz A vai izgaisa. Nakts min.t. +11,3°C. Dienā iestājies labs laiks, saulains ar lēnu vēju, plāni spalvu mākoņi izbārstīti pa debesjumu, kas gan netraucē Saulei spīdēt un sildīt. Jo diena jauki iesilusi - ja priekšpusdienā vēl +17...+19°C, tad šobrīd t° jau tuvojas +22 grādiem (+21,8°C). Spiediens 765 mm. Šodien gan būtu grēks mājās sēdēt! :)

    Ielādē...
  18. 01.06.2019 15:45

    *31.5.2019. Rīga. Aukstā oklūzijas fronte. Dienas lielāko daļu- apmācies visos augstumos, daļēji skaidrojās viem agrā rītā un vēlā vakarā. Nedaudz lija no 13:00 līdz 20:00, reizēm arī drusku stiprāk. Dienas pirmajā pusē DDR vējš 1-2m/s, no pievakares DR vējš līdz 2-3m/s, vakarā atkal bezvējš. Gaisa temperatūra: plkst. 3:00+11; 9:00+12; 15:00+16; 21:00+14.

    Ielādē...
  19. 01.06.2019 11:03

    Administrācija varētu kaut vai vismaz apsvērt domu par aktuālās slejas mainīšanu, aizvācot no turienes neadekvāto GS propagandistu? Kā atveru Meteolapu, tā man kliegdami brēkdami uzbrūk tie pekstiņi, ko sacer īstens GS fanāts. Viens no spilgtākajiem demagoģijas piemēriem pēdējā laikā "Ilgtermiņa prognozes rāda, ka jūnijs un vasara kopumā būs siltāka un sausāka nekā ierasts." Ko nozīmē KĀ IERASTS? Tātad šī vasara atšķirsies no iepriekšējo 30 gadu vasarām? Manuprāt, trešdaļa gadsimta ir pietiekošs laiks, lai pierastu pie ierastā. Un lūk, ko rāda viņa paša mīļotais lielais amerikāņu modelis images.vfl.ru Atgādinu, ka sezonu anomālijas līdz -0.7 un +0.7 skaitās normas robežās. Tātad normālu vasaru fanātiķis nodēvējis par neierasti siltu. Lūk anomāli (pret vēsturi dokumentēto) siltas vasaras pārskatāmā pagātnē! 2018., 2016., 2014., 2013., 2011., 2010., 2007., 2006., 2003., 2002., 2001., 1999., 1997.,1995., 1992., 1988. Šī ir gaidāma siltāka?

    Ielādē...
    1. 01.06.2019 11:32

      Dundagas tantei ir šisofrēnijas tieksme neredzēt savu virtuālo agresīvo attieksmi "uzbrukšanas valodu"" pret citiem meteolapas lietotājiem forumā. Mans meteorloģiskais viedoklis un pārākuma apziņa pāri visiem. Ceru ka kāds Jums internetu atslēgs un mēnesi. Varbūt Jūs nodarbojaties ar propagandu?!

      Ielādē...
    2. 01.06.2019 19:40

      Mīnusotājiem atgādinu, kāpēc slejā "Aktuāli" vispār tika ievietots tiešais kanāls uz Twitteri. Tolaik J. Tr. bija kaut nedaudz patiesāks un objektīvāks. Bet, kopš viņam algu maksā masu medijs, viņš ir progresējoši samaitājies. Līdz ar to ir zudis galvenais iemesls, kāpēc viņš tur ir redzams. Un tagad jautājums mīnusotājiem. Kurš tieši prognozē neierasti siltu vasaru? Neviens no pasaules prognožu centriem nerāda ko vairāk par ierasto mūsdienās. Parastu viduvēju vasaru prognozē!!! Tātad J. Tr. banāli melo publiski. Un tas ir būtisks iemesls, lai viņa meli neparādītos slejā "Aktuāli".

      Ielādē...
  20. 01.06.2019 21:41

    31. maija vakarā un naktī nolija 9 mm.
    1. jūn. no rīta apmācies un bieza migla, bet mākoņi gaiši. T. bija +9°C. Spiediens 767 mm. Priekšpusdienā skaidrojās. Zemie gubu mākoņi un augšējie spalvu mākoņi. Lēns līdz mērens DR vējš. Dienā daudz mākoņu, sevišķi augšējie spalvu-.T. pacēlās līdz +21°C. Bet spiediens sāka krist. Vakarā vēsāks. Augšējie un vidējie gubu un slāņu mākoņi. 4-7 balles. ZR pusē diezgan tumši mākoņi. Pašlaik t. +16°C. Spiediens 764 mm.

    Ielādē...
  21. 01.06.2019 22:54

    Pēcpusdienā saulains, t° +21...+22°C, t° max° līdz +22,3°C, lēns, epizodiski mērens veldzējošs vējelis, ideāls laiks garākām pastaigām, ko arī izmantoju. :) Pievakarē no DR puses parādījās biezāki spalvu, spalvu-slāņu un vēl visādi mākoņi, Saule uz kādu laiku paslēpās, vēlāk atkal parādījās. Iestājās dūmakains MMD ar mazliet saules, t° +21...+19°C, tāds palika arī vēlākā vakarā, tikai jau bez saules. ;) Un, protams, lēnām vēsāks.
    Tagad daļēji mākoņains, gandrīz bezvējš, aizvien viegli silts, šobrīd +16,7°C. Spiediens sācis kristies, pašlaik 762 mm.

    Ielādē...
  22. 02.06.2019 11:43

    *1.6.2019. Rīga. Neizteikta siltā oklūzijas fronte. Priekšpusdienā vairāk saules, bet no pusdienas laika progresē vidēji augstie slāņainie. Pievakarē tie pārņem visas debesis, un ir arī drusku zemāki gubumākoņi. R pusē redzamas dažas nelielas nokrišņu joslas, bet uz galvas lietus neuznāca. Apmācies bija līdz vakaram, tālas skaidras debesis redzamas vien saulrieta pusē. DDR vējš 1-2-3m/s. Gaisa temperatūra: plkst. 3:00+11; 9:00+14; 15:00+19; 21:00+14.

    Ielādē...
  23. 02.06.2019 17:28

    Šodien termometrs augstāk par +14°C neuzkāpa. Diena vējaina, tāpēc sajūta, ka ir vēl vēsāks.

    Ielādē...
  24. 02.06.2019 21:48

    2. jūn.- garlaicīga diena ar lēnu - mērenu R-ZR vēju. T. no rīta +13°C. Spiediens 763 mm. Priekšpusdienā zemie gubu, vēlāk plakani gubu 7-6-8 balles. Pēcpusdienā t. līdz +20°C. Lēns ZR vējš. Vakarā zemi gubu mākoņi kas saplūst kopā ar drusku augstākiem gubu-slāņu mākoņiem. Vējš norimis. Pašlaik t. +15°C. Spiediens 765 mm, ceļas.

    Ielādē...
  25. 02.06.2019 09:20

    Pēc drīzāk zvaigžņotas nakts pēc saullēkta atkal apmācās - siltuma nav, insolācija kā novembrī ne tajā labākajā. Adventes gaidās esmu... Drīz Z-svētki un cerība, ka dienas kļūs garākas, gaišākas. Par +20 lasu kā par +40 - nereāli grādi šeit, toties +1..+11 - ļoti pierasti un tā kā apnikuši. Gribas dažādību.
    Tikmēr melis turpina нагнетать обстановку "Mēnesis kopumā pretendēs uz viskarstākā jūnija titulu Latvijas vēsturē." Piemēram Rīgā pat iekš TOP 3 neiekļūt, jo nu nav tā siltuma prognozēs, nav. Klimatiskie modeļi rāda, ka ar katru nedēļu jūnijā kļūs aukstāks. Ņemot vērā, ka laikapstākļu modeļi redz tikai līdz jūnija vidum, bet jau 2. nedēļa tāda vāja, tad skaidrs, ka pēdējā dekāde visticamāk būs rudenīga, kā tas jau ierasts vairumā jūniju. Vairākos jūnijos pirmajā dekādē bijuši karstuma viļņi - tas nav nekas ārkārtējs. Tālu mums līdz mēneša rekordam. 1999. atrodas pārāk tālu no tuvējiem konkurentiem.

    Ielādē...
    1. 02.06.2019 16:44

      Nevajag nodarboties ar demagoģiju un citus saukt par meļiem, ja pats ar melošanu regulāri nodarbojaties. Turklāt - apzinātu melošanu, lai citus maldinātu. Nekur nav redzams, ka ar katru nedēļu jūnijā kļūs aukstāks. Vēl pat pirmais karstuma vilnis nav atnācis, turklāt prognozes par mēneša otro pusi vēl nav, tādēļ spriedelēt, ka pēdējā dekāde, visticamāk, būs rudenīga, ir galīgi garām. Protams, tāda iespējamība pastāv, bet rodas sajūta, ka Jums tā vien gribas, lai tā notiek, jo pie slikta, auksta laika daudz vairāk iemeslu gaudām un citu zākāšanai.
      Es savukārt ceru uz to, ka Trallim būs taisnība un jūnijs patiešām varētu būt rekordsilts, lai gan arī šāds apgalvojums vai drīzāk minējums izskatās aiz matiem pievilkts. Vismaz pagaidām. Bet nevaru noliegt to, ka tāds laiks man patiktu daudz labāk nekā rudenīgs.
      Laiks rādīs, kuram būs bijusi taisnība.

      Ielādē...
      1. 02.06.2019 18:13

        Gaidu atvainošanos, kad savas nezināšanas dēļ braucat augumā lietpratējam! Šis ir Eiropas klimatiskā modeļa redzējums 4 jūnija nedēļām old.meteo.lt Šeit prognoze Līvāniem ar progresējošu atdzišanu tuvāk beigām! www.gismeteo.lv
        Es gribu rekordsiltu jūniju katru gadu, gribu rekordsiltu vasaru katru gadu. Jums ir tik vāja saprašana, ka tā arī nav pielēcis, ka esmu siltuma fanāts, tikai laikapstākļi ir ļoti tāli no siltuma, bet prognozes vēl tālākas. Tajā brīdī, kad Trallis izmeta šo apgalvojumu, rekordsilta jūnija iespējamība fatāli nokrita uz %. Vienam sakarīgam meteolapietim privāti aizrakstīju par ASV oficiālo prognozi jūnijam, kurā R-LV redzams 2. siltākais jūnijs vēsturē. www.cpc.ncep.noaa.gov Bet nu līdz rekordam pārāk tālu, a LV centrā pat 2. vieta neiznāk. Kur nu DA-LV.

        Ielādē...
        1. 02.06.2019 23:20

          Pirmkārt, īstens lietpratējs ar savām prasmēm un zināšanām nelielās, nerunājot par citu apvainošanu nezināšanā vai melos. Otrkārt, piesaukt mēnesi tālas prognozes neliecina par īpašām prasmēm. Paši meteorologi atzīst, ka šādu prognožu ticamība ir zema.

          Ielādē...