Ir tikai tveice

Ir tikai tveice

Jūlija beigas un augusta sākums ir tradicionāli gada karstākās dienas, kad tiek atzīmēti maksimālās temperatūras rekordi. Absolūtā maksimālā Latvijā fiksētā temperatūra ir +37,8 °C Ventspilī, kas tika uztādīta 2014. gada 4. augustā. Tomēr šonedēļ līdzīgas temperatūras nav gaidāmas. Gaisa temperatūras prognozes liecina, ka maksimālās gaisa temperatūras pēcpusdienā Latvijā pārsvarā tuvosies +30 grādu atzīmei, vēsāks laiks iespējams vien nedēļas izskaņā. Naktis joprojām būs siltas, pat "tropiskās", gaisa temperatūrai nepazeminoties zem +20 grādiem.

Virs Krievijas ziemeļrietumiem saglabāsies spēcīgs anticiklons, kas nodrošinās siltu un saulainu laiku tāpat kā pēdējās divās nedēļās. Nedēļas beigās iespējams nonāksim skandināvu ciklona ietekmē, kas atnestu lietu no ziemeļrietumiem, bet jāatgadina, ka līdzīgi scenāriji jau vairākkārt nav piepildījušies pēdējā laikā, un šoreiz atkal ir varbūtība, ka joprojām saglabāsies tveice un sausums.

Nokrišņu daudzums būs neliels un ilgstošas lietavas nav gaidāmas, bet vietām tiek prognozēti negaisi, kas varētu lokāli mazināt sausumu. Nedēļas sākumā pūtīs lēns līdz mērens dienvidaustrumu vējš, nedēļās beigās iespējams ziemeļrietenis. Līdz ar to, siltākais ūdens jūrā joprojām būs Rīgas jūras līča Kurzemes piekrastē, vēlāk, līdz ar vēja virziena maiņu, iesils ūdens arī Kurzemes rietumu piekrastē un Vidzemes piekrastē no Saulkrastiem līdz Ainažiem.

Šī ir izcila vasara, aicinu visus izbaudīt šīs karstās dienas, jo tagad ir pēdējais laiks! Augusta otrajā pusē tādas dienas kā šonedēļ vairs neatkārtosies, jo dienas garums strauji samazināsies.

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 30.07.2018 22:58

    Uz D-DR pusi aizvien redzama zibeņošana/ nu jau kādas 2x minūtē. Rīgas Z daļā- ir pavārgs lietus. Tomēr trotuāri ir mitri/ pa nelielas peļķes veidojas. Kas šajā sausuma periodā jāuzskata par visai labu progresu.

    Ielādē...
  2. 30.07.2018 21:02

    Nē, nu vētru ar koku gāšanu man nevajag, bet kāda pile tak varēja nobirt :( . Dzirdējām gar dienvidrietumiem, pat redzējām tuvāko mākoni, kas nepārprotami lija, bet pašiem tik sienāžu siena laika dziesmas un kaut kādas negantas mušas, kas izdomājušas kost. Pēc apkārtējiem lietiem kļuvis vēsāks, par vēsu nenosauksi, bet vismaz ir drusku ko elpot. Izskatās, ka nekas jauns vairs neveidosies, negaisi Latviju praktiski ir atstājuši. Atkal cerēt uz rītdienu? Ko ta citu, kad vairs necerēs, varēs lēkt uz galvas savā sausajā akā :)))

    Ielādē...
    1. 30.07.2018 22:59

      Jā, mākoņi bija tik tuvu...pat pāris piles nokrita, bet tas arī viss. Domāju, ka vienīgais, kas šovakar lietu negribēja, bija zemnieks, kas ielejas pļavās taisīja siena ruļļus, Upītes otrā pusē stāvēja cits zemnieks, kas audzē dārzeņus un tam gan mitrumiņš noderētu.
      Viens labums gan no mākoņiem bija, palika nedaudz vēsāks, to gan nevaru teikt par māju- kaimiņiene atnesa spaini plūmju, vāru ievārījumu un sviedri tek aumaļām, vienīgā cerība, ka tad kad aukstā ziemas dienā mielošos ar zapti, atmiņā nāks siltās jūlija naktis.

      Ielādē...
  3. 30.07.2018 23:00

    [23:00] Man šķiet - ilgi gaidītā lietusgāze ir nonākusi pie manis. Un arī "viegls" pērkons aiz apvākšņa. Dienas vidū [~16:00] bija savilkušies melni padebeši - vienubrīd pat satumsa, bet tālāk par vieglu "burkšķēšanu" aiz apvārkšņa netika - kamēr "aizvilkos" līdz veikalam, neviens piliens nenokrita.

    Ielādē...
  4. 30.07.2018 23:00

    Părdaugavas svĕtlaime-22.4 grădi.pĕrkoņi un zibeņi un ielija 4.2 mm.....

    Ielādē...
  5. 30.07.2018 23:19

    Priedainē nupat atnāca negaiss ar dažiem zibeņiem un mērenu lietu, vējaa gan nekāda.

    Ielādē...
  6. 30.07.2018 23:47

    Siguldā karstums ap +30, pēcpusdienā mākoņi savilkās, pāris piles uzpilēja, citas laikam gaisā iztvaikoja, slinki pērkoni pa kaktiem. Ap plkst.17iem faktiski bija samācies,bet suta palika. Sviedri plūda, acīs līda sīkas, bezkaunīgas mušiņas, tādas parasti mājlopiem uzmācas, ļoti apgrūtina strādāšanu. Tagad mākoņains un mierīgs, T +23 ārā, +27 iekšā. Pagājušajā naktī pat ap plkst.01iem ārā bija ap +25. Priekš atpūtas ideāla vasara (ja tik koki nekrīt virsū un negadās atrasties vietās, kuras stipri applūst), ja kaut kas ir jādara, tad tas ir apgrūtioši.

    Ielādē...
  7. 31.07.2018 03:11

    Vēlākā vakarā diezgan daudz visādu mākoņu savācās, taču tie nebija lietus radītāji. Dienas mērenais vējš jau agrākā vakarā strauji norima, turpmāk totāls bezvējš, istabas neizdodas kaut cik jūtami atvēsināt - ja pēcpusdienā bija tuvu +29,5°C, tad šobrīd iekšā aizvien +27,6°C. Caurvējš neveidojas, bet bez tā nekas nedziest, turklāt turpinās kārtējā tropiskā nakts, šobrīd ārā apaļš +21°C (pag.naktī min.t. +20,6°C).
    Negrib gaiss dzist, kaut gan mākoņi izstaigājuši un Mēness vien aiz plānām driskām brīžiem mēģina slēpties, taču tās par plānu, cauri spīd. :) Spiediens 769 mm, gaisa mitrums 83%. Dārzs pamatīgi izkaltis, bet lietus tuvākajās dienās, spriežot pēc prognozēm, manā pusē nav gaidāms... :( Bet ļoti noderētu!...

    Ielādē...
  8. 31.07.2018 04:32

    Rīgā līdz 15:00 tveice tik pastiprinājas un sasniedza ēnā +33+34 grādus, DR pamalē sāka strauji un sprādzienveidīgi veidoties ļoti fotogeniski mākoņi un nepilnas stundas laikā izauga vairāki forši negaisi Rīgas apkārtnē, viens pavisam tuvu, gandrīz virs galvas, tomēr pie manis lietus ne piles, tikai sacēlas vējš, kas ari atnesa jūtamu svaigumu. Vairāki attali jaudīgi spērieni uz zemi... Vakars mierīgaks, apmācies, pārsvara izlijušu negaisu laktas, pamalēs ari jauni torņi, braucam pie jūras Bolderaja peldet, udens krietni vēsāks ka citas dienās un patīkami atsvaidzinošs. Malā sākumā neliels jauns mākonitis sāka strauji augt līdz pārvertas par nopietnu veidojumu, kas atpakalceļa sāka ari pa reizei zibeņot un dārdēt. Pusceļā uz mājām jau tumsā sākas arī lietusgāze ko pavadīja reti skaisti zibens uzpleksnijumi, Imantā jau gāza balts un ielas pludoja, Zolitudē arī labi nogāza, bet nu jau lietus gāja uz beigām... Nakts svaiga un patīkami vēsa, beidzot var izvedinat istabas un uzelpot :)

    Ielādē...
  9. 31.07.2018 07:33

    *30.7.2018., Rīga, neizteikta aukstā fronte (laiks vērots 42 gadus un 145 dienas). Naktī izklīstošana ac mākoņainība, tāda minimāla arī rītā. Bet jau pirms pusdienas un pārsvarā uz DR-R pusi vērojama izteikta konvekcija ar gubumākoņiem, kas ātri vien sasniedza arī cb stadiju. Pēcopusdienā cb padebeši pārņem debesu lielāko daļu no D puses. Pievakarā ap 16:00 viens rūcošs mākonis bija vērojams uz A pusi, pēc tam dažas lietus piles no izlijuša negaisa. Vakarā daudz mākoņi, bet jau pēc saulrieta negaiss nāca no D puses, zibeņodams apmēram reizi minūtē. Nedaudz uzlija, bet lielāka lietusgāze aizgāja uz R pusi. Līdz nākamai pusnaktij viss jau bija rimis. A vējš 1-2m/s, pusdienās un vakarā pie negaisa - arī līdz 5m/s. Gaisa temperatūra: plkst. 3:00+22; 9:00+24; 15:00+30; 21:00+24.

    Ielādē...
  10. 31.07.2018 10:43

    LV ZA joprojām karstums un sausums. Vakar +31,5°C vismaz. Vēlā vakarā +22°C. Tik pēc pusnakts iestājās vēsumiņš +19°C.
    Šodien, izskatās, draud tā pati spelte.
    Par sajūtām un apkārtni - labāk nerunāt.
    Laimīgie, kas dabūjuši slapjumu.

    Ielādē...
  11. 31.07.2018 12:13

    Pēc vakardienas lietus no rīta burvīgs svaigums. Tā bija visu šo laiku pietrūcis. Un dārzs pilnum pilns ar taureņiem. Arī vējam pavisam citāda smarža un pieskāriens. No rīta vispār bezvējš, jūra, lai gan pavēsa, tomēr peldama.

    Ielādē...
  12. 31.07.2018 19:57

    Beidzot Zvejniekciemā ir tā, ka nav jaadrebinaas ne ūdenī, ne krastā. Tā vismaz man šogad te ir pirmo reizi.

    Ielādē...
  13. 31.07.2018 11:12

    Vakar tomēr sabūrās:) Pat 2 reizes nolija. Pirmajā reizē nolija Jūrmalas lietus mākoņa maliņa, smuki nolija, sirsnīgi. Bez vēja, bez krusas un pārmērībām.
    Vakarā toties varēja novērot, kā saplūst 2 mākoņi. Viens tumšs , kompakts , ar lietus šleipi karājās virs līča, bet no R puses nāca tumšie vēl, kā arī, pilnīgi pretim tiem no Rīgas puses nāca trešais. Īstenībā, "dalībnieku" bija daudz, bet kustējās ļoti lēni, tamdēļ varēja novērot. kā tie dažādos līmeņos pārklājas.Un pie reizes ieelpot svaigu gaisu, kurš ari tāpat mijās-sausais un siltais ar ļoti aukstu, kad stiprāk uzpūta vējš. Un tad nāca pērkons. Un zibeņoja arī virs līča. Un Jūrmalā kādi vēl bija izdomājuši salūtu palaist:) Tik krāšņa vasaras izrāde!
    Šodien atkal karsts. Debesis skaidras, spīd saule. Vienīgi dārzs ir aplaistīts.

    Ielādē...
    1. 31.07.2018 21:40

      Biruta, brauc pie manis burties, man laikam galīgi nesanāk :))) Šorīt konstatēju, ka slapjš sākas apmēram 6-7km no mums...

      Ielādē...
  14. 31.07.2018 11:02

    Izejot ārā, sajūta kā uz cepešpannas. Kā es ilgojos pēc dzestriem rītiem un atvēsinošiem vakariem!
    Vakar pēc nogurdinošas, depresīvi karstas dienas viens mākonis ilgāku laiku virs mums cerīgi karājās, bet nopilināja vien piecas minūtes. Valmierai pa rietumu pusi pamatīgi izzibinājās, bet pie mums, par laimi, viss mierīgi.
    Tas video, kur negaiss saārda āra kafejnīcu, ir baiss. Kā var pēc kaut kā tāda ilgoties un žēloties, ka gājis secen????? Zinu vairākus gadījumus, kad šogad cilvēkiem līdzīgā veidā viss sapostīts.

    Ielādē...
    1. 31.07.2018 23:26

      Nekas traks jau tur nebija, lai aizpūstu saulessargus, krēslus un izgāztu kādu salapojušu koku pietiek ar nieka 20 m/s. Ēkas un noparkotie auto pat nemēģināja izkustēties no vietas. Negaiss jau nav vainīgs, ka cilvēkiem ir lietas kas turās uz puņķiem.

      Ielādē...
  15. 31.07.2018 23:30

    Vēl viena karsta diena vienā sutā. Lietus- kas tas tāds?

    Ielādē...
  16. 01.08.2018 04:45

    Otrdien, 31. jūlijā, vēl viena svelmaina diena. Pirms tam gandrīz pilnībā tropiskā nakts (tikai rīta pusē pēc 5.00 t. noslīdēja mazliet zem +20, min.t. +19,5°C). Diena gandrīz skaidra, vien epizodiski daži mazi mākonīši šur tur parādījās, Saule cepināja pēc pilnas programmas, vienīgi mērens vējelis svelmi nedaudz mazināja. T. pēcpusdienā +30...+31, max.t. +31,2°C. Vēlā vakarā vismaz ātrāk nekā iepriekš grādi sāka kristies - ja 20.30 vēl +26,5°C, tad 22.00 +23,4°C, bet pusnaktī +21°C. Toties naktī šoreiz diezgan ātri neliels vēsums parādījās, 1.00 +19,8°C, 3.30 +17,4°C, šobrīd sen nebijuši +16,2°C. Debesis skaidras, vēja nav, spiediens 769,5 mm.

    Ielādē...
  17. 01.08.2018 07:24

    *31.7.2018., Rīga, neizteikta aukstā fronte (laiks vērots 42 gadus un 146 dienas). Naktī neliela augsto gubu mākoņainība. Rīts samērā skaidrs, tāda pati arī priekšpusdienā. Pusdienās tuvumā radās nelieli gubumākoņi, kas pēcpusdienā visai krietni attīstījās. Bet DR-R pusē saradās cb padebeši, kas pēc tam izplūda "spalvu" mākoņos un vakarā daļēji aizsedza sauli. Pēc saulrieta daļējā mākoņainība turpinājās... A vējš 1-2m/s. Gaisa temperatūra: plkst. 3:00+20; 9:00+23; 15:00+32; 21:00+26.

    Ielādē...
  18. 31.07.2018 23:37

    Šodien darbā iznāca pabraukāt motorlaivā pa Rīgas ūdeņiem. Tādam pasākumam lieliska diena! Temperatūra ap 30°C ūdens ap 25. Sēdi vējā ģērbies tikai šortos un auksti nav nemaz. Tādi apstākļi tiešām mums negadās bieži, šogad esam tikuši pie Vidusjūras vasaras.

    Pēcpusdienā virs Kurzemes varēja novērot tālus negaisa mākoņus, bet uz Rīgas pusi tie šodien nākt negribēja.

    Ielādē...
    1. 01.08.2018 01:25

      Nu vecīt Mums RietumKrastā nenopilēja ne piles lietus. Škrobe zemei vajag vēl veldzi. Visi negaisa cb mākoņi aizgāja garam. Mierinājums , ka ūdens temperatūra bija +22.4*C jūrā piekrastē.. Zvilnis turpinās pa nakti +22*C...
      Ps. Tiko tālumā nozibēja kaut kas.. :)

      Ielādē...
    2. 01.08.2018 12:16

      Lielupē pie auto tilta ūdens tik silts kā Vidusjūrā.....ap 21.00 gaisa t* bija +25*C, bet ūdens likās vēl siltāks, jo, kad pleci bija laukā, bet uzpūta vējiņš- vakara vēsmiņa, tā vien prasījās līst atpakaļ ūdenī (sasildīties) . Sen tā nebiju ar baudu, baudot tieši silto ūdeni, peldējusies kā šovasar:)

      Ielādē...
  19. 01.08.2018 13:35

    Līvānos pēc ilgiem laikiem vēsāks rīts, min.t. +15°C. Pats labums! :) Bet dienā atkal Saule ar laba laika mākonīšiem un nelielu vējeli, pamazām jau gan atkal pieņemas spēkā karstums, šobrīd +28,5°C. Uz aizvadīto dienu fona gan nekas traks nav, bet vēl jau var uzkāpt augstāk. ;)
    Lai gan karstums jau zināmā mērā nogurdinājis - gk. karstā dzīvokļa dēļ - un gribas dažas dienas vēsākas atelpas, rudeni gan vēl negaidu! Tam daudz par agru, un pēc kādas mērenas nedēļas (ko sola no šīs nedēļas nogales) vairs nebūtu nekādu iebildumu pret karstāka laika atgriešanos! Un, vēlams, ar negaisiem, jo pēc cerīgā pavasara un vasaras sākuma turpinājumā nekas ne tikai dižs, bet pat ievērības cienīgs sen nav bijis...

    Ielādē...
  20. 01.08.2018 12:19

    Saulains, karsts, tīras debesis. +28*C. Ļoti gribas cerēt, ka nenorēgojās, bet, šķiet, vējš sāk pagriezties uz D pusi.....
    16:22 Gandrīz bezvējš, gandrīz +30*C, uffff.....

    Ielādē...
  21. 01.08.2018 17:45

    Pēc 3 dienām virs +31 šodien paliekam mazliet zem +30. :) Max.t. apstājās pie +29,5°C, bet pārsvarā t. svārstās starp +28...+29°C. Šobrīd +28,1°C, skaidrs, brīžiem lēns vējiņš uzpūš.

    Ielādē...
  22. 01.08.2018 21:23

    Latgalē Ludzas apkaimē šodien pārsvarā saulains ar dažiem laba laika gubeniekiem, lēns vējš, un līdz 28°C silts, ezeros ūdens ap 25°C.

    Tagad vakarā Rēzeknē 23°C skaidrs un bezvējš.

    Ielādē...
  23. 01.08.2018 22:10

    31. Jūl. pēcpusdienā no R puses tuvojās vairāki cb mākoņi, bet līdz vakaram līdz mums neatnākuši izšķīda. 1. aug. visu dienu lēns vējš un bez mākoņiem. T. dienas vidū pacēlās līdz +29°C. Pašlaik t. +23°C. Spiediens 767 mm. A pusē dažas spalvu mākoņu joslas. Gandrīz bezvējš.

    Kāpēc, kad ir pērkonīgi laika apstākļi un gribas ko vairāk uzrakstīt, publicējot Meteolapa paziņo, ka Jūs neesat reģistrējies??

    Ielādē...
  24. 01.08.2018 22:28

    Smieklīgi-laikă 22 grădi.bet man vĕss.prasăs uzmest jaciņu uz pleciem
    .

    Ielādē...
  25. 01.08.2018 22:32

    Ja nu man kaut kas sniedz patiesu iepriecinājumu, tad tas, ka jau pavisam drīz šis nomācošais, ārkārtīgi iztukšojošais, enerģiju noēdošais un depresīvais karstums būs prom. :):):):):):)

    Ielādē...