Gaidot ziemīgas noskaņas

Gaidot ziemīgas noskaņas

Masu medijos jau izskanējusi informācija, ka janvārī Latvijā gaidāmi ziemīgi laika apstākļi, iespējama gan bieza sniega kārta, gan bargs sals, turklāt tas, iespējams, būšot aukstākais laiks pēdējo divu vai trīs gadu laikā. To šobrīd apgalvot vai noliegt būtu nepareizi, jo prognozes ilgākam laika periodam jebkurā gadījumā ir jāuztver kritiski, taču tajā pašā laikā tās parāda tendenci, ko nevajadzētu aizmirst. Jau janvāra sākumā laika apstākļi daudzviet ir ziemīgi - ja ne sala izpausmē, tad valsts lielākajā daļā zeme ir kaut nedaudz balta, turklāt Krievijas pierobežā sniega sega daudz neatpaliek no 30 centimetru atzīmes. Turpmākajā darba nedēļā būtiskas izmaiņas nav gaidāmas - debesis joprojām klās mākoņi un gaisa temperatūra būs robežās starp +1 ... -8 grādiem, ik pa laikam gaidāms sniegs. Brīvdienās pieaug iespēja, ka no austrumiem mūs var sasniegt arktiskā gaisa masa.

Pirmdiena būs apmākusies, vietām sagaidāms neliels sniegs, pēcpusdienā nedaudz pastiprināsies ZA puses vējš. Otrdien no dienvidiem mums pietuvosies ciklons, nesot snigšanu lielā valsts teritorijā - atbilstoši pašreizējām prognozēm visvairāk snigs Kurzemē un Zemgalē un sniega segas poeaugums var sasniegt 2 - 5 cm. Arī trešdienas vakarpusē un naktī uz ceturtdienu daudzviet sagaidāms sniegs, taču ciklons, kas virzījās no Polijas uz Dāniju pamazām izzudīs, vējš kļūs lēns.

  04.01. 05.01. 06.01. 07.01. 08.01.
Nakts -2 ... -10 -1 ... -6 0 ... -6 -2 ... -7 -2 ... -10
Diena +1 ... -4 0 ... -4 +1 ... -3 +1 ... -4 -1 ... -6

Prognozes par laiku nedēļas nogalē šobrīd ir dažādas. Ceturtdien un piektdien vietām var nedaudz uzsnigt, bet brīvdienās turpināsies gaisa plūsma no austrumiem. ECMWF prognozē, ka sākot ar sestdienu mums pietuvosies arktiskā gaisa masa, valsts austrumos gaisa temperatūrai pazeminoties par ~ 10 grādiem, salīdzinot ar nedēļas vidu. GFS, savukārt, piektdien un sestdien prognozē neaktīvu ciklonu no dienvidiem, kas atnestu jaunus sniega krājumus, taču diži nemainītu līdzšinējo gaisa temperatūru. Kopumā gan jāsaka, ka arī GFS paredz vēsu mēneša otro pusi, turklāt ik pa laikam iespējama arī stipra snigšana. Vai, un cik spēcīgs sals atnāks, to mēs varēsim novērtēt pēc nepilnas nedēļas.

Divas prognozes par sniega segas biezumu sestdienas, 8.janvāra rītā (weather.us)

Pretrunīgas prognozes par minimālo gaisa temperatūru 8.janvāra rītā (weather.us)

 

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 07.01.2021 21:41

    7. janv. no rīta apmācies. Naktī kritis smalks sniedziņš. T. -2°C. Spiediens 762 mm. Dienā brīžiem drusku snieg. Bet sniega sega biezāka nekļūst. T. +0°C. Lēns līdz mērens DA vējš. Vakarā apmācies, bet nokrišņu nav. Pašlaik t. -1°C. Spiediens 761 mm.

    Ielādē...
  2. 07.01.2021 22:22

    Saulkrastos laikapstākļi uzkārušies, visu nedēļu temperatūra ap 0 vai -1°C , vienmērīgi nomācies, bez lieliem vējiem, uz zemes ap 1 cm sniega. Gribās kādu aktīvu Atlantijas ciklonu, kas aizpūstu šo meteogarlaicību.

    Ielādē...
  3. 04.01.2021 13:15

    -2°C, uz zemes pūdercukura biezuma sniedziņš, vēja tikpat kā nav, tāpēc mīnusiņus praktiski nejūt. Kā jau Aglims teica- apmierinoši laika apstākļi. Pēc garajām svētku brīvdienām grūti ieiet darba režīmā, pandēmijas dēļ tas arvien vēl citādāks, kā agrāk, ar daudziem kolēģiem sazināšanās attālināta, jāpriecājas, ja veseli, jo arvien vairāk pienāk ziņas par inficētajiem. Nez, vai nopietnāku mīnusu parādīšanās stāvokli uzlabotu, vai pasliktinātu? Interesanti, vai ir pētīta laika apstākļu un pandēmijas savstarpējā atkarība?

    Ielādē...
    1. 04.01.2021 16:23

      Laba diena visiem šogad:)!! (tas jaunais nav ne par mata tiesu labāks par to pērno....)
      Migla, interesējos par visu , kas saistīts ar vīrusu:) Neko nomierinošu teikt nevaru: šis iztur līdz pat +50*C, bet vakcīnas uzglabā līdz pat -70*C. Ar vīrusu slimoja gan Irānā (?), gan patlaban Sibīrijā. Sezonas raksturs....kad ir citas gripas, tad būs arī šis. Vai mainīsies ar savām vietām... Vīrusam vienīgi nepatīk dez. līdzekļi, arī spirts (ārīgi:), un ir ideja, ka arī UV starojums, te gan varētu sākt lietot tās baktericīdās lampas..... Bet nekas nav pierādīts, ne par ko nav pārliecības. Mani mulsina tas, ka neviens pat nemēģina atrast kādu plašāk lietojamu aizsarglīdzekli.....it kā tikai maskas un 2 m, un ziepes.
      Gaidām pavasari. Tad vajadzētu iet mazumā, lai gan neviens nesaka-kāpēc:))

      Ielādē...
      1. 04.01.2021 17:36

        Gribas ticēt, ka aukstums varētu samazināt vīrusa aktivitāti un bremzēt tā izplatību, bet apgalvot to noteikti neņemšos. Vienīgi var mēģināt "pievilkt" analoģijas ar citiem vīrusiem, gan gripu, gan "parastajiem" saaukstēšanās vīrusiem, kuri ir visaktīvākie tieši drēgnā, mitrā laikā, kad liels gaisa mitrums veido "tiltus", pa kuriem vīrusam gaisā vieglāk izplatīties.
        Kad piesalst spēcīgāk, tad gaisa mitrums samazinās, attiecīgi apgrūtina pa gaisu ceļojošo vīrusu izplatību, savukārt otrs faktors - cilvēki mazāk staigā apkārt. Tie varētu būt pozitīvie aspekti. Taču ir vairāki "bet": pirmkārt, palielinās risks vienkārši saaukstēties, kas uzliek slodzi organismam un attiecīgi padara to uzņēmīgāku pret visām infekcijām, otrkārt, inficēšanās ar kovidu lielākoties jau notiek telpās, treškārt, nav īsti zināms, kā kovids reaģē uz lielāku aukstumu. Tāpēc diez vai laikapstākļi dos būtisku ietekmi uz vīrusa aktivitāti un izplatību. Pašiem jābūt atbildīgiem un piesardzīgiem, un tad būs labi. :)

        Ielādē...
        1. 04.01.2021 19:36

          Eh Līvānieti pameklē taču internetā dziļāk Tu taču esi cilvēks IT !!

          Lūk viens zinātnisks pētījums no Oslo (Skandināvija), kurš pierāda gaisatemperatūras maiņas ietekmi uz Covid19 vīrusa izplatībai !! Protams, mēs nevaram izslēgt varbūtību, lielākā daļa inficējās iekštelpās.

          Highlights

          • Temperature and precipitation associate with the incidence of daily covid-19 cases.
          • Maximum and normal temperature are positively associated with covid-19. Whereas Precipitation is negatively related.
          • One hypothesis for the association could be that rainfall (vs sunny weather) boosts the ‘stay-home’ rules
          • A second hypothesis could be that sunny weather make people prone to break ‘stay-home’ rules and puts up to virus exposure
          • As countries change between weather seasons, the findings might be an input to a strategy making against covid-19 fight

          Lūk pats zinātniskais pētījums www.sciencedirect.com

          Ielādē...
          1. 05.01.2021 00:07

            Ne man laika, ne tik labu angļu valodas spēju, lai urbtos pa visvisādiem portāliem. Tev derētu reiz saprast, ka cilvēki ir ļoti dažādi, un ne visi skatās uz pasauli tā kā Tu pats. Ja Tev laika pietiek un labs inglišs, varēji jau pats galvenās tēzes te latviski uzrakstīt, lai arī citi var izlasīt. Citādi daudziem no šāda komentāra jēgas gandrīz nekādas.

            Ielādē...
            1. 05.01.2021 13:22

              Diemžel ari man tas inglišs nav stipra pusē, tapēc ta informacija nav īsti pieejama. Vairāk info no krievu saitiem un attiecīgiem specialistiem...Kas attiecas uz laikapstakliem, tad virusam nepatīk saules gaisma un starojums, tas dalēji to novājina, nepatīk un liedz tik aktīvi izplatities, ari saslimšanas tad ir vieglakas formās, toties tagad tumšajā bezsaules laikā tas izpaužas visagresivaka formā un strauji iet plašumā, otrs faktors- zemas temperaturas un liels gaisa mitrums tagad ļauj ilgstoši virusa pilieniem un daļiņām uztureties gaisā , talak izplatities no avota un ilgāk izdzivot, cik saprotu sausā siltā gaisā tas daudz atrak nosezas izkalst un mazakus attalumus lido.Varbūt lielāks sals sasaldē tos mikropilienus ar virusu un mazina izplatibu... bet tagad cilvēki jau pārsvara uzturās telpās un līdz ar to laikapstakļi to mazāk ietekmē. Bet te ir arhisvarīgi, lai telpas ir vēdināmas un labi ventilejamas, lai laba gaisa apmaiņa jo pārsvara tas tomēr izplatas aerosolveidigi pa gaisu

              Ielādē...
              1. 05.01.2021 13:26

                un mazak tomēr caur virsmām, tapec ir visbistamakas ir slegtas sliktiventilejamas telpas un ja tur vel ir liela cilveku koncentracija..
                Nupatās varēšu izbaudit šī jokaina vīrusa izpausmes ari uz sevis kopš vakardienas atbilde pozitiva....

                Ielādē...
                1. 05.01.2021 16:32

                  Turies.

                  Ielādē...
                2. 05.01.2021 16:51

                  Man arī atliek Tev vēlēt izturību un cerību, ka biežās pastaigas pa dabu Tev būs devušas kādu gramu imunitātes vairāk, lai tam draņķim spētu pretoties!

                  Ielādē...
                3. 06.01.2021 02:15

                  Spēku un izturību! Tu esi stiprs, atceries to, lai kāds laiks ārā!

                  Ielādē...
                4. 07.01.2021 00:53

                  Turam īkšķus. Lai izdodas veiksmīgi pieveikt...

                  Ielādē...
                5. 07.01.2021 23:45

                  turamies!

                  Ielādē...
          2. 05.01.2021 09:03

            Sis vīruss ir ar daudz jautājuma zīmēm,korelācija ar laika apstākļiem vēl aizvien nav pierādīta .Drīzāk ir korelācija ar cilvēku uzvedības modeli.

            Ielādē...
      2. 05.01.2021 09:07

        UV starojums to iznīdē apt.20-30 min .laikā.Spirts -70 % un ekspozīcija vismaz 30 sek.Medicīnā lietojam visu.Svarīga telpu vēdināšana-ātra ,regulāra .Piekam - ir tā ka nevis aukstais gaiss nāk iekšā ,bet siltais iet ārā.Tāpēc vīrusu koncentrācija ir lielāka PIE loga .Jāvēdina regulāri.Vīruss diezgan ātri nosēžas - būtiska ir mitrā telpu uzkopšana.un regulāra virsmu kopšana-rokturi,slēdži,krāni utt.

        Ielādē...
        1. 05.01.2021 12:07

          Pilnībā atbalstu Saulcerītes rakstīto. Jau vācieši skolas telpās izmantoja nepārtraukto vēdināšanu, resp., liekot bērniem āra drēbēs sēdēt solos pie atvērtiem logiem. Ziemā gan laikam metode nederēs:) , Bija versija, ka ļoti kaitīga ir iekšējā (slēgtā) telpu ventilācija, kad gaisu dzenā caur filtriem, jo tādā veidā siltā un mitrā vidē savairojas vīruss, kurš pēc tam izplatās pa visām telpām. Arī pie tām "ventilācijām" vecajās padomju mājās, kur iet ventilācijas šahtas starp stāviem (virtuvēs, vannas istabās), vīruss ar silto gaisu varot paceliet pa stāviem augšup un izplatīties. Bet nu nekas nav pierādīts. Nevienam nav intereses pētīt un pierādīt. Labāk ražot ko vērienīgu un dārgu, nevis veikt profilakses pasākumus. Bizness pāri visam.

          Ielādē...
  4. 08.01.2021 04:07

    Vakarā un nakts pirmajā pusē sniga smuks sniedziņš. Tagad pārstājis. Necik daudz jau nav, bet tāpat patīkami, vēl maza druska pie esošā baltuma klāt. Šobrīd t. -2,5°C, spiediens 758 mm.

    Ielādē...
  5. 08.01.2021 08:37

    *07.01.2021. Rīgas ziemeļi. Pazemināta spiediena apgabals. Apmācies dažādos augstumos, saulrieta brīdī uz īsu laiku- daļēji skaidras debesis. A vējš 1-2m/s. Nedaudz sniga pēc saulrieta, kā arī pirms nākamās pusnakts. Drusku papildinājās sniega sega uz zemes, tomēr tā aizvien ir 1-2cm biezumā. Gaisa temperatūra: plkst. 3:00-1; 9:00-1; 15:00=0; 21:00-1.

    Ielādē...
  6. 08.01.2021 09:00

    Ap nulli,nedaudz snieg-liekas ,ka kaut kur augšā ir ļoooooti auksts ,jo lejā birst it kā sarma.

    Ielādē...
  7. 08.01.2021 12:09

    Vakar ik pa brīdim bira sniedziņš, arī naktī. Kopš tā laika kāds cm nācis klāt pie baltuma. Beidzot zāle ir paslēpta :) Laukā -1*C, bez vēja. Būtu saulīte- būtu pavisam jauki....

    Ielādē...
  8. 08.01.2021 20:20

    Rīgas LU meteostacija melo par sniega neesamību. Jau otro dienu pilsēta zem sniega, bet LU it kā 0 cm. Kāpēc?
    P.S. Pēc sūdzības 1 cm Rīgai plkst. 20.00 uzzīmēts. :))

    Ielādē...
    1. 08.01.2021 21:08

      Ir muļķīgi mērīt sniega segas biezumu Rīgas centrā, kur mikroklimats ir nedaudz siltāks nekā šeit mikrorajonos, jo Rīgas centrā sniegs kūst ātrāk un sniega sega veidojas lēnāk . Pie manis sniega segas biezums ir 5cm, ārā gaisa temperatūra ir -1.5 grādi, joprojām snieg.

      Ielādē...
      1. 08.01.2021 21:20

        Neesmu vainīga, ka vienīgi uz LU jumta mēra sniega segu Rīgā. :))

        Kurā rajonā ir 5 cm? Imantā, es teiktu, ir 2 līdz 3 cm.

        Ielādē...
        1. 08.01.2021 21:47

          Iļģuciems.

          Ielādē...
  9. 08.01.2021 21:58

    Hmmm, top aukstāk: šobrīd -7°C, velk pariebīgs vējelis. Slēpojot Balkanos sala gan rokas, gan kājas, brrrr ... Acīmredzot nebija pareizais apģērbs :D ;D Citādi - bez izmaiņām: apmācies, īpaši nesnieg, sniega sega ap 20 cm utt. Aizvējā koki un krūmi pilni sniega, kur vējelis vairāk ticis klāt, tur drusku papurināts nost.

    Ielādē...
  10. 08.01.2021 22:00

    8. janv. no rīta apmācies. Krīt smalks sniedziņš. T. -2°C. Spiediens 759 mm. Dienā smalka snigšana turpinājās. Sniega sega lēni palika biezāka. T. +0°C. Spiediens 760 mm. Snigšana uz kādu brīdi beidzās. Vakarā snigšana atjaunojās. Ap 7 vakarā sniega segas biezums bija 7 cm. Lēns A, vēlāk ZA vējš. Pašlaik t. -2°C. Spiediens 762 mm.

    Ielādē...
  11. 09.01.2021 03:08

    Lielāko dienas daļu viegli sniga, brīžiem mazliet intensīvāk, un kopumā līdz vakaram kādi 5-7 cm klāt piesniga. Pirmo reizi vairāk nekā 2 gadu laikā vilku kājās ziemas zābakus. :)) Pievakares gājienā uz veikalu beidzot varēja sajust kārtīgu sniega kārtu, kura turklāt netaisās kust. Beidzot kārtīga ziema! :)
    Turklāt vakarpusē pamazām sāka kļūt vēsāks. Visu dienu pūta arī lēns līdz mērens ZA vējš, t. -2...-3°C, vakarā -3,5...-5°C. Sniegs pārstāja vakarā, naktī debesis arī skaidrojas un caur mākoņiem spīd mainīga spožuma Mēness. Tāds ir arī šobrīd, t. -5,2°C, spiediens 761 mm.

    Ielādē...
  12. 09.01.2021 11:58

    *08.01.2021. Rīgas ziemeļi. Neliels ciklons Latvijas tuvumā. Apmācies, sniga nedaudz naktī- sniega sega uz zemes pieauga līdz 2cm, sniga vēlreiz pēc saulrieta +3 cm vēl. A vējš 1m/s. Gaisa temperatūra: plkst. 3:00-1; 9:00-1; 15:00-1; 21:00-2.

    Ielādē...
  13. 09.01.2021 12:42

    Termometrā -4,5°C, mierīgs, apmācies. Jācer, ka nākošās nedēļas laikā kaut kas piesnigs klāt, -18°C pie pāris cm sniega praktiski ir kailsals, kas nemaz nepriecē.

    Ielādē...
  14. 08.01.2021 22:37

    Smalks sniegs joprojām birst. Gandrīz bez vēja, mierīgi un pārliecināti. Mērīsim rīt:) Grādi lēnām krīt, -2*C.

    Ielādē...
  15. 09.01.2021 15:28

    Kopš aizvakardienas lēni sniga, smalks adatveida sniedziņš, uz nesasalušas zemes. Šis faktiski ir pirmais sniegs kas noturas ilgāk par vienu diennakti uz zemes. (Apsarmojums, kas bija decembra sākumā uz sasalušas zemes, laikam tomēr neskaitās sniegs).
    Jā, Ziemassvētku vakarā ievērojami sasniga no Brocēniem līdz Pienavai, arī ap 10 cm, bet pie manis tas izpaudās kā slapjš sniegs kas kusa uz zemes.
    Kopā 9-12 cm sniega sabiris, manā pusē.
    No rīta 9:00 temperatūra bija -1.6°C, šobrīd -2.6°C. Apmācies. Bezvējš.

    Ielādē...
    1. 09.01.2021 17:11

      Rietumu Kursas Nīcas piekrastē šodien ir iestājusies neliela ziema šodien visu dienu ap -2°C sniega sega 5cm bet paša zemes kārta nav sasalisu. Slēpot nevar :( Vismazs balti un gaiši. Uz lielu salu necerēt. Patreizs - 3.7°C.

      Ielādē...
  16. 09.01.2021 21:42

    9. janv. no rīta apmācies. T. -4°C. Spiediens 764 mm. Pa nakti vēl piesniga klāt 1 cm. Dienā apmācies. T. -2°C. Pūta lēns ZA vējš. Bērniem sākušies īstie ziemas prieki. Kam ir kādi šļūcamie vai braucamie, kā, piem., ragaviņas. tie uz estrādes uzkalniņa prom. Daudzus pavada kādi vecāki. Apmācies laiks turpinājās līdz vakaram. Pašlaik t. -5°C. Spiediens 765 mm.

    Ielādē...
  17. 10.01.2021 00:00

    Šodien dienā apmācies, bet vismaz līdz 15.00 diezgan gaišs, vairāk jau laikam sniega atstarotās gaismas dēļ. Kad ir sniegs, tad pat Saules trūkums nav tik nomācošs. Snigt gan šodien vairs nesniga, t. dienā -4...-5°C, uz nakts pusi lēnām kļūst vēsāks, šobrīd -6°C. Aiz mākoņiem nojaušams Mēness, brīžiem debesis diezgan gaišas. Spiediens 764 mm.

    Ielādē...
  18. 10.01.2021 00:57

    Kā vakar vakarā nokrita T uz -3°C, tā šodien visu dienu joprojām ap to pašu ciparu grozās. Tagad vakarā nokrita uz -4.3°C. Laiks pelēks, brīžiem neliels paass vējelis. Sniega joprojām nav, nu tie 2-4 mm jau neskaitās, tas tāds viegls piepūderējums.

    Ielādē...
  19. 10.01.2021 12:26

    *09.01.2021. Rīgas ziemeļi. Neliels augsta spiediena atzars no ZA puses. Apmācies visas dienas garumā gubu mākoņu augstumā. Uz zemes aizvien ir 4-5cm sniega kārta. ZAA vējš 1m/s. Gaisa temperatūra: plkst. 3:00-3; 9:00-3; 15:00-3; 21:00-4.

    Ielādē...
  20. 10.01.2021 21:42

    10. janv. no rīta apmācies. T. -5°C. Spiediens 767 mm. Dienā apmācies. T. -2°C. Pūta lēns DR vējš. Vakarā līdzīgi, tikai vējš pastiprinājās. Pašlaik t. -4°C. Spiediens 766 mm.

    Ielādē...
  21. 10.01.2021 10:46

    Saaauuuleee !!! Skaidra debess!!! Kad iepr.reizi bija ? Kkad pērngad :D :D.
    Bet tas nozīmē arī aukstumu :(( -11°C. Aukstumu negribu, sauli šobrīd gribu, sniegu gribu :) :) :)

    Ielādē...
    1. 10.01.2021 11:23

      Apsveicu Jūs ar Sauli!! Man Kurzemes Kursas Nīcas pusē arī vēl nedaudz spīd Saulīti. Patreizs vairs tikai -3°C siltā fronte tuvojās ar DR puses vēju. Ap Saules lēktu bija -8°C. Skaidrs caurums!! Paveicās. Prognozes jau vakarpusē sola +2°C un lietu. Tad jau sniega sega nokusīs :(

      Ielādē...
      1. 10.01.2021 18:09

        Es arī cerēju uz saulīti, prognozēs bija, bet tomēr izčākstēja, tik vien bija kā pusdienlaikā drusku raibākas debesis. Cerams, ja gaidāms sals, rīt un parīt tiešām snigs, citādi sniega sedziņa dikti plāna. Šorīt bija drusku zem -6°C, tagad ap -4°C.

        Ielādē...
        1. 11.01.2021 04:59

          Sveika!Es Jus nezinaju!Veiksmi! Baidos ko sabojat,Otrdien visu aizgazis ar sniegu.Iespejams 1-2 m.Ceru ka lapa.Ja Jus esat Sieviete.Man ir piedavajums skatitajs noliks vieta.

          Ielādē...
  22. 09.01.2021 15:06

    Ceļš no Elejas uz Rīgu-3 un skaisti balts ,ap 10 cm.Tuvāk Rīgai izskatās ka paliek mazāk

    Ielādē...
    1. 11.01.2021 05:10

      Sveika!Es audzeju Lilijas,jus rozes.Par to jauno esot zales.Krievi megina iziet autentifikaciju.Esot vecas dzivnieku zales ar reali augstu efektivitati.Pastav portals Pycckaja vesna.

      Ielādē...
  23. 09.01.2021 21:23

    Rīgā beidzot iesākas īsta ziema manā izpratnē, -4 grādi, 5 cm mīksta pūkaina sniedziņa kas pamazam krājas un nekusa pedējas 3 dienas... Šibrīza pedejajs GFS 16 dienu izlaidums Rīgai ir neticami labs - neviena diena virs 0, brīžiem mērens sals un palaikam bagātigi snigs- tik labas prognozes ziemsmiļiem pedejos 2 gados te nav bijis, vai brīnumi vel eksiste? Tiesa gan prognoze līdz šim visu laiku mainijas un grozijās, tad jau redzes.

    Ielādē...
    1. 09.01.2021 23:24

      Aktuāls jautājums uz doto brīdi ir par aukstuma vilni no ceturtdienas, kad pat dienas laikā Rīgai windguru prognozē -10 -15 grādus, bet prognozes pārspīlē, kaut gan....

      Ielādē...
    2. 10.01.2021 08:24

      Gubumākoni ,prieks redzēt Tavus komentārus, tas norāda, ka labi turies :)
      Pie manis no rīta nomācies un t -6°C, bet tad vienā brīdī debesu malā tā kā pavērās gaišāka josla un t tūdaļ noslīdēja uz -7,7°C, tagad atkal mākoņu slogs atpakaļ. Un varbūt ka labi, jo sniega uz zemes tik vien, kā balta pūka, spēcīgākā salā siltummīloši augu varētu ciest, jo rudens noslēgums un ziemas sākums bija ļoti maigs. Ja nu būs tie sniegputeņi, ko sola, tad (pēc tam) arī nopietnāki sali nav tik traki.

      Ielādē...
      1. 11.01.2021 12:21

        Paldies, šī ciņa vel nav galā.

        Ielādē...
    3. 11.01.2021 03:38

      Sveiks!Ir lietas par kuram runa.Ir lietas par kuram klusu runa.Tev veiksmi!Bus Labi!

      Ielādē...