Aktuālā situācija (nedēļa līdz 15.9.13.)

Aktuālā situācija (nedēļa līdz 15.9.13.)

Nedēļa aizgājusi. Tā aizskrēja anticiklona IRIS zīmē. Vien pirmajās nedēļas trīs dienās daži nelieli gubu-lietus mākoņi ir virs Kurzemes un dažviet Vidzemē: kā pāris nelielu oklūzijas frontu ietekme. Pārējās dienās sauss un pat vasarīgi silts laiks.

Attēlu (c): Sat24.comFinnish Meteorological Institute.

Turpinājums nākamajā nedēļā.

===========

Paskaidrojumi:

Somijas meteoinstitūta karšu attēlos parādītā situācija ir atbilstoša konkrētās dienas novērojumiem pulksten 15:00. Dienas attēls atjaunojas pēcpusdienā, ap pulksten 16.

Sat24.com attēlos - virs pavadoņa iefiksētās mākoņu segas - ir ar manu roku pārzīmēts mākoņu kustības virziens, kas reizē norāda arī gaisa masu kustību. Sarkanās bultas - silts gaiss, gaiši zilās - vēss; tumši zilās - izteikts sals. Ciklonu centri apzīmēti ar riņķa veida bultām. Pie cikloniem un anticikloniem - ir Vācijas meteoinstitūta iedotie vārdi, kurus lieto visā Eiropā un aiz tās robežām.

================

LAIKA APSTĀKĻI IEPRIEKŠĒJĀS DIENĀS

Svētdiena, 15. septembris


Anticiklons IRIS aiziet ZA virzienā. Pie mums palielinās mākoņainība no tuvējām frontēm un daža ciklona. Attiecīgi no DR un D puses...

Sestdiena, 14. septembris


Aizvien vēl esam IRIS anticiklona DR malā. Diena mierīga, lai gan palielinās mākoņainība no ciklona- kas Krievijas virzienā dodas gar mūsu D robežām.

Piektdiena, 13.septembris

Bez izmaiņām - mēreni siltas naktis, patīkami siltas dienas ar nelielu līdz mērenu vēju un saulainu laiku. Krīt atsevišķi siltuma rekordi.

Ceturtdiena, 12.septembris

Joprojām esam daļējā anticiklona ietekmes zonā. Neliels A, DA vējš, visnotaļ daudz saules un vasarīgi silts gaiss. Lai gan Latviju apstaigā atsevišķas gubu mākoņu joslas, nokrišņus tie nenes.

Trešdiena, 11.septembris

Bez būtiskām izmaiņām - dienā diezgan daudz saules, neliels vējš no A, DA puses. Esam starp ciklonu NANDOR un augsta spiediena apgabalu IRIS uz austrumiem no Latvijas. Vietumis Zemgalē un Vidzemes rietumos no gubu mākoņiem novēroti lokāla rakstura nokrišņi. Joprojām salīdzinoši silts.

Otrdiena, 10.septembris

Diena daļēji saulaina, pēcpusdienā jūtama oklūzijas frontes ietekme Kurzemes DR rajonos. Pa dienu lokālas, mēreni stipras lietusgāzes galvenokārt Vidzemē un Zemgales austrumos, vakarpusē atsevišķi mākoņi ar nokrišņiem apstaigā arī Kurzemes pusi.

Pirmdiena, 9.septembris

IRIS anticiklons maz-pamazām dodas prom ZA virzienā, no DR puses lēnām uz mūsu pusi virzās neizteikta aukstā fronte. Pagaidām tā mums dod progresējošu mākoņainību Kurzemē.

================

Turpinājums no iepriekšējās nedēļas.

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 13.09.2013 16:33

    rīts atkal miglains, apmācies. Vienu brīdi no kokiem tā pilēja, ka likās - līst!, bet tā bija tikai migla. Saule parādījās ap divpadsmitiem, uz brīdi noskaidrojās pilnīgi. Šobrīd saule, gubumākoņi, +19, bija līdz +20.

    Ielādē...
  2. 13.09.2013 18:10

    Kolosāla diena! Pie loga ēnas pusē pašlaik +20,4, divos dienā automašīnas termometrā +23 grādi. Vienu mirkli visa debess bija pilna ar augstajiem gubu mākoņiem, tik nebija laika fotogrāfēt, pašlaik vien kāds maziņš vēl gar pamali grozās.

    Ielādē...
  3. 13.09.2013 18:20

    Malka šķūnī sakrauta, tagad "drīkst" arī uzlīt :)

    Ielādē...
  4. 13.09.2013 18:21

    Jau otrais rīts, kurš ir iesācies ar skaistu miglu. Vēlāk migla strauji izklīda. Diena izvērtās saulaina un ļoti silta. Brīžiem bija tik karsts, ka man likās, ka nemaz vairs nav rudens! :) Max temp bija +23,1. Šobrīd +21

    18:37: Starp citu. Rītdien mani novērojumi pārceļas uz Tõrvas pilsētu Igaunijā. Došos 70 km garā velo braucienā. Tiem, kam nav problēmas ģeogrāfijā zinās, kur tas atrodas :)

    Ielādē...
  5. 13.09.2013 19:14

    Vēlākā pēcpusdienā mākoņi diezgan strauji izklīda, vienīgi pamalēs vietām gubu mākoņu virsotnes bija manāmas. Tuvāk vakarpusei pa kādam gubiniekam vēl atpeldēja, bet tie pārsvarā "individuālisti", no citiem vien spalvu mākoņi debesīs vietām plīvo. Pūš neliels vējiņš, bet nu jau pavisam rāms (pēcpusdienā vienubrīd uzpūta mazliet ņiprāk), un laiks joprojām turas silts - līdz 18.00 +20...+21*C robežās, tagad maķenīt uz leju, bet tāpat jūtami siltāks kā vakar - šobrīd +18,4*C, kamēr vakar šajā pašā laikā bija vairs tikai +15,5*C. Skaista pēcpusdiena un jauks vakars! :)

    Ielādē...
  6. 13.09.2013 00:49

    Aizvadīta vēl viena brīnumjauka diena ar maigi glāstošu siltumu.Šis gads ir neticami dāsns ar samtaini atvasarīgu laiku.Mierīgu un rāmu. Laikam kompensācija par neizbaudīto pavasari.
    Man ir pilnīgi vienalga,kāda ir diennakts vidējā temperatūra un vai tā atbilst meteoroloģiskajai vasarai vai rudenim.Es vienkārši izbaudu laiku,kurš man komfortabli ir patīkams :)

    Ielādē...
    1. 13.09.2013 00:56

      Nē nu viss jau ir labi, tikai pārējiem arī vajadzētu saukt lietas īstajos vārdos - patīk vai nepatīk, citāds SUBJEKTĪVAIS raksturojums, nevis paziņot, ka vasara turpinās, lai gan dati liecina par pretējo. Šī taču ir METEO vietne, nevis dzejnieku (un citu fantazētāju) daiļrades publicēšanas vietne.

      Ielādē...
      1. 13.09.2013 10:52

        Mazliet dzejas uc daiļrades sausajā zinātnes pasaulē arī nenāk par ļaunu... :)

        Ielādē...
        1. 13.09.2013 11:51

          Ja vien katrs savu sacerēto daiļradi nepasludina par vienīgo "patiesību pēdējā instancē".

          Ielādē...
      2. 13.09.2013 19:41

        Vai Jūs tāpat uzvedaties citās vietnēs, kur kāds izsaka nepamatotu apgalvojumu, ko Jūs varētu pārtrumpot? Nu bet ja subjektīvi vasara turpinās, tad apmeklētāji tā arī saka. Ir taču zināms, ka šādos iknedēļas "rakstos" galvenokārt tiek publicēta informācija par aktuālajiem novērojumiem, nevis ļoti pamatoti argumenti. Piekrītu, ka meteolapa.lv zinātnes un argumentētas informācijas ir visnotaļ maz, bet tas jau skaidrojams ar pašu lietotāju ne-aktivitāti. Lielāko daļu interesē vien tas, kas notiks aiz loga. Citi seko līdzi laika apstākļiem, citi tiecas pēc zinātnes un fizikāliem raksturlielumiem.

        Šaubos, vai Jūs vēlaties, bet nu uzrakstiet rakstu par to, cik gara šogad bijusi vasara, kur kādi temperatūru dati, kas vispār ir vasara un tamlīdzīgi. Tad arī tur tālāk varēsiet skaidrot, kas un kāpēc. Būs Jums pamatots, argumentēts raksts. Mani gan māc pamatotas šaubas, vai Jūs u… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

        Ielādē...
        1. 13.09.2013 20:15

          Latvijā nemaz nav meteoroloģijas kā tādas, ir tikai imitācija, butaforija, ko īsteno visiem zināmā firma (kā šodien atceros tās vadītāja lepno balsi, kad viņš uzsvēra, ka tā ir firma, nevis valsts iestāde, kurai būtu kādi pienākumi ārpus merkantilām interesēm). :)
          Tātad par ko rakstīt? Par datiem, par kuriem ikviens domājošs cilvēks šaubītos? Latvijas centrā kaut cik nopietni ticu tikai Rīgas lidostas datiem, tomēr pat tur nu galīgi neprot mērīt nokrišņu daudzumu, tāpat nav pat nojausmas, kas atrodas turienes m-st. apkārtnē. Es par to, ka it kā runa ir par fiziskām, precīzām lietām, tomēr tas viss ir tik apšaubāms, ka zaudē nozīmi. Man jau subjektīvi arī liekas, ka vasara bija gara, bet ne gluži karsta, lai gan, esot ārpus Rīgas, mani pārsteidza aukstās naktis jūnijā un augustā, arī maijā bija ļoti aukstas naktis. Varbūt, ja es pavisam neskatītos mērījumus Rīgas lidostā, nemaz nenojaustu par rudeni jau augustā. Nu tie skaitļi tādi drebuļus uzdzenoši. :))) Laikam pārāk iespaidojos.

          Ielādē...
        2. 13.09.2013 21:08

          Kāpēc visi uzskata, ka vasara turpinās? Dienās, īpaši saulē ir pat karsti, bet rītos, kad cilvēki izlien no saviem mājokļiem, tā uzreiz vai nu savā auto vai transportā, un arī rīti tagad salīdzinoši silti (vairs vispār nevelku jaku no rītiem, jo tad pa dienu lieks smagums jānes). It kā taču iebilstu, ka pirms nedēļas taču bija rīti ar salnām pat gaisā, bet cilvēku atmiņa ir diezgan īsa, un ja viņi par to pastiprināti neinteresējas, ir gluži vienalga ir silts vai nav. Un vispār jāpievienojas Magonei - kāda starpība ārā rudens, vai vasara, galvenais ir izbaudīt jauko laiku. Starpcitu, prognozes uzrādīja otro septembra dekādi kā lietainu un pagaidām izskatās, ka nekas diži lietains mums te tuvākajās dienās negaida. Bet padomājiet - kopš 3. septembra jau 11 dienas peč kārtas ir gandrīz sauss un saulains, kā arī silts (vismaz dienās, vismaz saulītē). Arī tas ir visai liels retums...

          Ielādē...
  7. 13.09.2013 12:00

    Migla izklīdusi, spīd saule,pie debesīm neviena mākoņa,vien krustu šķērsu savilktas lidmašīnu izplūdes gāzu švīkas,kas nesteidzas izklīst.+19.
    Varbūt es maldos,bet šī ir amatieru laika vērotāju lapa,kur,manuprāt,ir pieļaujamas atkāpes no striktiem rāmjiem.Kāpēc gan nevarētu būt arī dzeja,ja vien tajā apdzejoti konkrētās dienas laika apstākļi? Būsim atvērtāki pārsteidzošajam un citādajam :)

    Ielādē...
    1. 13.09.2013 12:33

      Jūs galīgi nevēlaties saprast, ka ir atšķirība starp novērojumu rakstīšanu, savu iespaidu atklāšanu citiem un objektīvo realitāti. Patiesībā viss asums šeit sācies ne jau "trollisma" dēļ, bet gan tāpēc, ka pārāk daudzi "pareizie" kategoriski iebilda par manu sarūgtinājumu pāragrās vasaras "bojāejas" dēļ. Tad nu es iesniedzu pierādījumus, kas ir nopietnāki par manu subjektīvo skatījumu, tomēr atkal jau kādam kaut kas nepatīk. Es tikai pamatoju, kāpēc vasara nebūt nav bijusi īpaši gara, ka rudens ir pāragri sācies, ka septembris nebūt nerādās silts. Tā ka varu tikai citēt Jūs "Būsim atvērtāki pārsteidzošajam un citādajam". Kāpēc gan NEVAR pastāvēt visnotaļ argumentēts viedoklis, kam nepiekrīt vairums šejieniešu?

      Ielādē...
      1. 13.09.2013 12:45

        Var,protams ka var pastāvēt šāds argumentēts viedoklis.Tāpat kā visi pārējie viedokļi.

        Ielādē...
      2. 13.09.2013 12:47

        To visu jau var pateikt ne tik uzbrūkoši :)

        Ielādē...
        1. 13.09.2013 16:02

          Tur jau tā lieta, ka var, tikai laikam negrib to darīt jeb vienkārši nemāk. Un asumi ir tikai tāpēc, ka vienu viedokli tiek mēģināts padarīt par pārāku, kas pretendē uz "objektīvo realitāti", pretstatā pārējo "subjektīvajiem" - sak, kas jūs tādi, ka uzdrošināties to apšaubīt? Un, kad tādi atrodas, tad arī sākas asumi un trollisms...

          Ielādē...
          1. 13.09.2013 16:48

            Vispār jau viss notika otrādi - es ar nožēlu konstatēju, ka vasara beidzās jau augustā, bet visi pārējie sāka brukt virsū, ka es pārāk subjektīvi, pesimistiski un vispār NEADEKVĀTI visu uztverot. Un konkrēti Jūs vēl mēģinājāt man norādīt, ka visur jau neesot tik auksts kā Vidzemē, kurā es it kā esot nosalusi. Обидно, jo patiesībā dzīvoju un darbojos Rīgas centrā, kurā valda mūžīgā vasara (jau 5. mēnesis sācies).

            Ielādē...
      3. 13.09.2013 21:16

        Vasara nav gara? Pat rēķinot pēc jūsus metodes, tie ir nepilni 4 mēneši. It kā nekas jums sevišķs, bet priecāsimies par to, kas ir.
        Septembris nebūs silts? Praktiski puse tā jau pagājusi un tikai viena diena patiesi bijusi auksta (vismaz manuprāt). (nu jā, neskaitīsim naktis, bet cilvēki tā pat savas aktivitātes veic diernā, ne naktī)
        Pēc jūsu principiem varam arī apstrīdēt siltāko maiju novērojumu vēsturē, jo, redz, maija sākumā bija aukstas naktis, ne tā?

        Ielādē...
  8. 13.09.2013 19:33

    Liepājā silta un jauka diena. Skatu tornī pie ezera patīkams svaigums. Pilsētā, saules un bezvēja vietās pat salīdzinoši karsts.

    Ielādē...
    1. 13.09.2013 21:27

      Es pat šodien vēl pasauļojos! :)

      Ielādē...
  9. 13.09.2013 21:30

    Tagad diskusijai par vasaru, cerams, pielikts punkts. Šeit "eksperta" atbilde.

    Ielādē...
    1. 13.09.2013 21:38

      Ceru, ka būs pielikts punkts šai diskusijai! Savādāk visi tik cepās par vasaru.

      Ielādē...
      1. 13.09.2013 22:03

        Nu bet vasara atgriezās, tā ka bija vērts uzkurināt gaisotni. :)))

        Ielādē...
    2. 13.09.2013 22:02

      Vislielākais eksperts meteo jomā bija Leitass... Un? Kas mums savas galvas NAV? Liepājā TIKAI ŠODIEN atklājās, ka meteo vasara turpinās, jo vēl vakardien vidējā par periodu 2.09.-12.09. bija tikai +14,9 jeb stabili zem +15,0. Ja "eksperts" šodien pusdienlaikā paziņoja par vasaru Liepājas m-st., tad kļūdījās, lai gan es arī dienas vidū nojautu, ka šodiena (diennakts vidējā +16,8 nudien silda apziņu) izglābs vasaru un patiesi - par periodu 2.09.-13.09. vidējā ir +15,0, kas tāpat ir apakšējā robeža, lai skaitītos par vasaru. Kas attiecas uz eksperta minēto Rīgas centra butaforiju, tad pēc daudz nopietnāku ekspertu radītajiem ieteikumiem, kā jāizvieto m-st., WMO pirmajā piegājienā izbrāķētu Rīgas parodiju. Nupat atgriezos no āra un bija riktīgi karsti - kā parasta jūlija vakarā, tiesa, es gāju pa centra lielajām ielām, kur arī mašīnu dzinēji uzkarsē gaisu. Sausā laikā Rīgas … Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

      Ielādē...
    3. 13.09.2013 22:18

      Tas arī apmēram bija gaidāms - teju septembris pusē, un pārāk aukstas bija pagājušās nedēļas naktis (vietās, kas tālāk no jūras). Par šo jautājumu tagad vairs var nediskutēt, bet vien priecāties, kamēr valda jauks laiks un mums katram turpinās sava subjektīvā vasara vai rudens - kā nu kuram. ;) Baudīsim šo jauko laiku, jo jau otrdien prognozes sola krasu laiku maiņu un riktīgi rudenīgu laikapstākļu iestāšanos...

      Ielādē...
  10. 13.09.2013 22:22

    Vakarā Mēness brīžiem spalvu mākoņos vai cita veida vieglā dūmakā tinas, vietām var nojaust lielāku mākoņveidojumu aprises, bet arī zvaigžņu redzams daudz. Vējš gan pagaidām netaisās norimt pavisam, turpina lēnā garā pūst, brīžiem pat nedaudz jūtamāk uzpūš, tādēļ gaiss vēsāks šķiet, kaut gan šim gadalaikam šai stundai vēl auksts nav, šobrīd +14*C.

    Ielādē...
  11. 13.09.2013 22:14

    Rītā +11,6, dūmaciņa atkal un ne īsti siltums, ne dzestrums, ne aukstums, kaut kas pa vidu. Diena sākās skaidra, vēlāk jau ierastie gubumākoņi, bija arī kaut kādi potenciālie veidojumi, bet kaut kā laikam pietrūcis, jo mākoņi neattīstījās līdz galam. Toties saulītē - tāds karstums pat it kā tikai pie maksimālajiem +21,4, kā karstākajās vasaras dienās. Redz, tomēr ir kādi iemesli, kāpēc tik it kā "nesiltas" dienas kļūst par karstām un arī otrādi. Starpcitu, ļoti labi atmiņā palicis 22. marts - it kā ārā "tikai" -7 (kas priekš astronomiskā pavasara sākuma tāpat "ledus laikmets"), bet man tā palikusi kā ziemas aukstākā diena. Ne pēc temperatūrām, bet tīri pēc izjūtām, jo diena bija izteikti vējaina. Pat ar cimdiem gandrīz nonācu līdz apsaldējumiem, kas nebija gadījies pat divreiz aukstākās janvāra dienās. Piedodiet, ka man te tāds ziemīgs un varbūt nevei… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...
    1. 13.09.2013 22:26

      Būs jau labi! Arī man nav laika, jo ir jāmācās un jāpilda mājasdarbi un jādara citas ar skolu saistītas lietas. Es arī ceru, ka man būs laika kaut ko uzrakstīt, jo ir sakrājušie pabeigti un puspabeigti raksti.

      Ielādē...
  12. 13.09.2013 22:08

    Kas īsti notiek? Tāda neiecietība pret citu uzrakstīto.Es tā,kā atceros kaut kur dzirdētu jēdzienu - tolerance.Esot bijušas arī kaut kādas pieklājības normas... Laikam esmu pārāk vecmodīgs.

    Ielādē...
    1. 13.09.2013 22:14

      Es jau pamatoju savu nostāju - Latvijā NAV meteoroloģijas zinātniskā izpratnē. Attiecīgi arī ekspertu NAV. Starp citu, oficiāli augustā atkal jau vēja ātrums bijis mazāks par normu, lai gan patiesībā mēnesis bija riktīgi vējains. Un man tagad būtu jātic visam, ko pauž oficiāļi?

      Ielādē...
      1. 13.09.2013 22:20

        Neko ļoti vējainu es nejutu, tieši otrādi, vispār vēju nejutu. :)

        Ielādē...
    2. 13.09.2013 23:18

      Ko ar tādiem padarīsi? Neko, kamēr neaizbāzīs tam muti (neļaus rakstīt, kur ienāk prātā). Tolerance troļļiem ir svešs jēdziens, to neiemācīs, lai kā censtos. Zinu to no savas interneta lietotāja pieredzes - uz vislabākajiem nodomiem parasti tiek atbildēts labākajā gadījumā ar ironiju, ļoti bieži - atklātu cinismu un izsmieklu. Tādēļ ļoti sen vairs šajā jomā neko nemēģinu, jo šādus tipus nav iespējams cienīt. Mēģināt izveidot normālu diskusiju šajā gadījumā ir cīņa ar vējdzirnavām... Jo nav nekādu cerību normālai sarakstei ar tipu, kas uzskata, ka Latvijā nav meteoroloģijas, nav ekspertu, izņemot vienu - viņu pašu, bet visa pasaule ir nekam nederīga butaforija vai parodija...

      Ielādē...
  13. 14.09.2013 07:44

    Kārtējais rīts ar biezu miglu, bet samērā silts +11. Ļoti vajag lietu. Akās ūdens minimālā līmenī. Daži kaimiņi lopu dzirdīšanai ūdeni sūknē jau no ezera. Šo jauko vasaru manā pusē varētu saukt par ļoti sausu.

    Ielādē...
  14. 14.09.2013 08:35

    Man arī pusseptiņos +11, vienlaidus nomācies, miglas nav. Un arī mana aka ir gandrīz tukša...

    Ielādē...
  15. 14.09.2013 08:24

    Pievienojos Munta komentāram - ļoti jauka, bet sausa vasara, jo arī mana aka "brēc pēc ūdens", šorīt +11, miglas nav, bet debesis jau nomākušās.
    10.00 - saules stariņi pāris reizes mēģina izlauzties caur mākoņu segu, bet diez kā nesanāk... līdz ar to diena iesilst lēni, tikai +13,5.

    Ielādē...
  16. 14.09.2013 10:17

    Rīgā nomācies ,+12 gr.,neliels vējš.

    Ielādē...
  17. 14.09.2013 10:23

    Labrīt visiem! +10 un migla.

    Ielādē...
  18. 14.09.2013 11:42

    Šorīt +10, tagad +12, vējš, viss pelēks, gaiss mitruma pilns.

    Ielādē...
  19. 14.09.2013 12:31

    Nakts diezgan silta, vēsākais nakts vidū, pēc 4.00 sāka kļūt siltāks, laternu gaismā sāka kļūt redzama viegla migliņa. Līdz rītam no tās gan ne miņas, toties debesis nomākušās kopš agra rīta. Dominē zemie pelēkie mākoņi, pūš neliels līdz mērens ZA vējš, no Saules un siltuma ne miņas... :( Rīts pavisam nepatīkams, tagad grādi grozās ap +15. Šobrīd vietām brīžiem debesis it kā mēģina gaišākas kļūt, taču pagaidām bez panākumiem, un temperatūra nesteidz kāpt (mazas cerības uz to, satelīta bilde neiepriecinoša...), šobrīd +15,5*C.
    Zemie mākoņi, kas uzrodas no nekurienes - "spilgta" pazīme, ka nu sākas (vai tepat aiz stūra) pelēkais laiks... :(

    Ielādē...
  20. 14.09.2013 15:35

    Līdz 12-tiem dienā zilas debesis bez viena mākonīša, temperatūra sakāpa līdz +18*C, bet no austrumu, DA puses uznāca šī augstā migla, jeb zemie mākoņi, un temp. ātri nokrita uz +13*C.
    Kaut kur, no austrumpuses ar tuvā ciklona palīdzību notektā augstumā ieplūda vēss gaiss, un gaisā esošais mitrums kļūst par necaurredzamu miglas slāni. Bet slānī pie zemes miglas nav.
    Šoreiz nav pārāk fatāli pelēks, bet šur tur parādās kāda gaišāka vieta, tomēr iepriekšējās nedēļas skaidrais laiks virs Latvijas lielākās daļas, pagaidām, ir beidzies.

    Ielādē...
  21. 14.09.2013 16:15

    Nedaudz iepelēka diena bez saules, +13. Bet vispār nav ne vainas,lietus nelīst.Strādāšanai dārzā labu labais laiks :) Atliek paskatīties uz košo ievas lapotni,lai noskaņojums kļūtu pavisam labs.

    Ielādē...
  22. 14.09.2013 19:22

    Visa priekšpusdiena nomākusies. Pēcpusdien parādījās saule, bet diena pavēsa, vējaina. Tagad vējš mazinājies.

    Ielādē...
  23. 14.09.2013 19:32

    Pēcpusdienā uzspīdēja saule un tāds laiks saglabājās līdz pat vakaram, tā kā izmazgātās drēbes ārā uz auklas paspēja izžūt. Pašlaik atkal nomācies, +14,1.

    Ielādē...
    1. 14.09.2013 20:32

      Man gan tā īsti neizžuva

      Ielādē...
  24. 14.09.2013 21:23

    Nu tagad es pastātīšu par saviem meteo novērojumiem. No rīta bija +10. Braucot ar riteni uz Igauniju domāju, ka diena būs saulaina un silta. Nedaudz traucēja pretvējš. No rīta gan vēl bija pavēss. Nepaņēmu līdz cepuri, jo sala ausis. Braucot ar riteni domāju, ka šī diena būs saulaina, bet no sākuma izrādijās nekā! Biju jau gandrīz pusceļā pie Piksāriem, kad jau no tāluma redzēju, ka tuvojās zemie mākoņi. Brīžiem tie likās tik tumši, ka nodomāju, ka būs lietus. Domāju būs jāgriežās atpakaļ uz māju pusi, bet es nepadevos un devos tālāk ceļā:) Pēc tam jau sekoja migla. Sasniedzot pierobežas ciematu Omuļus redzēju, ka mobilā sakaru torņa gals ietinas biezā miglā. Turpinot tālāk braucienu laikā, laiks vēl nemainījās un migla vēl saglabājās. Kad iebraucu ar riteni Igaunijā, laiks sāka strauji mainīties uz labo pusi. No zemajiem mākoņiem sāka izlausties saule. Pēc tam jau tuvojoties gala… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...
  25. 14.09.2013 21:35

    Galvenais, ka malka nesalija... bet veļu citreiz var izžāvēt! :)
    Cik tad īsti dienu šogad vasarā (meteroloģiskajā) īsti "saskrēja"?

    Ielādē...