Aktuālā situācija (nedēļa līdz 6.10.13.)

Aktuālā situācija (nedēļa līdz 6.10.13.)

Nedēļa aizgājusi. Nedēļas lielāko daļu- ir mums KARIN anticiklons. Līdz ceturtdienai tā aukstajā A malā ir vēsas dienas, tostarp dažviet naktīs jau neliels saliņš līdz -5. No nedēļas vidus pie mums no DR-R puses ieplūst siltāks gaiss. Neliela aukstā fronte naktī uz svētdienu un dienas rītā deva dažus lietus nokrišņus.

Attēlu (c): Sat24.comFinnish Meteorological Institute.

Turpinājums nākamajā nedēļā.

=====================

Paskaidrojumi:

Somijas meteoinstitūta karšu attēlos parādītā situācija ir atbilstoša konkrētās dienas novērojumiem pulksten 15:00. Dienas attēls atjaunojas pēcpusdienā, ap pulksten 16.

Sat24.com attēlos - virs pavadoņa iefiksētās mākoņu segas - ir ar manu roku pārzīmēts mākoņu kustības virziens, kas reizē norāda arī gaisa masu kustību. Sarkanās bultas - silts gaiss, gaiši zilās - vēss; tumši zilās - izteikts sals. Ciklonu centri apzīmēti ar riņķa veida bultām. Pie cikloniem un anticikloniem - ir Vācijas meteoinstitūta iedotie vārdi, kurus lieto visā Eiropā un aiz tās robežām.

================

IEPRIEKŠĒJĀS DIENĀS

Svētdiena, 6.10.13.

  

Anticiklona no D puses un daža ciklona no Z puses siltā sektora kombinācija mums deva apmākušos un nedaudz lietainu laiku.  Rītā neliela auksta fronte deva dažas mērenas lietusbrāzmas daudzviet.

Sestdiena, 5.10.13.

Pēc vēsā rīta aust saulaina diena, vēlāk jau mākoņainība palielinās, piekrastē pūš brāzmains vējš. Vakarā Kurzemē nelieli nokrišņi.

Piektdiena, 4.10.13.

Joprojām anticiklona KARIN ietekmē. Pamazām gan no Rietumeiropas uz mūsu pusi virzās ciklons, gan ar siltāku gaisu, gan neizbēgami - arī nokrišņiem un brāzmaināku vēju. Tas gan vēl nesasniedz Latviju, un tāpēc diena Kurzemē lielākoties saulaina, tur tostarp salīdzinoši silts gaiss (+12), bet valsts A daļa ietīta biezos mākoņos, dažviet smidzina no zemajiem mākoņiem.

Ceturtdiena, 3.10.13.

KARIN anticiklons ir spēcīgāks kā dienu iepriekš. Turklāt izskatās viss pēc "ilgstošas nogruntēšanās" ar centru mūsu tuvumā. Gaisa spiediens jūtami paaugstinās. Antivirpulī pa riņķi iekustas siltāks gaiss. Caur nelieliem R-ZR vējiem tas nonāks arī pie mums. Padebeši nedaudz paklīst, vairāk uzspīd saule.

Trešdiena, 2.10.13.

   

KARIN anticiklons uzņem apgriezienus - kļūst spēcīgāks. Tomēr Latvija ir zem tā A jeb aukstās mālas. Tamdēļ gaisa temperatūras vēl ir drēgnelīgas. Kurzemē vērojami arī nelieli "līča" nokrišņi.


Otrdiena, 1.10.13.

 

Aizvien esam KARIN anticiklona aukstajā A malā, neliels "līča" efekts dod vietām dažas nokrišņu brāzmiņas.


Pirmdiena, 30.09.13.

 

Tālā ULI ciklona R malā -pie mums ieplūst vēsums, kā arī vietām vērojas nelieli nokrišņi. No R puses pastiprinās KARIN anticiklons. Un tamdēļ diena mierīgāka kā dažas iepriekšējās.

================

Turpinājums no iepriekšējās nedēļas.

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 02.10.2013 15:07

    Visu priekšpusdienu bija zilas debesis ar biezu mākoņu krāvumu pamalēs. Nodomāju, cik forši ir atrasties šai zonā, nevis tajā, kur virs galvas biezums un tu redzi, ka pēc dažiem km spīd saulīte. Tagad gan apmācās.

    Ielādē...
  2. 02.10.2013 15:12

    Nupatās ZIEMEĻU virzienā "gar" mani aizlaidās 3 BEZDELĪGAS. Tas ir ļoti vēls laiks šiem, un šās "zina"- atvasara vēl sekos!

    Ielādē...
  3. 02.10.2013 15:16

    Jā, bezdelīgas manīju aizvadītajās dienās arī Rīgas apkārtnē.
    Atgriežoties Kurzemē varu teikt, ka Kurzemes A-os un t.s. centrālajos rajonos pa laikam līņāja (V-pils šoseja).

    Ielādē...
  4. 02.10.2013 19:42

    Offtopiks- ja mūs interesē arī mūzika, tad zem MŪŽAMEŽA zīmes esu uz skatuves "Drūmvakar, 2013" pasācienā 1.rokkafejnīcā Rīgā 5.oktobrī ap 20:00:) Te notikums.

    Ielādē...
  5. 02.10.2013 20:00

    Saullēktā -2, dienā saule, bet gaiss vēss. Vakarpusē +2 grādi, vēsums ķer pie ausīm.

    Ielādē...
  6. 02.10.2013 20:16

    Manā pusē aizvadītā nakts zem mākoņiem, līdz ar to bez sala (min.t.+2,5*C). Saule īsu brīdi pēc lēkšanas vien spoži atspīdēja, bet drīz pazuda mākoņos, no kuriem, diemžēl, visas dienas garumā neparādījās... Tomēr diena kopsummā tīri patīkama - mākoņu sega nebija pārāk bieza, nebija "spiedoša", līdz ar to diena gaiša, pēcpusdienā pat skaidroties mēģināja, taču tālāk par mēģinājumiem gan netika. Vēja praktiski nebija, no lietus ar ne miņas, temperatūra stabili +8...+9*C robežās (max +9,8*C). Vēss, bet ne pārāk auksts (vismaz dienas vidū), iztikt var. Gaidu atvasaru! :)
    Vakarā nekādu redzamu izmaiņu, grādi gan palēnām uz leju slīd, bet vēl jau +5,1*C. Ja vēlāk, naktī pēkšņi nenoskaidrosies, tad 99%, ka mīnusu nebūs. Nealkstu ar pēc tiem - lai nāk ziemā kopā ar sniegu, un tad būs laipni gaidīti, bet vēl krietni par agru! ;) Un tomātiem dārzā arī vēl gribas augt - šodien kārtējā raža, joprojām aizmetušos auglīšu daudz, un pat ziedēt nesteidz beigt! :))

    Ielādē...
  7. 02.10.2013 16:33

    Pie mums arī salna, pamanīju tad, kad ieraudzīju savu kabaču nošļukušās lapas. Vasaras dālijas vēl pagaidām turās, dīvaini, man likās , ka tās ir mazāk salnu izturīgas....Savādāk viss pa vecam: apmācies, bišķu nolija, vējš neliels, grādi ap +8*C, lai gan liekas pietiekami silts(ļooooti individuāli/personīga sajūta:)Pastiprināti krīt āboli...
    Starp citu, tiek prognozēta ziemeļblāzma.....

    Ielādē...
    1. 02.10.2013 19:05

      Ziemeļblāzma šovakar?

      Ielādē...
      1. 02.10.2013 19:19

        Nu protams, nekādas blāzmas nebūs. Fantasti atkal kaut ko izdomājuši, vēlamo uzdodot par reālo. Mani vairāk interesē, vai Miglas pusei šodien arī paveicās pusi dienas sildīties saulītei, vai tomēr tāpat kā citviet - nīkt zem debesu pelējuma.

        Ielādē...
      2. 02.10.2013 19:59

        Ja tā būs- tad būs laba redzamība, protams, kur padebeši izpaliks...

        Ielādē...
    2. 02.10.2013 20:04

      Ziemeļblāzas aktivitāte ir izsludināta šeit, bet vai būs tik spēcīga, lai "aizvilktu" līdz mums- domāju ka nē.

      Ielādē...
      1. 02.10.2013 20:58

        Daudz vienkāršāk uzmest aci šim attēlam un saprast, ja LV tuvumā nav oranžas krāsas, tad par blāzmām var pat nedomāt. Un viss - nekādu variantu, jo nereti pat sarkanā krāsa tuvumā neļauj dabūt ko skatāmu.

        Ielādē...
  8. 01.10.2013 11:06

    +5*C, apmācies, laukā mitrs, smaržo pēc āboliem (joprojām:)) un lapām.Īsts rudens, pietrūkst tik saules un krāsainu lapu kokos.Tik, cik vien bērzi paspēja nodzeltēt un tad vētrā gandrīz visu skaistumu pazaudēt, tik vien tā rudens krāšņuma bija.Salnas (sali) man nepatīk, tak' rudenim tas ir vitāli nepieciešams, lai būtu kā visu mīlētā (es ceru)dziesmā:)Toties vēl zied vasaras dālijas!!!Un vakar, lightning iedvesmotai, mežiņā blakus mājām salasīju sēnes (gailenes, 2 beciņas) mērcei:)

    Ielādē...
    1. 01.10.2013 11:22

      Man ar āboliem Rīgā viss-palikuši tik daži leišu pepiņi un Tērbatas rožu.Bet laukos........kalni,kokos vēl dzelzs āboli un antonovkas,daļa Lobo un tad vēl pa k'adam.

      Ielādē...
    2. 01.10.2013 19:12

      Ceru, ka garšoja! :)

      Ielādē...
      1. 01.10.2013 21:06

        Man sēnes patīk gan lasīt, gan ēst, protams, ka garšoja:)
        Bet ābeles lēnām atbrīvojas no ābolu ražas....Grāvenšteins(ceru, ka pareizi uzrakstīju) nolasīts kastēs, sīpoliņi lēnām birst , tad vēl veca un slima nezināma nosaukuma ziemas ābele, kuras āboli vēl tā īsti nav gatavi, tas ir, sēklas jau ir brūnas, bet īstā garša nāks vēlāk, ja paši āboli nesapūs:)

        Ielādē...
        1. 01.10.2013 21:17

          Šodien pastaigas laikā redzēju arī tādas ābeles, kam jau zari gandrīz kaili, bet katrā zarā sarkani āboli... Likās, ka pat neviens nebija nokritis...

          Nē, alojos. Zari kaili tai ābelei gan nebija, pat zaļi. Redzēju citas ābeles - gandrīz bez lapām, bet ne pieminēto.

          Ielādē...
          1. 01.10.2013 21:20

            Tādas ābeles ir sevišķi skaistas, ja tām uzsnieg sniegs . Sarkani āboli + balts pūkains sniedziņš...forši:), foto var likt uz apsveikuma kartiņas:)

            Ielādē...
          2. 02.10.2013 20:59

            Man dārzā tādas dažas ir:
            'Vīnābele'- nezinu, vai tā Ulmaņlaiku škirne , vai izdomāts nosaukums, bet ābolīši ne pārāk lieli, līdz 4-5cm diametrā, un riktīgi sarkani, jebkurā vainaga vietā, toties mīkstums balts ar sarkanām dzīsliņām.
            Un otra, ir sarkaniem āboliem, bet tikai tie, kas ir saulē, zem lapām zaļi ar sarkanu svītrojumu, Varbūt LOBO varbūt 'Akero' vai vēl kāda cita 70-to gadu ziemas škirne, kamēr ir kokā nebaidās, pat no -5*C rīta sala. Āboli, tai, tikai tagad sāk palikt ēdami, bet vislabākie tie ir novembrī, decembrī, un vēsā telpā glabājas līdz martam, vai pat maijam.

            Ielādē...
  9. 02.10.2013 21:15

    Naktī skaidrojās tikai uz īsu brītiņu, lai minimālo uz +0,5 nodzītu (zāle tikai vietām un neizteikti balta) un tas arī viss, jo pēc tam atkal ja ne nomācās, tad gandrīz... Saule visu dienu atkal mākoņos un ap septiņiem arī uznāca smidzinošs lietus, kas šķiet tagad beidzies, ārā caurumaina mākoņu sega, +5,8, bet šķiet, ka vismaz Rīgā nekas auksts šonakt nav gaidāms...
    P.S. Ja par rudens lapām (Birutai), tad piemēram, vietām Āgenskalnā (Hāmaņa ielā) koki jau pavisam oranži, pie tam pilnībā, bet ir vietas, kur nav nokrāsojies nekas, laikam atkarīgs no koka...
    P.P.S. Dažās ilgtermiņa prognozēs raugoties, izskatās, ka nākamajā nedēļā grādus pat tuvu +20 vēl varēs izspiest, bet vēlāk atkal aukstums un no novembra vidus jau ziema (?)...
    P.P.P.S. Atskats par septembri un prognoze oktobrim - rīt! Par augusta atskatu gan jāpadomā, ko tur iesākt...

    Ielādē...
  10. 02.10.2013 21:21

    Esmu no tiem laimīgajiem,kurus salnas vēl nav apmeklējušas,kaut gan laiks ir vēss un drēgns,kā citviet.Tikai aizvakar novācu vēl pēdējo porciju ķirbju,kaut arī tie neizrādīja vēlmi pārtraukt veģetāciju.

    Jā,par 89.- 93.gadu (ne)ziemām man arī ir vispatīkamākās atmiņas.Tas, patiešām, tik bija laiks.Tas bija laiks,kad pārcēlos no Rīgas,un izskatījās,ka esmu ienācis pavisam citā klimatā.Nu bet pēc tam ir bijis visādi - esmu arī racis izeju uz pasauli aizputinātā ceļā,un sniegs man bija turpat līdz plecam.

    Par to priekšlaicīgo dažu gājputnu aiziešanu es arī esmu izbrīnīts,jo kādam siltuma vilnim vēl noteikti jābūt.Taču jāpieņem,ka arī putnu iekšējā meteosistēma reizēm gļuko.Tā,piemēram,2007.g.17.janvārī (!) šeit bija pamanītas dzērves.Janvāris togad līdz 20tajiem datumiem bija plusos,bet pēc tam sekoja sals (februārī pat -30*).Visticamāk tie bija jaunie putni,jo pieredzējušie to nevarēja nezināt.Tas ir izdzīvošanas likums.

    Ielādē...
  11. 02.10.2013 21:33

    Ārā viss jau sasalis. Pie loga rāda tādu mīnus nulli, bet uz zemes noteikti ir aukstāks, lapiņas jau pilnīgi cietas un baltas. Pagaidām aukstākais vakars šoruden.

    Ielādē...
    1. 02.10.2013 22:27

      Joprojām virs galvas zvaigznes, -1.

      Ielādē...
  12. 02.10.2013 22:49

    +0,3 grādi! Būs liels aukstums.

    Ielādē...
  13. 02.10.2013 19:57

    Virs galvas zvaigžnotas debesis un jau vairs tikai +0,1 grāds, rietumu pusē redzama tumšu mākoņu josla, nevar īsti izprast tās virzību, te tā panāk tuvāk, te atkal aizslīd atpakaļ. Saule spīdēja apmēram līdz diviem dienā, tad kādu laiku bija mākoņi, bet uz vakaru atkal skaidra debess.

    Ielādē...
    1. 02.10.2013 21:01

      Drīzāk ir cerība uz mākoņu seģeni no Z-Vidzemes, jo no Igaunijas kaut kas ienāk. Skatos šeit.

      Ielādē...
      1. 02.10.2013 22:07

        Ir , jau ilggadīgi novērota viena "nelaime":
        Visaukstākais gaiss, un visstiprākā salna, ir tieši pirms siltās frontes atnākšanas, pat tad, kad jau debesīs ir redzami siltās frontes spalvu-slāņu mākoņi, kaut vai virs galvas.
        Jo siltais gaiss uzvirzās virs aukstā gaisa(mākoņi), bet piezemes slānī aukstums vēl saglabājas.
        Reizēm, piezemes slānī gaisa masa nomainās tikai tad, kad nedaudz nolīst siltās frontes lietus, citreiz lietus var izpalikt(naktī), bet dienā pēkšni saule gaisu ievērojami iesilda/ augstā migla- izzūd.

        Ielādē...
        1. 02.10.2013 22:51

          Nekādas nelaimes NAV. Šobrīd galvenā problēma ir skaidrās debesis, bet visur, kur apmācies, ir plusi, arī visā Igaunijā, no kurienes pa lielam lēnām virzās gaisa masa (man gan šķiet, ka AC centrā gaisa masa stāv uz vietas - horizontālā nozīmē). Īsumā - šobrīd pietiktu pat ar augstajiem mākoņiem, lai apturētu piezemes gaisa atdzišanu.

          Ielādē...
  14. 02.10.2013 21:59

    Pagaidām +5,1*C. Tomēr iepriekšējos 2 rītos auksta gaisa ietekmē, dālijām nedaudz apsvilušas virsējās lapas, pārējās vēl zaļas. Toties temperatūru, tur kur pagajušo nedēļ visu nakti bija 0.1*C, un nekas nenosala, tagad bija ap +2*C no rīta, un šis tas apsala. Kaut kādas auksta gaisa plūsmas. Šodien pirmo dienu nemaz nelija Saldus apkārtnē.
    Vakar bija krusveidīgi nokrišni ap 14-tiem dienā un max.tikai +5*C, tobrīd, un vēl kārtīgs lietus mākonis ap 17-tiem. Temperatūra no +4,4*C vakarā līdz +2,4*C šorīt.
    Dienā līdz +8*C, skaidrojās, caur anticiklonālo augsto "grubuļaino" miglas slāni, ZA un DR varēja redzēt cb gubas.

    Ielādē...
    1. 02.10.2013 22:53

      Mazākais vējš pat nelielos plusos izraisa lapu atdzišanu zem 0, tāpēc kristalizācija iespējama arī plusos.

      Ielādē...
  15. 02.10.2013 22:59

    šķiet, zem nulles iepr. nakti nebija. Rīta agrumā ~+1. Diena praktiski apmākusies, kāds saulstars brīžam parādījās, t ap +5. Bez nokrišņiem.
    Šobrīd zvaigznes (līdz ar to arī potenciālo z-blāzmu) neredz. Ārā totāls klusums, t +2 un vēl mazliet.

    Ielādē...
  16. 02.10.2013 23:07

    Rigā caurumains mākonainums,taču līdz salam vel tālu,+3,5. Pievakarē vel nedaudz papiinaja lietus.

    Ielādē...
  17. 02.10.2013 23:50

    Pirms kādas stundas bija +3,7*C, tagad atkal mazliet siltāks, +4,2*C. Izskatās, ka nekas skaidroties netaisās. Tiesa, līdz rītam laika vēl daudz, bet nu manīsim...

    Ielādē...
  18. 01.10.2013 20:47

    Jāpiekrīt Gubumākonim,ka gājputni šogad iet ļoti augstu.Es pat neesmu vēl redzējis tādu normāla augstuma kāsi.Izplatītākais skaidrojums ir,ka putni steidzas,veicot garus pārlidojumus bez nosēšanās.Tam varētu piekrist,bet kā izskaidrot to,ka katru gadu ir kāši,kas iet ļoti augstu,un citi tai pašā laikā lido visai zemu.Vieni steidzas,bet citi ne?Paskatījos savās piezīmēs - 90.g arī gājputni novēroti ļoti augstu,bet 90/91g.ziemas šeit praktiski nebija.Liekas,ka vairāk noteicošais ir laika apstākļi to ligzdošanas vietās,un tas nosaka viņu lidojuma plānu.
    "Manas" dzērves šogad ir aizgājušas mazliet agrāk,kā parasti,taču kopumā gājputnu iešana norit tradicionālajos datumos.Šodien biju Zemgalē un plašajos laukos redzēju daudz gājputnu,pārsvarā dzērves.

    Vēl redzēju,ka zelta rudens kavējas ne tikai šeit,bet arī tur.Piemēram Zaļenieku skaistais parks - drūms un pelēks.Arī laukos … Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...
    1. 01.10.2013 21:27

      Mūsu pusē salna vēl nav bijusi, tāpēc koki ir nevis krāsaini, bet gan pelēk/brūni/zaļi, tādā netīrā krāsā.Mežā kļavas vēl zaļas, man dārzā- krasta kļavai tikai daži zaru gali iekrāsojušies sarkani.Par zelta rudeni šogad to nevar nosaukt.
      Brīnos par cilvēkiem, kuri tikai tagad rok kartupeļus....Varbūt esmu atpalikusi no jaunām vēsmām , varbūt tās ir īpaši vēlās šķirnes...., taču, liekas. ka kartupeļiem jau sen vajadzēja būt novāktiem...

      Ielādē...
      1. 01.10.2013 21:42

        Par kartupeļiem. Manuprāt, tas ir tikai normāli. Agrākos laikos taču tieši oktobrī raka, tagad pasākuši jau augustā (nedomāju agros). Arī es parasti to darīju sept. beigās, pat okt. sākumā. Šogad tā sagadījās, ka iestādījās jau maija vidū, pie tam jau jūlijā uzmetās lakstu puve. Tā sanāca norakt jau augusta beigās, pirmo reizi mūs'dārzā.

        Ielādē...
        1. 01.10.2013 23:52

          Nekad neesmu manījusi, ka A-Latvijā kartupeļi pūtu uz lauka vēl oktobrī. Toties R-Kurzemē gan mēdzot vākt līdz pat oktobra beigām. Šķiet, ka ekstremālajā 1997. oktobrī vāca dziļā sniegā. Laida čaklus ļaudis par brīvu savākt kartupeļus.
          Skolas laikā oktobrī vācām tikai cukurbietes un kāpostus, bet kartupeļus vienmēr septembrī.

          Ielādē...
    2. 02.10.2013 00:18

      Manuprāt, 1990./91. ziema bija nu ļoti līdzīga 1988./89., 1989./90., 1991./92. un 1992./93. ziemām. Tas tik bija laiks! Es jau domāju, ka Atmoda un tai sekojošā neatkarības atgūšana ne tikai sabiedrībā un valstī, bet arī klimatā, jo ziemu faktiski nemaz nebija. Un tad atnāca 1993. novembris, pēc prātam neaptveramā septembra. Knapi atguvos, kad ieradās 1994. februāris. Es iekritu dziļā šokā, bet atkal jau atguvos, jo īpaši palīdzēja 1994. aprīlis un jūlijs ar augusta pirmo pusi. Tad ziema 1994./95. apstiprināja nostiprināto "bezziemu" tradīciju, arī vasara un septembris, tāpat oktobris bija gaužām jauki. Bet jau 1995. novembrī radās nelāgas aizdomas par tuvojošos NELAIMI. Jau novembrī sākās ziema, kura likās, ka nebeigsies NEKAD. Un kā reiz toziem pa TV sāka aktīvi kladzināt par neizbēgamo globālo sasilšanu (GS). Tikai tas man ļāva visnotaļ pozitīvi uztvert -36 grādus 199… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

      Ielādē...
      1. 02.10.2013 23:20

        Nedod dievs velreiz muža piedzivot tādas neziemas,ka bija 90-tajos...Ziemā jābut sniegam un salam,savadāk viss ir noželojami nejauks...Pēdejos gados beidzot ziemas atgriežās, cerams ta tendence nostiprināsies...

        Ielādē...
        1. 02.10.2013 23:56

          Es arī ceru uz to! Vasarā mums dažāda gaume (ja neskaita negaisus, bet arī tur - līdz zināmai robežai... ;) ), toties aukstajā gadalaikā domas saskan! :)

          Ielādē...
  19. 03.10.2013 00:30

    Šādās dienās izpaužas malkas plīts priekšrocības attiecībā pret centrālo apkuri - vakarā istabā bija 19,0°C, pēc vieglas iekurināšanas temperatūra pacēlās līdz 24,0°C, turklāt, kamēr rakstiju šo komentāru - par divām grāda desmitdaļām. Man sanāca "striptīzs", kamēr Rīgas mikrorajonos - tikai rudens virsdrēbju skate! :)

    Ielādē...
    1. 03.10.2013 01:29

      Bet ārā nudien smako pēc ziemas. Varbūt arī tuvējo māju dēļ, kur daudzi kurina ar malku. Reālu depresiju uzdzen - viss tāds pamiris un sastindzis, tad vēl tā riebīgā skola. Visus skolas gadus mocījos līdz Jaungada brīvdienām (un šīs atmiņas ik rudeni atgriežas ar tādu spēku, it kā vēl joprojām skolā ietu), pēc tam bija vieglāk, jo formāli pus gads bija nomocīts (pat ja īsākā daļa), tiesa, līdz nākamajam brīvlaikam nereti bija 12.. 11 nedēļas, kas likās vesela mūžība. Varbūt tāpēc tikai aprīlis, maijs, jūnijs un jūlijs man tādi pozitīvi liekas, jo augustā vienmēr pārdzīvoju, ka drīz jau atkal skola atsāksies.

      Ielādē...
  20. 03.10.2013 03:25

    Joprojām pāris desmitdaļu robežās ap +4*C svārstās.

    Ielādē...
  21. 03.10.2013 06:04

    Drīz pēc pusnakts Rīgas reģiona A-daļā apmācās un uzreiz kļuva siltāks. Jauks un patīkams rīts!

    Ielādē...
  22. 03.10.2013 06:26

    Aizgāju gulēt pie mīnusiem, pamodos pie plusiem. +2,4, debesis nomākušās.

    Ielādē...
  23. 03.10.2013 06:31

    Naktī zemākā temp. -3, pašlaik apmācies un 0. Naktī vienos, kad gāju piekurināt siltumnīcu, spoži spīdēja zvaigznes un likās, ka no rīta būs vismaz -5.

    Ielādē...
  24. 03.10.2013 07:32

    bez mīnusiem. Šobrīd gandrīz +1, pirms stundas bija par vienu grādu siltāk. Šobrīd mēģina skaidroties, saullēkts plānos mākoņos

    Ielādē...
  25. 03.10.2013 08:22

    Naktī divos no sala vairs nebija ne vēsts, debesis klāja plāna mākoņu kārta. Tagad tumšs, gandrīz liekas, ka velkas uz lietu. Lapas gan pēc pēdējām salnām riktīgi sabirušas.

    Ielādē...