Aktuālā situācija (nedēļa līdz 17.11.13.)

Aktuālā situācija (nedēļa līdz 17.11.13.)

Nedēļa aizgājusi. Tajā vairākas neizteiktas frontes gādāja par samērā apmākušos laiku. Otrdien un ceturtdien vietām nedaudz uzlija. Piektdien siltā fronte no Kurzemes puses atkal nodrošināja mums nelielus lietus brīžus, pēc kuras nāca siltāks gaiss. Sestdien Kurzemē gaisa grādi aizgāja līdz +10. Samērā silts, taču vējains laiks bija svētdien.

Attēlu (c): Sat24.comFinnish Meteorological Institute.

Turpinājums nākamajā nedēļā.

================

Paskaidrojumi:

Somijas meteoinstitūta karšu attēlos parādītā situācija ir atbilstoša konkrētās dienas novērojumiem pulksten 15:00. Dienas attēls atjaunojas pēcpusdienā, ap pulksten 16.

Sat24.com attēlos - virs pavadoņa iefiksētās mākoņu segas - ir ar manu roku pārzīmēts mākoņu kustības virziens, kas reizē norāda arī gaisa masu kustību. Sarkanās bultas - silts gaiss, gaiši zilās - vēss; tumši zilās - izteikts sals. Ciklonu centri apzīmēti ar riņķa veida bultām. Pie cikloniem un anticikloniem - ir Vācijas meteoinstitūta iedotie vārdi, kurus lieto visā Eiropā un aiz tās robežām.

=============

IEPRI8EKŠĒJĀS DIENĀS

Svētdiena, 17.11.13.

  

OTTO ciklona siltais sektors turpinās, tā tāla DR malā. Daudzviet skaidras debesis, lai gan ir visai spirgts un vietām arī brāzmains R vējš. Kas cilvēkiem rada zināmas diskomforta situācijas.

Sestdiena, 16.11.13.

  

Aiz siltās frntes dienas otrajā pusē pie mums nonāk OTTO ciklona siltais sektors, kad Kurzemē gaiss vietām iesilst līdz +10. Līdz vakaram skaidrojas arī centrālos rajonos, kamēr apmācies līdz dienas beigām ir Latvijas A pierobežā. Agrā rītā siltās frontes ietvaros daudzviet uzlīst.

Piektdiena, 15.11.13.

  

Viena neliela fronte rīta, cita vakarā progresē no R puses. Diena kopumā tamdēļ pelēka, vietām nedaudz uzlīst.

Ceturtdiena, 14.11.13.

  

Neliels anticiklons ar saulainu laiku gandrīz visā Latvijā. Vairāk padebešu ir Latvijas A daļā.

Trešdiena, 13.11.13.

  

Vēl viena fronte ar nelieliem lietus nokrišņiem dienas laikā pārskrien Latviju, vakarā jau visā valstī neliela anticiklona iespaidā skaidrojas.

Otrdiena, 12.11.13.

  

Kārtējā fronte ar mākoņainību, lietusbrāzmām un vēja pastiprināšanos - nāk no DR puses.

Pirmdiena, 11.11.13.

  

QUINTIA anticiklona ZA mala- ar mierīgām un pelēkam debesīm. Kombinācijā ar biezām miglām daudzviet, vietām arī uzsmidzina.

=============

Turpinājums no iepriekšējās nedēļas.

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 13.11.2013 22:12

    Urā! Cik patīkami atgriezties savā datorā un savā i-netā: visu var izlasīt, apskatīt, uzrakstīt. Šodien Lattelekoms čakli strādāja un visu atjaunoja, nepagāja ne divas nedēļas :))
    Tagad par tēmu: Nakts bez lietus, līņāt sāka kopš septiņiem rītā, turpināja gandrīz visu dienu, t ap +4, +5. Pievakarē mākoņi tapa plānāki. Šobrīd - mēness caur skrejošiem paplāniem mākoņiem, citus spīdekļus nemana, vienu mirkli virs jumta parādījās, šķiet, Venēra, tikpat ātri pazuda. T +3.
    Tika minēts lielu lietavu trūkums. Varu tikai piekrist, LV ZA kārtīgs lietus bijis tikai pāris dienās, ij tad nebūt ilgstoši. Akas vēl prasa un prasa....

    22:55 Te nu bija: nupat līst ne jokam; plīkšķ vien. Neviens radars lietu neuzrāda ne tuvumā. Manīs cik ilgi...

    Ielādē...
    1. 14.11.2013 00:19

      "Tika minēts lielu lietavu trūkums."
      Nu taču "saulcerīte" par Rīgu žēlojās, kur šoruden musonu cienīgi lieti bijuši. Rīgā jau sen par daudz tā lietus. Man šķiet, ka arī LV ZA, ar to domājot Alūksni, ne tieši Viļaku, lietus bijis gana. Kas attiecās uz akām, tad pēc klimata visā A-Latvijā ziemās ir bieži atkušņi, kas tad arī turpinās papildināt pazemes ūdeņus. Taču, ja iestāsies A-Latvijai NETIPISKS sals bez atkušņiem mēneša vai pat 2 garumā, tad gan akās līmenis vēl kritīsies. Pagaidām gan prognozes ir par labu klimatam atbilstošai ziemai.

      Ielādē...
      1. 14.11.2013 10:28

        Nu ja Rigā nebūtu dažas kārtigas tūres ar līča efekta lietu septembri, tad tiešam būtu lietus trukums... Te Imantas meža grāvjos un Anninmuizas diķī šovasar pieredzets vel neredzets pedejos apmeram 8 gados ( cik šinī pusē dzīvoju) udens limenis- diķa vieta bija neliela peļķe un gravji sausi... udens atgiezas tikai septembrabeigās un tagad jau gandriz normali..

        Kopumā jau apnikuši tie tik noturigi pedeja laikā D, DR puses veji, sen deretu kadas pārmaiņas...

        Ielādē...
      2. 14.11.2013 16:36

        Pašlaik izskatās, ka decembris būs bez stabila sala dienās. Naktīs piesals, dažkārt snigs. Vārdu sakot, ne īsti ziema, ne rudens...

        Ielādē...
        1. 14.11.2013 17:17

          Rīgā un R-Latvijā klimatam atbilstošs decembris - sen nav bijis tāds normāls. It kā 2009. vilka, bet tomēr par aukstu iznāca, tāpat 2005. par aukstu, bet citos gados vai nu pārāk silts, vai auksts.

          Ielādē...
  2. 14.11.2013 16:26

    Rīgā visa diena pielieta ar novembra sauli, cik nu varēja, - no lēkta līdz rietam. Saule norietēja gaisīgos spalvu mākoņos un lidmašīnu svītrās (šķiet, tas uz laika maiņu). Burvīga diena! (Pašlaik +6)

    Ielādē...
    1. 14.11.2013 17:22

      Jā, diena bija ļoti jauka, taču mani sāk mākt vēsās naktis. Tad vēl nākamās nedēļas perspektīva - A vēji, kas temperatūru pietuvinās 0 pat dienā. Pat ciklonos gada aukstajā pusē A vēji stipri pazemina piezemes temperatūru, taču AC tie vispār rada asociācijas ar 1998. un 1993. novembriem.

      Ielādē...
  3. 14.11.2013 18:50

    Rīts +4. Diena nelielos plusos, kādu brīdi uzspīdēja saule.

    Ielādē...
    1. 14.11.2013 19:07

      Jā, Vidzemē šoruden vāji ar to siltumu. Ir bijuši siltāki. Pozitīvā anomālija gan iemīļojusi tradicionāli vēso A-Latviju.

      Ielādē...
  4. 14.11.2013 20:03

    Rīts ar pilnīgi skaidrām debesīm, kas nemaz tik bieži nav. Zālē redzama salna. Peļķēs uz lauka plāna ledus kārtiņa. Arī uz ceļa ēnas pusē mirdz ledus kristāliņi. Pie 2. stāva loga T. 0 grādi. Lēns R vējš. Dienas laikā pamazām saradās spalvu mākoņi un lidmašīnu švīkas. Novērotas blakussaules mākoņos, kurus atstājušas lidmašīnas. Pēcpusdienā bija arī nedaudz zemie gubmākoņi. T. dienā pacēlās līdz +6 grādiem. Pašlaik t. +1,7 grādi, spiediens 767mm. Sāk veidoties migla.

    Ielādē...
  5. 14.11.2013 20:07

    šodien beidzot saule! Mākoņi arī. Vakarā un rīta agrumā t-metrs rādīja +3, tad nokritās līdz +1, bet mašīnas stikls bij' ar visai mākslinieciskām leduspuķēm klāts, kas galīgi negribēja ne nokust, ne notīrīties. Arī asfalts rādījās ta ka biku ledains. Dienā t līdz +4. Šobrīd pilnīgi noskaidrojies, spožs mēness, -2.

    Ielādē...
  6. 14.11.2013 19:45

    Kārtējais skaistais rīts,kaut gan neliela salna tomēr bija,bet,kā arī Raitis minēja,ātri pagaisa.Diena saulaina 6 - 7*.Vakars pilnīgi skaidrs,tikai tālu rietumu pamalē kaut kādi mākoņi.

    Kas attiecas uz ūdeni akā,tad tur līmenis nevis ceļas,bet lēni turpina pazemināties.Nemaz nav tālu līdz kritiskai situācijai.Varbūt tas saistīts ar izteiktu reljefu,jo daudzās mājās šeit aku vispār nav.Man jau tā aka nekāda spožā nav, kau arī dziļa,bet sazin kad (un vai vispār) ir tīrīta.Citus sausākus gadus arī līmenis vairāk vai mazāk ir krities,un tad vienā rāvienā pilna gandrīz līdz augšai.Šogad,laikam,būs savādāk.

    Ielādē...
    1. 14.11.2013 20:18

      Kurzeme ir reģions, kas vēsturiski (pēdējos 1000 gadus) vispār nav cietis no īpaši liela sausuma - tāda, kas spētu izsusināt pazemes ūdeņus. Un atšķirībā no A-Latvijas, atkušņi Kurzemē ir neizbēgami, tā ka pat bargas ziemas gadījumā kaut kas jau sūksies pazemē. Un ja pareizi atceros, tad, ieplūstot aukstajam gaisam no ZA, konvekcija virs līča "pabaros" kā reiz Engures pusi. Tā ka es vispār neuztrauktos Jūsu vietā - par sausumu. Un patiešām akas mēdz aizsērēt, jo īpaši pie jūras.

      Ielādē...
      1. 14.11.2013 21:12

        Tikai, nezin kāpēc, atklātā, samērā dziļā (~4m) mākslīgā ūdens tilpnē, (ar novadgrāvja profilu), ūdens ir pašā dibenā- dubļu līmenī.
        Parasti, tā tas ir augusta beigās pēc sausas vasaras, kad visi lieti nolijuši blakus pagastos.
        Kādi 200 mm nokrišnu no vietas, vēl pierēķinot virszemes noteci dīķa virzienā spētu, to "piegāzt", pilnu, tāpat arī aka reaģētu atbilstoši.
        Virskārta/ aramkārta ir mitra, dubļaina, bet tikai nedaudz.
        Viss kas nolīst, samērā ātri iesūcas zemē, kaut arī pēc 20 cm sākas māls.
        No vienas puses patīkami, ja vien tās neatsauktos uz ūdens trūkumu.
        Bet, ūdeni dzeršanai, var arī nopirkt...

        Ielādē...
        1. 14.11.2013 21:31

          Nu liecieties taču mierā! Visi lieliski atceras 2011. vasaru, kad tieši Saldus pusē nolija... kopsummā pa visu sezonu vai tikai nebija krietni virs 500 mm. Ir tikai NORMĀLI, ka drīz (tuvākajos gados) pēc tāda ūdens vājprāta seko par "pārmitro" normu nedaudz sausāks gads. Eiropas Savienība ne velti pieprasīja neatstāt uzartus laukus uz ziemu - šausmīgais nokrišņu daudzums pārāk izskalo augsni un beigās pieķēza jūru. Tieši atmosfēras ūdens ir vislielākais no Latvijas resursiem - mums tā ir bezjēgā daudz. Un tomēr es pastāvīgi lasu, ka pat Atakamas "džungļi un purvi" atpaliek no tuksnešainās Latvijas.

          Ielādē...
  7. 15.11.2013 05:53

    Kāda maiga naksniņa! Taisni prieks pamosties un ieraudzīt +4 ārā - termometra displejs atrodas blakus pulkstenim. Un turpmāk kļūs tikai labāk, lai gan HIRLAMs mani dara bažīgu, dodot siltuma kulmināciju naktī uz svētdienu. Man labāk patiktu dienas laikā, lai gan arī šis variants nav slikts - tik siltā naktī var iztikt bez apkures, ieekonomējot vairākus latus! Protams, kā dzimusi optimiste, uz padsmit grādiem plusā cerēšu arī decembrī, janvārī un protams februārī.

    Ielādē...
  8. 15.11.2013 08:46

    Dūmakains un siltsv rīts bez vēja,+3,3 grādi.

    Ielādē...
  9. 15.11.2013 07:38

    +4,6 un migla atkal ir atgriezusies.

    Ielādē...
    1. 15.11.2013 18:05

      Apsveicu ar atgriezšanos :)

      Ielādē...
  10. 15.11.2013 11:05

    Sveiki, Visiem! Kādu laiku nebiju šeit iegriezies. Šobrīd pie manis apmācies un lietains laiks. Novembrim atbilsotoši laika apstākļi!

    Ielādē...
    1. 15.11.2013 19:24

      Tieši tā! Tipisks novembris, kādi bijuši gandrīz katru gadu kopš stindzinošā 1998. Es gan tā cerēju piedzīvot rekordsiltu novembri (ar septembri un oktobri jau "aplauzos"), bet visu labumu nozaga krievi. Kur tas redzēts, ka kontinentālākā klimatā novembris ir siltāks kā pie jūras...

      Ielādē...
  11. 15.11.2013 19:56

    Skatos radarā un sat kā lietus tuvojas un priecājos,man vajag laukos jumtu pārbaudīt.Pēc iepriekšējā vētrā nolauztā vītola nācās pāris loksnes nomainīt un lietus tagad būtu labs rādītājs./remontam/:)

    Ielādē...
  12. 15.11.2013 20:18

    Vakar vakarā +2, šorīt +4, vakarā +6. Progress acīm redzams :)

    Ielādē...
  13. 15.11.2013 22:44

    Pagājušā naktī migla tā arī neizveidojās. Miglas aizmetņi iepriekšējā vakarā drīz pacēlās augstāk. Par to licināja gaiša blāzma virs apgaismes sampām. T. pacēlās no +1 grāda līdz +3 grādiem. Rīts ataus drūms un nomācies. Pūta lēns DDR vējiņš un ap 9 sāka drusku smidzināt. Smirzināja līdz kādiem vieniem, nu bet
    retām un mazām pilītēm. T. sasniedza +4 grādus. Vakarā mākoņos parādījās caurumi, kuros varēja redzēt bezkrāsainas, pelēkas debesis. Nekādu sārtu, saules apspīdētu mākoņu. Likās, ka R pamalē apvārsni sedz augsta mākoņu siena. Dienā spiediens bija nemainīgs 770 mm. Tagad krīt- jau 768mm. T. +4,3 grādi un ir uzradies jūtams vējelis.

    Ielādē...
  14. 16.11.2013 00:25

    Ai, ai, HIRLAMs visu miegu aizdzina - jau svētdienas vakarā mīnuss visā LV, bet naktī uz pirmdienu riktīga ziema. Zināju, ka anticikloni (AC) novembrī ir uz sliktu. Atliek cerēt, ka HIRLAMs atkal būs kļūdījies jeb tuvāk "apokalipsei" sals mazināsies. Tomēr no nākamās nedēļas beigām ziema visticamāk tomēr sāksies, jo AC ietekme kļūs arvien noteicošāka, tad vēl ne tie labākie vēji. Nu jā. Tādā ziņā tikai 2011. nogale bijusi bez liela sala, jo 2006. novembra sākumā bija nopietns sals un sniega sega, kas mazināja vēlāko siltumu līdz pat 2007. janvāra vidum. Līdzīgi 2003. nogalē. Gandrīz vienmēr kaut kas pabojā kopējo siltuma procesu. Īpaši izcēlās 80-to gadu beigas, kad kalendārās ziemas formāli bija ļoti siltas, taču gan 1988., gan 1989. gadu nogales bija riktīgi stindzinošas.

    Ielādē...
  15. 15.11.2013 15:42

    Neliela atblāzma starp divām naktīm :(
    P.S. Pat dienas laikā jālieto mākslīgais apgaismojums

    Ielādē...
    1. 15.11.2013 19:27

      Diemžēl gaismas problēma ir bijusi vienmēr un ne tikai novembrī, bet vēl vairāk decembrī, nedaudz mazākā mērā janvārī. Kopš nesenajām saulainajām dienām man jau liekas, ka šis novembris ir iznācis saulaināks kā parasti (klimatam atbilstoši). Bet mums jau te nereti pat jūnijā, neraugoties uz 17 h dienām, ir tik tumšs, ka tāpat jāizmanto mākslīgais apgaismojums, tā ka novembrim tumsa ir piedodama.

      Ielādē...
    2. 16.11.2013 00:56

      Jā, gada tumšakais periods ir klāt un novembrī/decembrī ja ir apmācies un nav sniega, tad ir pavisam drūmi, bet nu nekas, nāks ziema, nāks cita noskaņa, kad uzsnigs sniegs, vismaz melnu suni varēs redzet vakarā un nakts pastaigās :)

      Ielādē...
  16. 16.11.2013 08:20

    +7,3, lietus ar ne pārāk patīkamu vējeli. Mērtraukā pa nakti pielijuši jau 11 mm, nemaz nelikās, ka tik spēcīgi līst.

    Ielādē...
  17. 16.11.2013 08:56

    vakar līņāšana visas dienas garumā. T +3, +4. Šodien pelēks un vējains rīts, +3.

    Ielādē...
  18. 16.11.2013 09:44

    Paskatījos termometrā un sapriecājos....bet ārā nemaz tik silts nelikās.Lai ari nakti lietu stipri dzirdēja ,mērtraukā tik 9 mm.Braukšu uz Zemgali lūkot kāds tur rudens.

    Ielādē...
  19. 15.11.2013 18:27

    Šodien atkal "viss pa vecam" - nomācies, tumšs, auksts, plus vēl arī lietus klāt. Apriebies līdz kliņķim... :(
    Vienīgi aizvadītā nakts bija šim laikam silta - jau kopš vakarvakara ap +4...+5*C nemainīgi līdz šodienas pusdienlaikam, mazliet siltāks šorīt ap 10.00 (max +5,5*C), bet kaut kad drīz pēc tam atnāca lietus, un pēcpusdienā vairs tikai +3,5...+2,5*C. Pirms 16.00 lietus pārstāja, bet viss tāpat slapjš... Šobrīd +2,5*C. Ja nenāk sniegs un sals, gaidu vismaz brīvdienās solīto siltuma vilni... ;)

    Ielādē...
    1. 15.11.2013 19:34

      Man jau liekas, ka šāds laiks ir patīkamāks par miglu un totālu pelēkumu nelielos mīnusos vai pat ap 0. Un sniegam ir maza nozīme, jo pietiek nesnigt kādu laiku un viss baltums kļūst pelēks vai pat melns. Nereti pat -10 grādos dienā krīt migla jeb vāja atkala. Es nemaz ne par Rīgu, bet vispār par LV, arī tās A. Ziema - pēc mūsu klimata ir tumšs laiks, neatkarīgi no laikapstākļiem. Un tie, kas cītīgi strādā (nav vaļas lūkoties ārā pa logiem vai to nemaz nav), no rīta dodas uz darbu tumsā, vakarā atgriežas mājās tumsā, pat nenojaušot, ir bijusi saule vai nav bijusi.

      Ielādē...
      1. 16.11.2013 03:19

        Pelēkums ir un paliek pelēkums, tur nav starpības, vai ir pāris grādi virs vai zem nulles. Atkalu gan es nemīlu, taču neesmu ievērojis, ka tā manā pusē kristu pie -10 (varbūt atsevišķos, retos izņēmuma gadījumos, ko neesmu piefiksējis - neesmu taču meteostacija! ;) ), pie nelieliem mīnusiem gan ir bijis ledus lietus, to nu gan nevēlos, atmiņā vēl nesens šāds gadījums ir - ar aplauztiem kokiem, elektrības problēmām utt.
        Ziema ir tumša vai gaiša atkarībā no tā, cik daudz mākoņu debesīs un vai ir sniegs uz zemes, kas spēj gaišumu vismaz dienas laikā (bet ne tikai!) pavairot. Te nu nav nekādas neatkarības - vai ir apmācies, vai saulains. Tas, ka pati diena īsa, šim īsajam gaišajam laikam dod vēl lielāku jēgu un nozīmi. Jo gaišākas šīs gaišās stundas, jo vairāk gaismas saņem visa tā reģiona pasaule (mūsu gadījumā - Latvija).
        Nezinu, kas uz darbu var doties tumsā un atgriezties tumsā, nenojaušot, vai Saule debesīs vispār spīdējusi - ja nu vienīgi kalnrači...

        Ielādē...
        1. 16.11.2013 09:50

          Man kabinetam logs uz iekšpagalmu,bet es jau esmu mācīta pie katras iespējas uz augšu skatīties:)Tur ari tā saule un pa dienu jau kādu gaismas brīdi tomēr noķeru.

          Ielādē...
  20. 16.11.2013 01:03

    Vēl viena 100% novembriga diena pagaja, pa dienu Rīga sāka līt lietus, vienu brīdi pat rupjām lāsēm, tomēr prieki nebija ilgi un dienas otraja pusē viss iegriezās pa vecam...
    Ir ceribas vismaz nākamnedēl uzziemigākam sajutam, tomēr ar sniegu radas pagaidām joprojām švaki.

    Ielādē...
    1. 16.11.2013 04:24

      Sniega pilnīgi noteikti nebūs... novembrī. Un spriežot pēc pieejamās informācijas, decembris būs visai sauss, tā ka sniega segu vispār varētu sagaidīt vien siltajā janvārī, kurā visticamāk līs lietus. Rīga nekad nav izcēlusies ar kārtīgu sniega segu, jo mazākie atkušņi to likvidē. Nesenās ziemas bija ārkārtīga anomālija, kas klimatiski atkārtojas pārāk reti. Atceraties 2011. janvāri? Ja ne baisā sniega sega 2010. decembrī, janvāris būtu iznācis kails pastāvīgo lietavu dēļ, bet sagadījās, ka tomēr neatkailinājās. Ļoti simboliska sniega sega bija aukstajās ziemās 2002./03. un 2005/.06. Manuprāt, cerēt uz 2010. gada februāri un decembri ir tikpat naivi, kā ziemas mēnešos cerēt uz padsmit grādiem plusā. Abas parādības ir pārāk retas.

      Ielādē...
      1. 16.11.2013 12:07

        Nu nevajag jau ari pārspilet, sniega sega Rigā nav nemaz tik reta paradiba, ja nenem vera anomali silto neziemu seriju 90-tajos, un ari tad sniegs bija uz bridi uzsnidzis rudeņos vai pavasaros... ja pusmetra sniega sega un ta noturiba visas ziemas garumā ir retums, tomer sniedziņš noteikti būs šoziem :)

        Ielādē...
  21. 16.11.2013 03:28

    Vakarā nekā interesanta - joprojām tie paši aptuveni +3*C, bet tagad kaut kad ir sācis vēl arī līņāt. Tie paši grādi, mainās vien par desmitdaļām, šobrīd +3,4*C. Absolūta stagnācija... Gaidu pārmaiņas - vienalga, uz kuru pusi... Mazliet cerības raisa ziemīguma prognozes pēc siltuma viļņa brīvdienās - nu cik tad var, ka citur dienās bieži saulains, bet DA pusē smaga sega gandrīz nepārtraukti virsū! Ja man jāizvēlas, tad labāk lai -3 ar sniegu, nekā +3 ar lietu! Vismaz gaišāks!

    Ielādē...
    1. 16.11.2013 04:17

      Gaidāmā AC hegemonija visticamāk paies tikpat drūmā laikā, tikai būs aukstāks un faktiski drēgnāks.

      Ielādē...
    2. 16.11.2013 13:25

      Atbalstu! Es arī gaidu sniegu, pat tā šķūrēšana mani nebaida:)

      Ielādē...
  22. 16.11.2013 13:28

    Naktī lija, brīžiem pat stipri.Tagad +9*C, nemīlīgs vējš un gaisa mitrums neļauj izbaudīt siltumu(:

    Ielādē...
  23. 16.11.2013 14:10

    +8,2, smidzeklītis turpinās. Kopš rīta vēl 2mm nākuši klāt.

    Ielādē...
  24. 16.11.2013 13:45

    Hey visiem!

    RietumKrastā patreizs +10.3*C , tuvojamies siltuma rekordam.
    Patreiz Saule spīd un neliela dūmaka virzās no DR puses, jo pūš brāzmains vējelis no Dienvidrietumu puses. Pagajušo nakti diezgan salija vismazs Liepājas pusē!!

    Vai kāds var publicēt linku, kur var atrast informāciju par diennakts vidējo temperatūras rekorda līdz šim šai dienai!! Lai var salīdzināt ....? Paldies...
    Visiem komētas ISON medniekiem un faniem ir labas ziņās lasi šeit ISON komēta

    Ielādē...
    1. 16.11.2013 17:52

      "kur var atrast informāciju par diennakts vidējo temperatūras rekorda līdz šim šai dienai!!"
      Diennakts vidējās temperatūras rekordus neviens neskaita, lai gan varbūt LVĢMC arhīvā varētu atrast - fiziski ierodoties tur un vēl kādu būtisku iemeslu minot (tāpat vien nevienam neļauj tur rakāties papīros, jo citādi papīru kalni sen būtu sadrupuši). Dodu 100%, ka Liepājā nekādu rekordu nav un nebūs. Nav jau ledainie Līvāni, kur siltumu neizlūgties. Tak vēl decembrī Liepājā +10 mēdz būt, kāpēc lai novembra vidū pieticīgie +10..+11 būtu rekords?

      Ielādē...
  25. 16.11.2013 11:27

    Nē nu tiešām izskatās, ka ar svētdienas vakaru sāksies ziema. A man vēl mucās ūdens stāv. Tagad speciāli jābrauc un jāizlej. Viss prieks par šiem pieticīgajiem plusiem sabojāts. Labāk nu būtu visu laiku +3, nevis +10 un uzreiz -6.

    Ielādē...
    1. 16.11.2013 12:13

      Cik var spriest pēc dažādām prognozēm, mīnusi būs tikai naktī un nedaudz no rīta, tik liels sals jau nebūs, lai uzreiz pārlēstu ūdens traukus.

      Ielādē...
      1. 16.11.2013 18:06

        Man iznāk 12 h NOPIETNA sala. Es nedomāju pārplēšanu, bet gan biezas ledus kārtas izveidošanos, kas pēc tam lāgā nekūst un nedēļas beigās, kad gribot negribot būs viss jānoveido uz ziemu, ūdeni nevarēšu izliet. Ir bijuši gadījumi ar daudz īslaicīgākām salnām vēl oktobrī un tad pat ar smagu, lielu akmeni nevarēju caursist ledu mucas virspusē. Vēl kaut kad bijuši gadījumi, kad pustukšas mucas nācies apgāzt cerībā, ka kaut kad kādā nezināmā atkusnī ūdens tomēr iztecēs. Šoreiz mucas ir līdz augšai pilnas, jo lijis ir bagātīgi - pietiekoši, lai piepildītos. Un 200 l mucu jau nu neizdosies apgāzt, parasti tikai ar spainīti izsmeļu un pustukšu atspērusies apgāžu. Bet visbiežāk kaimiņi to izdara. Šoreiz kaut kā negribas prasīt, jo es speciāli piekodināju, lai neaiztiek manus ūdens krājumus. Neglābjamā optimisma skurbulī cerēju uz gada nogali 2011., 2007. un 2006. stilā. Biju iecerējusi p… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

        Ielādē...