Aktuālā situācija (nedēļa līdz 23.08.15.)

Aktuālā situācija (nedēļa līdz 23.08.15.)

Nedēļa aizgājusi.  Pamatīgs anticiklons bez izņēmuma visas nedēļas dienas. Pirmdienas naktī gan neliela auksta fronte no tāla ciklona virs Krievijas ZR daļas. Attiecīgi no Skandināvijas Z daļas ieplūda nedaudz vēsāks gaiss, kas pat līdz ceturdienai deva pavēsas naktis- dažos novados ar pirmajā rudens puses salnām. Dienā arī grādi, lai arī debesis ir saulainas, nepārsniedz +21+22 grādus. Piekdien, sestdien un svētdien šā paša anticiklona D malā no Ukrainas ieplūst jau siltāks gaiss. Nakts vēsums izbeidzas, bet dienā gaisa temperatūra pa grādam pieaug. Svētdien jau daudzviet bija +26+27... Svētdien debesis drusku daļā Latvijas apmācās no tāla D ciklona, tomēr tas līdz mums neatnāca. 

Attēlu (c): Sat24.com, Finnish Meteorological Institute.

Turpinājums nākamjā nedēļā.

-----------------------
Paskaidrojumi:
Somijas meteoinstitūta karšu attēlos parādītā situācija ir atbilstoša konkrētās dienas novērojumiem pulksten 15:00. Dienas attēls atjaunojas pēcpusdienā, ap pulksten 16.

Sat24.com attēlos - virs pavadoņa iefiksētās mākoņu segas - ir ar manu roku pārzīmēts mākoņu kustības virziens, kas reizē norāda arī gaisa masu kustību. Sarkanās bultas - silts gaiss, gaiši zilās - vēss; tumši zilās - izteikts sals. Ciklonu centri apzīmēti ar riņķa veida bultām. Pie cikloniem un anticikloniem - ir Vācijas meteoinstitūta iedotie vārdi, kurus lieto visā Eiropā un aiz tās robežām.
------------------------

IEPRIEKŠĒJĀS DIENĀS

Svētdiena, 23.8.15.

ISABEL anticiklons aizvie pie mums. No tāla E-Eiropas ciklona daži mākoņi pāri DA-D robežas ieklīst arī virs Latvijas. No tās pašas puses ienākas arī siltāks gaiss, dienā jau tīri karsts- kā jau pie saulainām debesīm vasarā. 

Sestdiena, 22.8.15.

Anticiklons ISABEL daudzas dienas pēc kārtas ir pie mums- arī šajā sestdienā. No DA puses (kā tāla Vidus-Eiropas ciklona sastāvdaļa) mums pietuvojas daža mākoņainība. Tomēr aizvien ir daudz saules, reizē ar A vējiem iesilst gaiss. Gaisa temperatūra ir nedaudz siltāka kā daždien iepriekš. 

Piektdiena, 21.8.15.

ISABEL anticiklons ir pie mums, no DA puses parādās neliela mākoņainība, kas ir neliela, bet reizē tāla Vidus-Eiropa ciklona Z malas pazīmes. Kopumā diena saulaina un silta. Arī nakts drusku siltāka kā dažas iepriekšējās, iztikām bez salnām. 

Ceturtdiena, 20.8.15.

Anticiklons turpinās - viss bez izmaiņām. Nakts pavēsa, dienā gandrīz skaidrs un mēreni silts. 

Trešdiena, 19.8.15.

Anticiklons pie mums. Nakts skaidra un vēsa, diena- skaidra un mēreni silta.

Otrdiena, 18.8.15.

Anticiklons kārtējo dienu pie mums- nakts un diena skaidra. Vietām neliela nakts salna Vidzemē. Gaisa temperatūra - mēreni vasarīga.

Pirmdiena, 17.8.15.

Kopumā turpinās anticiklons, tomēr naktī un rītā neliela aukstā fronte no tāla ciklona ZA virzienā- atnesa mākoņus. Kam sekoja neliela gaisa temperatūras pazemināšanās. Pirmdienas otrajā pusē - atkal skaidrojās, sausums gan turpinās jau 3 dienas. 

------------------------

Turpinājums no iepriekšējās nedēļas

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 17.08.2015 22:24

    Rīts piemācies (tāpat kā iepr. vakars, tātad arī nakts, visticamāk), +11. Visai drīz sāka skaidroties, līdz vakaram pilnīgi skaidra debess. Dienā ēnā nebija pat +20, bet saulē pietiekoši silti, viegls vējelis. Šobrīd +9.

    Ielādē...
  2. 18.08.2015 01:06

    17. aug. no rīta t. +11 grādi. No A-ZA puses nāca virsū vidējo gubslāņu mākoņu lauks. DR pusē vēl bija skaidra debess. Mākoņu kārta bija plāna. Pūta nepatīkams, auksts vējš. Drīz vidējiem mākoņiem pievienojās zemie gubmākoņi. Mākoņainība priekšpusdienā sasniedza 8 balles. Pēcpusdienā mākoņi sāka izklīst. T. pacēlās līdz +20 grādiem. Vējš lēns līdz mērens no Z-ZA puses. Pievakarē debesīs bija daži gubmākoņi un spalvmākoņi. Vējš norima. Spiediens visas dienas laikā cēlās. Pašlaik t.+11,7 grādi, spiediens 769,5mm.

    Ielādē...
  3. 18.08.2015 00:30

    Pēcpusdienā maķenīt siltāks, grādi pakāpās līdz +19 (max +19,3*C), pamazām rimās arī vējš, un saulītē, kas spīdēja nepārtraukti, jau bija tīri silti. :) Debesis uz vakara pusi pavisam noskaidrojās, līdz tajās palika tikai viegli spalvu mākoņi. Vakarā vējš norima pavisam, temperatūra laiciņu turējās ap +18, bet jau pirms saulrieta pamazām kļuva vēsāks - 20.30 +16,3*C, vēlāk kritums strauji turpinājās, līdz sasniedza +12*C ap 22.30, bet pēc tam kļuvis jūtami lēnāks, šobrīd +11,3*C.

    1.30 vairs tikai +10,3*C.

    Ielādē...
  4. 18.08.2015 08:29

    Šorīt nekā ekstrēma Rīgā-+11 grādu,neliela rasa un bezvējš.

    Ielādē...
  5. 18.08.2015 10:38

    17.8.2015., Rīga. Anticiklons + neliela aukstā fronte. Frontes mākoņi- nelielas un plānas gubas- bija naktī un no rīta līdz 10:00, līdz pusdienas laikam tie izklīda. Pārējā dienas daļa- skaidra, vien ar nelieliem (līdz 1 ballei) spalvu mākoņiem. ZZA vējš naktī 1-2m/s, dienā līdz 3m/s, vakarā tas atkal pierima. Gaisa temperatūra: plkst. 3:00+12; 9:00+16; 15:00+22; 21:00+17.

    Ielādē...
  6. 18.08.2015 11:46

    Astoņos no rīta +10*C, saulei lecot, bija mazāk.Automašīnas un manas mājas logi auksti norasojuši.Zālē ar pliku pēdu mēģināju kāpt, bet....pārdomāju:)Le-dai- ni auksts. MS "Lāči" uzrāda kā zemāko T* +6.5*C.
    Savādāk viss pa vecam: saule, skaidras debesis, neliels "bada" vējš. Dienai jābūt skaistai:)

    Ielādē...
  7. 18.08.2015 10:47

    Kārteja copy-paste laba laika anticiklonala diena ar vēsu nakti un siltu dienasvidu. Saule, zilas debesis un arvien pieaugošs sausums... Tādas dienas priekša vel ir daudz...

    Ielādē...
    1. 18.08.2015 16:20

      Lai arī neesmu lietus fane, mani arī ļoti nomāc šis sausums. Pārsvarā sauss augusts ir mans sapnis, bet ja jūnijs un jūlijs ir bijuši tradicionāli slapji. Diemžēl manā pusē tāds konkrēts sausums sākās jau martā! Es baidījos, ka jau tad visu nosvilinās piromāni. Būtu smieklīgi, ja ne risks, ka nodedzina visu pa mūžu sastrādāto! Turpmāk nedaudz slapjāks kļuva, jo īpaši, ka aprīlis nebija tik saulains kā marts. Maijs arī bija OK. Bet jau jūnijā sākās sausums, kas jau mēneša vidū bija postošs. Jūlija sākumā manā pusē zeme bija pelnu sausa līdz 60 cm dziļumam! Lieki piebilst, ka aukstais jūlijs neglāba situāciju, jo lietus bija krietni par maz un pārāk reti. Rezultātā tie 60 cm tā arī netika samērcēti, vien virsējā kārta, kas pirmajā siltuma vilnī un vējos izgaisa nebūtībā. Augustā pēc siltuma viļņa situācija bija katastrofāla. Bet nedēļas iet, sausums turpinās un ja tā līdz oktobrim?… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

      Ielādē...
  8. 18.08.2015 16:32

    Nakts rekordauksta, jau pēc 2.00 zem +10, bet min. temp. +8*C. Salnas vismaz šonakt nav bijušas, bet tuvākajās naktīs (šonakt Vidzemes augstienē, naktī uz ceturtdienu - jau arī citur, tostarp Līvānu pusē) ir visai iespējamas. Nedēļas nogalē naktis atkal siltākas kļūs.
    Diena, lai arī saulaina, taču vējaina, vējš no ZA, pārsvarā mērens, bet brīžiem arī visai stiprām brāzmām uzpūš. Un tas visu siltumu, cik nu vēl tā palicis, sadzinis šoreiz uz Kurzemes piekrasti, spriežot pēc kartēm. Manā pusē pavisam nekas nav palicis - šodien pat pēcpusdienā temperatūra vien brīžiem tuvojas +18*C, paretam ar lielām pūlēm pievelkoties līdz +18,5*C (vairāk nav bijis), bet šobrīd tikai +17,6*C. Debesis gandrīz skaidras, vien paretam šur tur balti mazi mākonīši. Labi, ka saulains, jo tas palīdz kaut cik siltumu uzturēt, bet ēnā un vējā tāpat ir auksti... Taču prognozes rāda, ka turpmāk ar katru dienu mazliet siltāks, bet nedēļas nogalē atgriezīsies vismaz +25*C! Lai notiek tā! :)

    Ielādē...
  9. 18.08.2015 19:22

    Vējš brāzmains, dzesē vairāk kā iepriekšējās dienās. Ēnā tīri pavēsi. Termometrs arī rāda knapus +18 grādus. Liekas, šogad būs jāpietiek ar tām dažām siltajām dienām, kas bija. Drusku uztrauc sausā prognoze. Labības vācējiem gan labi, bet visam, kas vēl briest un gatavojas, mitruma manāmi pietrūkst.

    Ielādē...
  10. 18.08.2015 00:33

    Man ir aizdomas , ka meteolapa administrācijā apzināti aizslēdza iespēju izteikt viedokli attiecībā uz lietotājā "'gaiss" pamatotiem zinātniskiem faktiem, tādejādi Jūs liedzāt citādi domājošam cilvēkam izteikties savadāk nekā ""ierastie ikdienas meteolapa.lv " komentētāji un apmeklētāji. Jā protams, ja katrs personīgi uztvers interneta vides rakstveidas agresīvus viedokļu saspīlējumus, tad tas nav nopietni manuprā no lietotājā puses. Protams, piekrītu, ka ikvienam ir brīva iespēja virtuāli izteikties, bet izturēties ar cieņu pret cita viedokli bez agresīvas ''visszinības izrādīšanas". Es domāju, ka meteolapa ir jābut izglītojošai meteorloģisko procesu interneta vietnei, nevis tikai virspusēji atskatīties uz skaitlīšiem termometra mērītāja virzienā, bet gan skaidrāk paskaidrot citiem līdzcilvēkiem un DaBas draugiem par meteorloģisko mēr… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...
    1. 18.08.2015 01:03

      Tā jau ir "100 gadu" veca diskusija. Varam dalīties ar meteo zināšanām- nebraucot citiem virsū.

      Ielādē...
    2. 18.08.2015 01:28

      Pirmkārt, "dūmaka" un "gaiss" ir viena un tā pati persona, un arī tie nav šīs personas vienīgie "vārdi", zem kuriem tā Meteolapā ir komentējusi... Manuprāt, tieši spēja izturēties ar cieņu pret citiem diskusiju dalībniekiem un viņu viedokļiem arī ir šīs personas Ahilleja papēdis. Ar agresiju, cinismu un pārspīlētu uzbāzību ne pie kādām labām vērtībām netiks neviens.
      Otrkārt, interneta vide ir ļoti dažāda... Bez šaubām, netrūkst arī tādu portālu un lapu, kurās agresīvi un aizskaroši komentāri ir ikdiena un "normāla lieta", valda negatīvisms un varbūt pat savstarpēja lamāšanās, taču tādas vietnes mani neinteresē. Lai tajās sērfo negatīvisti un citi, kam patīk tādas lietas darīt. Tajā pašā laikā ir daudz arī tādu, kur komentētāji ciena viens otru, kā Meteolapā visu laiku bijis, ja neskaita augstāk minētās personas periodiskos "izgājienus… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

      Ielādē...
      1. 18.08.2015 08:32

        Es tikai par.

        Ielādē...
    3. 18.08.2015 10:43

      Šobrīd neesmu par "gaisa"(dūmakas) izbanošanu, jo reizēm viņš te dod visai interesantu un noderīgu informāciju, viņam arī ir savs pamatots un atškirigs redzejums uz meteo lietam, ko inreresanti palasīt. Problēma: bieži vien viņš personigi aizskar un aizvaino meteolapas lietotājus un jasaprot, ka nekas jau tajā jomā nemainīsies... Administrācijai ir dilemma...

      Ielādē...
      1. 18.08.2015 10:55

        (offtopiks, bet...) Līdz šim neesmu skaidri izteicies par šo kārtības jautājumu. Jāpacenšas to darīt tagad vienreiz par visām reizēm. Esmu Meteolapas administrācijas pusē- kas saistās ar dalībnieku uzvedības jautajumiem. "Dūmaka", tpū... "gaiss" aktualizē šo lietu. Jau Meteolapas kārtības rullī ir sacīts par aizskarošu komentāru lietošanu. Katram no mums ir jāsaprot tā "sarkanā līnija", kas atdala normalas diskusijas no uzbraucieniem. Šeit tomēr ir jāvalda mieram, saticībai un normālām sarunām.

        Ielādē...
        1. 18.08.2015 11:40

          !00% piekrītu.

          Ielādē...
        2. 18.08.2015 13:18

          Eh, neviens nesaprot cēloņus. Man nav ne mazākās vēlmes ko rakstīt. Tiešām tik grūti saprast? Lasu Meteolapu gadiem un brīžiem krājas dažu labu NEADEKVĀTUMS un tad ar milzīgu piepūli piereģistrējos - katru reizi vajag citu e-pasta adresi, tikai lai izteiktu savu sāpi, vēl jo vairāk, ka, gadiem lasot Meteolapu, kļuvis skaidrs, ka tieši sāpju izkliegšana ir šīs vietnes sūtība. Tāpēc beidziet apspriest mani, bet gan beidzot piedomājiet, ko rakstāt, jo tad es pazudīšu uz visiem laikiem! Starp citu, savu mērķi allaž esmu norādījis - ja reiz Meteolapa ir publiska, nevis slēgts sienas mērītāju klubiņš, tad tur sastopamajai informācijai ir jāpaceļas nu kaut nedaudz augstāk. Tak parastā tauta šeit ieskatās. Un cilvēkiem no malas šeit rakstītais var likties tuvāks patiesībai, kā tas faktiski ir. Esmu pret demagoģiju, apzinātu dezinformāciju.
          Jūs pat neapzināties, kādu pienesumu sabiedrībai… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

          Ielādē...
      2. 18.08.2015 15:48

        Vai ir zināms, ka viņš nevis viņa? Man gan tas rudens mušas uzmācīgums vairāk atgādina sievieti. Kopš šī persona te atkal raksta savus patiešām uzbrūkošos komentārus, vispārējā atmosfēra kļuvusi ļoti nepatīkama.

        Ielādē...
        1. 18.08.2015 15:57

          Esmu transene. Un nepatīkami bija arī man, taču visus šos gadus. Ir risinājums. Meteolapas foruma daļu padarīt neredzamu nereģistrētajiem lietotājiem. Es pat ārzemēs lasīju Meteolapu - lai uzzinātu, kas Latvijā darās. Nu un šie nebeidzamie vaidi par svelmi un sausumu radīja skaudību - planētas karstuma centrs atrodas Latvijā. Persijas līcis kaunīgi nobāl šejienes priekšā.

          Ielādē...
    4. 18.08.2015 21:30

      Piekrītam, ka meteolapa.lv ir jābūt arī izglītojošai vietnei un šobrīd šis mērķis ir ļoti tālu no vēlamā. Taču iknedēļas atskats uz laika apstākļiem "aktuālā situācija" nav domāta, lai tajā strīdētos par zinātniskiem faktiem.

      Ja reiz personai ir šādas zināšanas - apsveicami, taču tās vajag izmantot produktīvi. Konkrētā persona gan ir vairākkārt norādījusi, ka tai nav vēlmes un intereses piedalīties lapas satura veidošanā. Ērtāk taču ir vienkārši noliegt citu uzrakstīto, vai ne?

      Ielādē...
  11. 18.08.2015 21:36

    Kontinentālais klimats pat piejūrā atnācis. Saulkrastos šodien no rīta pulksten 7 no rīta pie loga tikai +7, pēcpusdienā iesila līdz +20, bet ZA vēkam pūšot brāzmās 8 - 10 m/s silts likās tikai saulē. Neesmu kādu laiku tagad pie jūras bijis, bet ūdens temperatūrai pie tik ilgstoša ZA vēja vajadzētu būt zem +10 grādiem. Peldēties jābrauc uz Rīgas līča Kurzemes piekrasti.

    Ielādē...
  12. 18.08.2015 21:57

    pavēsa diena, tik līdz +17, zēģelēja krietns vējelis. Pievakarē no A saradās gana laba mākoņu sega, šobrīd gandrīz skaidra debess, +8 ar tendenci kristies.

    Ielādē...
  13. 18.08.2015 22:00

    Te ir - viens labs video- kas raksturo "microburst" jeb triecienvētru negaisa laikā.

    Ielādē...
  14. 18.08.2015 23:58

    Vakarā vējš norima. Debesis aizvien skaidras. Pēc saulrieta strauji auksts - ap 21.30 vairs +13,6*C, šobrīd +10,3*C.

    Ielādē...
  15. 19.08.2015 00:31

    Vakars bija ļoti vējains un auksts tieši vēja dēļ. Šķiet, ka muguru sapūta. Pēc saulrieta kļuva patīkamāk ZIEMAS apģērbā. Pusnaktī pie koka sienas +11, gaisā +8 (viss jutīgā purna līmenī), uz sausas zemes +7. Rasa zālē ir, bet maza, ko izskaidro gaisa relatīvais mitrums pie koka sienas tikai 50%. Tātad milzīgs potenciāls gaisam atdzist, jo pat rasas punkta temperatūra ne vienmēr ierobežo atdzišanu - daži grādi nakts laikā smuki nokrīt kopā ar rasas p. t. Un ir pilnīgs bezvējš, kas arī veicinās spēcīgu atdzišanu ārpus apdzīvotām vietām. Neesmu gluži laukos, bet līdz plašiem klajumiem ne vairāk par 500 m. Nekur neskriešu ar grādrādi roķelē, jo ap 6 izbraukšu, tāpēc mašīna parādīs grādus pa ceļam, kur ir viena no baisākajām vietām civilizētajā Latvijas daļā. Es domāju spēcīgu atdzišanu reljefa pazeminājuma dēļ.

    Ielādē...
  16. 19.08.2015 05:10

    Salnas nav, bet ir vējš pie nieka +3. Dvēseli velk ārā!

    Ielādē...
  17. 19.08.2015 08:00

    Ap 6 rītā +9,8 grādi/visos 3 termometros/,protams rasa un neliels vējiņš.

    Ielādē...
  18. 19.08.2015 09:31

    Šorīt zemākā temp. bikiņ virs +1, bet salnu neatradu. t.co

    Ielādē...
  19. 19.08.2015 09:53

    Patīkams, saulains, mazliet dzestrs rīts. Neredzu salnas nedarbus, par ko tiešām prieks :)

    Ielādē...
  20. 19.08.2015 10:36

    Pēc LVĢMC datiem zāles virskārtā temperatūra vietām (Alūksnē) noslīdēja līdz pat -4 grādiem.

    Tuvākajās naktīs plašākā teritorijā valdīs bezvējš, bet kopējā gaisa masa pamazām kļūs siltāka, tāpēc aukstākā varētu būt šī nakts - uz ceturtdienu, - pēc tam nedaudz siltāks, pēcpusdienās līdz +24..+27 grādiem.

    Ielādē...
  21. 18.08.2015 15:36

    Šorīt vēl salnas nebija, rasa gan. Brīnišķīga, saulaina diena ar patīkamu, atvēsinošu vēju. +20 ēnā. Starp citu, mans termometrs, kā vairumam normālu cilvēku, ir novietots pret logu, lai no virtuves varētu apskatīties āra temperatūru. Plus, mīnus pāris grādu man nekādu ģīboni neizraisa, tāpat kā lielākai daļai cilvēces, izņemot dažus īpatņus, kam uz tiem grādiem ir punktiņš. Meteonovērojumu vēsturei tik un tā mūsu amatieru mērījumi neder :)

    Ielādē...
    1. 18.08.2015 16:08

      Tik aukstā vasarā, kad pārsvarā +20 ir nesasniedzami, lasīt, ka Kocēnos ik dienu ir tie +20 (lai gan šodien ne tuvu tie nav bijuši, neskaitot īpašo vietu Stalbē, kas aplami uzkarst), ir kaut kā nepatīkami. Runa nav par grādu desmitdaļām un precizitāti kopumā, bet par to, kā skan -"šovasar pārsvarā bija zem +20" vai "šovasar pārsvarā bija virs +20". Pirmajā gadījumā pat latvietis parastais saprot, ka vasara bijusi nekāda, bet otrajā gadījumā latvietis parastais uzskata, ka viss bijis OK. Baidos, ka pat rekordaukstā vasarā Jums pārsvarā būtu tie +20 pie loga. Vienkāršāk nomest pāris grādus pirms rakstīšanas Meteolapā. Rakstītājiem tas ir vienkāršāk kā lasītājiem, kuriem nākas pārbaudīt pēc kartēm, cik tad īsti bijis Latvijas ārēs. Tikai par to ir runa. Starp citu, normāli cilvēki nefano par meteoroloģiju (viņus vienkārši neinteresē apkārt notiekošais) - meteofa… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

      Ielādē...
      1. 18.08.2015 16:24

        Jūsu viedoklis man ir absolūti vienaldzīgs, varat nepūlēties.

        Ielādē...
        1. 18.08.2015 17:00

          Tad NAV KO ŽĒLOTIES PAR MANU ESAMĪBU ŠEIT! Variet nepūlēties!

          Ielādē...
          1. 18.08.2015 19:07

            Tava esamība ir kā Armadas kuģi no Spānijas

            Ielādē...
            1. 19.08.2015 10:59

              Nu es tos, kas "nefano par meteoloģiju" uzskatu par tīriem homo urbanensis, par tādiem , kas pārāk tālu no dabas. Tie neiet sēņot un ogot, jo mežā jūtas kā uz citas planētas, tie neskatās debesīs, jo pilsētā
              tur tik un tā grūti ko saredzēt, tie ir cilvēki, kuriem "piens no pudelēm, ne no goves pupa"(c)Es tos gan par īsti normāliem negribētu saukt.Jo normāls- ir dabīgs, bet te no dabas ir "čušsssss".

              Ielādē...
  22. 18.08.2015 18:38

    Var jau būt, ka kādam patīk tas, ka atsevišķi komentētāji "pielej eļļu ugunij", bet man lapas gaisotne šķiet tik nepatīkama, ka īpašu vēlmi pievinot tai savas izjūtas un komentārus (vismaz patreiz) neizjūtu.

    Ielādē...
    1. 18.08.2015 19:30

      Piekrītu, pat ļoti. Brīžam gandrīz rodas sajūta, ka atvērušies kādi apollo vai delfu komentāri, ne Meteolapa.

      Ielādē...
    2. 18.08.2015 21:01

      Arī man šādas sajūtas jau labu brīdi. Līdz šim turējos - esmu rūdīts. :)) Un arī teju nelabojams optimists. Savu līdz šim pēdējo komentāru paspēju uzrakstīt, pirms vēl pēdējie izteicieni tapuši. Bet nu pietiek - arī es ņemšu pauzi. Uzturēties sasmakušās telpās nav nekādas patikas. Lai lemj administrācija - veikt telpu vēdināšanu vai...

      Ielādē...
      1. 18.08.2015 21:16

        Es gan nekādas pauzes neturēšu, man ir bieza āda (tiešajā darbā kaislības ir 4x lielākas). Ne tas vien pārdzīvots...

        Ielādē...
        1. 19.08.2015 11:00

          Troļļi.

          Ielādē...
  23. 18.08.2015 21:33

    Domāju, ka diskusijām par lietotāju "gaiss" būtu jāpieliek punkts. Personai ir izteikts brīdinājums, un, ja atkārtoti tiks pārkāpti meteolapa.lv lietošanas noteikumi, konts tiks bloķēts.

    Tāpēc aicinātu rakstīt par tēmu un neiesaistīties citu provokācijās, tādējādi tikai pasliktinot situāciju.

    Ielādē...
    1. 19.08.2015 11:00

      Piedodiet, vispirms nokomentēju, tad izlasīju:)

      Ielādē...
  24. 19.08.2015 11:36

    Kamēr citi šausminās par aukstumu, man tāds temperatūras režims (Rīgā ne tuvu jau salnas nav un nebūs vel ilgi) pilnīgi apmierina un patīk, ir patikami vēss, dienas vidū silts, bet nav karsts, var uzelpot un enerģiski darboties un kusteties, varetu teikt ideals laiks pilsetnieka darba nedēļai. Nu vienīgi ārpus pilsetas lauku rajonos un klajumos vietām uznāk salnas, kas nav labi, bet tur jau pie vainas šis sausais anticiklons ar sausu gaisu, kas naktīs bezvejā strauji atdziest. Būtu vairāk mākoņi, lietus un mitruma- salnas tikpat ka nebūtu iespejamas. Personigi nepatīk vien tas vienmuļais sausums un lietus trukums...

    Ielādē...
  25. 19.08.2015 13:26

    18.8.2015., Rīga. Anticiklons. Dienas laikā gandrīz skaidrs. ZA vējš 1-3-4m/s. Gaisa temperatūra: plkst. 3:00+11; 9:00+16; 15:00+21; 21:00+16.

    Ielādē...