Nedēļa līdz 31.7.16 - silta un mitra, nedēļas nogalē vēsāks un lietaināks

Nedēļa līdz 31.7.16 - silta un mitra, nedēļas nogalē vēsāks un lietaināks

Nedēļa noslēgusies

Kopumā nedēļa aizvadīta ar siltu vai ļoti siltu un dažbrīd pat karstu laiku. Katru dienu kaut vai kaut kur Latvijā lija silto un mitro gaisa masu ietekmē, bet nokrišņu daudzuma sadalījums bija nevienmērīgs, vairāk nokrišņu kopumā bija valsts austrumu daļā. No pirmdienas līdz ceturtdienai Latvijā no dienvidiem bija ieplūdis ļoti silts un karsts gaiss, līdz ar to gaisa temperatūra dienās sasniedza no +22..+24 piekrastēs līdz +25...+29 (lokāli +30...+31) lielākajā valsts daļā. No šīm nedēļas dienā vairāk negaisu bija pirmdien nestabilā gaisa masā un ceturtdien valsti šķērsojot nekonkrētai ciklona aukstajai frontei, otrdien negaisi bija tikai valsts austrumos, bet trešdiena bija nedēļas sausākā diena. Visās dienās visintensīvākie negaisa un lietus mākoņi skāra valsts austrumu daļu. Nedēļas nogalē atradāmies lielākā ciklonu darbības ietekmē, taču gaiss joprojām bija vasarīgi silts un mitrs - dienās gaisa temperatūra sasniedza +20...+26. Ja vēl piektdien bez lieliem nokrišņiem, tad sestdien un svētdien daudzviet bija novērojami lietus un negaisa mākoņi konvekcijas rezultātā, kas nesa īslaicīgus nokrišņus un izpaudās kā ciklona vairākkārtējas aukstās frontes, aiz kurām jau nākošajā nedēļā ieplūda vēsākas gaisa masas.

 Prognoze nedēļai (26.07.)   Pēc ļoti siltas un sutīgas pirmdienas laikapstākļi Latvijā līdz ceturtdienai vēl būtiski nemainīsies.   Otrdien valstī saglabāsies daļēji saulains laiks, negaisi ar pērkona lietusgāzēm attīstīsies valsts austrumu daļā, īpaši dienvidaustrumos. Gaisa temperatūra sasniegs +25...+29, piekrastēs vēsāks.   Naktī uz trešdienu vietām joprojām var izveidoties migla un austrumos iespējams neliels lietus, gaiss atdzisīs līdz +12...+18. Trešdiena iespējams būs nedēļas sausākā diena, jo pirms ciklona gaidāms daļēji saulains laiks un tikai vietām iespējams pavisam neliels lietus, gaisa temperatūra joprojām +22...+29. Dominēs lēns vējš.  Ceturtdienas naktī mākoņu pamazām kļūs vairāk, gaiss atdzisīs līdz +13...+17. Dienas laikā Latviju no DR sasniegs ciklona aukstā fronte, atnesot atkal vēsāku gaisu. Fronte gan būs diezgan lēna un atkal radīs piemērotus apstākļus negaisu attīstībai pēcpusdienā, visvairāk tieši valsts centrālajos rajonos un vēlāk austrumos, īslaicīgi stipri līs un zibeņos, tomēr negaisi kā jau parasti neskars ļoti plašas teritorijas. Dienā pirms aukstās frontes valsts centrālajos un austrumu rajonos vēl +23...+28, bet Kurzemē gaiss jau būs atdzisis līdz +19...+21 (pēc lietus šāda temperatūra gaidāma visā valstī).  Piektdienas naktī un dienā ciklona ietekmē būs daudz mākoņu. Nakts pirmajā pusē valsts austrumos vēl gaidāms lietus, iespējams ar negaisu, bet dienas laikā valstī daudzviet iespējams neliels īslaicīgs lietus, iepūtīs ZR vējš, taču tas nebūs brāzmains. Naktī +13...+18, dienā ap +20...+25.   Brīvdienās Latvijas tuvumā saglabāsies cikloniskā darbība, līdz ar to saglabāsies mēreni silts laiks un brīžiem līs. Jauns, bet ne visai spēcīgs ciklons Latviju no DR sasniegs jau sestdien pusdienlaikā, līdz ar to atkal dienas laikā daudzviet līs, pastāv arī negaisa iespējamība (tiks precizēta vēlāk). Naktī uz svētdienu un svētdien debesis skaidrosies vairāk. Svētdien dienā vien lokāls neliels lietus, toties brāzmaināks DR vējš. Brīvdienu naktīs gaisa temperatūra joprojām +14...+17, dienās ap +20...+24.  Nākamās nedēļas sākumā pašlaik tiek prognozēts jauns ciklons ar lietu no D, DR puses, bet vēlāk tiek prognozēta atrašanās augsta spiediena atzara, kas pārvietosies no DR uz ZA, malā, kamēr uz rietumiem no valsts atradīsies cikloniskā darbība. Kopumā gaidāms atkal mērens siltums, nedēļas beigās valstī var ieplūst siltākas gaisa masas.

Uzmanību! Atcerieties, ka uz laikapstākļu prognozēm nedēļai pilnībā nevar uzticēties!

ATSKATS UZ JAU AIZVADĪTAJĀM DIENĀM

Pirmdiena, 25.jūlijs

Nestabilā meteoroloģiskajā situācijā, kad paaugstināta spiediena apgabals (anticiklons BURKHARD) ir ar centru tuvumā Latvijai, taču anticiklons ir vājš un no DDR puses ieplūst ļoti silts/karsts un mitrs gaiss, radot labu "augsni", lai rastos negaisi. Tikmēr uz R un D zema spiediena ieplakas. Naktī spēcīgi pērkona negaisi ar intensīvu zibeņošanu un spēcīgu lietu izveidojās Vidzemes rietumos un visaktīvāk skāra Vidzemes ziemeļus. Dienas laikā veidojās jauni negaisi, daudz to bija valsts dienvidos un austrumos (Zemgalē, Vidzemē, Latgalē). Pēcpusdienā visaktīvākie negaisi skāra Sēliju un Vidzeme, taču dažāda stipruma negaisi bija arī citviet Latvijā, izņemot lielāko daļu Kurzemes, vēlākā vakarā tie pārsvarā tikai valsts austrumos. Rīgas tuvumā negaisiem dienas laikā patraucēja jūras brīze. Gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu, kad daudzviet veidojās migla un dūmaka, ap +14...+17 grādiem, dienā pārsvarā +25...+29, piekrastēs +22...+23.

Otrdiena, 26.jūlijs

Izplūdušā antciklona BURKHARD ietekmē, no D, DR puses turpina ieplūst ļoti silts un mitrs gaiss ciklona ZILJANA frontālās sistēmas priekšā. Visas diennakts garumā vairāk mākoņu bija valsts austrumu pusē, kur veidojās pērkona lietusgāzes, nesot zibeņošanu un īslaicīgu stipru lietu. Pārējā valstī daļēji saulains un tikai pavisam lokāli nelieli nokrišņi no lielākiem gubumākoņiem, vakarpusē mākoņu bija mazliet vairāk. Naktī uz otrdienu minimālā temperatūra +12...+17, dienā +24...+29, piekrastēs vietām +22...+23.

 

Trešdiena, 27.jūlijs

Aiz izjukušas ciklona ZILJANA aukstās frontes, kas izpaudās kā lielāka mākoņainība naktī, kaut kā ausktā fronte tā vairs nepastāvēja, jo neatnesa aukstāku gaisu. Dienas gaitā laikapstākļus vairāk noteica vājais antciklons BURKHARD, atradāmies tā ietekmes zonas ZR malā. Diena valsts lielākajā daļā kopumā daļēji saulaina, valsts austrumos lielāki gubumākoņi nesa nelielu īslaicīgu lietu. Naktī gaiss atdzisa līdz +14...+18, diena karsta - pārsvarā +26...+29, tikai piekrastēs +23...+24.

Ceturtdiena, 28. jūlijs

Pēc mierīgas nakts, kad gaiss atdzisa līdz +12...+17 (Rīgas centrā +19) dienā atradāmies nestabilā gaisa masā ciklona ARVENN ietekmē  (Latviju šķērsoja ciklona aukstā fronte), kas radīja piemērotus apstākļus negaisu attīstībai. Dienas gaitā, jau sākot no agra rīta Kurzemē, sāka attīstīties pirmā negaisu fronte, kas gan pilnvērtīgāka attīstījās tikai Zemgalē un pie Rīgas, līdz ar to intensīvākā zibeņošana un negaiss ar īslaicīgām stiprām vēja brāzmām skāra gandrīz visu Zemgali, Vidzemes rietumus un īpaši valsts dienvidaustrumu daļu. Vēlāk pēcpusdienā, kad visu valsti bija šķērsojusi pirmā negaisu fronte, veidojās jauna neliela negaisu fronte Kurzemē, bet atkal pamatīgāki negaisi skāra Sēliju, valsts dienvidaustrumus. Vakarpusē nelielāki negaisi atkal skāra arī Vidzemes rietumus un ziemeļrietumus šaurā joslā. Dienas gaitā visvairāk nokrišņu kopumā bija Ziemeļkurzemes piekrastē, Zemgales vidienē, Sēlijā un Latgales dienvidos, kā arī šaurā joslā Vidzemes rietumu un ziemeļu daļā. Gaisa temperatūra dienas gaitā bija svārstīga - priekšpusdienā Vidzemē un Latgalē gaisa temperatūra pirms negaisiem sasniedza +26...+29 (Piedrujā Baltkrievijas pierobežā pie Daugavas līdz +31), bet pēcpusdienā valstī gaisa temperatūra kopumā bija apmēram +20...+25, līdz ar to bija noslēdzies nelielais karstuma vilnis.

   

Piektdiena, 29.jūlijs

Pēc ceturtdienas negaisiem ARVENN ciklona aukstās frontes ietekmē atradāmies ciklona aizfrontē nelielā augsta spiediena apgabalā, taču pati ciklona aukstā fronte saglabājās tuvumā valsts austrumu robežai. Naktī vēl saglabājas liela mākoņainība no aizejošā ciklona, gaiss atdziest līdz +12...+18, bet rīta pusē pamazām skaidrojas un diena daļēji mākoņaina, bez būtiskiem nokrišņiem, vien Rīgu no rietumiem vakarā sasniedz lokāls lietus mākonis, valsts dienvidaustrumu pierobežas tuvumā atrodas negaisi, kas neskar Latvijas teritoriju. Dienā maksimālā gaisa temperatūra sasniedza +21...+26.

 

Sestdiena, 30.jūlijs

Atradāmies nenoteiktā meteoroloģiskajā situācijā ar siltu un mitru gaisu starp ciklonu ARVENN un pajukušo ciklonu BRIGITTE. Naktī un no rīta ARVENN ciklona oklūzijas fronte atradās tuvu valsts ziemeļaustrumiem, tur atnesot ilgstošāku lietu. Šādā situācijā (silts un mitrs gaiss zema spiediena ieplakā) visas dienas gaitā visā Latvijā veidojās lietus mākoņi, kas nesa īslaicīgu spēcīgu lietu, vietām bija novērojams arī negaiss. Taču kopumā lokālie lietus un negaisa mākoņi neaptvēra pilnīgi visu valsts teritoriju un atnesa arī nevienmērīgu nokrišņu sadalījumu, kopumā visvairāk lietus tika augstienēm. Starp lietus mākoņiem uzspīdēja arī saule, kas pēc nakts ar minimālo temperatūru +11...+17 gaisu dienā uzsildīja līdz pat +22...+26.

 

Svētdiena, 31.jūlijs

Dienas gaitā valsti no rietumiem šķērsoja atkārtota ciklona ARVENN/BRIGITTE aukstā fronte, kas sākot no Kurzemes rīta pusē atkal nesa īslaicīgus stiprus nokrišņus un zibeņošanu, taču mazākā apmērā kā sestdien. Pēcpusdienā fronte, kas izpaudās īslaicīga stipra lietus veidā, jau bija šķērsojusi Kurzemi un valsts centrālos rajonus. Aiz tās kopumā daļēji saulains laiks bez nokrišņiem pavisam nelielā augsta spiediena atzarā pirms neliela dienvidu ciklona, kas laikapstākļus ietekmēja nākamajā dienā. Pēc diezgan siltas nakts ar +14...+16 (vietām piekrastē līdz +18) dienā gaisa temperatūra sasniedza +20...+25.

 

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 26.07.2016 08:07

    Pirmdiena 26.7.2016. Rīga, nestabila gaisa masa.

    Naktī neliela ci mākoņainība, rīts sutīgs un ar ugunsgrēka dūmiem pie debesīm (dūmi nāk garo ceļu no Sibīrijas). Priekšpusdienā uz DA-D pusi sāk rasties izteikti gubumkoņi, kas ap 15:00 saveidojās par cb padebešiem, bija dzirdami 12 perkoni. Pievakarē no DA puses nāca ci “laktas”, bet pirms saulrieta ap 19:30 arī neliels negaisiņš uznāca. Pievakarē DA pusē- atkal daži pērkoni, bet uz galvas atnāca lietusbrāzmas. Kas mēreni uzlija, bet pilināja vēl līdz saulrietam. Kad šie mākoņi izlija. Pirms pusnakts atkal ir skaidrs. Mainīgs vējš 1m/s, pievakarē jūras brīze 1-2m/s, pie vakara negaisa D vējs 3-5m/s dažā brāzmā. Gaisa temperatūra: plkst. 3:00+15; 9:00+18; 12:00+23; 15:00+26; 18:00+22; 21:00+22; 23:30+17.

    Ielādē...
  2. 26.07.2016 10:17

    Pa nakti izdevās māju izvēdināt līdz normālai t, arī šonakt bija migla, bet salīdzinoši mazāka kā iekšējā naktī, nu jau atkal sākas tveice. No rīta uz stundiņu aizskrēju līdz mežam mellenēs, sviedri lija aumaļām, vēlāk nav ko domāt dzīvoties pa mežu, var dabūt karstumdūrienu un arī dunduri neliek mierā.

    Ielādē...
  3. 26.07.2016 10:28

    kopš kādiem četriem rītā pāri pārgāja jau 3 pamatīgi gāzieni ar dažiem zibeņiem un nekaitīgu ducināšanu piedevās (Žīguros viens esot rūcis nopietnāk). ŠObrīd viegli pilina atkal.
    Naktī bija visai iespaidīgs zibeņs plaiksnījumu šovs R, DR pusē praktiski bez skaņas, brīžam viegla rūkāšana bija sadzirdama. Pusnaktī sacēlās vējiņš.

    Ielādē...
  4. 26.07.2016 13:52

    Naktī lija vismaz līdz 5.00, kad pārstāja, nesagaidīju. Arī pērkoni diezgan ilgi tālumā ducināja. Rīts apmācies, bija vēl nedaudz uzlijis, tomēr ap pusdienlaiku skaidrojās. Tagad Saule spīd no dūmakainām debesīm, bet apkārt grozās arī dažādi gubu mākoņi. Pagaidām gan tie neizskatās pēc tādiem, kas varētu lietu nest, un labi vien ir - naktī piegāza pamatīgi, tuvējās ielas rīta pusē pludoja. Tagad gan atkal viss sauss, bet nu uz dārziem un laukiem jau tā diezin vai ir... Bet mākoņi nevienam atļauju neprasīs, nāks un ies, kur labpatiks. :))
    Pašlaik jau karsts un sutīgs, lai gan no vakardienas grādiem pagaidām atpaliek. Šobrīd +25,5°C, spiediens 763,5 mm, mitrums 75%, vēja nav.

    Ielādē...
  5. 26.07.2016 16:37

    Spīd saule, liela sutoņa, apkārt grozās lietusmākoņi, +28 grādi.

    Ielādē...
  6. 26.07.2016 19:45

    Pēcpusdienā karstums tikai ņēmās spēkā, aizvien bezvējš un baigi sutīgs. Temperatūra pārsvarā ap +28, brīžiem līdz +29 grādiem, max.t. +29,3°C. Pēc 16.30 no R-DR puses sāka biezēt mākoņi, pirms pieciem Saule paslēpās. Šķita, ka mākoņi veidojās uz vietas netālu uz D-DR. Karstums gan vēl neatkāpās, pirms 17.30 vēl +27,3°C. Taču tad mākonis laikam sasniedza "īsto" stadiju, pussešos pirmais pērkons, turklāt diezgan tuvs. Un vēl pēc minūtēm 10 klāt arī lietus.
    Lija gk. mēreni, nebija tik stipru gāzienu kā vakar, toties pastāvīgi un apmēram pusstundu ilgi. Pirms 18.00 pērkonu salīdzinoši maz, taču vairāki visai tuvi grāvieni, ka rībēja vien. Negaisa laikā bija sacēlies mērens, brīžiem pat diezgan stiprs vējš. Negaisa lielākā "masa" nogāja pa D malu, aizķēra vien ar malu, līdzīgi kā vakar naktī, bet viss mākonis kopumā aizgāja uz A. Pē… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...
    1. 26.07.2016 20:08

      Rīgā no negaisa ne smakas, saulains un karsts, +27 grādi.

      Ielādē...
  7. 26.07.2016 20:11

    Šodien it kā jauka diena. Pēcpusdienā ziemeļu pusē pacēlās milzīgs Cb ar laktu, bet aizpeldēja projām. Blitzortung deva ziņu tikai par pāris zibeņiem no tā. Nenormāls gaisa mitrums. No rīta uz betona izlietais ūdens līdz vakaram tā i neizžuva. Pietika tikai pakustēties - par kaut kādu fizisku darbu pat nerunājot - kad jau peldi sviedros.
    No pūžņiem sāk izlidot skudras.

    Ielādē...
    1. 26.07.2016 20:41

      Rīgā šīs skudras otro dienu lidinās nenormālos daudzumos.

      Ielādē...
      1. 26.07.2016 20:56

        Nu, mums te, ziemeļu galā viss vienmēr mazliet vēlāk.
        Vakars pilnīgi skaidrs un rāms.

        Ielādē...
  8. 26.07.2016 21:38

    Karsts, sviedrus spiež visu dienu. Patālu austrumu pusē bija saveidojušies augsti gubu mākoņi, pie manis bez lietus.

    Ielādē...
  9. 26.07.2016 21:41

    Pa dienu T* bija uzkāpusi līdz +28*C, bet tad jau par laimi pilnīgo bezvēju bija nomainījis neliels Z puses vējelis. Kaut nedaudz, bet palika vieglāk. Citādi, izej no telpām ārā, bet tur mitrā pirts, pie tam man likās , ka ož pēc veca ugunskura:) Toties nopeldējos Lielupē ( he, he - pie tilta). Siltais ūdens ar vēju tika piedzīts tieši pie "mūsu" krastā. Noteikti bija virs +20*C.
    Šogad skudru īpaši daudz. Arī telpās, pat 2. stāvā nevarēja no tām ne atkauties. Bet spārnotās skudras mums 2 dienas atpakaļ ložņāja pa malu malām. Tagad pēc spietošanas tās no istabām ir pazudušas, tā- ar burvju mājienu-viens, divi ....un nav:)

    Ielādē...
    1. 26.07.2016 22:27

      Unes jau domāju ka man rādās un apstaigāju garsētu meklējot kurš kurina.Varbūt Sibīrijas pelni nāk lejā.

      Ielādē...
  10. 26.07.2016 22:53

    Kad šitas murgainais laiks beigsies ??... Es nevarētu dzīvot ekvatoriālajā klimatā... Nu, tuksnesī, arī, protams, nē... Kartupeļos un tomātos šitais pūdētājs jau ieperinājis lakstu puvi, sīpoliem arī laksti pelēki...
    Rīta lējiens - pie 20 mm. Dienas turpinājums: kā visas iepriekšējās dienas. Iztika bez lietus.
    ŠObrīd +18, debesis viegli piemākušās.

    Ielādē...
  11. 26.07.2016 23:37

    Izdevās iefilmēt- kādu dzīvību Rīgas 2.Meža kapos.

    Ielādē...
  12. 26.07.2016 23:41

    Njā, kad beigsies šis murgains laiks... Tikai mūsu pusē ir savādāk un no lietus tikpat ka nekā, negaisi tapat nerādās mūsu tveicīgajā betona/asfalta tuksnesī:( Šodien nekadu ceribu un kaut ko sološu mākoņu pie debesīm, karstums dienas 2 pusē līdz +28 enā, izcukota diena... Vienīgais labums vakarā pie jūras, udens silts, bet dziļakos udeņos pa apakšu aukstais slānis... Ap saulrietu nāca patumši gubumākoņi no līča, tomer lidz lietus stadijai netika, sarkanasaule sedās biezā dumakā. Rīt pie mums vel viena karsta diena bez ceribam uz negaisiem, soreiz pat prognozēs...

    Ielādē...
  13. 27.07.2016 00:22

    Pēc pievakares negaisa vakars mierīgs, skaidrs, saulains. Uz nakti atkal bezvējš. Ilgi silts, 22.20 vēl +20*C, pusnaktī +18,5*C, pašlaik tikpat. Nakts čirkstinātāju arī pilsētā pilns. Man gan šāds laiks tīri labi patīk, jo izrādās, ka pat vakarnakts ilgais, lielais lējiens dārzam nav bijis par daudz, viss labi sasūcies. :) Katrā ziņā daudz labāk nekā pelēks aukstums ar vējiem un sīku lieteli piedevām. :))

    Ielādē...
  14. 27.07.2016 01:50

    26. jūl. no rīta t. +15*. Apmācies un neliela migla. Spiediens 765 mm. Drīz skaidrojās. Dūmaka. Zemie gubu mākoņi. Pēcpusdienā t. +28*. Lēns, grozīgs vējš. Pievakarē no R puses tuvojās gubu mākoņu sabiezējumi. Lieli gubu mākoņi. Tomēr pērkons neveidojās. Lietus gan bija redzams. Mums netika. Pašlaik t. +19,2*. Spiediens 763 mm, krīt.

    Ielādē...
  15. 27.07.2016 09:13

    Otrdiena 27.7.2016. Rīga, nestabila gaisa masa.

    Naktī neliela mākoņainība, jau no rīta sitīgs- saule ir ugunsgrēku dūmakā. Dienas laikā uzradās gubumakoņi, vairak DA-D-DR pusē, ap un pēc saulrieta no DR puses progresē augstie gubumākoņi. Kas gan nekādus nokrišņus nenes. Mainīgs vējš 1-2m/s, vakarā bezvējš. Gaisa temperatūra: plkst. 3:00+16; 9:00+17; 12:00+20; 15:00+27; 18:00+25; 21:00+22; 23:30+18.

    Ielādē...
  16. 27.07.2016 19:44

    Ļoti silts, dienvidū ap +28*C. Labi, ka ir mākonīši un vējiņš. Ūdens Lielupē arī apm. līdz 1m dziļumā ir kā piens, bet dziļāk- auksts. Jāpeld pa virsū:))

    Ielādē...
  17. 27.07.2016 19:47

    Rītā brīžiem neliela migla, bet kopumā saulains. Ilgi bezvējš, tuvāk dienas vidum neliels vējiņš parādījās. Karsts jau dienvidū, 13.00 +26,3*C, bet pēc 14.00 jau pāri +27, vēlākā pēcpusdienā +28...+29*C un vairāk, brīžiem gandrīz līdz +30 - max.t. +29,9*C. Labi, ka neliels vējš pūta, taču brīžos, kad tas norima, kā arī aizvējā, karsēja kā uz pannas. :)
    Debesīs pēcpusdienā Saule un gubu mākoņi, taču šodien negaiss izpalika, kaut gan vēlā pēcpusdienā un pievakarē A-DA pusē vairāki tīri iespaidīgi mākoņkalni parādījās, kaut kas līdzīgs laktām. Pēc 18.00 karstums pamazām atslābst, taču līdz vēsumam vēl tālu, pašlaik +26,6*C. Turklāt jau kādu brīdi atkal iestājies bezvējš, bet debesis gandrīz skaidras. Tās arī daudz dzidrākas nekā iepriekšējās dienās, kad visu laiku dūmaka bija. Spiediens īpaši nemainās, 763 mm.

    Ielādē...
  18. 27.07.2016 22:30

    maķenīt ciešamāka diena salīdzinājumā ar iepriekšējām. T +27, bet laikam jau kādu % mazāks mitrums. Daudz saules, īpaši uz pēcpusdienu. Šodien bez lietus neiztika, ap 2iem uztaisīja rasu, un atkal viss mikls. Jā, debesis skaidrākas. Šobrīd pat pilnīgi skaidras, +19.

    Ielādē...
  19. 27.07.2016 22:31

    Silta diena, bet mazāk sutīga par vakardienu.

    Ielādē...
  20. 27.07.2016 22:39

    Labs laiks Rīgā, vasarīgs, bez lietus, maksimums tieši 27 grādi.

    22:59: Šodien Islandes galvaspilsētā Reikjavīkā termometra stabiņš pakāpies virs 21 grāda!

    Ielādē...
  21. 27.07.2016 23:44

    Rīt varētu būt negaisaina diena- interesanta no meteo vērošanas viedokļa.

    Ielādē...
  22. 28.07.2016 00:01

    Vel viena karsta un sausa diena ir pievarēta... Dabuju strādat augšstāva nevedināmās telpās, sviedri lija aumalām, vakarā galvassapes klāt. No negaisiem protams ne miņas, sausums pastiprinās.
    Cerams, rīt viss mainīsies uz labo pusi un laikapstakļi būs interesantāki.

    Ielādē...
  23. 28.07.2016 01:01

    Vakars ļoti silts, gaiss ilgi negrib atdzist, vēl pusnaktī +20,6*C, pat pašlaik +19,9*C. Nejūt ne mazāko vēsumu, istabās pāri +26, šovakar nevar nodzīt lejā. Spiediens nemainās, aizvien 763 mm. Aizdomas, ka debesis vismaz daļēji apmākušās. Totāls bezvējš.

    Ielādē...
  24. 28.07.2016 01:38

    27. jūl. agri no rīta bija palnīgi skaidrs ar nelielu dūmaku, bet drīz no ZR puses lēni uznāca no sākuma plāni, bet vēlāk biezāki, zemi slāņu mākoņi. T. bija +17*. Spiediens 764 mm. Lēns vējš vai bezvējš. Priekšpusdienā zemie slāņu mākoņi pacēlās augstāk un pārvērtās par gubu mākoņiem. Pēcpusdienā debesīs gubu mākoņi 4 balles. T. pacēlās līdz +27*. Vakarā gubumākoņu palika mazāk. R-ZR pusē plāni spalvu mākoņi un zemāku gubmākoņu joslas. Pašlaik t. +19,5*. Spiediens 763 mm, krīt.

    Ielādē...
  25. 28.07.2016 06:30

    Labrīt, kamēr Rīgā ir skaidrs laiks- tikmēr Pāvilostas webkamerā jau redzams kas negaisam līdzīgs.

    06:33: Tāpatās arī - Liepājas liedagā.

    Ielādē...