Nedēļa līdz 31.7.16 - silta un mitra, nedēļas nogalē vēsāks un lietaināks

Nedēļa līdz 31.7.16 - silta un mitra, nedēļas nogalē vēsāks un lietaināks

Nedēļa noslēgusies

Kopumā nedēļa aizvadīta ar siltu vai ļoti siltu un dažbrīd pat karstu laiku. Katru dienu kaut vai kaut kur Latvijā lija silto un mitro gaisa masu ietekmē, bet nokrišņu daudzuma sadalījums bija nevienmērīgs, vairāk nokrišņu kopumā bija valsts austrumu daļā. No pirmdienas līdz ceturtdienai Latvijā no dienvidiem bija ieplūdis ļoti silts un karsts gaiss, līdz ar to gaisa temperatūra dienās sasniedza no +22..+24 piekrastēs līdz +25...+29 (lokāli +30...+31) lielākajā valsts daļā. No šīm nedēļas dienā vairāk negaisu bija pirmdien nestabilā gaisa masā un ceturtdien valsti šķērsojot nekonkrētai ciklona aukstajai frontei, otrdien negaisi bija tikai valsts austrumos, bet trešdiena bija nedēļas sausākā diena. Visās dienās visintensīvākie negaisa un lietus mākoņi skāra valsts austrumu daļu. Nedēļas nogalē atradāmies lielākā ciklonu darbības ietekmē, taču gaiss joprojām bija vasarīgi silts un mitrs - dienās gaisa temperatūra sasniedza +20...+26. Ja vēl piektdien bez lieliem nokrišņiem, tad sestdien un svētdien daudzviet bija novērojami lietus un negaisa mākoņi konvekcijas rezultātā, kas nesa īslaicīgus nokrišņus un izpaudās kā ciklona vairākkārtējas aukstās frontes, aiz kurām jau nākošajā nedēļā ieplūda vēsākas gaisa masas.

 Prognoze nedēļai (26.07.)   Pēc ļoti siltas un sutīgas pirmdienas laikapstākļi Latvijā līdz ceturtdienai vēl būtiski nemainīsies.   Otrdien valstī saglabāsies daļēji saulains laiks, negaisi ar pērkona lietusgāzēm attīstīsies valsts austrumu daļā, īpaši dienvidaustrumos. Gaisa temperatūra sasniegs +25...+29, piekrastēs vēsāks.   Naktī uz trešdienu vietām joprojām var izveidoties migla un austrumos iespējams neliels lietus, gaiss atdzisīs līdz +12...+18. Trešdiena iespējams būs nedēļas sausākā diena, jo pirms ciklona gaidāms daļēji saulains laiks un tikai vietām iespējams pavisam neliels lietus, gaisa temperatūra joprojām +22...+29. Dominēs lēns vējš.  Ceturtdienas naktī mākoņu pamazām kļūs vairāk, gaiss atdzisīs līdz +13...+17. Dienas laikā Latviju no DR sasniegs ciklona aukstā fronte, atnesot atkal vēsāku gaisu. Fronte gan būs diezgan lēna un atkal radīs piemērotus apstākļus negaisu attīstībai pēcpusdienā, visvairāk tieši valsts centrālajos rajonos un vēlāk austrumos, īslaicīgi stipri līs un zibeņos, tomēr negaisi kā jau parasti neskars ļoti plašas teritorijas. Dienā pirms aukstās frontes valsts centrālajos un austrumu rajonos vēl +23...+28, bet Kurzemē gaiss jau būs atdzisis līdz +19...+21 (pēc lietus šāda temperatūra gaidāma visā valstī).  Piektdienas naktī un dienā ciklona ietekmē būs daudz mākoņu. Nakts pirmajā pusē valsts austrumos vēl gaidāms lietus, iespējams ar negaisu, bet dienas laikā valstī daudzviet iespējams neliels īslaicīgs lietus, iepūtīs ZR vējš, taču tas nebūs brāzmains. Naktī +13...+18, dienā ap +20...+25.   Brīvdienās Latvijas tuvumā saglabāsies cikloniskā darbība, līdz ar to saglabāsies mēreni silts laiks un brīžiem līs. Jauns, bet ne visai spēcīgs ciklons Latviju no DR sasniegs jau sestdien pusdienlaikā, līdz ar to atkal dienas laikā daudzviet līs, pastāv arī negaisa iespējamība (tiks precizēta vēlāk). Naktī uz svētdienu un svētdien debesis skaidrosies vairāk. Svētdien dienā vien lokāls neliels lietus, toties brāzmaināks DR vējš. Brīvdienu naktīs gaisa temperatūra joprojām +14...+17, dienās ap +20...+24.  Nākamās nedēļas sākumā pašlaik tiek prognozēts jauns ciklons ar lietu no D, DR puses, bet vēlāk tiek prognozēta atrašanās augsta spiediena atzara, kas pārvietosies no DR uz ZA, malā, kamēr uz rietumiem no valsts atradīsies cikloniskā darbība. Kopumā gaidāms atkal mērens siltums, nedēļas beigās valstī var ieplūst siltākas gaisa masas.

Uzmanību! Atcerieties, ka uz laikapstākļu prognozēm nedēļai pilnībā nevar uzticēties!

ATSKATS UZ JAU AIZVADĪTAJĀM DIENĀM

Pirmdiena, 25.jūlijs

Nestabilā meteoroloģiskajā situācijā, kad paaugstināta spiediena apgabals (anticiklons BURKHARD) ir ar centru tuvumā Latvijai, taču anticiklons ir vājš un no DDR puses ieplūst ļoti silts/karsts un mitrs gaiss, radot labu "augsni", lai rastos negaisi. Tikmēr uz R un D zema spiediena ieplakas. Naktī spēcīgi pērkona negaisi ar intensīvu zibeņošanu un spēcīgu lietu izveidojās Vidzemes rietumos un visaktīvāk skāra Vidzemes ziemeļus. Dienas laikā veidojās jauni negaisi, daudz to bija valsts dienvidos un austrumos (Zemgalē, Vidzemē, Latgalē). Pēcpusdienā visaktīvākie negaisi skāra Sēliju un Vidzeme, taču dažāda stipruma negaisi bija arī citviet Latvijā, izņemot lielāko daļu Kurzemes, vēlākā vakarā tie pārsvarā tikai valsts austrumos. Rīgas tuvumā negaisiem dienas laikā patraucēja jūras brīze. Gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu, kad daudzviet veidojās migla un dūmaka, ap +14...+17 grādiem, dienā pārsvarā +25...+29, piekrastēs +22...+23.

Otrdiena, 26.jūlijs

Izplūdušā antciklona BURKHARD ietekmē, no D, DR puses turpina ieplūst ļoti silts un mitrs gaiss ciklona ZILJANA frontālās sistēmas priekšā. Visas diennakts garumā vairāk mākoņu bija valsts austrumu pusē, kur veidojās pērkona lietusgāzes, nesot zibeņošanu un īslaicīgu stipru lietu. Pārējā valstī daļēji saulains un tikai pavisam lokāli nelieli nokrišņi no lielākiem gubumākoņiem, vakarpusē mākoņu bija mazliet vairāk. Naktī uz otrdienu minimālā temperatūra +12...+17, dienā +24...+29, piekrastēs vietām +22...+23.

 

Trešdiena, 27.jūlijs

Aiz izjukušas ciklona ZILJANA aukstās frontes, kas izpaudās kā lielāka mākoņainība naktī, kaut kā ausktā fronte tā vairs nepastāvēja, jo neatnesa aukstāku gaisu. Dienas gaitā laikapstākļus vairāk noteica vājais antciklons BURKHARD, atradāmies tā ietekmes zonas ZR malā. Diena valsts lielākajā daļā kopumā daļēji saulaina, valsts austrumos lielāki gubumākoņi nesa nelielu īslaicīgu lietu. Naktī gaiss atdzisa līdz +14...+18, diena karsta - pārsvarā +26...+29, tikai piekrastēs +23...+24.

Ceturtdiena, 28. jūlijs

Pēc mierīgas nakts, kad gaiss atdzisa līdz +12...+17 (Rīgas centrā +19) dienā atradāmies nestabilā gaisa masā ciklona ARVENN ietekmē  (Latviju šķērsoja ciklona aukstā fronte), kas radīja piemērotus apstākļus negaisu attīstībai. Dienas gaitā, jau sākot no agra rīta Kurzemē, sāka attīstīties pirmā negaisu fronte, kas gan pilnvērtīgāka attīstījās tikai Zemgalē un pie Rīgas, līdz ar to intensīvākā zibeņošana un negaiss ar īslaicīgām stiprām vēja brāzmām skāra gandrīz visu Zemgali, Vidzemes rietumus un īpaši valsts dienvidaustrumu daļu. Vēlāk pēcpusdienā, kad visu valsti bija šķērsojusi pirmā negaisu fronte, veidojās jauna neliela negaisu fronte Kurzemē, bet atkal pamatīgāki negaisi skāra Sēliju, valsts dienvidaustrumus. Vakarpusē nelielāki negaisi atkal skāra arī Vidzemes rietumus un ziemeļrietumus šaurā joslā. Dienas gaitā visvairāk nokrišņu kopumā bija Ziemeļkurzemes piekrastē, Zemgales vidienē, Sēlijā un Latgales dienvidos, kā arī šaurā joslā Vidzemes rietumu un ziemeļu daļā. Gaisa temperatūra dienas gaitā bija svārstīga - priekšpusdienā Vidzemē un Latgalē gaisa temperatūra pirms negaisiem sasniedza +26...+29 (Piedrujā Baltkrievijas pierobežā pie Daugavas līdz +31), bet pēcpusdienā valstī gaisa temperatūra kopumā bija apmēram +20...+25, līdz ar to bija noslēdzies nelielais karstuma vilnis.

   

Piektdiena, 29.jūlijs

Pēc ceturtdienas negaisiem ARVENN ciklona aukstās frontes ietekmē atradāmies ciklona aizfrontē nelielā augsta spiediena apgabalā, taču pati ciklona aukstā fronte saglabājās tuvumā valsts austrumu robežai. Naktī vēl saglabājas liela mākoņainība no aizejošā ciklona, gaiss atdziest līdz +12...+18, bet rīta pusē pamazām skaidrojas un diena daļēji mākoņaina, bez būtiskiem nokrišņiem, vien Rīgu no rietumiem vakarā sasniedz lokāls lietus mākonis, valsts dienvidaustrumu pierobežas tuvumā atrodas negaisi, kas neskar Latvijas teritoriju. Dienā maksimālā gaisa temperatūra sasniedza +21...+26.

 

Sestdiena, 30.jūlijs

Atradāmies nenoteiktā meteoroloģiskajā situācijā ar siltu un mitru gaisu starp ciklonu ARVENN un pajukušo ciklonu BRIGITTE. Naktī un no rīta ARVENN ciklona oklūzijas fronte atradās tuvu valsts ziemeļaustrumiem, tur atnesot ilgstošāku lietu. Šādā situācijā (silts un mitrs gaiss zema spiediena ieplakā) visas dienas gaitā visā Latvijā veidojās lietus mākoņi, kas nesa īslaicīgu spēcīgu lietu, vietām bija novērojams arī negaiss. Taču kopumā lokālie lietus un negaisa mākoņi neaptvēra pilnīgi visu valsts teritoriju un atnesa arī nevienmērīgu nokrišņu sadalījumu, kopumā visvairāk lietus tika augstienēm. Starp lietus mākoņiem uzspīdēja arī saule, kas pēc nakts ar minimālo temperatūru +11...+17 gaisu dienā uzsildīja līdz pat +22...+26.

 

Svētdiena, 31.jūlijs

Dienas gaitā valsti no rietumiem šķērsoja atkārtota ciklona ARVENN/BRIGITTE aukstā fronte, kas sākot no Kurzemes rīta pusē atkal nesa īslaicīgus stiprus nokrišņus un zibeņošanu, taču mazākā apmērā kā sestdien. Pēcpusdienā fronte, kas izpaudās īslaicīga stipra lietus veidā, jau bija šķērsojusi Kurzemi un valsts centrālos rajonus. Aiz tās kopumā daļēji saulains laiks bez nokrišņiem pavisam nelielā augsta spiediena atzarā pirms neliela dienvidu ciklona, kas laikapstākļus ietekmēja nākamajā dienā. Pēc diezgan siltas nakts ar +14...+16 (vietām piekrastē līdz +18) dienā gaisa temperatūra sasniedza +20...+25.

 

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 30.07.2016 16:03

    Pēkšņs masīvs gāziens ar dažiem - pagaidām- nelieliem pērkoniem pa mākoņiem....

    16:09: Viens masīvs zibens spēriens zemē - gan ārpus mana redzes loka.

    16:11: Sanāca pat neliela triecienvētra...

    16:21: Mākonim jau aizejot uz A pusi, sanāca daži neslikti pērkona spērieni, ...

    Ielādē...
  2. 30.07.2016 16:15

    Nesen bija tuvs spēriens, nedaudz pagāza lietus, varbūt vēlāk kaut kas vēl saradīsies. Tagad spīd saule, gaisa temperatūra atkal tuvojas +25 grādiem.

    Ielādē...
  3. 30.07.2016 16:23

    Webkamerā var noķert uz A pusi aizejošo negaisu pie Rīgas.

    16:30: Neliels video no manis- gāziens ap 16:00 Rīgas Z daļā.

    Ielādē...
  4. 30.07.2016 16:33

    Tuvojas ceturtā lietus tūre, šie mākoņi tādi draudīgāki, vairāk rūc, bet izskatās, ka lielums tiks Siguldai, iepriekšējie aizgāja pa Māplils pusi, mums gan arī stūris tika un 15 min riktīgi gāza, pērkoni vairāk pa malām.Ārā+25,7, kā tikai uzspīd saule, viss ātri izgaro, īpaši tas redzams uz asfalta.

    Ielādē...
  5. 30.07.2016 17:18

    Rīts mākoņains, vēlāk saulains ar MMD. Apkārt dažādi mākoņi staigāja, bet kādu laiku visi garām. Neliels vējiņš, silts, pēc pusdienlaika pāri +23°C, ap 14.00 pakāpās līdz +24 grādiem. Bet pēc 14.00 mākoņi no R puses, un pirms 14.30 klāt arī lietus. Lija ne pārāk stipri, bez stipriem gāzieniem, brīžiem vispār tikai nedaudz rasināja. Palaikam nedaudz uzducināja, bet tas viss tālu un neizteiksmīgi. T. nokritās līdz +20. Ilga tas viss nepilnu stundu, pēc 15.30 atkal Saule un strauji silts, drīz pat karsts, +25°C.
    Nesen pa ZR-Z pusi netālu garām pagāja diezgan liels mākonis, vairākkārt paducināja, bet tagad no R puses nāk vairāki it kā nelieli, bet visai augsti mākoņtorņi, daži tāli rūcieni bija, Saule sāk slēpties.Redzēs, kas sanāks. Šobrīd temperatūra +24,1°C, spiediens 757,5 mm.

    Ielādē...
  6. 30.07.2016 20:01

    Virs Kolkas šodien siltā un mitrā gaisa masā labivērojami konvektīvie procesi

    Ielādē...
  7. 30.07.2016 20:05

    Pēc 19.00 R pusē interesantas debesu pārvērtības. Sekoju līdzi "sarkanajā" režīmā, kā teiktu Raitis. :) Veidojās sen neredzētas mākoņu spēles, ieskaitot nelielu sienas mākoni, kas gan aizgāja pa D pusi. Tur arī negaisa centrs. Brīžiem likās,aka mākoņu apakšā veidojas kaut kas līdzīgs virpuļa aizmetņiem, taču varbūt tā bija tikai ilūzija. Daudz bildēju, arī filmēju, vakarā uztaisīšu galeriju. Jāskatās gan, kas būs sanācis, jo diezgan ierobežots redzeslauks, plus traucēja apkārtējās mājas. Bet tāpat beidzot kaut kas foto interesants! :)
    Īsi pēc 19.30 sāka līt, kādu brīdi pamatīgs gāziens, baltām strūklām lēja, taču ne ilgi, pēc tam rāmāks. Vējš mērens līdz vidēji stiprs, nekā ekstrēma. Zibeņoja ne pārāk intensīvi, toties vairāki visai tuvi spērieni. T. nokritās no +21 līdz+17,5°C. Tagad mākonis jau gandrīz pāri, R jau zilas debesis un jauni gubu mākoņi. Vēl rāmi līņā, vējš pazudis, +18°C.

    Ielādē...
  8. 30.07.2016 23:48

    pēc nakts līšanas diena gana saulaina, +25. Tumši lietusmākoņi veiksmīgi staigāja garām un apkārt, pārsvarā Krievijas pusē. Pekoņi nemanījās. Ap astoņiem sāka līt no nekā: tāds gaišs un šķidrs veidojums no R uztaisīja atkal rasu plusā jau esošajam slapjumam.
    Šobrīd noskaidrojies, +17. Netālu jau kuro vakaru blaustās ausainās pūces jaunuļi.

    Ielādē...
  9. 30.07.2016 18:14

    Vienīgajai "lietusgāzei" (~16.00) man izdevās izbraukt cauri - ar tramvaju. Tikko tajā biju iekāpis, caur atvērto jumta lūku vagonā sāka pilēt, bet kad izkāpu, viss jau bija beidzies! :)

    Ielādē...
  10. 31.07.2016 01:18

    30. jūl. naktī lietus. Nolija 6 mm. No rīta dažādi augšējie un vidējie mākoņi. T. +18*. Spiediens 759mm. Lēns vējš vai bezvējš. Priekšpusdienā daudz zemo gubmākoņu. T. +24*. Izskatījās, ka lietus nebūs. Bet viens tāds gubumākonis uznāca un īslaicīgi stipri nolēja 2 mm. Vēlāk varēja redzēt tā augšu kas bija sniega zōnā. Pērkons nebija dzirdams. Vēlāk bija vēl viens mazs lietutiņš. Visi gubmākoņi pārejot mums pāri ZA-A-DA pusē izveidoja lielos cb mākoņus. Pēcpusdienā vējš no R-DR pastiprinājās līdz mērenam. T. vairs nebija tik augsta kā no rīta. Spiediens pazeminājās. Vakarā mākoņu mazāk un tomēr viens no tiem pamanījās mums uzsmidzināt. Vēlāk saulrietā R pusē visi gubmākoņi bija pazuduši. Saglabājās nedaudz spalvu un vidējie gubu-slāņu mākoņi. Pašlaik t. +17,5. Spiediens 758 mm.

    Ielādē...
  11. 31.07.2016 01:42

    Pēc vakara negaisa mierīgs, kādu brīdi skaidrojās, uzspīdēja Saule, vēlākā vakarā gan atkal savācās mākoņi, tomēr šoreiz bez "papildu opcijām". :)) T. jau pēc 21.00 noslīdēja līdz +17,5*C un apstājās, turpmāk ne uz priekšu, ne atpakaļ (desmitdaļas neskaitām). Arī pašlaik nekādas dižās novirzes, +17,2*C. Spiediens 758 mm, mitrums gan tuvu 100%.
    Te būs vakara negaisa mākoņu galerija.

    Ielādē...
  12. 31.07.2016 11:02

    Vakardien sākot ar pusdienlaiku sākas aktīva konvekcija, tomēr CB mākoņi un torņi neveidojas pārak lieli, atri attistijas un tikpat atri izlija. Dažas reizes nolija īslaicigs lietus- neliels slapinatajs un viss. Pēcpusdien R, ZR puse sāka veidoties kas nopietnāks, mākonis arī pa reizei uzrūca, tomēr lielums aizgāja gar Rīgas ZR< Z pusi, Zolitude vien pāris minušu gāziens, velāk neliela liņašana, velāk vel daži mākoņi ar smukām pērkongalvām aizgaja garām DA pusē, bet vakarā smuks negaisa mākonis veidojas rietumu pusē rietošas saules izgaismots tas aizgāja uz līci, mums aisķerot pa sauso var sienas mākoņa galu, nokrita vien dažas lietus piles. Līdz ar to pie mums Zolitudē un Imantas mežā joprojām sauss, lietus labi ja daži mm bija pār pedejās dienās. Ta ka nokrišņu sadalijums pat Rīgā/pierigā ir ļoti nevienmērigs...
    Velak būs ari kādas galerijas, … Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...
  13. 31.07.2016 11:20

    No R puses ātri skrienoši mākoņi, nedaudz saules. Grādi ap +20*C .Visa pasaule mitra. Zālē no rīta tāāaada rasa un jau arī zirnekļu pinumi:) Un mežā smaržo pēc sēnēm:)

    Ielādē...
  14. 31.07.2016 11:47

    Runājot- par šo virpuli (kas jau te augstāk minēts), man feisbukā ar video autori Rūtu Priekuli sanāca šāda neliela saruna:

    Labdien,
    Filmēju ceturtdien ap plkst. 18:14. Atrados Spuņciemā, kas atrodas iepretī Jūrmalai, Lielupes labajā krastā. Video redzamais mākonis/virpulis bija Jūrmalas pusē, aptuveni Valteru rajonā.
    11:40
    WOOW! Paldies par atbildi.
    meteolapa.lv ieliksu
    Jūrmalā neviens šo virpuli neredzēja... (?)

    Nu man tikai draugi minēja un bija ielikuši bildes, ka Jūrmalā esot bijis ūdens līdz ceļiem. Vienā facebook lapā, kas dalījās ar manu video, sieviete komentāros bija ierakstījusi, ka Dzintaros (laikam tur, precīzi minēto vietu neatceros) viss pludmalē esot bijis saplosīts un pārplūdis.
    Vēlreiz- paldies par atbildi :)

    12:22: 30.7.2016. no manis 2 galerijas:
    - gubu-lietus mākoņi Rīgā;
    - negaiss pie Rīgas (webkameras);

    12:30: Tagad… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...
  15. 31.07.2016 13:26

    Zolitūdē visa R, ZR pamale tumša, tuvojas negaiss no Jūrmalas, dzird dažus attālus pērkonus (pagaidām).

    Ielādē...
  16. 31.07.2016 13:27

    Iet pāri neliels sienas mākonis, ir 12m/s DRR vējš.

    13:39: Rīgas Z daļā sāk ar rupjām lāsēm sāk gāzt lietus, ir dažs tuvāks pērkona rūciens, lai gan šis padebesis nav tāds labs rūcinātājs.

    Ielādē...
  17. 31.07.2016 13:35

    Rīgā šobrīd negaiss.

    13:50: Nav slikti, vismaz 3 zibens spērieni tuvumā.

    Ielādē...
  18. 31.07.2016 14:01

    LVĢMC lapā rakstīts, ka vēja brāziens Rīgā negaisa laikā sasniedzis 24 m/s.

    No rietumiem jau skaidrojas, drīz uzspīdēs saulīte.

    Ielādē...
  19. 31.07.2016 14:13

    Neliels video - negaiss pie Rīgas Z daļas, šodien pēc 13:00. Pirms lietus.

    14:17: Kā arī - fotogalerija no šī negaisa.

    Ielādē...
  20. 31.07.2016 13:59

    Tikko norībēja 4 gaaari grāvieni (~ 10 sekundes katrs) un divi daudz īsāki. Lietutiņš gan bija ļoti īss

    Ielādē...
    1. 31.07.2016 14:14

      Pazibenēja arī Rīgas ziemeļos, bet tā mēreni. Spērieni pareti, reizi vairākās minūtēs, dažus līnijveida zibeņus arī uz aci redzēju.

      Ielādē...
  21. 31.07.2016 14:32

    Nu jau pat saulīte uzspīdēja. Prieki bija īsi!

    Ielādē...
  22. 31.07.2016 15:31

    Nu ta beidzot Rīgā prieki :D

    Ielādē...
  23. 31.07.2016 18:18

    Negaisu neredzēju, bet tikai dzirdēju.Teikšu vienu- mājās sagaidīt negaisu ir pavisam cita lieta nekā plēves siltumnīcā. Drošībā var novērtēt mākoņa skaistumu, redzēt pirmās lietus lāses un lielo gāzienu. Plēvju mājā redzēt nevar neko, toties dzirdēt visu var vismaz 2 reizes skaļāk:)A mukt nevar....Un tad tas pērkona dārdiens momentā pēc zibens uzliesmojuma! Es pat šķēres aizmetu pa gaisu, domāju, ka tik man ar šķērēm rokās Pērkontēvs netrāpa....Bērnībā man vecmāte visādas šausmas bija stāstījusi:)
    Patlaban jau viss pāri un garām, vairāk neviens mākonis neizlija, lai gan mākoņu defilē bija vairāki un smuki. Spīd saule, joprojām silts. Mēģenē 8 mm.

    Ielādē...
  24. 31.07.2016 21:01

    Nedēļas nogale silta, bez nokrišņiem, vienīgi šodien ap pustrijiem mazliet uzlija.

    Ielādē...
  25. 31.07.2016 20:55

    Kā rītdien ar nedēļas rakstu?

    Ielādē...
    1. 31.07.2016 21:01

      No manis jau drīz jau pēc nākamās pusnakts...

      Ielādē...