Nedēļa līdz 15.01.17. - Ziema turpināsies ar mainīgiem laikapstākļiem

Nedēļa līdz 15.01.17. - Ziema turpināsies ar mainīgiem laikapstākļiem

Trešdiena, 11.janvāris (+ieskats par tuvākajām dienām)

 Šodien atrodamies diezgan tipiskā ziemas sitācijā, kad uz A no mums atrodas anticiklons un mēs atrodamies tā pašā R malā pirms ciklona ienākšanas no Rietumeiropas. Līdz ar to šī diena valsts lielākajā daļā bija tikpat kā bez mākoņiem, dūmakaini saulaina ziemas diena ar vidēju salu - apmēram -5..-10 grādi. Tomēr situācija tuvākajās diennaktīs nesaglabāsies mierīga. Jau šonakt arvien vēl pastiprināsies DA, D vējš, brāzmās Kurzemes piekrastē arī vairāk par 20 m/s, citviet llīdz ~15 m/s. Jau nakts otrajā pusē mūs sasniegs ciklona DIETER siltā oklūzijas fronte, kas principā arī izsīks tepat uz vietas. Līdz ar to ceturtdien  sākot no agra rīta Kurzemē un vēlāk pakāpeniski arī dziļāk iekšzemē gaidāmi nelieli/vidēji nokrišņi - lielākoties sniegs un sniegputenis, bet Kurzemes piekrastē arī lietus, dienas otrajā pusē lietus pie negatīvām temperatūrām (atkala) iespējams arī citviet valstī. Gaisa temperatūra dienas 1.pusē lielākoties -4...-8, dienas otrajā pusē tā no rietumiem pakāpeniski paaugstināsies. Rietumu piekrastē no pēcpusdienas sāksies atkusnis - +1..+4 grādi, citviet valstī vakarpusē +1...-3, Vidzemes austrumos un Latgalē saglabāsies vēl mazliet vēsāks laiks.   Piektdien visā valstī gaidāms siltāks laiks, gaidāmi īslaicīgi nelieli nokrišņi, gaisa temperatūra +2...-2, Kurzemē, īpaši pie jūras, līdz +3. Vakarpusē valsti no DR sasniegs jauns ciklons EGON un tā centrālā daļa līdz sestdienai šķērsos Latvijas teritoriju, nesot sniegu. Svētdien atradīsimies ciklona aizfrontē, valsts austrumiem tuvāk būs ciklona pamatfronte, kur iespējams mazliet vairāk nokrišņu. Citviet vien neliels sniegs. Sestdien vēl temperatūra būs tuva nullei, bet svētdien temperatūra atkal pamazām pazemināsies.    Nākamajā nedēļā laikapstākļus Eiropas lielākajā daļā noteiks plašs anticiklons. Ja tā centrs atradīsies virs Baltijas reģiona vai vairāk uz austrumiem, valdīs sals. Bet, ja antciklons neizpletīsies un tā centrs atradīsies vairāk uz dienvidiem, mūs sasniegs siltāks gaiss no rietumiem Atlantijas ciklonu dienvidu perifērijā.

 

Par turpmāko šonedēļ un vēlāk

Arī trešdien, nedēļas aukstākajā dienā, laikapstākļus vēl noteiks anticiklona ZR mala, gaidāms daļēji mākoņains laiks, temperatūra caurmērā -4...-12, piekrastē siltāks. Taču pirms Atlantijas ciklona, kas mūs sasniegs ceturtdien, pamazām sāks pastiprināties D vējš, kas vakarpusē Liepājas pusē jau brāzmās sasniegs 20 m/s. 

No ceturtdienas līdz pat sestdienai (kartē attēlota situācija ceturtdienas vakarā GFS modeļa skatījumā, gaiši zilā-lietus, rozā-sniegs) atradīsimies plaša Atlantijas ciklona ietekmē, līdz ar to debesis būs pārsvarā mākoņainas, brīžiem gaidāmi nokrišņi - sniegs, sniegputenis un slapjš sniegs, lietus iespējams vien Kurzemes rietumos. Šo 3 dienu gaitā valsti škērsos ne tikai ciklona galvenā fronte, bet arī dažādas otrreizējas frontes, aizfrontes nokrišņi un cikloniski veidojumi (iespējams, mezocikloni), līdz ar to

nokrišņu kopējo daudzumu paredzēt ir grūti. Gaisa temperatūra vēl ceturtdienas naktī var noslīdēt līdz -10 (austrumos), bet piektdien un sestdien gaisa temperatūra būs lielākoties 0...-3 valsts lielākajā daļā un ilgstošāks atkusnis (0...+2) gaidāms vien Kurzemē, taču arī valsts centrālajā daļā piektdien gaiss var iesilt nedaudz virs nulles. Jau svētdien gaisa temperatūra augsta spiediena atzarā no dienvidu puses atkal pazemināsies un visā valstī gaidāms sals - 0...-5, dienas tumšajās stundās par apmēram 3-grādiem vēsāks.

Nedēļas gaitā sneiga sega pieaugs valsts lielākajā daļā, nedēļas nogalē pēc sniegputeņiem tā vietām var arī pārsniegt 30 cm atzīmi, tikmēr valsts rietumu piekrastē vienlaidus sniega sega šonedēļ nokusīs.

Nākamās nedēļas sākumā virs Centrāleiropas izveidosies anticiklons. Atkarībā no tā, kur tas izvietosies, būs atkarīgi laikapstākļi Latvijā. Ja tā centrālā daļa atrasīsies tuvu Latvijas teritorijai, kopumā saglabāsies neliels sals. Ja anticiklons atkāpsies vairāk uz DA, mūs sasniegs Atlantijas cikloni ar siltumu un lietu, atkušņiem. Taču atkušņu periods pgaidām nerādās ilgstošs un janvāra beigās GFS modelis atkal paredz stabilāku ziemas apstākļu atgriešanos. Sekosim līdzi...

ATSKATS UZ AIZVADĪTAJĀM DIENĀM

Pirmdiena, 9.janvāris

Augsta spiediena atzars no DA puses, kamēr no ZR, R ļoti tuvu Latvijai pietuvojas ciklona CAIUS siltā fronte un siltais sektors, kas nes mākoņainas debesis un dažādas formas nelielus nokrišņus Lavijas lielākajā dālā (tostarp atkalu). Kurzemes rietumos un Vidzemes ZR neliels atkusnis - 0...+3 grādi, pārējā valstī saglabājas neliels sals.

Otrdiena, 10.janvāris

Atrodamies ausgta spiediena atzarā, kura centrālā daļa ir uz DA no mums. No dienvidiem skaidrojas un pastiprinās sals. Iepriekšējā naktī vēl daudzviet +2...-3 un nelieli nokrišņi, tostarp apledojums. Dienas gaitā no dienvidiem temperatūra pazeminās un vakarpusē vietām Zemgalē un Kurzemē jau sasniedz -10...-14.

Trešdiena, 11.janvāris

Anticiklona ar centru Krievijā R malā pirms DIETER izsīkstošā ciklona. Diena valsts lielākajā daļā skaidra un saulaina, vidējs sals - apmēram -5...-10, naktī uz trešdienu šur tur Kurzemē un Zemgalē līdz -13. Vakarpusē pamazām arvien vairāk pirms ciklona no rietumu pues pastiprinās DA vējš, kas rada sajūtas kā lielākā salā.

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 13.01.2017 21:02

    Vakar atjaunoju video no Vācu meteo dienesta, kur cikloni "kaujas" ar anticikloniem sākot no 2002 gada 13 oktobra. Iznāca pusotru stundu garš!

    Ielādē...
  2. 13.01.2017 21:12

    13. janv. no rīta t. 0*. Spiediens 748 mm. Uz sniega neliela ledus garoza. Uz celiņiem kraukšķīgi ledus graudi vai krusa. Mākoņains, brīžiem blāva Saule redzama. (pirms tam arī blāvs mēness). Pēcpusdienā apmācās pavisam. Mērens DR vējš T. +2*. Vakarā apmācies. Sāka sijāties smalks, slapjš sniegs. T. +1*. Pašlaik t. -0,7*. Spiediens 747 mm, krīt.
    SILTĀKĀ DIENA 2007.g. No rīta +2,C,mākoņains,lietus. Pēcpusdienā +8,mākoņains. Vakarā skaidrojas. Nākošā rītā +0, apmācies.
    AUKSTĀKĀ DIENA 1985.g. No rīta -22,C>AC,mākoņains. Pēcpusdienā -13,saulains. Vakarā saulains. Nākošā rītā -19,saulains.

    Ielādē...
  3. 13.01.2017 22:43

    t ap nulli visu dienu. Nekāds baigais atkusnis nebija, bet tāds 'mīksts' laiciņš. Sniegs mīksts kopš paša rīta un vēl joprojām. Slapjums tik pa lielajiem ceļiem un ielām, kur labāk iesālīts. No jumta bija maķenīt pilējis, bet neko daudz. Žēl, nebija laika uzbūvēt kādu sniegvīriņu. Šobrīd labi snieg jau kopš kādiem astoņiem. Vakar un pa nakti sasniguši 4 cm, šodienas devums līdz šim brīdim ~ 3 cm. Rīt snigs un snigs, un snigs :)

    Ielādē...
  4. 13.01.2017 23:59

    Visu vakaru skaisti sniga, pārstāja ap 23.00. Vējš neliels, brīžiem mērens, bet nekāds putenis neveidojās. Tikai tik daudz, lai varētu vērot jaukas sniega dejas. Piesniga, uz aci vērojot, ap 3-5 cm svaiga sniega. Temperatūra kādu laiku nostabilizējās ap -0,5°C, tagad arī tikpat. Lielā iela gan lēnītēm kūst, toties citur sniegs, lai arī mīksts, turas. Spiediens 743,5 mm.

    Ielādē...
  5. 14.01.2017 02:33

    Skaisti snieg Rīgā, brīžiem bija diezgan stipri un ari lielām pārslām, piesniga 3-5 cm diezgan pūkaina sniega, visi koki skaisti apsniguši, temperatūra nepilnu grādu zem nulles, turpina mazliet snigt.

    Ielādē...
  6. 14.01.2017 05:44

    Naktī sniga minimāli, vien brīžiem retām pārslām. T. kādu laiku turējās nedaudz (dažas desmitdaļas) zem nulles, tomēr tuvāk rītam atkal izrāpās plusos. Nekas daudz vēl pagaidām nekūst, tomēr palaikam no jumta pakšķ, un arī lielā iela jau slapja. Pašlaik +0,4°C, no sniega vien atsevišķas pārsliņas brīžiem palidinās.

    Ielādē...
  7. 14.01.2017 07:10

    Ārā tādi knapi mīnusiņi, toties visi koki nosniguši un zari nolīkuši, bezgala daiļi. Norvēģi vakarā nomainījuši prognozi uz kaut kādu pļurzu, ļoti ceru, ka rīta atjauninājumi tomēr vedīs atpakaļ pie ziemas un kārtīgiem mīnusiem.

    Ielādē...
  8. 13.01.2017 18:09

    Šodien atkusnis, sniegs smags un mitrs, tīrīšanai neparocīgs, toties brīnišķīgs, lai celtu sniegavīrus. Ja rīt, kā paredzēts, atkal piesals, sniega vīriņiem būs garāks mūžs :). Pašlaik +0,4, kaut kas jau atkal birst no debesīm.

    Ielādē...
    1. 13.01.2017 18:18

      Es burtiski tikko ienācu iekšā pēc sniegavīra uzcelšanas, nespēju noturēties :D . Nevēlās gan ļoti labi, tikai tad, kad bumba jau liela. Toties lipa lieliski. Snieg un vēl joprojām ir mazliet plusos.

      Ielādē...
      1. 13.01.2017 18:53

        Manējais arī gatavs :), liels gan nesanāca, bet mazdēliņam būs gana labs. T jau nedaudz zem nulles, tāpēc arī virsējā kārtiņa tā neveļas, kā pirms stundas, sāk veidoties jauna sērsnas kārtiņa.

        Ielādē...
  9. 14.01.2017 12:37

    Klusa un spoži balta pasaule. Pie 0*C un absolūta bezvēja visi koki stāv apsniguši. Zem smagas nastas. Sniegs ir mitrs un smags tīrīšanai. Bet skaisti gan. Žēl , ka nav nav norvēģu solītās saulītes.Vienu brīdi mākoņi it kā palika plānāki....bet nekā.

    Ielādē...
  10. 14.01.2017 12:37

    Rīgā šodien balta sniega pasaka, viss smuki apsnidzis un balts. Bet laiks visai "miksts", tuvu nullei vai dažas grāda daļas minusā, sniegs lipīgs un slapjš, bet ceļi un ietves gan vienā putrā... galvenais, lai nesāktu kust, vel jau 2 dienas tuvu 0 Rīga prognozejās, bet sniegu vairs nesola. GFS rīta izlaidumā atdriezās pie ziemiga scenārija, pārsvara neliels sals, reizēm ap 0, cerams ari norveģi attapsies.

    Ielādē...
  11. 14.01.2017 13:34

    Nupat atgriezos no burvīgas pastaigas pa laukiem un mežiem- balts, silts, bez vēja...Pa nakti klāt piesniguši 6-7 cm jauna sniega, vidējais sniega biezums manā pagalmā un tuvākā apkārtnē no 15-18 cm, bet brienot pa tālāku apkārtni, sniegs bija sabiris zābakos (zābaka augstums no zemes 27 cm). Uz pāris minūtēm iespīdējās saule- kāds žilbinošs baltums atmirdzēja, bet nu jau jauni mākoņi atnākuši, jācer, ka pret vakaru tomēr noskaidrosies.

    Ielādē...
  12. 14.01.2017 15:39

    Nejauks laiks, jau kopš rīta pamatīgs slapjdraņķis. Leišu modeļa prognoze ar siltuma joslu pār Latvijas vidieni uz A no centra izrādījās precīza... :( T. plusos jau kopš nakts, rītā +0,8°C, dienas vidū un vēl nesen ap +1, max. +1,3°C. Vējš minimāls, pēcpusdienā vispār bezvējš. Totāli nomācies, nekādu gaišāku brīžu. Agrā pēcpusdienā sāka biezēt migla, tagad jau redzamība stipri samazinājusies. Gaiss mitruma pārsūcies, 99%. T. pēdējās pusstundas laikā beidzot uzrāda lejupslīdes tendences, pašlaik +0,8°C, spiediens kāpj, 746,5 mm.

    Ielādē...
  13. 14.01.2017 19:31

    14. janv. 5 no rīta bieza migla. T.-5*. Spiediens 749 mm. Rītausmā apmācies. Neliela migla. Uz visiem kokiem bieza sniega un sarmas kārta. Lēns vējš vai bezvējš. Pēcpusdienā joprojām kluss. Migla nokritusi. Neliela dūmaka. T. -1*. Līdz vakaram bez pārmaiņām. Pašlaik t. -1,2*. Spiediens 751 mm.
    SILTĀKĀ DIENA 2007.g. No rīta +0,AC>C,apmācies,lietus. Pēcpusdienā +7,skaidrojas. Vakarā mākoņains,lietus,slapjš sniegs,vētra. Nākošā rītā +0,skaidrojas.
    AUKSTĀKĀ DIENA 1985.g. No rīta -19,AC,saulains. Pēcpusdienā -14,saulains. Vakarā saulains. Nākošā rītā -23,saulains.

    Ielādē...
  14. 14.01.2017 20:52

    Šorīt skaisti sniegaina diena, temperatūra grozījās ap nulli. Pabiju Rīgas pusē, pie mums sniega kārta redzami mazāka.

    Ielādē...
  15. 14.01.2017 20:54

    Pievakarē temperatūra beidzot noslīdēja mazliet (pāris desmitdaļas) zem nulles, drīzumā arī neliels sniedziņš parādījās. Turpina viegli snigt joprojām, brīžiem mazliet stiprāk, bet pagaidām nekas ievērības cienīgs. T. -0,7°C, vismaz atkusnis beidzies. :)

    Ielādē...
  16. 14.01.2017 22:42

    ap nulli visu dienu, sniegs mīksts. Dienā nesniga (no tās lielās prognozētās snigšanas nekā). Dienas vidū kas līdzīgs lietum vai smidzināšanai. Svaigā sniega kārta rītā bija 8 - 9 cm. Šobrīd -3, kādas pāris stundas sīki, bet mērķtiecīgi snieg.

    Ielādē...
  17. 14.01.2017 17:00

    Kad uzsniga tikai dažas sniegpārslas par baigo tur sniegu nenosaukšu, bet piesnidzis ir skaisti, kaut gan tomēr prasās pēc lielāka sniega.

    Ielādē...
    1. 14.01.2017 20:04

      Pēc lielāka sniega ? Ielas jau tagad netīrītas. Nē, paldies :)))

      Ielādē...
      1. 14.01.2017 23:16

        Lai ir daudz sniega...apnika tās šļurgainās eiroziemas.

        Ielādē...
  18. 14.01.2017 13:49

    Ir neliela galerija - šorīt Rīgā ir sasnidzis (14.1.17. rītā).

    15:24: * 13.1.2017., piektdiena, Rīga (vērojumu 40. gada 309. diena). Uz Z no ciklona. Apmācies - dienā 1 sniega brāzma, bet masīvi sāka snigt pēc 18:00 vakarā, līdz pusnaktij piesniga klāt 3cm, uz zemes kopā ap 20cm. Dienā arī mazliet kusa. R vējš 1m/s. Gaisa temperatūra: plkst. 3:00-1; 9:00+1; 15:00=0; 21:00=0.

    Ielādē...
    1. 14.01.2017 14:34

      Sveiciens vārda dienā!

      Ielādē...
      1. 14.01.2017 15:24

        Paldies:)

        Ielādē...
    2. 14.01.2017 15:41

      Sveicieni vārda dienā arī no manis! :)

      Ielādē...
      1. 14.01.2017 17:07

        Pievienojos apsveicēju pulciņam!

        Ielādē...
      2. 14.01.2017 17:26

        Yehee, paldies :)

        Ielādē...
    3. 14.01.2017 17:42

      Sveicieni Vārda dienā !!!

      Ielādē...
    4. 14.01.2017 22:43

      O, jā! Sveicieni :)

      Ielādē...
      1. 14.01.2017 23:17

        Pievienojos sveicieniem !

        Ielādē...
  19. 14.01.2017 23:45

    Vakarā turpina lēnā garā snigt, pamazām sniedziņš arī krājas, nokusušās vietas atkal baltas. Arī temperatūra lēnām slīd lejup, nu jau stabili piesalst, šobrīd pie loga -1°C. Spiediens praktiski nemainās, 746-747 mm robežās.

    Ielādē...
  20. 13.01.2017 23:02

    Norvēģi prognozē ilgstošu atkusni no 18. janvāra.

    Ielādē...
    1. 13.01.2017 23:30

      GFS modelis pagaidām prognozē sala robežu Latvijā nākamās nedēļas otrajā pusē - uz ziemeļiem atkusnis, uz dienvidiem - sals. Latvijā pagaidam sīki plusi tiek doti vien valsts pašiem ziemeļiem. Taču tur pietiek situācijai kaut nedaudz izmainīties, lai temperatūras būtu pavisam citas..

      Ielādē...
      1. 14.01.2017 11:22

        Tā arī varētu būt. Tomēr pagaidām laika ziņas par nākamo nedēļu ir ļoti vienpusīgas Latvijas medijos, tiek runāts tikai par aukstumu, tiek noklusēts ļoti iespējams siltums. Un tā situācija ar siltumu ziemeļos un aukstumu dienvidos būtu diezgan netipiska.

        Ielādē...
    2. 14.01.2017 00:11

      Norvēģi nav vienīgais avots, turklāt bieži visai neprecīzs - laika gaitā esmu pārliecinājies. Citur skats uz nākotni ir pilnīgi savādāks, piemēram, šeit. Šim avotam es uzticos daudz vairāk, un ne jau tāpēc, ka šobrīd tas rāda man tīkamāku nākotnes scenāriju attīstību. Pieredze par to liecina. Vēl jau arī daudz kas var mainīties, jo Latvija patiešām būs tuvu siltas un aukstas gaisa masas robežai. Rūdolfs jau pareizi norāda, ka pietiek ar nelielu nobīdi, lai viss mainītos.

      Ielādē...
      1. 14.01.2017 11:23

        Nav vienīgais avots, bet tas nav iemesls, lai noklusētu šī avota informāciju. Drīz sākšu ar jums te strīdēties kā Lāsmiņa )))

        Ielādē...
        1. 14.01.2017 15:17

          Es jau nesaku, ka vajag kaut ko noklusēt, es tikai izteicu savas domas par minētā avota uzticamību (neuzticamību).
          Vasarā mums domas līdzīgas, bet ziemā diametrāli pretējas prioritātes. Nespēju saprast, kā var patikt slapjdraņķis vai ziemas bez sniega. Taču tas jau nav iemesls, lai strīdētos ar personiskiem apvainojumiem un visu pārējo, ko piekopj troļļi. Bet normāli diskutēt - nekādu problēmu. :))

          Ielādē...
          1. 14.01.2017 23:22

            Bez strīdēšanas ir garlaicīgi xd Bet nu es piekrītu par to neziemas atbalstu, jau kuru gadu Latvijā nav normālas ziemas.

            P.S. Gribu piebilst to, ka es jau Novembrī zināju, ka Janvārī būs ziema un aukstums, tagad izskatās, ka arī Februāris būs auksts, pārsvarā mēneša otrā puse un arī Marta sākumā dominēs aukstās gaisa masas.

            Ielādē...
        2. 14.01.2017 23:28

          Sasodīti pietrūkst Lāsmiņas viedums par gaidāmo salu mēnesi februāri.. Es kā Bernātu ķinģeļa puikaam sāk jau tas piekrastes slapdranķis "mīkstā ziema" jau sāk nepatīk. Neviens te ne pūšpleštu vardu min "lielos temperatūras kontrastus" Latvijas ģeogrāfiskajiem platumiem.. Kas tiešam nav normāli, tik krasas temperatūras maiņas.. Skatoties uz ECMWF modeli tuvākai nedeļai no Atlantijas puses ienāk anomālisks siltums noturīgu siltuma līdz februāra sākumam.. Man šķiet ka Andreijam patīk sevi celt augstāk par citiem, un parā'dit savu IQ... pāri visam.. brīvība balstās uz atbildību...

          Ielādē...
          1. 15.01.2017 00:22

            Ko Tu ar šo tekstu gribēji jautāt vai pateikt?! Ja gribi, lai kāds sniedz atbildi, vispirms noformulē sakarīgu jautājumu. Nevis uzraksti vienu lielu putru (salu mēnesi februāri, "mīkstā ziema", sāk nepatīk, neviens nemin temperatūras kontrastus, "anomālisks siltums noturīgu siltuma"(?!!) utt.), ko beigās vēl "izdaiļo" ar nepelnītiem pārmetumiem citiem, kas neko tādu nav pelnījuši. Tiec skaidrībā ar savām domām, tad varēs runāt tālāk. :)

            Ielādē...
    3. 14.01.2017 02:37

      Nu gan nepatīkamas pārmaiņas šiem, visu noskaņu naktij sabojā :( Vel iepriekšeja izlaidumā viņiem bija redzams sals bez pārtraukuma, pat reizēm padsmit grādos, turklāt visstabilāk no visiem pārejiem, nu cerams vel mainisies...

      Ielādē...
      1. 14.01.2017 11:24

        Man gan šī ir laba ziņa, negribu salt un maksāt lielus rēķinus par apkuri. ))

        Ielādē...
        1. 14.01.2017 12:33

          Norvēģi šodien dienas pirmajā pusē pārliecinoši solīja sauli....Kur ir? Bet tik tālas prognozes šiem ir 'pilnīgi garām".Vēl reizes 10 mainīsies...diemžēl.

          Ielādē...
          1. 14.01.2017 14:34

            Pēc plkst. 13 Imantā ir uzspīdējusi saule... tagad atkal apmācies.

            Ielādē...
            1. 14.01.2017 23:18

              Pie tevis gan apmācies, gan lietains, gan pavasaris =D

              Ielādē...
  21. 15.01.2017 10:27

    Pirms desmitiem šķita, ka tūdaļ uzspīdēs saulīte, bet te pēkšņi uznāca tik biezi miglas vāli, ka par saulīti uz kādu laiciņu jāaizmirst. -1.3.

    Ielādē...
  22. 14.01.2017 23:07

    Vācu meteorologi: ziema beigsies februārī.

    NOAA modelis sola Baltijai temperatūras virs normas februārī, martā, aprīlī...

    Ielādē...
    1. 14.01.2017 23:15

      Tukša muldēšana ! Atkal tā smadzeņu skalošana ar uber siltajām un aukstajām ziemām, globālā sasilšana jomajo.

      Ielādē...
    2. 14.01.2017 23:53

      Manis pēc tāds vācu vecis var solīt ko vien grib. Ja sola ziemas beigas februāra beigās - ļoti labi, es tikai par!

      Ielādē...
      1. 15.01.2017 10:54

        Viņš saka, ka visdrīzāk februārī ziema vispār nebūs, dominēs dienvidrietumu vēji, katrā ziņā auksts februāris ir praktiski izslēgts, normāls vēl būtu iespējams.
        Un vispār NOAA ir tas labākais ilgtermiņa modelis, nekā labāka nav.

        Ielādē...
        1. 15.01.2017 11:34

          Ir vēl alternatīva...meteoweb.ru, kuram es vairāk ticu.

          Ielādē...
    3. 15.01.2017 05:03

      Par 3 mēnešiem nu ganpāragri spriest, februāri jau sen prognozē nedaudz siltāku par normu, pārejiem mēnešiem gan bija arī auksti varianti... Vispār šogad ziema tāda galīgi mīksta, tads kārtigs sals bija vien 3-4 dienas janvārī, sniegs gan šoziem bieži skaisti uzsnieg,bet ari nokūst. Kopuma Janvāris pagaidām puslīdz apmierina, vismas balts un bez fataliem atkušniem pagaidām kopš 3 datuma...

      Ielādē...
  23. 15.01.2017 04:57

    Diena bez nokrišniem un ap 0 grādiem,dienas vidū uz īsu brīdi saule, velāk dūmakaini miglains, sniegs pavisam nedaudz pakusa daļēji nokritot no koka zariem, vakarā/nakts sākumā minimāli piesala. Žēl ka tas ciklons ar sniegu paiet garām ,mūsu pusē nesnieg.

    Ielādē...
    1. 15.01.2017 10:51

      Rīgā šobrīd snieg lielām pārslām...

      Ielādē...
      1. 15.01.2017 12:49

        Ja, īslaiciga neprognozeta sniega brāzma... Gaisa T joprojām tuvu 0

        Ielādē...
  24. 15.01.2017 12:34

    Naktī bija krusa. Šorīt sniga. Joprojām mierīgs, ar knapi jūtamu vējiņu. It kā paliek gaišāks, varbūt uz mirkli var sagaidīt sauli uzspīdam....T* ap 0*C.
    13:14 Nu jau sāk kust...plikšķ pa palodzi.

    Ielādē...
  25. 15.01.2017 14:46

    Saulkrastos šodien -1 un pa laikam uznāk līča efekta sniega mākoņi. Vakar biju pārgājienā pa Līgatnes ieleju starp Augšlīgatni un Līgatni. Tur mežzi pamatīgi piesniguši, sniegs ap 15 cm, temperatūra visu dienu ap -1.

    Ielādē...