Aktuālā situācija (nedēļa līdz 17.01.16.)

Aktuālā situācija (nedēļa līdz 17.01.16.)

Šonedēļ Latvijā turpināsies stabīli ziemīgi laika apstākļi, nedēļas pirmajā pusē būs neliels sals un  daudz snigs, daudzviet būtiski pieaugs sniega sega, bet nedēļas otrajā pusē no jauna pastiprināsies sals.

Svētdiena, 17. Janvāris:  Sestdien gaisa temperatūra bija no -5,2 Nīcā līdz -24,8 Rēzeknē. Turpinās skaista ziema ar visām tai piemērotām parādībam- sals, saule, sniegs, vietām mākoņi un vietām migla vai sarma. Vietām, galvenokārt piekrastes rajonos arī sniga papildinot sniega segu par 1-3 cm.

Svētdien Latvijā visai daudz mākoņi, bet pa starpu šur- tur uzspidēs arī saule. Daudzviet nedaudz īslaicīgi snigs, vietām , pārsvara Kurzemes, Vidzemes piekrastes rajonos snigs vairāk un iespējams stipri. Lēns līdz mērens vējš no R, ZR puses, piekrastē brāzmās līdz 13 m/s. Gaisa temperatūra naktī -6..-11, debesīm skaidrojoties Vidzemē, Latgalē līdz -15.. -19, bet Kurzemes piekrastē vien -1-4 grādi. Rīt dienā gaisa temperatūra 0...-8 grādi.

Sestdiena, 16.Janvāris: Piektdien oficiali biezāka sniega sega reģistrēta Ventspils novada Vičakos - 51 centimetru. Otrs sniegotākais reģions ir Vidzemes rietumi - Siguldas un Ogres apkaime. Lielpečos izmērīti 45 cm sniega, Siguldā 32 cm. Rīgas rietumu daļā - Pārdaugavā, kā arī Mārupes, Baložu un Ķekavas apkārtnē iedzīvotāji ziņo par vairāk nekā 30 centimetru biezu sniega kārtu. Piektdienas rītā gaisa temperatūra daudzviet Vidzemē noslīdējusi līdz -20..-23 grādiem. Piektdiena daudzviet saulaina un pasakaini skaista ziemas diena, nedaudz sniga Ziemeļvidzeme un dažviet Kurzemē. Gaisa temperatūra nakts sākumā jau pazeminājas no -3,5 Vitrupē līdz -20 Rēzeknē un Līvanu apkārtnē, -21 Nīcgalē un Daugavpilī.

Nakts uz sestdienu rādas būs aukstāka nakts šonedēļ, kad temperatūra pazemināsies līdz -10.. -16, bet vietām līdz -20.. -26 grādiem, siltāk zem mākoņiem un piekrastes rajonos, bet lielākais sals gaidams tur, kur debesis skaidrosies. Dienā gar Latvijas DA robežām virzīsies ciklons EMMA nesot sniegu Baltkrievijai un Krievijai, tomēr Latviju tas ietekmēs maz, atnesot vien vairāk mākoņu DA pusē un nedaudz siltāku laiku nākamai diennaktij. Dienā  saule mīsies ar mākoņiem, temperatura -4…-13 grādu robežās. Mākoņi veidosies arī virs līča un jūras bet sniegu tie atnesis vien atsevišķos piekrastes rajonos. Vējš bus lens, mainīga virziena. Vietām veidosies migla un sarma.

 

Piektdiena, 15. Janvāris: Ceturtdienas rītā un dienā daudzviet Latvijā turpinājas snigšana, vietām sniga stipri un puteņoja, sniega kārta dažviet tuvojas 40 centimetru biezumam. Oficiali visbiezākā sniega kārta fiksēta Ventspils novada Vičakos - 38 centimetri (cm), Siguldā 35 cm, Liepājā 22 cm, Stendē 20 cm. Citās novērojumu stacijās sniega biezums lielākoties 11-19 cm, tostarp Rīgas centrā 15 cm, taču daudzviet, kur novērojumu staciju nav, iedzīvotāji ziņo par ievērojamu sniega kārtu. Daudz snidzis Pārdaugavā, Mārupē,Valdlaučos, Ķekavā un Baložos, kur sniega kārta pārsniedz 30 centimetrus, tāpat dažviet Liepājas apkaimē snidzis krietni vairāk novērojumu stacijas tuvumā. Nakts sākumā Rīgas rietumus jeb Pārdaugavu vairākas stundas šķērsoja šaura, bet ārkārtīgi intensīva snigšanas zona. Snigšanas laikā vietām zibeņojis, zibens sensoru sistēmas ir fiksējušas vismaz vienu zibens izlādi Liepājas apkaimē. Ceturtdienas pēcpusdienā daudzviet Latvijā turpina snigt, vietām stipri snieg un puteņo, gaisa temperatūra no -2..-3 grādiem jūras piekrastē Kurzemē līdz -10..-12 grādiem, savukārt Vidzemē, Melturos vakarā sals sasniedz -19 grādus, Zosenos -15, Rūjienā -14, Valmierā -13.

Nākamajā diennaktī snigšana pakāpeniski mazināsies, debesis daudzviet skaidrosies bet sals pastiprināsies. Nakts sākumā vēl daudzviet snigs, vietām Kurzemē un Rīgas apkārtnē varbūt stipri, bet nakts otrajā pusē snigšanas intensitāte mazināsies. ZR vējš arvien vairāk pierims. Dienā visā Latvijā kaut brīžiem uzspīdēs saule, bet neliels sniegs būs vairs tikai vietām un īslaicīgi, galvenokārt piekrastes rajonos. Naktī sals pastiprināsies līdz -8..-14, bet vietās, kur debesis skaidras arī līdz -15…-22 grādiem, dienā sals no -4 grādiem Kurzemes piekrastē līdz -8…-13 Vidzemē, Latgalē. Brīvdienās nokrišni arvien mazāk, bet sals vēl vairāk pastiprināsies.

 

Ceturtdiena, 14.Janvāris: Trešdien pēcpusdienā līča efekta sniega mākoņi, kā jau arī bija prognozēts atnesa ļoti intensivu snigšanu Vidzemes rietumu un centrālā daļā. Sniega sega tur krietni pieauga, īpaši Siguldas apkartnē kopumā sasniedzot 25-35 cm, sniga arī Kurzemē, bet mazāk. Vēlu vakarā un naktī ļoti intensivu sniegputeni arī Rīgā atnesa šaura līča mākoņu josla, sniega segas pieaugums jau nakts sākumā dažos Rīgas rajonos, piemēram Agenskalnā, Imantā, Zolitudē jau sasniedza 15-25 cm...snigšana turpinās. Bet jocīgakais ir tas, ka stipras snigšanas josla ir tik šaura un lokāla, ka pat pašā Rīgā apstākļi ir ļoti atšķirigi, un kamēr daži Pārdaugavas rajoni grimst sniegā, tepat no centra pienāk ziņas par vien nelielu snigšanu, bet citviet varbūt nesnieg nemaz...Naktī Vidzemē, centrālos rajonos, Rīgas apkaimē snigšana turpināsies, vietām lokāli ļoti stipra. Braukšanas apstākļi vietām būs īpaši sarežģīti. Snigšana daudzviet turpināsies arī dienā, un arī dienā dažviet snigs ļoti stipri. Pastiprināsies arī ZR vējš daudzviet sasniedzot 9-14 m/s, bet Kurzemes piekrastē brāzmas sasniedzot 15-19 m/s. Gaisa temperatūra curmerā valsts lielāka daļā saglabāsies -6..-11 grādu robežās, Vidzemē iespējams līdz -14, bet Jūras piekrastē siltāk -2-4 grādi.

 

Trešdiena, 13. Janvāris: Aizejoša ciklona DANIELA ietekmē ieplūst vēsakas gaisa masas, pastiprinās ZR vējš, kas dienā sasniegs 7-13 m/s, bet piektastes rajonos, īpaši jūras piekrastē brāzmās līdz 15-18 m/s. Šorīt jau vietām snieg Kurzemē. Diena pārsvara mākoņaina, no rīta vietām, bet dienā valsts teritorijas lielāka daļā gaidāms sniegs, arī neliels putenis. Līča efekta ietekmē Kurzemē, Vidzemē, centrālos rajonos, arī Jūrmalas un Rīgas apkārtnē brīžiem var snigt stipri. Provizoriskais sniega segas pieaugums varetu būt no 5 līdz 15 cm. Gaisa temperatūra -4...-9, vietām, galvenokārt Ziemeļvidzemē -10...-14, bet Kurzemes jūras piekrastē siltāks, 0...-4 grādi. Rīgu sniega makoņi sasniegs uz rīta pusi, bet dienā brīžiem snigs stipri. Gaisa temperatūra -4...-7 grādu robežās.

Sākot ar trešdienu ciklonam atkāpjoties no ziemeļiem sāks ieplūst arktiskas gaisa masas. Plūstot pāri neaizsalušajiem un vēl samēra siltiem Baltijas jūras un līča ūdeņiem veidosies masīvi sniega mākoņi, kas vietām var atnest stipru un pat ļoti stipru snigšanu. Intensīva snigšana gaidāma Vidzemes dienvidrietumos, tostarp Rīgā. Sniega mākoņi var skart arī Sēliju, Latgali. No jūras nākoši mākoņi stipru snigšanu atnesīs arī vietām Kurzemē. Tomēr speciga snigšana skars vien šauras, lokālas teritorijas, nokrišņu sadalijums būs ļoti nevienmērigs nav iespējams precīzi prognozēt, kur tieši sasnigs visvairāk. Līča efekts visaktivāks būs trešdien un ceturtdien, nedēļas nogālē process mazināsies. Tikmēr gaisa temperatūra pazemināsies, sals pakāpeniski pastiprināsies. Debesim skaidrojoties nedeļas nogalē  naktīs var sasniegt -15..-20 grādus un pat zemāk

Otrdiena, 12.janvaris: Aizvaditā diennaktī visā LV teritorijā sniga, sniega segas pieaugums caurmera nav liels 2-6 cm, visvairāk snidzis Kurzemē, kur Ventspilī sniega kārta pieaugusi par 12 centimetriem. Kopēja sniega sega Kurzemē 8-14 cm, pārējā valstī sniega segas biezums sasniedz 7-11 centimetrus, vairāk Rīgas apkārtnē- 15cm, Liepajā 19 cm, Ventspilī 21 cm. Vidzemē vietām  vērojams neliels smidzeklis, minimāla atkala, veidojas sērsna. Gaisa temperatūra šodien gaidama -3...-8 grādu robežās. Iepriekš tika prognozēts, ka otrdien lielu Latvijas austrumu daļu skars stipra snigšana, tomēr saskaņa ar jaunākam prognozēm plaša un spēcīga nokrišņu zona virzīsies garām Latvijai gar dienvidaustrumiem, skarot tikai galējos valsts dienvidaustrumu rajonus. Stipra snigšana skars Krāslavas, Dagdas un Zilupes apkaimi, kur sniega kārta palielināsies par 5-10 centimetriem. Citviet Latvijā šodien snigs pavisam maz vai nemaz. Pūtīs lēns līdz mērens A vējš, kas dienas gaitā pakāpeniski iegriezisies no  Z, ZR puses. Stipraka snigšana ko izraisīs līča efekts daudzviet LV atgriezīsies sākot ar trešdienu.

  

Pirmdien Latviju no rietumiem šķērso ciklona DANIELA sniega mākoņi, kas vakara būs aptvēruši lielāko valsts daļu. Stiprāka snigšana gaidāma laika posmā no pirmdienas vakara līdz otrdienas nakts vidum, pēc tam snigšana īslaicīgi varētu kļūt vājaka, taču otrdienas pēcpusdienā un vakarā atkal vietām pastiprināsies, stiprāk un ilgstoši tad snigs valsts austrumos. Trešdien snigs mazāk un vietām, bet tad stiprāka snigšana varētu būt saistīta ar līča efektu. Pirmdien un naktī uz otrdienu Rīgā snigšana varētu būt mērena un ilgstoša, tad jau 13.janvārī un 14.janvārī, vējam iegriežoties no ziemeļu puses, no Rīgas jūras līča virzīsies mākoņi, un nokrišņi var būt stipri. Kārtīgi snigs teritorijā no Tukuma, Dobeles līdz Ogrei. Sniega kārta valsts lielākajā daļā nedēļas pirmajas dienās pieaugs par 10-15 centimetriem, bet vietām, galvenokārt Vidzemē un Latgalē sniega pieaugums varētu būt lielāks un sasniegt 25-30 cm.

 

Pirmdien arī pūtīs brāzmains dienvidaustrumu, austrumu vējš līdz 9-14 metriem sekundē, piekrastē pat maziet stiprāks, daudzviet putinās. Otrdien vējš iegriezīsies no ziemeļiem un, lai arī būs brāzmains, tomēr nedaudz pierims.

Nedēļas pirmajā pusē līdz ar ciklonu aktivitāti, kas nesīs sniega mākoņus, un siltākas gaisa masas sals mazināsies, bet neatkāpsies. Gaisa temperaturai vēl nedaudz paaugstinoties no pirmdienas līdz trešdienai valdīs neliels līdz mērens sals no 0..-5 grādiem valsts Rietumu daļā līdz -6..-11 grādiem Vidzemē un Latgalē. No trešdienas vakara temperatūra sāks pazemināties.

Nedēļas otrajā pusē snigs maz, bet temperatūra turpinās pazemināties un kļūs krietni aukstāks. Pašreizējās prognozes par to, cik zemu gaisa temperatūra pazemināsies, ir mainīgas, bet, visticamāk, sals sasniegs -15..-20 grādus,  vietām vismaz -25 grādus, bet iespējams, kā vēl zemāk.

Sekosim izmaiņām un papildinājumiem tuvākās dienās.

LVGMC brīdinājums:

11.01.2016., nokrišņu zonai turpinot šķērsot valsts teritoriju, laika periodā no plkst. 19:00 līdz plkst. 22:00 vietām Latvijā, galvenokārt centrālajos un austrumu rajonos, sniega sega pieaugs par 6-7 cm. 12.01.2016. Latvijas austrumu daļā gaidāma ilgstoša snigšana: sniega segas biezums nakts laikā pieaugs par 6-8 cm, un pēc tam dienas laikā vēl par 6-12 cm. Kopumā diennakts laikā sniega segas biezums pieaugs par 15-20 cm. Vietām gaidāms arī neliels putenis un redzamība snigšanas laikā pasliktināsies līdz 500-1000 m. Uz ceļiem veidosies sniega sanesumi.

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 15.01.2016 16:18

    Ap 11 braucu uz Rīgu caur Ikšķili - no Tīnūžiem vietām balti miglas vāli un sarma. Rīgā rādīja -6, bet pie manis mazāk par -12 nav bijis.
    Mērīju sniegu ar lielo šuvēju līneālu - pagalmā ir no 43-46cm, vienīgajā vietā, kur rādīja zem 40, paspārdot, apakšā atklājās kurmja rakums :))). Skaistums ir tāds, ka no tā gandrīz nogurst, vējš, par laimi, nav uzradies, koki nosniguši un viss balti mirdzošs. Labi, ka man tik slikts fotoaparāts, citādi laikam vispār no rokām neizlaistu :D .

    Ielādē...
  2. 15.01.2016 18:39

    No rīta 6:10 bija -18. Kolēģim 20 km uz D pusi -24. Diena ne tik auksta, pēcpusdien -6, tagad -8. Vakarpusē, mājās braucot iebraucu akurāt nelielā putenī, īsā laikā sanāca ap 7 cm sniega, ko gan ar slotu viegli varēja aizslaucīt. Tai pašā laikā Limbažos nesniga nemaz.
    Pēc radara izskatās, ka tagad snieg Limbažos, pie manis jau kādu laiku vairs no gaisa nekas nenāk.

    Ielādē...
  3. 15.01.2016 17:29

    Lieliska ziemas diena, labāku pat grūti pat vēleties mūsu laikos...Мороз и солнце, день чудесный, dienā daudz saules un visai patikams neliels sals, sniegs vizuļo saulē un tā ir padaudz, saulē vietām pat pakusa uz jumtiem un palodzem, skaista klasiska ziema. kas var būt labāks par šo :)

    Ielādē...
    1. 15.01.2016 18:19

      Andrej, varētu būt kaut nedaudz oriģinālāks? Vai tad pats nespēj izdomāt savus tekstus, ka obligāti vajag izmantot dažu labu šizoīdu subjektu no Kaļiņingradas "daiļradi"?

      Ielādē...
      1. 15.01.2016 20:59

        Šizoīds subjekts no Kaliningradas :)

        Ielādē...
        1. 15.01.2016 21:11

          OK, pieķēri mani! Neesmu krievu literatūras cienītāja, jo īpaši Puškinu ciest nevaru. Taču zinu, ka Tu lasi to Lielkrievijas forumu, kur tieši šo citātu lieto tas šizoīds. Tu šad tad citē kaut ko no tā foruma.

          Ielādē...
          1. 15.01.2016 21:36

            Neesmu jau nekāds liels lieraturas fans, bet šis dzejolis ļoti precizi apraksta šodienas izjutas :) Aivarss jau bieži ar tusē tai forumā un arī piedalās diskusijas :)

            Ielādē...
            1. 15.01.2016 23:52

              Starp citu, Aivars man šodien žēlojās, ka Teikā esot lāstekas cilvēka garumā un pēdējos stāvos dažviet logi pilnībā aizklāti ar milzīgām lāstekām no jumta. Situācija esot masveidīga. Un tas viss bez neviena paša atkušņa. Vispār zini, cik jumtu sabojāja tās 2 Tevis dievinātās ziemas? Faktiski visas Rīgas centra ēkas cieta! A Tu zini, cik maksā jumtu atjaunošana, nomaiņa?

              Ielādē...
  4. 16.01.2016 00:03

    Aizvadītajā naktī apmācies un silts, pārsvarā ap -6...-7*C, vien rīta pusē kaut kad līdz -8,4*C (min.) noslīdējis. Toties diezgan agri rītā noskaidrojās, un turpmāk visu dienu gandrīz skaidrs, vien nedaudz plānu augsto mākonīšu brīžiem šur tur pavīdēja. Vēja praktiski nebija, burvīga, skaista ziemas diena! :)
    Dienas vidū t* neilgi pakāpās līdz -6...-7*C. Tomēr, saglabājoties skaidrajam laikam, jau pēcpusdienā grādi uz leju, ap 17.00 jau zem -10, un pēc tam tik uz leju. Taču, pateicoties jaukajam laikam un bezvējam, nešķita auksts arī vēlākā vakarā. :) Bet t* 21.00 -17,3*C, 23.00 -19,2*C, šobrīd -19,7*C (LVC rāda jau zem -20).

    Ielādē...
  5. 15.01.2016 06:58

    Skatos termometrā un brīnos - pie loga -18,3. Sniegu tīrot nemaz nelikās, ka tik auksts, pat cepuri novilku, cik karsti bija! Sniegs viegls un pūkains, saliņā skaisti vizuļo, arī debesis zvaigžnu pilnas. Rādās, ka būs skaista diena!

    Ielādē...
    1. 15.01.2016 07:06

      Jūtu, kas mani pēc brītiņa sagaida :D - pirms sešiem bija -12, tagad ir -14, gan jau dabūšu arī savus -16. Pa nakti vēl snidzis, kad gaisma uzausīs, iešu ar lielo līneālu mērīt, cik tad nu tagad ir.

      Haha, uzrakstīju, piegāju pie loga - a tur -15.5... Laikam sagaidīšu arī tos -18 :)))

      Nu jau ir -17, bet šķiet, ka zemāk nekrīt.

      Ielādē...
      1. 15.01.2016 11:52

        Saullēktā (9.00) mašīnas termometrā -23,5.

        Ielādē...
        1. 15.01.2016 12:41

          Interesanti! Ņemot vērā informāciju no citām vietām Vidzemes augstienē, iespējams, ka kaut kur bijuši pat -25. Nu nopietns sals.

          Ielādē...
          1. 15.01.2016 17:10

            Dzirdēju tautu Cēsīs runājam, ka Dzērbenes pusē un dažviet ielejās Raunas pusē šorīt bijuši -26* C.

            Ielādē...
            1. 15.01.2016 18:24

              Man jau tā likās. Gaisa masa ir auksta, tāpēc bez visa augstā spiediena atdziestam nežēlīgi, toties nākamnedēļ AC piepalīdzēs vēl joprojām visai stindzinošā masā. -30 visnotaļ reāli, sliktākā gadījumā pat pilni -31, lai pārspētu janvāra sākumu Z-Vidzemē. Ne ziema, a... esmu ielidojusi depresijā... Gribas uz Šrilanku.

              Ielādē...
              1. 16.01.2016 00:31

                Varu Tev Pārslas kundze nosponsorēt avio biļeti uz Šrilanku, lai vari paslaikstīties, kādā jaukā pludmalītē un pameditēt pa dzīves līkločiem nevis virtuāli murgojot, bet reāli saprast, ka dzīve ir jauka. Tad vismazs šeit būs miers no gaudošanas un psiholoģiskās sižofrēnijas nomākta cilvēciņa pazīmēm :D

                Ielādē...
  6. 16.01.2016 00:52

    15. janv. no rīta saulains. T. strauji pazeminājās. Saullēkta laikā bija -14*. Spiediens 760mm. Lēns DR vējš. Dienā vējš lēnām mainījās no DR uz DA. Saulains ar retiem, plāniem spalvu mākonīšiem. T. pacēlās līdz -10*. Vakarā skaists saulriets. T. strauji pazeminājās. Pašlaik t. -18*. Spiediens 762mm.
    Tuvākā zemestrīce Adrijas jūrā, pie Albānijas krastiem. Stiprums 3,5 balles. Dziļums 2km. Notika 20:39.

    Ielādē...
  7. 16.01.2016 02:08

    Vakar, saulaina un pavēsa diena -10*C pilsētā dienas vidū, -14*C ap 17-tiem, un līdz pat -16*C ārpus pilsētas ar sala miglu vietām. Un vēl bija noslīdējuši grādi līdz -18*C pirms 24:00. Šobrīd vien -13*C, paliek siltāks.

    Ielādē...
  8. 16.01.2016 02:15

    Pēdējo 2 stundu laikā grādi svārstās ap -19...-20, brīžiem paceļoties uz augšu (kādu pusstundu pēc pusnakts pamanīju nelielu migliņu, kas gan ātri pazuda, tobrīd bija pacēlies līdz -18). Pašlaik interesanta padarīšana - netālu uz A pusi redzami pavisam zemi mākoņi (jeb miglas vāli?), kurus izgaismo tās pilsētas puses oranžīgās spuldzes, bet virs galvas spīd zvaigznes... :) T. -18,9*C.

    03:11: Pirms kāda brīža atkal uzkritusi migla, nu jau krietni biezāka nekā iepriekš. Redzamība labi ja pārsimt metru, varbūt pat tik nav (naktī grūti novērtēt). Grādi gan joprojām turas līdzšinējā līmenī, ap -19.

    Ielādē...
  9. 16.01.2016 07:21

    Šorīt sešos gandrīz -18, tagad jau gandrīz -19 grādi. Miglu nemanīju, gulēju, bet visi koki ne tikai pilni ar sniegu, bet kārtīgi apsarmojuši, tātad mitruma ir gana, pēc sajūtas arī likās ļoti auksts. Būs vēl skaistāk kā vakar :) .

    Ielādē...
  10. 16.01.2016 08:38

    Labrīt, jau no rīta webkamerā- uz Z no Rīgas redzami "līča efekta" nokrišņi.

    Ielādē...
  11. 16.01.2016 00:27

    Nu bāc kur ir pazuduši dati meteolapas sadaļā faktiskais laiks par Nīcu?! Vai serverim nepienāk tiešsaistē dati no Nīcas puses meteorloģiskās stacijas.. Izskatās, ka Gubumākonis jeb Andreijs dienas apskātā nav ņēmis vērā, ka pagajušā naktī augstākā reģistrētā temperatūra vadoties pēc kantora LVĢMAC datiem ir bijusi Ventspilī -1.9*C nevis necilajā Vītrupē !? Pirms raksta un publicē informāciju pārliecinies var tas atbilsts patiesībai :) Braucot šovakar pa šoseju no Rīgas uz Liepāju mašinas borta dators pie Pienavas uzrādīja -19.6*C , bet pie Saldus pagrieziena apļa bija ļooti liela migla līdz ar to vajadzēja samazināt braukšanas ātrumu līdz 40km/h.. un rādija -13*C bet iebraucot LIepājā -5*C vo kādi šonakt ir temperatūras kontrasti.. Latvijā..

    Ielādē...
    1. 16.01.2016 09:43

      Manuprāt, pirms katras rakstīšanas Tev vajadzētu iedzert ko nomierinošu. Ventspils ostu pašā jūras krastā nav jēgas ietvert apskatos, jo pašā Ventspilī situācija gandrīz vienmēr atšķiras, lai gan ne šoreiz, jo arī lidosta pusnaktī uz 15.01. ziņoja pat par -1 grādu. Vēl ieteiktu kādreiz palūkoties uz Kurzemes ielu un Zvaigžņu ielu. Un lai rūgumpods neietu pāri, varētu vēl Latvenergo ieskatīties.

      Ielādē...
  12. 16.01.2016 09:46

    Nu jauki vispār! Pamodos ar iesnainu degunu, niezošu rīkli un asiņainām krēpām. Tīrot sniegu, nesasvīdu un arī nenosalu - viss bija diezgan ideāli, neskaitot deguna nosalšanu + tas tecēja kā atvērts krāns. Ne dzīve, bet... jo pēdējās 2 nedēļas es nedzīvoju, tikai eksistēju... Meteolapā.

    Ielādē...
  13. 16.01.2016 10:05

    Biju krietni pārsteigts, ka šodien 8:00 gaiss bija tik vien kā -12* C. Bija apmācies, tagad noskaidrojās un -11* C.

    Ielādē...
  14. 16.01.2016 10:14

    No rīta debesis klāja mākoņi un astoņos pie loga -14, vienu brīdi atkal krita pūkainas, vieglas sniega pārslas, bet nupat tā kā sāk skaidroties.

    Ielādē...
    1. 16.01.2016 10:38

      Pie manis pat kārtīgi nosniga, bet šobrīd tiešām no mākoņiem izlien saule :) .

      Ielādē...
  15. 16.01.2016 12:37

    tikko saaka leeni bet pamatiigi snigt...

    Ielādē...
  16. 16.01.2016 12:45

    Rigā smuki un diezgan stipri snieg! Mākoņi atnāca no līča, -10 grādi pie loga, bet snigšana pastiprinās. Cik skaista ziema šogad :) No rīta laiks bija saulains.

    Ielādē...
  17. 16.01.2016 12:51

    Naktī gan bija uzradusies migla, skaidri laternu gaismā varēja redzēt, kā tā pārvietojas, līdzīgi dūmiem.
    Tikko sāka snigt! Ar lielām , smukām pārslām:)Lai gan visu rītu spīdēja spoža un, teiktu, silta saule, jo kāds no mūsējiem bija laukā nolaidis marķīzi, tā, protams, apsnigusi, bet saule sniegu atkausēja līdz tam, ka bez vēja saulē sniegs sāka šļūkt lejā. Ar troksni:)
    Patlaban -9*C, pagalam apmācies. Līcis uzražojis skaistus nokrišņus:)

    Ielādē...
  18. 16.01.2016 13:41

    Naktī pāris cm sniega vēl klāt, bet diena pagaidām bez nokrišņiem. Rīta pusē spīdēja saule, bet pirms pusdienām debesis aizvilkās ar zemu dūmaku, saule tikai brīžiem izspiežas tai cauri. Temperatūra no rīta tieši uz saullēktu -14, tagad -7.

    Ielādē...
  19. 16.01.2016 15:06

    15.1.2016., Rīga. Neliels augsta spiediena atzars. Saule spīd, bet pa reizei pa kādam gubumākonim saredzam. Uz Z pusi redzami daži ar nelieliem nokrišņiem. Pavisam nedaudz sniegpārslas arī no gaisa krīt pēcpusdienā kādas pusstundas garumā. Pašā vakarā - gandrīz skaidrojās. R vējš 1-2m/s. Gaisa temperatūra: plkst. 3:00-6; 9:00-5; 15:00-5; 21:00-9.

    Ielādē...
  20. 15.01.2016 22:36

    saulaina diena, par snigšanu - ne miņas, bija sarma kodusies. Rītā -19 (ciešami), piecos -14, astoņos -12, šobrīd -15. Sniegs tikai ~ 13 cm. Tak atsūtiet no savas pārpilnības kādu nieku arī uz A pusi... Laiciņš, protams, skaists :)

    Ielādē...
    1. 15.01.2016 23:49

      Atvainojos, bet nav šeit nekādas pārpilnības. Es vakarnakt teju rāpus rāpoju mājās pēc sniega tīrīšanas (i siltumnīca teju sabruka no svara - pēdējā brīdī atbrīvoju no visai smagā sniega), tomēr sildi veldzēja krītošās pārsliņas. Šādā spelgonī vajag vismaz 50 cm, a man tikai 30..34 cm. Vietām pat mazāk. Neviena no piedāvātajām sniega biezuma kartēm neatbilst realitātei ne tikai pie manis, bet arī tuvākajos 40..60 km.

      Ielādē...
      1. 16.01.2016 15:39

        Tomēr ir siltumnīca?

        Ielādē...
        1. 16.01.2016 18:08

          Nav. Kaimiņienei attālai izlīdzēju. Bet domāju, ka vairāk tā nedarīšu. Pašas miesa ir svarīgāka. Man pašai sniegs nav jātīra (nejūtu vajadzību to darīt), pat ja sasnigtu 1 m. Vienkārši bristu pa taciņu, nu pie durvīm notīrītu. Es vienmēr esmu taisījusi taciņas, nevis mocījusies - bērnībā un jaunībā iedzīts riebums pret sniega tīrīšanu.

          Ielādē...
  21. 16.01.2016 18:40

    Šodien ap vieniem Baltezera apkaimē iekļuvu tādā sniegputenī, ka pat pabraukt bija grūti. Allažos, kā secinu, laikam nekas pa dienu nav snidzis, ja atskaita tās pāris pūkas no rīta. Pašlaik debesis nomākušās, -8,5.

    Ielādē...
    1. 16.01.2016 19:10

      Ak tad tomēr no radarā redzamā kaut kas arī dabā izkrita. Citādi jau likās, ka nevar lāgā ticēt bagātīgajai snigšanai virs Rīgas apkārtnes.

      Ielādē...
  22. 16.01.2016 13:04

    RietumKrastā patreiz smuki snieg sniedželis ar lielām pārslām.. -7*C apmācies, bez vējš,.. Bet ap 9:00 man rādija -12*C.. Ja kas dabasvērotāji tad šodien un rīt Latvijas Ornitoloģijas biedrība organizē ziemojošo ūdenputnu uzskaiti Ziņot lūgts par putnu sugu, skaitu un piezīmēs - ledus stāvokli un to, cik ļoti laika apstākļi un cita veida traucējums ietekmēja novērojumus. Šogad īpaša vērība tiek pievērsta brūnkaklim Aythya ferina

    Ielādē...
  23. 16.01.2016 19:34

    Visa diena bez nokrišņiem, termometrs nepacēlās virs -8, tagad -11.

    Ielādē...
  24. 16.01.2016 18:40

    Missisipi upe izgājusi no krastiem........

    Ielādē...
    1. 16.01.2016 21:24

      Nu labāk tā, nekā nebeidzams sausums, kas šad tad ASV piemeklē.

      Ielādē...
  25. 16.01.2016 21:09

    Dienas pirmā pusē Rīgā uznāca intensīvs sniegs no līča, stipri sniga kādas 20 min, uzsniga ap 2 cm, tad velak pa dienu skaidrojās un vairs nesniga. Bet tagad vakarā atkal apmācies un snieg lielām pārslām, radarā redz to nokrišnu zonu. Temperatūra -9 pie loga. Ziema turpinās :)

    Ielādē...
    1. 16.01.2016 21:22

      Man tagad tāds kaunīgs jautājums. Ja februārī viss šis nokusīs un sāksies meteoroloģiskais pavasaris, kā Tu vērtēsi šo ziemu? Vai Tevi apmierinātu 1 mēnesis ziemas, taču šādas sniegotas un bez atkušņiem?

      Ielādē...
      1. 16.01.2016 21:55

        Nu man tad ir pretjautajums- ka Jūs vērtetu tādu vasaru, kas jūsu gaumē ilgtu vienu mēnesi, bet pirms tam un pēc-galīgi garam- auksta, lietaina, nebaudāma?

        Ņu ko, ši ziema spēja sagādat ļoti patīkamu pārsteigumu un jau tagad izradijas labāka, neka bija prognozets un cerēts un izskatas, ka vismaz viens mēnesis ĪSTAS ZIEMAS man bija, kas atgrieza ARĪ ticību, ka tādas baudīšu arī turpmāk, vismaz reizi pa reizei... Bet protams, žel un nepatīkami būtu, ja viss beigtos jau februarī, nu vismaz līdz marta vidum ziemu gribētos, bet pēc tam lai nāk skaists un straujš pavasaris.... Februari pavasaris nemēdz vel būt, tabūtu kārteja siltuma anomalija, kas droši vien atspeletos martā vai aprilī, vai vasarā... Bet to man būtu tomēr daudz vieglāk pārdzivot pēc tāda ziemīga mēnesa, ko tiešam izbaudu.

        Bet ja nopietni- tad vēl viens jautājums- visi it ka prognoze siltu februari, bet tikpat stabil… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

        Ielādē...
        1. 16.01.2016 22:51

          Ir jau bijis gads ar 1 vasaras mēnesi, bet labu mēnesi - 2014. jūlijs un augusta pirmā dekāde. Vasara jau arī nesākas 1. jūlijā, bet vēlāk. Tātad mēnesis vasaras. Pilnīgi noteikti neapmierināja un patiesībā es nemaz nepriecājos par to jūliju. Es dodu priekšroku vēsiem visiem 3 vasaras mēnešiem, bet lai vismaz formāli tā būtu vasara. Šaubos, vai Tu būtu gatavs pieciest visus 3 ziemas mēnešus ar anomāliju +1.
          Vēsturiski (atkārtoju lūgumu kaut vienreiz mūžā iepazīties ar arhīvu Rīgai!!!) meteoroloģiskais pavasaris februārī ir rezultējies ar aktīvu pavasari martā un aprīlī. Vissiltākie februāri: 1990., 1989., 2008., 1995. un 2002. Pēc pirmajiem 1990. un 1989. sekoja marts, kas bija pārāks par pērno un aizpērno - vismaz maiguma un saudzīguma ziņā. Arī pārējos martos Rīgā tādas pamanāmas atziemas nebija. Pēc rekordsiltajiem februāriem un martiem 1990. un 1989. sekoja fantastisks aprīli… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

          Ielādē...