Nedēļa līdz 24.7.16 Kļūs sausāks un saulaināks; joprojām saglabāsies mērens siltums

Nedēļa līdz 24.7.16 Kļūs sausāks un saulaināks; joprojām saglabāsies mērens siltums

Nedēļa aizvadīta

Nedēļas gaitā prognozes kopumā piepildījās tikai daļēji un nedēļa bija mākoņaināka nekā iepriekš paredzēts. Laikapstākļus nedēļas pirmajās 3 dienās noteica anticiklona BURKHARD pati austrumu mala ar daļēju mākoņainību un pavisam pieticīgu/mērenu siltumu, kamēr uz austrumiem atradās mazkustīgs dienvidu ciklons. Ceturtdien tas no austrumiem sasniedza Latviju un tā mākoņainība Latvijā kopumā saglabājās līdz pat sestdienai. Vietām brīžiem uzlija, valsts austrumos ceturtdienā bija nelieli negaisi. Ciklons gan pakāpensiki Latvijā ienesa siltu un mitru gaisu, naktis kļuav siltākas, bet dienā mākoņu dēļ gaisa temperatūra salīdzinot ar nedēļas sākumu būtiski nemainījās. Nedēļas pēdējā dienā skaidrojās, debesīs mitrajā gaisā un Sibīrijas mežu ugunsgrēku dūmos, kas sasniedza arī Baltiju, daudzviet bija dūmaka, arī dienā dūmakaini saulains. Gaisa temperatūra beidzot pārsniedza +25 grādu atzīmi.

Prognoze nedēļai - nedēļas gaitā laikapstākļi mainīsies maz, pakāpeniski kļūs nedaudz siltāks (18.07.)

Pirmdien valstī gaidāms lielākoties mākoņains laiks, kaut starp mākoņiem brīžiem uzspīdēs saule, un daudzviet īslaicīgs lietus. Sausāks un saulaināks piekrastēs. Gaisa temperatūra vēl nebūs augstāka par +17...+21 grādu. Pūtīs neliels ZR vējš, un tā kā visas nedēļas garumā atradīsimies antciklona austrumu malā, kamēr uz austrumiem no Latvijas būs cikloniska darbība, vējš visas nedēļas garumā pūtīs no Z, ZR, valsts austrumos nedēļas vidū tas var kļūt brāzmains.  Naktī uz otrdienu debesis daļēji skaidrosies, arī dienā saglabāsies daļēji mākoņains laiks, mazāk mākoņu būs valsts ziemeļos, bet vakarpusē skaidrosies visā valstī. Lielākajā valsts daļā atkal gaidāms īslaicīgs lietus, taču ar mazāku iespējamību nekā pirmdien. Gaisa temperatūra naktī +9...+14, dienā +19...+22.   Trešdien un ceturtdien atradīsimies diezgan attāla anticiklona pašā A, DA malā, kamēr netālu uz austrumiem atradīsies visai mazkustīgs dienvidu ciklons, līdz ar to valsts rietumu un centrālajā daļā pārsvarā maz mākoņu, kamēr Vidzemē un Latgalē to būs vairāk, tomēr nokrišņu iespējamība valsts austrumos ir neliela. Gaisa temperatūras naktīs no +9...+13 Kurzemē un valsts lielākajā daļā līdz +16 piekrastēs, dienās ap +20...+23. Nedēļas nogalē saglabāsies daļēji mākoņains laiks, svētdien valsti no DR var sansiegt īslaicīgi nokrišņi, tostarp negaiss, bet piektdien un sestdien būtiski nokrišņi pagaidām netiek prognozēti. Atradīsimies augsta spiediena atzara austrumu malā, cikloniskā darbība no Krievijas rietumiem pamazām pārvietosies ZA virzienā. Gaisa temperatūra būs augstāka nekā nedēļas pirmajā pusē. Naktīs gan joprojām +9...+16, bet dienās no +20 valsts austrumos līdz +25, lokāli +26...+27 grādiem Kurzemes uz Zemgales dienvidos.   Tālakas prognozes paredz aktīvāku ciklonu darbības atgriešanos mēneša beigās, līdz ar to atkal bieži gaidāmi nokrišņi, iespējams arī pērkona negaiss. Ja vēl nākošās nedēļas sākumā visdrīzāk gaidāms silts laiks, tad vēlāk atkal kļūs vēsāks.

Prognozes papildinājums 19.07.

 Nedaudz mainījušās prognozes nedēļas nogalei, kad Latvijā ieplūdīs siltāka gaisa masas sākotnēji no austrumu, ziemeļaustrumu puses. Gaisa temperatūra nedēļas nogalē dienās +22...+27 un salīdzinoši mitrajā gaisā dienas laikā veidosies lietus mākoņi, īslaicīgu lietu dauzdviet var pavadīt arī neliels pērkona negaiss. Naktis būs siltākas kā tika prognozēts iepriekš - ap +13...+17 grādiem.

UZMANĪBU! Laikapstākļu prognoze nedēļai tomēr nav pārāk uzticama, tāpēc uz to pilnībā paļauties nav iespējams!

ATSKATS UZ JAU AIZVADĪTAJĀM NEDĒĻAS DIENĀM

Pirmdiena, 18.jūlijs

Naktī valsts austrumus skāra nelielas pērkona lietusgāzes un lietus pie palielinātas mākoņainības tuvējo dienvidu ciklonu sistēmas ietekmē. Rīta pusē daudzviet pārējā valstī mākoņu nebija daudz, taču dienas gaitā to kļuva aizvien vairāk, vismazāk to bija jūras piekrastēs, kur pūta spirgts ZR vējš. Neliels īslaicīgs lietus skāra vien atsevišķas vietas, arī vakarā saglabājās palielināta mākoņbainība. Temperatūra naktī +11...+15, dienā iesila līdz +19...+23.

 

Otrdiena, 19.jūlijs

Atradāmies pašā anticiklona BURKHARD austrumu malā, kamēr uz austrumiem no Latvijas atradās visai mazkustīgs dienvidu ciklons, kuram bijām daļējā aizfrontē. Pēc dzestras nakts ar +8...+10 grādiem daudzviet Kurzemē līdz +10...+14 citviet valstī, kur vairāk mākoņu un līdz +17 piekrastēs, dienas pirmajā pusē mākoņu kļuva aizvien vairāk, bet pēcpusdienā valsts rietumu un centrālajā daļā skaidrojās (vējam pušot no jūras), kamēr valsts austrumu daļā pēcpusdienā bija novērojamas lokālas pērkona lietusgāzes. Gaiss iesila līdz +19...+23.

 

Trešdiena, 20.jūlijs

Neviennozīmīgā meteoroloģiskajā situācijā, kad Kurzeme atrodas anticiklona BURKHARD pašā austrumu daļā, kamēr pārējā valstī mazliet lielāka ir dienvidu ciklona ietekme, kura siltā fronte Latvijai tuvojas no austrumiem, ziemeļaustrumiem. Dienā valsts lielākajā daļā daļēji mākoņains, dienas gaitā lēnām mākoņu daudzums no austrumiem palielinājās un vakarpusē to mazāk bija vien valsts rietumu daļā. Pēc vēsas nakts ar +7...+13 (piekrastēs līdz +17), dienā joprojām pavēss/mēreni silts - +19...+23.

 

Ceturtdiena, 21.jūlijs

Dienvidu ciklons ar centru virs Ziemeļukrainas līdz Latvijai nonāk izplūdis un pamazām izsīkstošs. Jau sākot no rīta visā valstī, izņemot pašus Kurzemes rietumus, apmācies laiks un tāds tas visā valstī saglabājās lielākoties visas dienas garumā. Dienas pirmajā pusē no austrumiem valsti šķērsoja siltā fronte, nelielu lietu atnesot tikai valsts austrumdaļai. Dienas gaitā valsts centrālie rajoni atradās ciklona nosacīti siltajā sektorā, kas bija aizpildījies ar mākoņiem, līdz ar to faktiska siltuma piezemes līmenī nebija. Dienas otrajā pusē valsts austrumu daļu sasniedza jau ar ciklona auksto fronti saistīti mākoņi. Negaisa mākoņi, virzoties uz DDR, pamazām izsīka Ziemeļlatgalē, nepastāvot lielai temperatūras starpībai, tāpēc pārsvarā Latgalē tika novērots tikai mērens lietus, bet ne stipras pērkona lietusgāzes. Gaisa temperatūra naktī uz ceturtdienu no +11...+12 Kurzemē, Zemgales austrumos līdz pat +16...+18 jūras piekrastē, dienā zem apmākušām debesīm vien +19...+22.

 

Piektdiena, 22.jūlijs

Dienas gaitā laikapstākļus virs Latvijas turpināja noteikt jau ilgstoši pastāvošā dienvidu ciklona darbība. Mazāk mākoņu visas dienas garumā bija Latgalē ciklona aizmugurē, bet daudz to bija Kurzemē un arī Vidzemes rietumos, kur mākoņainību nesa ciklona siltais sektors, kas bija aizpildījies ar mākoņiem un piezemes līmenī nenesa siltumu. Dienas otrajā pusē brīžiem skaidrojās valsts centrālajos rajonos, Vidzemes vidienē, austrumos un Zemgales vidusdaļā "uz" ciklona aukstās frontes veidojās lietus mākoņi, kas nesa lietusgāzes ar īslaicīgu, bet visai stipru lietu. Negaisi gan gluži neveidojās. Dienā pē siltas nakts ar +16...+18, uzspīdot saulei gaiss valsts austrumu un dienvidu daļā iesila līdz +22...+25, citviet +19...+22.

Sestdiena, 23. jūlijs

Daļēji antciklona BURKHARD R malā, bet lielāku ietekmi tomēr dod izsīkstošais dienvidu ciklons, kura mākoņainība joprojām saglabājas virs Latvijas, dodot joprojām mākoņainu dienu lielākajā valsts daļā, kaut valstī jau bija ieplūdušas siltas un mitras gaisa masas. Dienas gaitā skaidrojās vietām un brīžiem, tomēr arī lielu nokrišņu nebija, vien neliels lietus šur tur valsts vidienē. Gaiss naktī neatdzisa zem +16...+18, dienā nepakāpās virs +19...+24.

Svētdiena, 24.jūlijs

Vājais anticiklons BURKHARD ar centru pie Latvijas, taču rīta pusē valstī daudzviet saglabājās mākoņi, vietām migla, daudzviet dūmaka un Rīgas pusē šur tur uzlija. Dienas otrajā pusē skaidrojās daudzviet valstī, izņemot Ziemeļkurzemes pusi. Siltajā un mitrajā gaisā debesis bija dūmakainas, ko vēl papildināja arī plāns dūmu slānis ar jūtamu dūmu smaržu no plašajiem un katastrofālajiem Sibīrijas taigas ugunsgrēkiem, kas sasniedza arī Baltijas valstis. Dienas gaitā daudzviet saglabājās dūmaka. Naktī gaiss neatdzisa zem +15...+18, dienā +21...+22 piekrastēs un Ziemeļkurzemē, bet pārējā valstī pēcpusdienā līdz +24...+27.

 

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 18.07.2016 22:45

    naktī pa laiciņam čabinājās lietus, nopietnāk lija pāris stundas no kādiem pieciem. Ielijuši ~3 mm. Diena apmākusies, laikam jau zem +20, pa laikam uzprickāja lietus. Jā, ar siena savākšanu ir kā ir cilvēkiem. Kāds saules stars parādījās vien pievakarē. Šobrīd atkal apmācies, +16.

    Ielādē...
  2. 18.07.2016 23:21

    Rītā ilgi apmācies un drēgns, dienā arī pārsvarā mākoņains, tomēr kopš pusdienlaika ik pa laikam skaidrojās un uzspīdēja Saule. Pārsvarā lēns, epizodiski mērens vējš. Pēc 14.00 t* bija pakāpusies līdz +20,6*C, taču tad no R-DR puses nāca pamatīgs, visai draudīgs mākonis, un drīz atkal vēsāks, vien ap +18*C. Tiesa, lietu ne šis, ne citi mākoņi, kas apkārt pēcpusdienā staigāja, neatnesa. :)
    Pēc 16.00 atkal skaidrojās, un vēlākā pēcpusdienā/pievakarē diezgan saulains un krietni siltāks, t* pakāpās jau mazliet virs +22 grādiem. Arī vakarā diezgan ilgi silts, ap 21.30 vēl +18,5*C, debesis vēl vairāk skaidrojās, un pirms 23.00 mākoņu jau pavisam maz. Neliels vējelis arī tagad vēl uzpūš, paliek jūtami dzestrāks, šobrīd vairs +15,4*C. Spiediens bez lielām svārstībām, vakarpusē nedaudz kāpj, pašlaik 758 mm.

    Ielādē...
  3. 19.07.2016 01:33

    18. jūl. no rīta daudz mākoņu. DR-R pamalē zila debess. T. +13*. Spiediens 761 mm, krīt. Priekšpusdienā skaidrojās. Vidējie un augšējie mākoņi pamazām aizpeldēja. Kādu stundu bija jauks, saulains laiks. Vējš lēns. Pēcpusdienā savairojās gubu mākoņi. T. paspēja pacelties līdz +22*. Zemie gubu mākoņi saplūda kopā ar inversijas slāņa mākoņiem un debess gandrīz pilnīgi apmācās. Vējš lēns no ZR puses. Vakarā ap 7 izveidojās arī daži lietusmākoņi. Lietus nebija daudz. Vēlāk, tumsā, uzlija vēl. Pašlaik t. +14*. Spiediens 761 mm, nemainās.

    Ielādē...
  4. 19.07.2016 08:04

    Pirmdiena 18.7.2016., Rīga. Neliels ciklons uz A pusi.

    Daļēja mākoņainība, dienas pirmajā pusē skaidrojās, pievakarē atkal nedaudz samācās ar sc padebešiem, pirms tam rītā un dienā – labi gubaiņi. RZR vējš naktī un dienā līdz 2-3m/s, vakarā 1-2m/s. Arī pirms nākamās pusnakts- daļēji apmācies. Gaisa temperatūra: plkst. 3:00+12; 9:00+13; 12:00+18; 15:00+21; 18:00+20; 21:00+17; 23:30+16.

    Ielādē...
  5. 19.07.2016 11:17

    Nakts ilgi skaidra ar spožu Mēnesi, vien uz rīta pusi mākoņi savācās. Vēss, ap +12...+13. Rīts daļēji mākoņains, regulāri uzspīdēja Saule, vējš lēns līdz mērens. Tas pats arī tagad, vien saulaināks, daudz skaistu gubu mākoņu. Diena pamazām iesilst, pirms 11.00 +18,8°C, bet piesaulē jau pavisam silts.
    Tagad es uz Rīgu, pašlaik aiz Jēkabpils, kur daži lielāki gubinieki ar pelēkām apakšām arī grozās, bet lietus pagaidām nav trāpījies; pēcpusdienā došos uz Bauskas pusi un nakšņošu tur, laukos, tā kā nākamie vērojumi, visticamāk, no turienes šovakar. :)

    Ielādē...
  6. 19.07.2016 12:25

    Rīgā un apkārtnē pēdējas dienās iestajas meteostagnācija un garlaicība, nekādas būtiskas dinamikas, pēdejās dienās laiks visai līdzigs- visai daudz mākoņi, pa starpai reizēm saule, bet mākoņi tādi pārsvara neizteiksmīgi un lietu nenesoši. Reizēm uzpūš mērens vejš, vienigais labums- nav karstums, temperaturas visai komfortablas ikdienas darba gaitām. Lietus, Rīga nav bijis jau vairākas dienas, ja neskaita tas dažas piles pāris reizes. Tikmēr pie DA robežām ar skaudību novēroju negaisu aktivitātes, ko nes samēra neliels un mazkustīgs dienvidu ciklons, jau 3 dienu visai aktīvi negaisi Baltkrievijas/Krievijas pusē un pagaidām nerimstas.... Pie mums atkal nekā, zēl... Tāda izskatās paies ari lielāka daļa šis nedēļas- Rīgas pusē būtiskus nokrišņus nesola, meteostagnacija turpinās.

    Šorīt no līča puses nāca smuki mākoņi, kas mazliet atgadināja līča efekta procesus, velāk D pusē izveidojas ari daži lietus CB laktas, tomer virs galvas nekā, tradicionalais MMD.

    Ielādē...
    1. 19.07.2016 17:25

      Jā- arī man no Rīgas Z daļas sanāca labus gubeniekus skatīt...

      Ielādē...
  7. 19.07.2016 19:19

    Visu dienu dažāda kalibra un dusmīguma mākoņi grozās gar un ap Valmieru. Pirms sešiem uznāca stiprāks lējiens ar tālu rībināšanu gar rietumu pusi. Dzestrs +16. Viss atkal slapjš.

    Ielādē...
  8. 19.07.2016 21:08

    Pie manis nelīst, lai arī sola, ka var būt, šovakar liešu kabačus, kas irdenā zemē sasēti. Bet Mālpilī šodien visu priekšpusdienu ar lielākām vai mazākām pauzēm esot lijis. Nieka 13km pa gaisa līniju, ne vairāk...
    Rīti gan rudenīgi, balti slapja zeme un dzestrums. Bet tā jau laikam mūsu zemītē ir, ka pavasars beidzas īsti neiesācies un vasaru var mierīgi palaist garām, ja "tai dienā nav mājā"...

    Ielādē...
  9. 19.07.2016 21:52

    Neliela galerija- ar rīta gubaiņiem.

    Ielādē...
  10. 19.07.2016 22:27

    Uz vakarpusi visa austrumu puse puslokā ar tumšiem mākoņiem, zem kuriem saskatāms lietus. Mazliet arī bubināja pērkons. Bet viss tumšums pāris stundu laikā pamazām izlija, pie manis neatnākdams, kaut gan bija brīdis, kad jau virs galvas savilkās tīri melns mākonis.

    Ielādē...
  11. 19.07.2016 23:23

    samērā saulaina diena, mmd. Mākoņi dažādi. Dienas vidū kārtējo reizi uzrasināja, tas gan nebija Viļakā, bet, šķiet, arī te bija slapinājies. T ap +21. Saulriets krāsainos mākoņos ar saules stabu. Šobrīd pilmēness puslīdz skaidrās debesīs, tikai +13, hm...

    Ielādē...
  12. 20.07.2016 01:18

    19. jul. no rita t. +13*. Spiediens 761,5 mm. Videjie slanu makoni 3-4 balles. Lens vejs no Z puses. Strauji sarad'as zemie gubu makoni. Priekspusdiena jau izveidojas gubu-lietus makoni. Mums lietus netrapija. Pusdienas laika saka pust stipraks Z vejs. Un izveidojas klasisks Rundales trijsturis, kad Z puse skaidrs, bet parejas puses makoni. D-DA-A puse pat lielie gubmakoni ar nelielam laktam virsotne. Pecpusdiena trijsturis paplasinajas. T. sasniedza +20*. Paslaik t. +13,2*. Spiediens 762,5 mm. (atvainojos par drukas kludam).

    Ielādē...
  13. 20.07.2016 05:03

    Rīga otrdien saulaina, bet vējaina. Vismaz no 13.45-16.00. Pa ceļam uz Bauskas pusi mākoņu joprojām maz. Lai arī tālumā, vēl tikai pa ceļam, manījās lielāki mākoņi. T. Rīgā un pa ceļam +20...+22°C robežās.
    Vakarā aiz Bauskas pie Īslīcēm debesis tikpat kā skaidras, naktī ļoti spožs, pilns Mēness. Nakts gan visai dzestra, pēc 1.00 ap +14...+12, tagad +11,7°C. Turklāt vējš arī naktī nerimās, turpināja mēreni pūst.

    Ielādē...
  14. 20.07.2016 07:42

    Otrdiena 19.7.2016., Rīga. Neliela ciklona R pusē.

    Naktī skaidrs, bet agrā rītā reizē ar ZR vējiem no līča puses nesās biezi gubumākoni, kas D pusē veidoja arī dažas nelielas cb virsotnes. Dienas gaitā virs galvas šie gubaiņi gan paklīda, taču līdz vakaram bija tie redzami A-DA pusē, kur mērenā attālumā bija rinda ar cb padebešiem. Uz D-DR-R pusē līdz vakaram bija redzami lielie gubumākoņi. Saulrietā un pirms nākamās pusnakts bija manāmi atkal daži skrejoši gubumākoņi. ZR vējš visas dienas garumā spirgts, brāzmās līdz 5-6m/s, pēc saulrieta nedaudz mazāks. Gaisa temperatūra: plkst. 3:00+13; 9:00+17; 12:00+20; 15:00+21; 18:00+18; 21:00+17; 23:30+16.

    Ielādē...
  15. 20.07.2016 18:59

    Šodien Bauskas pusē debesis daļēji klāja plāna dūmaka, kam pa virsu (vai apakšu) kā dekori gubu mākonīši. Tomēr kopumā saulains. Temperatūra dienas vidū un agrā pēcpusdienā +21...+22, mērens vējš. Rīgā ap 17.00 tas spirgtāks, t° pie stacijas +20°C. Tagad, pa ceļam uz Līvāniem, pie Aizkraukles, debesis daļēji mākoņainas diezgan daudz augsto spalvu un spalvu - slāņu mākoņu, brīžiem Saule vairs nav tik spoža, tomēr kopumā aizvien saulains un silts.

    19:49: Jo tālāk uz A, jo vairāk mākoņu. Saule pazuda jau kaut kur ap Pļaviņām, bet aiz Jēkabpils tikpat kā apmācies. Lietus gan vēl nav bijis.

    Ielādē...
  16. 20.07.2016 22:36

    apmākusies, pavēsa, vējaina diena. Rīta puse vēl puslīdz gaiša - saule aizplīvurota ar spalvmākoņiem. Mākoņi biezēja, biezēja, līdz sabiezēja pavisam. Kopš pēcpusdienas ik pa brīdim uzpilināja. Visu dienu pastiprs vējš, arī šobrīd. Dienā līdz +19 (rīta pusē), šobrīd +16. Šodien pat man šķita par vēsu priekš jūlija vidus...

    Ielādē...
  17. 21.07.2016 01:22

    20. jūl. no rīta t. +12*. Vidējie slāņu un spalvu mākoņi 4 balles. Lēns Z vējš. Priekšpusdienā nedaudz zemo gubu mākoņu. Spalvu un slāņu mākonu palicis vairāk. Tīra debess aizvirzījusies ZR pusē. Vējš mērens ar brāzmām. Pēcpusdienā t. līdz +20*. Vakarā tīra debess vien ZR pamalē. Krāšņs saulriets. Vējš norimis. Pašlaik t. +14,8*. Spiediens 761 mm.

    Ielādē...
  18. 21.07.2016 02:45

    Līvānos īsi pēc 20.00 no debesīm krita arī neliels slapjums - bet nu tad vēl pa retai pilei. Debesis nomākušās, ja neskaita R pamali, kas krietni gaišāka. Vējš neliels, joprojām silts, 20.45 +19,5*C.
    Vēlākā vakarā brīžiem te uzpilināja, te pārstāja, saulrieta laikā visa R pamale izkrāsojās sarkanos toņos. Uz nakts pusi pāris reizes uzlija mazliet vairāk - kaut kas līdzīgs patiešām lietum, lai gan pat max brīžos nekas vairāk par sīku smidzekli tas nebija. Visa vakara gaitā dažas nelielaspeļķītes šur tur izveidojušās.
    Pašlaik aizvien apmācies, bet vairs no gaisa netek, ielas sāk žūt. Vējš minimāls, tomēr atsevišķos brīžos mazliet jūtamāks. Aizvien silts (šai stundai), +16,7*C, spiediens 756 mm.

    Ielādē...
  19. 18.07.2016 13:37

    Vienos dienā gaisa t +22, saule, pamalē tumši mākoņi, kas rada galvassāpes zemniekiem kuriem jāpļauj siens, jo tie ikvakara smidzinātāji, kuri pēdējās dienas apmeklē šo pusi, ir visīstākie siena pūdētāji. Vakar vakarā biju mežā, neskatoties uz to, ka ik pa laikam kas nopilina, mežā ir sauss, lai gan savu 5 l spainīti pielasīju.Nostaigāju gan milzu gabalus, jo vecās sēņu vietas vēl vairāk izcirstas, meklēju jaunas vietas, bet visās tā nemaz tās sēnes neaug- ja atrod skaistu vietiņu ar baravikām, tad tā ir pavisam maziņa- kāds uzkalniņš vai meža pļaviņa, un tad atkal jālien cauri brikšņiem... šodien sāp celis..:(.

    Ielādē...
    1. 18.07.2016 21:10

      Man ik pa 2 dienām pēc ārstēšanas ar piparu plāksteri( pamēģini, varbūt palīdzēs) atsākas ceļa sāpes, bet man tā ir veca, apm. 13 gadus veca vaina pēc operācijas. Tas ir, 2 dienas turu piparu plāksteri, tad 2 dienas ir labi, tad atkal atsākas sāpes......:)Šis te mitrais un salīdzinoši siltais laiks veicina šādas te locītavu sāpes........Ko darīt, viss nolietojas ar laiku. Dzeru Glu*kos*amī*nu.Sorry, tā nav reklāma.Dalos, jo zinu, cik svarīgi ir varēt IET.
      Par tēmu: laika apstākļi:) Šodien bija cerības uz labu laiku, bet tad ap pusdienlaiku strauji uznāca mākoņi. Uzpūta auksts Z puses vējš. Bet nu vismaz labi, ka nelija, pagaidām:)Vakar arī, ja neskaita to uzsmidzināšanu, aizejot pelēkajai mākoņu "segai". Grādi priekš jūlija gan varēja būt augstāki, lai gan- saulē bija pietiekoši karsts. Žēl tik, ka pa šo lietaino laiku arī ū… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

      Ielādē...
      1. 18.07.2016 23:05

        Tuvākajā laikā Rīgā pūšot Z,ZR vējam tieši vajadzētu būt siltākajm, jo ūdens jūrā ir apmēram +17 grādi, tātad naktīs tikai nedaudz vēsāks. Dienās gan vajadzētu būt ap +22 grādiem.

        Ielādē...
        1. 19.07.2016 10:51

          Jā, un periodiski nokrišņi no līča, kā šorīt no rīta.....Rasu gan vien uztaisīja, taču ar siena žāvēšanu tā ir kā ir (labi, ka nav jāžāvē:)

          Ielādē...
      2. 19.07.2016 14:23

        Paldies, izmēģināšu!

        Ielādē...
        1. 21.07.2016 06:18

          Piparu plāksteris darbojas labi! Paldies, Biruta!

          Ielādē...
  20. 21.07.2016 06:22

    Sešos debesis nomākušās, bet laiks ir silts, +16. Zālē nav ne pilītes rasas un arī rīts šķiet neparasti tumšs, bija jau pierasts pie gaišajiem vasaras rītiem.

    Ielādē...
  21. 21.07.2016 07:33

    Priedainē šorīt apmācies un diezgan stiprs ZR puses vējš brāzmās ap 10 ms.

    Ielādē...
  22. 21.07.2016 07:55

    Trešdiena 20.7.2016., Rīga. Neliela ciklona R pusē.

    Daļēja mākoņainība- naktī 1 balles, rītā 2-3 balles gubenieki. Kas dienas gaitā samazinājās. Dienas otrajā pusē 4-5 balles augstie spalvenieki. Tādi tie saglabājās līdz diennakts izskaņai. ZR vējš, visu dienu spirgts- līdz pat 5-6-7m/s dažā brāzmā. Gaisa temperatūra: plkst. 3:00+12; 9:00+16; 12:00+19; 15:00+22; 18:00+18; 21:00+16; 23:30+15.

    Ielādē...
  23. 21.07.2016 08:36

    Ap pusastoņiem nedaudz nopilināja, bet tīri simboliski. Izmantoju atvaļinājuma priekšrocības, lai vēl pirms nedēļas nogales pārbaudītu tuvējo egļu jaunaudzīti- baraviku bums tuvojas noslēgumam, toties cītīgi ārā lien jaunas apšubečiņas. Es pat brīnos, ka tādā sausumā viņām pietiek spēka augšanai.

    Ielādē...
  24. 21.07.2016 10:57

    Naktī bija stiprs un brāzmains vējš. Šis rīts joprojām vējains, galīgi apmācies, pagalam vēss. Un, patiesi, jūras tuvums "garantē'' vienādu t* gan nakti , gan dienu -+17*C.

    Ielādē...
  25. 21.07.2016 21:06

    Kopumā mierīgi laikapstākļi. Ventspilī gan iepriekšējās dienās, gan tuvākā nākotnē īpaši nokrišņi nav paredzami, pilsētā gaisa temperatūra pārsvarā gan dienā, gan naktī virs +20 grādiem (jā, rādījumi nav ticami, reāli pāris grādi būtu jānoņem, taču dzīvoklim logi vaļā kā dienu, tā nakti un nekādas rudens vēsmaz nemana). Ja izbrauktu jūras krastā vai vēsākā klajumā, noteikti justos savādāk. Citādāk - silts, arī saules gana.

    Ielādē...