Aktuālā situācija (nedēļa līdz 12.7.15.)

Aktuālā situācija (nedēļa līdz 12.7.15.)

Nedēļa aizgājusi. Pirmdien pēc vairākām karstām dienām- atnāca aukstā fronte, kas deva garus nokrišņus gandrīz visā Latvijā. DA novados un pie D robežas- arī dažu nelielu negaisu. Otrdien uz brīdi esam BIGI anticiklona Z malā, laiks salīdzinoši mierīgs ar "laba laika" gubumākoņiem. Sākot no trešdienas esam THOMPSON ciklona ietekmē. Tas bija nekustīgs Skandinavijas D daļā, sestdienas naktī pārvietojās pāri Latvijai ZA virzienā. Attiecīgi trešdien vēl bez nokrišņiem, ceturtdien tie jau Latvijas lielākā daļā. Arī piektdien līdzīgs stāvoklis pie debesīm, turklāt bija vēselīgs kā rudenī. Sestdien jau ciklona aizmugurē Virzemē bija vērojami visai spēcīgi negaisi, visā Latvijā spirgts un brāzmains ZR vējš. Svētdien- arī šie paši vēji,un daži nokrišņi atkal Vidzemē.  

Attēlu (c): Sat24.com, Finnish Meteorological Institute.

Turpinājums nākamajā nedēļā.

-----------------------
Paskaidrojumi:
Somijas meteoinstitūta karšu attēlos parādītā situācija ir atbilstoša konkrētās dienas novērojumiem pulksten 15:00. Dienas attēls atjaunojas pēcpusdienā, ap pulksten 16.

Sat24.com attēlos - virs pavadoņa iefiksētās mākoņu segas - ir ar manu roku pārzīmēts mākoņu kustības virziens, kas reizē norāda arī gaisa masu kustību. Sarkanās bultas - silts gaiss, gaiši zilās - vēss; tumši zilās - izteikts sals. Ciklonu centri apzīmēti ar riņķa veida bultām. Pie cikloniem un anticikloniem - ir Vācijas meteoinstitūta iedotie vārdi, kurus lieto visā Eiropā un aiz tās robežām.
------------------------

IEPRIEKŠĒJĀS DIENĀS

Svētdiena, 12.7.15.

Jau nedēļu esam ciklona ietekmē un otro dienu- ciklona aizmugurē. Attiecīgi ir ZR vējš, kas vietām virs cietzemes atdzen dažu lietusmākoni. Tie pārsvarā ir Vidzemē un Latvijas D daļā. 

Sestdiena, 11.7.15.

Ciklona "aizmugurē" Latvijā īslaicīgi uzlīst, Vidzemē un Latgalē arī ir pērkona negaisi. Citviet līst mazāk. Visu pavada spirgti un pat brāzmaini ZR vēji. 

Piektdiena, 10.7.15.

Ciklona centrs "blakus" Latvijai aiz ZA robežas. Mums daudz mākoņi, uzlīst- vietām stipri. Visu pavara spirgts DR-R vējš. 

Ceturtdiena, 9.7.15.

Esam nekustīga ciklona DA malā. Pāri Latvijai no DR puses virzās kārtējā nokrišņu josla, kas daudzviet nes lietusgāzes, bet Vidzemē arī pērkona negaisu. Dažviet (Siguldā) bija vērojama krusa un "sniega pazīmes". 

Trešdiena, 8.7.15.

Lai arī esam THOMPSON ciklona ietekmes sfērā (tas ar centru ir nekustīgs Zviedrijas D daļā), tomēr pie mums bija salīdzinosi sauss, vien dažs negaiss izveidojās Vidzemē un Latgalē. "Uz" oklūzijas frontes bija daži nelieli nokrišņi rīta pusē, galvenokārt uz A no Rīgas. Pārējā valstī dienā saulains ar dažiem gubumākoņiem. Pie saules- tīri siltīgi gaisa grādi, līdz +24+25.

Otrdiena, 7.7.15.

Uz dienu esam anticiklona BIGI Z malā. Laiks skaidrojas, un ir vērojama "laba laika" mākoņainība, lai gan (uz Z puse esošās frontes iepaidā) saglabājās spirgti un brāzmaini DR vēji. Gaisa temperatūŗa pie daļēji saulainām debesīm- nav tik karsējoša kā dažas dienas iepriekš. 

Pirmdiena, 6.7.15.

Aukstā fronte ar plašu nokrišņu zonu pabeidz karstuma vilni, kas ilga 3 iepriekšējās dienas. Pirmdien daudz lija, vietām spēcīgi. Gar Latvijas D robežu uz Baltkrieviju virzījās neliels negaiss. Pēc frontes gaisa temperatūra kritās par grādiem septiņiem. 

------------------------

Turpinājums no iepriekšējās nedēļas

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 06.07.2015 22:31

    lietiņš turpinās, šobrīd līst ļoti smuki, sacēlies arī vējš (stipru nevajadzētu - sagāzīs kartupeļu lakstus). Izskatās - vēl kādu brīdi līs. Mērīsim no rīta. Pērkoni nav dzirdami.
    Līdz pl. vieniem nekas neliecināja par tuvojošos fronti: saule, viegls vējiņš, līdz +25. Pirms vieniem R parādījās spalvu mākoņi, mazpamazām sabiezēja, līdz pirms septiņiem sāka pilināt. Un tā bez pārtraukuma gan vājāk, gan spēcīgāk, un vēl kādu laiciņu tā turpināsies.
    Lieliski :) viss atdzersies. Šobrīd +15.

    p.s. Labi, ka cilvēks pa nopietnam vēl nav iemācījies pasūtīt tādu laiku vai šitādu, vai arī ļoti precīzi prognozēt. Tad būtu garlaicīgi, ja viss jau būtu zināms. A tagad - gaidi baigo vētru, tā neatnāk - baigā vilšanās, toties interesanti, lasīt un klausīties, kā tauta cepas :D. Un otrādi - atnāks, kad nebūsi sagatavojis pārtikas un enerģijas krājumus - atkal būs interesanti :) utt. Labi... dzīvo… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...
  2. 06.07.2015 23:21

    Pirms neilga laika uznāca vēl viens lietus brāziens. Nolija smuki, ar stipru vēju, tas uz nakti ņemas spēkā, joprojām stipri pūš. Taču no negaisa nekā. Tagad jau lieti pāri, no R arī nedaudz skaidrojas, kļūst vēsāks - pirms brīža, lietus laikā, bija pat +15,9*C, tagad +17,1*C. Labi, ka lietus izkaltušo zemīti padzirdināja, tagad atkal varēs saulīte spīdēt. :)

    Ielādē...
  3. 06.07.2015 23:23

    Lai nu ka, bet mani nepamet totāla vilšanas sajūta, pēc šitādiem karstumiem un dažadu prognožu vēstijumiem un brīdinājumiem atkal nekā, dabū pelēku dienu ar rudenigu lietu, kas vienubrīd nogāza stiprāk, un neviena zibeņa/perkona, pat attala, neviena fotogeniska mākoņa, nekā :( Arvien nostiprinās mana pārlieciba-jo skaļaki un draudīgaki brīdinajumi- jo mazāka iespeja sagaidit normalu negaisu, ta tas jau notiek ne vienu reizi vien, drīzak sistematiski, līdz ar to nakamas reizes atbilstoši rikošos. Šovasar jau briest kaut kads antirekords- nu neatceros nevienu nodzivotu pusi vasaras bez neviena negaisa, visi dīvainā kārtā aiziet un plosas apkārt Latvijai, it ka kaut kads mistisks spēks vai lauks tos nelaiz šajā teritorijā... un arī šodien sākumā viss izskatījās tik cerīgi, ka vel ne reizi šovasar...

    Ielādē...
  4. 06.07.2015 23:29

    Šī diena pilnībā piepildīja manas cerības, ka negaisi izsīks kaut kur tālumā. Nolija braši, kādu stundu pat spēcīgi. Temperatūra lietus laikā nokrita uz 16, tagad +18 - silta nakts. Viss tik svaigs. Pavisam tuvu atkal dzirdami pūčulēni ar savu žēlo saucienu.

    Ielādē...
  5. 07.07.2015 00:03

    Pabeidzu - 6.7.15. dienas - novērojumu lapu.

    Ielādē...
  6. 07.07.2015 00:23

    6. jūl. Atkārtota fronte ar tumšu mākoņu virkni uznāca ap astoņiem. Nolija vēl kādus 2mm. Pirms tam bija nolijuši 5mm. Reizē ar to uznāca spēcīgas vēja brāzmas. Pēc tam skaidrojās Lietus drīz beidzās. Vējš vēl turpina pūst. Pašlaik t. +14,7 grādi, spiediens 758,5mm. Z pusē skaidrs ar dažiem vidējiem slāņu mākoņiem.

    Ielādē...
  7. 07.07.2015 07:14

    Vakar smuki salija, negaiss gan laikam izpalika. Šorīt ātri skrienoši mākoņi, pirms kādas stundas likās diezgan saulains, bet nupat jau visai apmācies. Pie loga +15*.

    Ielādē...
  8. 07.07.2015 13:11

    Vakardienas lietus samitrinājis zemi ~ 2,5 - 3 cm dziļumā (konstatēju, parokot kartupeļus pusdienām). Pašlaik vējš pieņemas spēkā, ābolīšu pilnajām ābelēm būs ko turēt. Sīkākie un vieglākie priekšmeti no ārā stāvošā galdiņa ir jau nopūsti zālē.

    Ielādē...
  9. 07.07.2015 13:18

    6.7.2015., Rīga. Aukstā fronte. Naktī 3-6 balles augstie gubumākoņi, bet no priekšpusdienās un DR puses nāk biezi "spalvu" mākoņi, kas pusdienās jau pārklāj visas debesis. Pēcpusdienā klāt nāk ac slāņi, kas ap 17:30 dod lietusgāzi, lija arī nedaudz pirms tam. Vēl viena lietusgāze bija pēc 19:00. Pēc tam vēja plosīti st mākoņi, kas tikai vakarā ap 22:00 izklīda. Pēc tam skaidrs, vien ZA pusē līdz diennakts beigām redzami "spalvu" mākoņu slāņi. Vējš- līdz 19:00 no DA puses 3-5m/s, pēc 19:00 vējš pagriežas no DR-R puses. Tas pieaug brāzmās līdz 15m/s, brāzmas saglabājās līdz diennakts izskaņai. Gaisa temperatūŗa: plkst. 3:00+17; 9:00+22; 15:00+23; 21:00+17.

    Ielādē...
  10. 07.07.2015 13:29

    Brāzmains vējš.Līdz ar to ir pavēsas sajūtas. Un strauji atkal tiek kaltēta zeme.Debesīs daudz joņojošu mākoņu, bet vai iztiks bez lietus - tad jau manīs. Manējie gurķveidīgie augi dobēs joprojām kaut ko gaida un negrib ne ziedēt, ne ražot....

    Ielādē...
  11. 06.07.2015 19:22

    Par negaisiem - GFS prognoze jau rādīja, ka lieli negaisi maz ticami, jo pārāk maza nestabilitāte, bet ja eksperti, kas specializējas negaisu prognozēšanā, paredz iespēju, ka izveidosies spēcīgi negaisi, tad to nevar ignorēt. Neviens jau negrib uzņemties personīgu atbildību par prognozēm, tāpēc labāk pabrīdināt lieki (lai gan tā arī ir atbildība, jo maldinoši brīdinājumi var slikti atspēlēties vēlāk, kad tiešām notiek kaut kas nopietns) nekā cerēt, ka nekas neizveidosies un nenotiks.

    Un, tā kā es dzīvoju mājā ar vecu un trauslu jumtu, priecājos, ka nav nekādas vētras vai lielas krusas, kas varētu nodarīt lielus postījumus. :)) Dārziem, protams, arī labi, dārziem pat vajadzētu vēl mierīgākus apstākļus - mierīgu lietu, nevis lietusgāzes.

    Ielādē...
    1. 06.07.2015 19:26

      Bet dažos medijos pat "sola" laika apstākļus...

      19:40: Maija Rozīte arī šodien TV3 laika ziņās tikko "solīja" 4x, runājot par tālākām prognozēm.

      Ielādē...
      1. 07.07.2015 00:29

        Murgojums :D Raiti iesaku mazāk nopietni Maiju Rozīti klausīties !!

        Ielādē...
        1. 07.07.2015 13:02

          Bet vairums cilvēku taču klausās, notic un pie tam iegaumē tikai sev tīkamas vai atsevišķas lietas no visa konteksta, un neseko prognozu izmaiņām un regulariem atjauninājumiem, starp citu to nedara ari paši mēdiji daudzi un tad tie cilveki brīnas, kapec tik šķibasun pilnigi aplāmas prognozes :)

          Ielādē...
        2. 07.07.2015 17:59

          Bet ne jau Maijas Rozītes pēc skatos TV (off-t). Jāredz tostarp, kas pasaulē notiek...

          Ielādē...
  12. 06.07.2015 18:28

    Šodien, Saldus pusē sāka līņāt ap 11:00, ap 13-tiem sāka līt gāzienveidā, bet ar pārtraukumiem, kad līņāja nedaudz un palika arī gaišāks, bet neskaidrojās. Stiprākais gāziens ap 16:30. Izliku tukšu spaini,- 10 minūtēs ielija 6 mm.
    Bet, kopumā pa šodienu nokrišnu uztvērējos ir ielijuši, vismaz 44 mm(viens trauks uzrāda 48mm). Temperatūra pusdienlaikā lietum līstot +20*C.
    Un tā, nav "rudenīga" temperatūra!
    Tātad, tās ir vasarīgas lietavas.
    18:28 O-ho! Atkal "dod vaļā", gāziens ar intensitāti apmēram 25 mm/h
    19:28 "Pēdējais" uzgāziens noslēdzās vairāk, kā pirms pusstundas ar papildus 8mm/nokrišnu, bet turpinās smidzināšanas režims. Debesis tumšas, pelēkas, bet gaiss silts.
    Kopā, šodien 52mm nokrišnu!!!
    Tā... ar vēja brāzmām kļūst gaišāks.
    Škiet, ka derētu pārbaudīt, kā mazās upītes reaģējušas uz nokrišnu apjomu... :)

    Ielādē...
    1. 07.07.2015 00:32

      A man šodien RietumKrastā lieliski salija ap kādiem 25mm, bet es vēl ap 20:30 iegāju nopeldēties pie 17m/s stipram brāzmām , ūdens Blatijas jūras smukajos viļnos ap 2mm pie otrā sēkļa un R vēja straumes iedzina man bijību.. Kad ejiet pel'det pārliecināties par savu drošibu un fizisku spējam..

      Ielādē...
      1. 07.07.2015 18:00

        Nav jāiet peldēties, kad sarkanais karogs uzvilks pludmalē.

        Ielādē...
  13. 07.07.2015 19:02

    Diena stipri vējaina, daža brāzma pāri 10 m/s, kaimiņam siltumnīca saplēsta. Termometrs rāda +19, bet vējā neliekas pat tik silts. Aizvējā un saulē gan patīkami silti.

    Ielādē...
  14. 07.07.2015 19:25

    šodien liels daudzums dažāda kalibra mākoņu, pietiekami daudz saules, brāzmains vējš kā naktī sāka zēģelēt, tā vēl joprojām turpina. T laikam +20 bija vai nebija. Vakarā ielijuši ~15 mm.
    Dārzā gurķi, kam dēsti izaudzēti siltumnīcā, zied, bet pārējie - dažādās attīstības stadijās, tostarp pat nesen izdīguši (tika pārsēti). Rādās būt laba visādu ogu raža, bet ābolu gan savu nebūs.

    Ielādē...
  15. 06.07.2015 16:20

    Labi. ka laicīgi salasijos visadās prognozēs tos brīdinājumus par meganegaisiem un orandžiem 2 pakāpes brīdinājumiem par apokaliptiskiem, dzivibu apdraudošiem un nereali postošiem laikapstākliem, ka piemekleja mūsu āres... Citādi jau nebūtu gatavs tai tunderstorma vetrai, kas nu jau pusotru stundu plosās galvaspilsetā. Pastaigas ar suni laikā pakļuvu zem episkam lietavām, kas man pat samērceja lietussargu un nedaudz kājas, plosās vēja brāzmas stiprakas no kurām pat nedaudz pakustina koku lapas, pilsētas noteku sistēma pagaidām tiek galā ar 1,5 mm lietavām un plūdi nerodās, bet zem kokiem pagaidām nez kapec sauss...

    Pat vairs nav smiekligi, tas ir kārteja lielā vilšanās...

    Ielādē...
    1. 06.07.2015 16:24

      Stiprs leitus Rīgā būs mazliet vēlāk.

      Ielādē...
      1. 06.07.2015 16:49

        nu ko dod tas rudenigais lietus, kad neviens(!) kārtigs negaiss vel šosezon nav piedzivots...

        Ielādē...
        1. 06.07.2015 17:09

          Nu negaisu sezona šogad tā īsti vēl nav atklāta - ļoti švaks sniegums.

          Ielādē...
          1. 06.07.2015 18:45

            Iespējams, tāpēc, ka šobrīd "zem mums", nav nekāda seismiskā aktivitāte (pie mums tā parasti ir zema, bet par to būtu tikai jāpriecājas).
            Daži zinātnieki izvirza hipotēzi, ka zibens izlādes provocē pjezoelektriskais efekts kvarca kristālos - pazemē, tad kad notiek tektonisko plātņu kustība. Tad, zemei tuvā slānī ļoti palielinās elektriskais lauks, līdz tādam, kad sākas zibens izlādes, vai lodveida zibens fenomens.
            Bet tas ir tikai viens no iespējamā negaisa variantiem.
            Bet, kā var vakardienas superšūnas nerimtīgā aktivitāte virs Polijas pārvērsties par parastu lietu, sākot ar Latvijas robežu, tas ir samērā "interesanti".
            Uzskata, ka negaisa mākonis uzlādējas no Zemes.
            Tātad, mūsu zeme, pazeme, šobrīd, ir ar tādu pašu lādiņu kā mākonis= nav kam izlādēties.

            Ielādē...
            1. 07.07.2015 12:52

              Īpatnēja teorija, bet pieļauju, ka šie procesi varetu ka viens no faktoriem ietekmēt negaisu virzību vai intensitati, tomēr neticu, ka tasir vienigais noteicošais faktors... Un kas tad pēkšņi notika tieši ar LV zemes dzīlem šovasar, pilnība pazuda tie elektriskie lauki? Tapat bija zinatniekiem teorija, ka zibens izlādi makonī palaiž, jeb nozimigu lomu spele kosmiskais starojums, precizak sakot kaut kadas ta 'daļiņas, kas to izprovoce, tapat šim starojumam ir liela loma mākoņu veidošanas procesā un to izmaīnās maina arī mākoņu veidošanas daudzumu... Pastāv vietējie faktori, kas tradicionali ietekmē negaisu virzību un aktivitāti, piemēram zemes reljefs, lielās ūdens tilpnes...tadeļ jau sen novērots, ka citas vietas negaisus it ka""pievelk", citur biežāk paiet garām, tomēr šoreiz negaisa mākoņi vienkārši nerodās vai izvairās no lielākas LV teritorijas, nez, kapēc tā...

              Ielādē...
              1. 07.07.2015 23:23

                Piekrītu, ka manis aprakstītā, ir visai īpatnēja teorija,kura dzirdēta pēdējā laikā, jāpiebilst, ka biežāk tieši saistībā ar lodveida zibeni. Kā arī ar zibens izlādēm tieši vulkānu izvirdumu laikā.
                Tāpat arī par kosmiskā starojuma ietekmi biežāk tiek runāts pēdējā piecgadē.
                Un šo teoriju ir izdevies atkārtot, laboratorijas apstākļos pāratdzesētu tvaiku noslēgtā "akvārijā" apstarojot ar elementārdaļiņu "kokteili", kas atbilst kosmiskajam starojumam, panāca to ka caurspīdīgs tvaiks pārvērtās, necaurspīdīgā mākonī un sāka kondensēties pilienos.
                Un ar šo, arī pamatoja, hipotēzi, ka tad kad Saules aktivitāte ir zema, tad arī Zemes magnetosfēra ir mazāk aktīva: līdz ar to vairāk kosmiskā starojuma nokļūst caur to atmosfērā, -veidojas vairāk mākoņi un kopumā ir lietaināks gads.

                Ielādē...
    2. 06.07.2015 16:27

      Man patīk Tavs humors,bet kaut kā pēdējā laikā ar tām prognozēm ne visai veicas.Labi ,ka nedēļas otro pusi sāk rādīt siltāku u8n mainīgāku un varbūt tad kas saveidosies?Bez brīdināšanas.

      Ielādē...
      1. 06.07.2015 16:53

        Vajag visu un konkrētajā laikā, nevis lai sanāktu viss kā caur pakaļu.

        Ielādē...
  16. 06.07.2015 17:00

    100% negaisa iespējamība uzrāda ap deviņiem vakarā, Rīgā.

    Ielādē...
    1. 06.07.2015 18:20

      Tautas ticējums:
      "Ja pirmais negaiss paiet garām, tad tajā gadā negaisi, tai vietai ies garām."
      Maijā, jau bija tāds gadījums ka zibeņošana beidzās pie Vaiņodes, un pie Elejas, bet vienīgi lietus tika daudzviet citur uz Z un ZA. Šodien tieši tāpat.

      Ielādē...
      1. 07.07.2015 12:58

        šīs ticējums ir pārbaudīts dzīvē un tiešām darbojās, tas ir parasti, kā aiziet pirmais nopietnais negaiss- pa līdzigu ceļu mēdz aiziet lielā daļa negaisu tajā sezonā, bet tomēr ne visi.

        Ielādē...
        1. 07.07.2015 23:26

          Un ,uz to arī mēs ceram, ka "ne visi"!

          Ielādē...
  17. 07.07.2015 23:27

    Naktī uz 7.07. turpināja pūst vējš, netaisījās rimties. Rīts atausa mākoņains un aizvien vējains, un lielākoties mākoņi klāja debesis arī visu dienas pirmo pusi, kaut gan bija arī saulaināki brīži. Vējš dienas gaitā ņēmās spēkā, un arī gaiss ilgi negribēja iesilt, vien tuvāk pusdienlaikam grādi beidzot pakāpās līdz +20*C, taču vēja dēļ tāpat likās auksti.
    Siltāks kļuva pēcpusdienā, kad mākoņu daudzums samazinājās un arvien vairāk spīdēja Saule. Ap 14.00 temp. sasniedza +22*C, vēlāk lielākoties +22...+23*C robežās, brīžiem pakāpjoties līdz +24*C (max +24,3*C).
    Pēcpusdienā vējš joprojām auroja, ne pārāk tālu no mājām vienu lielu koku uz ietves un daļēji lielās ielas brauktuves bija nogāzis (manīju gan tikai jau tā sadalīšanas beigas), taču jau vairs neradīja netīkama aukstuma sajūtas. Gaiss bija iesilis, saule vien paretam aiz kāda mākoņa aizslēpās. Vakarā mākoņi pazuda pilnībā, pē… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...
  18. 07.07.2015 23:40

    Patīkami silta diena ar +19*C, un ļoti spirdzinošu, vētrainu vēju, kas ļoti patikami atveldzēja darot dārza darbus. Vismaz zāle tika ātri nožāvēta, un pielijušās vagas tiktāl apžāvētas, ka bija iespējams ravēt un kaplēt. Rokot ar lāpstu, līdz 25 cm dziļumam, neatradu tādu vietu, kur beigtos nolijušo nokrišņu ietekme: - lāpstas dziļumā visa zemīte vienmērīgi mitra.
    Ļoti, netradicionāli, manai pusei, bet patīkami audzelīgi! :)

    Ielādē...
  19. 08.07.2015 00:11

    7. jūl. no rīta t. +13 grādi. Spiediens 759mm. Mērens R vējš un ātri skrejoši zemi gubmākoņi. Dienā vējš pastiprinājās. T. līdz +21 grādam. Zemie gubmākoņi līdz pievakarei, pēc tam skaidrojās. Vējš pamazām norima. Pašlaik t. +13 grādi, spiediens 757mm, krīt.

    Ielādē...
  20. 08.07.2015 00:39

    Mums tagad būs 3 dienas ar fotogeniskiem lietusgāzieniem ar iespējamiem negaisiem. Vēsture atkārtojas, un 7. jūlijā Vācijā atkal bija negaisu "superšūnas", vietām arī tornado... Latvijā?

    Ielādē...
  21. 08.07.2015 08:45

    Rīts sākās ar puilināšanu un +13,6 grādiem

    Ielādē...
  22. 08.07.2015 12:10

    +17 grādi, pavisam mierīgi, pamazām līst. Burvīgs laiciņš :)

    13:02: Lasīju, ka dabā ir 7 gadu cikls, kas attiecas arī uz negaisiem - tātad pēc 7 negaisu gadiem jānāk 7 mierīgiem. Es tā ļoti gaidu :)

    Ielādē...
  23. 08.07.2015 10:37

    Un atkal jau no negaisiem Latvijai, Rīgai tiek vien sen izlijušas pelēkas driskas- peleki apmācies un noželojami niecigi pilina, šodien rādās pat normalu lietu nesagaidīs... Negaisiem vairs neticu, arī aizņemtiba liela šajās dienās, nav laika sekot :(

    Ielādē...
    1. 08.07.2015 11:24

      Nu pagaidām šī pavasara un vasaras pirmā puse- ir vis anti-negaisainākā manā mūžā, paskatīsimies, ko Daba mums uzveidos vasaras otrajā pusē...

      Ielādē...
    2. 08.07.2015 12:33

      Būs ''zakon podlostji......;;

      Ielādē...
  24. 08.07.2015 13:49

    7.7.2015., Rīga. Anticiklona Z malā. Ir vien dienas vidū "laba laika" mākoņi, pašā vakarā - nelieli "spalvu" mākoņi. DRR vējš naktī un dienas garumā līdz 7-10m/s dažā brāzmā. Gaisa temperatūŗa: plkst; 3:00+17; 9:00+19; 15:00+20; 21:00+16.

    Ielādē...
  25. 08.07.2015 15:32

    Pēc rīta pilināšanas beigās ar kārtīgi, lai gan īsi , uzlija , vējš iztrenkāja mākoņus un mazliet nožāvēja rasu, lai var kāpt ķirsī. Arī kļuva siltāks uzreiz pēc tam, kad saule starp mākoņiem parādījās.Īsti vasarīga diena, kad patīkami laukā padzīvoties:)+24*C, DA vējš.

    Ielādē...