Aktuālā situācija (nedēļa līdz 16.8.15.)

Aktuālā situācija (nedēļa līdz 16.8.15.)

Nedēļa aizgājusi. Pirmdienā aiz frontes ir siltais anticiklons, kas otrdienā ar D vējiem atnes karstu gaisu. Bet vēl karstāks bija trešdienas pirmajā pusē, kad daudzviet gaisa grādi +32+33... tās pašas trešdienas otrajā pusē nāca aukstā fronte, pirms kuras bija negaisi. Tie maksimumā pie D robežām un pēc tam uz A no Rīgas deva lietusgāzes, krusu un dažu vētru. Runā, kaut kur arī virpuiļviesulis bijis. Ceturdienas naktī aukstā fronte pazemināja gaisa temperatura. No ceturtdienas dienas - pie mums sākas anticiklonāls laiks, kas turpinās visu atlikušo nedēļu. Gaisa temperatūra gan ir vēsāka, maksumumā tā nekur nekur nepārsniedz +22+23+25. Naktis pie bezvēja jau kļūst dzestras.

Attēlu (c): Sat24.com, Finnish Meteorological Institute.

Turpinājums nākamajā nedēļā.

-----------------------
Paskaidrojumi:
Somijas meteoinstitūta karšu attēlos parādītā situācija ir atbilstoša konkrētās dienas novērojumiem pulksten 15:00. Dienas attēls atjaunojas pēcpusdienā, ap pulksten 16.

Sat24.com attēlos - virs pavadoņa iefiksētās mākoņu segas - ir ar manu roku pārzīmēts mākoņu kustības virziens, kas reizē norāda arī gaisa masu kustību. Sarkanās bultas - silts gaiss, gaiši zilās - vēss; tumši zilās - izteikts sals. Ciklonu centri apzīmēti ar riņķa veida bultām. Pie cikloniem un anticikloniem - ir Vācijas meteoinstitūta iedotie vārdi, kurus lieto visā Eiropā un aiz tās robežām.
------------------------

IEPRIEKŠĒJĀS DIENĀS

Svētdiena, 16.8.15.

Anticiklons pieaug apmēros, tam "piepalīgos" nāk otrs no ZR puses. Latvijā tamdēļ laiks - jau trešo dienu ir saulains, ar mērenu gaisa temperatūru augusta vidus dienām.

Sestdiena, 15.8.15.

Anticiklons nostabilizējies virs Latvijas. Attiecīgi vēsa nakts, vietām ar miglām. Dienā maz mākoņi plus mērena vasarīga gaisa temperatūra. Gaiss nāk no Skandināvijas Z daļas, kas izslēdz karstumu dienā. 

Piektdiena, 14.8.15.

Anticiklons ir nostabilizējies pie mums. Attiecīgi visur skaidrojas, pie debesīm saules nepietrūkst. Vienlaikus no Atlantijas okeāna atnākušais gaiss vairs nav tik karsts, kā vēl pirms dienām divām. 

Ceturtdiena, 13.8.15.

Esam aiz-fronte un anticiklonā, kas nāk no R puses. Naktī Latvijā daudzviet nedaudz uzlija, bet dienā jau bezlietus mākoņainība reizē ar spigtiem ZR vējiem bija visā Latvijā. Gaiss pēc aukstās frontes ir pat 5-7 grādus vēsāks nekā dienu iepriekš. 

Trešdiena, 12.8.15.

Aukstā fronte dienas otrajā pusē Latvijas D daļā un pēc tam uz A no Rīgas provocēja negaisus, vietām ar krusu un vētru. Pirms tam bija karsts laiks, grādi daudzviet virs +30.

Otrdiena, 11.8.15.

Anticiklona R malā- pie mums ienākas karsts gaiss. Mākoņi gan maz, kā jau anticiklonā. 

Pirmdiena, 10.8.15.

Anticiklonā, kas aiz svētdienas aukstās frontes atnāca no DR puses - debesis skaidrojās, mākoņainība neliela. Gaisa temperatūra mēreni vasarīga. Caurmērā ap +25+26 grādiem dienā pie R vējiem.

------------------------

Turpinājums no iepriekšējās nedēļas

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. V
    12.08.2015 18:12

    Ap 16 parādījās pirmie, pagaidām nekaitīgie gubumākonīši, bet īsi pēc 17 jau gar D pusi, tālu ducinādams, garām iet iespaidīgs mākoņu kalns. Mazāks negaisa mākonis arī ZR pusē.
    Bet no rīta bija ļoti silts +18 grādi. Stipra dūmaka. Saule kā nokaitēta vara ripa. Spiediens krita. Priekšpusdienā ļoti karsti un sutīgi. T. tuvojās 30 grādiem. Pēcpusdienā tā sasniedza +32 grādus. Pašlaik t. +27,2 grādi, spiediens 763mm. Brāzmains ZA vējš. Negaisa mākoņi nāk no R-ZR puses. Cb. mākoņu veidošanās nedaudz samazinājusies.

    Ielādē...
  2. lightning
    12.08.2015 18:48

    R-ZR pamalē briest pagaidām nenosakāma biezuma mākoņu josla, kas visai ātri tuvojas (satelīts rāda strauji "plaukstošu" virpuli), nesen Saule šajos mākoņos paslēpās. Krietni pierimis vējš, pamazām kļūst vēsāks - 18.15 vēl +31,1*C, šobrīd +29,6*C.

    Ielādē...
  3. R
    12.08.2015 17:26

    Šodien Zolitūdē man nu nemaz nelikās karsti, pat dienas vidū, kad bija +28 ēnā, tad pat uz asfalta likās panesami. Laikam jau esmu aklimatizējies. :) Pēcpusdienā, kad sāka pūst ziemeļrietenis, temperatūra nolaidās uz +25, ēnā likās ļoti patīkami. Neesmu nekāds karstuma fans, bet šodien es tādu vienkārši nesajutu. Likās tikai ļoti silts. Pašlaik tikai +24, toties jūras vējš atdzinis mitrumu. Debesis mazliet dūmakainas, īstu cb mākoņu parādīšanās nav manīta, tik kaut kas uz savādu lietus mākoņu pusi grozās D pusē (iepriekš RDR pusē).
    Gaisam - saprotu, ka Jums ļoti gribās palielināt meteolapas aktivitāti, bet ne jau šādā veidā ("opija cienītāja", tieša lietotāju aizskaršana, neievērojot meteolapa.lv noteikumu punktu 3.3).

    Ielādē...
    1. G
      12.08.2015 18:49

      Šodien patiešām nebija karsts.
      Man neko negribas un pa lielam ir vienaldzīga Meteolapas bloga daļa, taču augstu novērtēju radaru iespēju, pietuvināt līdz viensētai, kas patiešām darbojas - kur redzami intensīvākie nokrišņi, tur tie patiešām ir. Ar ceļu stacijām ir nedaudz švakāk, jo daudzas vairs nav pieejamas, vai arī dažām ir tukšie periodi. LVĢMC ignorēju kā absolūti melīgu kantori.
      Bet ja pavisam godīgi, tad rakstītāju niki pārsvarā saistīti ar viņu patiku pret kaut ko (lightning - zibeņus mīl, thunder - negaisus, saulcere - mūžam optimiste, gubumākonis - necieš skaidru laiku, bet es - nemīlu negaisus). Redzot "magoni" un uzkrītošu neadekvātumu apkārtējās pasaules uztverē, gribot negribot domas aizvirzās uz opiju, kas taču ir saistīts ar magonēm!

      Ielādē...
  4. LV
    12.08.2015 19:20

    No R puses raugoties no 16-tiem līdz 17-tiem strauji izauga 2 rozā "torņi". No tiem Z pusē esošais acīm redzami bija pie JAUNPILS-DOBELES, bet tas ātri izira, otrs pie Vircavas, bet izskatījās tik milzīgs, it kā atrastos pie Brocēniem, un nupat, nupat uznāks...
    ..bet, ap tiem pašiem 16:30 parādījās spirgts ZR vējš, līdz pat 12 m/s., līdz ar aukstās frontes kustības virzienu, tāda pat "vilkme" augšējos slānos strauji izjauc, vai masīvākos torņus nes prom A virzienā.
    Grādi no +28*C, pirms 16-tiem nokritās līdz 23*C šobrīd, +aukstās frontes mākoņainība, ar oranžigiem bezlietus slānu mākoņiem.

    P.S. Negaisa mākoņi milzīgi, bet tie Rīgai šoreiz iet garām.

    Ielādē...
  5. Pierobežā
    12.08.2015 19:50

    kārtējā ellīgi karstā diena tuvojas nobeigumam.
    10.08. un 11.08. ar minimālu mākoņainību, t līdz +26 un līdz +28 dienā, +16 un +15 vakarā ap vienpadsmitiem.
    Šodien debess dūmakaina kopš paša rīta, karstums līdz +30 arpus' ēnā, vējelis minimāls, lielāks - pievakarē. Pievakarē sāka uzrasties mākonīši no R. Šobrīd saule zūd mākoņos, +25.
    Uiii, kā vajadzētu jauku, spirdzinošu negaisiņu. Cerība pavāja, nez vai kāds aizvilks līdz ZA. Bet vajadzētu vismaz krietnu lietu, viss pamatīgi izkaltis, dažiem dīķi sausi, akās sāk trūkt ūdens. Mežā čaukst vien, pat sfagni sakaltuši pulverī.

    Ielādē...
  6. Raitis Sametis
    12.08.2015 19:51

    Līdz Rīgas Z daļai atnāca jau izlijuši mākoņi, daža "svaiga" cb guba pirms brīža bija uz ZA no Rīgas. Piedzīvoju vien pavisam nelielu lietusbrāzmu pirms pusstundas. Gaisa grādi pusdienās pirms mākoņiem bija +30, tagad vairs tikai +22.

    19:57: Patreiz izskatās- izrāde priekš Rīgas ir beigusies, galvenie negaisi pārviedojas uz Latvijas A daļu, kur Vidzemes A daļas un Latgales iedzīvotāji saņems pērkonus vēlākā vakarā un nakts sākumā.

    Ielādē...
  7. lightning
    12.08.2015 20:04

    No Lietuvas arī manai pusei tuvojas daži negaisu aizmetņi, bet, kur tie aizies, pagaidām var tikai zīlēt... Reāli vēl tikai augstie mākoņi gandrīz pilnībā debesis noseguši, viss mierīgs. Vējš vispār norimis, paretam tikai kāda lēna pūsmiņa, pat caurvēju nevar uztaisīt. Vēsāks kļūst, bet ļoti lēnām, sutīgs, +27,8*C.

    Ielādē...
  8. Weatherman
    12.08.2015 20:02

    Igaunijā (Vilandē) novērota liela krusa

    Ielādē...
    1. lightning
      12.08.2015 20:06

      Patiešām makteni krusas gabali!

      Ielādē...
  9. V
    12.08.2015 20:14

    Saule paslēpusies aiz mākoņiem, Pirms brīža klusi nobūkšķināja un sāka šņākt kaimiņu bērzi. Bet nekas nesabrieda, mākoņi tādi neizteiksmīgi, negaiss aizgājis pa DA pusi, spriežot pēc radara.

    Ielādē...
  10. lightning
    12.08.2015 20:41

    R pusē mākoņi tumst, nesen arī pāris zibeņi un attāli pērkoni bija manāmi. Parādījies neliels vējelis, pēdējās minūtēs ņemas spēkā. Kaut kas tuvojas! +26,8*C.

    Ielādē...
  11. Weatherman
    12.08.2015 20:47

    Es gaidu, kad satumsīs, lai, iespējams, varētu izbaudīt gaismas šovu, skatoties uz negaisiem A virzienā.

    Ielādē...
  12. lightning
    12.08.2015 20:51

    Pirms pāris minūtēm sāka līt, tālumā dun arī pērkons. Pagaidām vēl viss salīdzinoši mierīgi... +26,4*C.

    21:31: Pirmajā piegājienā nekas daudz nepielija, arī neko vēsāks nepalika - 21.15 +25,2*C. Tikko gan sākās otrais vilnis - nu jau kārtīgi gāž lietus, zibeņi mākoņos zibeņo, arī daži krietni skaļāki pērkoni dārdi dzirdami. Bet joprojām ļoti silts, šobrīd +23,9*C.

    Ielādē...
  13. gubumākonis
    12.08.2015 22:30

    Nenormali karsta un totalas vilšanas diena. Šodien no karstuma neglāba ne ena, ne vējiņš, ne zaļumi, sviedri lija aumalām, laiks smags, sutīgs, pie debesīm bāla saule caur dumaku, Rigas centrā un transportā -vispār traki. Tomēr domas biju topoša un prognozetā negaisa gaidās- tam pat izbriveju vakaru parceļot darīšanas un aktivitātes uz karstako dienas vidu, jo soreiz jau gan likās, ka tas nepievils, bet kur nu bija.... Pievakarē Rīgas apkārtnē nāca vien tukšas, neizteiksmigas un pilniba izlijušas laktas, kas daļeji aizsedza sauli. Vienubrīdi debesis A, DA pusē sabiezeja un palika arvien tumšakas, tomer neko izteiksmigu tur nevareja saskatīt, talumā ik pa bridim klusi, bet visai jaudigi rūca pērkons, tomer viss kaut kur izčabeja un izpalika, No DR, R puses nāca neizteiksmigi slāņu/gubu frontes mākoņi un nedaudz pastiprinājas vējš. Negaiss neatnāca, ari pat lietus ne piles nenolija,… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...
  14. NN
    12.08.2015 21:34

    Šeit video ar negaisu, kas nesa postījumus Zemgales austrumos. Uzņemts no Iecavas apkārtnes, kas ir uz ZR no negaisa. Satelīta uzņēmumos bija labi redzama apaļas negaisa laktas malas veidošanas, kas redzama arī šajā video, tikai no zemes skatupunkta. Video var arī paātrināt izvēloties youtube vodeo logā attiecīgo atskaņošanas ātrumu. www.youtube.com

    Ielādē...
    1. lightning
      12.08.2015 22:01

      Labi uzņemts video! Satelīta uzņēmumos es arī apmēram tajā laikā ik pa brīdim skatījos, kā aug varens virpulis, bet šeit ļoti labi no zemes redzama gaisa masu kustība mazākā mērogā! :)

      Ielādē...
    2. Raitis Sametis
      12.08.2015 22:03

      Tas ir labi padarīts darbs- negaisu ķeršanas procesā:)

      Ielādē...
    3. gubumākonis
      12.08.2015 22:54

      Skaists mākonis! Izdevies timelapse video.

      Ielādē...
  15. E
    12.08.2015 22:56

    Tikmēr Rankā.. Diena mierīga un tveicīga ar temperatūras maksimumu +31* C. Debesīs dūmaka, kā dēļ pat saule spīdēja nedaudz blāvāk kā parasts. Ap plkst. 20:00 gar bīdījās pirmie pamanāmie negaisa mākoņi. Pirmais no tiem iepeldēja starp Vecpiebalgu un Jaunpiebalgu, aizdevās uz Smilteni, tā arī Ranku neskarot, vien nesot dārdienus. Pēc radara spriežot, otrais mākonis bija atliekas no tā, kas nesa postījumus Vecumniekos. Pa ceļam atliekas saplūda ar tikko uzradušos nelielāku mākoni. Pirms lietus bija mērenas vēja brāzmas. Lietus īss, bet spēcīgs. Zibeņošana ļoti spēcīga, bet pārsvarā "pa gaisu".

    Ielādē...
  16. Weatherman
    12.08.2015 16:48

    Un... aiziet.! Sāk briest negaisi :)

    Ielādē...
    1. Raitis Sametis
      12.08.2015 16:53

      Jā, karte rāda- uz DDR no Rīgas jau sāk zibeņot. Vizuāli gan no Rīgas Z daļas pagaidām tādus mākoņus vēl neredzu...

      16:59: Jā, cuar dūmaku D pusē pamazāk sāk redzēties neliela cb "lakta" (pirmā pagaidām).

      Ielādē...
      1. Weatherman
        12.08.2015 17:00

        Jā.. dūmaka pasliktina redzamību. Ceru, ka vēlāk tā uzlabosies.

        Arī pie manis izskatās, ka sāk kļūt aizvien vairāk mākoņu. Debesīs jau parādās pirmie gubenieki

        Ielādē...
        1. Raitis Sametis
          12.08.2015 17:19

          Aizvien skaidrāk redzu vioenu negaisa mākoni DDR virzienā no Rīgas.

          Ielādē...
          1. Weatherman
            12.08.2015 17:24

            Pie Grenctāles viens ļoti aktīvs negaisa mākonis šobrīd.

            Ielādē...
            1. E
              12.08.2015 17:36

              Caur dūmaku skatoties, rietumos redzu tumšākus toņus. Radars rāda, ka mākoņi uz ZA pusi iet, pēc stundas vai pēc divām stundām negaiss ir garantēts Rīgā. Skatīsimies kas pēc tam būs, varbūt vēl vēlu vakarā kad būs tumšs kāds negaisa mākonis uznāks, pašlaik viss izskatās cerīgi.

              Ielādē...
            2. Raitis Sametis
              12.08.2015 17:46

              Vismaz patreiz visi izlīst pirms Rīgas.

              Ielādē...
              1. E
                12.08.2015 17:49

                Atkarībā kā kurš mākonis ir potenciāls

                Ielādē...
              2. G
                12.08.2015 18:39

                Rīga ir visai liela pēc platības un gandrīz nereāli aptvert visu teritoriju ar vienu negaisu. Turklāt nereti lielāko daļu negaisi nemaz nesasniedz. Visvairāk laikam tomēr Z-daļā trāpa. Es nebrīnītos, ja šovakar daudzi rīdzinieki nekādu negaisu nedabūtu virs galvas.

                Ielādē...
                1. G
                  12.08.2015 23:09

                  Lūk, cik precīzi piepildījušās manas gaidas, ka rīdzinieku galvas nekapās krusas lielgabali. Es daudziem cilvēkiem viņu profesionālajām vajadzībām sniedzu precīzas prognozes ne tikai Latvijā, bet daudzviet pasaulē.

                  Ielādē...
  17. S
    12.08.2015 21:35

    Šī ir laikam pēdējā karsta diena šogad. Tālākās prognozes rāda, ka turpmāk nebūs siltāks par 25 grādiem, nākamnedēļ zem 20 grādiem dienas laikā, iespējamas salnas...

    Ielādē...
    1. lightning
      12.08.2015 21:56

      Vai tad nu būs tik traki, ka nākamnedēļ siltums zudīs? Vēl pirms pāris dienām prognozēja, ka arī nākamā nedēļa silta gaidāma, vismaz līdz 20.-22. augustam labs vasarīgs laiks būs! Protams, tālākās prognozes bieži ir ar pirkstu ūdenī rakstītas, bet nu tomēr... ;)

      Ielādē...
      1. Raitis Sametis
        12.08.2015 22:00

        Tagadējās prognozes liecina, ka daždien līdz +28 varētu būt DA novados.

        Ielādē...
        1. lightning
          12.08.2015 22:21

          Tas būtu ļoti patīkami! :))

          Ielādē...
        2. gubumākonis
          12.08.2015 22:49

          Vismaz Rīgā tuvākas divas nedēļas šie neprognozē vairāk par +24, bet bieži zem +20, un labi vien ir, šodien karstumu atēdos. Tomēr šībrīža izlaidumā ne grama nokrišņu, tie 7 mm šodienai aizgāja kaķim zem astes, vāks!~

          Kopumā man ār šodienu sajuta ka vasara un negaisu sezona ir beigusies, vairs nesaredzu potencialu tik nopietniem negaisiem, kadi vareja būt un vietām ari bija šodien.

          Ielādē...
          1. Raitis Sametis
            12.08.2015 22:55

            Ta' nevajag uz reizi sev pelnus uz galvas kaisīt. Mēneša laikā iespējami "aukstie" jeb aiz-frontes negaisi (tiesa, ne tuvākajās dienās). Un tā līdz septembra izskaņai. Pēc tam jau pāriesim pie vētrām un "līca efektiem".

            Ielādē...
          2. G
            12.08.2015 23:05

            Nu beidz taču gaudot! Mūsu reģionā ir baisa korelācija starp šādu augustu, kāds valda Polijā, Baltkrievijā, R-Ukrainā, bijušajā Čehoslovākijā un Austrijā, un ziemīgu oktobri visā A-Eiropā, vai vismaz ZA-Eiropā. Un ja patinam filmu atpakaļ, tad priekšā oktobris kā 2010., 2003., 2002., 1997. un 1992. Tajos visos bija daudz konvektīvu parādību, bet 2003., 2002. un 1997. pat mega sniegi Rīgā. Un vēl jau priekšā silts septembris, kas atkal teju vienmēr saistīts ar negaisiem un milzīgām lietusgāzēm. Starp citu, pašā 2002. gadā vismaz Rīgā to negaisu bija vēl mazāk un arī lietus nelija 2 mēnešus no vietas! Par tās vasaras svelmi nemaz nerunājot. Būtu priecājies, ka nekas tāds neatkārtojas, nevis gaudojis kā vientuļš vilks!

            Ielādē...
      2. S
        12.08.2015 22:26

        Tā prognozē GFS. Latvijā ieplūdīs vēsākas gaisa masas no ziemeļaustrumiem. Arī pie zemes vējš būs pārsvarā no ziemeļiem-ziemeļaustrumiem. Es jau gribētu vasaras turpinājumu, bet jāskatās patiesībai acīs.

        Ielādē...
        1. G
          12.08.2015 22:48

          Ne tikai GFS, bet arī ECMWF. Patiesībā pastāv draudi iegūt jaunu Vislatvijas aukstuma rekordu 2. dekādei. Salnas būs gan uz zāles, gan gaisā. Pārāk arktisks tas AC + šausmīgais sausums reģionā.

          Ielādē...
          1. Raitis Sametis
            12.08.2015 22:52

            Burkāni dārzā nosals!

            Ielādē...
            1. G
              12.08.2015 23:13

              Ja nenosala ekstremālajā 1993. augustā un tam sekojošajā septembrī (burkānu raža manos laukos iznāca lielākā manā mūžā, bet tas arī bija viss, kas izauga), tad nenosals arī tagad. Bet dālijas un kannas gan var pāragri beigt ziedēt.

              Ielādē...
  18. lightning
    12.08.2015 21:53

    Zibeņo mākoņos jau labu brīdi, dārd pērkoni, gāž kā no spaiņa krietna vēja pavadībā, ielas jau sāk pludot, +22*C. Mēģināju šo to bildēt, arī ar video, bet diezin vai kas sakarīgs būs - zibeņi gk. mākoņos, plus visai ierobežots redzeslauks... Tikko riktīgs grāviens!

    Ielādē...
    1. Raitis Sametis
      12.08.2015 21:59

      Liekam iekšā tīklā arī nesakarīgās bildes/video. Vienalga- sanāks reportāža.

      22:02: Man gan Rīgas Z daļā atnāca - tālas negaisu atliekas. Te galerija.

      Ielādē...
      1. lightning
        12.08.2015 22:17

        Diemžēl - nekas nebija sanācis. Nav tā labākā ne bildēšanas, ne - vēl jo vairāk - video filmēšanas vieta. Ļoti ierobežots skatu apjoms. Tikai daži gaismas zibšņi mākoņos, puslīdz normāls vienīgi apmēram 10 sekundes video ar lietus gāzienu... Bet arī tas - nekas vērtīgs...

        P.S. Nu jau viss kādu brīdi beidzies. Piegāzis krietni, vējš atkal norimis. Bet no veldzējuma ne miņas - ja vienubrīd lietus laikā grādi bija nokritušies līdz +21,5*C, tagad jau atkal +22,9*C. Un atkal bezvējš.

        Ielādē...
        1. Raitis Sametis
          12.08.2015 23:04

          Kā reiz Līvāniem patreiz dodas virsū nākamais (ne tik liels) negaiss, bet uz DR pusi veidojas vēl viens aizmetnis.

          Ielādē...
          1. lightning
            12.08.2015 23:39

            Tas aizgāja uz Jēkabpils pusi, spriežot pēc radara, un nodeva tur savu devu. Pie manis vairs nekā nebija. Pāris aizmetņi netālu vēl ir, bet ej nu sazini, vai tie par ko izaugs, un pat tad - vai trāpīs. Nav jēgas zīlēt, pārāk maza varbūtība...

            Ielādē...
  19. lightning
    12.08.2015 23:47

    Likās, ka jau viss mierīgi (un pagaidām tā arī ir), bet radars rāda, ka viens negaisēns aug "uz vietas" netālu no Jēkabpils, bet otrs - pie leišu Jodupes uz pašas robežas. Paliek vien retorisks jautājums - vai šis negaisēns ņemsies spēkā, ja tā kur dosies, vai izsīks? ;)
    Istabā caurvējš palīdzēja atvēsināt gaisu līdz +25,5*C, bet ārā vēsums nosacīts, +21,8*C.

    Ielādē...
  20. Migla
    13.08.2015 00:55

    Apmēram stundu nosēdēju ārā, skatoties, kā austrumu pusē zibeņo rūsa, skaņu gan vairs nedzirdēju, bet zibeņu atblāzmas naksnīgajās debesīs bija skaistas. Pamanīju arī pāris "krītošās zvaigznes", bet debesis nav pilnīgi skaidras, skatīšanos traucē tādi kā dūmakaini mākonīši.

    Ielādē...
    1. Mārča
      13.08.2015 01:06

      A Mums rietumkrastā visu debessjumu aizsedz makoņu josla :( Tātad uz nakts otro pusi varētu teorētiski noskaidroties !! Vai kaut kur LV var redzēt Perseidu meteorītu plūsmu
      šonakt?

      Ielādē...
  21. V
    13.08.2015 01:51

    Ap 6 vakarā negaisa mākonis R pusē kļuva draudīgāks. Bija dzirdami tāli, spēcīgi pērkona grāvieni. Bija sarunāts iet laistīt tomātus siltumnīcā. Negaisa mākonis bija izstiepts DR-ZA virzienā ar vairākiem centriem. Notika biežas izlādes uz zemi. Mums nāca virsū sistēmas DR gals. Tam priekšā bija īss, lokveidīgs sienas mākonis. Biežākie spērieni bija vairāk uz ZR pusi. Kad sienas mākonis bija pāri, pēkšņi sāka pūst ļoti stiprs R-ZR vējš. Gaiss bija pilns norautu lapu un sīku zariņu. Un sāka gāzt lietus un vēlāk ar krusu. Krusas graudi līdz 1cm lieli. Reizē ar spērieniem uz zemi, augšējos mākoņos notika nemitīga pērkona rūkoņa. Pēc brītiņa uzpūta jauna vēja brāzma no Z puses. Vējš pamazām norima. Parādījās dūmakaina Saules ripa, bet lietus vēl lija. Tad lietainās, bālzilās debesis pāršķēla spožs zibens un pēc 2 sek sekoja apdullinošs pērkona grāviens. Tas arī bija tuvākais. Lietus li… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...
  22. lightning
    13.08.2015 04:01

    Pēc 1.00 viens negaisiņš vēl atnāca, pabārās, krietni palēja ūdeni, bet bez tālākām izpausmēm tālāk aizgāja. Vēlāk vēl mazliet palija, daži zibeņi pašķīda un pāris dārdieni noskanēja. Bet vairāk arī nekā ievērības cienīga, ja neskaita to, ka visas laternas nodzisušas (pa kuru laiku, pat nepamanīju), un visa redzamā pilsētas daļa iegrimusi totālā tumsā, ko apgaismo vien atsevišķu veikaliņu gaismiņas. Šitā sen nav bijis, ka pat lielā štrāse - Rīgas iela - bez gaismām paliek! Acīmredzot kaut kur kaut kas zibeņveidīgs pēdas atstājis...
    Bet, ja par laiku konkrētāk, tad vismaz šobrīd nelīst, kaut šovakar/šonakt ir lijis daudz, peļķu daudz, bet vēja nav, +18,8*C. Cita tipa tropiskā nakts - ar pamatīgu slapjuma piedevu...

    Ielādē...
  23. S
    13.08.2015 08:12

    Ielijuši 1,2 mm,+18 grādi.

    Ielādē...
  24. R
    13.08.2015 09:17

    Jā, Rīgai visi negaisi smuki pagāja garām gar D, DA pamali. Vakar vakarā gan bija uznākuši daži tumši mākoņi no jau izlijuša un spēkus zaudējuša mākoņa, kura pēdējie zibeņi bija Ķemeru Nacionālajā parkā. Varēja dzirdēt paklusus pērkona dārdus dienvidu pusē, bet tuvākie zibeņi izrādījās tālu. Ja radars Dienvidrīgai uzrādīja nelielu lietu, tad Zolitūdē ne piles. Tā arī viss beidzās. Visi negaisi smuki formējās Vidzemē un Latgalē, spriežot pēc radara un zibeņu kartes. Kaut kad nakts otrajā pusē uznāca pati aukstā fronte ar neizteiksmīgu lietu, tāpēc no rīta asfalts joprojām daļēji slapjš. Dzidri zilas debesis, temperatūra sasniegusi +20. Tuvākās prognozes joprojām uzrāda mazliet siltāku laiku nekā bija jūnijā un jūlijā, bet jā, tāds karstums un negaisi kā vakar bija, visticamāk vairs nebūs. Pamazām iebridīsim rudenī...

    Ielādē...
  25. E
    13.08.2015 10:50

    Tāds negaiss bija kā pat joprojām ducina un zibeņo xd Murgs kaut kāds, ko tur ticēt sinoptiķiem, ja pat tie nemāk prognozēt laikapstākļus tuvākajām 1-3 h, nav brīnums ja pēc 5 dienām prognozes mainīsies un atkal brīdinās par tropisko karstumu xD

    Ielādē...