Meteoroloģiskās ziemas sākums.

Meteoroloģiskās ziemas sākums.

Diemžēl izskatās, ka novembra pirmajā nedēļā patiešām sāksies meteoroloģiskā ziema vismaz A-Latvijā (no Vidzemes līdz Sēlijai). Tiesa, situācija būs visai neparasta, jo aukstāks būs tieši Vidzemē, nevis Latgalē, īpaši jau D-Latgalē.

Nedēļa sākas ar nežēlīgu Z-Atlantijas blokādi, ko nodrošina klasisko Azoru un Grenlandes anticiklonu (AC) svētlaimīga saplūšana vienā veselā. Turklāt šim pretdabiskajam veidojumam ir atzars pāri Viduseiropai, kas nodrošinās viena vienīga ciklona kustību no Norvēģu jūras pāri D-Skandināvijai uz Baltkrieviju un tālāk iekšā Krievijā. Latvija atradīsies uz Z no ciklona (vai arī ciklona centrs trešdien noies gar D-Latvijas robežu), kas nodrošinās stabili aukstu un slapju laiku no ceturtdienas, tomēr D-Latgale var atrasties tuvāk ciklona siltajam sektoram un tur snigšanas vietā var būt lietus vai atkala (sasalstošs lietus). Vēl būtiska nianse visā šajā procesā - "saldais pārītis" (abi AC) būs pieslēdzies AC virs Ziemeļu ledus okeāna (ZLO - типа ЗЛО), tātad runa ir par 3 AC kopošanos, kas ir visnotaļ reta parādība mūsdienās. Rezultātā uz Skandināviju plūdīs aukstums no visas Z-Krievijas jeb bargās Arktikas (ja šis notiktu janvārī vai februārī, mums būtu -40..-45). Latvijai no šī visa trāpīs tik daudz, cik tālu uz D ies ciklons. Jo tālāk - jo aukstāks.

kluda?w=150&h=0          kluda?w=150&h=0          kluda?w=150&h=0

Nedēļas beigās Grenlandes AC jau vairs nebūs, bet būs stindzinoša savienība starp Azoru AC un minēto AC virs ZLO. Bet kāpēc nebūs Grenlandes AC? Jo cikloni no Atlantijas un Kanādas tāpat ies iekšā R-Arktikā, attiecīgi spiedīs ZLO AC iekšā Krievijā, kur virs Sibīrijas ir savs pastāvīgais AC (viņi saplūdīs vienā veselā... atkal jau izvirtušie AC). Tātad tiks iekustinātas (mūsu virzienā) masas no pašas Sibīrijas - novembrī tur ir aukstāks kā Krievijas Arktikā, jo īpaši pēc ekstremāli aukstā oktobra. Svētdienas kartē redzamajam ciklonam virs R-Eiropas vēl nebūs tiešas ietekmes uz Latviju.

Pirmdien pārsvarā neliels, īslaicīgs lietus (tikai galējos LV A snigšana), otrdien naktī Kurzemē, vēlāk dienā ilgstošs sniegs, lietus. Trešdien pārsvarā lietus. No ceturtdienas tikai snigšana, turklāt pamodīsies konvekcija virs līča, kas skars vairāk Zemgali un vēlāk Vidzemi. Svētdien līča sniegs varētu būt A-Kurzemē.

Pirmdien vēl siltais ZR vējš. Otrdien nebūt ne siltais DA, turklāt dikti stiprs. Trešdien ciklona centra tuvumā it kā D vējš, bet tuvāk Alūksnei DA. Jau naktī uz ceturtdienu iegriezīsies A, ZA vējš, kas dienā nomainīsies uz Z vēju (Z-Kurzemē un Rīgas līča D piekrastē tas mazinās aukstumu). Naktī uz piektdienu siltais ZR vējš, kas dienā nomainīsies uz pavisam silto R vēju, attiecīgi Kurzemē varētu dominēt plusi un samērā patīkamas sajūtas. Sestdien vējš pierims, bet svētdien jau stindzinošais austrenis, turklāt ar palielu ātrumu. Sajūtas būs, kā dziļā ziemā.

Visticamāk, šī būs novembra siltākā nedēļa ar nelieliem plusiem dienā un nelielu salu naktīs līdz nedēļas vidum. No ceturtdienas mīnusi pat dienā saglabāsies vismaz Vidzemē, kas ir Latvijas lielākais novads. Naktis kļūs aukstākas, ZA-Latvijā nedēļas beigās sasniedzot pat padsmit grādus zem 0.

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 02.11.2016 00:24

    Arī Rīgas Z daļā ir putenis, 10-12m/s DA vējš 2cm uz zemes, redzamība ap 400m.

    Ielādē...
  2. 01.11.2016 22:56

    Diena apmākusies, no rīta knapi zem nulles. Apmēram pusdivpadsmitos uznāca lēns sniegs (diezgan skaists), bet pārstāja. Pa dienu apmēram +1..+1,5. Ap pieciem sāka sīki snigt un viegli putināt slapjš sniegs pie apmēram +1 grāda jau tumsā, ap pieciem. Kādu laiku sniegs uzreiz nokusa. Sajūtas staigājot ne īpaši patīkamas - kaut gan sniegs nebija stiprs, brīžiem putināja, kopumā samērā nemīlīgs, īpaši tāpēc, ka sniega pārslas sitās sejā un uzreiz kusa, visi ceļi slapji. Vēlāk temperatūra pazeminājās līdz 0. Ap septiņiem sniegs sāka uzkrāties uz zemes, mašīnu stikliem, pret vēju vērstās virsmās. Joprojām snieg tas pats slapja sniega putenis ar mērenu DA vēju, kas pamazām vēl pastiprinās, brīžiem pamatīgas brāzmas. Zeme viegli balta,koku zaros sniega pavisam maz, nekā arī uz asfalta, bet šur tur, vairāk uz bruģa, diezgan slidens. Mazliet smieklīgi lasīt LVĢMC brīdinājumus par 6 cm sniega nakt… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...
    1. 01.11.2016 23:24

      Starp citu, no rīta uz Ušakova paugura bija sniega pēdas, tāpat uz auto jumtiem stāvvietās sniega kārta. Tātad sniegs Rīgā bija jau no paša rīta.
      GFS ir tikai viens no lielajiem modeļiem un nereti pat ne tas spēcīgākais. Eiropas modelis nākamnedēļ redz pat lielāku salu kā šajā nedēļas nogalē. Protams, rīdziniekiem vajag kaut reizi dzīvē pamosties un apjēgt, ka Rīgā stabila ziema gandrīz nav iespējama. Galu galā Padomju grāmatiņās rakstīts, ka pat Pleskavas apgabalam ir raksturīgi atkušņi - bieži un ilgstoši. Tad ko var gribēt no A-LV un ko no Rīgas, kas ir nesalīdzināmi siltāka par tuvējo Krieviju? Vienkāršāk ir uzskatīt, ka ziemas šeit nav un nekad arī nebūs, bet atsevišķi izņēmumi, protams, neskaitās.

      Ielādē...
      1. 02.11.2016 00:16

        Nu no Latvijas nemaz nevar prasīt arktisku ziemu bez atkusņiem. Lielāki vai mazāki, tas jau atkarīgs no daudziem faktoriem un ir cits jautājums. Bet tā ir apmēram tāda pati ziemas sastāvdaļa kā +25 vasarā.

        Ielādē...
        1. 02.11.2016 00:34

          Arktikā ir Islande, Svalbāra Z-Skandināvija, Grenlandes apdzīvotā daļa. Tur visur mēdz būt pamatīgi atkušņi ziemā. Tātad bezatkušņu ziema nav sinonīms arktiskai ziemai. Tur jau tā lieta, ka tikai dziļi kontinentā - aiz Urāliem - mēdz būt ziemas bez atkušņiem un tikai mūsu platuma grādos, jo D-Sibīrijā atkušņi mēdz būt.
          Es par to, ka viss Tevis iepriekš minētais arī ir visīstākā LV ziema. Un novembrim tas ir daudz, jo novembris tomēr ir rudens mēnesis, tāpat kā marts - ziemas. Dabūt ilgstošu periodu bez atkušņiem novembrī ir daudz grūtāk kā janvārī. Tātad pagaidām nekas neliecina, ka ziema atkāpsies nākamnedēļ. Tikai tradicionāli bezziemas R-LV tās ziemas arī nebūs. Bet ne velti es rakstā minēju, ka ziema sāksies A-LV. Bet cik jauki spāņu Mārča "kupenās" un "lielajos" apkures rēķinos - tur tagad +7..+8. Tā arī nesapratu, par ko viņš tā sabozās...

          Ielādē...
  3. 02.11.2016 01:18

    Konkrēts putenis, skatieties Siguldas web kamerās, T-1, vējš brāzmās 15-18 m/s

    Ielādē...
    1. 02.11.2016 01:21

      Man kā reiz ienāca prātā krievu vārds пурга.

      Ielādē...
  4. 02.11.2016 01:21

    Vakarā un nakts sākumā snigšana pieņemās spēkā ari zeme palika balta, koku zari apsniguši, nu pasaule uz kādu brīdi palika gaiša, bet izejot ara varēja izbaudit visai ziemigas sajūtas ar brazmainu vēju un visai stipru snigšanu ap pusnakti. Gaisa temperatura ap 0, sniegs slapjš bet ta īsti vel nekūst, kādi 2-3 cm apmēram. Būtu diena- varētu vērot smukus skatus ar apsnigušiem dažviet vel krāsaini lapotiem kokiem, bet līdz ritdienas gaismai droši vien tas nokusīs, zel...

    Ielādē...
  5. 02.11.2016 01:36

    Spontāns video - naktī uz 2.11.16., 2cm sniegs, -1 grādi, DA vējš līdz 12m/s. Rīgas Z daļā.

    Ielādē...
  6. 02.11.2016 01:51

    Visu vakaru stiprs vējš un sīks sniegs. Zeme pamazām ietērpās baltā apģērbā, taču kopumā tā sniega bija visai maz. Turklāt asfalts uz ielām (un diezgan ilgi uz ietvēm), par spīti stabili -1...-1,5°C visu vakaru, palika slapjš. Peļķēs vien sasnigušā sniega kārtiņa pamazām uzkrājās - sak, negribat aizsalt, piesnigsiet! :D
    Tomēr pēc 1.00 situācija pamazām mainās - joprojām stiprs vējš pūš, bet sācis riktīgāk snigt, tagad jau brīžiem dod vaļā kārtīgs putenis! :) Paslēpjas arī asfalts, pat lielā iela balta kļūst. Vējš gan izrāda tendences kļūt rāmākam, sniega kopumā tomēr pagaidām vēl neko īpaši daudz nav, labi ja 1-2 cm. Bet nu šajā ziņā vēl visa nakts priekšā. Spiediens turpina lejupkritienu, nu vairs tikai 753 mm.
    Temperatūra aizvien turas mazos mīnusos, -1...-2°C, šobrīd -1,5°C, aiz loga griežas sniega vērpetes. Skaisti! :)

    Ielādē...
  7. 02.11.2016 02:08

    1. nov. no rīta apmācies t. +3*. Spiediens 767 mm, krīt. Lēns D-DR vējš. Dienā siltāks nepalika. Lēni, smagi mākoņi vilkās no DR puses. Pēcpusdienā kaut kāds mitrums sāka sijāties. Jau krēslā varēja pamanīt ka mašīnu jumti lēnām paliek balti. Arī vējš pastiprinājās. Bet t. lēni sāka slīdēt uz leju. Zemākā t. bija ap 22 - 23 +1,1*. Nekāda smuka snigšana nav bijusi. Tikai bezveidīgs, smalks un slapjš sniegs. Pašlaik t. +1,3*. Spiediens 753 mm. Pamatīgs kritiens dienas laikā. Sniega segas biezums uz asfalta 3 cm.

    Ielādē...
  8. 02.11.2016 03:14

    Aiz logiem turpinās putenis, zeme jau pilnīgi balta, sniegs pamazām krājas. Pa logu no 4.stāva gan grūti pateikt kaut cik precīzi. Bet līst ārā šajā stundā šādā laikā nav ne mazākā iekāriena. ;) Katrā ziņā peļķes pazudušas, arī lielā iela balta. Vējš joprojām stiprs, brāzmains, tikai brīžiem mazliet pierimst, laternas apsalušas ar lāstekām. T. joprojām nedaudz zem nulles, šobrīd -1,2°C. Spiediens turpina kristies, vairs tikai 751,5 mm jeb 1002 hPa - šitā drīz zem 1000 būs, dziļš ciklons trāpījies. Baigi straujš kritiens - pagājušajā naktī uz rīta pusi bija 767 mm...

    04:26: Nupat sniegs pamazām rimstas, arī vējš rāmāks kļūst. Bet pēdējās stundas laikā piesnidzis smuki, uz ietvēm redzamas padziļas pēdas. ;) Plus pamanīju, ka pabieza sniega kārta sakrājusies arī uz palodzes, tādēļ atvēru logu un pamērīju - sanāca 5,5 cm. :)) Nepretendēju uz precizitāti, bet aptuvens priekšstats ir - pie… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...
    1. 02.11.2016 03:24

      Dziļš ciklons būtu 980..960 hPa, šim netiek prognozēts zemāk par 995 hPa. Tas jūras līmenī, bet Jūs jau atrodaties augstāk, attiecīgi spiediens vienmēr ir mazāks kā jūras līmenī. Tātad dziļam ciklonam Līvānos vajadzētu būt 970..950 hPa! Tāpēc šis nebūt nav dziļš.
      Kamēr rīdzinieki mūždien baidās par ziemas pozīcijām, A-Vidzemē nekāda mājiena uz rudeni un pat atkušņiem no ceturtdienas līdz 11.11. Tāda nu ir tā Latvija - ir vietas, kur ziemas gandrīz nekad nav, bet ir arī tādas, kur ziema vienmēr garantēti ir.

      Ielādē...
      1. 02.11.2016 04:52

        Tas jau gan tiesa, nekas ekstra dziļš jau tas nav, bet tāpat pie manis reti (pēdējā nepilna gada laikā, kopš man ir meteostacija ar spiediena mērītāju) nokrīt zem 1000 hPa. Savukārt Līvānu augstums vjl. ir nepilni 100 m (85-96, bet es ar savu 4.stāvu rēķinu pilnus 100, pāris m šur vai tur), tā kā nekādas diži lielas starpības uz tā rēķina nebūs, max pāris mm Hg, precīzi tagad neaprēķināšu.

        Ielādē...
  9. 02.11.2016 06:01

    Garkalnē piesniguši 9 centimetri sniega, izmērīju klajā apvidū uz taisna galda.

    Ielādē...
  10. 02.11.2016 08:23

    Pirmā sniega rakšana šoziem. Vietām sapūsti padsmit cm, bet vidēji 5-10 cm mitra sniega. Temperatūra ap nulli, sīka snigšana vēl turpinās.

    Ielādē...
  11. 02.11.2016 08:30

    Vakar vakarā braucu no Rīgas (izbraucu ap 19:00). Nāca no gaisa nevāji; Rīgā spapjdraņķis, bet aiz Juglas jau reāls sniegs. Līdz Sēnītei ceļš bija mitrs un sniegs nobraukts, bet aiz Raganas sākās slidotava - max. uz 70 - 80 varēja pabraukt. Kaut kur ap Stalbi no Valmieras puses pretī brauca kaisītājs. Aiz Valmiermuižas gan ceļš sauss, jo laikā, kad piesala, nekas nebij no gaisa nācis; varēja braukt droši, neraugoties uz mēreno putināšanu.
    No rīta māja izpūsta ne pa jokam, sniegs kādi 5 cm un vēl nāk klāt, 6:00 -3.2*C, tagad -1.8*C, zem sniega zeme mīksta.
    P.s. pēdējā pusstundā krietns centimetrs piesnidzis klāt un vēl birst kā no maisa, vējš gandrīz mitējies.

    Ielādē...
  12. 02.11.2016 07:12

    Visu nakti putināja, šorīt pirmā ziemas sezonas rīta vingrošana ar sniega lāpstu. Sniega segas biezums no 5 cm (kur vējš pāri skrējis), līdz 10 cm (kur kupenas sapūstas), smaga rakšanās, jo sniegs mitrs, toties pirmo mazo sniegavīriņu no rīta jau salipināju :).

    Ielādē...
  13. 02.11.2016 09:03

    Rīgā diemžēl sniegs ļoti strauji kūst nost, tas nolapītais siltais gaiss no DR strauji delde jau ta plāno sniedziņu, izskatās, ka līdz vakaram nepaliks nekā, te tev bija ziema :( +1 grāds, dūmaka un lēns vējš, pelēki apmācies.

    Ielādē...
    1. 02.11.2016 09:14

      Sen bija skaidrs, ka trešdiena nokausēs visu sniegu, bet interesantākais, ka izmainījušies vēji mākoņu līmenī turpmākajās dienās, attiecīgi es neredzu baigo sniegu no līča bezsniega galvaspilsētā. Ja nu vienīgi kas simbolisks, bet ne vairāk kā aizvadītajā naktī. Tātad sagaidīsim siltāku laiku bez sniega un turpināsim ierasto rudeni... līdz pavasarim. Tā ir Rīga - pilsēta priekš siltuma un bezsniega cienītājiem. Taču ziema ir pavisam tuvu uz A. Starp citu, Padomju gados, kad Rīgā arī nebija stabilu ziemu, bija dzelzceļa satiksme līdz Ērgļiem, kurp rīdzinieki masveidā brauca ar slēpēm baudīt ziemu. Žēl, ka sliedes likvidētas. Un žēl, ka nav ātra risinājuma, kurp aizbraukt eksotiskas ziemas cienītājiem.
      Bet es patiešām gaidu, kad beidzot nokusīs sniegs Rīgā, jo man nemaz nav apavu šādai putrai. Pat līdz aptiekai nevaru aiziet - 1 km, ko iet.

      Ielādē...
  14. 02.11.2016 09:51

    Pašlaik +2*C, krīt smalks lietiņš. Turpina kust vakardienas sniegs, kas par spīti vakar vakara lielajam lietus, šorīt vēl daudz kur labi saglabājies un no rīta pat apsalis bija.

    P.S. Žēl, ka no Kurzemes, jo sevišķi no manas - Kuldīgas - apkaimes šeit ir tik maz citu vērotāju-rakstītāju.....

    Ielādē...
  15. 02.11.2016 09:40

    Apsnigušais Limbažu peldbaseina būvlaukums

    Ielādē...
    1. 02.11.2016 10:55

      Jā.... mums, kurzemniekiem (ceru, ka ne man vienai), šādi vidzemnieku skati, salīdzinot ar šejienes klimatu, liekas diezgan iespaidīgi. Tomēr neapskaužu :) . Man novembris kaut kā tomēr ir rudens mēnesis.

      Ielādē...
  16. 02.11.2016 06:38

    Rīgā sniegs, nu viss, tagad visa pilsēta apstāsies sastrēgumos un līdz darbam būs jābrauc vairākas stundas. Kaut ātrāk šis sniegs nokustu.

    Ielādē...
    1. 02.11.2016 07:19

      Vakarā vajadzētu būt tīram un tuvākajā laikā ne smakas no ziemas Latvijas siltajā bezziemu galvaspilsētā. Ja ļoti paveiksies, meteoziema Rīgā tā arī neieradīsies ne šosezon, ne nākamajās... es jau banānu birzis gara acīm lūkoju. Redzēji "Karpas" filmu?

      Ielādē...
      1. 02.11.2016 11:23

        Tava augstprātība šeit ir nevietā... Būtu laiks no Tevis atvadīties "trolli".. Lasot tavus komentārus rodas sajūta, ka meteoroloģijā , Tu esi gudrāka par citiem.. !! Tāds priekšstats rodas..

        Man šķiet ka Leonardo DiCaprio dokumentālā filma par klimata pārmaiņām ir pamatotas bažas par cilvēces pār apdzīvotību uz planētas Zemes Saules sistēmā, līdz laika sprīdim, kad pirmais cilvēks spers kāju uz sarkano planētu...
        Un noteikti, Tu noliegsi ar faktiem, ka "global warming"' iz izdomāts politisks blefs un ir antropogēns process, kuru nav izraisījusi destruktīva cilvēces saimnieciska darbība pēdējo 200 gadu laikā..

        Ielādē...
  17. 02.11.2016 11:46

    Apmācies, vējš no A puses.+2*C. Ielas slapjas, sniegs (apm. 2 cm) lēnām kūst, tāds pufīgi /poraini/ izburbis. Gar māju pamatiem un zem kokiem/krūmiem sniega nav. Kaķi ar spēku nevar no mājām laukā izdabūt: tas ir, viņam ļoti gribas laukā, bet iziet nevar- tur tādi laika apstākļi, kas nepilna gada laikā jau paspējuši aizmirsties:)

    Ielādē...
  18. 02.11.2016 13:08

    Pie mums vidēji 10 cm sniega. Slapjš, sablīvējies. No gaisa nāk smidzeklis, +1. Es gan gribētu, lai viss nokūst un vēl novembrī sniega nav.

    Ielādē...
  19. 02.11.2016 15:24

    Kopš vakrvakara sakrājās sniega kārta, kas pamazām kūst nost. Zem koku zariem vairs nav, bet atklātās vietās vēl saglabājusies 0.5cm kārtiņa. Mazliet līņā. T +4*C

    Ielādē...
  20. 02.11.2016 15:30

    Pie manis tāpat kā Allažos sniegs šorīt no kādiem 5-10cm, koki un krūmi bija nosniguši un stumbri no vienas puses arī balti nopūsti. Pie loga rādīja 0, bet nepārprotami kusa jau agrā rītā. Brīžam smidzina, bet sniegs apkusis tik no akmeņiem un pie pašas mājas, lauki visi balti. Lieki piebilst, ka zemes ceļš ir pļurzā, jauki var "ziepoties" no vienas puses uz otru. Jāpierod, pagaidām nav diez ko komfortabla braukšana...

    Ielādē...
  21. 01.11.2016 19:20

    Rītā pēc 5.00 pie loga t. noslīdēja līdz -1,5°C, tomēr rītā pēc 7.30 uz zemes nekādas acīmredzamas piesaluma pēdas nemanījās, kaut gan t. pie loga joprojām bija ap -1. Vienīgi asfalts vietām sausāks, bet peļķes tāpat bez ledus. Laikam uz zemes siltāks nekā gaisā. Debesis rītā gaišākas, lai gan ne skaidras, bet vēlāk atkal nomācās, un vēlāk apmācies visu dienu.
    T. dienā pakāpās nedaudz virs 0°C, max.t. +1, bet vēlākā pēcpusdienā atkal mazliet mīnusos, un arī šobrīd -0,5°C. Jau kādu stundu sīks sniedziņš no debesīm krīt, taču ielas aizvien mitras, tikai atsevišķās vietās mazliet vēja sapūsts baltumiņš manāms. Vējš rītā minimāls, dienā neliels, bet uz vakaru ņemas spēkā, jau mēreni, brīžiem vēl spirgtāk uzpūš. Spiediens dienas gaitā krītas un turpina to darīt joprojām, pašlaik 760 mm.

    Ielādē...
    1. 01.11.2016 20:03

      "peļķes tāpat bez ledus. Laikam uz zemes siltāks nekā gaisā"

      Atcerējos teoriju. Advektīva sala (neliela) gadījumā peļķes nesasalst. Bet man ta visu nakti pūta stiprs vējš, kas pie -2 efektīvo krietni pazemināja. A man pat metāla bļodiņā ledus neparādījās uz ūdens. Savādi...

      Ielādē...
      1. 02.11.2016 01:35

        Pāratdzesēts ūdens.

        Ielādē...
        1. 02.11.2016 11:35

          Meklēju un neatradu neko prātīgu iekš MātesGoogles, kas ir "Pāratdzesēts ūdens ".
          Vien tādu rakstu, bet tas nav par ūdeni uz zemes...
          Var , lūdzu, pāris vārdos- KAS TAS IR?

          Ielādē...
          1. 02.11.2016 15:32

            Tieši tā, Biruta, tas neattiecas uz ūdeni, ko kustina vējš (kā manā gadījumā) vai kurā nav kristalizācijas kodolu - kā augstu gaisā. Mīkla tā arī paliek neatminēta.

            Ielādē...
  22. 02.11.2016 16:14

    *1.11.2016., otrdiena, Rīga (vērojumu 40. gads 237. diena). SIltā oklūzijas fronte. Apmācies, jau dienā drusku uzsnieg, bet īstā snigšana sākas ap 17:00, kad nepārtraukti sniga līdz pusnaktij. Pirms 24:00 uz zemes uzkrājās 2cm sniega kārtiņa. DA vējš dienas laikā brāzmās 4-5m/s, pirms pusnakts reizēm līdz 12m/s. Gaisa temperatūra: plkst. 3:00+1; 9:00+1; 15:00=0; 21:00-1.

    Ielādē...
  23. 02.11.2016 17:31

    Uz rīta pusi, ap 5.00, snigšana beidzās, bet grādi kāpa uz augšu un pamazām tuvojās nullei. 5.30 vēl -0,4°C, bet reāli ielās sniegs jau sāka kust. Rīta gaitā un priekšpusdienā jau plusos - nelielos, līdz +1, bet šķīdonis nežēlīgs jau ap pusdienu. Agrā pēcpusdienā temperatūra pāri +1,5°C, max.t. +1,9°C, un kušana tikai progresēja. Brīžiem no gaisa neliels slapjš sniegs, pēcpusdienā smidzeklis, bet kopumā dienā nokrišņu maz. Vējš arī neliels.
    Garāku pastaigu, kas sākotnēji bija ieplānota uz pēcpusdienu, nolēmu mazliet atlikt - daudzviet, kur nav bijis sniegs notīrīts, pamatīga slapja putra. Tagad nevar saprast, kā būtu labāk - vai tad, ja sniegs pilnībā nokustu, vai tad, ja iespējami drīzāk piesaltu... Vēl jau uz zemes sniega it kā gana daudz, varbūt, lai paliek! ;)
    Uz vakaru mazliet vēsāks, bet aizvien plusos un slapjš, kaut kāds sīks slapjums joprojām no gaisa krīt. T. +1,2°C, spiediens vien 747 mm.

    Ielādē...
  24. 02.11.2016 18:20

    Garkalnē visas dienas garumā dūmaka, sniegs kūst, no agrā rīta 9 centimetriem sniega atlicis vien 3-4 centimetri, smidzina lietus, pašlaik gaisa temperatūra +1.5 grādi, un tā lēnām pazeminās, ceru ka sniegs neizkusīs, un nakts gaitā uzsnigs vel kādi pāris cm klāt! Kā es saku- Ja jau ziema atnāci, tad jau paliec un nepazūdi!

    Ielādē...
  25. 02.11.2016 18:59

    Naktī pamazām palika siltāks. Uz rīta pusi savilkās bieza migla. No rīta apmācies bez miglas. Sniegs pa pusei nokusis. T. +3*. Spiediens 753 mm. Lēns D vējš. Priekšpusdienā nedaudz skaidrojās. Parādījās zili debesu laukumiņi, bet drīz atkal apmācās un sāka līt. Pēcpusdienā t. līdz +5*. Pašlaik t. +4,7*. Spiediens 749 mm. Drusku līst. Pagrabā sāk ieplūst ūdens.

    Ielādē...