Nedēļa līdz 17.07.16. Vasaras viducī saglabāsies mēreni silts laiks

Nedēļa līdz 17.07.16. Vasaras viducī saglabāsies mēreni silts laiks

Nedēļa noslēgusies ar visnotaļ līdzīgiem laikapstākļiem visas nedēļas garumā - mēreni silts laiks ar diezgan lielu mākoņainību un nokrišņiem dažās dienās.

Prognoze nedēļai (11.07.)

Pēc samērā lietainās pirmdienas turpmākajā nedēļas gaitā tik plašas nokrišņu zonas valsts teritoriju nešķērsos, tomēr stabili laikapstākļi arī neiestāsies.

Otrdien dienas gaitā, atrodoties ciklona aizmugurē, daļēji mākoņains laiks, vietām var īslaicīgi nedaudz uzlīt. DR vējš valsts rietumos var pastiprināties brāzmās līdz 15 un vairāk m/s. Gaisa temperatūras naktī +14...+18, dienā +19...+25.

Trešdien naktī pārsvarā mākoņains laiks, dienā vairāk mākoņu būs valsts austrumos. Dienas gaitā valsts austrumus no DDR puses šķērsos nokrišņu zona, kas var atnest spēcīgas lietusgāzes, iespējams arī pērkona negaiss, bet pārējā valstī nokrišņu iespēja ir pavisam neliela. Naktī +13...+16, dienā ap +19...+23, taču valsts austrumos lietus laikā par dažiem grādiem vēsāks.

Arī ceturtdien turpināsim atrasties zema spiediena apgabalā. Naktī debesis skaidrosies, bet dienas gaitā no DR mākoņu daudzums varētu atkal palielināties un iespējams neliels lietus. Naktī ap +12...+15, dienā +19...+24, litus laikā tā varētu būt zemāka.

Naktī uz piektdienu valsti sasniegs dienvidu ciklons ar nokrišņu zonu, kas lielākoties skars valsts centrālo un austrumu daļu, lokāli iespējams arī stiprs lietus. Naktī +13...+16, dienā zem apmākušām debesīm un lietus +17...+19, bet Kurzemē, kur gaidāms saulaināks laiks, gaisa temperatūra pārsniegs +20 grādus.

Brīvdienās laikapstākļi Latvijā nedaudz uzlabosies, jo atradīsimies augsta spiediena atzara malā, līdz ar to biežāk uzspīdēs saule, taču, ar lielāku iespējamību sestdien lokāli var veidoties nelieli lietus mākoņi. Gaisa temperatūra joprojām saglabāsies iepriekšējā - naktīs +12...+16, dienās ap +19...+25 grādiem. Ilgtermiņa prognozes uzrāda nedaudz siltāka/karstāka laika iespējamību nākamajā nedēļā, taču visdrīzāk gaisa temperatūra nepārsniegs +30 grādu atzīmi.

 

ATSKATS UZ AIZVADĪTAJĀM NEDĒĻAS DIENĀM

Pirmdiena, 11. jūlijs

Dienas pirmajā pusē TIBA ciklona siltā un tai sekojošā aukstā fronte atnesa palielinātu mākoņainību un aukstā fronte arī neilgu, bet diezgan spēcīgu lietu, kas Kurzemē un līdz pat Rīgai izpaudās kā izsīkstoss negaiss (pēc rīta negaisiem Baltijas jūrā). Pēc lietus no rietumiem skaidrojās, uzspīdēja saule un vēsāks gaiss vēl neieplūda - uzspīdot saulei pēc lietus, mitrais gaiss iesila līdz +21, +25, vēsāks tikai valsts ziemeļaustrumu un austrumu daļā, kur mākoņainība saglabājās līdz vakaram.

Otrdiena, 12. jūlijs

Ciklona TIBA aizfrontē, uzpūšot mērenam vējam, valsts lielākajā daļā daļēji mākoņains/mākoņains laiks, taču bez būtiskiem nokrišņiem visā valstī. Gaisa temperatūras minimums naktī +14...+17, dienā no +20 piekrastēs līdz +24 dziļāk iekšzemē.

Trešdiena, 13.jūlijs

Nedaudz uz DA no Latvijas dienas gaitā formējās dienvidu ciklons, bet valstī kopumā mākoņaina diena. Sēlijā dienas gaitā vietām lokāli stiprākas lietusgāzes, citviet lokāli nedaudz uzlija. Naktī +11...+14, piekrastēs siltāks, dienā +18...+24.

Ceturtdiena, 14.jūlijs

Pēc pavēsas un vietām miglainas nakts, kad bija redzami spožākie sudrabainie mākoņi 2016.gada laikā, gaisa temperatūrai noslīdot līdz +9...+13 (piekrastē par dažiem grādiem vairāk) dienas gaitā pamazām no dienvidiem mākoņu daudzums palielinājās saistībā ar visai aktīva ciklona ULRIKE I tuvošanos. Līdz ar to diena valsts lielākajā daļā atkal mākoņaina, taču lielāki nokrišņi valsti no D sasniedza tikai vakarpusē (sākotnēji ciklona siltā fronte). Dienā gaiss iesila līdz +20...+22.

Piektdiena, 15.jūlijs

Naktī valsts austrumu daļu no Baltkrievijas un Lietuvas austrumiem sasniedza intensīvs pērkona negaiss, kas bija izveidojies ''uz'' ciklona ULRIKE I silto un auksto gaisa masu sadursmes, arī pārējo valsti naktī no dienvidiem šķērsoja gan ciklona siltais sektors (nosacīti siltāks laiks naktī), gan ciklona aukstā fronte un ar to saistītas nokrišņu zonas, kas atnesa diezgan spēcīgu lietu, taču tas nebija ilgstošs. Mazāka mēroga negaisi tika novēroti arī Kurzemē, kur atradās ciklona aukstā oklūzijas fronte, un lokāli arī Vidzemes piekrastē. Naktī lietus laikā gaiss atdzisa līdz +13...+15. Rīta un dienas pusē ciklona centrs šķērsoja Latvijas centrālo daļu, līdz ar to dienas gaitā nokrišņi, īslaicīgs un diezgan stiprs lietus tika novērots Vidzemes ziemeļos, kā arī Kurzemē. Pārējā valstī pārsvarā mākoņains un nebūtiskāki nokrišņi. Lai arī aizfrontē, gaisa temperatūra valstī daudz nemainījās - +18...+23 grādi.

Sestdiena, 16.jūlijs

Ciklona aizfrontē naktī vēja brāzmas daudzviet sasniedza 10-14 m/s, bet dienā augsta spiediena atzarā no DR puses kopumā daļēji mākoņaina diena, valsts centrālajos rajonos lokāli veidojās nelieli lietus mākoņi. Gaiss iesila no +11..+16 rīta agrumā līdz +19...+25 pēcpusdienā.

Svētdiena, 17.jūlijs

Naktī daudzviet skaidrojās un gaiss atdzisa līdz +9...+14, piekrastēs līdz +16. No rīta, priekšpusdienā daudz mākoņu bija pārsvarā valsts rietumu un centrālajos rajonos, saistībā ar jau izsīkušu ciklonu, bet valsts austrumos mākoņainība parādījās pēcpusdienā no DA puses, no kurienes valsts pašus dienvidaustrumus sasniedza arī daži negaisi no Baltkrievijas, kas bija saistīti ar dienvidu ciklonu. Tikmēr Kurzemē pēcpusdienā mākoņu kļuva nedaudz mazāk. Maksimālā gaisa temperatūra sasniedza +19...+24.

 

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 13.07.2016 23:20

    apmākusies diena. Lietus nebija (3 piles nevar ieskaitīt). Šobrīd paskaidrojās, +16.

    Ielādē...
  2. 13.07.2016 23:49

    Un atkal - no Rīgas redzami LABI sudrabainie mākoņi. Man- 11. vakaru šajā vasarā.

    23:51: Šajā webkamerā redzami arīdzan.

    00:25: Neliela galerija- no tagadējiem mākoņiem.

    Ielādē...
  3. 14.07.2016 00:54

    13. jūl. no rīta ZR pusē vidējie un augšējie slāņu un spalvu mākoņi ar zilu debesu joslām, DA pusē apmācies. Pašā pamalē pavisam pelēks. T. +16*. Spiediens 759mm. Bezvējš. Līdz pusdienām pavisam apmācās. Tomēr Saule redzama kā izplūdusi ripa. Lēns R-ZR vējš. Redzami nelieli vidējie gubumākoņi ar torņveidīgām virsotnēm. Pēcpusdienā skaidrojās. Augšējie un vidējie mākoņi pamazām pazuda, bet zemie gubumākoņi savairojās. Arī vējš nedaudz pastiprinājās. T. paaugstinājās līdz +22*. Līdz vakaram mākoņi pazuda. Pašlaik t. +15,7*. Spiediens 760 mm. Ļoti labi redzami sudrabainie mākoņi.

    Ielādē...
  4. 14.07.2016 01:32

    Kārteja lietus prognoze Rīgai izčabeja, šodien MMD un ne piles,vakardien arī.
    Šonakt ir atkal redzami sudrabainie mākoņi un šoreiz ļoti spoži.

    Ielādē...
  5. 14.07.2016 03:32

    Trešdienas rīts atausa saulains, debesis pa pusei skaidras, taču mākoņu daudzums jau rīta gaitā pieauga, pamazām biezēja dūmaka, kas tuvāk pusdienlaikam pārvērtās par apmākušām debesīm un Saules pazušanas. Vēja dienas pirmajā pusē vispār nebija. Diezgan silts, temperatūra uzkāpa līdz +20,4*C, tad apstājās. Pēcpusdienā parādījās neliels vējelis, pāris reizes uzšprikstināja 3 piles 5 rindās, bet tik vien, kā asfaltu samitrināja, ne vairāk. To pat par īstu lietu nevar saukt. Pa D-DA-A pusi gan vairākkārt gāja nopietnāki mākoņi, bet virs Līvāniem pārsvarā vien tādi viegli pelēki, nefotogēniski "palagi". Nekā ievērības cienīga. T. visu pēcpusdienu +19...+20*C.
    Pēc 17.30 pamazām sāka skaidroties, drīz uzspīdēja Saule, un vakara gaitā skaidrojās arvien vairāk, līdz pilnīgi noskaidrojās - ja neskaita A pusi, kurp pamazām atkāpās visi aizejošie mākoņ… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...
  6. 14.07.2016 13:23

    Atradu "'Noctilucents Clouds" iekš saites "'spaceweather.comfotogaleriju no Siguldas puses :) skaisti.. tad nu iznāk , ka galējais centrālās Eiropas "'sudraboto mākoņu"' redzamības punkts ir ziemeļu Vācija, Kiel, Schleswig-Holstein reģions..

    Ielādē...
  7. 14.07.2016 18:28

    Nu ko, tuvojas lietus...sen nav lijis:)Tā jau saka: ja nav plūdu pavasarī, būs plūdi vasaras vidū (pašas vārdiem:)).Šodien raku savus kartupelīšus- zeme(smilts) pēc pāris cm - mitra. Ko darīt- būs vēl slapjāka.
    Šodiena - silta, mierīga, rasa zālē noturējās līdz pusdienlaikam. Saule gan dūmakaina vai caur plānajiem mākoņiem. Patlaban absolūti bez vēja, visa D/DR pamale tumša.

    Ielādē...
  8. 14.07.2016 19:40

    Šonakt bija aukstāks, nekā gaidīju, no rīta pirms sešiem saulē rādīja tikai +12, ēnas pusē pie loga nepilni +10. Siltumnīcu nebiju aiztaisījusi, bet laikam jau mūsu jūliji tagad tādi ir, ka naktī nokrīt zem +10.
    Kādu pusstundu vai vairāk smidzina, pagaidām mierīgs un rāms.
    P.S. Kā to te saprast? - "Šodien 15:47
    Ceturtdienas vakarā netālu uz R no Maskavas bija spēcīgs virpuļviesulis, 2 bojāgājušie." Vai tad ceturtdiena nav šodien un vakars vēl priekšā? Vai runa ir par pagājušo ceturtdienu?

    Ielādē...
    1. 14.07.2016 21:00

      Nē, tas ir kļūda, virpuļviesulis bija vakar.

      Ielādē...
  9. 14.07.2016 22:16

    Bijām gailenēs. Vispār ir, tikai tādas pamazas un diezgan daudz apžuvušu. Mežs diezgan sauss, tur kur citgad bija kārtīgas peļķes, tagad sauss. Tā kā, ja tas lietus tomēr atnāks, tad par lieku nebūs.

    Ielādē...
  10. 14.07.2016 23:32

    Patreiz negaisi no D puses tuvojas Latvijas A daļai. Taču pamazām ari izsīkst....

    23:33: Rīgas Z daļā pamazām līst... pagaidām tik, cik asfalts mitrs kļūst.

    Ielādē...
  11. 15.07.2016 00:31

    14. jūl. no rīta t. bija +14*. Spiediens 761 mm. Debesīs viegli vidējie slāņu-gubu un spalvu mākoņi. Lēns vējš. Dienas laikā pamazām apmācās. Arī spiediens sāka krist. Lietus Bauskā sākās ap 17, pie mums stundu vēlāk. T. pusdienlaikā bija +23*. Pašlaik līst plīkšķēdams. T. +15,2*. Spiediens 757 mm, strauji krīt.

    Ielādē...
  12. 15.07.2016 01:39

    Ceturtdienas rītā pirms saullēkta gandrīz skaidrs, gaišs, vien visai dzestrs - rīta pusē t* nokritās līdz +12,7*C. Taču drīzumā diezgan strauji sabiezēja migla, un visa pasaule ietinās pabiezā, dūmainā plīvurā. Sen tik bieza migla nebija bijusi, vismaz pilsētā noteikti. Turklāt tā arī diezgan ilgi turējās, vien vēlākā rītā, kaut kur pirms 9.00, izklīda. Bet rīts pamazām iesila tik un tā.
    Pēc tam vairākas stundas saulains, jauks laiks, praktiski bezvējš, strauji silts, priekšpusdienā jau pāri +20. Tomēr pamazām vācās arī mākoņi - pārsvarā kā lēnām biezējoša dūmaka. Kādu laiku Saule vēl turējās pretī, pēc 13.00 t* sasniedza +22,2*C (kas izrādījās dienas max), bet pēc tam mākoņi arvien biezāki. Īsi pēc 14.00 Saule vēl diezgan spoži spīdēja cauri mākoņu kārtām, bet kļuva arvien blāvāka un drīzumā paslēpās pavisam.
    T. gan kādu brīdi vēl turējās ap +22*C, be… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...
  13. 14.07.2016 22:50

    sutonīga diena. Rīts ar sauli, kas pamazām aizplīvurojās, līdz samācās. Ap pus-7-iem sāka līņāt, tā arī pilinās joprojām. Mākoņi šobrīd tādi kā skrandaini tumšāki, virs tiem mazliet gaišāks vienlaidu slānis.
    Jā, šonakt skaisti sudrabainie bija arī Viļakā skatāmi ...
    Ar sēnēm šai pusē ir kā ir. Divus vakarus klīstot vairākās vietās tā arī neko neizdevās atrast. Arī ar citiem līdzīgi. Laikam jau tas lietus visa gada sausumu nebūs vēl spējis izmērcēt. Daži gan lasot baravikas groziem... būs īpaši laistījuši un audzējuši :))

    Ielādē...
    1. 15.07.2016 09:08

      Neesmu īpaši audzējusi un laistījusi, bet pie manis baravikas jau otrā porcija ir tikai pagalma alejā. Pirmajā reizē bija kādas 5, tagad 11. Nupat gan mežā arī pirmie puļķi parādās, pieņemu, ka pēc šodienas mitruma līdīs laukā plaukšķēdami. Gailenes pirmā porcija jau beigusies, šobrīd ir tādas maziņas.

      Ielādē...
      1. 15.07.2016 11:17

        :) Es domāju mūspusi - LV ZA galu, kur sausums kopš pērnā gada pavasara. Pērn sēņu vispār nebija. Meži kopumā joprojām pasausi.
        LV vidus daļā un R taču lija daudz vairāk, tāpēc tur arī aug :)

        Ielādē...
  14. 15.07.2016 12:14

    Arī šis ciklons neattaisnoja cerības uz negaisiem mūsu pusē, ari lietus neko daudz nav bijis, bet negaisi tradicionāli tika LV austrumiem un mazliet Kurzemei....
    Vakardien silts un visai sutīgs, visu dienu ta ka taisijas uz lietu, bet dienas laikā ta ari nesataisijas, debesis sedza augšejo slānu mākoņi, saule caur biezu plīvuru, pēcpusdien un vakarā praktiski jau apmācies, vakara dažas piles, lietus sākas nakts sākumā, kādas pāris stumdas mēreni palija. Rīts apmācies zemo mākoņu segu un smidzinošu lietu, pēc 10 strauji noskaidrojas, uzspid saule, daudz gubumākoņi, bet ne parak attistiti, DR, R pusē dažas lietus CB grēdas, visai sutīgs.

    Ielādē...
  15. 15.07.2016 11:42

    Gdaņskā dažu stundu laikā nolijuši 160 mm, kas ir 2 mēnešu norma šai ziemeļpolijas pilsētai.

    Pievienoju bilžu galeriju no Gdaņskas.

    Ielādē...
  16. 14.07.2016 22:01

    Es izlasiju to, ka šeit raksta par bīstamiem, un, diemžel traģiskiem laika notikumiem Maskavas apgabalā, un pastastīšu par laika apsakļiem to notikumu dienā Maskavas apgabalā DA daļā.
    Diena bija karsta un sutīga, +27. Pusdienlaikā savācas kārtīgs gāziens, ap 7-9 mm nokrišņu, bet bez negaisa. Pātīkāms mierīgs vasaras vidus laiks.
    Bet tolaik Baltkrievija, uz DR no Minskas izveidojas ļoti spēcīgs negaiss kurš atnesa spēcīgu vētru,kura lauza kokus un bojāja jumtus, milzīgu krusu, gāzienus, kuri plūdoja ielas ,arī zibeņošanu lidz 100 zibeņiem minūtē.
    Bet, pie manis valdēja klusums un miers, skaidrojas un pēc lietus klūva sutīgāks.
    Negaiss nāca strauji un jau saulrietā debesis noklāja laktas. Jau 20:30 mākoņi iegāja Maskavas apkartne, un kļuva skaidrs, kā pie manis nekā īpaša nebūs, bet Maskavu gaida kaut kas nopietnais, jo negaiss radarā izskatījas visai br… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...
    1. 14.07.2016 22:57

      Redzēju ziņu lapā galeriju ar bildēm un video, patiešām iespaidīga zibeņošana.

      Ielādē...
      1. 14.07.2016 23:52

        Maskavas pievārtē arī F3-F4 klases tornado plosījies.

        Ielādē...
        1. 15.07.2016 11:59

          Jā, Maskavas apgabalā rietumos bija patiesam šausmīgi negaisi. Pašā Maskavā bija krusa maksimāli lidz 4 cm. (neoficiāli), lietus lidz 37 mm., vētra lidz 21 m/s, bet dažos rajonos vejš varētu būt stiprāks, lidz 25 m/s
          Bet Možaiskas un Ruzas rajonā (uz rietumiem no Maskavas) patiešam bija F3 virpuļviesulis, krusa 7 cm lielumā!
          Sinoptiska situācija bija tradicionāla spēcīgiem negaisiem, bet modeļi un sinoptiķi deva vien vājus negaisus.
          Visas pazīmes liecina par to, kā šis paradības izraisīja superšuna, visretākais negaisa makoņu veids , kurš sastopāms konkrētā vietā reizē vairākos gados

          Ielādē...
  17. 15.07.2016 13:39

    Vakar apmācies un diezgan sutīgs, pēc sešiem nedaudz uzlija. Nakts pagāja mierīgi, bet kādā brīdī dzirdēju, ka līst.
    Šorīt apmācies, pelēks un diezgan sutīgs. Nupat pārgāja pāri 20 minūšu pamatīgs gāziens ar stipru vēju. Radarā izskatās, ka jau aiz Valmieras 2 reizes nozibinājis. Tagad saule, vējš un vairs nav tik sutīgs. +21.

    Ielādē...
  18. 15.07.2016 14:27

    Varētu padomāt, ka visā Latvijā ir pelēki nomācies un pamatīgi līst...
    Bet nē!
    Paskatoties radarā, izrādās ka tikai pie manis jau 1,5 stundas maksimāli gāž ar 30 mm/stundā intensitāti, tā ka viss pludo un pat istabā, nez no kurienes iesūcas ūdens (gar skursteni).
    O, mazliet pierima.
    Citādi gāza kā negaisā, bet bez pērkona. T*=+18,7*C. Viss pelēks un tumšs kā 21:30 vakarā.
    P.S. Visa Rīga, pēc šitāda gāziena būtu atkal kā viena liela peļķe.

    Ielādē...
  19. 15.07.2016 08:38

    Latvijas A pusē aizvadītajā naktī nebija zibeņošana?

    Ielādē...
    1. 15.07.2016 11:20

      Naktī neko nemanīju (gulēju), logam šķirbiņa gan bija vaļā. Rītā tik konstatēju, ka spainī labi daudz ūdens, tātad lijis labi. Zibeņi un pērkoņi (riktīgi blīkšķi) bija rītā starp pus-9-iem un 9-iem, arī gāziens. TV nerāda.

      Ielādē...
    2. 15.07.2016 15:34

      Zibeņošanu nemanīju, kaut gan - visu laiku pie loga nesēdēju. Tomēr pērkonu nedzirdēju, un, tā kā logs bija vaļā teju visu nakti, tad varu teikt, ka Līvānu tuvumā nebija. Tālākus zibeņus, protams, varēju neredzēt, bet pietiekami tuvus pērkonus gan būtu dzirdējis. Bet uz rīta pusi lielie mākoņi jau bija pāri, lietus vairs nelija, un debesis skaidrojās.

      Ielādē...
  20. 15.07.2016 15:57

    Naktī pēc 2.00 vairs neko daudz neuzlija, uz rīta pusi vispār pārstāja, debesis sāka skaidroties. Nedaudz uzlija vien ap 9.00 rītā. Bet rīts silts, pārsvarā ap +19, un bez īpaši stipra vēja. Pēc 9.00 pavisam saulains, strauji silts, grādi fiksi uzleca līdz +22...+23, siltākais ap 10.00 - 11.00. Taču pēc tam atkal savācās mākoņi, ātri apmācās, strauji sacēlās stiprs vējš, un t* kā no slīdkalniņa lejā... :(
    Līdz ar to 12.30 vairs tikai +18*C, kas kombinācijā ar mēreni stipro, brāzmaino vēju jau radīja aukstuma sajūtu. Bet tas vēl nav viss - turpmākajās stundās t* kritums turpinās, un vienubrīd jau bija aukstāks kā naktī, vien +16,3*C... :(
    Pašlaik nevienmērīgi apmācies, pūš visai stiprs, brāzmains vējš (par laimi, vismaz no D puses, līdz ar to nav tik ass kā Z pūtieni). Pāris reizes starp mākoņu spraugām pavīdēja blāva Saules ripa, bet brīžiem arī sīki s… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...
  21. 15.07.2016 21:24

    Tumši mākoņi uz rietumiem no Rīgas, varbūt būs negaiss ?

    Ielādē...
  22. 15.07.2016 22:22

    Naktī bija smuki uzlijis. Dienā ap vieniem bija īss gāziens, arī vakarā ap astoņiem mazliet uzlija. Pērkonu gan nemanīju.

    Ielādē...
  23. 15.07.2016 23:19

    Pēdējo stundu pastiprinās vēja brāzmas, tikko mazliet uzlija.

    23:31: Oho, riktīgi uzdod, gan vējš, gan lietus!

    Ielādē...
  24. 15.07.2016 22:28

    no rīta, tātad, - negaisiņš, kas bij' izsitis antenai pastiprinātāju (TV nerādīja). Nakts un rīta lijums ~18 mm. Pusdienā parādījās saule, sacēlās pamatīgs vējš, nolauza kaimiņiem pusi ābeles. Tāds mērens vējelis vēl joprojām kustina zarus, pat mazliet iegaudo. Dienā un līdz vakaram vēl dažas reizes nenopietni uzsmidzināja. T līdz +20, šobrīd +16. Gan skaidrojās, gan atkal mācās.

    Ielādē...
  25. 16.07.2016 01:46

    15. jūl. naktī nolija 14 mm. No rīta apmācies. Viss pielijis. Kartupeļu vagās atkal ūdens. T. +18*. Spiediens 753,5 mm. Drīz skaidrojās. Debesīs ātri skrejoši zemie mākoņi no D puses. Ap 9 iespaidīgas mākoņu gubas. Pamatnes tām zemu, tāpēc izskatās tik lielas. Reizē ar mākoņiem uznāca mēreni stipras vēja brāzmas. Vējš pagriezās vairāk no DR. Dienā zemo gubu mākoņu bari. T. līdz +20*. Pēcpusdienā mākoņi sāka biezēt. Saule tik paretam uzspīdēja. Vietām redzamas lietus švīkas. Ap 16 uznāca paliels lietusmākonis. Pēc tam vējš no ZR puses. Pašlaik t. +14,4*. Spiediens 761 mm.

    Ielādē...