Klasiska decembra 1. nedēļa.

Klasiska decembra 1. nedēļa.

Nedēļa kopumā būs silta un lietaina, kā tas pārsvarā arī ir decembra 1. dekādē. Bet nekā ekstremāla vai nebijuša. Vēl jo vairāk, ka A-LV mīnusi dominēs 4 diennaktis pret 3 diennaktīm plusos.

Iesaku uzmest aci kartēm, jo tas vairos izpratni par to, kāpēc laikapstākļi ir tieši tādi!

kluda?w=150&h=0          kluda?w=150&h=0          kluda?w=150&h=0

Pirmdien Eiropas AC un tuvējā ciklona virs ZR Krievijas dēļ pūš stiprs R vējš, kas ir vissiltākais ziemā (Rīgas reģionā un Kurzemē arī ZR vējš ir dikti silts, kas vēlāk pūtīs), tāpēc no +7..+6 R-Kurzemē līdz nelieliem plusiem A-LV. Viduslatviju neminu, jo tā pa vidu starp minētajiem grādiem. Virs Latvijas tikai šodien ir silta gaisa masa, tāpēc tai ir maza ietekme uz piezemes grādiem - īslaicīgas svārstības vairāk ietekmē nokrišņu fāzi (tāpēc šodien lietus), nevis pašu temperatūru, kas vairāk atkarīga no vēja virziena un atmosfēras spiediena (tīri empīrisks novērojums bez skaidra fiziska izskaidrojuma).

Otrdien Z vējš (dienā vēl jūtams, vakarā pierims), tomēr īslaicīgi ieplūdīs arktiskais gaiss. Turklāt arī atmosfēras spiediens strauji augs. Dienā nelieli mīnusi visā valstī, vakarā jau -10 it kā visur, kur būs skaidra debess, lai gan modeļi redz vēja iegriešanos no R vismaz R-Kurzemē, attiecīgi tur diez vai būs liels sals. Modeļi nerāda nekādu lielo salu, bet es atļaušos prognozēt -15..-20 naktī uz trešdienu Viduslatvijā, A-LV. Pašā rītā diez vai tauta redzēs tādus grādus, jo jau pūtīs DR vējš, kas ļoti ceļ piezemes temperatūru. Tātad īslaicīgs liels sals. Trešdien mīnusi saglabāsies vien galējos A, pārējā valstī nelieli plusi.

Skatāmies vidējo karti par ceturtdienu! Ideāla AC un ciklonu atrašanās, lai dabūtu max siltumu. Ieplūdīs tropiskā gaisa masa + DR vai R vējš (ciešama stipruma), padaudz lietus. It kā +8 pat Rīgā un līdz +10 uz R no tās, A-LV nedaudz mazāk. Vispār, vissiltākais varētu būt naktī uz piektdienu - dažs labs var nepamanīt lielos grādus.

Piektdien R, ZR vējš jau nepatīkami stiprs, attiecīgi subjektīvi liksies vēsāks kā ceturtdien, lai gan grādi vien pavisam nedaudz mazāki. Bet lietus mazāk kā ceturtdien.

Sestdien sāks ieplūst vēsāka gaisa masa, taču izskatās, ka DR-Kurzemē tā saglabāsies krietni siltāka un tur tikai līs (pat visai daudz), kamēr vismaz A-LV jau iespējama neliela snigšana. Tādi konkrēti mīnusi (līdz -5)tikai svētdien, kad pūtīs A vējš, kam ir liels spēks pazemināt temperatūru neatkarīgi no citiem apstākļiem.

Meteoroloģiskā ziema vēl joprojām saglabāsies Krievijas un Baltkrievijas pierobežā, kamēr pārējā valstī par ziemu var pat nedomāt. Tās nav un nebūs pārskatāmā nākotnē.

TĀDA BIJA AIZVADĪTĀ NEDĒĻA EIROPĀ. Latvijā tā bija mūsdienu decembrim ierasti silta (kopumā) ar krasām temperatūras svārstībām.

kluda?w=150&h=0

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 08.12.2016 09:49

    Šodien tik jauks laiks! Silts - līdz +5,5°C, paliels, silts, brīnišķīgs vējš un līst jau kopš vakar vakara. Tiesa gan, arī dubļu nav mazums, bet visam taču ir sava "garoziņa".

    Ielādē...
  2. 08.12.2016 11:51

    Tumšs , depresīvi/pretīgs neziemas laiks, kaut kas smidzina no gaisa, nekam nevajadzigais pseidosiltums izbojā pēdejas ziemas atliekas iedzenot dubļu vēlā rudenī... Gaidu svetdienas/pirmdienas sniegu...

    Ielādē...
    1. 08.12.2016 14:36

      Pilnīgi pievienojos! Drīz jau vakars, a Rīgā tikai +7. Būtu vismaz +10 iedoti! Es gan ceru, ka nekāda sniega šeit nebūs, jo pēc dažām dienām tāpat viss nokusīs. Priekš kam ciest kārtējo putru, slidotavu?
      Es vairāk domāju, kāpēc tie mūsu slēpošanas kalni neko nepūta novembra pirmajā pusē, kad bija skaidrs ilgstošs sals, bet sāka pūst nesen, kad jau bija redzams nokusnis un perspektīvā NEziema... Un pēc tam žēlosies, ka sezona neizdevusies, ka teju zaudējumi.

      Ielādē...
  3. 08.12.2016 09:34

    Pa nakti uzsnidzis ļoti slapjš sniegs ap puscentimetra biezumā. Virsū maza garoziņa. Zemes ceļš salīdzinot ļoti labs, neslīdīgs, jo sniegs pielipis pie ledus un vēl nav piebraukts. Asfalts gan pretīgs, ar grubuļiem un slapju joslu pa vidu. Pie loga no rīta ap nulli, acīmredzot, mazliet zem, ja reiz sniegam garoziņa un auto logu arī bija jāpaberž.

    Ielādē...
    1. 08.12.2016 14:21

      Mājās brauc uzmanīgi! Grants un mazie ceļi ir drausmīgi - visu dienu līst, uz ledus sakrājusies ūdens kārta, tālāk man Tev nekas nav jāstāsta...

      Ielādē...
      1. 08.12.2016 14:36

        Paldies, Migla. Jā, es nojaušu, ka mani sagaida ekstremālas izklaides 11km garumā...

        Ielādē...
  4. 08.12.2016 14:46

    Visu priekšpusdienu līst, bet toties +5 grādi. :) Ļoti patīkams siltumiņš :) Ne salīdzināt ar kaut vai maziem mīnusiem.

    Ielādē...
  5. 08.12.2016 15:25

    Tikai 15:00, bet jau tumšs...Apmācies. Vējains.+7*C.

    Ielādē...
  6. 08.12.2016 16:31

    Rīta agrumā šausmīgi slidens. Apmēram +1, pie zemes sasalums saglabājies neskatoties uz lietu naktī. Kaut kad lietum bija pievienojies arī sniegs, vismaz tā pēdas bija redzamas uz zemes. Slidens šausmīgi, jo lietus lija un tuvāk zemei mazliet piesalis. Uz bruģa nolikos viens, divi, arī pārledojušās taciņas īpaši slidenas. Diena tumša, mitra, ļoti silta, tagad ap +7,5, bet sniegs ir ļoti blīvs un neizskatās, ka būtu daudz kusis, principā pļavās daudzviet vēl saglabājas vienlaidus sniegs. No pagraba nākošais aukstums licis aizsvīst stikliem mājā. Izskatās ka no sestdienas atkal atgriezīsies sals, vismaz uz kādu laiku.

    Ielādē...
    1. 08.12.2016 16:59

      Jau sen nav nekāda sniega pļavās - tā ir graudaina ledus masa kā pavasarī. Nē nu nopietni. Ja šo var nosaukt par sniegu, tad arī 100-gadīgu večiņu var nosaukt par padsmitgadīgu daiļavu.
      A slidenums bija sasaluma dēļ. Nebūtu sasaluma pirms tam, nebūtu slidenuma.
      Kā gan aukstums no pagraba var uzkāpt augšā? Vot tīri fiziski, kā tas ir iespējams?
      Vismaz Rīgā sestdien mīnusu vēl nebūs.

      Ielādē...
  7. 08.12.2016 19:06

    Visu dienu līst, arī pašlaik. No rīta, lai arī +4, slīdēja pat tur, kur ledus it kā nebija. Vējš uz vakarpusi liekas stiprāks kā dienā.

    Ielādē...
    1. 08.12.2016 20:12

      Kāpēc tik nežēlīgi grūti saprast, ka uz sasalušas zemes lietus pat +5 grādos izraisīs apledošanu? Zemes un asfalta temperatūra bija krietni mīnusos.

      Ielādē...
  8. 08.12.2016 20:36

    A kā mainās situācija! Pēc GFS arktiskā ielaušanās jau uz visu diennakti pirmdien (agrāk vien uz 6.. 8 h bija, ja vispār bija), tāpat turpmākās dienas aukstā gaisa masā ar augošu atm. spiedienu (trešdien izteikts Skandināvijas AC). Rezultātā visai negants kailsals. Turpretī spēcīgākais modelis ECMWF rāda pavisam ko citu - siltākas gaisa masas un AC trešdien uz D no LV!!! Mēs tā siltajā Z-daļā. Jā, varētu būt inversija, bet ne tuvu tam, ko rāda GFS.

    Ielādē...
  9. 08.12.2016 22:45

    rītā -2* un 3 - 4 cm svaiga sniega. Ja rīta pašā agrumā vēl sniga, tad pēc 8-iem jau smidzināja. Vēlāk pārgāja pamatīgā līšanā un līdz pat vakaram. Šobrīd vairs nelīst, brīžam aiz mākoņiem nojaušams pusmēness. T-metrs rāda +2 (arī dienā), viss kūst un šķīst. Asfalts ar šļuru, mazie ceļi un mazās ielas - slidotavas.

    Ielādē...
  10. 08.12.2016 23:45

    Absolūti tumša nemīliga un vienmuļa diena, visu dienu sijaas kaut kāds smidzeklis,pastaigajot pat neilgu laiku visas drebes pievilkās ar mitrumu it ka kārtigā lietū staigāts, tomēr ta pa īstam, kārtigi tā ari neuzlija. Dienā vēl mežā un plavās bija visai daudz sniegs, no ta celas pabieza piezemes migla. Tomēr velā vakara pastaigā konstateju, ka gandrīz viss sniegledus mežā un plāvās pazudis, līdz ar to atgriezās neomuliga necaurskatama tumsa, neredz kur kāju likt un kas sagaida metru uz priekšu, smidzeklis turpinās. No ta siltuma tik vien ka cimdi rokām vairs neprasijas, bet skāde daudz lielāka,ka labums reti nepatīkama "ziemas" diena, rit jau tāda pati vien gaidāma, tālak jau cerības uz ko labāku...

    Ielādē...
  11. 08.12.2016 23:50

    Iepriekšējā naktī nedaudz uzsniga, taču tuvāk rītam sniegs pārgāja atkalā - 5.45 vējš jau šļāca R puses logos lietu pie t. -1°C. Līdz ar to rīts atausa slapjš un slidens, ap 8.00 jau vismaz t. bija mazos plusos. Pats gan ārā no rīta nebiju, taču no ienākošās informācijas varēja saprast, ka bijusi pamatīga slidotava.
    Dienas gaitā nekādu lielu pārmaiņu - apmācies un tumšs kā vakarā, vējains un ik pa laikam lietus, piegāzis pamatīgi. Vienīgi temperatūra pakāpeniski kāpa, pēcpusdienā jau jūtami siltāks - 14.00 +4,6°C, 15.40 +5,5°C, 17.00 +6,6°C, bet 18.00 jau +7, un turpmāk visu vakaru šajā līmenī, max.t. +7,5°C. No sniega nekas nav palicis, vien atsevišķas mazas čupiņas vietās, kur tas bijis samests, un, protams, vēl nenokausētais sniegledus, kas tik ātri nekūst. Pie šādiem laikapstākļiem vislabāk būtu, lai nokūst pilnīgi visi ledus atlikumi. Tādēļ rīt derētu t° rekords, un, lai gan visdrīzāk tāds nespīd - jo siltāks, jo labāk.

    Ielādē...
  12. 08.12.2016 23:55

    Šodien liekas, ka atgriezies septembris, tik silts, ka jaku nemaz nevajag. No rīta Rīgā viss bija ļoti slidens, bet dienai iesilstot ledus ātri nokusa. Tagad naktī joprojām decembrim neticami silts. 7 grādi.

    Ielādē...
    1. 09.12.2016 02:46

      Sākot ar 1999. decembri, tādi grādi ir ierasti. Tāpēc jau es rakstā nosaucu šo nedēļu par klasisku decembri - ar rudenīgu siltumu, kas mijas ar ziemīgu salu. Septembrī šāds laiks būtu anomāls aukstums. Vēl varētu runāt par novembri vai oktobra beigām.
      Bet nopietni. Cik reizes decembrī jābūt +7, lai vairs neliktos neticami? Ir bijušas vismaz 20 reizes (ar +7..+12) pārskatāmā pagātnē.

      Ielādē...
  13. 09.12.2016 01:06

    8. dec. SILTĀKĀ DIENA. Naktī no sākuma lietus, vēlāk smalka krusa. T. +0,5*. Uz rīta pusi ļoti slapjš sniegs. No rīta +1*. Smalks lietus, brāzmains vējš. Asfalts un betona celiņi ļoti slideni, klāti ar slapju sniegu un krusas graudiem. Zāle klāta ar plānu slapju sniegu. Spiediens 759 mm. Dienā palika arvien siltāks. Lietus brīžiem pārstāja. Pēcpusdiena ļoti nomākusies un tumša. T. turpināja paaugstināties. Vakarā t. sasniedza +9,5*. Vējš pamazām norima. Pašlaik kļuvis nedaudz vēsāks. T. +7,4*. Spiediens 754,5 mm.
    AUKSTĀKĀ DIENA 1985.g. No rīta -12 C>AC, skaidrojas,migla. Pēcpusdienā -15,saulains. Vakarā -16,saulains. Nākošā rītā -12,apmācies,snieg.

    Ielādē...
    1. 09.12.2016 02:57

      Cik savādi, ka Jums šis 8. decembris kļuvis par siltāko dienu, jo šāds laiks ir bijis n-tās reizes 6., 7., 8., 9. datumos. Toties es beidzot atkodu, kāpēc Jums tik neparasti vāji minimumi (es par mūsdienām, nevis vēsturiskajiem ierakstiem). Termometram ir kļūda uz augšu. Jo nebija Bauskas un Rundāles novados virs +9. Tas pats Šauļu lidostā.

      Ielādē...
  14. 09.12.2016 14:57

    Diena tumša un drēgna, no rīta smidzināja, vēlāk jau lija nopietnāk. Siguldā praktiski viss sniegs jau nokusis, Allažos gan vēl sniega pleķu padaudz. Visi grāvji ūdens pilni, pieļauju, ka zeme vēl vietām nav atkususi, tāpēc mitrums slikti iesūcas. Arī lauku ceļi dažādās atkušanas stadijās, kur bija mazāk piebraukta ledus, tie jau puslīdz izkusuši, citos vēl slīdoša ledus kārta . Arī uz dīķiem virs ledus ir atkusuša ūdens slānis. Pašlaik +5,9, līst.

    Ielādē...
  15. 09.12.2016 20:39

    shito,no kurienes taa Laasminja uzradaas?izklausaas peec viens,kas te ieprieksh reeja uz visiem...

    Ielādē...
    1. 09.12.2016 20:45

      Nē, esmu es pati, nevis kāda klons. Es pati nerakstu nekur, pat ne komentāros zem rakstiem ziņu portālos, taču vienmēr atrodu komentārus, kuri ir kā manis rakstīti. Pasaulē ir daudz cilvēku, kas domā un jūt līdzīgi. Tāpēc jau nevajag to mākslīgi ierobežot, uzkarot visiem vienu birku, ka tas redz esot viens vienīgs cilvis.

      Ielādē...
  16. 09.12.2016 21:33

    Nejēdzigi rudenīga diena , tumša, mitra un lietaina, vienīgais elements kas patika- bija lietus, kas agra pēcpusdiena bija gana stiprs un rupjām lāsem, vismaz noskaloja no ielām sāļus un reaģentus ko bagātigi kaisa pedejos gados sētnieki un dienesti pie mazāka sniedziņa, tai vietā lai vienkārši mēginat notirit... Tumšs bezsniega vakars, sniegs no Rīgas pazuda pilnibā par 100%. Pie debesīm bija redzams mēness- tātad skaidrojās, gaidu temperatūras solito lejupslīdi un ari svaigu sniegu

    Ielādē...
  17. 09.12.2016 11:09

    Vakar visu dienu ap +6 līdz gandrīz +7°. Šorīt +4 (tagad gandrīz +5), apmācies, tomēr saullēkta laikā debesis bija koši iekrāsojušās gan sārtās, gan koši dzeltenās krāsās. (Hm, vai pēc šīm pazīmēm ir iespējams arī ko secināt par gaidāmajiem laikapstākļiem?)

    Ielādē...
    1. 09.12.2016 15:05

      Atkodu Jūsu aukstuma noslēpumu. Termometrs rāda mazāk kā ir patiesībā. Vakardien vajadzēja būt +8 (tuvējā Ventspils lidostā visu dienu bija +8, šobrīd +7, Pāvilostā bija virs +8, Liepājas lidostā +9 - nav iemesla, lai Jums būtu bijuši tikai +7). Cita lieta, ja lietus lija virsū - tad ciešami (kļūda ap pus grādu), jo aptuveni tik daudz slapjš termometrs atdziest tādā vējā.

      Ielādē...
      1. 09.12.2016 20:35

        Es arī pieļāvu tādu iespēju, ka varbūt termometrs ir neprecīzs (kad to pirkām, veikalā vienuviet bija daudz un dažādi t-metri, tad izrādījās, ka daudziem no tiem ir savs savādāks rādījums; laikam jau ņēmām tādu, kura mērījums sakrita ar iespējami vairākiem), tāpēc, kad izlasīju Jūsu pateikto, blakus galvenajām grādrādim piekarināju vēl divus. Rezultāts? Galvenais, kuru parasti izmanto, rāda +3, otrs - +2,5, bet trešais - +3,5°C. Vēl virtuves svariņus izliku ārā, tiesa gan kādu pusmetru augstāk. Tie rādīja +4. Kuram diez taisnība?

        Ielādē...
        1. 09.12.2016 20:43

          "Siltākais" ir pareizākais, jo vēl joprojām R-Kurzemē ir vismaz +4.

          Ielādē...
          1. 09.12.2016 21:25

            A vai tad tīri lokāli nav iespējamas temperatūras izmaiņas/atšķirības nelielā teritorijā? Nu kaut, piemēram, pēc tā paša auto t-metra - ziemā pie mums pagalmā tas parasti mazāk (siltāk) rāda nekā 3km attālajā pagasta centrā; tur visbiežāk ir aukstāks.

            Ielādē...
            1. 09.12.2016 22:25

              Stiprā vējā NO JŪRAS (ar identisku temperatūru visai plašā akvatorijā), kad ir apmācies un mitrs gaiss nav atšķirības starp visām zināmajām meteostacijām Jūsu tuvumā. Vai tad Jūs neredzat faktiskā laika karti tepat? Tur taču redzams, cik līdzīgi ir grādi visā valstī. Cita lieta skaidrā, bezvēja naktī zem liela atmosfēras spiediena.

              Ielādē...
  18. 09.12.2016 22:54

    Naktī uz piektdienu palēnām vēsāks, no +7 ap pusnakti līdz +5 īsi pēc 4.00. Rītā tikpat, diena apmākusies, ar mērenu, brīžiem stiprāku vēju, +5...+6 robežās. Pēcpusdienā vairākas stundas mainīgā intensitātē lija, vakarpusē pārstāja. Spiediens bez īpaši lielām svārstībām, 750 - 752 mm robežās. Rudenīgs laiks, no ziemas vairs ne miņas, tikai dažviet vēl bijušo sniega kaudžu vietās netīras pikas palikušas. Labi tas, ka nokusušas slidenās vietas, ko veidoja par ledu pārvērties piebrauktais sniegs. Tagad droši var piesalt un snigt jauns sniegs!

    Ielādē...
  19. 09.12.2016 22:20

    Z-Igaunija aizgājusi mīnusā, netālu arī snigšana novērota. Tātad aukstuma gājiens ir sācies. ECMWF galvenais variants pilnībā atkārto GFS galvenā un ansambļa redzējumu nākamajai nedēļai. Gaidīšu ECMWF ansambli, jo tas līdz šim bijis vismaigākais no visiem redzējumiem. Tiesa, tradicionāli bargais Kanādas modelis vispār rāda pretēju tendenci - maigu, rudenīgu siltumu, nevis sveicienu no Mongolijas. Es gan lāgā neuzticos kanādiešiem.
    Nu lūk, ECMWF ansamblis ir maigāks, bet tāpat pāris dienas pārāk augstā spiedienā un pārāk tuvu AC centram. No liela sala tikai mākoņi var paglābt, bet ja nesen Viduseiropu neglāba (bija skaidrs), tad diez vai mūs glābs. Es teiktu, ka šis būs jau 3. aukstuma vilnis šoziem bez sniega daudzviet.

    Ielādē...
  20. 10.12.2016 00:57

    9. dec. no rīta zemie mākoņi kuru starpās redzama zila debess. T. +6*. Spiediens 755 mm. Priekšpusdienā zemie mākoņi izklīda. No R-ZR puses nāk virsū blīvi spalvu mākoņi. Īsu brīdi pa spalvu mākoņu apakšu iespīdēja spoži Saules stari. Bet drīz strauji apmācās un viss palika pelēks. T. palika +6* robežās. Pēcpusdienā drūmi pelēks. Mērens R vējš. Pievakarē sāka līt. Pašlaik lietus beidzies. T. +4,1*. Spiediens 757 mm. Mēness brīžiem redzams. To bieži aizsedz zemo mākoņu vāli.
    SILTĀKĀ DIENA 2006.g. No rīta +4,AC>C,skaidrojas. Pēcpusdienā +8,saulains. Vakarā saulains. Nākošā rītā +6,apmācies.
    AUKSTĀKĀ DIENA 2002.g. No rīta -14 AC,apmācies,snieg. Pēcpusdienā -7,skaidrojas,snieg. Vakarā mākoņains. Nākošā rītā -10,migla.

    Ielādē...
  21. 10.12.2016 11:21

    * 9.12.2016., piekdiena, Rīga (vērojumu 40. gada 274. diena). Kārtējais ciklons. Naktī neliela mākoņainīna, slāņainie 3-5 balles, dienā apmācās, un priekšpusdienā sāka uzlīt. Lija 2 stundas, pēc tam aizvien apmākušās debesis. Vien skaidrojās pēc saulrieta. DR vējš 2-3m/s, pēc tam R vējš brāzmās līdz 6m/s. Gaisa temperatūra: plkst. 3:00+1; 9:00+1, 15:00+4; 21:00+3.

    Ielādē...
  22. 10.12.2016 13:52

    Apmācies un mierīgs. Auto uz Jūrmalas šosejas rādīja +1*C. Pēc sajūtām- tikpat. Temperatūra lēnam pazeminās.
    Nemīlīgs un drūms laiks. Nožēloju , ka neuzliku cepuri, likās, ka tikai jāpārskrien no stāvvietas līdz telpām, pārējais ceļš tikai mašīnā, bet nekā, vienalga nosalu(:

    Ielādē...
  23. 10.12.2016 14:55

    -1 grāds. Salīdzinot ar vakardienu, tikai pāris grādu mazāk, bet jau krietni neomulīgāk ārā. Rokas nosala. Priecē prognoze, ka pēc nedēļas atkal būs plusi :)

    Ielādē...
  24. 09.12.2016 23:07

    -2, -3 no rīta līdz vakaram. Rītā smidzinoša migla un viegli slidens asfalts. Dienā viegla midzināšana, tumšs. Pagalms krietni nokusis. Mazie ceļi un ielas - joprojām slidotavas. Šobrīd pavīd mēness aiz mākoņiem.

    Ielādē...
    1. 10.12.2016 00:19

      Kā, visu dienu mīnusi bija??? Varbūt tomēr +2..+3?

      Ielādē...
      1. 10.12.2016 14:52

        tomēr plusi gan. Vēl pēc komentāra ierakstīšanas krietni uzlija. Mīnusi ierakstījušies, acīmredzot, ar domu par šodienu... Šorīt -3, šobrīd -4.

        Ielādē...
  25. 10.12.2016 16:37

    -1,8, pļavā lielās peļķes jau pārvilkušās ar ledus kārtiņu un kurmju rakumus ar kāju vairs neizspārdīt. Upītē ūdens līmenis kā pavasara plūdu laikā, vietām Tumšupīte izkāpusi no krastiem. Ja tagad stiprāk piesals, izveidosies ledus kārtiņa, kas līmenim pazeminoties, var kļūt bīstama staigāšanai, ir jau tā bijis, kad ūdenstilpnes sasalst pie augsta līmeņa un vēlāk, līmenim krītot, izveido tukšumus.

    Ielādē...