Klasiska decembra 1. nedēļa.

Klasiska decembra 1. nedēļa.

Nedēļa kopumā būs silta un lietaina, kā tas pārsvarā arī ir decembra 1. dekādē. Bet nekā ekstremāla vai nebijuša. Vēl jo vairāk, ka A-LV mīnusi dominēs 4 diennaktis pret 3 diennaktīm plusos.

Iesaku uzmest aci kartēm, jo tas vairos izpratni par to, kāpēc laikapstākļi ir tieši tādi!

kluda?w=150&h=0          kluda?w=150&h=0          kluda?w=150&h=0

Pirmdien Eiropas AC un tuvējā ciklona virs ZR Krievijas dēļ pūš stiprs R vējš, kas ir vissiltākais ziemā (Rīgas reģionā un Kurzemē arī ZR vējš ir dikti silts, kas vēlāk pūtīs), tāpēc no +7..+6 R-Kurzemē līdz nelieliem plusiem A-LV. Viduslatviju neminu, jo tā pa vidu starp minētajiem grādiem. Virs Latvijas tikai šodien ir silta gaisa masa, tāpēc tai ir maza ietekme uz piezemes grādiem - īslaicīgas svārstības vairāk ietekmē nokrišņu fāzi (tāpēc šodien lietus), nevis pašu temperatūru, kas vairāk atkarīga no vēja virziena un atmosfēras spiediena (tīri empīrisks novērojums bez skaidra fiziska izskaidrojuma).

Otrdien Z vējš (dienā vēl jūtams, vakarā pierims), tomēr īslaicīgi ieplūdīs arktiskais gaiss. Turklāt arī atmosfēras spiediens strauji augs. Dienā nelieli mīnusi visā valstī, vakarā jau -10 it kā visur, kur būs skaidra debess, lai gan modeļi redz vēja iegriešanos no R vismaz R-Kurzemē, attiecīgi tur diez vai būs liels sals. Modeļi nerāda nekādu lielo salu, bet es atļaušos prognozēt -15..-20 naktī uz trešdienu Viduslatvijā, A-LV. Pašā rītā diez vai tauta redzēs tādus grādus, jo jau pūtīs DR vējš, kas ļoti ceļ piezemes temperatūru. Tātad īslaicīgs liels sals. Trešdien mīnusi saglabāsies vien galējos A, pārējā valstī nelieli plusi.

Skatāmies vidējo karti par ceturtdienu! Ideāla AC un ciklonu atrašanās, lai dabūtu max siltumu. Ieplūdīs tropiskā gaisa masa + DR vai R vējš (ciešama stipruma), padaudz lietus. It kā +8 pat Rīgā un līdz +10 uz R no tās, A-LV nedaudz mazāk. Vispār, vissiltākais varētu būt naktī uz piektdienu - dažs labs var nepamanīt lielos grādus.

Piektdien R, ZR vējš jau nepatīkami stiprs, attiecīgi subjektīvi liksies vēsāks kā ceturtdien, lai gan grādi vien pavisam nedaudz mazāki. Bet lietus mazāk kā ceturtdien.

Sestdien sāks ieplūst vēsāka gaisa masa, taču izskatās, ka DR-Kurzemē tā saglabāsies krietni siltāka un tur tikai līs (pat visai daudz), kamēr vismaz A-LV jau iespējama neliela snigšana. Tādi konkrēti mīnusi (līdz -5)tikai svētdien, kad pūtīs A vējš, kam ir liels spēks pazemināt temperatūru neatkarīgi no citiem apstākļiem.

Meteoroloģiskā ziema vēl joprojām saglabāsies Krievijas un Baltkrievijas pierobežā, kamēr pārējā valstī par ziemu var pat nedomāt. Tās nav un nebūs pārskatāmā nākotnē.

TĀDA BIJA AIZVADĪTĀ NEDĒĻA EIROPĀ. Latvijā tā bija mūsdienu decembrim ierasti silta (kopumā) ar krasām temperatūras svārstībām.

kluda?w=150&h=0

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 05.12.2016 09:17

    Šorīt +4,sniegs šļūc no jumta un spirgts vējelis.

    Ielādē...
  2. 05.12.2016 09:39

    Šorīt +3°C, paliels, silts, patīkams vējelis, apmācies. Sniegs kūst acīmredzami. Nu jau vairs tikai vietām "mežģīņota" sniega kārtiņa un vēl, protams, vietās, kur sniegs samests kaudzēs.

    Ielādē...
  3. 05.12.2016 13:22

    Nu tā prasti: apmācies un drēgns, +4*C, stiprs R puses ( no Atlantijas okeāna) vējš. PD, nelīst. Sniegs pamatīgi saplacis, bet uz zemes vēl ir:)

    Ielādē...
  4. 05.12.2016 15:18

    Nomācies, tumšs, stiprs vējš, jau kopš nakts otrās puses plusos. Dienas pirmajā pusē vismaz nelija, bet tagad gāž tā, ka maz neliekas. Sniegs strauji kūst, daudzviet jau zeme plika. Ielas pludo. Kad šis viss piesals, bail pat iedomāties, kas būs rīt. T. nesen sasniedza +3,6°C, šobrīd +3,3°C, spiediens 753 mm. Pretīgs laiks augstākajā pakāpē.

    Ielādē...
  5. 05.12.2016 09:34

    "Meteoroloģiskā ziema vēl joprojām saglabāsies Krievijas un Baltkrievijas pierobežā"

    Nevar teikt, ka saglabāsies visu nedēļu, jo pēc definīcijas ir tā, ka meteoroloģiskā ziema ir periods, kad diennakts vidējā gaisa temperatūra ir stabili vienāda un zemāka par 0 grādiem. Izpētot LVĢMC mājaslapā temperatūras kartes, pamanīju, ka 8-9 un 10. decembrī visā valstī temperatūra būs vairākus grādus virs nulles, arī nakts stundās.

    Ielādē...
    1. 05.12.2016 10:15

      Tāda sajūta, ka atrodos bērnudārza pirmajā grupiņā...
      Gandrīz nekur pasaulē sezonas neiedala pēc vidējās temperatūras, bet pēc kalendāra. Šis ir LPSR laiku rudiments. Ko tādu praktizē Krievija un bijušās PSRS valstis, tāpat Somija. Par Skandināviju nezinu. Es šo minu, ja patiesībā nav vajadzības tik ļoti iespringt. Tomēr oriģinālā metodika ir vienkārša un es to esmu atkārtojusi n-tās reizes. Vot ko vajag lasīt un ņemt vērā, Tu banāli ignorē, bet pārējam piekasies, it kā es tiesas procesā atrastos, cīnoties par savu nevainību.
      Tātad runa ir par 30 dienu periodu, kura sākums ir 1. diennakts ar 0 vai negatīvu vidējo. Ja 30 dienu vidējā vēl joprojām ir 0 vai negatīva, LPSR uzskatīja, ka ziema ir notikusi. Šāda skaitīšana turpinās, kamēr, meklējot pavasari, pēc kāda atkušņa 30 dienu vidējā iznāk pozitīva. Manuprāt, šīs metodikas mīnuss ir tās virtuālisms jeb atrautība no realitātes, īpaši jau… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

      Ielādē...
      1. 05.12.2016 10:39

        Kādi vēl LPSR! Tagad taču ir citi laiki, nevis LPSR laiki! Nemaz tālāk nelasīšu demagoģiju, jo tāpat fakti un spriedumi tiek sagrozīti.

        Ielādē...
  6. 05.12.2016 18:52


    "Manuprāt, šīs metodikas mīnuss ir tās virtuālisms jeb atrautība no realitātes, īpaši jau tik nestabilu ziemu un vasaru klimatā kā LV."- tieši tā, varbūt tas ari zinātniski pareizi un to neapstrīdu, bet dzivē un pēc sajūtam vienkāršam cilvēkam ir savadāk, un diez vai kāds parasts iedzivotais uzskatīs, ka meteoroloģiska ziema, bet pareizak ziema klasiska izpratnē- ar sniegu un salu turpinās, ja viss sniegs nokusis, dažas dienas, vai nedēļu un vairāk turpinās rudenīgi apstākliar pozitīvam T, lai kur tas ari notiktu Rietumos, vai LV austrumos... Pesronigi man,kamer ir kaut nedaudz sniegs un kaut minimals sals ir ziema, kad sniegs kūst- ir atkusnis, kad viss nokusa un turpinās periods virs 0 grādiem bez sniega - tipisks rudens. Vienigi kailsals ir tāda nepilnīga ziema, kur pietrūkst būtiska un man gandrīz galvenā ziemas vizuāla sastavdaļa-sniegs. Izejot no ta ari komentēju laiku k… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...
    1. 05.12.2016 19:13

      Vismaz manā Zolitūdes galā, ja neņem vērā pagalmus un teritorijas zem kokiem, pie pašām mājām, sniega tomēr ir vairāk nekā bezsniega laukumu. Pļavas arī kopumā baltas.

      Ielādē...
  7. 05.12.2016 20:04

    Tikko uznākusi krusas gāze ar stiprām vēja brāzmām, nepatīkami un mazliet negaidīti.

    Ielādē...
  8. 05.12.2016 20:38

    Vēlākā pēcpusdienā un vakarā laiks īpaši nemainās, t. ilgi turējās pie +3,3°C atzīmes, nesen diezgan strauji nedaudz nokritās, šobrīd +2,4°C. Spiediens turas nemainīgs, 753 mm. Vairākas reizes lija, gan sīki smidzināja, gan neilgi, bet stipri nogāza. Aizvien stiprs vējš pūš, sniega arvien mazāk paliek, arvien vairāk kailas zemes pleķu. Pilnīgi viss gan šajā atkusnī, šķiet, tomēr nenokusīs, kaut tā būtu labāk - nekas jēdzīgs tāpat vairs nav palicis, visvairāk bažas raisa sniegledus, kas tik ātri nenokūst, un gaidāmais sals, kas sasaldēs vēl nenoskrējušos ūdeņus. Ja jau bija lemts kust, tad varēja vismaz to vienu dienu nesaldēt...

    Ielādē...
  9. 05.12.2016 21:31

    Stipri vējaina nakts un diena. Kusa sparīgi, lietus brīžiem kušanu vēl paātrināja. Nu jau palikušas tikai dažas sniega čupiņas. Un noledojušie lauku ceļi. Termometrs vēl rāda +2, vējš gan pierimis un tikai reizēm iesvilpj skurstenī.

    Ielādē...
  10. 05.12.2016 22:31

    Laiks mierīgs; patlaban termometrs rāda ap nulli (pa dienu bija līdz +4*), sniegs tikpat kā nokusis.

    Ielādē...
  11. 05.12.2016 22:58

    Vakarā ap pl. 20 vienreiz uznāca stipra lietus/krusas brāzma ar vēju, logos sitās visai skali, zeme uz kadu laiku atkal "nosirmoja", vēlāk nakot āra viss bija mierigi un debesis skaidras un zvaigžņotas, vējš pierimis... pastaigas gaitā apmeram pēs stundas-puzotras uznāca vēl viens mākonis ar stipram vēja brāzmam, ka vasaras negaisā un gāzas lietus ar krusu, koki locijas, vējš līdz apmeram 17m/s, pec 5 minutem makomis pāri, atkal zvaigžnotas debesis un gandrīz bezvējš...

    Par sniegu- pagalmā tā vairs nav, izņemot setnieku čupas un ledu celiem, bet mežā un plāvas vel bija gandrīz vienlaidus sniega sega 3-5 cm biezumā, turpina kust, +2

    Ielādē...
  12. 05.12.2016 23:32

    Vēlā vakarā mierīgāks, vējš pamazām pierimst. Skaidrojas, A un D virzienos daudz zvaigžņu manāms. Kļūst vēsāks, šobrīd +1,1°C. Spiediens sācis kāpt, 754,5 mm.

    Ielādē...
  13. 06.12.2016 00:01

    meteoroloģiskā ziema turpinās ar nākošo nokusni. Rītā +1, naktī bija snidzis un putināts. Sniegs, loģiski, jau slapjš. Dienā tas pats pluss, lietus, un vakarā jau vairs tik sniega atliekas. Ap sešiem sākās lietusgāziens, kas pārgāja šķidrā sniegā. Šobrīd nokusušās platības sedz puscaurspīdīga sabiezējuša ūdens kārta ar tendenci piesalt. Rītā būs jautri ... Bet laiks interesants.
    Tik tā dīvaini ietekmē meteolapiešu prātus (līdz pilnmēnesim tak vēl patālu) : bezmaz sāk meklēt vainīgos šādiem laikapstākļiem :D :D

    Ielādē...
  14. 06.12.2016 01:39

    5. dec. naktī palika arvien siltāks. No rīta jau bija +4*. Pūta stiprs, brāzmains vējš. Spiediens 760 mm. Parādījās daži mazi debesu lodziņi. Priekšpusdienā pūta stiprs R vējš Sniegs līdz pusei nokusis. Pēcpusdienā t. +4,5*. Spiediens 758 mm. Vakarā uz īsu brīdi t. sasniedza +5*. Ap 15 sāka līt. Ar pārtraukumiem lija līdz 18. Viss sniegs nokusa. Palika tikai sašķūrētais. Pēc lietus palika aukstāks. Pašlaik t. +1,2*. Spiediens 760 mm, krīt. Vējš gandrīz norimis.
    SILTĀKĀ DIENA 2006.g. No rīta +5,C,mākoņains. Pēcpusdienā +7,mākoņains. Vakarā mākoņains.Nākošā rītā +11,mākoņains.
    AUKSTĀKĀ DIENA 1995.g. No rīta -15 AC. Pēcpusdienā -9. Nākošā rītā -15.

    Ielādē...
  15. 06.12.2016 08:19

    Vēl 6 no rīta +2,4 grādi,bet jau ap 7 strauji sāk palikt vēsāks.Bet slidotava uz ielām!!!!!!!!!

    Ielādē...
  16. 06.12.2016 13:27

    Vakar viss sniegs nokusa, bet šorīt atkal pāris milimetri sasniguši. Brīžiem uzspīd saule, -4 grādi.

    Ielādē...
  17. 05.12.2016 10:00

    Ap 1 nakti ieradas tas atlantijas nejaucenis ar smidzekli un plus grādiem, nupatās jau brāzmains vējš un +4,5 grādi, sniegs kūst neticami ātros tempos, jau šorīt daudzviet pagalmos ir plikas zāles un dubļu zemes laukumi, un kas bus līdz vakaram!? Hiperefektīgs atkusnis :( Neticami, ka vakar viss bija pilnība balts un sniegs 10-15-17 cm... Ziemasmīļiem briesmīga un riebīga nedēļa gaidāma.

    Ielādē...
    1. 05.12.2016 10:36

      Vispār jau šis ciklons vēl vakardien bija pie Z-Norvēģijas, kas LPSR laikos skaitījās Ziemeļu ledus okeāns. Ja gribas apsaukāties, tad vismaz adresāts jānoskaidro!

      Ielādē...
      1. 05.12.2016 18:20

        Vismaz pēc šīs informācijas sanāk, ka ciklons principā tomēr atradies Atlantijas okeānā un tikai pavisam maza daļa Ziemeļu ledus okeānā. Bet tas tomēr nav tik ļoti būtiski. Siltums tāpat šajā ciklonā ieplūst no Atlantijas, nevis ziemeļu, ziemeļrietumu puses.

        Ielādē...
        1. 06.12.2016 17:25

          Bet es taču visu skaidri rakstu! No kurienes tādi pārpratumi? Atsaucos uz LPSR laiku, jo vairums šejieniešu ir uzauguši un skolā gājuši tajā laikā vai mācījušies no tā laika grāmatām. Bet pats galvenais!!! Andrejs ir ... un viņam tuva ir krievu pasaule, kas izpaužas alkās pēc ziemas, kas tipiska Krievijas ārēm. Tad lūk, ko teic Krievijas zinātnieki! "Соединяется с Атлантическим — через Норвежское море." Šeit arī karte.
          Tas ir būtiski, jo kāds tiek apvainots nepatiesi! Gada pēdējos mēnešos Norvēģu un Barenca jūras ir tik siltas, ka to cikloni nes tikai mitru siltumu. Tā kā siltums ir saistīts ar ciklonu apakšu (silto sektoru), tad cikloniem ir jāiet ap polāro loku vai pat aiz, lai mums būtu liels siltums. Savukārt īsteni Atlantijas cikloni ejot uz A ne tālāk uz Z par Poliju, Ukrainu, mums atnes auksto A vēju un visbiežāk sniegu, nevis lietu. Tātad Andrejam būtu dienu un nakti jālūdz Atlantijas ciklonu nākšanu, taču pa zemo trajektoriju! Tāda ir patiesība!

          Ielādē...
  18. 05.12.2016 13:14

    Citēju: ''Starp citu, no rīta uz Ušakova paugura bija sniega pēdas, tāpat uz auto jumtiem stāvvietās sniega kārta. Tātad sniegs Rīgā bija jau no paša rīta.
    GFS ir tikai viens no lielajiem modeļiem un nereti pat ne tas spēcīgākais. Eiropas modelis nākamnedēļ redz pat lielāku salu kā šajā nedēļas nogalē. Protams, rīdziniekiem vajag kaut reizi dzīvē pamosties un apjēgt, ka Rīgā stabila ziema gandrīz nav iespējama. Galu galā Padomju grāmatiņās rakstīts, ka pat Pleskavas apgabalam ir raksturīgi atkušņi - bieži un ilgstoši. Tad ko var gribēt no A-LV un ko no Rīgas, kas ir nesalīdzināmi siltāka par tuvējo Krieviju? Vienkāršāk ir uzskatīt, ka ziemas šeit nav un nekad arī nebūs, bet atsevišķi izņēmumi, protams, neskaitās.''

    Un pati jau posto tās GFS kartes ansambļus savā rakstā.

    Ielādē...
    1. 06.12.2016 17:33

      Nudien kaut kur (neminēšu iestādījumu) atvērto durvju diena...
      Nekādas ansambļu kartes ne reizi neesmu rādījusi. Tuvākajām 7 diennaktīm pietiek ar GFS galveno variantu. Es jau varētu rādīt citu modeļu kartes vai pati sazīmēt (tas prasītu n-tās stundas, jo neesmu zīmētāja un grafiskās programmas neizmantoju bez ļoti nopietnas vajadzības), bet man ir ērtāk parādīt svaigākās kartes, kas tobrīd ir pieejamas. Es gan skatos arī citu modeļu kartes un to ansambļus. Raksta izveidošana prasa aptuveni 90..120 minūtes, jo tur ir ļoti mazi burtiņi un nedarbojas automātiskā labošana Interneta pārlūkprogrammā.
      Ja Tev tik ļoti nepatīk, PATS RAKSTI! Es jau tā sagaidu vēlu pirmdienas rītu. Es vēl joprojām uzskatu, ka tādiem rakstiem nav jēgas, jo tas viss ir pārāk vispārināti (esmu spēcīga uz prognozēšanu tikai konkrētai vietai, kur dzīvoju - empīriski zinot kā realizējas modeļu prognozes visās iespējamās situācijās). Komentēšanai var taisīt iknedēļas tēmu bez raksta.

      Ielādē...
  19. 05.12.2016 19:44

    Pilnībā apmierina šodienas laika apstākļi. Šādu dienu dēļ ir vieglāk izturēt ziemu. Tās būtu tīras šausmas, ja būtu nepārtraukti sals vairāku mēnešu garumā.

    Ielādē...
    1. 05.12.2016 20:25

      Bet ko darīt cilvēkiem, kas spiesti kaut kā pārvietoties pa noledojušajām ielām un ietvēm, kad slapjums gāžas gan no augšas, gan, ja neuzmanīsies un klupsi, no lejas? Ko darīt cilvēkiem ar ierobežotām pārvietošanās spējām, vecīšiem, kas pa šādām ielām paiet nevar? Ko darīt cilvēkiem laukos, kas šādos laikapstākļos bieži vien ir iesprostoti savās mājās, jo ceļi kļuvuši neizbraucami?
      Ja tā rūpīgāk padomā, tad šāds laiks, it sevišķi, ja regulāri atkārtojas, rada daudz vairāk grūtību un posta nekā normāla ziema, kad zemi klāj sniegs un valda neliels, bet stabils sals.
      Bet nu - katram sava taisnība, katrs rēķinās galvenokārt ar sevi. Es gan nespēju iedomāties, cik ļoti cilvēks nepanes salu, ja dod priekšroku iet pa slapjām un slidenām ielām, riskējot krist un traumēties... Jo traumu skaits šādos laikapstākļos, kad rodas apledojums (sniegledus, atkala, piesalums pēc atkušņa), dramatiski pieaug.

      Ielādē...
      1. 05.12.2016 21:14

        Ko darīt ? Nebalsot par Ušakovu un tamlīdzīgajiem populistiem, kas neprot sakārtot ielu tīrīšanu no sniega.

        Decembris laikam tomēr būs silts. Būtu jau par traku, ja 3 mēneši pēc kārtas būtu ar temperatūru zem normas.

        Ielādē...
        1. 05.12.2016 21:32

          Ir par traku, kad šitais sasodītais Decembris ir silts 4 gadus pēc kārtas.

          Ielādē...
          1. 05.12.2016 23:03

            Ja, kopš 2012 gada decembri bija nelietojami, tapat ari februāri silti un ļoti silti, vienigi janvāri vel bija labi....

            Ielādē...
            1. 06.12.2016 17:36

              2014. decembris bija normāls pret aktuālo WMO ieteikto normu. Lūk februāris gan jau sen ir silts, pat 2013. tas bija saulains un silts, nokausējot lielāko daļu sniega.

              Ielādē...
          2. 05.12.2016 23:20

            Tur nu gan piekrītu par visiem 100℅! Normāls decembris pēdējo reizi bija 2012.gadā. Ziema gan togad (precīzāk, jau 2013. gadā) stipri ieilga, pavasaris negribēja ilgi nākt. Tomēr kad beidzot nāca, tad ar joni, maijā jau vasara sākās. Bet pēc tam visi nākamie gadi - ziemu ziņā - bija vienas vilšanās, ar neilgiem izņēmumiem.

            Ielādē...
        2. 05.12.2016 23:24

          Neesmu Ušakova fans, ja dzīvotu Rīgā, par viņu nebalsotu, bet šajā gadījumā tas nav būtiski. Lai kas sēdētu Rīgas domes galvenajā krēslā, laikapstākļi tāpēc nemainīsies. Un cilvēki dzīvo ne tikai Rīgā, bet arī daudzās citās pilsētās, kā arī laukos. Vismaz pagaidām.

          Ielādē...
  20. 06.12.2016 10:07

    No rīta - 2°, uz zemes sniedziņš kā pūdercukurs pa nakti pārkaisījies.


    16:30 pēcpusdienā rāda jau -5,5°C, debesis pilnībā skaidras.

    Ap 18:00 temperatūra vēl nedaudz kritusies - -7°C

    Ielādē...
    1. 06.12.2016 17:38

      Gaidu ziņas par tālāku atdzišanu! Tā kā Kursā daudzviet ir skaidra debess, ap -15 noteikti būs.

      Ielādē...
  21. 05.12.2016 18:45

    Ak, kas par balagānu meteolapā ar piekasīšanos par dažādām visumā nenozīmīgām lietām, vārdu izraušana no konteksta un tā tālāk... Šausmas.
    Bet laikapstākļu jomā nekā diži negaidīta. Vakar naktī spēcīgi svilpoja D, DR vējš. No rīta vairāk jau vējš no R un joprojām stiprs, bet jūtami silts. Visa diena apmākusies un vējaina, bez nokrišņiem. Ap +5, pēdējas stundas laikā debesis brīžiem skaidrojas. Pūkainais sniedziņš šādā laikā kūst un plok ātri - nu jau lielākoties vien daži cm sniega, pie siltumtrasēm, zem kokiem, nopūstās vietās vairs nekā. Piestaigātais sniegs kļuvis par slapju ledu, šausmīgi slīd. Un tomēr neredzu jēgu just riebumu pret šādu laiku, jo tomēr vienmēr labāk ir sajust labo, ko sniedz katrs mirklis un tā neieciklēties uz nemaināmajiem laikapstākļiem. Kopējos procesus cilvēks tomēr ietekmē ne visai daudz. Nevaram saņemt vairāk nekā pati daba dod šajā jomā.
    P.S. Ziemīgu laikapst… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...
    1. 06.12.2016 17:46

      "Decembra vidū pagaidām tiek prognozēta tendence. ar cikloniem virs Skandināvijas"
      Es teiktu, ka būtiskākais nākamnedēļ būs AC virs tuvējās Eiropas, turklāt ilgu laiku pat virs mums būs pietiekoši augsts spiediens, lai valdītu sals. Turklāt AC brīžiem vairāk uz Ziemeļjūru - mums tas nav silts variants.
      Ja kailsals nepastiprināsies, tad kopumā OK laikapstākļi - objektīvi raugoties. Taču, ja sals palielināsies, tad kārtējā nesaudzīgā ziema ar izsalšanu kailsalā. Cilvēkiem laukos labāk būtu sniegots laiks (kaut vai 10..20 cm sniega) un pa lielam dzīvā daba arī nav sajūsmā no kailsala, jo neesam jau Mongolija vai citas Āzijas stepes. Tām pašām stirnām, cūkām, vieglāk izkasīt no mīkstas zemes (zem sniega), kā kārpīt sasalušu cietzemi. Bet putniņiem gan labāk bez sniega. Tāpēc grūti spriest. Nē nu neliels sals bez sniega ir OK.

      Ielādē...
  22. 06.12.2016 19:51

    dienā sen neredzēta parādība: skaidra debess un saule. -7, -6 visu dienu. Vakardienas slapjdraņķība naktī pārvērtusies vietām par ledu, vietām par sērsnainu un ledainu sniegu. Līdz ar to baltums saglabājas, bet meža lopi nez vai ir sevišķi priecīgi. Ielas un ceļi ledaini, pat sāls nav līdzējis, vien pret sauli vērstā piekalnē asfalts bija plikāks.
    Šobrīd -11, skaidra debess.

    Ielādē...
  23. 06.12.2016 21:06

    Sliktāk nekā vakar, zem 0 visu dienu Rīgā.

    Ielādē...
    1. 06.12.2016 21:10

      Vēja un zemā rasas punkta dēļ efektīvā bija krietnos mīnusos, attiecīgi komforta nekāda.

      Ielādē...
  24. 06.12.2016 21:17

    * 5.12.2016., pirmdiena, Rīga (vērojumu 40. gada 270. diena). Ciklons pie mums. Daļēja mākoņainība , pārsvarā apmācies. Pēcpusdienā arī uzlīst, tāpat arī dienas izskaņā pēc saulrieta. R vējš 2-3-, reizēm brāzmās līdz 7m/s. Gaisa temperatūra: plkst. 3:00-1; 9:00+3; 15:00+4, 21L00+2.

    Ielādē...
  25. 06.12.2016 21:38

    Šobrīd jau -8 grādi.

    Ielādē...