Aktuālā situācija (nedēļa līdz 15.12.13.)

Aktuālā situācija (nedēļa līdz 15.12.13.)

Nedēļa aizgājusi. Bija visai manīgi laika apstākļi. Ja vēl pirmdien bija pie mums labi ziemas skati ar sniegu 5-25cm visā Latvijā, tad jau no otrdienas sakās atkusnis. Vairākas siltās frontes sniega segu nokausēja pilnībā. Vien piektdien ar brāzmaniniem vējiem uz diennakti iegriezās aukstā fronte atkal ar nelielu salu. Bet jau sestdien un svētdien caur nākamām siltām frontēm gaisa temperatūra paaugstinājās. 

Attēlu (c): Sat24.comFinnish Meteorological Institute.

Turpinājums nākamajā nedēļā.

================

Paskaidrojumi:

Somijas meteoinstitūta karšu attēlos parādītā situācija ir atbilstoša konkrētās dienas novērojumiem pulksten 15:00. Dienas attēls atjaunojas pēcpusdienā, ap pulksten 16.

Sat24.com attēlos - virs pavadoņa iefiksētās mākoņu segas - ir ar manu roku pārzīmēts mākoņu kustības virziens, kas reizē norāda arī gaisa masu kustību. Sarkanās bultas - silts gaiss, gaiši zilās - vēss; tumši zilās - izteikts sals. Ciklonu centri apzīmēti ar riņķa veida bultām. Pie cikloniem un anticikloniem - ir Vācijas meteoinstitūta iedotie vārdi, kurus lieto visā Eiropā un aiz tās robežām.

===============

IEPRIEKŠĒJĀS DIENĀS

Svētdiena, 15.12.13.

  

Nākamā silktā fronte virzās A virzienā no Kurzemes puses. Rītā

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 12.12.2013 19:56

    Šodien silts, jau 13.00 ap +4*C, uz vakaru vēl mazliet siltāks, nesen +4,6*C. Taču visu dienu ļoti tumšs, totāli nomācies, var teikt, ka dienas nebija - bez elektrības pat pusdienlaikā neko iesākt. Vējš neliels, būtiskus nokrišņus nemanīju, slapjums mazliet mazāks kļūst. Sniegs jau priekšpusdienā bija praktiski pazudis, palikušas vien baltas kripatas tajās vietās, kur mazliet lielākās kārtās samests vai sastumts bijis. Tagad jau arī šādu vietiņu pavisam maz. Šobrīd mērens vējš, +4,5*C.

    Ielādē...
  2. 12.12.2013 16:33

    Miglaina diena, silta , arī patlaban +4*C, un mitra.Vējiņš purina koku zarus.Darbojoties virtuvē pie loga , ar perifēro redzi pamanīju, kā nolīcis un sniegā iesalis spirejas zars pēkšņi atsvabinājās un kā svira vairākas reizes nošūpojās ar maksimālu amplitūdu augšā/lejā:)Godīgi sakot, laika apstākļi nepriecē, jo bez sniega , kaut kādas rudenīgas vētras, nemaz neiederās pirmsZiemassvētku laikam.Būs kā Londonā 2005. gadā (citos nebiju-nezinu), kad tur Jaunajā gadā parkos rozes ziedēja.Man arī dobē vēl viena zied....Bet mēs esam ziemeļos, pie mums jābūt kārtīgai ziemai.Taču laikam nebūs....Arī pērkons decembrī neesot uz labu (ziemu)....

    Ielādē...
    1. 12.12.2013 17:14

      "mēs esam ziemeļos, pie mums jābūt kārtīgai ziemai"

      Голословное утверждение! Mūsu platuma grādos (starp 56. un 58. paralēli) tajās pašās Britu salās, Norvēģijas piekrastē nekad nav tāda konkrēta sala, jo īpaši decembrī, kad okeāns silts. Jau pirms 100 gadiem, ja ne senāk, prātā vājie cilvēki saprata, ka klimats uz Zemes NAV SAISTĪTS ar platuma grādiem, bet gan lielākā mērā ar garuma grādiem jeb meridiāniem. Citiem vārdiem sakot - klimatu veido ūdeņu, kalnu tuvums, tāpat valdošais vēju virziens un LV tas ir no R uz A jeb no Atlantijas okeāna, nevis no Sibīrijas.
      Esmu no dziļdziļās Vidzemes un tāpat atceros, ka ne tuvu katros Z-svētkos bijis sniegs, sals. Piejūras Rīgā, jo īpaši ar tās antropogēno siltumu, sniegota decembra nogale drīzāk ir dabas retums, nevis obligāta sastāvdaļa. Tāda ir skaudrā realitāte. Un pagaidām rādās, ka gada nogale būs riktīgi plusā, jo spiedien… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

      Ielādē...
    2. 12.12.2013 19:32

      Es savas krūmu rozes un vīteņrozes tā ari nepaspēju piesegt un labi ka tā.Spireju man nav un sniegs tā īsti neko nenolieca.Man ar sniegu gribas,dabā visam jānotiek cikliski.Bet pagaidām priecājos ka ietaupās kurināmais un var tā plikāk saģērbties:)

      Ielādē...
      1. 12.12.2013 20:14

        "dabā visam jānotiek cikliski"

        Nu bet cikls jau ir - šobrīd ir maiga ziema. Britānijā ir vēl siltāks, bet tā pati un pat vēl leknāka daba, kura nebūt izmisumā nebrēc pēc ledainās Grenlandes elpas. Nu jau šī sezona ir kļuvusi par bargāku kā 1974./75., kad Bieriņos nebija pat -10 - no 1974. oktobra līdz 1975. aprīlim.

        Ielādē...
  3. 12.12.2013 13:44

    Ja būtu bijis 2002. vai tamlīdzīgs rudens, Zolitūdes traģēdija nobālētu aukstuma upuru priekšā. Viena dažam labam tīkama ziema un Zolitūdi neviens neatcerēsies. Piemēram, Reģu traģēdija notika nebūt ne klimatam atbilstošos laikapstākļos, bet vienā riktīgi stindzinošā februārī. Mēnesis bija tik indīgs, ka es smagi saslimu ar gripu, kas vispār man ir sveša infekcija, pateicoties dzīvošanai siltajā Rīgas centrā. Arī vesela būdama tiklīdz ieelpoju salto gaisu, galva noreibst, roķeles sastingst un kājeles nekust no vietas. Kad Rīdziņas sirds atdziest pāri -20, es no mājām neeju ārā, lai kādas vajadzības būtu.

    Ielādē...
    1. 12.12.2013 22:29

      Jus gan nevarat likties mierā un turpiniet te zimet naves ainas... Negribās vairs te iegriezties, bet tomēr ieskatoties jau kuru reizi apskrienas dūša jusu tekstus lasīt... Un cik lielā mera nobaletu tragedija, ja saskaitam visus pa gadu bojagajušos uz celiem vai satiksmes negadijumos, kaut vai pa pusgadu? Noslikušos karstaja laikā vai pat vienkārsi vasarā uz udeņiem? Un cik simti tukstoši jut diskomfiortu un mokas parmerigi karstajas dienās, īpašī Rīdziņās centrā, dabū siltuma dūrienus un saasinās dažadas hroniskas kaites un cilveki tapat mirst, tikai tadas naves un kaites daudz grutak identificet ka apsaldejumus un nosalšanu... Un parasta miļa sauļite jau arī var novest pie neatgriezeniskam sekām-adas un vēža piemēram? Tas protams, ja ignore ieteikumus nesauļoties parak daudz un t.t,bet daudzi to tapat ignorē... Kada tad stavoklī janonāk cilvekam,lai nosaltu Ridziņas ielās? K… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

      Ielādē...
  4. 12.12.2013 13:30

    +3,9, turpinās intensīva kušana, gaisā kaut kas starp smidzinošu lietu un miglu. Apbrīnojami, kā pāris dienās uz lauku ceļiem piebraukts sniegs, ceru, ka līdz nākošajiem mīnusiem tie ledi izkusīs.

    Ielādē...
    1. 12.12.2013 13:51

      Jāsaka, ka šobrīd priecē, ka DR-Vidzemē tā sniega tik maz (par Mālpili neizsakos - tur līcis nospēlēja savu lomu), jo vieglāk nokust - nav nekā šausmīgāka par ledus kārtu, kas radusies no atkušņu samaitāta sniedziņa. Tomēr, Miglas tant, sals jūsu ceļiem uzbruks jau pēc nieka 30 h, tā ka... nezinu gan vai paspēs, jo grādi tomēr gaužām pieticīgi, lai gan rītdienas vētra varētu labi kausēt - kā ar siltu fēnu. Par mierinājumu varētu kalpot vāja cerība, ka rudens atgriezīsies jau svētdienas pievakarē. Starp citu, kas notika ar dīķiem? Tie aizsala?

      Ielādē...
      1. 12.12.2013 22:53

        Nu kapec tad nebaudam Jums tik tikamu rudenpavasari un siltumu? Jau atkal apokaliptiskas ainas- sals uzbrūks pec nieka 30 stundām!!! Sensaciju zurnalistiem no jums butu japamacas... Nieka sals 0-5 grādi un nu jau atkal viss sastings, apledos, kļus bistami parvietoties un eksistet... Bet talak tapat lietus un rudens... un apledojums piemums ziemas meņešos nav nekas arkartejs, bet ikdienišķa paradiba, ar kuru jarekinās...

        Ielādē...
  5. 12.12.2013 23:07

    Pēc 20.00 siltuma vilnis pārvēlās pāri, uz nakti grādi krītas, šobrīd +2,9*C. Pūš mēreni stiprs vējelis.

    Ielādē...
  6. 12.12.2013 23:24

    Ka pa brīnumu Rigā vel ir daudz kur ir sniegs (manā pagalmā gan vairs nav), bet centra parkos, Imantas mežā un pļavās daudzviet vel gandriz vienlaidus sega, ta iztureja pateicoties sniega kvantumam, bet tuvakas dienās tapat izzudis... diemžēl. "Sovakar gan noskaidrojas un pat minimali piesala.

    Ielādē...
  7. 12.12.2013 00:05

    Šodien t* 3 - 5* un nokusis ir vareni.Lai dzīvo atkusnis!


    Dažas pārdomas sakarā ar Edgarsab ielikto saiti 15.45.Man īsti nav izprotams autora nodoms.Visdrīzāk tā (saite) domāta spriedzes uzturēšanai,tikai jautājums - vai tas mums vajadzīgs? Gubumākoņa/Dūmakas dialogs ir divu pretēju uzskatu "sadursme" un tas jebkurā griezumā nav nekas slikts ar nosacījumu,ka abas puses nepieļauj iespēju,kad argumenti vairs nebalstās uz objektīviem datiem,bet vērsti uz otra cilvēka jūtu aizskaršanu. Vai tiešām visi lapas dalībnieki ir pārliecināti,ka spēj ievērot šo robežu? Ir aizmirsies,ka necik sen slimīgi tika reaģēts uz katru gramatisku kļūdu,kuru varēja sameklēt kādā rakstā.Vai ir aizmirsies,kā tika "ēsts" naukšēnietis par godprātīgu attieksmi pret meteolapu.Gan saturs bija nevajadzīgs,gan uzrakstīts ne tā,un tas ir tikai brīnums,ka viņš nepameta šo lapu.To nevar nere… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...
    1. 12.12.2013 19:47

      Nezinu gan, vai kaut ko var dot "diskusija", kur viens tās dalībnieks nav vis vienkārši pretēji domājošs, bet gan izturas pilnīgi bez cieņas pret otru; kad citu dalībieku uzskati tiek kritizēti bieži vien kritizēšanas pēc, uzspiežot vienu, it kā pareizu, viedokli; kad tiek nekaunīgi uzbrukts citiem, nedomājot ne tikai par viņu jūtu neaizskaršanu, bet pat cenšoties viņus ciniski izsmiet, utt. Te vairs nav runa par pretstatiem, kas papildina viens otru, te drīzāk varētu runāt par anihilāciju, kurā iet bojā abi.

      Ja Jums ir gadu gaitā izveidojusies "pietiekami bieza āda" vai vienkārši imunitāte pret šādiem apvainojumiem, tad nevajag aizmirst, ka citi cilvēki tomēr ir savādāki, daudzi ir emocionālas būtnes, nevis roboti. Ir zināmas robežas, kuras pārkāpt tomēr nedrīkst. Katrā sabiedrībā, protams, šīs robežas var būt pavisam savādākas. Es, piemēram, nekad neuzturos… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

      Ielādē...
      1. 12.12.2013 20:10

        "te ir runa par nekaunīgu, uzbāzīgu, bezjūtīgu tipu"

        Jūs to par sevi? Raksturojums tāds dikti atbilstošs...
        Bet par tēmu. Daudzi labie dalībnieki pazuduši krietni pirms manas ierašanās. Tā ka, tas ir akmens Jūsu dārziņā!
        Starp citu, reiz bija tāda maiga būtne - Maijiņa no Piebalgas laikam. Viņu jau te arī ēda bez sāls! Vai tiešām esat aizmirsuši? Beigās viņa it kā bijusi slimnīcā, bet tad atgriezās mājās un... vairs nav rakstījusi. Kāds nezina, ar viņu viss OK? Labi cilvēki parasti ir tie trauslākie.

        Ielādē...
        1. 12.12.2013 20:30

          Nu, nu, atkal bezkauņa piesakās, kaut ne saukta, ne aicināta... :D Kas tad te bāžas virsū visiem neprasot?

          Ielādē...
          1. 12.12.2013 21:26

            Ja nespējat ignorēt atsevišķus komentārus, tad lūgums vismaz iztikt bez personīgiem apvainojumiem. Padomājiet, kā tas izskatās no malas - ja reiz kāds netieši aizskar citus, tad uzbrukums atbildes gājienā ir tiešs, un tieši velk uz noteikumu pārkāpumu.

            Ielādē...
            1. 12.12.2013 23:01

              Dažreiz ir grūti kaut ko ignorēt, it sevišķi, ja tajā paustās domas ir klaji negatīvas, veltītas tieši man vai teksts "piekarināts" klāt manam komentāram. Kāds tur netiešums, kur vēl tiešāk var aizskart?! Dažreiz es spēju paraudzīties uz to "no augšas" - sak, lai suns rej, karavāna iet tālāk. Taču dažreiz nervi neiztur, esmu tikai cilvēks, tāpēc arī pats atvainojos, ja esmu kaut ko ne to uzrakstījis un kādu jūtu uzplūdā aizvainojis. Bet tas neattiecas uz troļļiem, Dūmaku ieskaitot.
              Riebjas jau pat tā noskaņa, kas pēdējā laikā ar Dūmakas komentāriem (lielākajai daļai no kuriem nav nekādas jēgas) šeit tika uzturēta - tā jau škrobe, ka laiks galīgi garām, bet te kāda vēl vaid par nāvi utt. Tādus, kas nav personiski, gan es spēju "palaist garām", bet mazina vēlmi iegriezties un lasīt citu rakstīto gan. Ja uzskatāt, ka noteikumu pārkāpums ir vien konkrēt… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

              Ielādē...
            2. 12.12.2013 23:06

              Apzinos, un pat piekritu būt izbanots, bet vairak netaisos klusi paciest Dūmakas-tvana gāzes personigus apvainojumus un spriedelejumus sev un citiem, manuprāt tik velamiem un gaiditiem Meteolapas apmekletajiem un atvainojos citiem, ka jalasa mūsu kšķus :(

              Ielādē...
              1. 12.12.2013 23:26

                Ceru, ka tagad vismaz uz nedēļu būs miers, spriežot pēc Ceļotāja teksta zemāk. :) Varēsim atkal mierīgi par laiku runāt, bez negatīvisma piesātinātu komentāru fona Meteolapas skaidrajās debesīs. ;) Bet ziema gan jau atnāks, lai arī var gadīties, ka tikai pēc Jaunā gada. Izturēsim, būs labi! :)

                Ielādē...
        2. 12.12.2013 23:02

          Dūmakai-Ak tad neesat nemaz?? Un haunonekani piemeram nebija Jūsu tēls? un agrāk? Varetu jau noticet, ka eksiste vairaki cilveki ar līdzigiem uzskatiem un velmēm, bet jus nodod pārak līdziga izturešanas un manieres un pat identisķas frāzes... Un vairaku labu interesantu lietotāju(Nu protams ne no jusu skata punkta) pazušana ir tiešais Jūsu nopelns!!!
          Tapat pie Maikla bloga izzušanas un pamešanas novartā viensno lielaliem nopelniem ir tieši Jums, kas sava iecienita uzbrukoša un personigi apvainojoša tonī nezinamu iemeslu pēc brukāt virsū Maiklam...

          Atradas te moralizetaja un audzinataja, ej uz Delfiem vai Apollo komentaru rupjajas kaujās!

          Ielādē...
        3. 12.12.2013 23:45

          (offt) Man liekas- Dūmaka atgādina vienu citu reiz eksaltetu personu, kurai viens niks bija "triglodīts"!?

          Ielādē...
  8. 12.12.2013 17:50

    Kamēr daži meteolapieši stenēja un vaimanāja, piesaucot Sibīrijas ziemu (absolūto NĀVI), parastā novembrī, tālu Ziemeļos (Pēterburgas pievārtē) rekordsiltā novembra vidū tapa liecības no biedriem Phyllostachys humilis, Ph. vivax, Ph. aureosulcata 'Aureocaulis', Ph. au. 'Spectabilis' un biedrenēm Fargesia murielae un F. rufa, cik gan šausmīgs un nenormāls ir mērens siltumiņš mūžīgā sasaluma vietā. Njā...
    A rādu šo, jo šī valdzinoši sentimentālā ainava vēl joprojām ir vērojama tur, kur pēc dažu meteolapiešu domām šobrīd bija jāvalda NĀVES sastingumam.

    Ielādē...
    1. 12.12.2013 21:27

      Kur šeit kāds stenēja un vaimanāja? Jūsu pārspīlētajām replikām uz nedēļu (šobrīd) ir pielikts punkts.

      Ielādē...
      1. 13.12.2013 00:09

        Liels paldies!!!

        Ielādē...
    2. 12.12.2013 23:26

      Ziema vēl tikai sākas, redzēsim, - kāds tai būs noslēgums!?

      Ielādē...
    3. 12.12.2013 22:47

      Голословное утверждение! Tīeši Jūs uzskatat ziemu par absolūto NĀVI, un ka var just naves tema jums nav vienaldziga, jo reti kurš paskatoties uzsaulaino un sniegotu ziemas rītu uzreiz iedimasies simtus tūkstošus cilvēkus nāves mokās... Un nav ko audzēt siltummilošus un dienvidu augus neatbilstošus mūsu klimatiskiem apstakļiem, lai pectam noskatities viņu bojaejā, ja ne viss rīt, ka iedomajamies... Jūs tik piesaucat dažas supersiltas neziemas 90-tajos , bet ko tad teiktu par ziemu 1986/87 gada piemeram? Supersiltas ziemas bija LV arī 20-30 gados, tomer tam sekoja daudz bargako ziemu cikls, kapēc gan tas tagad neatkartotos?

      Un kurš gan pirms laika mums te piesolija aukstu decembri un ilgstošu un stipru kailsalu? Kaut gan musu izpratmes par sala stiprumu krietni atšīras...

      Ielādē...
  9. 13.12.2013 00:17

    Sniegs ir nost, palicis tik vietās, kur bija piestaigāts. Šogad vēl neesmu sniegu ar lāpstu tīrījis, tikai ar slotu no durvjupriekšas pamēzu nost. Tagad atkal mell dubļ un zaļ zāl. Siilta diena- +4.5-5 grādi, aerosolveidīgais lietus, lidojošā migla. Pie vakara noskaidrojās, vējš sacēlās, tagad +2.2

    Ielādē...
  10. 13.12.2013 00:44

    12. dec. - drūma, pelēka diena +3 grādi silta. Dienasvidū līdz +4 grādiem. Neliela migla vai stipra dūmaka. Vakarā bija vēja pastiprināšanās pēc kuras mākoņi sadalījās gabalos. No rīta braucu uz Bausku un varēja redzēt, ka Bauskā ir redzami vairāk sniega. Ūdenslīmenis upēs ir pacēlies. Pie mums sniegs praktiski viss ir nokusis. Pašlaik t. ir +1,2 grādi, uz peļķēm parādās plāni ledus vižņi. Spiediens 762mm, krīt. Brīžiem redzams izplūdis mēness.

    Ielādē...
  11. 13.12.2013 01:09

    Kad beidzot atnāks normāla ziema?

    Ielādē...
  12. 13.12.2013 06:53

    Šorīt mani atkal uzmodināja vēja gaudošana skurstenī, pie loga +4,9 grādi, laukā var redzēt zvaigznes spīdam. Vakar vakarā, kad skaidrojās, t sāka slīdēt lejup, bet īsti mīnusos tā ari neiebrauca.

    Ielādē...
  13. 13.12.2013 07:19

    Pūš ne pa jokam. Elektrība ir un pat neraustās, bet skatos, ka tepat apkārtnē daudz atslēgumu.

    Ielādē...
  14. 13.12.2013 07:42

    Pēcpusdienā vēl bija vairāk balta, nekā melna, bet vakarā jau melns ar baltiem pleķiem. Vēlā vakarā bija nenormāli slidenas šosejas, mašīnā rādīja +2, bet acīmredzot asfalta virsma piesala. Šorīt sniega gandrīz vairs nav. Pūš diezgan jūtami, +3 grādi.

    Ielādē...
  15. 13.12.2013 08:19

    Šorīt +3,6 un slideni dārza celiņi,jau tumsā ņēmos ar kaisīšanu.

    Ielādē...
    1. 13.12.2013 08:35

      Rīgas lidostā šorīt +5..+6 grādi zem skaidrām debesīm.

      Ielādē...
      1. 13.12.2013 08:58

        Mans mērījums ir plkst 6 no rīta.

        Ielādē...
  16. 13.12.2013 09:52

    Ja nebūs sniega ziemassvetkos un jaunaja gada, tad ir bēdigi, jo piietruks viens svarigs elements svetku nosakaņai... Bet šorit Riga tikpat ka skaidrs laiks, spirgts vējš un atkusnis, sniega vel krietni mazāk, ka vakar vakarā un tā... No rīta pie loga bija +4, oficialidati+6.
    Daži jau laikam labsajutā murrā... fatāls atkusnis...

    Ielādē...
  17. 13.12.2013 10:35

    12.12.13., Rīgas Z daļa-> Zante. Pirms nelielas aukstās frontes.
    Līdz 15:00- apmācies, zemā migla. Reizēm redzamība 300m. Pēc tam tā pazuda, st mākoņos parādījās saules brīži. Pēc saulrieta vien plānie ac mākoņi.
    Dienā bezvejš, bet no 22:00 sākās brāzmains ZR vējš, dazā brāzmā līdz 12m/s.
    Sniegs uz zemes - tikai vietām grāvmalās.
    Gaisa temperatūra: plkst. 3:00+3; 9:00+3; 15:00+4; 21:00+1.

    10:47: Agrā rītā ap 4:00 bija dažas ZR vēja brāzmas līdz 17m/s, tagad pūtiens ir ar tendenci rimties. Debesis gandrīz skaidras...

    Ielādē...
  18. 13.12.2013 11:12

    rītā +5, šobrīd arī. Uzspīd saule, vēja brāzmas brīžam tādas, ka pa gaisu lido ne tikai vecās lapas, bet arī bleķa gabali.

    Ielādē...
  19. 13.12.2013 11:24

    +3 grādi,pamatīgi pūš.

    Ielādē...
  20. 13.12.2013 11:56

    Brīnumjauks rudens-pavasara ziemas rīts ar pilnīgi skaidrām debesīm (mākoņainība 0 balles), kas negadās nemaz tik bieži, jo vairāk rudenī. Pie šādām skaidrām debesīm pārsteidz samērā augstā t., kas ir +4 +5 grādi. Pūš spirgts ZR vējš. Pašlaik parādījušies daža spalvu mākonīši un gar Z-ZA pamali zemie gubumākoņi. T. +4,8 grādi, spiediens 762mm. Zemie gubmākoņi tuvojas.

    Ielādē...
  21. 13.12.2013 14:01

    >>> Daži jau laikam labsajūtā murrā...

    Pieņemu,ka tas adresēts arī man,bet tad tikai bez vārda "labsajūtā" .Mans mūžs ir cieši saistīts ar estētiskām vērtībām,tāpēc man nav grūtību saskatīt ziemas skaistumu.Taču es izvēlos vēlamo variantu (mazus mīnusus un minimālu sniegu) aiz tīri pragmatiskiem apsvērumiem.Aukstās un sniegiem bagātās ziemās mana māja prasa nenormālu daudzumu malkas,savukārt sniegs - tikpat nenormālu spēku atdevi.Vēl nupat pēdējos gados bija,kad pat T150 nespēja neko izdarīt,bet man ar lāpstu tas bija jāvar.Arī to malku neviens man nepasniedz gatavu.Pagaidām jau es tieku galā,tikai ziemas skaistuma baudīšanu nesvārstoties upurēšu par labu reāliem apstākļiem.Man te ir aplauzušies palīgi,kas ir turpat divreiz jaunāki par mani - otrā dienā galīgi salauzti un pārsteigti,kā es viens to varu.
    Tā lūk, katru lietu var skatīt no dažādām pusēm.

    Ielādē...
    1. 13.12.2013 14:22

      Nē , Jums tas adresets nebija gan, bet gan citai personai :) Nevajaga jau ekstremus, bet merena sniega sega un nelieli mīnusi butu labs kompromiss, vismaz lai Z-svetki balti, bet mes nu gribam, bet daba dara savu.. .

      Ielādē...
  22. 13.12.2013 15:22

    Vējš nedaudz pierimis,tomēr joprojām nepatīkami ziemelīgs.Apmēram +0,5 grādi.Pastaigājāmies ar takšu jaunkundzi,salasījām vēja notriektos zarus un nosalām.

    Ielādē...
  23. 13.12.2013 17:23

    Šorīt vējš pūta ne pa jokam, izbraucot klajākā vietā, mašīnu šūpoja samērā jūtami. Tā kā koki ir bez lapām un sniega, nekādu lielo postu mūsus pusē vējš nav nodarījis (cik nu es zinu), nedaudz palauzti zari, apgāzta viena autobusu pieturvieta, pašķobīti Ziemassvētku rotājumi.
    Toties tagad laiks ir mierīgs, skaisti norietēja saule, virs galvas zvaigžnotas debesis un sāk pazemināties t, man pie loga (metra augstumā) -2.

    Ielādē...
  24. 13.12.2013 19:58

    Visu priekšpusdienu stiprs, brāzmains vējš, pa ceļu mētājās sīki zari, bet lielāku postījumu nebija. Vairākās apkārtējās apdzīvotās vietās gan elektrība bija pazudusi un parādījās tikai ap pusdienlaiku. Pēcpusdien vējš norima, pamazām sāk atkal piesalt, pašlaik -1 grāds.

    Ielādē...
  25. 13.12.2013 21:01

    Šodien, saulaina diena, lēns vējs, +3*C, bet šobrīd nedaudz piesalst: -1*C

    Ielādē...