Aktuālā situācija (nedēļa līdz 03.01.16.)

Aktuālā situācija (nedēļa līdz 03.01.16.)

Nedēļas kopsavilkums


Kopumā nedēļas gaitā atradāmies anticiklona CHRISTINE ietekmē, tā DR malā, kas nodrošināja vēsākā gaisa ieplūšanu no Krievijas. Naktīs temperatūra pazeminājās zem -15, nedēļas beigās vietām arī zem -20 grādiem. Tomēr mitrais gaiss anticiklonā brīžiem radīja palielinātu mākoņainību, ļāva veidoties nelielam līča efektam un nelieliem sniega mākoņiem, vietām veidojās arī bieza sarma, kas saglabājās līdz nedēļas beigām. Nedēļas pēdējā dienā valsti no ZA sasniedza neliels ciklons, kas nesa sniega segas pieaugumu lielākajā valsts daļā par aptuveni 5 cm, bet vietās, kuras skāra līča un jūras efekts sniega sega pieauga pat par 10-25 cm.

Prognoze nedēļai (28.12.) (PAPILDINĀTA)

   Nedēļas gaitā laikapstākļi mainīsies maz, tomēr arvien pastiprināsies sals. Anticiklona centrs nedēļas sākumā atradīsies virs Somijas dienvidiem, līdz ar to gaidāms lēns Z, ZA vējš vai bezvējš. Šodien un rīt maksimālā gaisa temperatūra dienā no 0 grādiem piekrastē, kur vējš pūš no jūras, līdz -4 grādiem valsts austrumos. Debesis šodien būs skaidras visā valstī, bet sākot no nakts mākoņu kļūs vairāk un otrdiena būs mākoņaina, vietām minimāli uzsnigs. Temperatūra naktī no -1 piekrastē līdz -12 grādiem Kurzemē nakts otrajā pusē. Jau vakarā vietām Vidzemē gaidāmi -10 grādi. Nakts uz trešdienu jau būs aukstāka - -6....-15.     Nedēļas vidū - gadumijā - anticiklona centrs atradīsies virs Baltijas valstīm, līdz ar to vējš būs lēns un mainīga virziena. Gaisa temperatūra turpinās pazemināties - dienās ap -2...-7 grādiem, naktīs -7...-12, skaidrākās vietās līdz pat -15 un vairāk grādiem (līdzīgas gaisa temperatūras arī Jaungada naktī). Debesis būs daļēji mākoņainas, brīžiem valsti šķērsos vairākas mākoņu zonas, iespējama migla un sarma, kā arī pavisam neliels sniegs    Nedēļas pēdējās un 2016. gada pirmajās dienās laikapstākļus Latvijā noteiks jauns anticiklons ar centru virs Krievijas ZA, kas ar austrumu vējiem atnesīs vēl aukstāku gaisu no Krievijas ziemeļu daļas. Gaisa temperatūra arī dienās nekļūs augstāka par -10...-13 grādiem, vien piekrastē mazliet siltāks, naktīs gaisa temperatūra pazemināsies līdz -13...-20 grādiem, vietām līdz -22 grādiem. Mākoņu būs pavisam maz.    Jāatceras, ka lielā daļā Vidzemes un Latgales sniega nav nemaz, līdz ar to tur visu nedēļu valdīs stiprs kailsals, kas var radīt postījumus. Arī pārējā valstī sniega sega nav liela.    Izmaiņas laikapstākļos varētu notikt vien nākamās nedēļas vidū, kad, anticiklonam pārvietojoties vairāk uz austrumiem, Latviju atkal sasniegs cikloni, gaidāms sniegs un gaisa temperatūras paaugstināšanās. Iespējams arī atkusnis, tomēr tas ir atkarīgs no tā, cik auksts gaiss atradīsies Krievijā. Visticamākais scenārijs ir neliels atkusnis Kurzemē un neliels sals un sniegs pārējā valstī.

Papildinājums 29.12.

   Prognoze nedēļai jau mazliet mainījusies - visaukstākais laiks šonedēļ gaidāms tuvākajā laikā, atrodoties anticiklona centrā. Šonakt gaisa temperatūra var noslīdēt līdz -6...-17 grādiem, bet rīt dienas laikā ap -4...-8 grādiem. Vēl mazliet aukstāka varētu būt nakts uz 31. decembri, kad gaisa temperatūra lokāli var pietuvoties -20 grādiem, bet pārsvarā -9...-16. Nedaudz siltāks laiks gaidāms 31. dcembra otrajā pusē un 1. janvārī, anticiklona centram atkāpjoties uz ZA, kad atsevišķas mākoņu zonas neļaus gaisa temperatūrai atdzist zemāk par -13 grādiem naktīs, dienās -5...-7 grādi. Par pāris grādiem vēsāks laiks gaidāms 2. janvārī. Tomēr pašreizējās prognozes 3. janvārī uzrāda, ka Latvijā laikapstākļus noteiks neliela zema spiediena ieplaka, nesot nelielu sniegu visā valstī. Tāpat arī paaugstināsies gaisa temperatūra, tomēr atkusnis nav gaidāms. Vēl sekosim prognozēm nedēļas gaitā...

Papildinājums 1.01.

Pašreizējās prognozes liecina, ka, anticiklonam novājinoties, svētdien, 3. janvārī, Latviju no austrumiem sasniegs mazs ciklons, kas virs Latvijas nedaudz pastiprināsies visā valstī, sākot no austrumiem atnesot ap 2-4 cm sniega, līča efekta ietekmē iespējams lielāks sniega segas pieaugums. Par nokri''snu daudzumu prognozes ir diezgan neskaidras. Mazliet paaugstināsies gaisa temperatūra.

Atskats uz aizvadītajām dienām

Pirmdiena, 28.12.

Naktī neliela ciklona DANIEL oklūzijas fronte ar snega nokrišņiem, kas atnesa 1-10 cm sniega Daugavas kreisajā krastā un galējos Vidzemes DR. Dienā no Z pastiprinās jauns anticiklons CHRISTINE, kā ietekmē diena skaidra ar nelieliem mīnusiem, bet vakarā zem skaidrām debesīm bezvējā gaiss strauji atdziest līdz pat -12 grādiem.

 

Otrdiena, 29. decembris

Anticiklons CHRISTINE turpināja pastiprināties virs Somijas dienvidu daļas, tomēr tas netraucēja veidoties nelielam līča efektam Kurzemē Rīgas līča piekrastē un dažiem sniega mākoņiem valsts austrumos. Naktī gaisa temperatūra vietām noslīdēja līdz pat -9...-15, dažās piekrastēs rīta pusē ap 0. Dienā kopumā valdīja neliels sals.

Trešdiena, 30. decembris

Anticiklona centrs virs Lietuvas. Naktī gaiss atdziest līdz -9...-16, Zemgalē un Vidzemē daudzviet ir sarma, kas nekūst dienas garumā.

Ceturtdiena, 31. decembris

Anticiklona CHRISTINE centrs pārvietojies uz Krieviju, pie Baltās jūras. No rīta gaisa temperatūra Latvijā sasniedz -9...-17 (vēsākais Zemgales austrumos). Dienā debesis skaidras, temperatūra ap -6...-12. Vakarā vietām Latvijā redzama vāja ziemeļblāzma. Gaisa temperatūra turpina atdzist, bet no austrumiem tuvojas mākoņi, tāpēc gaisa temperatūras pazemināšanās apstājas.

Piektdiena, 1. janvāris

Anticiklona centrs pie Baltās jūras, tas sāk kļūt vājāks. Dienā daudzviet valstī mākoņains laiks un neliels sniegs. Gaisa temperatūra ap -7...-12 grādiem, bet tā krietni pazeminās vakarā, kad debesis no austrumiem sāk skaidroties.

Sestdiena, 2. janvāris

Anticiklona CHRISTINE centrs virs Somijas, dienas gaitā debesis pārsvarā skaidras. No rīta minimālā temperatūra caurmērā sasniedz -10...-20, dienas gaitā tā nepārsniedz -11...-17. Vakarā temperatūra atkal strauji krītas un vietām sasniedz -21 grādu, bet valsti no ziemeļaustrumiem atkal sasniedz mākoņi.

Svētdiena, 3. janvāris

Latviju no ziemeļaustrumiem sasniedz neliels ciklons ar silto un auksto fronti. Lielākajā Latvijas daļā sniega sega pieaug par 5 cm, tomēr masīvs līča efekts Rīgā, DR Vidzemē un vēlāk Kurzemes piekrastē nes 10-25 cm jauna sniega. Mazliet putina. Nakts sākumā gaisa temperatūra sasniedz -17...-21, vietām pat -23 grādus (LVC dati), dienā ap -5...-11 grādiem, piekarstē vakarā -1...-3.

Attēli no:

Turpinājums no iepriekšējās nedēļas.

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 02.01.2016 18:35

    Šodien skaista, skaidra ziemas diena. Spoža Saule debesīs, temp. kopš rīta ap -13 (max -12,4*C). Pēc nakts nelielās mākoņainības rīta pusē atkal noskaidrojās, tomēr zemāk par -14,5*C vairs nenolaidās. Dienā pūš neliels, diezgan ass vējiņš, bet nekas traks. Uz vakarpusi rimst. Ja normāli saģērbies un aktīvāk pakusties, pat karsti paliek. :)

    Tā kā nav ko šausmas meklēt tur, kur to nav. Nekādas ekstremālības, normāla, forša ziemas diena. Un vēl rezerves ir - ja decembrī brīžiem bija padsmit virs normas, nekas traks nebūs, ja tagad ar tikpat zem normas vēl pasaldēs. Īpaši tos, kas decembrī man, gubumākonim un citiem ziemasmīļiem pie katras izdevības bēra sāli uz brūcēm. Tagad pienācis mūsu laiks! :D

    Bet pašlaik skaidrs, vējš jau tik pa retam viegli uzpūš, piesalst - iepriekšējās nakts rekords par desmitdaļu sists jau šobrīd, kad aiz loga -15,6*C. Bet līdz īsti bargam salam vēl tālu ejams, izlaidušies te mēs pēdējo gadu silto ziemu iespaidā... :))

    Ielādē...
    1. 02.01.2016 21:01

      Žēl ,ka man nav jaunajam telefonam programmas ielikt datorā bildes-skaista sniegota diena Lietuvas pierobežā.

      Ielādē...
      1. 02.01.2016 21:10

        Vai tad galeriju meteolapā nevar ielikt pa taisno no telefona (ja tas ir skārienjūtīgais, vajadzētu nostrādāt)? Ar USB vadu tikpat kā no jebkura telefona var bildes salādēt datorā.

        Ielādē...
        1. 03.01.2016 00:06

          Galeriju no telefona pa tiešo Meteolapā varbūt arī var ielikt, nezinu, bet, lai salādētu bildes no telefona datorā, var būt nepieciešama tajā instalēta programma, kas šo telefonu atpazīst un "pieņem" no tā failus, bildes tostarp. Man tāda arī ir.

          Ielādē...
    2. 02.01.2016 23:25

      100% piekritu Lightningam, kadreiz taču tam bezgalīgam rudenim bija janomainās uz ziemu... Vismaz kādu brīdi laiks mūsu gaumē, rit vel mazliet arī piesnigs :)

      Ielādē...
  2. 03.01.2016 00:48

    Jauno gadu sagaidīju Kolkā, tur laikam siltākā Latvijas vieta, jo vējam pūšot no līča gaisa temperatūra turējās ap -5, tikai 2. janvāra rītā vējam pierimstot bija noslīdējusi uz -10. Jaungada nakts skaidra, bet vējaina, D, DA puses vējš līča krastā pūta brāzmās ap 10 m/s saviļņojot līča ūdeņus un veicinot sasalušu šlakatu vaļņu veidošanos krastā. Irbes šauruma pusē jūra rāma un seklākajās vietās pie krasta sāk aizsalt. 1. janvārī visu dienu apmācies ar līča efekta mākoņiem no kuriem vakarā sāka nedaudz snigt un 2. janvāra rītā bija apmēram 1 cm sniega kārtiņa sakrājusies. Galerija

    Ielādē...
  3. 03.01.2016 01:22

    2. janv. no rīta t. bija -16*. Spiediens atkal pakāpies līdz 784mm. Lēns A vējš. Pilnīgi tīra debess ar nelielu dūmaku. Tāda pati arī dienā. T. -12* . Spiediens vēl pakāpās par pusmilimetru. Vakarā Saule norietēja skaidra. Pie apvāršņa bija redzama josla ar biezāku dūmaku. Pēc saulrieta strauji palika aukstāks. Tagad jau vairākas stundas t. svārstās ap -18-19*. Spiediens 782mm, krīt.
    Tuvākā zemestrīce Šveices vidusdaļā, pie Itālijas robežas. Stiprums 3,2 balles. Dziļums 9km. Notika 10:42.

    Ielādē...
  4. 03.01.2016 07:08

    Septiņos pie loga -14,4, debesis sākušas nomākties.

    Ielādē...
  5. 03.01.2016 07:46

    Man sešos pie loga knapi -16, debesīs dūmaku, caur kuru var redzēt blāvu mēnestiņu, zvaigznēm gan cauri izspīdēt neizdodas.

    08:57: Šobrīd pie -14 grādiem sācis snigt. Nu gan ir riktīgi auksts...

    Ielādē...
  6. 03.01.2016 09:05

    Lietuvas meteodienests ziņo par -23 grādiem Ukmerģē un -24 grādiem Varēnā 8 no rīta.
    P.S. Varēnā, Dienvidlietuvā, aizgājis līdz -25.

    Ielādē...
  7. 03.01.2016 10:02

    Vakarā un vēl pusnaktī -18, no rīta jau -12. Pašlaik -10, snieg sīks sniedziņš, nekā daudz gan vēl uz zemes nav, zāle redzama..

    Ielādē...
  8. 03.01.2016 10:17

    Rīgā kadu brīdi jau smuki lielam pārslām snieg....

    Ielādē...
  9. 03.01.2016 11:00

    Saulkrastos šobrīd diezgan stipra snigšana, sasnidzis apmēram 3 cm sniega. Temperatūra vakar pusnaktī -17 šobrīd -12.

    Ielādē...
  10. 03.01.2016 11:41

    Cik skaisti snieg Rīgā! :) Palielam pārslām, jau kādi 3 cm, viss balts un smuki, paliek siltāk, -12.

    Ielādē...
  11. 03.01.2016 11:45

    slēpošana vēl nespīd: tikai 1-3 cm sniega. Sniegs ļoti smalks, tāds pats arī turpina snigt, viegli putina. Top siltāk - bija -14, šobrīd -13.

    Ielādē...
  12. 03.01.2016 11:49

    Skaisti piesnidzis un cerams ,ka snigs vēl.-10 grādi,viss pūkains un nebeidzami izsalkušu putnu pūļi.

    Ielādē...
  13. 03.01.2016 11:59

    Ar deviņiem parādījās pirmās sniega pārslas, nu jau 3 stundas turpinās snigšana, sniega krišanas intensitāte arvien pieaug. Pie mājas -10,3, automašinā t rāda vēl joprojām -13.

    Ielādē...
  14. 03.01.2016 13:33

    Pašlaik snieg tā vidēji, bet radars uzrāda, ka tuvāko pustundu laikā snigšana pieņemsies spēkā, pašlaik stipri snieg aiz Rīgas. Sniega segas biezums jau sasniedz 6cm, redzēs kas līdz vakaram būs, ārā -7 grādi.

    Ielādē...
  15. 03.01.2016 15:45

    Garkalnē pamatīgi snieg sniega segas biezums 15 centimetri.

    Ielādē...
    1. 03.01.2016 16:20

      Tencinu par informāciju! Es tieši gribēju aicināt meteolapiešus, kas notikumu epicentrā, aktīvi mērīt sniega seģeni, jo uz firmu paļauties nav īsti prātīgi, zinot, cik lokāli šis sniegs izkrīt.

      Ielādē...
  16. 03.01.2016 16:52

    Lai arī īpaši stipri nesniga, ir apmēram 5 cm čagana sniega. Temperatūra dienas laikā paaugstinājās līdz -6 grādiem, tagad -8.

    Ielādē...
  17. 03.01.2016 17:27

    Lieliska, superīga ZIEMAS diena! Šodien snieg visu dienu bez pārtraukuma, reizemsmuki lielaam pārslām, reizem smalki un pavisam nedaudz...Pēcpusdien sacelas vējš, kas purināja sniegu no zariem un pagalmā piezemes un jumta putenis... Pļāva pēcpusdiena ap 10 cm sniega, pagalmā dažviet zeme nopūsta gandrīz plika. SNiedziņš turpinās. Šodien manējie gandīiz visu laiku arā, majas tikai drebes nomainīt un paest...

    Šodienas galerija

    Ielādē...
  18. 03.01.2016 20:40

    Labi snieg, pat pretējo māju var knapi saredzēt. Pašlaik sniegs nedaudz norimies, bet vēl turpina pamazām snigt, pēc radara izskatās, ka sniegs vēl turpināsies. Ārā neiešu mērīt sniegu, jo zinu, ka vēl piesnigs klāt, labāk rītdien nomērīšu. Uz palodzes sanāk 11cm, uz zemes droši vien ir vairāk.

    Ielādē...
  19. 03.01.2016 20:43

    Naktī pēc 2.00 debesīs caur mainīga biezuma dūmaku varēja pamanīt Mēnesi, galīgi nomācies vēl nebija, brīžiem arī spožākās zvaigznes pa debesu deķa caurumiem uzspīdēja. Līdz 5.00 nekas būtiski nemainījās (cik nu bija redzams), temperatūra turējās -16...-17 grādu robežās.
    Rītā debesis jau vienmērīgi apmākušās, grādi ap 10.00 bija pakāpušies līdz -14. Drīzumā arī parādījās pirmās sniegpārsliņas. Sākumā gan snigšana minimāla, sniegs sīks, tomēr pēc pusdienlaika sniega kļuva arvien vairāk, brīžiem sagriezās arī neliels putenītis. T* dienā nostabilizējās -11...-12*C robežās, vējš neliels, brīžiem mērens.
    Pēcpusdienā un vakarā turpināja snigt, brīžiem lielākām pārslām un intensīvāk, tomēr par stipru snigšanu to nevarēja saukt. Lai vai kā, sniegs pamazām krājās, tomēr kopumā tā nav tik daudz, kā vietām, spriežot pēc ziņojumiem, ir Vidzemē un vidienē. Līdz vakaram savi 4 - 5 cm gan varē… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...
  20. 03.01.2016 21:13

    snigšana beidzās pirms četriem, turpinājumā, līdz pat šim brīdim, smalku putekļu bārstīšanās, redzama vien pret gaismu. Slēpošana vēl joprojām nesanāk, 4 - 5 cm vien sasniguši. Kā jau šogad, fū, nu jau jāsaka - pērn pierasts: nokrišņi visu dienu krīt, tik nekas nepiekrīt. Atkal top aukstāk: dienā bija jau gandrīz vai labi, pakāpās līdz -11, šobrīd -16.

    Ielādē...
  21. 04.01.2016 00:15

    Vēlāk vakarā, pirms 22.00, snigšana atsākās un turpinās joprojām. Vienubrīd bija stiprāk, tagad atkal tikai nedaudz. Bet sniedziņš krājas, varētu būt vēl savi pāris cm klāt, un par to liels prieks! T. -11,4*C, vējiņš minimāls.

    Ielādē...
  22. 04.01.2016 00:23

    Sabiris 7-10 cm pulverveidīga sniega. Nekā īpaša, samazinās kailsala postījumus. T-8

    Ielādē...
  23. 04.01.2016 01:26

    3. janv. no rīta 6 vēl bija stipri auksts - -17*, bet drīz palika siltāks. Kad uzausa gaisma, varēja redzēt, ka debesis ir pilnīgi apmākušās. Priekšpusdienā brīžiem minimāli uzsniga. Pēcpusdienā t. pacēlās līdz -8*. Spiediens visu laiku krīt. Vakarā apmācies. Palika drusku vēsāks. Pašlaik t. -7,4*. Spiediens 764mm.
    Tuvākā zemestrīce Itālijas Z daļā, Toskanā. Stiprums 2,7 balles. Dziļums 22km. Notika 15:51.

    Ielādē...
  24. 04.01.2016 06:54

    Nedaudz negaidīti salta nakts. Ventspilī -16, Vidzemē pat -19. HIRLAMam kļūda par -10 grādiem.

    Ielādē...
  25. 02.01.2016 12:20

    Lieliska ziemas diena :) Spoža saule, zilas debesis, sals -13, naktī min bija -16. Gaidu rītdienas sniegu, ceru, ka uzsnigs kārtigi.

    Ielādē...
    1. 02.01.2016 12:31

      A ja neuzsnigs tik daudz, cik gribas? 5 cm, kurus pēc nedēļas pāris dienās nokausēs ilgstošs atkusnis? Vot man nez kāpēc izskatās, ka sniega daudzums konsekventi tiek samazināts, tuvojoties pašai snigšanai. Kaut kas līdzīgs jau notika pavisam nesen. Pagaidām bagātīgākā snigšana izskatās bijušajā Liepājas rajonā. Bet arī nekādas jēgas, jo atkusnis tur būs tik spēcīgs un ilgstošs, ka turienieši aizmirsīs par sniegu kā tādu.

      Ielādē...
      1. 02.01.2016 12:59

        Protams, ka neuzsnigs tik cik gribās... bet kaut vai 5 cm jau labāk, ka nekas.... Un kapec tagad jaboja noskaņojums solot ilgstošu atkusni, kad pirms dažam dienām vel Jums viss par janvāra vidu bija skaidrs un biedējat te tautu ar stindzinošiem un bezgalīgiem nāvejošiem saliem un bezprecendenta aukstuma vilni??

        Mazliet pat smiekli nāk, ka te, un ari Krievijas meteoforumā(īpaši jau tur) cilveki šausminās un dikti neapmierināti par padsmit grādu salu JANVāRĪ, ka kaut kadu nez cik anomalu un postošu aukstuma vilni, vai tad vairs neviens neatceras 30-gradigus salus un pat Rīga agrāko gadu dažas ziemās? Pat 2014 janvaris krietni pārspej šibriža aukstumu...

        Ielādē...
        1. 02.01.2016 13:36

          Atkusnis ilgstoši (nu jau dienas 4..5 katrā izlaidumā) ir redzams Rīgā, varbūt līdz Garkalnei, Limbažiem, Ogrei, bet tālāk uz A jau diez vai. Tieši šajās naktīs bija jābūt vislielākajam salam, bet veiksmīgi uznāks snieģelis, mākonīši un siltums. Es sākotnēji neticēju, ka viss tik veiksmīgi izkārtosies. Nu jā... esmu nedaudz kļūdījusies, bet labāk sabaidīt visus ar apokalipsi un pēc tam plūkt sniegpulksteņus ar nevainīgu smaidu sejā!
          Krievijas Eiropas daļa nenormāli sasilst, īpaši tas redzams pēc 2006. februāra. Pēdējie -30 Maskavā bija 2006. janvārī. Pēterburga vispār aizmirsusi par tādu salu. Rīgā pēdējie oficiālie -27 bija 2006., bet -30 tālajā 1987. janvārī. Tā latiņa arvien vairāk pietuvojas 0. Varbūt pēc gadiem 10 minētie cilvēki šausmināsies pat par salnām ziemā!
          2014. janvāris bija ekstremāls visādā ziņā. Tikpat anomāls kā 2010. janvāris, tikai bez sniega.

          Ielādē...
          1. 02.01.2016 20:42

            Un tātad -30 Rīgas lidostā 2012. gada 5. februārī jau aizmirsti?
            P.S. Ja kas, kļūdās jebkurš cilvēks, un tas ir pavisam normāli. :)

            Ielādē...
            1. 02.01.2016 21:01

              Jā.. "meteo vēsturniece" par 5. februāri piemirsa. Tā gan bija auksta februāra dieniņa. LVC ceļu meteostacija Strenčos fiksēja -34,2 °C un arī citviet gaisa temperatūra bija zem -30°C.

              Ielādē...
              1. 02.01.2016 23:04

                Nestādos priekšā, kam būtu jānotiek, lai es aizmirstu ko tādu, ja Vispasaules saietos par to vien kladzinu kā tāda vista, norādot uz LV sasilšanas neesamību. Tieši tāpēc LVĢMC savāca SYNOP kodu, jo apnika viņiem manas aktivitātes.

                Ielādē...
            2. 02.01.2016 23:02

              Augstā Debess, kā tādas maitu lijas uzklupa vientuļai dāmai tumšā vakarā! Tu par ko mani turi? Tev nav ne jausmas, kas esmu (ja nu vienīgi Tu pieļauj, ka esmu dieviete) un cik jaudīga ir mana meteoatmiņa. Un tagad sīkāk, ko es uzrakstīju "Rīgā pēdējie oficiālie -27 bija 2006., bet -30 tālajā 1987. janvārī". Vai tad LVĢMC atzina lidostas -30? NĒ!!!! Un vēlreiz NĒ!!!! Tad kurš te kļūdījās jeb piekasījās uz samtaini gludas dāmas ādas? Jā, cilvēkiem kļūdīšanās ir normāla, tāpat kā zemiskums attieksmē vienam pret otru.

              Ielādē...
              1. 02.01.2016 23:14

                Iztiksim bez apvainojumiem. Lūdzu neesiet tik rupja.

                Ielādē...
              2. 02.01.2016 23:32

                Negribas strīdēties, bet tad es īstī nesaprotu jūs kā dāmu. Laiam jūs komentārā minējāt Lvģmc sertificētus datus, kuriem pati ne īpaši uzticaties, ja nemaz nepieminējāt Rīgas lidostu. Kaut kā neobjektīvi sanāca. Un jūs laikam esat īsta sieviete, ja iepriekš runājāt, ka Latvija sasalst un tagad, ka sasilšana ir patiešām reāla. Tad jau sanāk, ka pati izplatat maldinošu informāciu. Nevēlos jūs aizvainot, bet jūs mēģinat pierādīt, ka jums vienmēr taisnība. Es saprotu, ka esat gudra, bet to nevajag izrādīt šādā veidā, bet drīzāk kā jau pasen to darīja lietotājs Rolands, izglītojot mūs. Ja jau tik ļoti vēlaties papildināt meteolapu no savas puses, tad nebrūciet tā citiem virsū, ievelciet elpu un tad klājiet vaļā. Vispār esat ļoti pretrunīga personība. Un kāpēc jūs uzskatāt, ka izrādu necieņu pret jums? Es jums vēlu to labāko.

                Ielādē...
                1. 04.01.2016 07:27

                  LVĢMC es ignorēju kā nekrietnus meļus. Vispār... man ir vēsture ar šiem. Bet ne jau tāpēc es te plosos. Taisnīgums ir svarīgāks par personiskiem aizvainojumiem. Rīgas lidosta tomēr NAV Rīga, vismaz ne administratīvi. Kā Rīgu es labprātāk skatos šo. Vēl jo vairāk, ka tā atrodas ļoti tuvu manai vismīļākajai bijušās meteostacijas vietai (līdz 2005.). Nu... man romantiskas atmiņas ar to saistās. Tātad es palieku pie sava, ka Rīgas iekšienē -30 nav bijuši kopš 1987. janvāra. Starp citu, kad Rīgas iekšienē 1994. februārī bija -29, arī lidosta ziņoja tikai par -29.

                  Ielādē...
              3. 03.01.2016 00:12

                Atkal sākās! Visi apkārt - maitu lijas, gatavi saplosīt nabaga putniņu - bārenīti... :D Kas tad šeit ķērc visvairāk un ik palaikam apvaino citus? Kas tad ir īstā maitu lija?!
                Spogulīt, spogulīt, saki man... :D

                Ielādē...