Nedēļa līdz 31.7.16 - silta un mitra, nedēļas nogalē vēsāks un lietaināks

Nedēļa līdz 31.7.16 - silta un mitra, nedēļas nogalē vēsāks un lietaināks

Nedēļa noslēgusies

Kopumā nedēļa aizvadīta ar siltu vai ļoti siltu un dažbrīd pat karstu laiku. Katru dienu kaut vai kaut kur Latvijā lija silto un mitro gaisa masu ietekmē, bet nokrišņu daudzuma sadalījums bija nevienmērīgs, vairāk nokrišņu kopumā bija valsts austrumu daļā. No pirmdienas līdz ceturtdienai Latvijā no dienvidiem bija ieplūdis ļoti silts un karsts gaiss, līdz ar to gaisa temperatūra dienās sasniedza no +22..+24 piekrastēs līdz +25...+29 (lokāli +30...+31) lielākajā valsts daļā. No šīm nedēļas dienā vairāk negaisu bija pirmdien nestabilā gaisa masā un ceturtdien valsti šķērsojot nekonkrētai ciklona aukstajai frontei, otrdien negaisi bija tikai valsts austrumos, bet trešdiena bija nedēļas sausākā diena. Visās dienās visintensīvākie negaisa un lietus mākoņi skāra valsts austrumu daļu. Nedēļas nogalē atradāmies lielākā ciklonu darbības ietekmē, taču gaiss joprojām bija vasarīgi silts un mitrs - dienās gaisa temperatūra sasniedza +20...+26. Ja vēl piektdien bez lieliem nokrišņiem, tad sestdien un svētdien daudzviet bija novērojami lietus un negaisa mākoņi konvekcijas rezultātā, kas nesa īslaicīgus nokrišņus un izpaudās kā ciklona vairākkārtējas aukstās frontes, aiz kurām jau nākošajā nedēļā ieplūda vēsākas gaisa masas.

 Prognoze nedēļai (26.07.)   Pēc ļoti siltas un sutīgas pirmdienas laikapstākļi Latvijā līdz ceturtdienai vēl būtiski nemainīsies.   Otrdien valstī saglabāsies daļēji saulains laiks, negaisi ar pērkona lietusgāzēm attīstīsies valsts austrumu daļā, īpaši dienvidaustrumos. Gaisa temperatūra sasniegs +25...+29, piekrastēs vēsāks.   Naktī uz trešdienu vietām joprojām var izveidoties migla un austrumos iespējams neliels lietus, gaiss atdzisīs līdz +12...+18. Trešdiena iespējams būs nedēļas sausākā diena, jo pirms ciklona gaidāms daļēji saulains laiks un tikai vietām iespējams pavisam neliels lietus, gaisa temperatūra joprojām +22...+29. Dominēs lēns vējš.  Ceturtdienas naktī mākoņu pamazām kļūs vairāk, gaiss atdzisīs līdz +13...+17. Dienas laikā Latviju no DR sasniegs ciklona aukstā fronte, atnesot atkal vēsāku gaisu. Fronte gan būs diezgan lēna un atkal radīs piemērotus apstākļus negaisu attīstībai pēcpusdienā, visvairāk tieši valsts centrālajos rajonos un vēlāk austrumos, īslaicīgi stipri līs un zibeņos, tomēr negaisi kā jau parasti neskars ļoti plašas teritorijas. Dienā pirms aukstās frontes valsts centrālajos un austrumu rajonos vēl +23...+28, bet Kurzemē gaiss jau būs atdzisis līdz +19...+21 (pēc lietus šāda temperatūra gaidāma visā valstī).  Piektdienas naktī un dienā ciklona ietekmē būs daudz mākoņu. Nakts pirmajā pusē valsts austrumos vēl gaidāms lietus, iespējams ar negaisu, bet dienas laikā valstī daudzviet iespējams neliels īslaicīgs lietus, iepūtīs ZR vējš, taču tas nebūs brāzmains. Naktī +13...+18, dienā ap +20...+25.   Brīvdienās Latvijas tuvumā saglabāsies cikloniskā darbība, līdz ar to saglabāsies mēreni silts laiks un brīžiem līs. Jauns, bet ne visai spēcīgs ciklons Latviju no DR sasniegs jau sestdien pusdienlaikā, līdz ar to atkal dienas laikā daudzviet līs, pastāv arī negaisa iespējamība (tiks precizēta vēlāk). Naktī uz svētdienu un svētdien debesis skaidrosies vairāk. Svētdien dienā vien lokāls neliels lietus, toties brāzmaināks DR vējš. Brīvdienu naktīs gaisa temperatūra joprojām +14...+17, dienās ap +20...+24.  Nākamās nedēļas sākumā pašlaik tiek prognozēts jauns ciklons ar lietu no D, DR puses, bet vēlāk tiek prognozēta atrašanās augsta spiediena atzara, kas pārvietosies no DR uz ZA, malā, kamēr uz rietumiem no valsts atradīsies cikloniskā darbība. Kopumā gaidāms atkal mērens siltums, nedēļas beigās valstī var ieplūst siltākas gaisa masas.

Uzmanību! Atcerieties, ka uz laikapstākļu prognozēm nedēļai pilnībā nevar uzticēties!

ATSKATS UZ JAU AIZVADĪTAJĀM DIENĀM

Pirmdiena, 25.jūlijs

Nestabilā meteoroloģiskajā situācijā, kad paaugstināta spiediena apgabals (anticiklons BURKHARD) ir ar centru tuvumā Latvijai, taču anticiklons ir vājš un no DDR puses ieplūst ļoti silts/karsts un mitrs gaiss, radot labu "augsni", lai rastos negaisi. Tikmēr uz R un D zema spiediena ieplakas. Naktī spēcīgi pērkona negaisi ar intensīvu zibeņošanu un spēcīgu lietu izveidojās Vidzemes rietumos un visaktīvāk skāra Vidzemes ziemeļus. Dienas laikā veidojās jauni negaisi, daudz to bija valsts dienvidos un austrumos (Zemgalē, Vidzemē, Latgalē). Pēcpusdienā visaktīvākie negaisi skāra Sēliju un Vidzeme, taču dažāda stipruma negaisi bija arī citviet Latvijā, izņemot lielāko daļu Kurzemes, vēlākā vakarā tie pārsvarā tikai valsts austrumos. Rīgas tuvumā negaisiem dienas laikā patraucēja jūras brīze. Gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu, kad daudzviet veidojās migla un dūmaka, ap +14...+17 grādiem, dienā pārsvarā +25...+29, piekrastēs +22...+23.

Otrdiena, 26.jūlijs

Izplūdušā antciklona BURKHARD ietekmē, no D, DR puses turpina ieplūst ļoti silts un mitrs gaiss ciklona ZILJANA frontālās sistēmas priekšā. Visas diennakts garumā vairāk mākoņu bija valsts austrumu pusē, kur veidojās pērkona lietusgāzes, nesot zibeņošanu un īslaicīgu stipru lietu. Pārējā valstī daļēji saulains un tikai pavisam lokāli nelieli nokrišņi no lielākiem gubumākoņiem, vakarpusē mākoņu bija mazliet vairāk. Naktī uz otrdienu minimālā temperatūra +12...+17, dienā +24...+29, piekrastēs vietām +22...+23.

 

Trešdiena, 27.jūlijs

Aiz izjukušas ciklona ZILJANA aukstās frontes, kas izpaudās kā lielāka mākoņainība naktī, kaut kā ausktā fronte tā vairs nepastāvēja, jo neatnesa aukstāku gaisu. Dienas gaitā laikapstākļus vairāk noteica vājais antciklons BURKHARD, atradāmies tā ietekmes zonas ZR malā. Diena valsts lielākajā daļā kopumā daļēji saulaina, valsts austrumos lielāki gubumākoņi nesa nelielu īslaicīgu lietu. Naktī gaiss atdzisa līdz +14...+18, diena karsta - pārsvarā +26...+29, tikai piekrastēs +23...+24.

Ceturtdiena, 28. jūlijs

Pēc mierīgas nakts, kad gaiss atdzisa līdz +12...+17 (Rīgas centrā +19) dienā atradāmies nestabilā gaisa masā ciklona ARVENN ietekmē  (Latviju šķērsoja ciklona aukstā fronte), kas radīja piemērotus apstākļus negaisu attīstībai. Dienas gaitā, jau sākot no agra rīta Kurzemē, sāka attīstīties pirmā negaisu fronte, kas gan pilnvērtīgāka attīstījās tikai Zemgalē un pie Rīgas, līdz ar to intensīvākā zibeņošana un negaiss ar īslaicīgām stiprām vēja brāzmām skāra gandrīz visu Zemgali, Vidzemes rietumus un īpaši valsts dienvidaustrumu daļu. Vēlāk pēcpusdienā, kad visu valsti bija šķērsojusi pirmā negaisu fronte, veidojās jauna neliela negaisu fronte Kurzemē, bet atkal pamatīgāki negaisi skāra Sēliju, valsts dienvidaustrumus. Vakarpusē nelielāki negaisi atkal skāra arī Vidzemes rietumus un ziemeļrietumus šaurā joslā. Dienas gaitā visvairāk nokrišņu kopumā bija Ziemeļkurzemes piekrastē, Zemgales vidienē, Sēlijā un Latgales dienvidos, kā arī šaurā joslā Vidzemes rietumu un ziemeļu daļā. Gaisa temperatūra dienas gaitā bija svārstīga - priekšpusdienā Vidzemē un Latgalē gaisa temperatūra pirms negaisiem sasniedza +26...+29 (Piedrujā Baltkrievijas pierobežā pie Daugavas līdz +31), bet pēcpusdienā valstī gaisa temperatūra kopumā bija apmēram +20...+25, līdz ar to bija noslēdzies nelielais karstuma vilnis.

   

Piektdiena, 29.jūlijs

Pēc ceturtdienas negaisiem ARVENN ciklona aukstās frontes ietekmē atradāmies ciklona aizfrontē nelielā augsta spiediena apgabalā, taču pati ciklona aukstā fronte saglabājās tuvumā valsts austrumu robežai. Naktī vēl saglabājas liela mākoņainība no aizejošā ciklona, gaiss atdziest līdz +12...+18, bet rīta pusē pamazām skaidrojas un diena daļēji mākoņaina, bez būtiskiem nokrišņiem, vien Rīgu no rietumiem vakarā sasniedz lokāls lietus mākonis, valsts dienvidaustrumu pierobežas tuvumā atrodas negaisi, kas neskar Latvijas teritoriju. Dienā maksimālā gaisa temperatūra sasniedza +21...+26.

 

Sestdiena, 30.jūlijs

Atradāmies nenoteiktā meteoroloģiskajā situācijā ar siltu un mitru gaisu starp ciklonu ARVENN un pajukušo ciklonu BRIGITTE. Naktī un no rīta ARVENN ciklona oklūzijas fronte atradās tuvu valsts ziemeļaustrumiem, tur atnesot ilgstošāku lietu. Šādā situācijā (silts un mitrs gaiss zema spiediena ieplakā) visas dienas gaitā visā Latvijā veidojās lietus mākoņi, kas nesa īslaicīgu spēcīgu lietu, vietām bija novērojams arī negaiss. Taču kopumā lokālie lietus un negaisa mākoņi neaptvēra pilnīgi visu valsts teritoriju un atnesa arī nevienmērīgu nokrišņu sadalījumu, kopumā visvairāk lietus tika augstienēm. Starp lietus mākoņiem uzspīdēja arī saule, kas pēc nakts ar minimālo temperatūru +11...+17 gaisu dienā uzsildīja līdz pat +22...+26.

 

Svētdiena, 31.jūlijs

Dienas gaitā valsti no rietumiem šķērsoja atkārtota ciklona ARVENN/BRIGITTE aukstā fronte, kas sākot no Kurzemes rīta pusē atkal nesa īslaicīgus stiprus nokrišņus un zibeņošanu, taču mazākā apmērā kā sestdien. Pēcpusdienā fronte, kas izpaudās īslaicīga stipra lietus veidā, jau bija šķērsojusi Kurzemi un valsts centrālos rajonus. Aiz tās kopumā daļēji saulains laiks bez nokrišņiem pavisam nelielā augsta spiediena atzarā pirms neliela dienvidu ciklona, kas laikapstākļus ietekmēja nākamajā dienā. Pēc diezgan siltas nakts ar +14...+16 (vietām piekrastē līdz +18) dienā gaisa temperatūra sasniedza +20...+25.

 

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 25.07.2016 14:39

    Rīgā dūmakaini saulains ar dažiem gubumākoņiem, kas pamazām laikam veidojas par cb, taču tos saskatīt dūmakas dēļ ir diezgan sarežģīti. Lightningmaps.org uzrāda tuvāko negaisu pie Jelgavas, kas teorētiski dodas Rīgas virzienā, bet var arī paiet garām, jo pūš jūras brīze. Vēl noteikti var cerēt uz Lietuvas negaisiem un uz citeim jauniem negaisiem tuvāko vismaz 12 stundu laikā. Vajadzētu būt interesanti... Gaisa temperatūra +26, sutīgs un cepinošs.
    Sadzirdēju pirmos attālos pērkonus.

    15:38: Negaiss protams Rīgai iet garām un pašlaik ir pie Salaspils. D, DA virzienā dzirdami daudzi pērkoni, bet pats mākonis tāds nefotogēnisks, ar zilu pamali. Var gadīties, ka Rīgai nemaz netrāpa neviens negaiss, vismaz rietumdaļai. Kļuvis vēsāks, ap +25, laikam jūras brīze pēcpusdienā mazliet vēl pastiprinājusies.

    15:44: Vēl pašlaik attīstās negaiss pirms Kalnciema, varbūt tas atnāks līdz Rīgai? Lietuvas lielie negaisi izskatās, ka pārvietojas ZA virzienā un skars teritorijas uz austrumiem no Rīgas.

    Ielādē...
  2. 25.07.2016 15:55

    Jā, pērkonus dzird itin labi...bet garām. Ja nu negaiss atnāks no Jelgavas, bet šķiet, arī tas netrāpīs. Gaidīsim rīt:)
    Paldies par rakstu:)

    Ielādē...
  3. 25.07.2016 16:03

    Pamatīga sutoņa. +28°C Pašlaik. Visa R un Z pamale tumši zila. Ik pa brīdim ducina.

    Ielādē...
  4. 25.07.2016 16:14

    Ārā sutoņa, +25 grādi, komforta temperatūra ap +30 grādiem. Uz DA no manis redzu negaisu, ik pa laikam uzrūc. Radarā redzu nāk visai intensīva negaisu sērija Z un ZA virzienā. Būtu labi ja vēlu vakarā un naktī būtu kāds negaiss.

    Ielādē...
  5. 25.07.2016 16:26

    Karstums un sutoņa, pecpusdien D puse paradas daži knapi dumakainās debesīs saskatamas CB torni un laktas, it ka slīpi tuvojās, bija skaidri dzirdami ari pērkoni, tomer ka vienmēr un atkal viss pa ceļam izjuka, palika vien tukšas laktas... Vai nu tiešām atkal neka nebūs....

    Ielādē...
  6. 25.07.2016 17:24

    Pie mums pēcpusdienā noducināja mazliet, nolija arī kaut kas, kādi pāris mm. Joprojām silti, bet drausmīgā sutoņa gan vairs nava.

    Ielādē...
  7. 25.07.2016 18:31

    Rīgai nāk smuks negaiss!!!

    Ielādē...
  8. 25.07.2016 18:43

    Agrā rītā migla, vēlāk saulains, ātri karsts. Pārsvarā bezvējš. Dienas vidū Saule no dūmakainām debesīm, šur tur manījās pa kādam gubu mākonim, t. 12.40 jau +26*C. Turpmāk grādi turpināja strauji kāpt, karstākais pirms 15.00, kad t* sasniedza +29,5*C.
    Taču drīz pēc tam sacēlās vējelis, sāka parādīties lielāki un biezāki mākoņi, Saule regulāri paslēpās, un karstums pamazām atslāba, jūtamāk pēc 16.00 - ja 15.25 vēl +27,6*C, tad 16.20 +26, bet pēc 16.30 temperatūra nostabilizējās +25...+26 grādu robežās. Vējš gan atkal pazuda, pa malām visādi, arvien nopietnāki mākoņi staigāja, pirms 18.00 D pusē bieži pērkoni dārdēja, kur bija savilcies liels negaisa mākonis (dūmakainības dēļ gan visai nefotogēnisks, tāpat kā visi citi pārējie, debesis "izplūdušas" visu dienu).
    Arī tagad D un R pusē biezāki, blīvāki mākoņi, taču kļuvis mierīgāks. Vējelis a… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...
  9. 25.07.2016 18:48

    Jehee, redzu no Rīgas Z daļas rūcošu mākoni ar nelielu sienas mākoni, atsāk tas rūkt, ... skatīsimies!

    19:01: Vispār tāds tīri neaktīvs negaiss, daži perkona rūcieni, neliels sienas mākonis, 3-4m/s veja ātrums dažā brāzmā, nokrisņi arī tādi nekādi (pagaidām). Dienas laikā arīdzan bija nelieli negaisi uz A-DA no Rīgas, apmēram 12 pērkona rūcieni, 17:00 "viena pile divās rindās".

    Ielādē...
  10. 25.07.2016 19:06

    Jāsaka paldies tiem sasodītajiem ziemeļuvējiem, kas izkliedē tos negaisus pie Rīgas.

    Ielādē...
  11. 25.07.2016 19:22

    Nu jau Rīgas Z daļā sāk uzlīt- pat mēreni stipri. Pērkoni gan izpaliek.

    Ielādē...
  12. 25.07.2016 19:43

    No rīta apmācies. T. +16*. Stipra dūmaka. Atsevišķi mākoņi nav redzami. Priekšpusdienā blāva, dzeltena Saule. Daži, zemi gubumākoņi. Neskaidri redzami spalvu mākoņi. Ļoti sutīgs. Lēns vējš vai bezvējš. Pēcpusdienā t. līdz +29*. Vējš drusku jūtamāks. 16 Sauli sāk aizklāt blīvs spalvu mākonis, kas izskatās pēc izlijušas negaisa laktas. Pēc pusstundas savācās tumšs gubumākonis. DR pusē sāk dzirdēt tālus pērkona grāvienus. Aiz gubumākoņa vēl kādu brīdi lietus kavējās. Pērkona grāvieni tuvāki un skaidri dzirdami. Debesīs daudz nelielu gubumākoņu kuru virsotnes pazūd augšējo mākoņu miglā. Lietus neliels, bez lielām lāsēm. Vēlāk pērkoni pārvietojās uz Z pusi. Tad bija arī spēcīgākais grāviens 12 sek attālumā. Rībieni bija satricinoši. Pašlaik pērkoni nav dzirdami. DR pusē spalvu mākoņi ar zilu debesu joslām. Lielā dūmaka pazudusi. T. +20,8*. Spiediens 765 mm, maz mainās.

    Ielādē...
  13. 25.07.2016 19:49

    Visu pēcpusdienu sutīgs, pamalē pērkonu kanonāde, likās ka tūdaļ, tūdaļ...19.00 sacēlās vējš, mākoņi atnāca bez zibens izlādēm, pirmais stiprāks lietus, tagad mērens, vējš vēl nav mitējies, pamalēs pērkonu kanonādes, mēģinu izvēdināt istabas.

    Ielādē...
  14. 25.07.2016 19:59

    Negaisi, tikuši tuvāk Rīgai, strauji izjuka. Vienbrīd bija dzirdams pa kādam pērkonam, nozibsnīja viens attāls zibens, uznāa tumši mākoņi, bet nekā, Zolitūdē pat nenolija ne pile, kamēr Iļģuciemā esot diezgan kārtīgi nolijis. Nekā un nekā, tikai svaigāks gaiss, +21, jau kļūst gaišāks.

    Ielādē...
  15. 25.07.2016 20:08

    Bez izmaiņām, vien vēl karstāks. Ventspilī visu dienu spoža saule, nu apkārt saradušies lijēji, bet šaubos, ka līdz mums atnāks.

    Ielādē...
  16. 25.07.2016 21:27

    Visa diena nejēgā sutīga un karsta. Ap astoņiem diezgan tuvu pagāja garām viens nejaucenis, diezgan skaļi uzvedās. Krietni nolija, nu vismaz var elpot. Tomēr vēl +20
    Līst joprojām ņipri.

    Ielādē...
  17. 25.07.2016 22:13

    Diena silta, sutīga. Uz vakaru sabrieda pērkons, kas gan aizgāja pa austrumu pusi. Lietu gan dabūjām, īss, bet labs.

    Ielādē...
  18. 25.07.2016 23:03

    karstums +27, mitrums, bezvējš, sutoņa. Dienas pirmajā pusē diezgam daudz saules, kaut arī caur dūmakainiem mākoņiem. Turpinājumā piemācās vairāk. Ap četriem R pusē kāpa viens rūcošs, bet pačibēja. Tā arī bez negaisiem bija jāiztiek. Slapjuma pagaidām pietiek, bet tāds jauks negaisiņš atsvaidzinātu... Naktī pamatīga migla, kas saglabājās vai līdz pusdienai.
    Šobrīd piemācies, +18, beidzot var elpot. Arī laikam ir migliņa.

    Ielādē...
  19. 25.07.2016 23:16

    Līdz pusdienlaikam bija pamatīga suta, līdz+28 aizvilka, likās, ka no Lietuvas nāk nopietnas negaisu sistēmas. Taču tās visas kaut kur pie Daugavas izjuka. Mākoņi palika vairāk, T pazeminājās līdz +24-25 un tā līdz pievakarei. Tad ap 19iem nāca baigā ātrumā sienas mākonis, drusku papūta, no kokiem visādus sūdus pabirdināja, nedaudz pasmidzināja, tad 10 min palija un viss - mierīgs apmācies vakars, T+18.9 pašlaik. Tas, kas mums pārgāja pāri, Pārgaujā gan pērkoņošanu sataisīja. Liekas, ka beidzamā laikā negaisi pirms Siguldas pašķiras un pēc Siguldas atjaunojas un turpina darbību mūs apejot. Man bija paredzēts doties betonēt, es neaizgāju, jo karstumā grūti strādāt un no negaisa mīkstais betons jāglābj. Būtu zinājis, ka šitā viss izgāzīsies, būtu gājis

    Ielādē...
  20. 26.07.2016 00:17

    Vakarā pēc 20.00 jau pavisam svaigs gaiss, vairs tikai ap +21, bet pirms 21.00 beidzot arī lietus klāt. Tiesa, bez acīmredzamām negaisa pazīmēm. Brīdi mēreni palija, tad, īsi pēc 21.00, uz īsu laiku gan slūžas kārtīgi atvērās vaļā, taču tikpat ātri aizvērās, un pēc tam tikai vēl neilgi palīņāja, pēc tam mierīgs, ap +19*C. Bet nu pielijis tīri smuki.
    Tagad gan situācija mainās - nu jau labu brīdi A pusē regulāri pērkondārdi, arī pāris attālus zibeņus pamanīju, lai gan speciāli nevēroju. Vējš pārsvarā neliels, vien atsevišķas stiprākas pūsmas. Bet nu pašlaik pa A pusi iet visnotaļ stipri negaisi, spriežot pēc radara un zibeņu kartēm. Redzēs, kurp tā sistēma dosies... T. joprojām +19*C, spiediens 764 mm, dienas gaitā bez īpašām izmaiņām.

    O, nu sāk arī līt, un uzreiz tīri smuki, plus vairāki zibeņi A virzienā nepilnas pusminūtes laikā... Būs jāpačolē! :))

    Ielādē...
  21. 26.07.2016 00:30

    Pēc 18. DR pusē arvien vairāk sabiezēja dūmaka, kurā ar grūtibam vareja saskatīt milzīgu izplūdušu laktu, tikmēr skatot radaru leišu negaisi tuvojoties izkārtojas rindā un nelielā pusloka tuvojoties Jelgavai un virzoties uz Rīgas/Jurmalas pusi visai aktīvi zibeņoja. Likās ka nu būs, tiešā trapijumā... Tikmēr DR pusē jau redzejas dažas svaigākas gubas un pamale arvien vairāk satumsa, talumā klusi rūca pērkons, laktas apaksmalā arvien skaidrāk bija saredzama tumši zilo mākoņu pamatne, kas visai strauji tuvojās veidojoties par visai fotogenisku shelf cloud mākoņi, kas strauji nāca virsū.. Viss izskatijas visai cerīgi...Satumsa, reti pērkoni, bet vairāk klusums.. sienas mākoņim nākot pāri vējš un dažas rupjas lietus piles, viens stiprāks pērkons 6-8 sek. Un talak- nekā- pats negaiss ir it kā apstājies un ātri izjuka Rīgas pievartē, lietus zona paškirās… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...
  22. 26.07.2016 00:35

    Izskatās, ka laikam tomēr visa izrāde būs beigusies - lietus rimst, vien sīks smidzeklis palicis, arī pērkoni noklusuši. Negaiss (vai negaisu bars) aiziet pa A pusi, Līvānus ķēra tikai ar maliņu. Tomēr vēl krietni klāt pielijis, bet t* nokritusies jau līdz +17,7*C. Pa atvērto logu beidzot kāds vēsumiņš sāk istabās plūst. Kas dienā piekarsušajām telpām ir nu pašā laikā! :)

    Ielādē...
  23. 26.07.2016 00:50

    Vakars līdz riebumam kluss un mierīgs, nekadu lietus/ negaisu mēginājumu , joprojām visai sutīgs, tas dažas lietus piles nekadu svaigumu nedeva, sausums turpinās.

    Ielādē...
  24. 26.07.2016 01:08

    Neliels lietelis turpina līņāt, paretam tālumā arī kāds pērkons vēl atskan, bet nekas nopietns. Vēja arī praktiski nav. Beidzu aktīvo vērošanu - ja nu kas būs, tad pievērsīšos atkal, bet, spriežot pēc radara, tuvāko stundu laikā diez vai kas būs. +17,5*C.

    4.33 Un tomēr kļūdījos! :))
    Kādu laiciņu viegli palīņāja, tad pārstāja, bet pēc 3.30 atkal sāka tālumā ducināt. Drīz arī kārtējā lietus tūre klāt, diezgan stiprs lietus, vēja gan tikpat kā nemaz. Bet pēdējās pusstundas - 45 minūšu laikā bieži zibeņo un dārd, atsevišķi visai tuvi spērieni, ~1-2 km attālumā, un vai tikai tikko kaut kur nav iespēris, jo pēkšņi nodzisa visas laternas. Lietus turpina mēreni, brīžiem stipri līt, un radara bilde liek domāt, ka vēl var labu laiku līt - mākoņi rodas uz vietas, un to kurss rāda, ka... Palūrēšu, kamēr miegs ņems virsroku - no rīta var ilgāk pagulēt, turkl… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...
  25. 26.07.2016 07:08

    Ne naktī, ne arī tagad, no rīta ne mazāku negaisa izpausmju preteji LT, LV meteodienestu un ari dažu citu prognozem rīta un dienas pirmajai pusei, ari lietus ne piles, debesis tikpat ka skaidras, neliela dūmaka un liela rasa... Riebjas!! Un tikmēr LV ausrtumu daļa gan naktī, gan tagad turpina plosities diezgan masīvi negaisi... Jaunākas prognozes nekādu lielu cerību vairs neatstāj arī šodienai. Šeit Riga ir beznegaisu tuksnesis un vilšanu ieleja...

    Ielādē...