Aktuālā situācija (nedēļa līdz 22.9.13.)

Aktuālā situācija (nedēļa līdz 22.9.13.)

Nedēļa aizgājusi:  vairāki cikloni mums nesa jau rudenīgu laiku. Gan nedēļas sākumā, gan arī nedēļas pašā nogalē. Kad brīvdienās jau "tradicionāli" rudenīgs laiks ar brāzmainiem vējiem un lietus brīžiem. Nedēļas vidū pa nelielai "atvasarai".

Turpinājums nākamajā nedēļā.

Attēlu (c): Sat24.comFinnish Meteorological Institute, Deutscher Wetterdienst

===========

Paskaidrojumi:

Somijas meteoinstitūta karšu attēlos parādītā situācija ir atbilstoša konkrētās dienas novērojumiem pulksten 15:00. Dienas attēls atjaunojas pēcpusdienā, ap pulksten 16.

Sat24.com attēlos - virs pavadoņa iefiksētās mākoņu segas - ir ar manu roku pārzīmēts mākoņu kustības virziens, kas reizē norāda arī gaisa masu kustību. Sarkanās bultas - silts gaiss, gaiši zilās - vēss; tumši zilās - izteikts sals. Ciklonu centri apzīmēti ar riņķa veida bultām. Pie cikloniem un anticikloniem - ir Vācijas meteoinstitūta iedotie vārdi, kurus lieto visā Eiropā un aiz tās robežām.

================

IEPRIEKŠĒJĀS DIENĀS

Svētdiena, 22. septembris

 

Ciklona siltā un vakarā arī aukstā fronte deva daudz nokrišņus visā Latvijā. Vakarpusē arī brāzmainus vējus un vēsumu.

Sestdiena, 21. septembris


 

Ciklona R malā pārsvarā apmākušās debesis, Rīgā un Latvijas austrumos pa reizei ir lietusgāzes ar dažiem pērkoniem.  Pirms nākamās naktrs augsta spiediena atzarā Latvijas R daļā - jau skaidrojas.

Piektdiena, 20. septembris


 

Aizvien vēl mākoņains un brīžam uzlīst- mazkustīga ciklona R malā.

Ceturtdiena, 19.septembris

Bez būtiskām izmaiņām. Pēc siltas nakts valsts centrālajos un austrumu rajonos aust daļēji saulaina diena ar atvasarai raksturīgu temperatūru. Tikmēr Kurzemē, it īpaši DR rajonos, jau trešo dienu ir vērojami samērā ilgstoši nokrišņi un rudenīgs vēsums. Vakarā Kurzemē un Zemgales rietumos novērots pērkona negaiss.

Trešdiena, 18.septembris

Rudens turpinās - Zemgalē un Kurzemē daudzviet ciklonu nestās lietavas, atsevišķos rajonos ilgstošas. Tikmēr valsts A daļā daļēji apmācies un līdz 19 grādiem silts gaiss, kamēr zem lietus mākoņiem vien +11 ... +14, līdzīgi kā daudzviet centrāleiropā.

Otrdiena, 17.septembris

Frontes mākoņi turpina virzīties pāri Latvijai no D-DR puses. Vidzemes A daļā un Latgalē salīdzinoši saulains, bet Zemgalē un Kurzemē vietām ilgstošs, neliels lietus, vakarpusē tie nedaudz spēcīgāki.

Pirmdiena, 16. septembris

IRIS anticiklons pavisam uzzūd, no Kurzemes puses mums pāri virzās aukstā oklūzijas fronte ar pagaidām nelieliem lietus nokrišņiem.

================

Turpinājums no iepriekšējās nedēļas.

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 18.09.2013 14:29

    meteolapa.lv RADARS iestrēdzis attiecībā pret meteo.lv radara bildi. Es jau nobrīnijos, tas gāziens, kas bija no rīta, pēc bildes, Ķegumā it kā gāž joprojām, bēt šeit jau asfalts sen sauss.

    Ielādē...
    1. 18.09.2013 15:44

      Attēla kavēšanās jeb cita problēma?

      Ielādē...
  2. 18.09.2013 17:14

    Lietuvas pierobežā starp Valli un Kurmeni, (Dzīvoju pa vidu starp šiem ciematiem) šodien skaista rudens diena, gan bez saulītes, bet samērā gaiša, sausa un silta, patīkama gan pastaigām, gan darbiem dārzā (kurā man aug gan tikai puķes). Temperatūra ziemeļu pusē, pat bez saules +18.
    Vienkārši jauka rudens diena!

    Ielādē...
  3. 18.09.2013 17:23

    pusseptiņos rītā apmācies, maķenīt uzrasināja, t +11. Turpinājumā pat saule, līdz +18. Šobrīd apmācies, +16 un sauss kā bijis.

    Ielādē...
  4. 18.09.2013 18:39

    Šorīt gan lietus mani tikai pabaidīja. Bija 10 min ilga lietusgāze. Vēlāk jau atkal saulains un silts laiks. Siltais laiks turpinās! Tas mani priecē.

    Ielādē...
  5. 18.09.2013 19:26

    Oho, +18 tagad vakarā! Smidzina, citādi varen patīkams laiks būtu.

    Ielādē...
  6. 18.09.2013 20:31

    Silts vakars, +16,6! Caur mākoņainu dūmaku mēģina izlīst mēness. Pievienojos Lightning apsveicēju pulkam!

    Ielādē...
  7. 18.09.2013 20:37

    +14, pilnmēness spraucas caur mākoņiem.

    Ielādē...
  8. 18.09.2013 21:04

    Diena īsumā totāls rudens ar īsākiem gāzieniem un pārsvarā smidzekli, bet tā sīkāk raksturojot viens stiprais gažiens uznāca pēc vieniem, kad satumsa kā naktī un sāka gāzt. Kopumā šis process aizņēma vien kādas 20 minūtes, pēc tam vien tāda "sidraba sijāšanās", tāda turpinājās līdz bez divdesmit pieciem kad uzgāza atkal, tad uzgāza kaut kad ap pusseptiņiem (uz kādu minūti, divām), tad braucot mājup Imantā ap astoņiem, citos brīžos atkal tas pats smidzeklis - brīžiem maziņš, brīžiem intensīvāks un grādi svārstījās no +12,5 līdz +15,5, Tagad it kā +14,7, bet centrs uzrāda par 2 grādiem vairāk. Nezinu, kas vainas, vai termometrs mitrs vai kas cits, bet ārā auksts nemaz neliekas, tieši otrādi - pat karsti, jo bezvējš. Bet tomēr kaut kāds nezināms spēks liek raust jaku mugurā...

    Ielādē...
  9. 18.09.2013 20:50

    Vējiņš pūš, mākoņi plaisā, atspīd Mēness gaisma, vietām arī spožākās zvaigznes vīd. Vakars aizvien silts, +16,2*C. :)

    PALDIES VISIEM APSVEICĒJIEM!!!!!! :)

    Ielādē...
  10. 18.09.2013 20:42

    Paskatījos tagad radarā. Attēls tas pats, kas no rīta. Laika ass normāla, atbilst pašreizējam laikam. Sastindzis ir tikai attēls, rāda to pašu lietusmākoni virs Ķeguma, kā no rīta.

    Ielādē...
    1. 18.09.2013 22:51

      Lūk, ATTĒLS, kā tas izskatās man. Nevienu mākoni virs Ķeguma nemanu (ieslēgts gan tikai LV radars, bet, aplūkojot arī pārējos, nevienu kļūdu nemanu). Ja Jums attēls atšķiras, iesaku atjaunot lapu pieturot taustiņu Ctrl un nopiežot F5 (Ctrl + F5). Tādā gadījumā faili ielādēsies pa jaunu un problēmai vajadzētu pazust.

      Ielādē...
  11. 18.09.2013 22:56

    Tuvāko stundu laikā Rīgai var trāpīties lietusgāze ar dažiem zibeņiem, kura nāk no Lietuvas puses, redzēsim kā būs.

    Ielādē...
  12. 18.09.2013 23:43

    Pie manis lietus nav bijis , viss sauss, putekli kup, vienigi ja neskaita paris piles, gradi pa dienu +20 pat silts vakars ari.

    Ielādē...
  13. 16.09.2013 18:46

    Piņķos arī rudens ir klāt.Apmācies, zemais atmosfēras spiediens spiež pie zemes gan dūmus ,gan pašu(:Rīts bija cerīgs, uzspīdēja saule, bet- pavisam īsu brīdi.Anticiklons neapnīk NEKAD, varēja turpināties vēl:)Bez saules ir auksts, tikai +14*C, vēl jau arī vējš "piepalīdz" salt.
    Mani kaķi lēnām nomaina vasarīgo dzīvošanos pa āru pret gulšņāšanu pa gultām.Uz šosejas daudz sabrauktu meža zvēriņu, gan jaunas lapsiņas, gan jenotsuns (?).Parasti rudens pusē, sākot ar augustu, novērojam masveida meža zvēriņu bojāeju zem riteņiem.Jauni un dumji, bez pieredzes?Vai pirms ziemas iestāšanās mēģina migrēt, labāku medību lauku meklējumos? Nezinu, bet skumji to vērot.Mans vīrs ir ievērojis arī , ka daudzi putniņi aiziet bojā uz ceļiem, ja mašīnas ātrums ir lielāks par 90 km/st, tie vienkārši nepaspēj izvairīties no tik ātri braucoša auto.
    Toties vakar mana ģimene izglāba ezīti, kur… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...
    1. 16.09.2013 19:38

      "zemais atmosfēras spiediens spiež pie zemes gan dūmus, gan pašu" Tā kā kritizēšana šeit nav cieņā, tad neko nerakstīšu, tomēr citētais teksts mani mulsina.

      Ielādē...
      1. 17.09.2013 00:00

        :) :D
        Ačgārnais apgalvojums no tīri fizikālās puses. ;)
        Bet, vienkāršā valodā, gan jau, ka tā ir vieglāk izteikties,- "savējie sapratīs"
        Drīzāk, ka fizioloģisku diskomfortu rada apgaismojuma un straujās gaisa spiediena izmaiņas... (..)

        Ielādē...
        1. 17.09.2013 17:13

          Straujās gaisa spiediena maiņas notiek no augsta spiediena uz zemo.Kur ačgārnība?

          Ielādē...
          1. 19.09.2013 00:41

            Ačgārnība ir tajā apgalvojumā, ka zemais spiediens (mazāk blīvs gaiss)spiež vairāk nakā blīvāks gaiss (anticiklonā).

            To vieglāk ir izprast, tad, kad gaiss vai gāda gāze ir iesprostota kaut kādā tilpumā, piemēram, balonā, visuzskatāmāk gumijas balonā.
            Bet brīvā dabā, nav iespējams novilkt redzamas robežas starp siltu un aukstu, vai starp retinātu un blīvāku gaisu. Bet, tieši šie gaisa parametri ir CĒLONIS atmosfēras procesiem (konvekcijai).
            Īsi un kodolīgi, uzrakstīt nevar.
            Pat gaisa baloni, ceļas aušup tikai ar sasildītu gaisu, tādu, kurā uz apkārtējā gaisa fona ir palielināta daļiņu siltumkustība, tās aizņem vairāk vietas balona tilpumā, bet skaitliski to ir mazāk, svars mazāks; balons ceļas augšup.
            Tad, vēl ūdens tvaiki ar savu milzīgo siltumietilpību, padara izpratni par gaisa blīvumu atmosfērā daudz sarežgītāku: Jo kāpēc, gan ūdens tvaiku daļiņas, papildinot dabisku sausu g… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

            Ielādē...
  14. 18.09.2013 12:39

    Apollo - Kā pēc kaķa izturēšanās var prognozēt laika apstākļus. Smieklīgi, bet kāds taču to uztver nopietni. Vēl aizvien nesanāk iekopēt-pepresīšu mājās palīdzību.

    Ielādē...
    1. 19.09.2013 00:48

      :) Reizēm: "Ja lietum līstot kaķis "laužas" ārā, - laiks uzlabosies"
      "Vai arī tad kaķiem sācies riests" :D

      Ielādē...
  15. 18.09.2013 13:32

    Nu i tumsa šobrīd Rīgā! Es jau padomāju, ka pasaules gals sācies... Ir taču zenīta laiks! Auksts un drūms septembris. Mēneša pirmo pusi sabojāja salnas un kopumā aukstās naktis, tagad - novembrim līdzīgā tumsa un oktobrim raksturīga temperatūra, kas drīz vien atgādinās ziemu, jo mēneša beigas reti riebīgas rādās. Te nu bija. Kamēr latvieši priekā apdejo mūžīgo "vasaru", rudeni drīz nomainīs ziema, tāpat kā mūsu "dancotāji" priekā nepamana, ka valsts uz sabrukuma robežas. Es te vēl par nesenajiem Dziesmu un... kādiem tur vēl svētkiem.

    Ielādē...
    1. 19.09.2013 00:56

      Ja, temperatūra ir virs +10*C, tātad vēl var summēt aktīvās temperatūras un dabā norit veģetācija, neatkarīgi no tā vai cilvēkiem salst no drēgnuma vai nē.
      Toties, ja ir novembrim raksturīgā tumsa pusdienlaikā, tas nozīmē, ka virs galvas ir milzīgs gubenieks , kas var izškilt kādu zibeni, vai arī tikai kādus 5 kilometrus augsts miglas blāķis, kurā redzamība nav lielāka par 100m.(tomēr, miglas blāķis ir raksturīga novembra parādība, kad vasaras-rudens perioda mitro gaisu sabiezina, vēss anticiklonāls gaiss piezemes slānī)

      Ielādē...
  16. 18.09.2013 13:35

    Lightning, tas nav vairs izturams:)Mums tumšs kā peklē, riktīgi gāž, bet tu : '' silts un patīkams laiks, temperatūra stabilizējusies ap +20*C, šobrīd +20,2*C. ''Kas tā par valsti, ka katram savi laika apstākļi!? :)))Ja nu vienīgi kā Dieva dāvana....Mīļi sveicieni un suminu!
    Rudens Piņķos: +14*C, migla, kas pārgāja smalkā lietū un tad pamatīgā lietū.Pakšķ vien pa palodzēm.Vēja nav.Tas viss var ievilkties uz ilgāku laiku(:Labi, ka paspēju āra darbus apdarīt.

    Ielādē...
    1. 18.09.2013 13:40

      Fantastiski tumšs un brīnišķīgi mitrs laiks,tikai vēja trūkst pilnai laimei:):)

      Ielādē...
      1. 18.09.2013 14:04

        Pag, vējš bija vakar, pietiek! Stundu ābolus vācu, tagad mugura sāp.Lai gan -vējš ātrāk izdzenātu mākoņus, un varbūt saule uzspīdētu:)....U prirodi ņet plohoi pogodi...(Dabai nav sliktu laika apstākļu) Starp citu, dārzs smaržo pēc āboliem, tātad - stabili smaržo pēc rudens....

        Ielādē...
    2. 18.09.2013 13:43

      "tas nav vairs izturams... katram savi laika apstākļi!?" Tā arī ir - viņam savi subjektīvie daudzstāvu mājas sienas apstākļi. Man pat vakardien pie loga +27 bija, bet tā vēl septembrī bija stabili +30. It kā saule īpaši nespīd virsū, bet tāpat pietiek. Ziemā arī nemēdz būt aukstāks par -15. Bet, kad lietus līst virsū un stiprs vējš pūš, tad termometrs atdziest par pāris grādiem zemāk kā Rīgas meteostacijas ziņo. Tāpēc es vispār neņemu vērā, ko mana ārsiena rāda.

      Ielādē...
      1. 18.09.2013 20:55

        Nu kādi vēl vakar +27! Vakar vispār saule spīdēja! Man arī bija viens tāds termometrs, kas pat ziemā, kad -20, rādīja +5, bet to uzreiz izmetu.
        MĪĻĀ DŪMAKA, BEIDZ GAUSTIES, SĀC DZĪVOT!!!

        Ielādē...
    3. 18.09.2013 13:54

      Paldies par apsveikumu! :)
      Brauc ciemos, pārliecināsies, ka tiešām ir tik silts, kā saku! Trolli vispār nav ko ņemt vērā, tam tikai pašam sava taisnība, tam visi pārējie muļķi. Pasmiesimies par tādu, un visiem jautrāk un mīlīgāk kļūs, lai kāds kurā pusē laiks! Gan būs jauks laiks arī Tavā pusē - mūsu Latvija liela, un pārmaiņus te tur, te šur viss mainās! :)

      Ielādē...
      1. 18.09.2013 14:10

        Mani radi no Stirnienes/Madonas -Preiļu pierobeža /ari priecājas par kolosālo laiku,esot silts kā vasarā,lai ko strādātu dārzā jakas jāmet nost.

        Ielādē...
        1. 18.09.2013 15:06

          Es nesen (pelēkajās un vēsajās brīvdienās) padomāju, ka būs šorti jāizmazgā un jākar skapī līdz nākamajai vasarai, bet kaut kas mani atturēja, un labi, ka tā - gan vakar, gan šodien pastaigai pats labums! :) Un siltu dienu A pusē ziņo arī rīt!

          Ielādē...
          1. 18.09.2013 20:57

            Bez maz vai skauž, Rīgā tiešām kā citā pasaulē. Līst un smidzina, līst un atkal smidzina...

            Ielādē...
            1. 18.09.2013 21:11

              Saprotu, man ir bijušas līdzīgas sajūtas... Kaut vai nesenajās brīvdienās, kad bija apmācies un vēss (bet tad vismaz nelija), bet visspilgtāk - Jāņos pirms 2 (vai 3) gadiem, kad lielākajā daļā Latvijas bija vairāk vai mazāk silts un arī daļēji saulains, bet pie manis (un visā DA-Latvijā) 2-3 dienas pēc kārtas bija auksts (dienā +13...+14), nomācies un gandrīz nepārtraukti lija, un no svētkiem nesanāca itin nekas... Dabūju dzert alu mājās un skatīties, kā citi svin, pa TV...

              Ielādē...
            2. 19.09.2013 01:02

              Arī pie manis jau trešo dienu smidzina un reizēm uzšļāc visai makteni. Milimetri k;adi 12 sakrājušies pa 3 dienām.
              Temperatūra pilnīgi nemainīga 13,4*C nakt' un dien' !

              Ielādē...
  17. 19.09.2013 01:10

    Pēcpusdienā brīžiem drusku smidzina. Vakarā T. paaugstinājās līdz +16 grādiem un sākās stiprākas lietus brāzmas. Ap 22.00 pusstundas laikā bija skaidri dzirdami divi pērkona grāvieni un redzami vairāki tāli zibens uzliesmojumi bez pērkona. Pašlaik T. +13,9 grādi, spiediens 751 mm, sāk drusku celties. Ārā lietus beidzies. Viss ir kā sastindzis. Nepūš ne mazākā vēsmiņa. Peļķu virsma lampu gaismā spīd kā gluds stikls.

    Ielādē...
  18. 18.09.2013 18:57

    Pēcpusdienā pārsvarā mākoņains, Saule tikai epizodiski izlauzās caur mākoņiem, tomēr kopumā gaišs, jo mākoņi ne pārāk biezi, lietus arī nelija. Temperatūra ilgi turējās +18...+19,5*C robežās, vien pēc 18.30 sāk palēnām uz leju slīdēt. Taču vēl tīri silts, +17,4*C, vienubrīd spraunais vējš arī krietni pierimis, šobrīd Saule mēģina lauzties caur mākoņiem. :)

    Ielādē...
    1. 18.09.2013 20:36

      Daudz laimes :)

      Ielādē...
    2. 18.09.2013 20:52

      Jā, interesanta sagadīšanās! Vislabākie novēlējumi dzimumdienā!

      Ielādē...
    3. 18.09.2013 22:36

      Sveicieni un apsveikumi ar kolosālo laiku.

      Ielādē...
      1. 19.09.2013 02:38

        PALDIES!!!

        Ielādē...
  19. 18.09.2013 18:27

    Sen nebija tāds apmācies un lietains laiks kā šodien manā 19 gadu Dzimšanas dienā =)

    Ielādē...
    1. 18.09.2013 18:33

      Sveiciens dzimšanas dienā no manis!

      Ielādē...
    2. 18.09.2013 18:49

      Sveiciens arī no manis! :)
      Bet... Nu gan vajag trāpīties...!!! :D :D :D Kā gan savādāk, jo zibens un pērkons tak dzimst vienlaicīgi!... :)) Vien man nobīde par 20 gadiem... :)

      Ielādē...
      1. 19.09.2013 01:07

        Novēlojies sveiciens arī zibenim, aizvadītajā dzimšanas dienā!

        Ielādē...
        1. 19.09.2013 02:39

          PALDIES! :)

          Ielādē...
    3. 18.09.2013 19:21

      Tik traki nemaz nebija - viena stipra lietusgāze pusdienas laikā - tas arī viss. Man izdevās aiziet uz veikalu ar sausām drēbēm, neizmatojot lietussargu. Tas, ka bija apmācies - tas jau ir "cits stāsts"! :)

      Ielādē...
    4. 18.09.2013 20:35

      Daudz laimes :)

      Ielādē...
    5. 18.09.2013 20:51

      Lai veicas! Mīļš sveiciens šajā SUPERrudenīgajā dienā! Priekā! :)

      Ielādē...
      1. 18.09.2013 21:18

        Liels Paldies Visiem !!! )))

        Ielādē...
        1. 18.09.2013 22:35

          Sveicieni gan zibenim gan pērkonam dzimšanas dienā!!!

          Ielādē...
    6. 19.09.2013 01:07

      Novēlojies sveiciens aizvadītajā dzimšanas dienā!

      Ielādē...
  20. 18.09.2013 23:10

    Diezgan pelēka diena, mazliet arī reizēm uzpilināja, ap pusdienas laiku A pusē skaidrāks palika, saule mazliet paspīdēja caur mākoņiem, T ap +13-17, tagad +16, mēness spīd caur mākoņiem.

    Augstas laimes abiem šāsdienas jubilāriem!

    Ielādē...
    1. 18.09.2013 23:12

      Paldies Tev ! =))

      Ielādē...
    2. 19.09.2013 02:40

      Paldies!!! :)

      Ielādē...
  21. 19.09.2013 01:14

    Tāds riktigi auksts no ši ciklona nepaliks, bet tā kā fronte nostājusies virs R-Latvijas, tad A- pusē no Krievijas un Melnās jūras reģiona ieplūst šis vasarīgais siltums ar +16*C naktī. Un tur kur tā ir , tur ir vasara, bet pie manis īslaicīgs rudens (nedēļas garumā). Bet pēc tam , jau astronomiskais rudens... klāt!

    Ielādē...
    1. 19.09.2013 02:53

      Jā, Latvija ne kuro reizi jau sadalīta divās daļās - laikam tāds liktenis mūsu zemītei... Man te nesen bija škrobe par brīvdienām, kad nomācās un par +13...+15 neko augstāk pat dienas vidū nepacēlās zemo mākoņu dēļ (tiesa, lietus gan nelija), kamēr Kurzemē bija +20 un skaidrs, bet... te nu viss otrādi pārmeties, turklāt tagad kurzemniekus gan neapskaužu...
      Bet arī astronomiskā rudens laikā var atnākt atvasara - ne reizi vien tā ir bijis, arī oktobrī, un ceru, ka mēs visi Latvijā to vēl pagūsim izbaudīt! :)

      Ielādē...
  22. 19.09.2013 03:02

    Naktī viss mierīgs un joprojām silts, daļēji mākoņains - Mēness regulāri cauri un garām mākoņiem spīd, brīžiem fantasmagoriskas mākoņu veidotas gaismas atbalsis taisa (žēl, ka man nav tādas fototehnikas, kas to varētu fiksēt!...), taču dienvidu siltums neļauj gaisam atdzist - šobrīd +14,4*C, un pāris desmitdaļu ietvaros šādi grādi turas jau stundas divas vismaz. :)

    Ielādē...
    1. 19.09.2013 07:03

      Septembra pirmajā pusē gaisa masa bija pat siltāka, turklāt ar tā paša virziena piezemes vēju, taču naktīs gaiss atdzisa krietni zem +10, lai neteiktu vairāk... Tā ka ne jau dienvidu siltums, bet ļoti mitrais gaiss nodrošinājis tik siltu nakti.

      Ielādē...
  23. 19.09.2013 08:57

    Kolosāli silts rīts,svaigs pēc lietus,+14 grādi rītausmā un 22 mm ielijuši.

    Ielādē...
  24. 19.09.2013 09:33

    Rīgas lidostā pēdējā diennaktī 7 mm, Dobelē 34 mm, šonedēļ kopumā Dobelē jau 58 mm, kas ir tuvu mēneša normai.

    Ielādē...
  25. 19.09.2013 10:22

    Rīgā, vismaz Zolitudē un Agenskalnā pa nakti ir kārtigi nolijis, nu sausums kadu laiku atkal atkāpies, zeme mitra un peļķes lielas :) Bet šorit spīd saule caur dūmakainiem padebešiem, diezgan silts un mitrs gaiss, skaists rīts. Rietumu pusē drūzmejas dažadi ne pārak fotogeniski slāņu/gubu mākoņi, savukārt ZA pamalē pilnigi skaidras debesis.
    Šorit staigajot ar suni nejauši plāvā atradu nelielu baraviku, tapat pļauta zālaja malā...

    Ielādē...