Aktuālā situācija (nedēļa līdz 26.7.15.)

Aktuālā situācija (nedēļa līdz 26.7.15.)

Nedēļa aizgājusi. Jāsaka: tajā nedēļā - laiks ir "drusku nepastāvīgs". Kopumā dažviet nedaudz uzlija. Dažas nelielas frontes mijās ar dažiem neliela augsa spiediena atzariem. Pirmdiena: aiz- frontē uzlija. Naktī uz otrdienu un otrdienas pirmajā pusē laiks nomierinājās nelielā augsts, pēc tam sekoja kārtējā neliela fronte ar izolētiem nokrišņiem. Trešdienas otrajā pusē, ceturtdien, un piektdien atkal ir neliels anticiklons. Sestdien pirms nelielas un izsīkstošas frontes- ir siltākā diena, dažviet līdz +24+25, Palielnās gaisa mitrums, rodas sutoņas sajūtas. Naktī uz svētdienu siltajā gaisā (piem. Rīgā visu laiku bija virmaz +19 silts) Kurzemē nedaudz uzlīst, dienā nelieli nokrišņi ir centrā un vakarā arī A pierobežā. Attiecīgi aiz frontes atkal nedaudz pazeminās gaisa temperatūra. Šīs frontes negaisi Latviju nebija, "tradicionāli" (šajā vasarā) tie aizgāja gar mūsu DA pierobežu, Latgali neskarot. 

Attēlu (c): Sat24.com, Finnish Meteorological Institute.

nākamjā nedēļā.

-----------------------
Paskaidrojumi:
Somijas meteoinstitūta karšu attēlos parādītā situācija ir atbilstoša konkrētās dienas novērojumiem pulksten 15:00. Dienas attēls atjaunojas pēcpusdienā, ap pulksten 16.

Sat24.com attēlos - virs pavadoņa iefiksētās mākoņu segas - ir ar manu roku pārzīmēts mākoņu kustības virziens, kas reizē norāda arī gaisa masu kustību. Sarkanās bultas - silts gaiss, gaiši zilās - vēss; tumši zilās - izteikts sals. Ciklonu centri apzīmēti ar riņķa veida bultām. Pie cikloniem un anticikloniem - ir Vācijas meteoinstitūta iedotie vārdi, kurus lieto visā Eiropā un aiz tās robežām.
------------------------

IEPRIEKŠĒJĀS DIENĀS

Svētdiena, 26.7.15.

Dienas pirmajā pusē - pie mums ir neliela oklūzijas fronte, vietām uzlīst, citviet dažas piles no debesīm, bet vēl citur iztikām bez nokrišņiem. Bet dienas otrajā pusē no R puses mums tuvojas neliels augsta spiediena atzars. Gandrīz visur pie vakara jau skaidrojās. 

Sestdiena, 25.7.15.

No DR puses tuvojas kārtējā nokrišņu fronte. Bet pirms tam dienā visur ir silts un sutīgs laiks. 

Piektdiena, 24.7.15.

Otro dienu esam anticiklonā, ir mēreni silts, daļēja mākoņainība. Bez nokrišņiem. 

Ceturtdiena 23.7.15.

Neliels anticiklons no DR puses - dzen mākoņus pāri Latvijas A robežai uz Krieviju. Tomēr dažs dienā nolija arī tepatās uz A-DA no Rīgas. 

Trešdiena 22.7.15.

Naktī nelieli nokrišņi "uz" nelielas frontes, dienā augsta spiediena atzarā - mākoņainība bez sevišķiem nokrišņiem. 

Otrdiena 21.7.15.

Rītā neliels augsta spiediena atzars, vakarā no R puses nāk neliela oklūzijas fronte. Dienā gubumākoņainība, vakarā Kurzemē nedaudz uzlīst. 

Pirmdiena 20.7.15. 

Aiz nokrišņu frontes, kas naktī viscaur nesa lietu- ir nelielāki nokrišņi. Bet dienā tie vēl samazinājās un kļuva īslaicīgi. Vakarā "zem"neliela augsta spiediena atzara- laiks nomierinājās pavisam. 

------------------------

Turpinājums no iepriekšējās nedēļas.

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 23.07.2015 13:27

    Priekš manis šī vasara ir komfortabla ar nelieliem izņēmumiem. un negaisu ir tieši par tik par daudz, cik tie bija.

    Ielādē...
  2. 23.07.2015 16:18

    +18,2, pa reizei nedaudz nopilina, bet neko īpaši daudz. Rīta pusē dominēja saule, mežā aizvējā ogas lasot brīžiem bija pat karsti, pēc divpadsmitiem sāka mākties un no diviem rasināt.

    Ielādē...
  3. 23.07.2015 19:53

    Pie manis kaut kad pamatīgi nogāzis, viss atkal izmircis un peļķains. Te nu noteikti nav par maz mitruma, ir par maz siltuma. Vakar iegāju mežā - sēņu gandrīz nav, dažas mazas, mazas gailenītes un trīs suņu sēnes redzēju, tas arī viss. Un es domāju, ka tas visvairāk ir tādēļ, ka par aukstu, slapjuma pietiek atliektiem galiem...

    Ielādē...
  4. 23.07.2015 23:09

    rīta puse ar jau pierasto siltumiņu līdz +21, vakarpusē piemācās, uzlīņāja pēc septiņiem, viss slapjš un vēss, +15.
    Arī priekš manis siltuma ziņā visai patīkama vasara; nu, varbūt pilnākai laimei reizēm kādam grādam siltāk varētu būt, bet neko daudz :) Nu jā, dažādībai pietrūkst arī vēl kāda skaista negaisiņa.

    Ielādē...
  5. 24.07.2015 01:06

    Saulkrastos šī nakts neparasti silta +16 grādi šobrīd, laikam pateicoties DR puses vējam.

    Ielādē...
  6. 24.07.2015 01:21

    23. jūl. no rīta skaidrs. Vienīgi tālā DR pamalē jaušami spalvu mākoņi. T.+11 grādi. Spiediens 760mm. Spalvmākoņi ātri tuvojās un ap 8 jau klāj gandrīz visu debesi. Vējš lēns līdz mērens no D-DR puses. Priekšpusdienā spalvu un augšējie vai vidējie gubmākoņi kā arī dūmaka augšējos slāņos. T. līdz +23 grādiem. Gaiss mitrs un sutīgs. Ap 11 DR pamale tumši piemākusies. Līdz pēcpusdienai apmācās pilnīgi. Spiediens 758mm. Vējš lēns. Gaiss vēsāks. Lietus sākās ap 2. Lija brīžiem diezgan intensīvi. Lietus beidzās pievakarē. Nolija 5mm. Vakarā skaidrojās. Gubmākoņi 5-6 balles. Vēlāk noskaidrojās gandrīz pavisam. Pašlaik t.+12,2 grādi, spiediens 759mm.

    Ielādē...
  7. 22.07.2015 12:42

    Šovasar visas dienas man ļiekas tik vienādas un laiks tāds garlaicīgs Rīga... Arī vakardien tradicionalais MMD, mēreni silts ap 18+22, minimāls rasas tiesas lietus vēla vakarā... Tādas ir lielāka daļa dienu ar retiem izņēmumiem šovasar, arī šodiena, šodien mazliet vairāk mākoņu.

    Negaisu antirekords paliek arviens realāks, es sava muža neatceros tik maznegaisu vasaru, bēdigi...

    Ielādē...
    1. 23.07.2015 00:23

      Arī man šajā ziņā bēdīgi - ne siltuma, ne negaisu, ne vasaras kā tādas... Bezpersonisks vēsums zem normas (2. dekāde jūlijā pat 2 (!) grādi), nekā interesanta... Laikam pēdējos gados bijām pieraduši pie daudzām interesantām un pozitīvām lietām...

      Ielādē...
      1. 23.07.2015 01:07

        Ziemas īsti nebija, nav arī īsta vasara, tas pats raksturs, gaidam, gaidam, bet ta pa īstam nesākas...Laikam jau ari nav ko cerēt šogad... Augusts arī būs zem normas, toties pastavigs siltums virs normas atkal atgriezisies ziemā. Vismaz te ta prognozē, un pagaidām viņiem puslīdz izdodās...

        Ielādē...
        1. 23.07.2015 02:47

          Varu piekrist, ka šie diezgan precīzi prognozē. Šoreiz jāsaka - diemžēl... Gaidīsim, varbūt augusts tomēr kaut ko vismaz īslaicīgi interesantu atnesīs!

          Ielādē...
      2. 23.07.2015 10:06

        Man gan liekas, ka Latvijas A pusē par siltumu nevar pārāk sūdzētie, gandrīz katru dienu temperatūra virs +20 grādiem. Saulkrastos šogad tikai dažas dienas bijušas ar vairāk par +20 un laikam tikai viena diena ar +25.

        Ielādē...
        1. 24.07.2015 03:41

          Ja tā salīdzinām, tad Tev droši vien taisnība, +20...+22 ir bieži, bet tas tāds "aiz matiem pievilkts" siltums vien ir, bet vairāk - reti... Tavā pusē ar R vējiem regulāri zem +20, varu saprast...
          Taču es savā pusē tomēr esmu pieradis pie lielākiem jūlija grādiem, +23...+25 vismaz. Bet šogad, ja neskaita 3 karstas dienas jūlija sākumā un vēl dažas atsevišķas (pa vienai) +25...+28*C intervālā, bieži arī pie manis ir zem +20 - ne max, bet lielāko daļu dienas... Un tas max virs +20 bieži uzkāpj vien dažas stundas pēcpusdienā. Turklāt šis gads padevies riktīgi vējains, mierīgu dienu pavisam maz, manā pusē tā nav bijis sen, bieži sajūta bezmaz vai kā piejūrā...

          Ielādē...
  8. 23.07.2015 10:00

    Man liekas, ka būtu jāpieņem vasara, kāda tā ir. Ap +20...+22 grādiem dienās nav traki, liekas pat silti, jo pierasts, pie tam tas ir arī klimatam raksturīgi. Nevar taču visi jūliji būt silti un karsti. Var teikt, ka pēdējo gadu jūliji mūs izlutinājuši ar siltumu. Tomēr antinegaisu gads un ziemas tikpat kā neesamība ir šī gada lielākie trūkumi. Liekas, ka laikapstākļu ziņā šis gads ir neraksturīgi mierīgs. Un vēl, - lai cik vēsi neliktos pēdējie mēneši, gads tāpat ierindosies pie siltajiem, jo vasara gada vidējo temperatūru neietekmē tik ļoti kā ziema, kad iespējamas lielākas temperatūras novirzes no normas.
    Varbūt vēl ir cerība uz interesantu rudeni ar līča efektiem un kaut cik ziemīgu decembri.

    Ielādē...
    1. 23.07.2015 11:10

      Šīs vasaras temperaturai priekš manis nav ne vainas- dzīvojot pilsetā ir tīri komfortabli, ka nav jamokas karstumā, jāsvīst un naktīs var izguleties... Tomēr man totāli pietrukst negaisi... pat kārtigs vasarīgs lietus šovasar Rīgā ir retums, neatceros neko tādu pirms tam... Vasara bez negaisiem ir ka ziema bez sniega un sala, un šogad abi ir neizdevušies. Nākamo ziemu pagaidām atkal paredz siltu, atliek vien ceret uz talās prognozes neprecizitāti, rūdens vētram un mēdiju piesolīto mazo ledus laikmetu...

      Ielādē...
      1. 23.07.2015 16:15

        Ja nu es vēl ko no šīs vasaras gribētu, tad tie ir siltie vakari, kad ar vīna glāzi var ilgi sēdēt laukā un vērot zvaigžņotās debesis un siltie rīti, kad basām kājām var izbrist dārzā var baudīt rīta kafijas devu, neģērbjot mugurā veselu lērumu apģērba...Arī pērkona negaisiem ir savs baudījums, īpaši ja tie tuvojas vēlā vakarā un pamalē redzami rūsas uzplaiksnījumi. Nu ir tai skatā un sajūtās kaut kas no pirmatnības un dabas varenuma!

        Ielādē...
      2. 23.07.2015 21:47

        Par negaisiem.To negaisu māniju varētu salīdzināt ar to,kad puišelis,neskatoties uz aizliegumu,mēģina izdibināt - kas tad tajā el.rozetē tik briesmīgs ir.Taču tikai līdz tam brīdim,kamēr noraujas pa nagiem,tad interese krasi noplok.
        Esmu piedzīvojis negaisu atklātā jūrā.Jahta nokantēta par 45 grādiem,jūra nikna un apkārt uguņo.Nemanīju,ka kāds no 10 vīriem būtu bijis īpašā sajūsmā.Tikai tas bija tāds nieks salīdzinājumā ar to stihiju,ko pieredzēju uz sauszemes divas naktis pēc kārtas.Aprakstīt to nemaz nav iespējams.Vēlreiz kaut ko tādu piedzīvot es negribētu.Var apbrīnot šo dabas varenību,bet lai saskatītu tajā ko patīkamu,man būtu jābūt ar patoloģiskām novirzēm.
        Viena lieta ir skatīties pa pilsētas logu,bet būt tiešā kontaktā ir pavisam kas cits.

        Ielādē...
        1. 24.07.2015 01:14

          Es laikam esmu ar novirzēm. Otra novirze- pa reizei parūpējos par drošību ekstremālos laika apstākļos.

          Ielādē...
        2. 24.07.2015 03:52

          Jūrniekiem ar tādām lietām kā negaiss un citi ekstremāli dabas apstākļi jārēķinās visos to izpausmes veidos... Tāda ir viņu būtības daba.
          Man patīk saskatīt dabas spēku un apbrīnot to. Jā, esmu pilsētnieks, bet zinu, ka ir tādi spēki, kas jebkuru pilsētu var sagraut... Un tāpēc vēlos redzēt spēcīgus dabas spēku izpausmes, bet pie reizes piedomāju - cik no manis tas vien atkarīgs - bez postošām sekām.

          Ielādē...
  9. 24.07.2015 04:04

    Rīts atausa pilnīgi skaidrs, pie +12,3*C pl.5.07. Un arī visu dienas pirmo pusi lielisks laiks, ātri silts, jau pirms 10.00 +20*C. Taču vairāk neko daudz nekāpa, turklāt pēc 12.00 jau parādījās pirmās laika maiņas pazīmes, bet pēc 13.00 strauji nomācās, un ap 14.00 arī uzlija. Neilgi, bet visai ņipri.
    Grādi līdz ar to lejā līdz +17, un pēcpusdienā, lai arī pāris reizes nedaudz paskaidrojās, pārsvarā arī +17...+18*C, pāris saulainākos brīžos līdz +20*C. Savukārt vakarpusē debesis vispār zemais pelēkais paklājs pārklāja, tomēr lietus vairs nebija - viss izlija starp 14.00-15.00.
    Tuvāk naktij mākoņi atkal sāka šķirties, izlīda Mēness, un aizvien vēsāks - no +16,5*C 23.40 līdz +12,8*C šobrīd. Vējš vakarā norima, viss mierīgs...

    Ielādē...
  10. 23.07.2015 21:34

    Visu dienu tāds jocīgs, kā uz lietu. Lai gan pēc pieciem trīs piles nokrita, droši var teikt, ka lietus šodien nebija. Temperatūra pašlaik +17, es teiktu, būtu normāli jūnija vakaram :)

    Ielādē...
    1. 24.07.2015 06:25

      Jūnija vakaram jā, bet jūlija vakari bieži vien ir daudz siltāki, pirms pusnakts vēl virs +20 grādiem. (Saka, ka pārteikšanās/pārrakstīšanās nav nejauša - zemapziņa pasaka priekšā patiesību. :))

      Ielādē...
      1. 24.07.2015 11:35

        Kurš teica, ka tā bija pārrakstīšanās ;)

        Ielādē...
  11. 24.07.2015 12:19

    23.8.2015., Rīga. Neliela anticiklona A mala. Daļēja mākoņainība- tostarp DA pusē dienas vidū bija redzama nokrisņu brāzma. Kopumā bija gubu mākoņi, pievakarē - arī daži izteiktie (biezie). Pret vakaru vairāk skaidrojās. Pirms pusnakts padebeši D pusē tālu pie horizonta. D vejš 1-3m/s, vakarā tas norima. Gaisa temperatūra: plkst. 3:00+14; 9:00+17; 15:00+22, 21:00+16.

    Ielādē...
  12. 24.07.2015 08:23

    Man atkal kaut kā ši nakts likās auksta,šorīt +15 grādi,rasa mazāka kā citus rītus.

    Ielādē...
    1. 24.07.2015 12:54

      Auksti palika ap 7-iem, kad vaļējā logā iepūta ziemeļvējš:) Toties nākošā nakts varētu būt atkal riktīgi auksta. Laikam kabačīem jāliek virsū "mājiņa", citādi jēgas no tiem pagaidām nav nekādas(:

      Ielādē...
  13. 24.07.2015 15:01

    +21 grāds, ļoti komfortabla temperatūra, pūš diezgan ņiprs vējš, kas atvēsina brīžos, kad saulē paliek karsti. Aukstumam pat ne tuvu :) Pie debesīm daudz dažādu mākoņu, kas nenes lietu. Man vasarā ir daudz aizraujošu nodarbju, lai es to nesauktu par garlaicīgu laika apstākļu dēļ :) Un vakari ir pietiekami silti un omulīgi, lai kopā ar draugiem pasēdētu pie ugunskura ar vīna glāzi.

    Ielādē...
  14. 24.07.2015 23:09

    diena gana komfortabla, t drusku virs +20, pārsvarā saulains ar mmd. Toties vakars, nu jau jāsaka nakts, nejēgā auksts, +10; praktiski skaidras debesis un spožs pusmēness.
    Ja dienas t ir ok, tad naktis tiešām par aukstu, līdz ar to gurķi uc tml ir nekādi. Laikam tikai dažās naktīs t ir bijusi ap 15 grādiem, nerunājot par augstāku.
    p.s. Beidzot tiku mežā! Kas melleņu! Oiiiii :) Sēnes gan nemanījās, būtībā tas arī nebija sēņu mežs. Bet mellenes tajā konkrētajā vietā vēl pusgatavas... Citviet gan tā kā melnākas.

    Ielādē...
  15. 25.07.2015 00:01

    Šodiena Rīgā bija silta, nez kāpēc saulē likās pat karsti, ēnā optimāli un jauki (+22). Debesīs viegli gubumākoņi, kam pēcpusdienā piebiedrojās spalvu mākoņu āķi, pirmās ciklona pazīmes, neliels vējš. Vēlāk, uz saulrietu, gan mākoņi gandrīz nozuda. Jūrā ūdens remdens - lai nejustos auksti, jāpierod. Šovakar no zemes jūtams dzestrums - jūlija naktij nepiedienīgs. +5...+9, vai tā nenobrauks līdz salnām? Zolitūdē gan pašlaik +13, bet līdz rītam zem +10 tomēr var novilkt. Un, lūk, par aukstajām naktīm jāsatraucas vairāk - tas gan LV vasarai jūlijā nav raksturīgi. Pie tam turpmāk, pēc prognozēm raugoties, būs jāpriecājas par katru dienu, kad nelīs, nevis jāgaužas, ka +20 saulainā dienā ir auksti.

    Ielādē...
  16. 24.07.2015 13:01

    Godīgi sakot, es kaut ko nesaprotu........Gada vidus, siltākais mēnesis gadā, vēji arī normāli, norvēģi tos sola visādus, bet ne no Z puses.Kur siltums???Ozona slānis plāns, saule apdzisusi????Jūra pa šo ziemu arī nevarēja atdzist tik daudz, ka nevar vien sasilt.... Golfa straume...???? Golfa straume apstājusies? Izskaidrojumam tak jābūt!

    Ielādē...
    1. 24.07.2015 14:26

      Man tādas aizdomas - ka viss notiek caur ElNino (vai kā tur sauc) jeb to glabālo parādību kopumu, kas dažviet karsē gaisu, bet dažviet dzesē...(priekš manīm tā arī ir mistika, bet Latvijas aukstumam es pieeju filozofiski/ "tur neko darit nevar"...)

      Ielādē...
      1. 24.07.2015 17:03

        Es jau arī, filozofiski:))Bet tad uzsit dusmas.Tā gaidi vasaru un siltumu. Gaidi iespēju sēņot (tfu, tfu,tfu, ceru, ka vēl būs). Ne papeldēties normāli, bez hlora, ne gurķīšus paēst, jāpērk citu audzētie. Nav jau ne vainas, bet gribu savus:) Tā teikt, tante sasapņojās, bet galā- čiks!:)

        Ielādē...
        1. 24.07.2015 22:16

          Vai tad nav dīvaini, ka Balkānos jeb vispār visā d-europā ir pārsvarā +35 +40 grādi, a te suņu aukstums, bet nu labi saulē ir vairāk +20 grādiem pie vienas vietas, bet nu tāpat tam ir iemesls ? Jūlijs auksts cmooon xd

          Ielādē...
    2. 25.07.2015 07:31

      Ziemeļatlantijā ir auksts ūdens, un cikloni to vēsumu nes uz Eiropas ziemeļiem. Dominē rietumu vēji, karstums parasti nāk ar D un A vējus (ja spēcīgs anticiklons, karstums var nākt arī ar R un Z vējiem, bet šovasar mūsu reģionā nav bijis šāda anticiklona).

      Ielādē...
  17. 25.07.2015 08:11

    Varbūt arī esam pieraduši pie siltām vasarām pēdējā laikā, bet, ja jūlija naktī temperatūra noslīd zem +6 grādiem, izbrīnu par to nevar pieskaitīt pie mūsu untumiem, tas tomēr nav normāli. Pie manis pirms septiņiem pie loga pussaulē +11, bet ārā patiešām auksts.

    Ielādē...
  18. 24.07.2015 14:56

    Šeit raksts - vai tiešām šī vasara ir tik auksta?

    Ielādē...
    1. 24.07.2015 15:03

      Pilnībā piekrītu, ka pēdējos gados ir bijušas Latvijai neraksturīgi karstas vasaras, bet šī ir normāla, nevis auksta.

      Ielādē...
      1. 24.07.2015 16:56

        Vasarai ir raksturīgas augstas ne tikai dienas, bet gan vairāk nakts temperatūras.Ideālā gadījumā, virs +15*C Šovasar t* naktī jo itin bieži noslīd līdz +6*/+9* robežai.Tas, manuprāt nav normāli.Un tas, ka tādos apstākļos nevar augt gurķi un citi līdzīgie, ir likumsakarīgi, bet es....īsti neatceros tādas vasaras savā mūžā.Varbūt kaut ko esmu izlaidusi:), kādu laiku bijušas arī citas -svarīgākas par laika apstākļiem, problēmas:)

        Ielādē...
    2. 25.07.2015 00:16

      Esam izlaidušies, iepriekšējos gadus pieraduši pie vasarām ar temperatūru virs klimatiskās normas.

      Ielādē...
      1. 25.07.2015 10:50

        Tam gan es piekrītu par visiem 100%!:)

        Ielādē...
  19. 25.07.2015 02:11

    Šodien laiks tīri jauks - MMD, saulains, pēcpusdienā +22...+23*C, max +23.3*C. Vējš pārsvarā lēns, tomēr brīžiem arī stiprāk uzpūta. Pievakarē debesis vairāk skaidrojās, bet diezgan ātri kļuva vēsāks, un ātri kļuva pavisam auksts. Tik daudz aukstu vakaru un nakšu jūlijam nepiedienīgi, tāpēc arī augiem čābīgi ar augšanu. Mēs gan ēdam savus gurķus, ir arī pirmie tomāti no siltumnīcas, taču gurķi nav tik ražīgi kā citiem gadiem, un visas ražas arī laika ziņā krietni atpaliek. Neviens mani nepārliecinās, ka +10...+12*C ir jūlija nakts normāla temperatūra. Puslīdz siltas (ap un virs +15) ir bijušas tikai dažas naktis, turklāt bieži jau vakarā grādi slīd zem +15... Tādā vakarā pat pie ugunskura diezcik omulīgu sajūtu noķert grūti, ja nu vienīgi satuntuļojoties rudens drēbēs... Šobrīd arī auksts, pie loga vairs tikai +11, lejā varbūt vairs +10 nav... Siltummīlošajiem augiem tas augt nerosina.

    Ielādē...
    1. 25.07.2015 10:54

      Šonakt/ no rīta min/max t* pēc faktiskā laika tabulas +5.5/+11.5*!! 25.07.2015.!!!
      Es jau vakarā kabačiem uzliku individuālo plēves mājiņu. Tagad augs siltumnīcas apstākļos(gandrīz):)

      Ielādē...
  20. 25.07.2015 11:13

    Nu jau diena iesilusi, bet nakts vidū cēlos, lai aizvērt logu un sameklētu siltāku segu. Mans kolēģis Allažmuižā saullēktā bija skatījies gaisa t, pie mājas bija +6, pie šķūņa +5, bet termometrs, ko vakarā bija nolicis uz zāles tikai +1,5. Rasa bijusi tik auksta, ka gājis grāvmalē pētīt, vai kur nav salna, bet nē, nebijis gan. Nu bet daudz netrūka...

    Ielādē...
  21. 25.07.2015 13:31

    24.7.2015., Rīga. Anticiklonā. Dienā 3-4 balles "laba laika" mākoņainība, vēlā pievakarē drusku (pagaidām) pastiprinās augsto ci klātbūtne. Tomēr pirms pusnakts gandrīz skaidras debesis. DR vējš 1-2m/s, vakarā bezvējš. Gaisa temperatūra: plkst.3:00+11; 9:00+16; 15:00+21; 22:00+17.

    Ielādē...
  22. 25.07.2015 14:14

    Naktī uz rīta pusi grādi pie loga sasniedza +9, min. +8.9*C. Lejā droši varēja būt visi +7... Un tas - jūlija nogalē! Kas vēl teiks, ka tas ir normāli?!!! Istabās man ta labi, +23 pie pagāzta loga, pat segu nevajag, ar palagu pietiek, bet ārā... Vai vismaz augusts atnesīs vasaras cienīgu siltumu? Baidos, ka nē, šogad viss kaut kā nepareizi jau kopš ziemas... :(
    Tomēr atsevišķas dienas labas padoties var, un šodiena tam spilgts apliecinājums - gandrīz skaidrs, vien šur tur nedaudz plāni spalvu mākoņi, vējš lēns, brīžiem tā vispār nav, un beidzot arī kārtīgs siltums - šobrīd temperatūra sasniegusi jau +24.5*C, bet piesaulē pavisam karsti! :)

    Ielādē...
  23. 25.07.2015 16:20

    Rīgā plkst.16 22,8 grādi. Karstuma vilnis. )))

    Ielādē...
  24. 22.07.2015 14:27

    Vakar atbraucu no baltkrievijas, negaisu vispār nebija, bija tikai dažas dienas ar karstu laiku līdz +28 grādiem. Skatoties prognozēs jācer tikai uz augustu, vēl māsīcai jāparāda jūra, bet nu vēl mēnesis priekšā. Vai nu tiešām augusts un septembris būs vasaras mēneši saistībā ar to elnino.

    Ielādē...
    1. 23.07.2015 09:45

      Kā el ninjo vispār var ietekmēt laikapstākļus Latvijā?

      Ielādē...
      1. 23.07.2015 18:36

        Nezinu, bet internetā ir rakstīts par to kā tas ietekmēja laikapstākļus pie mums 20gs.

        Ielādē...
      2. 25.07.2015 19:22

        Arī šogad šī neskaidrā (priekš manis) globālā dabas parādība ir "pie vainas" šīs vasaras pirmās puses aukstumam.

        Ielādē...
  25. 25.07.2015 20:01

    Saulkrastos neticami silta diena. Pie A puses vēja pēcpusdienā vienu brīdi bija +23 grādi, kas šogad piejūrā retums. Pašlaik nomācies, neliels A puses vējš, bet joprojām silts +21. Izskatās, ka beidzot būs silts patīkams vasaras vakars ar nelielu cerību uz nakts negaisu.

    Ielādē...