Aktuālā situācija (21. - 27. 12. 2015.)

Aktuālā situācija (21. - 27. 12. 2015.)

27.12. Svētdiena.
Sestdienas vakarā jau daudzviet piesalst (vietām Vidzemē sals ieradās jau pēcpusdienā), un nakts gaitā sals pārņems savā varā visu Latvijas teritoriju un pieņemsies spēkā, rīta pusē temperatūrai pazeminoties jau līdz -2…-7 grādiem, vienīgi vietām piekrastē tā saglabāsies ap nulli. Debesis daudzviet skaidrosies, tomēr vietām, gk. valsts centrālajā daļā, iespējami arī īslaicīgi nokrišņi – sākumā lietus un slapjš sniegs, vēlāk arī sniegs. Vietām uz ceļiem var veidoties neliels apledojums, līdz ar to atsevišķos posmos ceļi būs slideni. Pūtīs lēns līdz mērens, Vidzemes piekrastē vietām brāzmains ZR-Z vējš ar brāzmām līdz 15 m/s.

   

Dienā Latvijas A daļā valdīs pārsvarā saulains laiks, temperatūra saglabāsies 0…-2 grādu robežās, kamēr DR rajonus jau rītā sasniegs jauna biezāku mākoņu zona, kas dienas otrajā pusē Kurzemē un valsts vidienē atnesīs ilgstošu snigšanu. Maksimālā temperatūra valsts centrālajā un R daļā sasniegs 0…+2 grādus. Svētdienas vakarā sniega mākoņi sasniegs arī A rajonus, tomēr tur gaidāms mazāk sniega. Valdīs lēns R puses vējš, kas dienas gaitā iegriezīsies no DA un Kurzemē sasniegs 7 – 12 m/s.

   


26.12. Sestdiena.
Neraugoties uz to, ka piektdien Latvijā atkal noticis siltuma rekordu birums(18 novērojumu stacijās pārspēts 25.decembra maksimālās gaisa temperatūras rekords, bet Mērsragā, gaisam iesilstot līdzplus 9,5 grādiem, labots arīšīs dienas nacionālais rekords), pamazām tuvojamies pārmaiņu laikam un īstai ziemas atnākšanai. Tagad jau visai droši var prognozēt, ka pēc dažām dienām Latvijā valdīs sals. Bet – neskriesim laikam pa priekšu, tāpēc šoreiz – par tuvāko diennakti...Sestdienas naktī un agrā rītā laikapstākļus noteiks ciklons virs Skandināvijas Z, tādēļ pārsvarā gaidāms mākoņains laiks, kas tikai brīžiem skaidrosies, bet palaikam, gk. Vidzemē, gaidāms arī īslaicīgs lietus. Pūtīs arī stiprs, brāzmains DR-R vējš, kas brāzmās sasniegs 15 – 18 m/s, piekrastē – līdz 19 – 22 m/s. Temperatūra pārsvarā no +3…+6 grādiem.

     

Somijas meteoinstitūta karšu attēlos parādītā situācija ir atbilstoša konkrētās dienas novērojumiem pulksten 15:00. Dienas attēls atjaunojas pēcpusdienā, ap pulksten 16.

Dienā debesis brīžiem skaidrosies, uzspīdēs Saule, stiprais vējš pamazām sāks pierimt, nokrišņi iespējami vairs tikai vietām. Ja dienā gaidāms lietus, tad vakarā – jau slapjš sniegs un sniegs, vietām iespējams arī putenis. Vējš dienas gaitā iegriezīsies no ZR. Ja dienā temperatūra vēl pieturēsies ap +4…+7 grādiem, tad vakarpusē tā pazemināsies līdz -1…+3, un daudzviet sāks piesalt. Tādēļ ceļi kļūs slideni! Savukārt vēlākā vakarā un nākamajā naktī sals pamazām pārņems visu Latviju, un svētdienas rītā pozitīva temperatūra saglabāsies tikai piekrastes rajonos.

   

25.12. Piektdiena.

Ja Ziemassvētku vakars vēl visā Latvijā gaidāms mierīgs, A pusē debesis arī skaidrosies, tad naktī Latvijai no R tuvosies kārtējais ciklons. Tā iespaidā Kurzemē jau pēc pusnakts atkal sāks ņemties spēkā vējš, bet tuvāk rītam atnāks arī lietus mākoņi. A novados debesis naktī būs daļēji mākoņainas, nokrišņi nav gaidāmi. Gaisa temperatūra no +1…+2 grādiem skaidrākajās vietās A pusē līdz +5…+6 grādiem Kurzemes piekrastē. Rīta pusē kļūs siltāks, taču vēl vairāk ņemsies spēkā vējš, Kurzemē brāzmās sasniedzot 18 m/s.

   

Dienas pirmajā pusē valdīs mākoņains laiks, daudzviet ik pa brīdim uzlīs, bet vēlāk no R sāks skaidroties. Tomēr arī pēcpusdienā no atsevišķiem mākoņiem gaidāms īslaicīgs lietus. Visā valstī pūtīs brāzmains DR vējš ar brāzmām līdz 10 – 15 m/s, bet pēcpusdienā piekrastē – līdz pat 20 – 21 m/s. Joprojām būs silts – valsts lielākajā daļā gaidāmi +6…+8 grādi, mazliet vēsāks tālākajos A rajonos, kur +4…+5 grādi. Līdzīgs nepastāvīgs laiks saglabāsies arī Otrajos Ziemassvētkos, pēc tam gan laiks sāks mainīties, ciemos beidzot taisās aizgulējusies ziema. Bet par to – nākamreiz…

Visiem gaišus, priecīgus un laimes pilnus Ziemassvētkus!

24.12. Ceturtdiena.

Vakardiena atnesa jaunus siltuma rekordus, un visās LVĢMC novērojumu stacijās ir laboti siltuma rekordi. Savukārt Bauskā ir pārspēts arī 23.12. absolūtais siltuma rekords, jo šeit gaisa temperatūra sasniedza +11,4 grādus. Tāpat gandrīz visās novērojumu stacijās, izņemot Alūksnes un Ventspils, uzstādīti jauni decembra 3. dekādes maksimumi.

Naktī uz ceturtdienu laikapstākļus vēl noteiks aizejošais ciklons, tādēļ vēl daudzviet līs, visā valstī turpinās pūst stiprs vējš, kas brāzmās daudzviet sasniegs 16 – 18 m/s, Rīgā – līdz 20 m/s, bet vietām piekrastē – pat 22 m/s. Temperatūra pakāpeniski pazemināsies līdz +4…+7 grādiem.
Dienas gaitā laikapstākļus savā varā pārņems neliels augsta spiediena atzars, līdz ar to debesis būs vien daļēji mākoņainas, daudzviet spīdēs saule. Vējš, kas rītā vēl būs stiprs, dienas gaitā pakāpeniski norims, un Ziemassvētku vakarā pūtīs vairs tikai lēns līdz mērens DR-D puses vējš. Dienas gaitā temperatūra īpaši nepakāpsies, saglabājoties +6…+7 grādu robežās, bet vēlākā vakarā gaidāma tās pazemināšanās līdz +3…+4, A rajonos vietām līdz +1…+2 grādiem.

Paskaidrojumi:

Somijas meteoinstitūta karšu attēlos parādītā situācija ir atbilstoša konkrētās dienas novērojumiem pulksten 15:00. Dienas attēls atjaunojas pēcpusdienā, ap pulksten 16.

Attēlu un citas informācijas avoti (saites):

1. Lietuvas hidrometeoroloģijas serviss (http://www.meteo.lt/en/web/guest/home-en)
2. Somijas Meteoroloģijas institūts (http://en.ilmatieteenlaitos.fi/weather-in-europe)
3. Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (http://meteo.lv/)
4. Satelītattēli: Sat24.com (http://en.sat24.com/en/bc/infraPolair)
5. Maksimālās gaisa temperatūras: (avots: VAS Latvijas valsts ceļi)

23.12.2015. Trešdiena.

Latvijai no R puses pietuvojies kārtējais ciklons, kas atnesīs lietu, siltumu un stiprus vējus. Nakts gaitā Latviju šķērso siltā atmosfēras fronte, kas nes lietu, un aiz kuras Latvijas teritorijā sāk ieplūst īpaši silts gaiss no Rietumeiropas. Temperatūra naktī Latvijas A daļā pirms siltā gaisa ieplūšanas vēl nolaidīsies līdz +5 grādiem, bet R pusē nakts beigās pakāpsies jau līdz +9…+10 grādiem. Pieņemsies spēkā līdz tam mēreni stiprais DR-R vējš.
Rīta pusē +10 grādu siltums jau būs sasniedzis arī centrālos rajonus, dienas vidū un agrā pēcpusdienā Zemgalē, Latgalē un Vidzemes D daļā gaiss iesils līdz pat +10…+12 grādiem. Kritīs kārtējie siltuma rekordi. Tomēr visas valsts teritorijā pūtīs stiprs vējš, kas daudzviet brāzmās sasniegs 16 – 18 m/s, bet piekrastē – pat 20 – 22 m/s, un daudzviet palaikam līs.

Avoti: LVĢMC, Sat24.com, Somijas Meteoroloģijas institūts, Lietuvas hidrometeoroloģijas serviss

Kā iepriekšējā nedēļa aizgāja, tā arī jaunā iesākās - ar labotiem siltuma rekordiem. Nemainīgi mākoņainām debesīm un vietām ar nelielu lietu. Siltums, pēc LVĢMC datiem, šonakt Latvijā sasniedza +7...+10 grādus, un jau no rīta visās LVĢMC meteoroloģiskajās stacijās tika pārspēti 21. decembra siltuma rekordi. Reizē ar to 11 stacijās ir pārspēti arī decembra 3. dekādes siltuma rekordi, bet divās - atkārtoti. Siltākais laiks šodien valdīja Latvijas centrālajos rajonos.

Naktī Latvijai no R puses pietuvosies kārtējā nokrišņu zona, kas jau nakts otrajā pusē sasniegs Kurzemi, bet rītā aptvers arī centrālos rajonus, vēlāk aizejot uz A rajoniem. Temperatūra dienā gaidāma pārsvarā +7...+9 grādu robežās. Rīta pusē Kurzemes DR rajonos gaidāmas stipra DR-R vēja brāzmas.

Runājot par tālākajām šīs nedēļas dienām, nav gaidāma būtiska laikapstākļu maiņa, aizvien valdīs apmācies, visai vējains (īpaši piekrastē) laiks ar nelielu lietu. Temperatūra naktīs pieturēsies ap +3...+8 grādiem, dienās sasniedzot +5...+10 grādus. Ja otrdien kļūs par pāris grādiem vēsāks un maksimālā temperatūra, visticamāk, nepārsniegs +8...+9 grādus, tad trešdien tā daudzviet atkal pakāpsies virs +10 grādiem, sasniedzot +11...+12 grādu atzīmi un piesakoties uz jauniem siltuma rekordiem. Taču pieņemsies spēkā vējš, piekrastē brīžiem sasniedzot 18 - 21 m/s.

 

Ziemassvētkos laiks joprojām būs silts, lai arī kļūs pāris grādus vēsāks, un temperatūra turēsies +4...+8 grādu robežās. Bieži gaidāms lietus, un pūtīs stiprs, brāzmains vējš. Tomēr 27. decembrī, svētdien, Latvijā sāks ieplūst vēsākas gaisa masas, lietum piejauksies slapjš sniegs, A pusē var piesalt, un pastāv iespēja, ka gada nogalē kļūs vēl vēsāks, piesals un uzsnigs. Tomēr pagaidām prognozes rāda, ka iespējami dažādi laikapstākļu attīstības scenāriji, citi no kuriem paredz arī silto Atlantijas gaisa masu atgriešanos.

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 21.12.2015 22:08

    Nemainīgi apmācies, totāli tumšs, mērens vējš, brīžiem nedaudz uzlija. Slapjuma pārpārēm. Bet siltums joprojām turas - naktī vēl mazliet virs +9, dienā kādu grādu vēsāks, bet tāpat stabili +8...+9*C robežās, šobrīd +8,2*C.

    Ielādē...
  2. 22.12.2015 01:27

    21. dec. no rīta apmācies . T. +9*. Spiediens 760mm. Vēl pusdienas laikā patumšs. Pūta mērens DR vējš. T. nemainīga. Līdz vakaram bez izmaiņām. Pašlaik t. +7,2*. Spiediens 757mm.
    1996.g. 21. dec. no rīta sals sasniedza -15*. Saullēkts skaidrs, bet drīz Saule iebrida spalvu-slāņu mākoņos. D. vējš. Līdz pusdienas laikam pilnīgi apmācās. T. paaugstinājās līdz -4* Vakarā sāka snigt. Spiediens lēni pazeminājās. T. pirms pusnakts noslīdēja līdz -7*. Sniega segas biezums nezināms.
    Tuvākā zemestrīce Ziemeļjūrā, starp Norvēģiju un Dāniju. 4 balles, 20km dziļumā. Notika 10:31.

    Ielādē...
  3. 22.12.2015 01:52

    21. decembris Rīgā:
    2009.g. naktī -12, dienā -9,mākoņains, sniegs, sniega sega 10 cm.
    2010.g. naktī -14, dienā -8, saule mijās ar mākoņiem, dūmaka, sarma., sniega sega ap 28 cm.
    2011.g. anticiklons, piesalst, 0-1, sarma, apmācies, sniegs nav.
    2012.g. naktī -12, dienā -10, skaidrojās, anticiklons, sals pastiprinās, sniega sega ap 30 cm.
    2013.g. naktī +3, dienā +6, apmācies, smidzinošs lietus, sniega nav.
    2014.g. naktī -1, dienā +2, neliels lietus, apmācies, sniega sega daļēja...

    2015.g. Parsvara apmācies, sauss, +7+9, sniega nav...

    Ielādē...
    1. 22.12.2015 04:28

      Turpinot,
      2008. naktī +1, dienā +2, neliels lietus,
      2007. naktī +4 un dienā +3..+4, vakarā +2, smidzinošs lietus,
      2006. naktī +1, dienā +5,
      2005. naktī -5, dienā -2,
      2004. naktī -5, dienā -1, vakarā -5, zemi sedz neliela sniega sega,
      2003. naktī -1, dienā +3, vakarā +4, vētrains vējš,
      2002. naktī -1, dienā -2, vakarā -4, vētrains vējš.

      Ielādē...
  4. 22.12.2015 08:12

    Silts rīts ar +7 grādi un nelielu lietu.
    O!!!!!Apsveicu Lightning ar debiju.

    Ielādē...
  5. 22.12.2015 11:30

    Lightning, paldies:)Izskatās savādāk, bet ir labi:)Mēs nedēļas garumā varēsim pierādīt, cik pamatotas bija cerības vai bažas :))
    Laukā smidzina, R puses vējš , silts +6*C.
    Man mājas Z pusē jau zied dzeltenās prīmulas........Godīgi, istabā egli pat negribas.Ja nebūtu mazbērnu, toč nepirktu.Laukā viss tik zaļš !Priekš kam egli mājās?!Pie tam norvēģi uz 31. decembri dienas vidū sola atkal +10*C, ar lielu vēju komplektā(:

    Ielādē...
  6. 22.12.2015 12:56

    Šorīt apmācies, lietus, kas turpinās joprojām, mērens vējš, temperatūra turas mazliet virs +6 grādiem, šobrīd +6.2ºC. Bija plānots brauciens uz Rīgu, bet pēdējā brīdī nojuka.

    Ielādē...
  7. 22.12.2015 14:17

    O, ir kur iekomentēt :)
    Viļakā līst. Nakts un rīts - varētu pat teikt - daļēji skaidri. Līt sāka ap 11-iem. T +5. Vakarā un naktī pastiprs vējelis. Šobrīd - minimāls.
    Iepr. dienās - bez īpašas līšanas. Ak jā, vakar kādu stundu dienā lija gan, pat stipri. T ap +8, 20.12. vakarā +9, citiem mašīnas t-metrs esot rādījis +11.

    Ielādē...
  8. 22.12.2015 19:16

    Pēcpusdienā diezgan ātri lietus pārstāja, pēc 14.30 t* pakāpās līdz +7, vēlāk pamazām vēsāks. Tagad +5,7*C, vējš aizvien mēreni pūš, lietus kopš dienas vidus vairs nav lijis, taču tāpat pietecējis makten daudz.

    Ielādē...
  9. 22.12.2015 20:59

    Lightning, Tev, paldies! Lakoniski un skaidri veidota sadaļa. :)

    Manā pusē priekšpusdienā pamatīgi nolija, izveidojās palielas peļķes. Pēcpusdienā, mēģināja skaidroties, un tumsai iestājoties arī noskaidrojās. Līdz ar to vairs tikai +4*C.
    Samērā mierīgs pirms nākamajām nokrišņu zonām. Rietumu vējš no 0...6m/s

    Ielādē...
  10. 22.12.2015 21:14

    Paldies, Lightning! Ceru, ka pietiks iedvesmas turpināt.

    Diena slapja, pārsvarā smidzeklis, vienīgi pēcpusdien kādu laiku nekas no gaisa nenāca. Temperatūra par pāris grādiem zemāka kā iepriekšējās dienās, pašlaik +5 grādi. Pūš mērens vējš.

    Ielādē...
  11. 23.12.2015 00:30

    Lightning, paldies, laba debija, skaidri un saprotami.
    Siguldā pa nakti un no rīta lijis, pa dienu aerosolveidīgaia smidzekļdraņķis vai vienkārši apmācies. Pievakarē pastiprinājās vējš, kas trenkā mākoņus, redzamas zvaigznes, būtu labāk to pa dienu darījis, būtu saule uzspīdējusi. Silts, vidēji +7-8 grādi. Pilsēta izskatās baigi salijusi, visur peļķes, mājās gan to īpaši neizjūtu, ak jā, dīķim normāls rudens līmenis.

    Izskatās, ka atkal lietus tūre nāk virsū un līs mainīgā intensitātē līdz rītvakaram, kā arī būs jūtams vējš, kas arī rītvakar aprims. Rīt pēdējā ļoti siltā diena, vēlāk vairs nebūs tik silts, toties varbūt būs vairāk saulainu brīžu mākoņu spraugās

    Ielādē...
  12. 23.12.2015 01:17

    22. dec. Naktī bija lietus. Spiediens 752mm. No rīta apmācies. Zemi gubmākoņi ātri slīdēja uz austrumiem. To kontūras bija asas, gandrīz kā vasarā. Vējš mērens no R-ZR. T. +6*. Pēcpusdienā nedaudz skaidrojās, parādījās nelieli debesu laukumiņi. Tomēr Saule neuzspīdēja. Spiediens 758mm. Vakarā m.m.d. Esot bijis redzams mēness. T. noslīdēja līdz +4*. Tomēr drīz tā sāka celties. Ap10 sākās lietus. Pašlaik lietus laikam beidzies. T. +6,1*. Spiediens 757mm.
    2001. g. 22. dec. no rīta apmācies, snieg. T. -4*. Spiediens ļoti zems: 735mm. Dienā īslaicīgas, spēcīgas sniega brāzmas, kopā ar brāzmainu ZR-Z vēju. Putenis. Dienas laikā palika arvien aukstāks. Pēcpusdienā spiediens strauji cēlās. Vakarā sniega brāzmas palika retākas un debesis vairāk skaidrojās. Sasniga kādus 15cm svaiga sniega. Nākošā rīta T. bija noslīdējusi līdz -24*.
    Tuvākā zemestrīce Polijā, pie Čehijas un Slovākijas robežas. 2,7 balles, 2 km dziļumā. Notika 05:24.

    Ielādē...
  13. 23.12.2015 07:05

    Ārā līst, radara attēls iesprūdis, kā lai zin, vai tas mākoņa sākums vai beigas... Pie loga +7 grādi. Zemes ceļš paliek ar katru brīdi šaušalīgāks, izmircis, uzburbis, posmā, kur rudenī grants kārtu uzbēra, izveidojusies bieza "ziepju" kārta, īsts ceļš rallija cienītājiem. Bet vispār, lai cik man ļoti negribētos ziemu, es tomēr nospriedu, ka, ja nav, tad labāk lai ir tik silts kā tagad. Būtu knaps +1 un tāpat bez sniega un drēgns, būtu vēl krietni štruntīgāk :) .

    Ielādē...
  14. 23.12.2015 07:56

    Rīta agrumā +7 grādi un iepuilējuši 3,6 mm

    Ielādē...
  15. 23.12.2015 09:37

    Skatos, mums jauns autors aktuālajai situācijai.

    Šorīt Rīgā +10 un patīkami silts D vējš. Šajā nedēļā vispār sajūtas kā septembra beigās. Pat jaku tā īsti neesmu vēl šonedēļ uzvilcis. Visām āra aktivitātēm, kas neietver ilgstošu sēdēšanu uz vietas pietiek ar džemperi. Žēl, ka nedēļas nogalē paliks vēsāks, tad man paredzēts pārgājiens Siguldas apkārtnē. Pie šodienas +10 pa nakti varētu gulēt teltī vasaras guļammaisā.

    Ielādē...
  16. 22.12.2015 00:23

    Pie mums līst. Tikai igauņu radars uzrāda nokrišņu mākoņus. Starp citu, vai LVĢMC radars atkal ir par maksu?

    Ielādē...
    1. 23.12.2015 10:46

      Mainījusies saite - skatīt šeit.

      Ielādē...
      1. 23.12.2015 12:07

        Paldies :)

        Ielādē...
  17. 23.12.2015 12:24

    +9*C ,vējš, ik pa laikam uzlīst.Nesen nolija smalks lietus, vēja dēļ šaltis gāja gandrīz paralēli zemei.
    Izrādās, jāgaida vēl lielāks gāziens.Slapjie Ziemassvētki ar vēdera vīrusu komplektā(kamēr mazbērni aug, pa jaunam izslimo visas "bērnu"slimības, pret kurām nav izveidojusies imunitāte, jupis ar ārā:()A vēl par svētku galdu jādomā...........

    Ielādē...
  18. 23.12.2015 12:28

    +10 grādi. Līst. Paliek gaišāks, bet laikam ne uz ilgu laiku, skatoties radarā.
    Nu jau gāž pamatīgi kā jāņos.

    Ielādē...
  19. 23.12.2015 16:31

    +9,5 un ļoti stipri līst. Neatceros, ka jebkad uz Ziemassvētkiem būtu tik lielas peļkes, kādas ir pašlaik. Mierinu sevi ar domu, ka akas ļoti labi pildās ar ūdeni, jo pēdējā nedēlā neviens par sausu aku vairs nav sūdzējies :).
    P.s. Apsveicu lightning ar debiju! :)

    Ielādē...
  20. 23.12.2015 17:41

    Vai kaads no laika veerotaajiem ir ieintereseets piedaliities LTV1 raidiijuma "4.studija" tapshanaa? Raidijums ir iecerejis veidot sizhetu par laika verotaju noverojumiem. Ja nu kads Rigas tuvuma ir ar mieru 28.12. piedalities intervija, lugums dot zinju!

    Ielādē...
  21. 23.12.2015 19:03

    Lietaina diena, pēcpusdienā dažubrīd kārtīgi gāza.Vējš visu dienu brāzmains, vakarpusē kļuvis stiprs.

    Ielādē...
  22. 23.12.2015 17:31

    Vel aizvien prognozes gadu mijai lēka un nestabilas, tomēr arvien pastāv diezgan lielas cerības, ka vismaz Jauno gadu sagaidīsim ar nelielu salu un sniegu.

    Arī šeit patreiz sola ziemas atnākšanu, vakardien janvara sākumā pat salu līdz -16 Rīgā, bet šorīt jaunajs izlaidums atkal bija plusos, toties nākamajs atkal sola ziemu, sekojam un ceram.... Intriga paliek atklāta.

    Paldies Lightning par Raita darba turpināšanu meteolapā :)

    Ielādē...
    1. 23.12.2015 19:31

      Domāju, ka būs auksti, šitajam rudens/neziemas balagānam kaut kad ir jābeidzas =D

      Ielādē...
  23. 23.12.2015 20:22

    Paldies laitningam par Raita darba turpnāšanu!

    Ielādē...
  24. 23.12.2015 22:49

    pamatīgi lija. Rīta puse ar nelielu smidzināšanu. Pēc vieniem uz 5 min. uzspīdēja saule, gana brīnumaina parādība pēdējā laikā. Jā, un tad nāca lielā līšana, arī vējš. T līdz +9. Šobrīd spožs gandrīz pilnmēness, ko ik pa brīdim aizsedz skrejoši mākoņi, +5.

    Ielādē...
  25. 24.12.2015 00:06

    Šodien nomācies, vējains un lietains, bet silts gan! Vējš īpaši stiprs pēcpusdienā - pievakarē, lietus sāka līt jau naktī, un ik palaikam uzlija arī dienā. Pārsvarā gan ne stiprs, bet cik tad var?! ;) Temperatūra jau nakts otrajā pusē sāka kāpt uz augšu - 4.30 +6*C, 6.00 +7,8*C, bet jau pēc 8.00 tuvu +10 grādiem. Dienas gaitā turējās ap/virs +10 līdz pat pēcpusdienai, max ap 15.00, kad dienas max un rekords reizē, +10,5*C. Pēc 17.00 lēnītēm vēsāks, 18.00 +9,4*C, 19.20 +8,5*C, bet kopš ~20.00 turas ap +7,5...+8*C, šobrīd +7,9*C.

    Ielādē...