Aktuālā situācija (nedēļa līdz 03.01.16.)

Aktuālā situācija (nedēļa līdz 03.01.16.)

Nedēļas kopsavilkums


Kopumā nedēļas gaitā atradāmies anticiklona CHRISTINE ietekmē, tā DR malā, kas nodrošināja vēsākā gaisa ieplūšanu no Krievijas. Naktīs temperatūra pazeminājās zem -15, nedēļas beigās vietām arī zem -20 grādiem. Tomēr mitrais gaiss anticiklonā brīžiem radīja palielinātu mākoņainību, ļāva veidoties nelielam līča efektam un nelieliem sniega mākoņiem, vietām veidojās arī bieza sarma, kas saglabājās līdz nedēļas beigām. Nedēļas pēdējā dienā valsti no ZA sasniedza neliels ciklons, kas nesa sniega segas pieaugumu lielākajā valsts daļā par aptuveni 5 cm, bet vietās, kuras skāra līča un jūras efekts sniega sega pieauga pat par 10-25 cm.

Prognoze nedēļai (28.12.) (PAPILDINĀTA)

   Nedēļas gaitā laikapstākļi mainīsies maz, tomēr arvien pastiprināsies sals. Anticiklona centrs nedēļas sākumā atradīsies virs Somijas dienvidiem, līdz ar to gaidāms lēns Z, ZA vējš vai bezvējš. Šodien un rīt maksimālā gaisa temperatūra dienā no 0 grādiem piekrastē, kur vējš pūš no jūras, līdz -4 grādiem valsts austrumos. Debesis šodien būs skaidras visā valstī, bet sākot no nakts mākoņu kļūs vairāk un otrdiena būs mākoņaina, vietām minimāli uzsnigs. Temperatūra naktī no -1 piekrastē līdz -12 grādiem Kurzemē nakts otrajā pusē. Jau vakarā vietām Vidzemē gaidāmi -10 grādi. Nakts uz trešdienu jau būs aukstāka - -6....-15.     Nedēļas vidū - gadumijā - anticiklona centrs atradīsies virs Baltijas valstīm, līdz ar to vējš būs lēns un mainīga virziena. Gaisa temperatūra turpinās pazemināties - dienās ap -2...-7 grādiem, naktīs -7...-12, skaidrākās vietās līdz pat -15 un vairāk grādiem (līdzīgas gaisa temperatūras arī Jaungada naktī). Debesis būs daļēji mākoņainas, brīžiem valsti šķērsos vairākas mākoņu zonas, iespējama migla un sarma, kā arī pavisam neliels sniegs    Nedēļas pēdējās un 2016. gada pirmajās dienās laikapstākļus Latvijā noteiks jauns anticiklons ar centru virs Krievijas ZA, kas ar austrumu vējiem atnesīs vēl aukstāku gaisu no Krievijas ziemeļu daļas. Gaisa temperatūra arī dienās nekļūs augstāka par -10...-13 grādiem, vien piekrastē mazliet siltāks, naktīs gaisa temperatūra pazemināsies līdz -13...-20 grādiem, vietām līdz -22 grādiem. Mākoņu būs pavisam maz.    Jāatceras, ka lielā daļā Vidzemes un Latgales sniega nav nemaz, līdz ar to tur visu nedēļu valdīs stiprs kailsals, kas var radīt postījumus. Arī pārējā valstī sniega sega nav liela.    Izmaiņas laikapstākļos varētu notikt vien nākamās nedēļas vidū, kad, anticiklonam pārvietojoties vairāk uz austrumiem, Latviju atkal sasniegs cikloni, gaidāms sniegs un gaisa temperatūras paaugstināšanās. Iespējams arī atkusnis, tomēr tas ir atkarīgs no tā, cik auksts gaiss atradīsies Krievijā. Visticamākais scenārijs ir neliels atkusnis Kurzemē un neliels sals un sniegs pārējā valstī.

Papildinājums 29.12.

   Prognoze nedēļai jau mazliet mainījusies - visaukstākais laiks šonedēļ gaidāms tuvākajā laikā, atrodoties anticiklona centrā. Šonakt gaisa temperatūra var noslīdēt līdz -6...-17 grādiem, bet rīt dienas laikā ap -4...-8 grādiem. Vēl mazliet aukstāka varētu būt nakts uz 31. decembri, kad gaisa temperatūra lokāli var pietuvoties -20 grādiem, bet pārsvarā -9...-16. Nedaudz siltāks laiks gaidāms 31. dcembra otrajā pusē un 1. janvārī, anticiklona centram atkāpjoties uz ZA, kad atsevišķas mākoņu zonas neļaus gaisa temperatūrai atdzist zemāk par -13 grādiem naktīs, dienās -5...-7 grādi. Par pāris grādiem vēsāks laiks gaidāms 2. janvārī. Tomēr pašreizējās prognozes 3. janvārī uzrāda, ka Latvijā laikapstākļus noteiks neliela zema spiediena ieplaka, nesot nelielu sniegu visā valstī. Tāpat arī paaugstināsies gaisa temperatūra, tomēr atkusnis nav gaidāms. Vēl sekosim prognozēm nedēļas gaitā...

Papildinājums 1.01.

Pašreizējās prognozes liecina, ka, anticiklonam novājinoties, svētdien, 3. janvārī, Latviju no austrumiem sasniegs mazs ciklons, kas virs Latvijas nedaudz pastiprināsies visā valstī, sākot no austrumiem atnesot ap 2-4 cm sniega, līča efekta ietekmē iespējams lielāks sniega segas pieaugums. Par nokri''snu daudzumu prognozes ir diezgan neskaidras. Mazliet paaugstināsies gaisa temperatūra.

Atskats uz aizvadītajām dienām

Pirmdiena, 28.12.

Naktī neliela ciklona DANIEL oklūzijas fronte ar snega nokrišņiem, kas atnesa 1-10 cm sniega Daugavas kreisajā krastā un galējos Vidzemes DR. Dienā no Z pastiprinās jauns anticiklons CHRISTINE, kā ietekmē diena skaidra ar nelieliem mīnusiem, bet vakarā zem skaidrām debesīm bezvējā gaiss strauji atdziest līdz pat -12 grādiem.

 

Otrdiena, 29. decembris

Anticiklons CHRISTINE turpināja pastiprināties virs Somijas dienvidu daļas, tomēr tas netraucēja veidoties nelielam līča efektam Kurzemē Rīgas līča piekrastē un dažiem sniega mākoņiem valsts austrumos. Naktī gaisa temperatūra vietām noslīdēja līdz pat -9...-15, dažās piekrastēs rīta pusē ap 0. Dienā kopumā valdīja neliels sals.

Trešdiena, 30. decembris

Anticiklona centrs virs Lietuvas. Naktī gaiss atdziest līdz -9...-16, Zemgalē un Vidzemē daudzviet ir sarma, kas nekūst dienas garumā.

Ceturtdiena, 31. decembris

Anticiklona CHRISTINE centrs pārvietojies uz Krieviju, pie Baltās jūras. No rīta gaisa temperatūra Latvijā sasniedz -9...-17 (vēsākais Zemgales austrumos). Dienā debesis skaidras, temperatūra ap -6...-12. Vakarā vietām Latvijā redzama vāja ziemeļblāzma. Gaisa temperatūra turpina atdzist, bet no austrumiem tuvojas mākoņi, tāpēc gaisa temperatūras pazemināšanās apstājas.

Piektdiena, 1. janvāris

Anticiklona centrs pie Baltās jūras, tas sāk kļūt vājāks. Dienā daudzviet valstī mākoņains laiks un neliels sniegs. Gaisa temperatūra ap -7...-12 grādiem, bet tā krietni pazeminās vakarā, kad debesis no austrumiem sāk skaidroties.

Sestdiena, 2. janvāris

Anticiklona CHRISTINE centrs virs Somijas, dienas gaitā debesis pārsvarā skaidras. No rīta minimālā temperatūra caurmērā sasniedz -10...-20, dienas gaitā tā nepārsniedz -11...-17. Vakarā temperatūra atkal strauji krītas un vietām sasniedz -21 grādu, bet valsti no ziemeļaustrumiem atkal sasniedz mākoņi.

Svētdiena, 3. janvāris

Latviju no ziemeļaustrumiem sasniedz neliels ciklons ar silto un auksto fronti. Lielākajā Latvijas daļā sniega sega pieaug par 5 cm, tomēr masīvs līča efekts Rīgā, DR Vidzemē un vēlāk Kurzemes piekrastē nes 10-25 cm jauna sniega. Mazliet putina. Nakts sākumā gaisa temperatūra sasniedz -17...-21, vietām pat -23 grādus (LVC dati), dienā ap -5...-11 grādiem, piekarstē vakarā -1...-3.

Attēli no:

Turpinājums no iepriekšējās nedēļas.

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 04.01.2016 07:12

    Labrīt! Šorīt -10,5, sniega segas biezums ~8 cm, atsāku rīta vingrinājumus ar sniega lāpstu :).

    Ielādē...
    1. 04.01.2016 07:42

      Pateicos par informāciju! Pavisam netālu uz DA sniega gandrīz vispār nav, a visa šī nedēļa būs ekstremāli salta. Tāds posts cilvēkiem! 8 cm jau arī nav glābēji, ņemot vērā, cik pamatīgi sasalusi zeme. Nav jau nekas traks, ja zemes temperatūra -1..-3, bet taču tie grādi aizgāja aiz -10 kā 2014. janvārī.

      Ielādē...
  2. 04.01.2016 01:09

    Skaista diena turpinājas un vakarā starp pl.19 un 20 snigšana arvien pastiprinājas, kādu stundu sniga ļoti stipri , sniega sega pieauga acimredzami, velak snigšana mazinājas un leni un klusi krita lielas pūkainas sniega pārslas, patreiz jau kādu laiku tikpat ka nesnieg, vien sīkas pārsliņas virpuļo, kas gan vairs būtisku pienesumu nedod. Kādi 17-20 cm sniega kārta ir izveidojusies, priecē arī tas, ka tik atri tas nekusis nost un visu nākamo nedeļu vēl valdis ziema, jauki. Kopumā šodiena pārspeja visas cerības un uzsniga krietni vairāk, ka bija prognozets. Tagad beidzot pilnvertiga ziema ar sniegu un salu, tas, ko jau ilgi- ilgi biju gaidijis :) Pie loga patreiz -9

    Ielādē...
    1. 04.01.2016 07:48

      Lūdzu aizbrauc kaut kad drīzumā uz Mežaparku vai citviet A-Rīgā! Tur tā sniega vairāk.

      Ielādē...
  3. 04.01.2016 08:15

    Skaists laiks!Sniegs ap 20 cm,viss pūkains.Pagalmu tīrījām jau reizes 5.Skaisti!

    Ielādē...
  4. 04.01.2016 10:51

    Saulkrastos piesnidzis ap 15 - 20 cm, Rīgas centrā mazliet vairāk. Rīgā pateicoties mākoņiem -10 Saulkrastos pie skaidrām debesīm -15.

    Ielādē...
  5. 04.01.2016 09:43

    Teikā sniega segas biezums 27 cm!


    Vakardien, līča efekts parūpējās par diezgan lielu sniegpārslu dažādību, sanāca arī šo to nobildēt.

    Ielādē...
    1. 04.01.2016 11:02

      Paldies Ivo par skaistajām fotogrāfijām :) Klau man ir tehnisks jautājums, kā tiek mērīts precīzi sniega slānis? Nu es paņemu mēru no betona grīdas ar metrmēru man sanāca vidēji 18cm sniegs patreiz pie Liepājas ezera putnu vērošanas laipas :) Patreizs -7.6*C, tīru, sniegu un dodos uz darbu. Vakar jāiet slēpot pavisam nopietni :) nedaudz sāka skaidroties :)

      Ielādē...
  6. 03.01.2016 23:35

    Ja nu kādam vēl meteolapā interesē, kas notiek RietumKrastā, šī vakara 'sniega epopejā Latvijā " tad nu patreizs Liepājā pamatīgi puteņo -2.8*C, DR vējelis, sniega sega ir pieaugusi pa 6cm.. ūdens temperatūra Baltijas jūrā pie Liepājās plkst. 9:00 no rīta šodien sasniedza +7*C un pa dienu smuki kūpēja piekraste.. No rīta bija -17.4 oficiāli.. pa dienu pabaudiju meža darbus Rudes mežos -12*C.. Izskatās pēc LHMT modeļa, ka pie Liepājas pusē snigs visu nakti jo pieļauju, ka siltais jūras ūdens ražo jūras līča mākoņus ?!

    Ielādē...
    1. 04.01.2016 11:51

      Interesē, noteikti interesē:)

      Ielādē...
  7. 04.01.2016 13:04

    -11, visu priekšpusdienu snieg retām pārslām. Sasnidzis apmēram 8,5-9 cm, bet sniegs nav blīvs. Auksti un nepatīkami ārā, pa logu gan skaisti.

    Ielādē...
  8. 04.01.2016 14:11

    Saskatījos modeļos ,ka teika par atkusni ir izskanējusi,tuvākais sniegs piektdien un var pat uzpūst brašāki vēji.

    Ielādē...
  9. 04.01.2016 12:43

    Skaista sniegota ziema. Rīgā plāni apmācies un krīt pavisam retas sīkas sniegpārsliņas. Pa nakti vēl piesniga daži cm klāt. Patreiz -11 Jaunākas prognozes attalina atkusni un mazina to, ir atkal nestabilas. Šonedeļ stabils sals, talak ir variacijas... 01/04/2016 00Z izlaidums ir tikpat ka ideals, neviena atkušņa, mērens sals un neliels sniegs reizēm... Šeit jau ekstremāki un straujāki pavērsieni...

    Ielādē...
    1. 04.01.2016 13:03

      Nez vai Tu arī mājās no pagultes izvelc sapelējušu maizes garozu un cel to galdā kā labu labo mielastu? GFS ir milzīgs modelis, kura galvenā versija pēc nesenās uzlabošanas ir kļuvusi par modeļa apkaunojumu un īpašnieks izmisīgi cenšas to nomainīt uz vēl jaunāku versiju. Es par to, ka modeļa vidējais ir krietni siltāks par Tevis minēto. No atkušņa LV vissiltākajā vietā (Rīgā) nākamnedēļ neizbēgt. Tā teic ansamblis...

      Ielādē...
      1. 04.01.2016 13:12

        Jums labāk patīk šis ?

        Ielādē...
        1. 04.01.2016 13:27

          Nu tak daudz saišu uz ansambli. Bet šis nudien liecina, ka ir atgriezusies 2009./10. ziema. Toziem arī cilvēki krita kā mušas...

          Ielādē...
      2. 04.01.2016 14:37

        Uzreiz var redzēt, ka tev ir skaudība pret sniegu Rīgā. Sori bet šoreiz nesakrīt tavs iecerētais Latvijas klimats, rodas tāda nojausma, ka tev par to maksā... nu tas ir manas domas. Bet fakts paliek fakts, ziema ir jau iestājusies, atkušņi varētu būt kā maza atrauga ar knapiem 0 grādiem. Pēc prognozēm šīs nedēļas beigās atkal gaidāms sniegs, gan Rīgā, gan pie Tevis.

        Ielādē...
  10. 02.01.2016 21:05

    No rīta -16, diena skaidra, bet likās, ka debesis nav dzidras, bet ar ļoti plānu dūmaku (iespējams no sala). Mitrums gaisā izkrita mikroskopisku pārsliņu veidā. Diena dzestra - ne siltāk par -13. Pašlaik jau -17, saule norietēja skaidrās debesīs un kamēr nesamāksies, būs pamatīgs aukstums. Izskatās, ka rīt Rīgai trāpīs ap 5-6 cm sniega, mazliet vairāk kā citur, jo līča efekts, šķiet, nostrādās. Vienīgi ja tas arī būs, tad vairāk sniega tiks mazliet tālāk uz ZA. Par atkusni no 8. janvāra īsti nav skaidrs - izskatās, ka diez ko stiprs tas nebūs un ja lietus nelīs, tad sniegs arī tik ātri nekusīs - zeme tak auksta. To es novēroju jau pagājušajā ziemā - atliek tikai būt mazāk urbanizētam gabalam zemes un tur 10 cm sniega pa nedēļu ar vidējo temperatūru +2...+3 tā arī neizkūst. Līdzīgi bija jau novembrī un decembrī, kad bija ziema uz 4 dienām - pagalmos sniegs nokusa ātri, bet pļavās … Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...
    1. 02.01.2016 22:53

      "Vai tik tas nav unikāls gadījums?" Ne tuvu NAV unikāls.

      Ielādē...
      1. 02.01.2016 23:05

        Ir gan unikāls gadījums, jo, galvenokārt, cikloni nāk no rietumu puses, retāk no dienvidu un ziemeļu puses. Neatceros tādu gadījumu, kad ciklons ir nācis no ZA puses. Vecajā Lietuvas meteodienesta mājaslapā atradu informāciju par ciklonu un anticiklonu trajektorijām. Tā kā nevajag izdarīt pāragrus secinājumus.

        Ielādē...
        1. 03.01.2016 00:01

          Unikāls- nē. Bet zināmā mērā anomāls gan.
          Atcerieties, ka vasarā, šķiet 2011. gadā, kad Polijā valdīja +8*C, un bija kaut kāds bloķējošs AC virs Krievijas DR daļas, tad arī ciklons ar negaisiem nāca Latvijas virzienā no A;ZA puses.
          UN, tieši tagad arī vairāk/mazāk bloķējošs augsta spiediena atzars ir turpat, un arī virs Balkaniem.
          Aukstais gaiss no KOMI virzās uz mūsu pusi, pa ceļam "pastumj augšā" visu to, kas iztvaiko no zemes un ir siltāks, mitrāks. Pārējo - ciklona iegriešanu, jau izdara atmosfēras procesu fizikas likumi, un Koriolisa spēks.
          Lai, arī tas virzās pretējā virzienā, tomēr tas rotē tradicionāli, nevis kā D puslodē. Tā ka viss it kā ir OK, izņemot to ka aukstums turpināsies.

          Ielādē...
        2. 04.01.2016 07:05

          "Neatceros tādu gadījumu" - jaunība nav nekāds sasniegums, drīzāk trūkums. 90-jos gados gadījās kas tāds un gan jau vēl senāk. Tieši ziemā tas ir pat ļoti iespējams, jo bargā AC nereti (es pat teiktu regulāri) izveidojas высотный циклон. Kartēs ar temperatūru 850 hPa augstumā tad ir redzams vājprātīga aukstuma perēklis salīdzinoši ne vājprātīgi aukstā gaisa masā iekš AC. Taču tur visbiežāk ir mākoņi, snigšana, tāpēc delta (starpība starp augšu un piezemi) nav tik negatīva kā AC, drīzāk pat pozitīva. Taču dienā nav sasilšanas kā parastā AC. Nu un dziļāk Krievijā, pat dienvidu Rostovā pie Azovas mēdz būt sniegputeņi pie -30! Tas ir šādu ciklonu dēļ. Rodas tādi monstri (bet nav dikti lieli) dziļi kontinentā un mēdz nākt no A uz R.

          Ielādē...
          1. 04.01.2016 16:50

            "Jaunība nav nekāds sasniegums, drīzāk trūkums" Vecums arī nenāk viens :D :P

            Ielādē...
  11. 04.01.2016 16:55

    Vakardien visu dienu nelielā intensitātē sniga. Līdz vakaram sasniga 4,3 cm Arī uz nakti pazeminājās gaisa temperatūra līdz -12°C un iestājās bezvējš. Rīta puse iesākās ar nelielu sniegu un mērenu Z puses vēju. Šobrīd saglabājas apmācies laiks ar nelielu sniegu. Tempertūra -13°C.

    Ielādē...
  12. 02.01.2016 17:12

    Tomam Bricim šodien labs rakstiņš par Baltijas jūru ar satelītattēlu
    Tieši tāpēc Stokholmā tagad -4, kamēr Rīgā temperatūra tuvojas -20 grādu atzīmei. Radoši domājot, mums būtu jāizveido liela ūdenstilpne Latgalē, kas kavētu atdzišanu ziemā, kad aukstums vienmēr nāk no austrumiem.

    Bet sniega mākoņi pat tuvu nav Latvijai, Pleskavas apgabalā, no kurienes tiem jānāk bargs sals, Pleskavā -16.

    Ielādē...
    1. 02.01.2016 17:36

      Mākoņi jau saulrietā sasniedza Pleskavu. -16 grādi, kad temperatūra 850 hPa augstumā ir tāda pati, nav nekāds bargais sals, jo bez mākoņiem būtu visi -26..-36.

      Ielādē...
      1. 02.01.2016 20:50

        Nepiekrītu par tiem -26...-36°C, ja 850 hPa temperatūra ir -16. 850 hPa temperatūrai ir jābūt vairāk par -20°C, lai uz zemes būtu šāda temperatūra kā jūs minējāt. Šāda temperatūra bija, piemēram, 2012. gada 3. februārī.

        Palasot 2012. gada laika apstākļu pārskatu wikipēdijā par februāri. Citēju "3. Februāris: Anticiklona ietekmē, saglabājoties skaidram un aukstam laikam, rīts Latvijā bija aukstākais kopš 2010. gada 27. janvāra — gaisa temperatūra vietām Latgalē un Vidzemē noslīdēja zem −30 grādiem, bet vēja ietekmē sajūtas bija kā −40 grādu salā. Latgales un Vidzemes lielākajā daļā bija −27, −30 grādi, pārējā valstī pārsvarā −22, −26 grādi. Zemākā gaisa temperatūra tika reģistrēta Kārsavā, kur naktī termometra stabiņš noslīdēja līdz −32,0 grādiem, bet uz šosejas A12 starp Ludzu un Zilupi tika reģistrēts −31 grāds. LVĢMC novērojumu tīklā zemākā gaisa temperatūra bija Madonā… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

        Ielādē...
        1. 02.01.2016 22:54

          A kam Tu vispār piekrīti? Tam, ka nav jēgas rādīt neizteiksmīgas, banālas ledus zvaigznītes?

          Ielādē...
          1. 02.01.2016 23:06

            Es piekrītu visiem. Šajā reizē es nepiekrītu jums par tiem -26...-36°C, ja 850 hPa temperatūra -16. Acīmredzot taisnība jums nepatīk. Trāpīju kā naglai uz galvas :D

            Ielādē...
            1. 02.01.2016 23:39

              Naglas neko citu, izņemot trāpīgu āmuru, nesaprot. :D

              Ielādē...
            2. 04.01.2016 07:17

              Puisīt, Tu vispirms izaudz par vīrieti un tad parunāsim! Ir neskaitāmi vēsturiski gadījumi, kad delta baisos AC ir sasniegusi -20 un pat -25 grādus. Ne velti Latvijas ģeogrāfijas hrestomātijā uzsvars likts uz AC, nevis aukstām gaisa maisām tur augšā. Jo ilgāk virs mums (un īpaši jau uz Pēterburgas, Arhangeļskas pusi) atrodas AC, jo spēcīgāk atdziest piezemes slānis, ko dienas laikā saule nespēj pārtraukt - siltuma no zemes nepietiek. Tieši ap gadu miju un līdz janvāra vidum saulei ir visgrūtāk pārtraukt inversiju. Ar -10 (850 hPa augstumā) pietiek, lai dabūtu -30 uz zemes. Bet -16 jau ir pavisam nopietna temperatūra. Es nekad neaizmirsīšu pēdējos personīgi redzētos, sajustos -36 grādus 1996. februārī, kas notika pie līdzīgas 850 hPa temperatūras. Tāpēc novēlu Tev pieaugt un prātiņā pieņemties, nevis jādelēt pa kundzēm gados! Manieres nudien nekādas.

              Ielādē...
              1. 04.01.2016 16:44

                Drīzāk jums kā no Bioloģijas viedokļa "Hermafrodītam" vajadzētu Strenču psihoneiroloģiskajā slimnīcā arstēt savas psihiskās lēkmes, jo dažkārt jums "aizbrauc jumts". Tevi es neuzskatu par nekādu dāmu, drīzāk par būtni, kurai ir personības dalīšanās un tas nav normāli. Izārstējiet savu uzvedību no psihiskajām lēkmēm, kas nereti Jūs nomāc.

                Ar manu prātu, atšķirībā no jums viss ir kārtībā un manas manieres ir daudz labākas par Jūsējām. Es atšķirībā no jums esmu ievērojis meteolapa.lv lietošanas noteikumus. Bet Jūs šeit varākus gadus uzvedāties kā neaudzināta būtne, brūkot virsū citiem lietotājiem cenšoties pierādīt, ka taisnība ir tikai jums. Piemēram, ar tiem termometra mērījumiem. Izskatījās, ka pa visu latviju skraidījāt ar savu supertermometru :D Tas ir acīmredzams, ka Jums ir problēmas ar meteolapa.lv lietošanas noteikumu lasīšanu. Trolli jau nu nepāraudzināsi! :D

                P.S novēlu Jums turpmāk atveseļoties no psihiskajām lekmēm! :D :D :D

                Paldies! Debates slēdzu.

                Ielādē...
    2. 02.01.2016 18:36

      Latgalē mums pietiek ar esošajiem ezeriem un upēm. Un neko te mainīt nebūs ļauts! :D

      Ielādē...
  13. 04.01.2016 12:36

    Uzjautrinos no cilvēku mūžīgajiem komentāriem par autoceļu tīrību iekš lielajām ziņu lapām un iekš facebook. Vispār jau varēja slēgt dažu labu šoseju vismaz uz pāris stundām, savukārt uz dažām uzlikt ierobežojumu 20km/h. Normālās valstīs ceļu uzturētājs strādā roku rokā ar meteodienestu un šādos gadījumos slēdz ceļus uz laiku. Būtu aiztaupīti bleķi, nervi utt.

    Man Inčukalnā kādi 15-20cm pagalma klajumā sasnidzis ir.

    Ielādē...
    1. 04.01.2016 19:51

      Rīgā vispār ir bardaks, bet nav brīnums, zinot, kas ir pie varas galvaspilsētā.

      Ielādē...
  14. 04.01.2016 19:54

    Sniega ir ļoti daudz, pēdējo reizi tik daudz sniega bija 2012/2013.gada ziemas sezonā. Sniega segas biezums pagalmā sasniedza 25,8cm. Dienas laikā ik pa laikam krita dažas sniegpārslas, gaisa temperatūra bija ap -8 grādiem. Labs gada sākums !

    Ielādē...
  15. 04.01.2016 19:54

    Ap pussešiem braucu no Rīgas, vēl līdz apvedceļa rādīja -11, tāpēc biju dikti pārsteigta, kad aiz Ropažiem, ielūkojoties termometrā, ieraudzīju -17. Tikpat rādīja arī mājā pie loga. Tagad gan mazliet uzsilis un pie loga ir "tikai" -16* .

    Ielādē...
  16. 03.01.2016 22:28

    Totāla vilšanās! Rīgā pārāk daudz sasnidzis. Bet tur sniegam fiziski NAV vietas, jo daudzas ietves netiek tīrītas, pat ja snieg kā tajās baisajās ziemās. Kādam iztēle darbojas, ja reiz nav Rīgā bijuši? Kas notiek ar ietvi, kura ne reizi nav redzējusi sētnieku, bet pa ziemu izkrīt savs metrs sniega? Un tak tas viss pieblietējas, sasmērējas, sasalst, tad noslīpējas... Nav jau Jakutska, kurā nav atkušņu. Katros plusos visā tā substance deformējas, iegūst kroplīgu formu un sasalusi lauž ekstremitātes. Sievietēm gados katra krišana draud sašķaidīt kaulus.
    Bet ārpus Rīgas, īpaši jau bargākajās vietās sniega sega lāgā neizveidojās. Piemēram, dziļi Vidzemes augstienē vēl joprojām ir tikai pāris cm pūciņas.

    Ielādē...
    1. 04.01.2016 20:52

      Par sniegu Rīgā pilnīgi piekrītu. Ļoti precīci :) Vēl var papildināt. Kaudzēs sašķūrētais sniegs traucē visam iespējamajam. Sniegs uz ielām iesālīts - nākas brist pa sāls/sniega biezputru. Ja maķenīt pakūst, vispār - šļura. Apavi klāti ar sāls kārtu, utt.
      Mazākās pilsētās nav tik traki. Ideālā variantā varētu nesnigt arī uz ceļiem :))

      Ielādē...
  17. 04.01.2016 21:18

    Šodien bija "jautri". Vienu soli šodien varēja pielīdzināt pieciem Sukašova dienesti parādija savu pilnīgu "impotenci" cīņā ar ziemu. Šodien bija plānotais brauciens uz Sociālo dienestu, lai uzrakstītu iesniegumu. Es inspektorei "rūgti" pajokoju - Laikam snigšana atkal bija īpaši "ieplānota", lai es nevarētu līdz dienestam nokļūt - turp dodoties, tā tas negadījās pirmo reizi! :(

    Ielādē...
  18. 05.01.2016 01:07

    4. janv naktī uzsniga vairāk. No rīta bija sasniguši 10cm sniega. T.-7*. Apmācies. Lēns vējš. Spiediens vēl krīt. Pēcpusdienā nedaudz skaidrojās. Parādījās blāva Saule. T. pacēlās līdz -6*. Vēja virziens nomainījās. No DA puses. Vakarā mākoņu palika vairāk. Palika arī vēsāks. Pašlaik t. -10,2*. Spiediens 759mm. Uzsnigusi plāna kārtiņa svaiga sniega.
    Tuvākā zemestrīce Rumānijas A daļā. Stiprums 2,8 balles. Dziļums 118km. Notika 19:21.

    Ielādē...
  19. 05.01.2016 09:47

    Šorīt pēc sešiem -14 un sīks sudrabs no debesīm. Mākoņi gan plāni, lielākās zvaigznes spīdēja cauri. No bērnības atceros, ka kādreiz vecvecāki teica - nu jau zem -10, nu jau vairs nesnigs. Tagad diezgan bieži snieg pie lieliem mīnusiem, kaut kā neticās, ka agrāk tā nekad nebūtu bijis.
    Braucot uz Rīgu, no Līčiem vairs nesniga, toties rādīja -16. Rīgā mašīnā -13.

    Ielādē...
    1. 05.01.2016 10:07

      90-jos gados sniga arī -22 grādos.

      Ielādē...
  20. 07.01.2016 08:48

    Yr.no mums šorīt rādja -19, bet reāli laukā ir šīs ziemas rekords -27. Tik traki gan nešķiet, jo pilnīgs bezvējš.

    Ielādē...