Aktuālā situācija (nedēļa līdz 24.01.16.)

Aktuālā situācija (nedēļa līdz 24.01.16.)

Nedēļa aizgājusi. Visas nedēļas garumā ir mērens sals, bet caur vairākām nelielām frontēm - nedaudz līdz mēreni uzsnieg. Atkusnis iesākās vien svētdienas vakarā Kurzemes R krastos un vēlāk visā Latvijas R daļā. Bet pirms tam pirmdien, otrdien- neliela fronte deva dažādas intensitātes nokrisņus Latvijā. Visvairāk Kurzemē, kur sniega sega vietām papildinājās pat par 10cm. Ceturtdien nākamā nelielā oklūzijas fronte atkal atnesa dažus sniega nokrišņus, kas šoreiz bija nelieli. Piektdien un sestdien bijām anticiklona ZR malā, tomēr laiks pakāpeniski kļuva siltāks. Tostarp sestdien atkal neliela fronte atnesa nelielus sniega mākoņus, sniga galvenokārt Kurzemē un centrā. Bet svētdien ar nokrišņiem "uz" siltās oklūzijas frontes, kā jau minēju, Kurzemē atnāca atkusnis. Kas jau nākamajā nedēļā turpināsies visā Latvijā- bet tas jau ir pavisam cits stāsts. 

Attēlu (c): Sat24.com, Finnish Meteorological Institute.

Paskaidrojumi:
Somijas meteoinstitūta karšu attēlos parādītā situācija ir atbilstoša konkrētās dienas novērojumiem pulksten 15:00. Dienas attēls atjaunojas pēcpusdienā, ap pulksten 16.

Sat24.com attēlos - virs pavadoņa iefiksētās mākoņu segas - ir ar manu roku pārzīmēts mākoņu kustības virziens, kas reizē norāda arī gaisa masu kustību. Sarkanās bultas - silts gaiss, gaiši zilās - vēss; tumši zilās - izteikts sals. Ciklonu centri apzīmēti ar riņķa veida bultām. Pie cikloniem un anticikloniem - ir Vācijas meteoinstitūta iedotie vārdi, kurus lieto visā Eiropā un aiz tās robežām.

------------------   

IEPRIEKŠĒJĀS DIENĀS

Svētdiena, 24.1.16.

Esam pirms siltās oklūzijas frontes, kas pumpē uz Latvijas pusi siltumu un atkusnis. Tas dienas vidū jau sākās Kurzemes R krastos, bet līdz nākamajai pusnaktij aptvēra visu Kurzemi. Pirms frontes daudzviet (vairāk Latvijas R pusē) ir sniega nokrišņi, kas vēl nedaudz papildina esošo sniega segu. 

Sestdiena, 23.1.16.

Pamazām siltāks gaiss nāk no R puses, lai gan šajā dienā "-" grādi vēl saglabājās visā Latvijas teritorijā. Vēl vairāk - Latvijas A pierobežā atkal ir sala brīži zem -20 grādiem. Pirms lielā siltuma pāri Latvijai no DR puses virzās neliela fronte ar sniega nokrišņiem. Snieg Kurzemē un centrā, lai gan sniega sega īpaši nepieaug. 

Piektdiena, 22.1.16.

Esam anticiklona ZR daļā. Mērena mitruma gaisā ir mākoņainība, vietām arī pavisam nedaudz uzsnieg. Anticiklons musm dod kārtējo mēreni auksto dienu. Latvijas A daļā - naktī gaiss atdziest zem -10, citviet ir siltāks. 

Ceturtdiena, 21.1.16.

Neliela oklūzijas fronte ar nokrišņiem dienas otrajā pusē nāk no ZR puses un dažos Latvijas novados dod pat mērenus sniega nokrišņus. 

Trešdiena, 20.1.16.

Neliels ciklons aiziet uz Krieviju gar Latvijas D robežu. Latvijā tā aizmugurē dienas pirmajā pusē vēl daudzviet uzsnieg, bet vakarpusē caur augsta spiediena atzara (starp 2 anticikloniem) debesis nomierinās, reizē gaisa temperatūŗa nedaudz pazeminās. 

Otrdienā, 19.1.16.

Latvijas DR daļā ir neliels ciklons, kas attiecīgi Liepājas un Ventspils pievārtē "gādāja" par masīviem sniega nokrišņiem Kurzemes R daļā. Uzsniga arī Latvijas centrā. Mazāk nokrišņi bija uz A no Rīgas. Kurzemē sniega sega papildinājās par 10-15cm un dažviet vēl vairāk. 

Pirmdiena, 18.1.16. 

Esam mērena anticiklona ZR malā. No ZR puses tuvojas neliela mākoņu fronte- kas masīvus nokrišņus gan nenes. Reizē ar R vējiem ieplūst silts gaiss, dažās R piekrastēs ir neliels atkusnis. 

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 23.01.2016 09:01

    Šorīt ziemas atvadu sveiciens. Ārā -14, mākoņains un diezgan pabieza sarma, kura veidojās jau kopš vakarvakara.
    Bet nākošo nedēļu un februāra pirmo pusi esmu jau norakstījis - pilnīgs nokusnis un ciklonu uzvaras gājiens. Šķiet, ka šie 22 cm pūkainā sniedziņa Rīgā izkusīs līdz nākošās nedēļas beigām un ātrāk. Es gan pašlaik domāju, vai februāra otrajā pusē un martā tomēr ziema atgriezīsies vai ne. Vispār šī ir ļoti savāda ziema, ja skatās uz decembri un tam sekojušo janvāri, kura salu siltums mēneša beigās nograuzīs tāpat kā sals decembra beigās nograuza pārējo siltumu. Laikam jāsamierinās, ka kopš 2012./2013. gada ziemas īsta ziema Latvijā neturpinās vairāk par mēnesi pēc kārtas.

    Ielādē...
    1. 23.01.2016 13:04

      Jā, Rūdi, es leju gaužas asaras gan par nelietīgi nozagto rekordsilto decembri. Tak nenoliedzami kaut kādā mērā tas bija pārāks par 2006. Gan par janvāra pēdējo nedēļu, kas burtiski sačakarēs visu mēneša vidējo. Vot ja decembra pēdējās dienas pievienotu janvārim, a janvāra mega siltās - februārim, tad janvāra vidējā tiešām būtu pieklājīgi zema. Es nezinu, kāpēc CFSv2 tik uzstājīgi nonstopā rāda nereālu siltumu februārī un īpaši pēdējā dekādē. Dikti atgādina 1989. februāri ar +16 beigās!
      Nekā savāda visā šajā nav. Klimats svārstās un vēl joprojām atrodamies tā siltajā fāzē. Lai gan jāatzīst, ka klasiski maigajā fāzē nav bijuši tādi sala periodi. Nupat tak arī Vācijā ārpus kalniem bija -31, līdzenumos -20. Nīderlandē padsmit grādi nāvējošajā mīnusā. Man tas vairāk atgādina drudžaino periodu vēsturē, kas vienmēr ievadījis jaunu apledojumu. Tieši tad sistēma kļuva nestabila. A īstenā sasilšanā viss bijis maigs un līdzens.

      Ielādē...
  2. 23.01.2016 14:16

    -16 no rīta, tie paši -16 turas visu dienu zem pilnīgi skaidrām debesīm un spožas saules.
    Vakar apmācies un ap -11 visu dienu, viegla pūka bārstījusies. Smiltenē visu dienu sniga nopietnāk, uz to pusi izskatījās biku vairāk tā sniega vispār.

    Ielādē...
  3. 23.01.2016 11:46

    Es ceru, ka Jānis Traļa fantazējums nepiepildīsies :D būs mērens atkusnis Liepājas bez vētras ietekmes,, un vispārējiem plūdiem !! Tad Maikls pats braukt uz Liepāju tīrīt.. sniegu no grāvmalām. :) . Izskatās , ka šodien būs pēdējā ziemīgā diena RietumKrastā , patreizs -2.5*C, smuki Saulīte spīd pa zemes virsu... Jābrauc baudīt sniegu uz Karostas pusi..

    Ielādē...
    1. 23.01.2016 12:53

      Ne jau Trallis ko fantazē. Viņa troļļa būtība pieprasa izraut no konteksta (GFS modeļa ansambļa) nepārprotami šokējošus grādus. Neskaidrošu tagad, ka siltuma rekordi janvāra beigās un februāra sākumā ir vismazākie visā gadā! Ansamblis neapstiprina tos +8..+9, kas patiešām ir redzami galvenajā scenārijā, kurš pavisam drīz tik likvidēts, jo ir pārāk kļūdains. Tiesa, neesmu pārliecināta, ka jaunais galvenais būs labāks. Palielinātā izšķirtspēja pamatīgāk kļūdās tālāk par nedēļu. Bet tāpēc ir kontrolscenārijs ar mazāku izšķirtspēju un pagaidām tas apstiprina lielo siltumu no 30.01. līdz 02.02. Cita lieta, ka vēja ātrumu kontrolscenārijs gan neredz tik lielu. attiecīgi to grādu patiesībā varētu būt mazāk. Tomēr kust jau kusīs viss.
      A kāpēc Tu viņam liec braukt uz Liepāju un kaut ko tīrīt? Tas ir slimi!

      Ielādē...
    2. 23.01.2016 15:09

      Kapēc visus sauc pie sevis sniegu tīrit ? Vel maķenit pacieties un rīt gaidi ciemos Atlantijas ciklonveceni JUDĪTI, ta Tev iztirīs Liepaju dažu dienu laikā, varēs laivotpa ielām , bet slepes un apavus nomainīt pret gumijniekiem

      Ielādē...
      1. 23.01.2016 15:30

        Andrej, a Tu gadījumā neesi sieviešnīdējs? Kā Tu atļāvies dāmu nosaukt par veceni? Turklāt ar tik elegantu vārdu! Patiesībā vainīgi ir tie 2 vīriešveidīgie. Tur lejā Dītrihs ņem ... Klaudiju. Ja ne viņi abi, nekāda siltuma nebūtu. Tieši tādi AC un tieši tur nes siltumu Latvijai. Tā ka vainīgi ir viņi, a Judītes jau tikai pēc tam pa viņu sakarsušajām mugurām tipina.

        Ielādē...
        1. 23.01.2016 15:48

          Neesmu sieviešu nīdējs, bet gan Atlantijas ciklonu nīdējs, jo neko labu tie parasti nenes, īpaši ziemā.... Bet šogad cikloniem ir sieviešu vārdi...Un vēl tas DīTRIHS nevietā...

          Ielādē...
  4. 23.01.2016 15:42

    Naktī Pardaugavā, Agenskalnā un Zolitude izveidojās diezgan stipra masīva sarma, kas dažviet sasniedz līdz 1 cm diametrā. Naktī uznāca pabieza migla, bet augšā spīdeja apaļš mēness. Šodien apmācies, -10, viegls vējš no kokiem purina sarmu,un nupatās sāka ari snigt retam palielam pārslaām. Skaisti.
    Šīs brīvdienas vēl pa lielam pieder Ziemai, bet pirmdien viss mainīsies, nāks lielais eiroslapjdraņķis, vares kuģot pa pārsalitam dubļainam Rīgas ielām izvairoties no jumtu kritošam davanam...

    Ielādē...
  5. 23.01.2016 16:25

    -11. Laikam esmu izsalusi, jo sajūtas, ka daudz aukstāks. Gaidu atkusni. Ļooooti.

    Ielādē...
  6. 23.01.2016 19:49

    Vēl viena galerija - atkal "ziemas strazdi" Rīgā, 23.1.2016. - ir sagadījusies.

    Ielādē...
  7. 23.01.2016 21:45

    Vēsa diena bez nokrišņiem. Priekšpusdien saule un sarma, bauda skatam. Pēcpusdien nomācās, temperatūra augstāk par -9 nepacēlās. Pašlaik -10,5.

    Ielādē...
  8. 23.01.2016 23:12

    Iepriekšējā naktī mazliet sniga ap 2cm. Dienā caur mākoņiem skaidrojās- dūmakaini oranžīgos toņos. T* sasniedza -2.6*C, vakarpusē spožs pilnmēness un -13*C, šobrīd -8*C. Redzami mākoņi tuvu , rietumpusē - visa pamale.

    Ielādē...
  9. 23.01.2016 10:12

    Naktī noskaidrojās un šorīt -22. Skumīgi skatīt prognozes, ka nākošnedēļ arī pie manis sola plusus un lietu. t.co

    Ielādē...
    1. 24.01.2016 00:56

      Skaistas bildes! Bet par prognozēm varu tikai piekrist - patiešām skumīgi. Viss skaistums nelaikā aizies nebūtībā... :(

      Ielādē...
  10. 24.01.2016 01:23

    Pēdējais ziemas vakars, -12 grādi, skaidras debesis, spožs pilnmeness apkārt kuram vērojams halo. sniegs vizuļo. No DR radarā jau tuvojās sniega mākoņi... Skaisti, bet skumji, ka jau rītvakar viss beigsies....

    Ielādē...
  11. 24.01.2016 01:26

    Pagājušā nakts pagāja zem mākoņiem, līdz ar to solītie "treknie" mīnusi manu pusi neskāra. Palika ap -10...-11 grādiem. Tomēr rītā noskaidrojās, un par spīti tam, ka uzlēca Saule un visu dienu bija skaidrs, temperatūra lēnām slīdēja uz leju, ap 12.00 sasniedzot -14*C.
    Pēcpusdienā uz pāris stundām mazliet siltāks, līdz -12*C, bet pēc tam strauji uz leju, pirms 19.00 jau -18*C. Taču ar to arī viss beidzās - jau ap 19.00 parādījās augstie mākoņi, kas daļēji aizsedza Mēnesi, bet vēlāk mākoņi sabiezēja, t* pakāpās un nostabilizējās ap -13...-14*C.
    Šobrīd -12,6*C, mierīgs, Mēness spīd caur sīki kvadrātainu augsto mākoņu slāni, izgaismojot teju visas debesis. Jauks laiks! :)

    Ielādē...
  12. 24.01.2016 01:38

    23. janv. naktī miglains. No rīta mākoņains, bet gaišs. Dūmaka un bieza sarma. T. -13*. Spiediens 775mm. Priekšpusdienā krita retas, sīkas sniegpārsliņas. Pēcpusdienā mākoņu palika it kā mazāk, tomēr Saule neparādījās. T. pacēlās līdz -7*. Vakarā apmācies. Pašlaik t. -9,6*. Spiediens 775mm, sāk krist.
    Eiropas stiprākā zemestrīce Egejas jūrā, pie Turcijas krastiem. Stiprums 3,6 balles. Dziļums 7 km. Notika 02:35.

    Ielādē...
  13. 23.01.2016 18:27

    Gaidu Eiropas ziemu. ))

    Ielādē...
    1. 23.01.2016 18:35

      Es neko negaidu, tomēr centīšos nokadrēt/iefilmēt no dabas- ko tā mums "pasviedīs" nākamajās dienās. Daždien gaidu arī nokrišņu brāzmas no fotogeniskiem gubu-lietus mākoņiem.

      Ielādē...
      1. 23.01.2016 20:27

        Raiti, ne visi ir apsēsti ar fotografēšanu.

        Ielādē...
        1. 23.01.2016 22:46

          Manā uztverē- kārtīgam meteo (dabas) vērotājam- ir spraigi jārīkojas foto/video frontē.

          Ielādē...
        2. 24.01.2016 01:14

          Ja nemāki fotografēt, nevajag noniecināt tos, kas māk. :)

          Ielādē...
          1. 24.01.2016 01:40

            No Raita un līvānieša tā vien прёт snobisms. Savukārt es uzskatu, ka meteomīlim ir jāizprot elementārākie fizikas principi procesos, kurus vēro. Lai Raitis aizraujas ar savu foto, līvānietis ar gaisa maitāšanu, fanošanu pie TV, bet citi mierīgi fano par viņiem tīkamiem procesiem! Katram savs un nevajag savas aizraušanās pacelt augstāk pār citu prioritātēm!

            Ielādē...
            1. 24.01.2016 02:39

              Ja kāds ir gaisa maitāšanas čempions, tad tas ir viennozīmīgi trollis ar daudziem un dažādiem vārdiem, šobrīd "Pārsla". Un pēdējo teikumu labāk paskaties spogulī!

              Ielādē...
      2. 23.01.2016 20:40

        Noteikti padalies ar mums ar taviem dabas iespaidiem.

        Ielādē...
        1. 23.01.2016 21:52

          Saksij, mīļo māsiņ, viņš i bez uzaicinājuma to regulāri dara jau daudzus gadus.

          Ielādē...
          1. 23.01.2016 23:03

            Nav jau slikti. Bet paldies tev par komentāru. ))

            Ielādē...
  14. 24.01.2016 11:23

    Vējš no D puses nes smalku sniegu........-7*C. Apmācies. Koki jau pazaudējuši savu balto rotu. Toties zemie skujeņi un krūmi visi līdz galotnēm ir sniegā.
    Paldies, Maikl, par abiem video!

    Ielādē...
  15. 24.01.2016 12:22

    Pirms atkušņa Viļānu stadionā 17 cm pūkaina sniega,Saule pazuda aiz Ns m-ņiem. Temp 12,5-13 grādu,nepatīkams d-dr vējš.

    Ielādē...
  16. 24.01.2016 12:52

    23.1.2016., Rīga. Pirms siltās oklūzijas frontes. Naktī daļēji skaidrs, rītā apmācas- galvenokārt ar mēreni augstiem ac+as slāņiem. Pēcpusdienā parādās daži gunumākoņi. Vakarā atkal skaidrojas, Mēness spīdēja cauri plāniem st slāņiem. Pēcpusdienā no 15:00 līdz 16:30 uzsnieg, lai gan sniega kārta īpaši nepieaug. Un līdz dienas beigām saglabājas 24cm sniega kārta uz zemes. D vējs 1-2m/s. Gaisa temperatūŗa: plkst; 3:00-9; 9:00-7; 15:00-7; 21:00-8.

    Ielādē...
  17. 23.01.2016 11:33

    GFS ir nojūdzies un rāda Rīgai +8 grādus, nākama nedēļa ir norakstama, jaunākas prognozes viens vienīgs s...s kuru redzet negribu, šoks, sveiki, oktobris :(

    Ielādē...
    1. 23.01.2016 12:43

      Kamēr sniegs nenokusīs, nebūs nekādu +8. Elementāra fizika - lielākā daļa siltuma aizies uz sniega kušanu. Atceramies pirmsskolas fizikas kursu apdāvinātajiem bērniem! Ūdens agregātstāvokļa maiņa no cieta uz šķidru un gāzi prasa nežēlīgi daudz enerģijas. Vienīgais, kas kaut cik spēj pretoties sniega klajumu vēsumam - vētrains vējš. Pretējā gadījumā pirmajos metros virs zemes būs izteikti vēsāks gaiss kā augstāk. Tas ir viens no iemesliem, kāpēc sniega sega principā tik vāji kūst - pārsvarā.
      Kāds vēl oktobris? Tu savu mammīti arī saukā par vecmammu? Pēc grādiem tas būs marts vai pat aprīlis + daba sāks aktīvi mosties. Redzi, rudenī pat liels siltums īpaši nemodina dabu, ja pirms tam nav bijis aukstuma vilnis kā 2006. novembra sākumā. Bet pēc šāda janvāra saltuma visa dzīvā daba aizgūtnēm malkos dzīvinošo siltumu, lai mostos jaunam cēlienam. Eh... jūtos kā no jauna pārdzimusi.

      Ielādē...
      1. 23.01.2016 15:01

        Tīri no sajutām man ir tīri vienalga, vai būs +2, +5 vai +8, vai pat vairāk grādi galvenais, kā tuvojas kārteja galejiba- totals nokūsnis( tas ja notic pilniba modeļu un prognožu pēdejo 2 dienu izlaidumiem), ziema tiks totāli izbojata, laiks, kas man galīgi nav pieņemams ne janvari, ne februari, kas būtiba agrākos laikos skaitijās ziemīgāki un augstāki ziemas mēnesi. Nu tagad zinu skaidri atbildi arī uz Jūsu agrako jautajumu- ne, viens tagad pat nepilns mēnesis ziemas man nepietiek un ir pa maz... Pavasari janvarī vai februari neatzistu un tas būs kārtejais ilgstošais nokūsnis, kādu jau bija paripārem tajos jaunajos laikos... Normālas ziemas beidzās 1987-taja. Ar retiem izņemumiem.

        Ielādē...
        1. 23.01.2016 15:38

          "agrākos laikos"
          Kādos agrākos laikos? Abi 2 vissiltākie janvāri attiecas uz 80-iem gadiem. Atkārtoju savu jau izmisīgo lūgumu - IEMET ACI Rīgas ARHĪVĀ. Tev atklāsies tādi siltuma periodi tajos "agrākos laikos", ka mute uz mūžiem aizvērsies. Pavasara sākums ir bijis gan februārī, gan janvārī visās desmitgadēs, īpaši jau 40-jos un 70-jos gados. Saltums kā tāds bijis tikai 60-jos gados, ko prātīgāk uzskatīt par izņēmumu... nejaušību.
          Pagaidām GFS neliecina par sniega segas nokušanu lielajās augstienēs. Un pie mazākās snigšanas sniega sega tur turpinās augt. A snigšanai apstākļi visnotaļ pateicīgi - temperatūra 850 hPa augstumā rādās pietiekoši zema. Es vēl joprojām par augstienēm.
          Interesanti, a kurš jau rudenī n-tās reizes Tevi gatavoja tam, ka ar ziemu nebūsi apmierināts? Tāpēc jau es jautāju, ikreiz lasot, ka esi apmierināts. Pēdējais laiks Tev pārcelties uz Alūksni ziemīgo.

          Ielādē...
    2. 23.01.2016 13:47

      Es pieeju visam no gaišās puses- dažās tuvākās dienās iespējami dinamiski debesu skati- ar nokrišņu brāzmām, varbūt ar cb padebešiem...

      Ielādē...
      1. 23.01.2016 15:41

        Tu to nopietni vai atkal neveselīgais humors? Kad Tu esi redzējis iespaidīgas debesis, ienākot siltajam gaisam uz aukstas, sniegotas zemes? Migla, zemie mākoņi un svina pelēks deķis būs. Tie smukie skati ziemā ir, kad nāk iekšā arktiskais gaiss.

        Ielādē...
        1. 23.01.2016 15:55

          Un tieši šie pelēkie depresīvie un vienmulie atkušņainie laiki ar svina pelekam debesim un lietu man nu nekādigi neasociejas ar pavasari, bet gan un vienīgi ar vēlo rudeni, novembri.

          Ielādē...
          1. 24.01.2016 01:05

            Pilnīgi piekrītu. Līdz pavasarim vēl tāls ceļš ejams. Bet rudeni atpakaļ negribu neparko. Pagājis laiks.

            P.S. Nākamo nedēļu diezin vai varēšu taisīt "Aktuālo", katrā ziņā ne katru dienu. Daudz šances sanācis... Varbūt Tu, Raitis vai Rūdolfs varat paņemt, lai sanāktu viss kvalitatīvāk?

            Ielādē...
            1. 24.01.2016 07:35

              Ee varētu paņemt nākamo nedēļu.

              Ielādē...
              1. 24.01.2016 12:54

                Būsim šo zināt:) "Aktuālajā" sadaļā- vajadzīga dažādība no dažādiem autoriem :)

                Ielādē...
  18. 24.01.2016 15:55

    Visu dienu ap -8, neliels vējš, vienu brīdi bira smalks sniedziņš.

    Ielādē...
  19. 20.01.2016 15:14

    5cm piesniga klāt un sanāk jau 37cm bieza sniega kārta, vietām arī pārsniedz 37 un 40cm. Tagad jau nesnieg, vēl joprojām klīst mākoņi, ik pa laikam arī saule parādas, bet tā jau ir norietējusi.

    Ielādē...
    1. 20.01.2016 22:34

      Kur tad ir tie kaut vai 37 cm? Es šodien Dzirciema apkārtnē ar lineālu neizmērīju vairāk par 25 cm, un tas vēl bija maksimums. Daudzviet baisas lāstekas.

      Ielādē...
      1. 21.01.2016 13:02

        Laikam nejauši iekritu sniegā un izlikās 37cm =D

        Ielādē...
      2. 21.01.2016 17:59

        Rūdi, nu Tu pajautāji... Dažiem labiem šejieniešiem ir ļoti lielas problēmas ar realitātes izjūtu. Konkrētajai personai allaž licies, ka Baltkrievijā pat +40 bijuši, lai gan i tuvu tā nav bijis.

        Ielādē...
        1. 22.01.2016 08:01

          Pārsla, ko lien citu diskusijās, tev vispār neko un neviens nejautāja.

          Ielādē...
          1. 24.01.2016 16:11

            Attopies! Publiskajā vidē cilvēki bez uzaicinājuma un speciālām atļaujām iesaistās diskusijā. Ja dikti gribas intīmu gaisotni, tad tikai e-pasts. Starp citu, man arī ir nepatīkami, ka Raitis un "līvāni" regulāri lien man virsū.

            Ielādē...
  20. 23.01.2016 19:57

    spožs pilnmēness, -25.

    Ielādē...
    1. 24.01.2016 01:41

      Nez vai -27 tika noķerti?

      Ielādē...
      1. 24.01.2016 16:16

        Nezinu, naktī galīgi netikās iet ārā skatīties, bija ellīgi auksti.

        Ielādē...
  21. 24.01.2016 16:28

    šodien interesanti. Pēc 8iem apmācies, -15; pēc stundas noskaidrojās, -18; vēl pēc stundas atkal apmācās, -12. Vēl pēc stundas sāka snigt, mērķtiecīgi snieg joprojām. Laikam labākā snigšana šoziem. Ceru, ka nokusnis neatvilksies tik tālu, lai nokustu, bet liels brīnums jau arī nebūtu...

    Ielādē...
  22. 24.01.2016 17:28

    No rīta -9*C, bet dienas gaitā lēnām kāpj. Mazliet līņāja pusdienlaikā pie -6*C, labi, ka ne pārāk stipri.
    Pašreiz vēl ir -3*C saglabājušies.

    Ielādē...
  23. 24.01.2016 17:33

    Rīgā, centrā samērā stipri snieg jau kādu pusstundu vai vairāk. Šoreiz radarā tas neparādās.

    Ielādē...
  24. 24.01.2016 16:07

    14:37 visiem zināmā persona izplatījusi kārtējos nekrietnos melus "Kurzemes rietumu piekrastē gaisa temperatūra jau pakāpusies līdz +2" Pagājušas 90 minūtes, bet vēl joprojām nekur piekrastē nav fiksēti +2. Noapaļojot vēl joprojām tikai +1.

    Ielādē...
    1. 24.01.2016 18:48

      Bet kāda cita zināma persona vērīgi pieskata visus, kā Dievs aiz mākoņa.

      Ielādē...
  25. 24.01.2016 16:57

    Šodien visu dienu ap -8, priekšpusdienā ik pa brīdim sniga. Vējš nav liels, tomēr pamazām krata sniegu un koku zari paliek pliki.

    Ielādē...
    1. 24.01.2016 17:14

      Man -7,8, dūkamaina migla, it kā vējš nav liels, bet nepatīkams drēgnums (mitrums?). Visu dienu kurinu krāsnis, bet istabas kaut kā nesilt...

      Ielādē...
      1. 24.01.2016 17:44

        Par to jau bija rakstīts iepriekš. Apgrieztais "siltumsūkņa efekts". Ārā paliek siltāks un mitrāks. Aukstums nāk no visurienes- no sienām, ja pirmais stāvs, tad no grīdām ārā, kaut gan parādības, pati fizika nav tieši tāda. Bet, tādas ir sajūtas
        1..2 dienas dūšīgāk pakurināsi, un tad beidzot paliks silti.

        Ielādē...
        1. 24.01.2016 18:49

          Šādos laika apstāķlos- nosarmo akmens mūri.

          Ielādē...