Aktuālā situācija (nedēļa līdz 17.01.16.)

Aktuālā situācija (nedēļa līdz 17.01.16.)

Šonedēļ Latvijā turpināsies stabīli ziemīgi laika apstākļi, nedēļas pirmajā pusē būs neliels sals un  daudz snigs, daudzviet būtiski pieaugs sniega sega, bet nedēļas otrajā pusē no jauna pastiprināsies sals.

Svētdiena, 17. Janvāris:  Sestdien gaisa temperatūra bija no -5,2 Nīcā līdz -24,8 Rēzeknē. Turpinās skaista ziema ar visām tai piemērotām parādībam- sals, saule, sniegs, vietām mākoņi un vietām migla vai sarma. Vietām, galvenokārt piekrastes rajonos arī sniga papildinot sniega segu par 1-3 cm.

Svētdien Latvijā visai daudz mākoņi, bet pa starpu šur- tur uzspidēs arī saule. Daudzviet nedaudz īslaicīgi snigs, vietām , pārsvara Kurzemes, Vidzemes piekrastes rajonos snigs vairāk un iespējams stipri. Lēns līdz mērens vējš no R, ZR puses, piekrastē brāzmās līdz 13 m/s. Gaisa temperatūra naktī -6..-11, debesīm skaidrojoties Vidzemē, Latgalē līdz -15.. -19, bet Kurzemes piekrastē vien -1-4 grādi. Rīt dienā gaisa temperatūra 0...-8 grādi.

Sestdiena, 16.Janvāris: Piektdien oficiali biezāka sniega sega reģistrēta Ventspils novada Vičakos - 51 centimetru. Otrs sniegotākais reģions ir Vidzemes rietumi - Siguldas un Ogres apkaime. Lielpečos izmērīti 45 cm sniega, Siguldā 32 cm. Rīgas rietumu daļā - Pārdaugavā, kā arī Mārupes, Baložu un Ķekavas apkārtnē iedzīvotāji ziņo par vairāk nekā 30 centimetru biezu sniega kārtu. Piektdienas rītā gaisa temperatūra daudzviet Vidzemē noslīdējusi līdz -20..-23 grādiem. Piektdiena daudzviet saulaina un pasakaini skaista ziemas diena, nedaudz sniga Ziemeļvidzeme un dažviet Kurzemē. Gaisa temperatūra nakts sākumā jau pazeminājas no -3,5 Vitrupē līdz -20 Rēzeknē un Līvanu apkārtnē, -21 Nīcgalē un Daugavpilī.

Nakts uz sestdienu rādas būs aukstāka nakts šonedēļ, kad temperatūra pazemināsies līdz -10.. -16, bet vietām līdz -20.. -26 grādiem, siltāk zem mākoņiem un piekrastes rajonos, bet lielākais sals gaidams tur, kur debesis skaidrosies. Dienā gar Latvijas DA robežām virzīsies ciklons EMMA nesot sniegu Baltkrievijai un Krievijai, tomēr Latviju tas ietekmēs maz, atnesot vien vairāk mākoņu DA pusē un nedaudz siltāku laiku nākamai diennaktij. Dienā  saule mīsies ar mākoņiem, temperatura -4…-13 grādu robežās. Mākoņi veidosies arī virs līča un jūras bet sniegu tie atnesis vien atsevišķos piekrastes rajonos. Vējš bus lens, mainīga virziena. Vietām veidosies migla un sarma.

 

Piektdiena, 15. Janvāris: Ceturtdienas rītā un dienā daudzviet Latvijā turpinājas snigšana, vietām sniga stipri un puteņoja, sniega kārta dažviet tuvojas 40 centimetru biezumam. Oficiali visbiezākā sniega kārta fiksēta Ventspils novada Vičakos - 38 centimetri (cm), Siguldā 35 cm, Liepājā 22 cm, Stendē 20 cm. Citās novērojumu stacijās sniega biezums lielākoties 11-19 cm, tostarp Rīgas centrā 15 cm, taču daudzviet, kur novērojumu staciju nav, iedzīvotāji ziņo par ievērojamu sniega kārtu. Daudz snidzis Pārdaugavā, Mārupē,Valdlaučos, Ķekavā un Baložos, kur sniega kārta pārsniedz 30 centimetrus, tāpat dažviet Liepājas apkaimē snidzis krietni vairāk novērojumu stacijas tuvumā. Nakts sākumā Rīgas rietumus jeb Pārdaugavu vairākas stundas šķērsoja šaura, bet ārkārtīgi intensīva snigšanas zona. Snigšanas laikā vietām zibeņojis, zibens sensoru sistēmas ir fiksējušas vismaz vienu zibens izlādi Liepājas apkaimē. Ceturtdienas pēcpusdienā daudzviet Latvijā turpina snigt, vietām stipri snieg un puteņo, gaisa temperatūra no -2..-3 grādiem jūras piekrastē Kurzemē līdz -10..-12 grādiem, savukārt Vidzemē, Melturos vakarā sals sasniedz -19 grādus, Zosenos -15, Rūjienā -14, Valmierā -13.

Nākamajā diennaktī snigšana pakāpeniski mazināsies, debesis daudzviet skaidrosies bet sals pastiprināsies. Nakts sākumā vēl daudzviet snigs, vietām Kurzemē un Rīgas apkārtnē varbūt stipri, bet nakts otrajā pusē snigšanas intensitāte mazināsies. ZR vējš arvien vairāk pierims. Dienā visā Latvijā kaut brīžiem uzspīdēs saule, bet neliels sniegs būs vairs tikai vietām un īslaicīgi, galvenokārt piekrastes rajonos. Naktī sals pastiprināsies līdz -8..-14, bet vietās, kur debesis skaidras arī līdz -15…-22 grādiem, dienā sals no -4 grādiem Kurzemes piekrastē līdz -8…-13 Vidzemē, Latgalē. Brīvdienās nokrišni arvien mazāk, bet sals vēl vairāk pastiprināsies.

 

Ceturtdiena, 14.Janvāris: Trešdien pēcpusdienā līča efekta sniega mākoņi, kā jau arī bija prognozēts atnesa ļoti intensivu snigšanu Vidzemes rietumu un centrālā daļā. Sniega sega tur krietni pieauga, īpaši Siguldas apkartnē kopumā sasniedzot 25-35 cm, sniga arī Kurzemē, bet mazāk. Vēlu vakarā un naktī ļoti intensivu sniegputeni arī Rīgā atnesa šaura līča mākoņu josla, sniega segas pieaugums jau nakts sākumā dažos Rīgas rajonos, piemēram Agenskalnā, Imantā, Zolitudē jau sasniedza 15-25 cm...snigšana turpinās. Bet jocīgakais ir tas, ka stipras snigšanas josla ir tik šaura un lokāla, ka pat pašā Rīgā apstākļi ir ļoti atšķirigi, un kamēr daži Pārdaugavas rajoni grimst sniegā, tepat no centra pienāk ziņas par vien nelielu snigšanu, bet citviet varbūt nesnieg nemaz...Naktī Vidzemē, centrālos rajonos, Rīgas apkaimē snigšana turpināsies, vietām lokāli ļoti stipra. Braukšanas apstākļi vietām būs īpaši sarežģīti. Snigšana daudzviet turpināsies arī dienā, un arī dienā dažviet snigs ļoti stipri. Pastiprināsies arī ZR vējš daudzviet sasniedzot 9-14 m/s, bet Kurzemes piekrastē brāzmas sasniedzot 15-19 m/s. Gaisa temperatūra curmerā valsts lielāka daļā saglabāsies -6..-11 grādu robežās, Vidzemē iespējams līdz -14, bet Jūras piekrastē siltāk -2-4 grādi.

 

Trešdiena, 13. Janvāris: Aizejoša ciklona DANIELA ietekmē ieplūst vēsakas gaisa masas, pastiprinās ZR vējš, kas dienā sasniegs 7-13 m/s, bet piektastes rajonos, īpaši jūras piekrastē brāzmās līdz 15-18 m/s. Šorīt jau vietām snieg Kurzemē. Diena pārsvara mākoņaina, no rīta vietām, bet dienā valsts teritorijas lielāka daļā gaidāms sniegs, arī neliels putenis. Līča efekta ietekmē Kurzemē, Vidzemē, centrālos rajonos, arī Jūrmalas un Rīgas apkārtnē brīžiem var snigt stipri. Provizoriskais sniega segas pieaugums varetu būt no 5 līdz 15 cm. Gaisa temperatūra -4...-9, vietām, galvenokārt Ziemeļvidzemē -10...-14, bet Kurzemes jūras piekrastē siltāks, 0...-4 grādi. Rīgu sniega makoņi sasniegs uz rīta pusi, bet dienā brīžiem snigs stipri. Gaisa temperatūra -4...-7 grādu robežās.

Sākot ar trešdienu ciklonam atkāpjoties no ziemeļiem sāks ieplūst arktiskas gaisa masas. Plūstot pāri neaizsalušajiem un vēl samēra siltiem Baltijas jūras un līča ūdeņiem veidosies masīvi sniega mākoņi, kas vietām var atnest stipru un pat ļoti stipru snigšanu. Intensīva snigšana gaidāma Vidzemes dienvidrietumos, tostarp Rīgā. Sniega mākoņi var skart arī Sēliju, Latgali. No jūras nākoši mākoņi stipru snigšanu atnesīs arī vietām Kurzemē. Tomēr speciga snigšana skars vien šauras, lokālas teritorijas, nokrišņu sadalijums būs ļoti nevienmērigs nav iespējams precīzi prognozēt, kur tieši sasnigs visvairāk. Līča efekts visaktivāks būs trešdien un ceturtdien, nedēļas nogālē process mazināsies. Tikmēr gaisa temperatūra pazemināsies, sals pakāpeniski pastiprināsies. Debesim skaidrojoties nedeļas nogalē  naktīs var sasniegt -15..-20 grādus un pat zemāk

Otrdiena, 12.janvaris: Aizvaditā diennaktī visā LV teritorijā sniga, sniega segas pieaugums caurmera nav liels 2-6 cm, visvairāk snidzis Kurzemē, kur Ventspilī sniega kārta pieaugusi par 12 centimetriem. Kopēja sniega sega Kurzemē 8-14 cm, pārējā valstī sniega segas biezums sasniedz 7-11 centimetrus, vairāk Rīgas apkārtnē- 15cm, Liepajā 19 cm, Ventspilī 21 cm. Vidzemē vietām  vērojams neliels smidzeklis, minimāla atkala, veidojas sērsna. Gaisa temperatūra šodien gaidama -3...-8 grādu robežās. Iepriekš tika prognozēts, ka otrdien lielu Latvijas austrumu daļu skars stipra snigšana, tomēr saskaņa ar jaunākam prognozēm plaša un spēcīga nokrišņu zona virzīsies garām Latvijai gar dienvidaustrumiem, skarot tikai galējos valsts dienvidaustrumu rajonus. Stipra snigšana skars Krāslavas, Dagdas un Zilupes apkaimi, kur sniega kārta palielināsies par 5-10 centimetriem. Citviet Latvijā šodien snigs pavisam maz vai nemaz. Pūtīs lēns līdz mērens A vējš, kas dienas gaitā pakāpeniski iegriezisies no  Z, ZR puses. Stipraka snigšana ko izraisīs līča efekts daudzviet LV atgriezīsies sākot ar trešdienu.

  

Pirmdien Latviju no rietumiem šķērso ciklona DANIELA sniega mākoņi, kas vakara būs aptvēruši lielāko valsts daļu. Stiprāka snigšana gaidāma laika posmā no pirmdienas vakara līdz otrdienas nakts vidum, pēc tam snigšana īslaicīgi varētu kļūt vājaka, taču otrdienas pēcpusdienā un vakarā atkal vietām pastiprināsies, stiprāk un ilgstoši tad snigs valsts austrumos. Trešdien snigs mazāk un vietām, bet tad stiprāka snigšana varētu būt saistīta ar līča efektu. Pirmdien un naktī uz otrdienu Rīgā snigšana varētu būt mērena un ilgstoša, tad jau 13.janvārī un 14.janvārī, vējam iegriežoties no ziemeļu puses, no Rīgas jūras līča virzīsies mākoņi, un nokrišņi var būt stipri. Kārtīgi snigs teritorijā no Tukuma, Dobeles līdz Ogrei. Sniega kārta valsts lielākajā daļā nedēļas pirmajas dienās pieaugs par 10-15 centimetriem, bet vietām, galvenokārt Vidzemē un Latgalē sniega pieaugums varētu būt lielāks un sasniegt 25-30 cm.

 

Pirmdien arī pūtīs brāzmains dienvidaustrumu, austrumu vējš līdz 9-14 metriem sekundē, piekrastē pat maziet stiprāks, daudzviet putinās. Otrdien vējš iegriezīsies no ziemeļiem un, lai arī būs brāzmains, tomēr nedaudz pierims.

Nedēļas pirmajā pusē līdz ar ciklonu aktivitāti, kas nesīs sniega mākoņus, un siltākas gaisa masas sals mazināsies, bet neatkāpsies. Gaisa temperaturai vēl nedaudz paaugstinoties no pirmdienas līdz trešdienai valdīs neliels līdz mērens sals no 0..-5 grādiem valsts Rietumu daļā līdz -6..-11 grādiem Vidzemē un Latgalē. No trešdienas vakara temperatūra sāks pazemināties.

Nedēļas otrajā pusē snigs maz, bet temperatūra turpinās pazemināties un kļūs krietni aukstāks. Pašreizējās prognozes par to, cik zemu gaisa temperatūra pazemināsies, ir mainīgas, bet, visticamāk, sals sasniegs -15..-20 grādus,  vietām vismaz -25 grādus, bet iespējams, kā vēl zemāk.

Sekosim izmaiņām un papildinājumiem tuvākās dienās.

LVGMC brīdinājums:

11.01.2016., nokrišņu zonai turpinot šķērsot valsts teritoriju, laika periodā no plkst. 19:00 līdz plkst. 22:00 vietām Latvijā, galvenokārt centrālajos un austrumu rajonos, sniega sega pieaugs par 6-7 cm. 12.01.2016. Latvijas austrumu daļā gaidāma ilgstoša snigšana: sniega segas biezums nakts laikā pieaugs par 6-8 cm, un pēc tam dienas laikā vēl par 6-12 cm. Kopumā diennakts laikā sniega segas biezums pieaugs par 15-20 cm. Vietām gaidāms arī neliels putenis un redzamība snigšanas laikā pasliktināsies līdz 500-1000 m. Uz ceļiem veidosies sniega sanesumi.

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 11.01.2016 17:01

    No rīta Rigā apmācies un vējains laiks, pagalmā piezemes putenis, -7 grādi. Bet pēcpusdien beidzot sāka snigt, sākuma ta nedaudz, bet tagad jau stundu ka snieg mēreni un nedaudz puteņo, izskatās, ka snigs vel diezgan ilgi, jauki :) Patreiz -6 pie loga.

    Ielādē...
  2. 11.01.2016 17:53

    Yehee- Gubumākonis debitē šajā rakstu sērijā :)

    Ielādē...
  3. 11.01.2016 17:55

    Kopet jau visi prot no meteolapiešiem :) Nesaprotu, Liepājā uzsnieg 3cm sniegs, bet pilsētas centrā nevar sniegu izvest un notīrit no ielām galvenajām...

    Ielādē...
  4. 11.01.2016 19:30

    No rīta -9, mērenas vēja brāzmas. Vakarā pussešos -7, tagad -9, mērens putenis, no gaisa gan klāt īpaši daudz nenāk.

    Ielādē...
  5. 11.01.2016 20:08

    rīts silts, -12, apmācies. Dienā mēģināja skaidroties (logiem nācās nolaist žalūzijas), t pazeminājās līdz -14. Ap septiņiem vakarā sāka snigt, un snieg ar joni, vēl vējš pavelk lielākai jautrībai. T -13.

    Ielādē...
  6. 11.01.2016 20:48

    Alūksnē diena salīdzinoši silta un ar nelielām vēja brāzmām. Pēcpusdienā izgāju ārā un likās jau ka tūlīt būs atkusnis, bet tā tāda mānīga sajūta pēc aukstuma un termometrs rādīja -8. Uz vakaru pastiprinājās vējš un sāka putināt sniegu no kokiem un mājām un tagad jau 2 stundas snieg un putina, sniega segas biezums jau palielinājies acīmredzami.

    Ielādē...
  7. 11.01.2016 20:48

    Pirmie sniega mākoņi ieradās pēc 14.30, nedaudz birdināja sīku sniedziņu pāris stundu garumā. Pirms 17.00 snigšana ņēmās spēkā, kaut kad vēlā pēcpusdienā pastiprinājās arī vējš, kļuva izteikti brāzmains, un vakarpusē brīžiem sagriezās kārtīgs putenis. Kļuva vēl pāris grādus vēsāks, vienubrīd t* noslīdēja līdz -8*C. Krietni uzsnidzis, vienīgi vēja dēļ diezgan nevienmērīgi - šur tur jau gandrīz vai kupenas sapūstas, citur puspliks. Tomēr, cik var pa logiem spriest, varētu būt pat vairāk nekā bija pirms tam kopā.
    Pašlaik snigšana pierimusi, nesen bija pavisam apstājusies. Taču nakts un rītdienas prognozes saka, ka vēl nekas nebeigsies, un vismaz Latvijas A daļā snigšana turpināsies. Lai notiek tā! :)
    Tagad sniegs no debesīm krīt minimāli, vējš gan nikni pūš, atkal par grādu siltāks - šobrīd -7*C.

    Ielādē...
  8. 11.01.2016 20:55

    Rīgas Z daļā sniga no 15:30 līdz kādiem 19:00. Nedaudz putināja gar zemi, sniega sega pieaugusi par kādiem 2cm. Patreiz nesnieg, bet DA vējš aizvien ir 1-3m/s. Gaisa temperatūŗa grozās -4-5 robežās.

    20:56: Atsāka snigt, manīsim...

    Ielādē...
  9. 11.01.2016 21:13

    Tomēr leišu modelis rāda, ka lielākā snigšana rīt tomēr notiks uz A no Latvijas, kaut cik skarot tik galējos A novadus... Nesen Bricis Panorāmā arī izteicās par nesen saņemtām jaunākajām prognozēm, kas rādot aptuveni to pašu... Neko darīt, tukšā jau tāpat neesmu. :) Bet tagad snigšana apstājusies, -6,7*C.

    Ielādē...
  10. 11.01.2016 21:15

    Ventspilī snieg visu dienu.. skaisti!

    Ielādē...
  11. 11.01.2016 22:10

    [Jaunpiebalga, Ranka] Šodiena vējaina, ar gaisa temperatūru -6...-8* C robežās. Pagaidām stiprākā snigšana bija vērojama laikā no 18:30 līdz 19:00. Sniega sega pieaugusi, bet uz ceļiem nekas ārkārtējs neveidojas. Nav pat lāga sanesumu.

    Ielādē...
  12. 11.01.2016 18:31

    Šodien no rīta raustījās elektrība, bet nenodzisa. Kopš četriem pēcpusdienā neliels putenis. -7,4.

    Ielādē...
    1. 11.01.2016 19:03

      A sniega pieaugums kāds? Kaķīškalna webkamerā nekā iespaidīga, toties Gaiziņā gan balts gar acīm ņirb.

      Ielādē...
      1. 11.01.2016 22:22

        Nekā īpaša, max 6-7 cm. Grūti pateikt, jo vietām sanesumi, vietām zeme plika nopūsta. Liekas, ka vairāk vējš pūš esošo sniegu pa gaisu nekā no jauna nāk klāt.

        Ielādē...
  13. 11.01.2016 22:35

    Sniga diezgan stipri un pie tam puteņoja, kādi 5cm klāt uzsniguši.

    Ielādē...
  14. 11.01.2016 22:50

    Radarā patreiz izskatās, ka ciklona centrs būtu virs Rīgas... Kopumā līdz šim uzsniga 3-3,5 cm jauna sniega, patreiz snieg pavisam nedaudz. -7 grādi. Jauka un skaista ziemas diena :)

    Ielādē...
  15. 11.01.2016 23:05

    LVGMC centra stacija samērījusi 2cm pieaugumu. Man uz balkona, kur vējš vēl uzbirdina no jumta arī neko vairākāk par 2 cm nav. Tiešām nepatīk, ka Rīgas dome kļūst par sinoptiķiem :D Cilvēki gaidīja nez kādu puteni, bet neviens modelis Rīgai tādu neparedzēja. No pat vissniegainākajām prognozēm 5 cm nevarēja sakasīt. Redzēs, ko viņi darīs trešdien. Līča efekta sniegs vienmēr tāda slidena lieta, jo var nogāzties pārdesmit km uz vienu vai otru pusi, bet potenciāli tieši trešdiena kaut cik varētu kvalificēties "puteņa biļešu" dienai. Rītdiena jau nu vispār... daži modeļi neprognozē pat ne kripatas sniega :D

    Ielādē...
    1. 11.01.2016 23:22

      Es vēl ceturtdien gaidu sniegu un ne mazu. Tiesa, ne gluži Rīgā.

      Ielādē...
  16. 11.01.2016 20:01

    It kā pēcpusdienā solīja puteni, bet kamēr gāju uz veikalu - lidz pulksten pieciem vakarā vēl nebija. Tās piecas pārslas, kuras virpuļoja debesīs - neskaitās. Drīzāk bija jāskatās zem kājām. Sukašova dienesti joprojām nezin - ko darīt ar sniegu?

    Ielādē...
    1. 11.01.2016 22:27

      Labais video!

      Ielādē...
    2. 11.01.2016 23:37

      Patiešām labs! Rīgas dome nedara to, kas būtu jādara (ielas tīrīt, sniegu aizvest), un mēģina darīt to, ko galīgi nejēdz (prognozēt, cik daudz sniega būs). :D

      Ielādē...
  17. 11.01.2016 23:47

    Vēlākā vakarā vairs tikpat kā nesnieg. Radarā redzams, ka viss aiziet pa Vidzemi uz Z. Ja kas būs vēlāk, tad no nākošajām nokrišņu zonām. Bet dienā gūtā cerība, ka piesnigs krietni, arvien vairāk plok. Šķiet, ka leišiem šoreiz būs lielāka taisnība bijusi (jau pēcpusdienā manīju, ka viņi lielos sniega mākoņus "sūta" tālāk uz A pusi, pārsvarā aiz Latvijas robežām)...
    Vējš īpaši netaisās rimties, taču nav arī nekas traks. Paliek siltāks - nu vairs tikai -5,9*C. Brīžiem retas pārsliņas laternu gaismā pavirpuļo. Bet kopumā kādi 4-5 cm pa šīsdienas otro pusi varētu būt nākuši klāt.

    Ielādē...
  18. 12.01.2016 07:51

    -5 grādi,sniegs atkal savilkts uz taciņām.Jūtama neliela sērsna.

    Ielādē...
  19. 12.01.2016 07:19

    Nu ko izskatās, ka aī Alūksnei šī diena paies bez ievērojamiem nokrišņiem. Gribējās jau vēl sniegu klāt, lai tāda kārtīga ziema sanāk.

    8:05 Uz darbu nākot nebija pat iespējas pabrist. Visus celiņus jau operatīvi iztīrījuši. Šobrīd krīt dažas retas sniegpārslas un -9. Cik vakar sasnidzis ir grūti pateikt, jo putināja un ir saputināts un sablīvēts vecais ar jauno sniegu. Kopējais sniega daudzums ir pieaudzis par dažiem cm.

    Ielādē...
  20. 12.01.2016 11:37

    Nu ko pirms nepilnas :) pusotras stundas virs Liepājas pašķiras debessjums un termometra stabiņš noslīdzēja man pie loga līdz -7.5*C... sētā dažādos punkto samēriju ar lineālu , ka pa vakardien kopumā bija sasnidzis teju 5cm sniedželis... pagaidām apmācies -5*C , ceru, ka ap 0 pa dienu piekrastē būs šodien !!

    Ielādē...
  21. 12.01.2016 11:40

    Pašlaik ir apmācies, nekādu nokrišņu, kaut kur ap deviņiem bija neliels putenis, ārā -5 grādi. Gaidu līča efekta sniegu.

    Ielādē...
  22. 12.01.2016 14:18

    -6 grādi, vēja nav. Līdz ar to beidzot patīkama diena pēc ilgāka laika. Pie putnu barotavas bridu līdz potītēm pa sniegu, taciņa aizputināta un piesnigusi. Man barotava ierīkota tā, lai tiek klāt tikai mazie putni - zīlītes un zvirbuļi. Visus lielos nespēju piebarot.

    Ielādē...
  23. 12.01.2016 07:40

    Sniega segas biezums 9cm, tā ka var uzskatīt, ka klāt nācis 1cm, tomēr sniega masas novietojumu putenītis ir pavandījis, šorīt atkal "rīta rosme" ar lāpstu. Interesanti, ka uz sniega virskārtas izveidojusies sērsna, arī mašinas stikls bija apledojis, acīm redzot kādā mirklī smiega vietā lejup nācis sīks smidzeklis. Pašlaik -5,4.
    P.s. Smidzeklis atkal atsācies, sērsnas veidošanās turpinās!

    Ielādē...
    1. 12.01.2016 07:45

      Nudien interesanti par to sērsnu, jo šajā pusē nekā tamlīdzīga - mīksts sniedziņš ne visai biezā kārtā.

      Ielādē...
      1. 12.01.2016 09:21

        Es arī no rīta konstatēju, ka sērsna. Pamērīju sniegu - šķiet daži centimetri ir piesniguši, bet grūti saprast, jo vietām sapūstas kaudzes, vietām nopūsts pliks. Toties leduslietus turpinājās - izbraucu pirms astoņiem, kārtīgi nokasījusi mašīnu, nobraucu pāris kilometrus un dabūju mežā stāties un vēlreiz kasīt logu - aizlija un aizsala... Pēc tam jau sildītājs tika galā, bet smidzeklis turpinājās līdz pat apvedceļam.

        Ielādē...
        1. 12.01.2016 14:47

          Pilnīgi pievienojos Miglas un Laumas teiktajam par sniega segas biezumu un izvietojumu.Kaut kas neredzams un mitrs nāk no gaisa, mati paliek mitri, uz birstoša sniega 0.5 cm sērsnas kārtiņa. Neparasti silts -3.8, apmācies, bezvējš

          Ielādē...
  24. 12.01.2016 15:30

    11.1.2016., Rīga. Ciklona siltā fronte. Apmācies visos augstumos visu diennakti. Sniega nokrišņi no 14:30 līdz 17:00, pēc tam drusku arī vakarā. Iepriekšējais sniegs uz zemes bija sagūlies līdz 18cm, dienas laikā reizē ar nelielu puteni tā pieauga līdz 20cm. DA vējš 1-3m/s. Gaisa temperatūra: plkst. 3:00-7; 9:00-6; 15:00-5; 21:00-5.

    Ielādē...
  25. 12.01.2016 18:49

    Silts un komfortabls ziemas laiks ar nelielu salu -5-6 grādi , gandrīz bezvējš, neliels dekoratīvs sniedžiņš retām pārslam... Pievakarē uz brīdi debesis skaidrojās. Superigs laiks ziemas baudīšanai un pastaigam, ko ari daru. Tagad atkal nomācas, izskatās, ka mazliet līcis sāk darboties, Rīgā mazliet snieg. Gaidu tuvāko dienu sniegu, varētu būt interesanti :)

    Ielādē...