Aktuālā situācija (nedēļa līdz 03.01.16.)

Aktuālā situācija (nedēļa līdz 03.01.16.)

Nedēļas kopsavilkums


Kopumā nedēļas gaitā atradāmies anticiklona CHRISTINE ietekmē, tā DR malā, kas nodrošināja vēsākā gaisa ieplūšanu no Krievijas. Naktīs temperatūra pazeminājās zem -15, nedēļas beigās vietām arī zem -20 grādiem. Tomēr mitrais gaiss anticiklonā brīžiem radīja palielinātu mākoņainību, ļāva veidoties nelielam līča efektam un nelieliem sniega mākoņiem, vietām veidojās arī bieza sarma, kas saglabājās līdz nedēļas beigām. Nedēļas pēdējā dienā valsti no ZA sasniedza neliels ciklons, kas nesa sniega segas pieaugumu lielākajā valsts daļā par aptuveni 5 cm, bet vietās, kuras skāra līča un jūras efekts sniega sega pieauga pat par 10-25 cm.

Prognoze nedēļai (28.12.) (PAPILDINĀTA)

   Nedēļas gaitā laikapstākļi mainīsies maz, tomēr arvien pastiprināsies sals. Anticiklona centrs nedēļas sākumā atradīsies virs Somijas dienvidiem, līdz ar to gaidāms lēns Z, ZA vējš vai bezvējš. Šodien un rīt maksimālā gaisa temperatūra dienā no 0 grādiem piekrastē, kur vējš pūš no jūras, līdz -4 grādiem valsts austrumos. Debesis šodien būs skaidras visā valstī, bet sākot no nakts mākoņu kļūs vairāk un otrdiena būs mākoņaina, vietām minimāli uzsnigs. Temperatūra naktī no -1 piekrastē līdz -12 grādiem Kurzemē nakts otrajā pusē. Jau vakarā vietām Vidzemē gaidāmi -10 grādi. Nakts uz trešdienu jau būs aukstāka - -6....-15.     Nedēļas vidū - gadumijā - anticiklona centrs atradīsies virs Baltijas valstīm, līdz ar to vējš būs lēns un mainīga virziena. Gaisa temperatūra turpinās pazemināties - dienās ap -2...-7 grādiem, naktīs -7...-12, skaidrākās vietās līdz pat -15 un vairāk grādiem (līdzīgas gaisa temperatūras arī Jaungada naktī). Debesis būs daļēji mākoņainas, brīžiem valsti šķērsos vairākas mākoņu zonas, iespējama migla un sarma, kā arī pavisam neliels sniegs    Nedēļas pēdējās un 2016. gada pirmajās dienās laikapstākļus Latvijā noteiks jauns anticiklons ar centru virs Krievijas ZA, kas ar austrumu vējiem atnesīs vēl aukstāku gaisu no Krievijas ziemeļu daļas. Gaisa temperatūra arī dienās nekļūs augstāka par -10...-13 grādiem, vien piekrastē mazliet siltāks, naktīs gaisa temperatūra pazemināsies līdz -13...-20 grādiem, vietām līdz -22 grādiem. Mākoņu būs pavisam maz.    Jāatceras, ka lielā daļā Vidzemes un Latgales sniega nav nemaz, līdz ar to tur visu nedēļu valdīs stiprs kailsals, kas var radīt postījumus. Arī pārējā valstī sniega sega nav liela.    Izmaiņas laikapstākļos varētu notikt vien nākamās nedēļas vidū, kad, anticiklonam pārvietojoties vairāk uz austrumiem, Latviju atkal sasniegs cikloni, gaidāms sniegs un gaisa temperatūras paaugstināšanās. Iespējams arī atkusnis, tomēr tas ir atkarīgs no tā, cik auksts gaiss atradīsies Krievijā. Visticamākais scenārijs ir neliels atkusnis Kurzemē un neliels sals un sniegs pārējā valstī.

Papildinājums 29.12.

   Prognoze nedēļai jau mazliet mainījusies - visaukstākais laiks šonedēļ gaidāms tuvākajā laikā, atrodoties anticiklona centrā. Šonakt gaisa temperatūra var noslīdēt līdz -6...-17 grādiem, bet rīt dienas laikā ap -4...-8 grādiem. Vēl mazliet aukstāka varētu būt nakts uz 31. decembri, kad gaisa temperatūra lokāli var pietuvoties -20 grādiem, bet pārsvarā -9...-16. Nedaudz siltāks laiks gaidāms 31. dcembra otrajā pusē un 1. janvārī, anticiklona centram atkāpjoties uz ZA, kad atsevišķas mākoņu zonas neļaus gaisa temperatūrai atdzist zemāk par -13 grādiem naktīs, dienās -5...-7 grādi. Par pāris grādiem vēsāks laiks gaidāms 2. janvārī. Tomēr pašreizējās prognozes 3. janvārī uzrāda, ka Latvijā laikapstākļus noteiks neliela zema spiediena ieplaka, nesot nelielu sniegu visā valstī. Tāpat arī paaugstināsies gaisa temperatūra, tomēr atkusnis nav gaidāms. Vēl sekosim prognozēm nedēļas gaitā...

Papildinājums 1.01.

Pašreizējās prognozes liecina, ka, anticiklonam novājinoties, svētdien, 3. janvārī, Latviju no austrumiem sasniegs mazs ciklons, kas virs Latvijas nedaudz pastiprināsies visā valstī, sākot no austrumiem atnesot ap 2-4 cm sniega, līča efekta ietekmē iespējams lielāks sniega segas pieaugums. Par nokri''snu daudzumu prognozes ir diezgan neskaidras. Mazliet paaugstināsies gaisa temperatūra.

Atskats uz aizvadītajām dienām

Pirmdiena, 28.12.

Naktī neliela ciklona DANIEL oklūzijas fronte ar snega nokrišņiem, kas atnesa 1-10 cm sniega Daugavas kreisajā krastā un galējos Vidzemes DR. Dienā no Z pastiprinās jauns anticiklons CHRISTINE, kā ietekmē diena skaidra ar nelieliem mīnusiem, bet vakarā zem skaidrām debesīm bezvējā gaiss strauji atdziest līdz pat -12 grādiem.

 

Otrdiena, 29. decembris

Anticiklons CHRISTINE turpināja pastiprināties virs Somijas dienvidu daļas, tomēr tas netraucēja veidoties nelielam līča efektam Kurzemē Rīgas līča piekrastē un dažiem sniega mākoņiem valsts austrumos. Naktī gaisa temperatūra vietām noslīdēja līdz pat -9...-15, dažās piekrastēs rīta pusē ap 0. Dienā kopumā valdīja neliels sals.

Trešdiena, 30. decembris

Anticiklona centrs virs Lietuvas. Naktī gaiss atdziest līdz -9...-16, Zemgalē un Vidzemē daudzviet ir sarma, kas nekūst dienas garumā.

Ceturtdiena, 31. decembris

Anticiklona CHRISTINE centrs pārvietojies uz Krieviju, pie Baltās jūras. No rīta gaisa temperatūra Latvijā sasniedz -9...-17 (vēsākais Zemgales austrumos). Dienā debesis skaidras, temperatūra ap -6...-12. Vakarā vietām Latvijā redzama vāja ziemeļblāzma. Gaisa temperatūra turpina atdzist, bet no austrumiem tuvojas mākoņi, tāpēc gaisa temperatūras pazemināšanās apstājas.

Piektdiena, 1. janvāris

Anticiklona centrs pie Baltās jūras, tas sāk kļūt vājāks. Dienā daudzviet valstī mākoņains laiks un neliels sniegs. Gaisa temperatūra ap -7...-12 grādiem, bet tā krietni pazeminās vakarā, kad debesis no austrumiem sāk skaidroties.

Sestdiena, 2. janvāris

Anticiklona CHRISTINE centrs virs Somijas, dienas gaitā debesis pārsvarā skaidras. No rīta minimālā temperatūra caurmērā sasniedz -10...-20, dienas gaitā tā nepārsniedz -11...-17. Vakarā temperatūra atkal strauji krītas un vietām sasniedz -21 grādu, bet valsti no ziemeļaustrumiem atkal sasniedz mākoņi.

Svētdiena, 3. janvāris

Latviju no ziemeļaustrumiem sasniedz neliels ciklons ar silto un auksto fronti. Lielākajā Latvijas daļā sniega sega pieaug par 5 cm, tomēr masīvs līča efekts Rīgā, DR Vidzemē un vēlāk Kurzemes piekrastē nes 10-25 cm jauna sniega. Mazliet putina. Nakts sākumā gaisa temperatūra sasniedz -17...-21, vietām pat -23 grādus (LVC dati), dienā ap -5...-11 grādiem, piekarstē vakarā -1...-3.

Attēli no:

Turpinājums no iepriekšējās nedēļas.

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 01.01.2016 18:07

    Naktī apmācies, brīžiem bira neliels sniedziņš. Visai silts, temperatūra pārsvarā ap -7ºC, uz rīta pusi lēnām vēsāks, ap 9.00 nepilni -9 grādi. Vēlāk pacēlās līdz -8ºC. Pēc pusdienlaika sāka skaidroties, un pēcpusdienā pilnībā noskaidrojās. Pēc 13.00, līdz ar debesu skaidrošanos, grādi jau uzsāka lejupslīdi, pēc pāris stundām jau -10ºC. Arī neliels DA-A vējelis pūta, brīžiem visai asas pūsmas raidīja. Nakts sniegs simbolisks - neliels baltumiņš uz zemes kā caurspīdīgs paladziņš uzklājies. Lai arī pret salu tas augus nepasargās, vismaz acīm tīkamāk - tomēr vairāk nekā nekas! Sarma, kas pusnaktī vēl bija uz kokiem, rītā gan bija jau nobirusi.
    Pašlaik skaidrs, mierīgs un jauks ziemas vakars, sals pamazām ņemas spēkā, šobrīd -12,3ºC. Satelīts pēcpusdienā rādīja cerīgu skatu, kas A novados ļauj gaidīt skaidru nakti. Tas gandrīz droši nozīmē arī pamatīgu salu - ja debesis paliks skaid… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...
  2. 01.01.2016 21:24

    rītā -14, tā arī noturējās visu dienu. Saule ar mīksti pūkainiem mākoņiem. Pa dienu nesniga, bet naktī gan bija sasnigusi pūkaina kārtiņa, vis kāds baltumiņš uz zemes. Tā ir - dzīvojot ilgstošā rudenī, cilvēks tā pierod pie siltuma, ka padsmit mīnusos jāsalst nost. Brrrr: stundas garuma pastaigā izdevās pamatīgi nosalt.
    Pēc saulrieta zen skaidrām debesīm -17, šobrīd piemācies, pusgrādam siltāk. Birst ļoti smalks sniedziņš, kā sniega putekļi.

    Ielādē...
  3. 02.01.2016 00:36

    Vakar, pēc pusnakts kad pašķīrās zemie mākoņi, tad Z pusē varēja redzēt polārblāzmu, viens no momentiem bija 2:10- zaļganas, dzeltnīgas un sārtas gaismas plankumi.
    Nenoliedzami, šī bija atšķirīga blāzma: nebija "plandošo aizkaru" efekta, bet toties bija dažādas krāsas vienlaicīgi. Un, arī dilstošs pusmēness pēc 0:00 parādījās pie debesīm un vājināja polārblāzmas efektu.
    -11*C iepriekšējā naktī. -8...-9*C dienā ar pūkaino birstošo sniedziņu, kas veidojas no dažādu ūdenstilpju "attiecīgā efekta".
    Starp citu aiz-vakar braucu pār Vantenieku, izrādās ka Rīgā, Daugava nav aizsalusi Vecajā gadā. Lielupe- arī ne!
    Kad "izbirs" līčefekta nokrišni un paliks skaidras debesis, - tad, jau atkal parādīsies nepieklājīgs spelgons.

    Ielādē...
  4. 02.01.2016 00:36

    Uz nakti Rīgā laiks noskaidrojās, vien neliels "duļķis" debesīs, temperatūra man pie loga noslidēja līdz -14, no gaisa krīt sīki vizuļojoši ledus kristāliņi...

    Ielādē...
  5. 02.01.2016 01:28

    1. janv. no rīta t. -10*. Spiediens 779,5mm. Lēns vējš. Apmācies. Nesen sāka krist pūkainas sniegpārslas. Dienā retu sniegpārslu krišana turpinājās. Vienu brīdi mākoņi nedaudz pašķīrās un bija redzama Saule. T. pacēlās līdz -7*. Pēcpusdienā snigšana mitējās. Sasniga ap 1cm pūkaina sniega. Vakarā Saule norietēja ārpus mākoņu lauka. Parādījās lēns A vējš, kas bija nepatīkams, ja vajadzēja pret to iet. Vēlāk t. strauji pazeminājās. Pašlaik t. -14*. Spiediens 781,5mm. Uzlēcis dzeltens (arābu) mēness.
    Tuvākā zemestrīce Šveicē, pie Francijas robežas, netālu no Vācijas. Stiprums 2,8 balles, dziļums 18km. Notika 13:22.

    Ielādē...
  6. 01.01.2016 22:25

    Debesis joprojām skaidras, gaiss lēnām turpina atdzist, šobrīd -14.5ºC. Vēja nav.

    00:19: Jau šobrīd -15.3ºC. Zvaigžņu daudz, rīts vēl tālu... ;)

    Ap 1.00 -15,5ºC, taču drīzumā augšupkāpjošais Mēness sāka tīties plānos mākoņos. Tagad tā sirpis vairs knapi redzams, mākoņi biezāki kļūst, un maķenīt siltāks kļūst, šobrīd -14,2ºC. LVC Līvāni pirms nepilnas stundas gan paspējis piefiksēt -17ºC.

    Ielādē...
  7. 02.01.2016 08:05

    Šorīt pie loga -16, skatos, ka Rīgā tikpat. Vakar visu dienu sniga retām pārslām, jēga maza, bet estētisks baudījums gan :) . Vakarā bija -13, bet, salīdzinoši ar iepriekšējām dienām, sajūta aukstāka, jo bija jūtams vējš. Šorīt arī viena istaba mājā izteikti aukstāka, acīmredzot, izpūsta vairāk. Nu jau kuras krāsnis un iekšā ir pat ļoti patīkami.

    Ielādē...
  8. 02.01.2016 08:37

    Šorīt -17, bet asais austrenis rada sajūtu uz -22. Vakardienas pūkas lēnām izgaro. t.co

    Ielādē...
  9. 02.01.2016 08:56

    Aust saule, pie ēkas sienas pirms pāris minūtēm termomers rādija -17,3. Logos leduspuķes vēl lielākas, kā citus rītus, mazie lodziņi aizsaluši pilnībā. Dienvidu pusē saskatāma tālu mākoņu josla.

    Ielādē...
  10. 02.01.2016 09:41

    Šorīt pirms saullēkta -17, skaidras debesis, neliels vējš.

    Ielādē...
  11. 02.01.2016 10:18

    -21, spoža saule.

    Ielādē...
  12. 01.01.2016 15:31

    Jaunākas prognozes janvara vidum sāk bojāties, ka tik anticiklonam neseko rudens atgriešanas, ta ari nesagaidot ziemu ar kārtigu sniegu... Bet nu laiks vel gana,lai viss mainītos.

    15:39: Tikmēr parādas nesliktas sniega prognozes svētdienai, 3. janvārim, tai skaitā ari Rīgas apkārtnei...

    Ielādē...
    1. 01.01.2016 16:05

      Kāds tur jau atkusnis, ja pat cikloni nāk no krievijas =D Bet Jā, svētdiena būs dinamiska + vēl līča efekts sagaidāms.

      Ielādē...
      1. 01.01.2016 21:41

        Runa taču ir par perspektīvām prognozēs - cikloni nāks no Atlantijas un mēs to siltajos sektoros. Par Krieviju aizmirsti!

        Ielādē...
        1. 02.01.2016 12:40

          Tu esi pārāk nopietna ! Tas bija vienkārši joks.

          Ielādē...
    2. 01.01.2016 21:39

      Andrej, Tevi taču tik daudz gudru cilvēku ir mācījuši, mācījuši kā skatīties prognozes. A Tu tikai turpini обмусоливать kaut kādu noklīdušu galveno versiju, kuras dienas ir skaitītas (jūnijā tiks palaista jauna galvenā versija). Labāk liecies mierā, aizej uz pareizticīgo dievnamu, noliec svecītes, lai līcis svētdien izgrūž maksimumu sniega! Vējš mākoņos no pareizās puses! Starp citu, sniegotā Kurzeme un Lietuva ir liels kavēklis atkušņiem no R. Nav kā citās ziemās, kad tur bija kailums un siltums netraucēti atvilkās.

      Ielādē...
      1. 02.01.2016 00:15

        Nu tad lūdzu iedod saiti uz tam pareizam prognozem, kur lai skatās... Bet visparibā pēdejo dažu desmitgažu ''ziemas" sakot ar tiem 90-tajiem mani iemacija, ka bieži vien vairs nepastāv tads jedziens atkusnis, ka paradiba uz dažam dienām, visbiežāk jau tas pārveršas nokusnī un kārteja rudeni, kas nogalina ziemu, nokausē sniegu pilniba un velkās ilgi un mokoši... Un citreiz ziema vairs ta arī nevar saņemties, tapēc katru atkusni sagaidu ar lielam bažam un neieredzu tos- tie vairs nav tadi, ka agrākos laikos... GS dara savu. Otra tendence kas sāka izpausties samera nesen un varbūt ta pagaidam sakritiba ir, ka aukstuma viļņi mēdz nākt pa pliko un bez sniega tadejadi nesot lielāku kaitejumu un tapat trukst pilnvertigas ziemas klatbutne, bet tas vel ir jautājums, ta ir tendence, vai sakritība pagaidām...

        Ielādē...
        1. 02.01.2016 00:39

          Jā, pēdējā laikā aukstums bieži nāk, kad sniega ir ļoti maz vai pat nav vispār. Es arī to ievēroju. Un piekrītu arī par atkušņiem - labi atceros 80. gadus, kad atkušņi patika, jo bija nelieli un ne pārāk ilgi, nekādu postu nenodarīja (vairumā gadījumu), sasēdināja sniegu, ļāva būvēt sniegavīrus, pikoties (tolaik man un citiem maniem vienaudžiem bija īstais laiks to darīt).
          Bija jau arī lielāki atkušņi, paretam arī lietus, bet tādu nokušņu kā tagad, kad teju visa ziema ir plusos un sala periodi ir bezmaz vai tik mazi kā kādreiz atkušņu laiki, toreiz gan nebija. Bieži bija tā, ka sniegs pēc uzsnigšanas nostāvēja līdz pat pavasarim... Bet tagad daudz potenciālā sniega nolīst lietus veidā, un tāpēc arktiskā gaisa uzplūdu laikā pie AC vairs nav kam zemi un augus pasargāt...

          Ielādē...
  13. 01.01.2016 20:05

    Lai jauks 2016. gads!
    Gada pirmā diena šoreiz izteikti ziemīga - ja Jaungada naktī brīžiem starp mākoņiem pavīdēja skaidras debesis, bija dūmaka un neliela sarma, pat -15, atd no rīta viss savādāk - apmācies un neliels sniegs. Visu dienu laikapstākļi gandrīz vienādi - zemie mākoņi un -7...-8 grādi, neliels vējš un neliels pūkains sniedziņš, kas, šķiet, radies tik no liela gaisa mitruma anticiklonā. Brīžiem uzsniga tā vairāk, bet nekāds dižais sniega pienesums nav. Tāds dekoratīvs sniedziņš. :) Tomēr vakarā pamazām debesis noskaidrojās un pašlaik debesis diezgan skaidras. Temperatūra slīd uz leju, jau -11,5.
    Izskatās, ka svētdien varētu uzsnigt tā vairāk, bet nav prognozējams, cik daudz. Laikapstākļi no 8. līdz 15. janvārim pašlaik arī mistērija - domāju, ka no maziem plusiem neizbēgt, bet ja tie paši Atlantijas cikloni sākumā atnesīs sniegu, tad akaut kādai ziemas sajūtai jāsagl… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...
    1. 01.01.2016 21:32

      Rūdi, mīļo puisīt, kurā vietā Skandināvija ir auksta? Nākotnē? LV ziemās valdošie vēji ir no DR, a Skandināvija ir uz R, ZR. Prognozēs gaisa masas nāk no DR, pat ja skars D-Zviedriju, tur tāpat plusos. Un vai tiešām neatceries nesenos lielos plusus šeit, kad Z-Skandināvijā valdīja -30? Skandināvija vispār neietekmē mūsu laikapstākļus. Tā dzīvo savu dzīvi...

      Ielādē...
      1. 01.01.2016 22:00

        Tad nu man rodās ģeogrāfisks jautājums vai tad Somija Tavuprāt "Pārslas kundze' neietilpst Skandināvijā ?! Vai tikai Tu nenocā pretrunās ? :D

        Ielādē...
        1. 01.01.2016 22:10

          Pieļauju, ka Tu esi vienīgais cilvēks uz planētas, kas nezina, kas tieši ietilpst Skandināvijā. Varbūt esi dzirdējis par Skandināvijas pussalu? "In foreign usage, the term Scandinavia is sometimes incorrectly taken to also include Iceland, the Faroe Islands, and Finland"
          Acīmredzot Tu jauc ar Fennoskandiju! Es lietoju abus jēdzienus atbilstoši to nozīmei.

          Ielādē...
          1. 01.01.2016 22:24

            Lūdzu, iztiksim bez personīgiem apvainojumiem.

            Ielādē...
            1. 01.01.2016 23:15

              Atkal dubultie standarti? Šis rupeklis visiem taisa šķidru uz galvas (Rūdim nesen beztēmā virsū līda), a Jūs atkal jau man aizrādāt. Un raksta arī tā, ka smadzeni var izmežģīt. "Vai tikai Tu nenocā pretrunās ? :D" Beigās redzams ņirdzīgs smīns. Mani, kā diplomētu ģeogrāfi, tas aizskāra līdz sirds dziļumiem.

              Ielādē...
              1. 02.01.2016 00:29

                Njā, Mārča ar te dažreiz mēdz "uzbraukt" vienam- otram meteolapietim- vai tāds humors, vai pa nopietnam, paretam es nesapratu viņa atsevišķu komentāru domas.

                Ielādē...
                1. 02.01.2016 12:49

                  Mierpilsoņa vaimanas :) Es gribēju labot Aivara un Andreja ģeogrāfiskās zināšanas, izzejot no viņa dotās kartes viņš Somiju pieskaista pie AustrumEiropas valstīm..

                  Ielādē...
              2. 02.01.2016 12:42

                Tiešām ģeogrāfs, man vēl tikai viens semestris atlicis un aizstāvēt bakalaura darbu.

                Ielādē...
      2. 02.01.2016 00:24

        Vispār jau man nekad ta īsti nav patikuši Atlantijas cikloni, kas atvelkās te parasti jau tadi novārguši, saboja laiku gan ziemā, gan vasarā, ziemā nesot nebeidzamus atkušņus, vasara- pelēku rudenīgumu... Saprotu jau, ka mums tie ir rakstuiriga tendence, bet tomēr labāk man patīk Dienvidnieki, kas nes daudz dinamiskākus laikapstākļus un dažreiz visai interesantus paversienus un negaidītus pārsteigumus...

        Ielādē...
        1. 02.01.2016 00:43

          Piekrītu par 100%! :)

          Ielādē...
  14. 02.01.2016 11:02

    -17. Saule gan spīd, bet labuma nekāda, jo auksts pēc suņa. Tāda neliela sniega sedziņa ir, bet tas tikai skata pēc, jo augiem siltāk nepaliek. Vispār riebīgs laiks. Nemaz negribas ārā rādīties.

    Ielādē...
    1. 02.01.2016 12:50

      Man taisni vai dvēseli vilktin velk ārā šis maņas paralizējošais saltums. Bet viss sliktais reiz beidzas... un es jau redzu labā sākumu. Tiesa, pie apvāršņa rēgojas nākamie 2 vājprāta viļņi, bet tie ir tik tālu, ka ar Dievpalīgu varbūt tur (otrpus A-robežai) arī paliks.

      Ielādē...
  15. 02.01.2016 17:28

    Šodien visu dienu auksts, temperatūra pie loga augstāk par -13 nepacēlās. Un tagad jau grādrāža stabiņš noslīdējis līdz -17. Ja nesamāksies, būs patiešām auksta nakts. Bet skaisti gan ir :) .

    Ielādē...
  16. 02.01.2016 09:06

    Ārā -15, briesmīgs laiciņš. Šodien teiciens, ka nav sliktu laikapstākļu, bet ir tikai slikti apģērbi pierāda savu aplamību. Pie -15 grādiem ir nepatīkami uzturēties ārpus telpām jebkurā apģērbā.
    Cik žēl, ka pēc nedēļas var būt humanākas temperatūras tuvāk nullei ))

    Ielādē...
    1. 02.01.2016 12:54

      Patreizs -12*C , Saulīte spīd pa zemes virsu .. ceru, ka šis aukstumiņš noturēsies līdz Janvāra vidum :) dievidu Kurzemes pusē.. Dažreizs es patiešam neizprotu meteolapiešu domas par laikapstākļiem, kad ir ap -20*C tad visi brēc pēc siltuma un atkušņiem, a ka bija Novembris un Decembris, jeb Lielbritānijas zaļā ziema un plusi, tad visi vaidējā pēc sniega un sala !! Man tas nav izprotams godīgi sakot..

      Ielādē...
      1. 02.01.2016 15:47

        Tieši es te laikam visvairāk priecājos par Rietumeiropas ziemu decembrī. Atgrieziet to atpakaļ!

        Ielādē...
      2. 02.01.2016 16:06

        Visi jau gan te nealkst pēc atkušņiem, tik daži, vienmēr ceru uz normālu ziemu...

        Ielādē...
      3. 02.01.2016 18:11

        Es jau nu ar nevaidu, kad ir tik burvīgs laiciņš kā šodien! :) Spoža Saule skaidrās debesīs, dienā ap -13*C, neliels vējelis ar zināmu asuma piedevu - kā čili pie kārtīga steika - normāls ziemas laiks! :)) Jā, sniegu gribētos, jo manā pusē no tā tikpat kā nekā nav, bet citādi laikam nav ne vainas! Daudz labāk, nekā slapjais un nosacīti siltais decembris; lai turpinās saliņš, rīt vēl sniedziņu arī sola, tad nu varētu būt pavisam labi! :)

        Ielādē...
  17. 02.01.2016 18:49

    Gaisa temperatūra jau krīt, šobrīd jau -18 grādi, laikam līdz pusnaktij jau būs -20 grādi. Rīt būs sniegs, vismaz vēl baltāks kļūs un būs cienīga sniega kārta.

    Ielādē...
  18. 29.12.2015 20:11

    Ziema turpinās, pašlaik jau -7 grādi + esmu saukstējies, nav labākais variants pirms jaunā gada =D Izskatās, ka svētdien snigs.

    Ielādē...
    1. 30.12.2015 02:55

      Es pamanījos saaukstēties vēl pirms Ziemassvētkiem, siltuma rekordu laikā - siltais un mitrais sen zināms kā mikrokaitnieku īpaši "iecienīts" laiks. Vēl tagad sekas jūt, pa dažām dienām neizārstēsies... Cerams, ka nevajadzēs stipru ķīmiju rīt.

      Ielādē...
      1. 30.12.2015 03:50

        Nevis sen zināms, bet gan atbaidoši ilgmūžīgs stereotips. Vīrusi sala nebaidās, pat -270 grādi tiem nekaitē. Tāpat NAV ķīmijas, kas ārstētu no šiem parastajiem vīrusiem. To dara tikai cilvēka organisms, kuru ir iespējams spēcināt ar dažādiem organiskiem līdzekļiem.

        Ielādē...
        1. 30.12.2015 14:56

          Ar peldēšanu jānodarbojas, jāattīsta imunitāti.

          Ielādē...
          1. 02.01.2016 19:25

            Tieši tā, vajag stiprināt savu imunitāti ekstremālos apstākļos!

            Ielādē...
        2. 30.12.2015 19:08

          Vīrusi varbūt arī sala nebaidās, taču par dažādām, arī kaitīgām, baktērijām tā gluži nevar teikt. Bet galvenais - cilvēka organisms uz dažādiem laikapstākļiem gan reaģē ļoti dažādi. Ar savas imūnsistēmas spēku vai nespēku. Un ir attiecīgi labāk vai sliktāks sagatavots pret iespējamu invāziju.

          Ielādē...
  19. 02.01.2016 20:59

    Aizskrēju līdz Elejai pārbaudīt pagrabu-tur šorīt -20 grādi un pie durvīm uz spaiņa neliela ledus kārtiņa,taču sasalis vēl nekas nebij.Noņēmāmies ar papildus siltināšanu.Jau pievakarē -15 Rīgas centrā.Sniega gan Lietuvas pierobežā vairāk kā pie mums Rīgā.

    Ielādē...
  20. 02.01.2016 21:04

    No rīta 8:30 bija jau -18*C. Plkst.12:00 tikai -16*C, un tā arī siltāks nekļuva, vien 16:00, jau atkal -18*C, un 20:30 sasniedza -20*C.
    Bet, lai kā tur arī nebūtu pašreiz t ir nedaudz pakāpusies uz 18,5*C.
    Pa nakti istaba tā atdziest, ka negribas no gultas izkāpt no rīta. It kā būtu teltī gulējis- siltajā decembrī ;) :D

    Ielādē...
  21. 02.01.2016 10:24

    Šorīt -16,9°C. Pilnībā skaidras debesis. Nācās izdzēst galeriju, jo kāds te aktīvi liek negatīvus vērtējumus.

    Ielādē...
    1. 02.01.2016 15:41

      Žēl... Lūdzu ignorējiet tos vērtējumus.

      Ielādē...
    2. 02.01.2016 21:05

      Katra galerija ir unikāla un neskatoties uz vērtējumu es skatos visas un dažas pat atkārtoti-varbūt nevajag vispār vērtēt galerijas.

      Ielādē...
    3. 02.01.2016 22:12

      Tāpēc jau nevajag dzēst.

      Ielādē...
  22. 02.01.2016 22:18

    hm, rādās, kļūst siltāk. Ja rītā zem skaidrām debesīm -21, dienā -18,5 arī zem skaidrām debesīm, tad šobrīd vairs 'tikai' -18, bet zvaigznes neredz. Cerams - rīt varēs slēpot.

    Ielādē...
  23. 02.01.2016 22:35

    Rīgas lidostā -19: brīnišķīgs laiciņš lai būtu mājās.

    Ielādē...
  24. 02.01.2016 23:32

    Man pie loga -18, debesis pagaidām skaidras, vēja nav. Interesanta ciklona atnākšanas trajektorija, varbut ne unikāla, bet bieži ar tā negadās, gaidu rīt sniegu, kādus 4-6 cm, bet ja paveiksies vairāk. Dienas laikā termometrs pie loga Z puse šodien ta arī nepakapās virs -13. Un tad ziema vismaz līdz 9 janvārim...

    Ielādē...
  25. 03.01.2016 00:00

    Vakara gaitā ilgi skaidrs, grādi lēnām uz leju, līdz ap 22.00 pie -17 (min. -17,4*C) lejupslīde apstājās. Kaut kad savākušies mākoņi, tagad zvaigznes vairs neredz (Mēness vēl nav uzlēcis), kļūst jau mazliet siltāks, šobrīd -16,5*C.
    Nu ko - Sals atslābst, gaidām Sniegu! :))

    Ielādē...