Aktuālā situācija (nedēļa līdz 17.01.16.)

Aktuālā situācija (nedēļa līdz 17.01.16.)

Šonedēļ Latvijā turpināsies stabīli ziemīgi laika apstākļi, nedēļas pirmajā pusē būs neliels sals un  daudz snigs, daudzviet būtiski pieaugs sniega sega, bet nedēļas otrajā pusē no jauna pastiprināsies sals.

Svētdiena, 17. Janvāris:  Sestdien gaisa temperatūra bija no -5,2 Nīcā līdz -24,8 Rēzeknē. Turpinās skaista ziema ar visām tai piemērotām parādībam- sals, saule, sniegs, vietām mākoņi un vietām migla vai sarma. Vietām, galvenokārt piekrastes rajonos arī sniga papildinot sniega segu par 1-3 cm.

Svētdien Latvijā visai daudz mākoņi, bet pa starpu šur- tur uzspidēs arī saule. Daudzviet nedaudz īslaicīgi snigs, vietām , pārsvara Kurzemes, Vidzemes piekrastes rajonos snigs vairāk un iespējams stipri. Lēns līdz mērens vējš no R, ZR puses, piekrastē brāzmās līdz 13 m/s. Gaisa temperatūra naktī -6..-11, debesīm skaidrojoties Vidzemē, Latgalē līdz -15.. -19, bet Kurzemes piekrastē vien -1-4 grādi. Rīt dienā gaisa temperatūra 0...-8 grādi.

Sestdiena, 16.Janvāris: Piektdien oficiali biezāka sniega sega reģistrēta Ventspils novada Vičakos - 51 centimetru. Otrs sniegotākais reģions ir Vidzemes rietumi - Siguldas un Ogres apkaime. Lielpečos izmērīti 45 cm sniega, Siguldā 32 cm. Rīgas rietumu daļā - Pārdaugavā, kā arī Mārupes, Baložu un Ķekavas apkārtnē iedzīvotāji ziņo par vairāk nekā 30 centimetru biezu sniega kārtu. Piektdienas rītā gaisa temperatūra daudzviet Vidzemē noslīdējusi līdz -20..-23 grādiem. Piektdiena daudzviet saulaina un pasakaini skaista ziemas diena, nedaudz sniga Ziemeļvidzeme un dažviet Kurzemē. Gaisa temperatūra nakts sākumā jau pazeminājas no -3,5 Vitrupē līdz -20 Rēzeknē un Līvanu apkārtnē, -21 Nīcgalē un Daugavpilī.

Nakts uz sestdienu rādas būs aukstāka nakts šonedēļ, kad temperatūra pazemināsies līdz -10.. -16, bet vietām līdz -20.. -26 grādiem, siltāk zem mākoņiem un piekrastes rajonos, bet lielākais sals gaidams tur, kur debesis skaidrosies. Dienā gar Latvijas DA robežām virzīsies ciklons EMMA nesot sniegu Baltkrievijai un Krievijai, tomēr Latviju tas ietekmēs maz, atnesot vien vairāk mākoņu DA pusē un nedaudz siltāku laiku nākamai diennaktij. Dienā  saule mīsies ar mākoņiem, temperatura -4…-13 grādu robežās. Mākoņi veidosies arī virs līča un jūras bet sniegu tie atnesis vien atsevišķos piekrastes rajonos. Vējš bus lens, mainīga virziena. Vietām veidosies migla un sarma.

 

Piektdiena, 15. Janvāris: Ceturtdienas rītā un dienā daudzviet Latvijā turpinājas snigšana, vietām sniga stipri un puteņoja, sniega kārta dažviet tuvojas 40 centimetru biezumam. Oficiali visbiezākā sniega kārta fiksēta Ventspils novada Vičakos - 38 centimetri (cm), Siguldā 35 cm, Liepājā 22 cm, Stendē 20 cm. Citās novērojumu stacijās sniega biezums lielākoties 11-19 cm, tostarp Rīgas centrā 15 cm, taču daudzviet, kur novērojumu staciju nav, iedzīvotāji ziņo par ievērojamu sniega kārtu. Daudz snidzis Pārdaugavā, Mārupē,Valdlaučos, Ķekavā un Baložos, kur sniega kārta pārsniedz 30 centimetrus, tāpat dažviet Liepājas apkaimē snidzis krietni vairāk novērojumu stacijas tuvumā. Nakts sākumā Rīgas rietumus jeb Pārdaugavu vairākas stundas šķērsoja šaura, bet ārkārtīgi intensīva snigšanas zona. Snigšanas laikā vietām zibeņojis, zibens sensoru sistēmas ir fiksējušas vismaz vienu zibens izlādi Liepājas apkaimē. Ceturtdienas pēcpusdienā daudzviet Latvijā turpina snigt, vietām stipri snieg un puteņo, gaisa temperatūra no -2..-3 grādiem jūras piekrastē Kurzemē līdz -10..-12 grādiem, savukārt Vidzemē, Melturos vakarā sals sasniedz -19 grādus, Zosenos -15, Rūjienā -14, Valmierā -13.

Nākamajā diennaktī snigšana pakāpeniski mazināsies, debesis daudzviet skaidrosies bet sals pastiprināsies. Nakts sākumā vēl daudzviet snigs, vietām Kurzemē un Rīgas apkārtnē varbūt stipri, bet nakts otrajā pusē snigšanas intensitāte mazināsies. ZR vējš arvien vairāk pierims. Dienā visā Latvijā kaut brīžiem uzspīdēs saule, bet neliels sniegs būs vairs tikai vietām un īslaicīgi, galvenokārt piekrastes rajonos. Naktī sals pastiprināsies līdz -8..-14, bet vietās, kur debesis skaidras arī līdz -15…-22 grādiem, dienā sals no -4 grādiem Kurzemes piekrastē līdz -8…-13 Vidzemē, Latgalē. Brīvdienās nokrišni arvien mazāk, bet sals vēl vairāk pastiprināsies.

 

Ceturtdiena, 14.Janvāris: Trešdien pēcpusdienā līča efekta sniega mākoņi, kā jau arī bija prognozēts atnesa ļoti intensivu snigšanu Vidzemes rietumu un centrālā daļā. Sniega sega tur krietni pieauga, īpaši Siguldas apkartnē kopumā sasniedzot 25-35 cm, sniga arī Kurzemē, bet mazāk. Vēlu vakarā un naktī ļoti intensivu sniegputeni arī Rīgā atnesa šaura līča mākoņu josla, sniega segas pieaugums jau nakts sākumā dažos Rīgas rajonos, piemēram Agenskalnā, Imantā, Zolitudē jau sasniedza 15-25 cm...snigšana turpinās. Bet jocīgakais ir tas, ka stipras snigšanas josla ir tik šaura un lokāla, ka pat pašā Rīgā apstākļi ir ļoti atšķirigi, un kamēr daži Pārdaugavas rajoni grimst sniegā, tepat no centra pienāk ziņas par vien nelielu snigšanu, bet citviet varbūt nesnieg nemaz...Naktī Vidzemē, centrālos rajonos, Rīgas apkaimē snigšana turpināsies, vietām lokāli ļoti stipra. Braukšanas apstākļi vietām būs īpaši sarežģīti. Snigšana daudzviet turpināsies arī dienā, un arī dienā dažviet snigs ļoti stipri. Pastiprināsies arī ZR vējš daudzviet sasniedzot 9-14 m/s, bet Kurzemes piekrastē brāzmas sasniedzot 15-19 m/s. Gaisa temperatūra curmerā valsts lielāka daļā saglabāsies -6..-11 grādu robežās, Vidzemē iespējams līdz -14, bet Jūras piekrastē siltāk -2-4 grādi.

 

Trešdiena, 13. Janvāris: Aizejoša ciklona DANIELA ietekmē ieplūst vēsakas gaisa masas, pastiprinās ZR vējš, kas dienā sasniegs 7-13 m/s, bet piektastes rajonos, īpaši jūras piekrastē brāzmās līdz 15-18 m/s. Šorīt jau vietām snieg Kurzemē. Diena pārsvara mākoņaina, no rīta vietām, bet dienā valsts teritorijas lielāka daļā gaidāms sniegs, arī neliels putenis. Līča efekta ietekmē Kurzemē, Vidzemē, centrālos rajonos, arī Jūrmalas un Rīgas apkārtnē brīžiem var snigt stipri. Provizoriskais sniega segas pieaugums varetu būt no 5 līdz 15 cm. Gaisa temperatūra -4...-9, vietām, galvenokārt Ziemeļvidzemē -10...-14, bet Kurzemes jūras piekrastē siltāks, 0...-4 grādi. Rīgu sniega makoņi sasniegs uz rīta pusi, bet dienā brīžiem snigs stipri. Gaisa temperatūra -4...-7 grādu robežās.

Sākot ar trešdienu ciklonam atkāpjoties no ziemeļiem sāks ieplūst arktiskas gaisa masas. Plūstot pāri neaizsalušajiem un vēl samēra siltiem Baltijas jūras un līča ūdeņiem veidosies masīvi sniega mākoņi, kas vietām var atnest stipru un pat ļoti stipru snigšanu. Intensīva snigšana gaidāma Vidzemes dienvidrietumos, tostarp Rīgā. Sniega mākoņi var skart arī Sēliju, Latgali. No jūras nākoši mākoņi stipru snigšanu atnesīs arī vietām Kurzemē. Tomēr speciga snigšana skars vien šauras, lokālas teritorijas, nokrišņu sadalijums būs ļoti nevienmērigs nav iespējams precīzi prognozēt, kur tieši sasnigs visvairāk. Līča efekts visaktivāks būs trešdien un ceturtdien, nedēļas nogālē process mazināsies. Tikmēr gaisa temperatūra pazemināsies, sals pakāpeniski pastiprināsies. Debesim skaidrojoties nedeļas nogalē  naktīs var sasniegt -15..-20 grādus un pat zemāk

Otrdiena, 12.janvaris: Aizvaditā diennaktī visā LV teritorijā sniga, sniega segas pieaugums caurmera nav liels 2-6 cm, visvairāk snidzis Kurzemē, kur Ventspilī sniega kārta pieaugusi par 12 centimetriem. Kopēja sniega sega Kurzemē 8-14 cm, pārējā valstī sniega segas biezums sasniedz 7-11 centimetrus, vairāk Rīgas apkārtnē- 15cm, Liepajā 19 cm, Ventspilī 21 cm. Vidzemē vietām  vērojams neliels smidzeklis, minimāla atkala, veidojas sērsna. Gaisa temperatūra šodien gaidama -3...-8 grādu robežās. Iepriekš tika prognozēts, ka otrdien lielu Latvijas austrumu daļu skars stipra snigšana, tomēr saskaņa ar jaunākam prognozēm plaša un spēcīga nokrišņu zona virzīsies garām Latvijai gar dienvidaustrumiem, skarot tikai galējos valsts dienvidaustrumu rajonus. Stipra snigšana skars Krāslavas, Dagdas un Zilupes apkaimi, kur sniega kārta palielināsies par 5-10 centimetriem. Citviet Latvijā šodien snigs pavisam maz vai nemaz. Pūtīs lēns līdz mērens A vējš, kas dienas gaitā pakāpeniski iegriezisies no  Z, ZR puses. Stipraka snigšana ko izraisīs līča efekts daudzviet LV atgriezīsies sākot ar trešdienu.

  

Pirmdien Latviju no rietumiem šķērso ciklona DANIELA sniega mākoņi, kas vakara būs aptvēruši lielāko valsts daļu. Stiprāka snigšana gaidāma laika posmā no pirmdienas vakara līdz otrdienas nakts vidum, pēc tam snigšana īslaicīgi varētu kļūt vājaka, taču otrdienas pēcpusdienā un vakarā atkal vietām pastiprināsies, stiprāk un ilgstoši tad snigs valsts austrumos. Trešdien snigs mazāk un vietām, bet tad stiprāka snigšana varētu būt saistīta ar līča efektu. Pirmdien un naktī uz otrdienu Rīgā snigšana varētu būt mērena un ilgstoša, tad jau 13.janvārī un 14.janvārī, vējam iegriežoties no ziemeļu puses, no Rīgas jūras līča virzīsies mākoņi, un nokrišņi var būt stipri. Kārtīgi snigs teritorijā no Tukuma, Dobeles līdz Ogrei. Sniega kārta valsts lielākajā daļā nedēļas pirmajas dienās pieaugs par 10-15 centimetriem, bet vietām, galvenokārt Vidzemē un Latgalē sniega pieaugums varētu būt lielāks un sasniegt 25-30 cm.

 

Pirmdien arī pūtīs brāzmains dienvidaustrumu, austrumu vējš līdz 9-14 metriem sekundē, piekrastē pat maziet stiprāks, daudzviet putinās. Otrdien vējš iegriezīsies no ziemeļiem un, lai arī būs brāzmains, tomēr nedaudz pierims.

Nedēļas pirmajā pusē līdz ar ciklonu aktivitāti, kas nesīs sniega mākoņus, un siltākas gaisa masas sals mazināsies, bet neatkāpsies. Gaisa temperaturai vēl nedaudz paaugstinoties no pirmdienas līdz trešdienai valdīs neliels līdz mērens sals no 0..-5 grādiem valsts Rietumu daļā līdz -6..-11 grādiem Vidzemē un Latgalē. No trešdienas vakara temperatūra sāks pazemināties.

Nedēļas otrajā pusē snigs maz, bet temperatūra turpinās pazemināties un kļūs krietni aukstāks. Pašreizējās prognozes par to, cik zemu gaisa temperatūra pazemināsies, ir mainīgas, bet, visticamāk, sals sasniegs -15..-20 grādus,  vietām vismaz -25 grādus, bet iespējams, kā vēl zemāk.

Sekosim izmaiņām un papildinājumiem tuvākās dienās.

LVGMC brīdinājums:

11.01.2016., nokrišņu zonai turpinot šķērsot valsts teritoriju, laika periodā no plkst. 19:00 līdz plkst. 22:00 vietām Latvijā, galvenokārt centrālajos un austrumu rajonos, sniega sega pieaugs par 6-7 cm. 12.01.2016. Latvijas austrumu daļā gaidāma ilgstoša snigšana: sniega segas biezums nakts laikā pieaugs par 6-8 cm, un pēc tam dienas laikā vēl par 6-12 cm. Kopumā diennakts laikā sniega segas biezums pieaugs par 15-20 cm. Vietām gaidāms arī neliels putenis un redzamība snigšanas laikā pasliktināsies līdz 500-1000 m. Uz ceļiem veidosies sniega sanesumi.

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 12.01.2016 18:57

    Izskatās- rīt varētu (vismaz daļā Latvijas) fotogeniskas sniega un puteņa brāzmas...

    Ielādē...
  2. 12.01.2016 19:57

    Šodien nekā interesanta - visu dienu nomācies, bet bez sniega papildinājumiem. Vakardienas vējš norimis, pavisam rāms. Līdz ar to arī silts, tikai -5...-6*C, pie šādiem mīnusiņiem salu tikpat kā nejūt. Visai patīkama, vienīgi patumša ziemas diena, uz ietvēm vietām nedaudz slidens uz sablīvētā sniega rēķina. Šobrīd nekādu redzamu pārmaiņu, -5,8*C.

    Ielādē...
  3. 12.01.2016 23:44

    šodien jauka ziemas diena. T -10, -9, -10. Naktī sasniguši ~5 cm sniega, kopā ar jau esošo, kas drusku sasēdies, - ~10 cm ir. Dienā tiešām ļoti sīki smidzināja, gan mazāk nekā iepriekš aprakstīts: sīkus pilieniņus varēja manīt uz auto vējstikla, bet īpaši neapledoja. Uz sniega ļoti neliela sērsniņa ir arī te. Man patīk tīrīt sniegu ar labu sniega lāpstu, vien šodien šito prieku pilnībā izbaudīt neļāva mugura, tur gan sniega rakšana galīgi nav pie vainas, jo līdz šim tādas nebija :)

    Ielādē...
  4. 13.01.2016 00:40

    Man liekās, ka gubumākonis aiz savas aizņemtības ir nokopējis no Jāņa Traļa raksta priekš BNS ziņām tekstu sava slinkuma dēļ vai nebija laikam pašam izpētīt modeļus un prognozes.. !! Variet paši izlasīt tekstu no Andreja "Aktuālā situācija šonedēļ"' un to salīdzināt ar Maikla tekstu..
    Patreiz RietumKrastā ir ap 0*C, silts vējelis , var iet ārā beidzot pikoties un velt sniega vīru.. :D nakts prieki.

    Ielādē...
  5. 12.01.2016 02:11

    11. janv. apmācies. No rīta t. -4*. Pūta brāzmains A-DA vējš. Spiediens strauji krita. Sniegs sāka krist ap pusdienas laiku. Tas nebija stiprs un bieži pierima. Sniegpārsliņas slikti izveidotas. Bieži deformētas un salauztas. Zvaigznītēm klāt nākuši bezveidīgi graudi. Dažas zvaigznītes bija biezas kā piparkūkas. Pēcpusdienā t. pacēlās līdz -3,n *. Līdz vakaram uzsniga maz. Pašlaik t. -4,2*. Spiediens 747mm.
    Tuvākā zemestrīce bija neparasti stipra un notika neparastā vietā: Krievijas ZR daļā. 1000 km no Latvijas. Stiprums 5,2 balles. Dziļums 10 km. Notika 17:27.

    Ielādē...
    1. 12.01.2016 05:53

      "neparasti stipra un notika neparastā vietā: Krievijas ZR daļā" būtu labi, ja to atzītu arī citi avoti. Arī šeit nekā.

      Ielādē...
      1. 13.01.2016 01:12

        Tiešām. Citur šī zemestrīce nav reģistrēta. Vienīgi volcanodiscovery

        Ielādē...
  6. 12.01.2016 13:20

    Aizvadītās 24 stundās +2cm sniega klāt Rīgas Z daļā. Nekāda sērsna neredzas. Grādi gan tikai -2, patreiz apmācies un pavisam reti snieg.

    Ielādē...
    1. 12.01.2016 13:31

      Vakar vienā brīdī Jūrmalas ceļu stacija ziņoja par nokrišņiem, nevis sniegu. Es jau tad pabrīnījos, vai tikai nav lietus. Vispār, esmu dziļā neizpratnē, no kurienes tas viss, jo tuvējās meteozondes ne vakar, ne šodien neko tamlīdzīgu nav ziņojušas - nav bijis slānis ar plusiem augšā. Notikušā fizika man paliek miglā tīta.

      Ielādē...
      1. 13.01.2016 01:20

        Pārdzesēts ūdens var kādu brīdi nesasalt.

        Ielādē...
  7. 13.01.2016 01:42

    12. janv. no rīta apmācies. Lēns D vējš. T. -4*. Spiediens 746mm. Dienā nedaudz siltāks -3,5*. Sniega segas biezums 14cm. Lēns vējš. Migla. Vakarā apmācies. Pašlaik t. -7*. Spiediens 746mm.
    Tuvākā zemestrīce Zviedrijas Z daļā. Stiprums 2,7 balles. Dziļums nenoteikts. Notika 14:19.

    Ielādē...
  8. 13.01.2016 08:24

    -7 un neliels sniegs.

    Ielādē...
  9. 13.01.2016 10:27

    Sniega biezums mūsu galā 12 cm. Tas ar visu iepriekšējo, kurš jau ir nosēdies. No rīta smalki sniga. Taču pa visu vakardienu+ šis rīts= labi, ja 1 cm nācis klāt. Te galvenais bija - process:).
    Debesis apmākušās, uz sauli nav ko cerēt. Pūš R puses vējš. -6*C.

    Ielādē...
  10. 12.01.2016 22:00

    Izgāju ārā no treniņa sāka pamatīgi snigt, tas bija kaut kur pēc pusastoņiem. Šobrīd nedaudz snieg.

    Ielādē...
    1. 12.01.2016 23:22

      Oi, priekš draudzenes centies eksterjeru uzlabot? Būtu labāk vientuļām vecmāmuļām sniegu notīrījis mājas priekšā! Vispār, klasiskā sniega tīrīšana ir ļoti kaitīga mugurkaulam, tāpēc mūsdienās arvien populārākas kļūst mazizmēra sniega mašīnītes.

      Ielādē...
      1. 13.01.2016 10:24

        Es starpcitu nodarbojos ar peldēšanu jau 5 gadus un vispār sniega tīrīšana nav manā gaumē, negribu teikt par to, bet man skolioze, peldēšana ir mans vienīgais glābiņš no muguru sāpēm, Paldies Dievam ka tas vēl nav noticis.

        Ielādē...
        1. 13.01.2016 11:16

          Mani no mazām dienām (no pirmajām klasītēm) vecāki-изверги dzina lakā tīrīt sniegu daudzdzīvokļu mājas pagalmā. Bija jānotīra ietve vienā pusē un braucamā daļa otrā pusē - visa korpusa garumā. Tie bija ļoti daudzi kvadrātmetri. Un kā par nelaimi, ietves daļā viena mala (zemes, zālāja) bija par 1,5 m augstāka, attiecīgi sniegu tur uzmest nebija iespējams. A otrā puse jau pēc dažiem sniegputeņiem pārsniedza manu augumu. Tad vēl dzīvoju kādu laiku laukos, kur dzeramo ūdeni pa dziļajiem sniegiem nesu pus kilometru. Vispār, sniegu pēdējo reizi esmu tīrījusi 2013. janvārī. Mugurkauls ir stadijā, kurai prasās operācija (tak tūkstošus maksā un vēl man pušumi lāgā nedzīst, kur nu iekšējā ķirurģija...). Pazinu vienu sētnieku Rīgā, kas burtiski saliecās (un vairs neatliecās) pēc Andreja dievinātajām ziemām. Tā večuks vēl šobaltdien staigā ar seju pret zemi. Viņu ved knapi kustošā sieviņa, k… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

          Ielādē...
  11. 13.01.2016 10:26

    Šorīt sešos -8 un dažas mīkstas pārslas, bet septiņos -10 un gaišu debesu svītras pa starpu mākoņīem. Pa ceļam uz Rīgu temperatūra mazliet cēlās, toties sāka snigt un pie apvdeceļa nogāza milzīgu, skaistu, lielpārslainu sniegu. No rīta vēl vēja nebija.

    Ielādē...
    1. 13.01.2016 11:51

      Mākonis piebirdināja 3cm svaiga, pūkaina sniega. Pie manis ap pusseptiņiem spīdēja zvaigznes un bija -11, pirms astoņiem nomācās un 7.45 pazuda elektrība, bet nu viss ir atkal kārtībā.

      Ielādē...
      1. 13.01.2016 12:17

        Toties, kā snieg Siguldā jau ne pirmo stundu! Spēju tikai saglabāt bildes no webkamerām. Gaiziņš pagaidām bešā paliek.

        Ielādē...
  12. 13.01.2016 13:04

    spoža saule un daži viegli mākonīši. Rītā uzpūkojās ~cm sniega pūku.

    Ielādē...
  13. 13.01.2016 13:13

    12.1.2016., Rīga. Uz D no neliela ciklona. Apmācies visas dienas garumā visos augstumos. Pa reizei dienā un vakarā - neliels sniegs. Uz zemes saglabājas 20cm sniega kārta. R vējš 1-3m/s. Gaisa temperatūra: plkst. 3:00-6; 9:00-5; 15:00-2; 21:00-5.

    Ielādē...
  14. 13.01.2016 13:07

    Vairākas stundas konkrēti snieg lielām pārslām, kā arī krājas uz koku zariem um pie neliela vējiņa krīt zemē lielām lēšķēm. Izskatās, ka šitas būs lielākais sniega pienesums šoziem, T-4,0.
    Taisījos iet ārā filmēt vai fotografēt, un tieši tad snigšana sāka pierimt

    Ielādē...
    1. 13.01.2016 13:18

      Tak jauna snieggāze sākusies.
      Lūdzu pabakstiet sniega segu ar lineālu!

      Ielādē...
  15. 13.01.2016 13:34

    -6 grādi. Ļoti skaisti snieg lielām pārslām, tā lēni kā romantiskā filmā :).

    Ielādē...
  16. 13.01.2016 14:30

    Webkamerā - redzami visai fotogeniski "līča efekta" mākoņi. Uz Z no Rīgas, arī es ar fotokameru sodien strādāju.

    15:09: Tādi paši redzami arī Liepājas pludmales webkamerā...

    Ielādē...
  17. 13.01.2016 16:41

    Skrobe baigā, viss sniegs paiet garām Rīgai :( Pec radara izskatās reizēm pavisam tuvu, bet dzivē var redzet vien patālu gubumākoņu grēdu Z, ZA pusē... Virs mums gandriz skaidras debesis un brīžiem bija arī spoža saule, Pārdaugavā sniega pienesums kopš vakardienas un šodien mazāks par 1 cm...

    Ielādē...
    1. 13.01.2016 17:04

      Esi cilvēks - aizbrauc uz Siguldu! Tuvākajās dienās. Vēl vari uz Līgatnes pusi, tikai ne uz Allažiem. Lai vai kā, bet tieši Sigulda atgūs sniegotākās vietas statusu oficiālajās kartēs, kā jau tas ir ierasts mūsdienu klimatā. Gaiziņš skaudīgi noraugās, apsedzies ar trūcīgu seģeni.

      Ielādē...
  18. 13.01.2016 16:58

    Pilnīgs abloms, mākoņi iet garām, bet nu prognozes uzrāda, ka sniega nokrišņi sāksies vakarā un būs stiprāki naktī uz ceturtdienu un ceturtdien.

    Ielādē...
    1. 13.01.2016 17:09

      Esi cilvēks - padomā par sētniekiem, kuriem nav naudiņas baseinu apmeklējumiem! Lai jau Rīga un tās iemītnieki atpūšas! Manuprāt, bija skaidrs, ka nekā nebūs, jo Ušakovs taču tās brīvbiļetes braucējiem pasludināja. Tā ir klasiska likteņa ironija - jo vairāk gatavojas, jo mazāk jēgas. :))) Lūk, ja rītdien vai parīt vairs nebūs šo biļešu, tad pilnīgi iespējams, ka vismaz A-Rīga kaut ko dabūs, par nelaimi sētniekiem.

      Ielādē...
  19. 13.01.2016 16:08

    Tātad dažās stundās līdz plkst.14-00 sasniga apm. 15 cm, kustīgā bilde: youtu.be Tad uzspīdēja saule pa mākoņu starpu. Tiklīdz visu notīrīju. snieg atkal

    Ielādē...
    1. 13.01.2016 16:11

      A kāpēc tik seni dati? Tak nupat pamatīgi nogāza. Uz aci vairākās webkamerās šodienas pienesums ne mazāk par 20 cm. Cik skatos, tad Allažos labi ja 1/10 daļa no tā visa, toties Allažmuižā vairāk trāpīja, bet viss labums, kā parasti, Morei, Nītaurei un citiem "sūnu ciemiem" tālu no civilizācijas.

      Ielādē...
      1. 13.01.2016 17:36

        Atvainošanu, man mājās ir kaut kas jādara arī, sniegs jātīra, piemēram. Es nevaru visu laiku internetā sēdēt un ar sniega vērojumiem nodarboties, tā jau šodien tam pievēršu vairāk uzmanības kaā parasti.

        Ielādē...
        1. 13.01.2016 17:52

          Runa nav par sēdēšanu, bet par iebāšanu (sniegā) un izvilkšanu. Pat vienkārši ejot kaut kur pagalmā (pakaļ malkai vai kam), tas prasa vien 10 sekundes laika. Protams, ja gribas atrast neskartāku vietu, tad tālāk jāaizbrien.

          Ielādē...
  20. 13.01.2016 17:34

    Pamēriju sniegu, man sanāk 27-30 cm, lai gan grūti atrast vietu, kur nav nopūsts vai samests. Notīrīju jau divas reizes, turpina snigt ar maziem pārtraukumiem, liekas ap plkst.21-22 būs jātīra atkal.

    Ielādē...
    1. 13.01.2016 17:55

      Kā reiz labi mērīt uz nopūstā. Jo līdzšinējais sniegs bija nekāds, tad vēja un atkalas sabojāts. Lūk šo jauno varētu mērīt visā nopietnībā. Nezinu gan, vai vēl nāks. Tāds kā tukšums radarā - es jau laicīgi aprēķinu trajektoriju, kur snigs. Arī nesēžu pie datora visu laiku - pielienu ik pa brīdim, kad pēc aprēķiniem vajadzētu būt iespaidīgam skatam webkamerās.
      Beidzot arī Gaiziņā snieg.

      Ielādē...
  21. 13.01.2016 18:13

    Masīvs putenis ir Rīgas Z daļā, redzamība 150m, ZR vējš līdz 10m/s.

    18:25: ... viss bija 10 minūtes, tagad daļēji skaidras debesis, taču tuvumā redzama dažas citas nokrišņu brāzmas.

    18:29: Ir galerija - no šodienas "līča" padebešu redzējumiem.

    18:43: Un ir arī neliels spontāns video - no puteņa brāzmas Rīgas Z daļā ap 18:20.

    Ielādē...
  22. 13.01.2016 18:46

    No rīta pie mājas -9, auto pa ceļam rādīja -7. Jau priekšpusdien sāka mazliet snigt, sniga ar pārtraukumiem, brīžiem lielām pārslām. Uz vakara pusi snigšana pastiprinājās, mājās braucot brīžiem knapi ceļu varēja saskatīt. Pašlaik birst sīkas, retas pārslas, termometrā -10 grādi.

    Ielādē...
  23. 13.01.2016 16:49

    Laikam jau līdz Alūksnei nonāk līča efekta "pārpalikumi" snieg gandrīz visu dienu, bet lielākoties tā ar diezgan retām pārslām. Šobrīd gan ir uznācis tāds "biezāks" mākonis un redzamība ir mazāk nekā kilometrs. Temperatūra visu dienu svārstās ap -10 un pūs neliels vējš.

    18:50 Šodien sasniguši ap 5cm, kopā apmēram 15cm.

    Ielādē...
    1. 13.01.2016 17:02

      Nē, līcis tikai šodien sāka nopietni strādāt. Jums tur atliekas no procesiem Pleskavas, Tveras apgabalā.

      Ielādē...
    2. 13.01.2016 18:50

      Šaubos, ka no Krievijas, vējš visu dienu no rietumiem un arī satelītu attēlos tiešs virziens no Baltijas jūras. Varbūt rīta sniedziņš vēl atlieka no ciklona, vakara snidziens jau noteikti no jūras.

      Ielādē...
      1. 13.01.2016 19:08

        Atkal neviens nesaprot, lai gan rakstu izcilā latviešu mēlē. Jūs dabūjāt sniegu no paša ciklona, kam nav nekāda sakara ar konvekciju virs līča. Nemaz netaisos strīdēties, jo acīmredzot Jūs neesat pat iepazinies ar nokrišņu situāciju reģionā.

        Ielādē...
  24. 13.01.2016 19:29

    Pardaugavā stipri snieg! Beidzot :)

    Ielādē...
    1. 13.01.2016 19:51

      Prieks par Tevi! Bet par Siguldu tāpat padomā!

      Ielādē...
  25. 13.01.2016 19:21

    tiko no ziemas copes ķīsītī. Varēja visu dienu vērot draudīgos sniega mākoņus, kas no līča devās siguldas virzienā. Atpakaļceļā no rīgas uz inčukalnu redzamība tikai daži metri, divas mašīnas grāvī uz jumta, vairākas noslīdējušas uz ceļa.

    Ielādē...
    1. 13.01.2016 19:39

      Cik interesanti par tām mašīnām! Stādos priekšā to stresu, ko autovadītāji izjuta šodien un šovakar.

      Ielādē...
      1. 13.01.2016 20:49

        Manuprāt bez stresa. Nāvei priekšā neaizsteigsies. Labāk prātīgi bubināt pa šoseju uz piecdesmit "nulles redzamības apstākļos" nekā spēlēt lotereju uz pāris tūkstošus vērtiem dzelžiem bez laimesta. Šito sniegu notīrīt nav iespējams...

        Ielādē...