Aktuālā situācija (nedēļa līdz 8.12.13.)

Aktuālā situācija (nedēļa līdz 8.12.13.)

Nedēļa aizgājusi. Līdz trešdienai - mums ir siltā fronte ar apmākušos laiku un nelieliem lietus nokrišņiem. Ceturtdien neliels augsta spiediena atzars ar samērā saulainu laiku. Bet piektdien XAVER ciklons ar centru virs Latvijas atnes ziemu. Sestdien un svētdien šā ciklona aizmugurē turpinās sniega nokrišņi, reizēm ar dažiem pērkoniem. Gandrīz visā valstī (izņemot piekrastes) izveidojas sniega sega. Vietām 20 un pat nedaudz vairāk cm biezumā.

Attēlu (c): Sat24.comFinnish Meteorological Institute.

Turpinājums nākamajā nedēļā.

================

Paskaidrojumi:

Somijas meteoinstitūta karšu attēlos parādītā situācija ir atbilstoša konkrētās dienas novērojumiem pulksten 15:00. Dienas attēls atjaunojas pēcpusdienā, ap pulksten 16.

Sat24.com attēlos - virs pavadoņa iefiksētās mākoņu segas - ir ar manu roku pārzīmēts mākoņu kustības virziens, kas reizē norāda arī gaisa masu kustību. Sarkanās bultas - silts gaiss, gaiši zilās - vēss; tumši zilās - izteikts sals. Ciklonu centri apzīmēti ar riņķa veida bultām. Pie cikloniem un anticikloniem - ir Vācijas meteoinstitūta iedotie vārdi, kurus lieto visā Eiropā un aiz tās robežām.

=============

IEPRIEKŠĒJĀS DIENĀS

Svētdiena, 8.12.13.

  

Nelielas "līča" sniega brāzmas XAVER ciklona tālā R aizmugurē. Reizē ar ZR vējiem visā Latvijā (izņemot pašas piekrastes) iestājas neliels sals.

Sestdiena, 7.12.13.

  

XAVER ciklona ZR malā- pie mums daudzviet ir masīvas sniega un krusas brāzmas. Tostarp pēcpusdienā un vakarā ap Rīgu ir pērkons. Visā Latvijā pieaug sniega sega, dažviet sasniedzot arī 20cm biezumu. Bez sniega pagaidām ir paši Latvijas rietumi.

Piektdiena, 6.12.13.


  

XAVER ciklons ar centru iet pāri Latvijai DA virzienā. Ir daudz sniega nokrišņi, naktī arī brāzmaini vēji- tostarp vētra DR novados. Dienas beigās gandrīz visur uz zemes ir sniega sega, dažviet vairāk par 10cm.

Ceturtdiena, 5.12.13.


  

Esam pirms XAVER ciklona- laiks salīdzinoši vēl mierīgs. Cikloniskā mākoņainība, sākot ar Kurzemi, progresē no vakara. Sākas ciklona nokrišņi, bet DR rajonos vērojams brāzmains vējš līdz nelielai vētrai.

Trešdiena, 4.12.13.


  

Izsīkstoša fronte virs Latvijas, priekšpusdienā nokrišņi- kas mitējās visā Latvijā pēcpusdienā. Vien A pusē līdz nākamajai naktij saglabājās īslaicīgas slapja sniega brāz,as.

Otrdiena, 3.12.13.


  

Esam siltajā frontē, kas stiepjas pāri Latvijai no DR puses ZA-A virzienā un kustas paralēli pati sev. Mums palielinās mākoņainība un sākas smidzinoši nokrišņi. Arīdzan laiks kļūst siltāks...

Pirmdiena, 2.12.13.

  

Aiz ciklona - mums ir neliels augsta spiediena atzars. Laiks ir parsvarā bez nokrišņiem. No rīta vēl ir brāzmains ZR-Z vējš. Bet dienā daudzviet saulains. Taču vakarā pirms jaunas siltās frontes pakāpeniski apmācās.

=============

Turpinājums no iepriekšējās nedēļas.

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 09.12.2013 11:26

    Mājas termometrs saulei lecot, rādīja -9.7*C, auto termometrs pie mājas -10*C, bet nobraucot dažus kilometrus, mani pārsteiza migla 9:45 un temperatūra -14*C uz Liepājas -Rīgas šosejas, pēc dažiem km uzbraucot kalniņā miglas nebija , spoži spīdēja saule un -13*C. Pašā Saldū iebraucot rādīja -11*C, 9:50.
    Tas nozīmē ka aukstums pieņemas, un Dūmakas apcerētie -20 nav nekas nereāls, lokālās vietās ārpus ciematiem.

    Ielādē...
    1. 09.12.2013 12:26

      Lūk šādiem novērojumiem ir neizsakāma vērtība. Latvija taču ir visa teritorija, ne tikai oficiālās m-st. vai apdzīvotās vietas. Es vienmēr esmu uzskatījusi, ka Latvijas absolūtais minimums ir vismaz -45, nevis -43, jo īpaši, ja mērītu uz sniega segas, nevis gaisā. Bet ja virs sniega segas rēgojas kāda krūma vai jauna koka zari, tad taču salu tie dabū tādu, kāds ir uz sniega jeb zemes virsmas, nevis mistisko 2 m augstumā.
      Bet vispār baisi. Tāds sals, lai gan pēc mēneša vidējās decembris visticamāk iznāks silts.

      Ielādē...
  2. 09.12.2013 13:15

    Šorīt -3*. Mākoņi,pa starpām zila debess.Mākoņi rāda lēnu NOst(u),bet apakšā bezvējš,patreiz 0,5*C. Atklātās vietās sniega sega 7 - 8cm.Šorīt runāju ar Dunti,un tur arī sniega ir ļoti maz.

    >>>Laika vērotājs.
    Tā nav pamācība - tikai ieteikums.Es to sniegu no rozēm ņemtu nost,jo arī Jūsu pusē sniegs taču krita uz nesasalušas zemes.Ir pieņemts pagaidīt līdz zeme sasalst 5 -6cm dziļumā,un tika tad likt kādu aizsargsegumu.Lielāks procents rožu aiziet bojā no izsušanas,mazāks no nosalšanas,un,ja vēl turpmāk iespējami plusi,tad risks ir vērā ņemams.

    Ielādē...
    1. 09.12.2013 14:55

      Domāju, ka to sniegu varēs noņemt rītdien - pēc milzīgā sala šovakar, naktī un varbūt pat vēl no rīta. -14..-20 tomēr ir nopietns sals.

      Ielādē...
    2. 09.12.2013 17:22

      Neņemšu nost, jo pats nokusīs ;)
      Uzmests, jau nav nezin cik, tik tā lai knapi nosedz. Un iepriekš ir pierā'dijies ka tas palīdz labāk par locīšanu, ko ieteic veikt siltā laikā, lai nenolūzt.

      Ielādē...
  3. 09.12.2013 17:38

    Šorīt jau bija diezgan auksts. Pēc saullēkta t. nokrita līdz -6 grādiem. Mākoņainība 5-6 balles. Lēns vējš. Neliela zemā migla. Dienas laikā saradās daudz mākoņu līdz 8-9 ballēm. Sāka krist retas sniegpārslas. Dienas t. bija -3 grādi. Pašlaik t. -2,8 grādi, spiediens 766,8mm. Bez nokrišņiem.

    Ielādē...
  4. 09.12.2013 17:47

    Kas tā par domu bija, ka Raitis tusē pa Rīgu?Un dikti aizņemts visu laiku....
    Man šodien "brīvdiena", pa dienu nesniga, tātad nevadzēja sniegu šķūrēt.Tik pēcpusdien sāka viegli snigt.Taču virs līča ļoti skaisti mākoņi gozējās:).Tikko braucot mājās no Spices piefiksēju auto grādrādi -2*C, ar tendenci pazemināties.

    Ielādē...
  5. 09.12.2013 14:00

    Dažas prognozes tomēr mainās uz labo pusi un nu ari vel šajā decembrī būs sals un paradas ceriba, ka vismaz Z-svētkos un Jaunaja gadā nenoslīksim drūmajā rudeņī... "Si nedēļa kopš trešdienas izskatas tomēr būs galīgi norakstama :(

    Ielādē...
    1. 09.12.2013 15:02

      Nu ja... uz "labo" pusi. :) Es tieši vakardien, steberējot par Rīdziņas ielām, domāju, ka līdz decembrim nebija lauzto ekstremitāšu, cauršķelto galvaskausu (ar lāstekām). Maximas gadījumu neskaitām, jo tas bija izņēmums ārpus kārtas. Toties tagad Gubumākonim darba pilnas rokas, tāpat kā citiem pārslogotajiem slimnīcu darbiniekiem, jo tas, kas ārā darījās, bija pielīdzināms kara laukam - ne paiet (neizmežģot kājeles), ne acis atraut no jumtu malām, no kurām uzglūnēja sniega-ledus blāķi, kas ar satricinošu dunoņu vēlās uz ielām, saldkaisli tīkojot aizraut kādu kājāmgājēju uz Viņsauli. Diemžēl pats Dieviņš apžēlojās un atlikušais decembris atbildīs civilizētās pasaules kanoniem.

      Ielādē...
      1. 09.12.2013 16:02

        Izklausas, ka nave jums uzglun aiz katra stura... itin visā Jūs saskatat šausmas un nāves briesmas... šito visu palasot, liekas pēc Jūsu domām Rīgai vajadzetu virsū uzlikt biezu stikla kupolu un pieslegtu autonomu apkuri, ko iestatit uz +28 grādiem dienā un naktī, ziemā un vasarā... Nekada vēja un lietus, kas Rīgai nemaz neesot vajadzigs un mākoņu, kas sēj nāvi caur sniegu, zibeņiem un krusu... un visi tad kļutu veseli, laimigi un nebutu nekadu nelaimes gadijumu un ekonomika zeltu un plauktu, un viss pats no sevis sakartotos un uzlabotos...
        Ja riga nebutu šajas dienās ap 0 gradiem, bet ap -10, tad sniegs sajas dienās nepārverstos skidonī un no jumtiem nekristu slapja sniega blāķi, ja setnieki un dienesti kārtigi tiritu ielas un ietves, nevis parkaisitu ar nejega lielu sals maisijuma, tas nebūtu bīstamas slapji slidenas.... Tatad vainigs parak liels siltums un cilveku slinkums u… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

        Ielādē...
        1. 09.12.2013 16:24

          :)))))Labi rakstīts.

          Ielādē...
        2. 09.12.2013 16:37

          Jā, kupols ir laba ideja, tomēr Rīgā ir viena laba meteo lieta - pastāvīgie vēji, kas neļauj izveidoties smogam kā lielpilsētās dziļāk iekšzemē. Tā ka...
          Milzīgās apkures izmaksas nudien apgrūtina ne tikai ražošanu Rīgā, bet arī iedzīvotāju maciņus bezjēgā tukšo.
          Sakārtotā valstī absolūti nekādas stihijas nespēj nodarīt paliekošu, nelabojamu postu, tomēr LV tā ir utopija. Tad nu, ņemot vērā reālo situāciju, šķiet nežēlīgi vēlēt rīdziniekiem un pilsētas viesiem mocības.
          Rīgā ietves pārsvarā vispār netiek tīrītas, kur nu vēl kaisītas - sniegs jau sablietēts līdz ledum, lai gan mīnusu tiešām vēl nebija (līdz svētdienai). Jā, vēl jau nav ledus blāķu, lai gan sniegs krita smagi, tātad uzkritis tas satriektu sprandu, jo mugurkaula kakla daļa ir ļoti tieva, trausla. Nostaigājot pāris km, nepārtraukti lūkojoties uz augšu un vienlaicīgi uz ietvi, turot somiņu uz galvas, konstatēju spēku iz… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

          Ielādē...
        3. 09.12.2013 17:25

          Par to kupolu laba ideja. Man jau sen ir tāds sapnis- apjozt kādus 10 kv. km. zemes ar caurspīdīgu, noņemamu jumtu un iekārtot tur subtropu dabas rezervātu. Tikai baidos, ka tur savairosies visādas ce-ce mušas un kobras.

          Ielādē...
        4. 09.12.2013 19:36

          .... runa nav par krekliem, bet sirdsapziņu. Ja Rgas Dome mazāk domātu par politiskiem "ķīviņiem", bet par savu tiešo pienākumu godprātīgu pildīšanu - tai skaitā - komunālo dienestu apzinīgu darbību, lai novērstu meteoroloģiska rakstura "dabas kaprīžu" sekas, šīs diskusijas iespējams nemaz nebūtu. Laikam citās pašvaldībās ir lētāk un vienkāršāk uzturēt sakoptas ielas, nekā izšķiest laiku un naudu, tiesājoties ar negadījumos cietušajiem un maksājot tiem kompensācijas.

          Ielādē...
      2. 09.12.2013 16:51

        Nu ja, es jau arī šodien "riskēju" uz veikalu doties ar spieķi (tetrapodu) nevis ar rāmi. Vismaz labi, ka 75% ceļa veda pa apsnigušām taciņām, nevis apledojušām ielām. Ar zināmu devu piesardzības, veiklības un veiksmes, izdevās atgriezties mājās "vienā gabalā" (citādi šī komentāra nebūtu :( )

        Ielādē...
      3. 09.12.2013 17:13

        Kad dzīvoju pilī. atceros, kā vēroju lielo sniega blāķu šļūcienu no pils jumta no kādu 20m attāluma. Skats bija iespaidīgs. Un barga dunoņa dzirdama. Bet vispārsteidzošākais bija gaisa sitiens sejā, no kura man aizsita elpu. Vēlāk izlasīju, ka kalnos lavīnas laikā nedrīkst stāvēt ar seju pret lavīnu. Daudzi cilvēki gājuši bojā vienkārši no tā, ka gaisa vilnis tiem pārplēš plaušas.

        Ielādē...
  6. 09.12.2013 20:26

    Pašlaik pie manis termometrs rāda -7,2 grādus, ārā skaidras debesis, visticamāk naktī būs liels sals, kura laikā sniega sega aizsals un tad atkūšņa laikā tam būs grūti nokūst, pat pēc atkūšņa paliks tie sniega kalni, vietām varbūt kāda sniega sega. Skatoties jaunākas prognozes, atkusnis stipri skars tikai Kurzemi, kur sniegs 100% nokusīs, Rīgai prognozē tikai max +4 grādus, kur sniega sega daļēji nokusīs, bet pēc tam jau šīs nedēļas beigās atgriezīsies ziema ar salu .

    Ielādē...
  7. 09.12.2013 18:50

    Lielāks sals pagaidām met līkumu - rīta minimums ap -3,5*C, apmācies, neliels sniegs, neko daudz gan nepiesniga. Pēcpusdienā skaidrojās, bet ne līdz galam, Saule minimāli uzspīdēja. Dienas vidū ap -3*C, pēcpusdienā noslīdēja līdz -4*C, bet kopš 15.30 neko daudz vairs grādi nekrītas, turas ap -4*C.

    P.S. Šodien, skatos, tik daudz gaušanās un negatīvisma piedrukāts, ka pilnīgi lasīt vairs neko negribas. Ja tā turpināsies, būs jādara līdzīgi Rūdolfam. Tā vairs nav tā Meteolapa, kas man patika... Viens rakstītājs var visu auru sabojāt. Ieteiktu par to lapas uzturētājiem padomāt...

    Ielādē...
    1. 09.12.2013 20:06

      Ļoti ceru, ka Tu tomēr tā nedarīsi, bet pielietosi "Saulcerītes metodi" - nelasīt to, kas nepatīk, vai vismaz neatbildēt uz izaicinoši provokatīvajiem tekstiem. Diemžēl dažiem ir problēmas saskarsmes kultūras jautājumos, bet kāda nu mums katram tā intelektuālā inteliģence dzīves laikā ir izveidojusies, tāda nu ir,: "lai cik ādas vilks maina, saturs tāpat nemainās":). Visādā ziņā man pietrūktu Tavu komentāru...

      Ielādē...
    2. 09.12.2013 20:28

      Vienkārši ir tādi cilvēkiem, kuriem patīk kritizēt visu pēc kārtas,, lūk te problēma.

      Ielādē...
  8. 09.12.2013 21:11

    Saņēmos un izlasīju tos pēdējio dienu sarakstes paraugus ar Dūmaku...Pārsvarā diezgan garlaicīga moralizēšana,nekas uz labo pusi nav mainījies.Domāju ,ka par Dūmakas komentiem nav ko uztraukties ,jo jebkurš sakarīgs cilvēks saprot ka tā ir tikai rakstīšana rakstīšanas pēc un ja ari tur ir kādas patiesības ,tad tonis un veids kā tas ir pasniegts ir tik samākslots un garlaicīgs ka pat nav nekāda iespēja to izlasīt līdz galam.P.S. ļoti ceru ka Dūmaka nav sieviete,kaut kā tas rakstīšanas stils ir tik aizdomīgs un jau redzēts.

    Ielādē...
  9. 09.12.2013 22:35

    Es gan nekādas morāles vairs nelasu, nav vērts omu bojāt...
    Interesants mājupceļš - Rīgā -4, pie apvedceļa -6. Pirms Ropažiem iebraucu biezā baltā miglā un temperatūra uzreiz nokritās līdz -8. Un tālāk līdz mājām ļoti uzsaktāmi - migla ir - mīnus 8, miglas nav - mīnus 7.
    Šodien pa dienu bija gan saule, gan mākoņi, temperatūra turējās ap -2 grādiem, ļoti mierīgs, nekas no kokiem nav nokritis. Ik pa brīdim dzirdu, ka no lielā sniega svara koki lūst, bet pie manis tas sniegs, kas zaros ir ļoti pūkains un viegls. Acīmredzot snigšanas brīdī te bija aukstāks, kā uz otru pusi no Rīgas.

    Ielādē...
  10. 09.12.2013 17:40

    Mani gan vairāk par vioetējo kašķi interesē kur pazudis Raitis?????Izskatās ka dzīvojam vēl vecajā nedēļā.

    Ielādē...
    1. 09.12.2013 17:40

      Centīsimies to šovakar kaut nedaudz labot :)

      Ielādē...
    2. 09.12.2013 22:53

      Esu no izbrauciena atpakaļ- tūdaļ aktuālā sekos...

      Ielādē...
  11. 09.12.2013 19:35

    Skatos, te daža laba kaut ko par -20 grādiem stāsta :) Pie manis gan tikai -3 no rīta un -5 tagad. Dienā uzkrita viegla pūka, nu skats kā pasakā. Žēl patiesi, ka pēc dažām dienām no tā nekas nebūs palicis, bet tā jau bija jābūt. Uzsniga tak uz nesasalušas zemes, reti tāds sniegs noturas.

    Ielādē...
    1. 09.12.2013 23:15

      Daža laba pilnīgi noteikti ignorēja Limbažus. Es pat nezinu, kur tādi atrodas. -20 tika gaidīti Vidzemes centrālās augstienes R-nogāzē.

      Ielādē...
  12. 09.12.2013 17:39

    Nu jau gan Jūs te laižat.. kā no mājas vispār ārā varat iziet, ja visur uzglūn briesmas? :)

    Ielādē...
    1. 09.12.2013 17:51

      :)))Kā japāņi-(gāzmaskās) aizsargmaskās, ķiverēs, aplipinājušies no visām pusēm ar atstarotājiem , zābaki ar radzēm (dzirdēju, ka šogad ir atļauts):))Vienalga: savējo lāsteku nedzird!

      Ielādē...
    2. 09.12.2013 17:58

      Neko mēs nelaižam. Jūs vispār zināt, cik tūkstoši cilvēku traumējās 2009./10. un 2010./11. ziemās? Cik jumtu tika sabojāts tajās ziemās. Parasta vētriņa jeb vējš, kas retās brāzmās pārsniedz 21 m/s ne tuvu nenodara tādu skādi cilvēku veselībai, kā anomāli sniega daudzumi, kas pēc tam pie mazākās kušanas (kas ir klimatiski neizbēgama) gāžas uz ielām, sabojājot simtiem auto, traumējot desmitiem tūkstošu cilvēku. Savukārt anomāls sals palielina kurināšanas intensitāti, kas VIENMĒR beidzas ar ugunsgrēkiem gan krāšņu dēļ, gan pārslogoto elektrības vadu dēļ. Par simtiem cilvēku, kuri apsaldē ausis, degunus un ekstremitātes nemaz nav vajadzības atgādināt. Starp citu, nereti ausis un deguni atmirst, cilvēki reāli sakropļojas, kamēr atsevišķi cilvēknīdēji publiski pauž odas cilvēku nelaimēm. Es tikai vēlos kaut minimālu pietāti pret sekām, kas neizbēgami rodas laikā, kad daži ķer kaifu.

      Ielādē...
      1. 09.12.2013 18:26

        Nu nevajag jau iebraukt galējībās.

        Ielādē...
      2. 09.12.2013 19:11

        Lūdzu, pirms publicējiet savus komentārus, iesaku tos pārlasīt un apdomāt vai tie tiešām nes kādu informāciju un labumu tā lasītājam. Pagaidām izskatās, ka Jūs uzskatāt, ka Jūsu pienākums ir uzspiest savu viedokli visiem, kas te komentē, un atbildēt uz visu komentāriem. Daļai Jūsu komentāru nav lietderīga satura. Gluži pretēji - tie bezjēdzīgi provocē uz strīdiem, nevis diskusijām.

        Ja Jūs pati nespēsiet veikt šo paškontroli, būsim spiesti pieņemt kādus mērus, lai samazinātu Jūsu komentēšanas biežumu šeit, jo savādāk komentāru saturs šeit tiek pārāk atšķaidīts ar Jūsu saturā pustukšajiem komentāriem.

        Ielādē...
        1. 09.12.2013 23:26

          Manuprāt, ir taču acīmredzams, ka paškontrole nav mans jājamzirdziņš. Tā ka lūdzu palīdziet un izolējiet mani! :))) Tomēr vienmēr uzradīsies kāds vai kāda, kas norādīs uz šo destruktīvo kopienu, kas publiski līksmo par citu nelaimēm. Es savus komentārus ne tikai esmu pārdomājusi, bet pat koriģējusi, ja licies kaut kas nevietā vai par traku. Un es patiešām uzskatu, ka mani komentāri pārsvarā bijuši ļoti vērtīgi, informatīvi un kopumā morāli audzinoši.

          Ielādē...
  13. 09.12.2013 18:27

    Joprojām esmu parliecinats par 200% ka laikapstakļu kaprizes un nelabveligi paversieni nekad nav bijuši un nebūs ne tuvu tik lieli traumu un nāves gadijumu nesēji, ka cilveku savstarpeja vardarbiba, neuzmaniba, paviršiba un vienkāršais p...isms.... tas pie mums, jau tā salīdzinoši samerā mieriga Latvijā. Lūk 2010 gada sniegs Rīgā un lāstekas Rīgas jumtos. Esam izdzivojuši. Sī ziemas atrauga( starp citu Jus ar šo frazi atkal drausmigi atgadinatvienu iepriekšejo personažu) nav nekas, salīdzinajuma ar drūmo un bezgaligo rudens vēmienu, kas varetu sekot pēc tam.... Kāds pavasaris decembra sākumā??? rudens, bezgaligais depresivais rudens.... Starp citu Jusu diskusijās daudz pretrunu- piemeram sakuma šausminaties par nieka salnU -3 grādu apmera un stāstat, ka LATVIJĀ IR NORMA KLIMATS BEZ ZIEMĀM, BET TAD DISKUTEJIET PAR -30 -40 GRADU SALU UN GRIBAT IESTASTIT, KA TA IR NORMALA UN BIEŽA PA… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...
    1. 09.12.2013 18:46

      Es par ziemu ziemā,vasaru vasarā ,rudeni -rudenī un pavasari pavasarī.Man patīk visi laika apstākļi ./Un ja es rakstu ka ir auksts/sauss,karsts,saulains .lietains..... utt,/tad tā ir vai nu fakta konstatācija ,vai sajūsma par esošo apstākli Pārējais viss ir tikai pārrunas.Un kas attiecas uz traumatismu-tas visvairāk ir vasarās un īpaši karstajā laikā.Kaut ari nekad neesmu redzējusi laika apstākļus kuros traumu nebūtu.

      Ielādē...
    2. 09.12.2013 19:37

      Katram mums patīk savs ekstrēms laika apstākļos,tur pat nav,par ko strīdēties.Es,piemēram neslēpju savas simpātijas pret iespējami ilgu rudeni,kas daudziem neiet nemaz pie sirds :). Par ziemu manā ideālā variantā - kad mīnusi nepārsniedz kādus maksimums 15 grādus,mērens sniegs,lai nav jābrien līdz puslielam un jāšķūrē milzu kalni pagalmā.Un noteikti bez zibeņiem :)

      Ielādē...
    3. 09.12.2013 20:31

      Es par ziemu !!!

      Ielādē...
    4. 09.12.2013 23:34

      Ziemas pērkona atbalss - meteolapā

      Ielādē...
    5. 09.12.2013 23:43

      Es, PAR nelielu salu pirms sniega, tad par sausu pūkainu sniegu un ziemu līdz pavasarim, kad tas ir gatavs atnākt, bez sekojošām "ziemas atraugām" :) :D

      Ielādē...
  14. 09.12.2013 20:50

    Nolemu kadu laiku nekomentet šēit, jo manos komentaros kā jūtu paradisies arvien vairāk negativisma, ta ka nespeju priecaties ziemā par rudenigiem procesiem, bet priecaties par baltu un skaistu ziemu, ko gaidu ar patiesu nepacietibu un prieku, bet ka sanak- atbalstu simtu tukstošu cilveku mokošas ciešanas, fanoju par "sabojātiem simtiem auto, traumējot desmitiem tūkstošu cilvēku. Savukārt anomāls sals palielina kurināšanas intensitāti, kas VIENMĒR beidzas ar ugunsgrēkiem gan krāšņu dēļ, gan pārslogoto elektrības vadu dēļ. Par simtiem cilvēku, kuri apsaldē ausis, degunus un ekstremitātes nemaz nav vajadzības atgādināt. Starp citu, nereti ausis un deguni atmirst, cilvēki reāli sakropļojas, kamēr atsevišķi cilvēknīdēji publiski pauž odas cilvēku nelaimēm" Nu zel, kā ta, tads nu es esmu. Tapec nerakstišu, kamer turpināsies gaidams atkusnis un ja ziemas nebūs arī svētkos un… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...
    1. 09.12.2013 23:48

      Varbūt, tomēr neuztver, iespējamās provokācijas, pārāk personīgi (zinu, ka tas ir grūti, jo liekas ka tieši uz kādu konkrēti TAS akmentiņš ir mests,parasti iedomājamies sevi).
      Labs, izsmeļošs raksts, Jūsu mājas lapā, ar raksturīgākajām šī perioda bildēm.

      Ielādē...
  15. 09.12.2013 23:59

    Nu ko jāizbauda pēdējais stabilais sals šogad RietumKrastā, jo pēc Toma Briča šovakar laika ziņās teiktā, stabilas ziemas nebūs jo valdīs "Ziemas atraugas" . Patreizs aiz loga -5.6*C , skaidrs bezvējš, noturīga sniega sega saglabāsies RietumKrastā līdz rītdienas pēcpusdienāi. Labi jāiet būs pavērot vienīgo komētu "LoveJoy" , kas ir saskatāma ar labu binokli 6X30!! Rekur būs norāde , pēc kā vadīties debesīs komēta LoveJoy

    Ielādē...
  16. 09.12.2013 08:54

    Rīdziņas centrā man aiz lodziņa tikai -3,4 - liels sals. Tiklīdz parādīsies -5, nāksies evakuēt zaļo zonu kāpņu telpā. Citās ziemās varēju turēt līdz pat -9, bet tad bija izturīgākas sugas. Man gan liekas, ka jau šovakar būs jāpārvieto. Tāpat pagalmā vēl joprojām ziedošās dzeltenā un sarkanā rozes ir zem sniega, tāpēc ar pavasara atgriešanos pēc dažām dienām varētu arī turpināt priecēt acis ar jauko ārieni. Cerams, ka ar šo ziema arī beigsies... :)

    Ielādē...
    1. 09.12.2013 11:35

      Es, savas dažas rozes aplipināju ar nošķūrēto sniegu, zemajām uzmetu "kurgānu", garākās pielocījās. Kaut gan senāk, tika ziemotas ar skujām un arī vīteņroze ar ruberoīdu, bet kādā brīdī tā "veiksmīgi nosala", un tagad nav speciāli jānoņemas. ;)

      Ielādē...
    2. 09.12.2013 11:38

      Nebeidzās gan. Tas nenozīmē ka pārrīt atnāks siltums, tas neliecina par ziemas aiziešanu, tāpat ziema atnāks nākamnedēļ vai arī aiznākamnedēļ.

      Ielādē...
      1. 09.12.2013 12:37

        O, cienītais jaunskung, prognozes jau sen, stabili un ilgstoši rāda, ka Rīdziņā līdz pat katoļu Z-svētkiem valdīs plusi. Tā ka... vai nu rudens atgriešanās vai labāk tomēr pavasara sākums kā 1988. decembra beigās, kas izvērtās pasakainā janvārī (1989.) un vēl pasakainākā februārī un nirvānas cienīgā martā. Un kas ir pats jaukākais! Pēc gada situācija atkārtojās vēl patīkamākā izpildījumā. Kamēr daudzi bija Atmodas jūtīs, es nespēju vien atiet no meteo ekstāzes. Likās, ka ar virzību uz neatkarību dzīve visās jomās kļūs citādāka - līdz ar okupāciju aizies Krievijai raksturīgās ziemas. 1993. novembrī (pēc prātam neaptveramā septembra) notika smags aplauziens, ko norakstīju uz sagadīšanos jeb meteo pārpratumu, taču pavisam drīz - 1994. februārī notika kas vēl trakāks - sen aizmirstie -30 par sevi atgādināja. Nu un ziema 1995./96. atnesa totālu un neatgriezenisku nervu sabrukumu. Kopš … Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

        Ielādē...
        1. 09.12.2013 12:46

          Prognozes mainās! Īsti nezinu kādas bija ziemas 90tajos gados, jo es tajā laikā biju vēl maziņš, bet ir interesanti uzzināt, paldies par info

          Ielādē...
          1. 09.12.2013 13:11

            "Prognozes mainās!"
            Голословное утверждение. Atšķirībā no Jums es ik dienu saglabāju katru GFS izlaidumu jeb 4 prognozes ik diennakti. Tāpēc varu uztaisīt galeriju ar tām (tiesa, nevienā galerijā nepietiks vietas tik daudzām bildītēm), lai parādītu, cik sen jau prognozes rāda stabilu siltuma atgriešanos. Es par Rīgu, kurā siltums vienmēr uzvar, pat ja tuvējā apkārtnē valda sals. Situācijās, kad Latvijas ārēs tiek prognozēts neliels sals, Rīgā droši var gaidīt plusus. Un visi šie šķīdoņi uz ielām, ietvēm, siltuma noplūdes no ēkām lielpilsētu padara slapju pat pie -5. Bet ja būs pieticīgie -2..-1, sniegs tāpat pilnībā nokusīs, iztvaikos. Tāpēc es nemaz īpaši nepārdzīvoju par šo sniegputras radīto pelēkumu, netīrību pilsētā - nokusīs vēl līdz nedēļas beigām.

            Ielādē...
            1. 09.12.2013 14:26

              Iesaku jums, Dūmaka braukt uz Franciju dzīvot. I ziemas nebūs bargas, un ari vasara siltāka. Nav bijis tāda gada, kad ziema ilgst 5 dienas!
              Vai pagājušogadu jau aizmirsāt? Tad ziema vispār sadalījās vairākās ziemiņās.
              Personīgi man paradīze ir šīs divas dienas, kad gaisā valda sals.Man vienkārši derdzas noskatīties sniega nāvē ar lietu. Pavasarī, tad savādāk - sniegu izčākstē saule.

              Un vispār, labāk pametiet šo portālu, kamēr neesmu no šīs lapas pilnībā aizgājis!

              Ielādē...
              1. 09.12.2013 15:08

                Francijā ir Alpi un Pireneji, kur ik ziemu bargi sniegputeņi un sali, par kādiem LV pat paši negantākie meteo ekstrēmisti nesapņo.
                Vasaras lielā daļā Francijas ir pat sliktākas kā LV. Kā šodien atceros nieka +12 pēdējā vasarā - dienas laikā!
                Nezinu, kā var sajust paradīzi, kad visapkārt tūkstošiem, ja ne simtiem tūkstošu cilvēku cieš...
                Nestresojiet! Līdz ar pirmajiem pavasara sniegpulksteņiem (parīt) iekritīšu pavasara darbos. Ir prognozes, kas liecina par agru, strauju pavasari un visnotaļ siltu vasaru. Atmiņā ataust fantastiskais 2002. gads.

                Ielādē...
                1. 09.12.2013 15:46

                  Nu tad uz redzešanos, meteolapa! Gudrākais taču piekāpjas...

                  Ielādē...
            2. 09.12.2013 16:53

              Ak, šī Dūmaka!!! Kas būtu meteolapa bez Dūmakas? Vienkāršs , pelēks meteoapstākļu uzskaitījums. Kad parādās Dūmaka es uzreiz sarosos un piebāžu degunu tuvāk ekrānam; būs interesanti.

              Ielādē...
              1. 09.12.2013 20:35

                Vienkārši neņem galvā un viss, viss ir čilā.

                Ielādē...
    3. 09.12.2013 16:58

      Vakar pirms pusnakts atmūķēju jauno plastmasas logu, kāpu uz ieejas jumta un iestiepu caur logu trepju telpā granātkociņu. Tas viss kopā sver ap 30kg.

      Ielādē...
      1. 09.12.2013 17:34

        Oho, smags gan:)Vai "ražo" arī?

        Ielādē...
        1. 10.12.2013 00:09

          Tāda pundurforma. Ķipa bonsai. Nav pat vēl ziedējis.

          Ielādē...