Aktuālā situācija (nedēļa līdz 31.01.16.)

Aktuālā situācija (nedēļa līdz 31.01.16.)

   Svētdiena, 31. janvāris


    Aizvadītajā naktī MARITA ciklona aukstā fronte nesa lietu daudzviet Latvijā (austrumos no rīta bija arī slapjš sniegs). Aiz frontes šodien dienas gaitā pamazām ieplūda vēsāks gaiss, dienas vidū gaisa temperatūra bija ap +1...+4 grādiem, sākot no Kurzemes bija novērojami nelieli īslaicīgi nokrišņi - lietus, bet pēcpusdienā un vakarā lielākoties slapjš sniegs. Pievakarē Kurzemē izveidojās otrreizējā aukstā fronte ar slapja sniega nokrišņiem, kas svētdienas vakarā virzās rietumu virzienā. Dažviet valsts rietumu un centrālajā daļā ir arī citi slapja sniega mākoņi. Nakts gaitā gaiss turpinās nedaudz atdzist. Vēlā vakarā no rietumiem pamazām sāks skaidroties, un nakts otrajā pusē īslaicīgi nokrišņi gaidāmi valsts austrumos. Naktī temperatūra pazemināsies līdz -2...+1 grādam, piekrastē ap +2. Daudzviet var apledot ceļi.

  

       

Prognoze nedēļai (25.01.)

   Visas nedēļas gaitā laikapstākļus virs Latvjas noteiks Atlantijas ciklonu darbība, līdz ar to izbeigsies gandrīz mēnesi ilgušais sala periods, sniega sega kusīs, gaidāmi brāzmaini DR puses vēji. Mitrajā gaisā veidosies dūmaka un migla.   Rīt, 26. janvārī, aiz JUDITH ciklona atmosfēras frontēm, kas atnesīs gan sniegu un piesalstošu slapju sniegu, kā arī slapju sniegu valsts austrumos, gan atkalu un lietu pārējā Latvijā, ieplūdīs vēl mazliet siltāks gaiss - maksimālā temperatūra no 0 galējos austrumos līdz +4 piekrastē. Naktī uz trešdienu pārsvarā apmācies, gaisa temperatūra svarstīsies ap +2...-1 grādu. Nakts otrajā pusē Latviju sasniegs nākamais ciklons ar slapju sniegu un lietu, aiz kura trešdien gaiss iesils līdz +1..+4 grādiem, piekrastē lidz +5.  Vēl siltāks gaiss Latvijā pēc jauna ciklona ieplūdīs naktī uz ceturtdienu. Atkal gaidāms neliels lietus, maksimālā gaisa temperatūra sasniegs +3...+5, vietām Kurzemē un Zemgalē +6...+7 grādi. Ceturtdienas pēcpusdienā skaidrosies, un uzspīdēs saule, tomēr gaidāms arī brāzmains DR vējš, brāzmās piekrastē līdz pat 22 m/s. Naktī uz piektdienu skaidrosies, un gaisa temperatūra noslīdēs līdz 0...+2 grādiem, austrumos 0...-2. Piektdien Latviju sasniegs jauns ciklons, tāpēc atkal apmāksies, vietām nedaudz līs. Gaisa temperatūra +1...+4.    Siltāks gaiss Latviju atkal sasniegs sestdien, kad Latvija atradīsies aktīva ciklona siltajā sektorā. Gaisa temperatūra sasniegs +4...+7 grādus, tomēr naktī uz svētdienu ciklona aukstā fronte līdz ar lietu, kas pāries slapjā sniegā, nesīs vēsāku gaisu, un svētdien temperatūra jau būs ap +1...+3 grādiem, bet vakarā daudzviet Latvijā gaiss atdzisīs zem nulles.     Prognozes rāda, ka līdz nedēļas beigām sniegs jau būs izkusis Kurzemē un Zemgalē, bet saglabāsies, visticamāk tikai Vidzemes un Latgales augstienēs. Kusīs arī ledus upēs, bet nelieli pali gaidāmi tikai Kurzemē. Pirmajā februāra nedēļā pašlaik tiek prognozēts vēsāks laiks un neliela sala un sniega periodi, kas mīsies ar atkušņiem. Stabila sala iestāšanās varētu būt gaidāma februāra pirmās dekādes beigās, bet prognozes vēl ir neskaidras.

Atskats uz jau aizvadītajām dienām

   

Pirmdiena, 25. janvāris

Atradāmies starp IRIS ciklona silto oklūzijas fronti un nākamā ciklonu JUDITH silto fronti. Daudzviet Latvijā dienas gaitā dūmaka un smidzinošs lietus, apmākušās debesis. Temperatūra no +2...+3 grādiem piekrastē līdz +1...-1 valsts centrālajos rajonos un -2...-3 grādiem austrumos. Vakarā temperatūra nedaudz pazeminājās.

Otrdiena, 26. janvāris

Dienas pirmajā pusē JUDITH ciklona siltā un aukstā fronte ar lietu, kas vietām bija stiprs. Austrumos sākumā arī sniga un lija sasalstošs lietus. Aiz ciklona frontēm visā valstī ienāca atkusnis, pilnībā izbeidzot mēnesi ilgo sala periodu lielā daļā Latvijas. Ja naktī vēl tempeartūra ap +2...-5, tad līdz vakaram tā sasniedza +1...+5 grādus.

Trešdiena 27. janvāris

Dienas pirmajā pusē KARIN ciklona siltā un aukstā fronte ar lietu, kas vairāk bija Latvijas rietumos un centrālajā daļā. Tam uzreiz sekoja neizteikta LEONIE ciklona siltā fronte un jau vakarā atradāmies ciklona siltajā sektorā. Maksimālā gaisa temperatūra sasniedza +2...+7 grādus. Sniega sega Latvijā turpināja strauji kust, līdz vakaram tur, kur iepriekš bija snidzis mazāk, sniega sega jau bija izkususi, radot lielas peļķes un ūdens līmeņa kāpumu Kurzemes upēs.

Ceturtdiena, 28. janvāris

Visa diennakts ciklona LEONIE ietekmē. Dienas pirmajā pusē tā siltais sektors, kura ietekmē gaisa temperatūra visā valstī sasniedza +5...+8, laboti daudzi diennakts maksimālās gaisa temperatūras rekordi. Agrā rītā no Kurzemes sekoja aukstā fronte ar lietu. Vakarpusē no ZR valsti atkal sasniedza LEONIE ciklona oklūzijas fronte. R vēja brāzmas vietām piekrastē sasniedza 26 m/s. Vidzemē atkal lija, valsts ziemeļu rajonos vakarpusē sniga. Sniega sega saglabājas tikai valsts galējos austrumos un Vidzemes rietumos.

Piektdiena, 29. janvāris

Naktī vēl pierimst stiprais vējš no aizejošā LEONIE ciklona. Skaidrojas, temperatūra saniedz 0...+3. Dienas gaitā mākoņains, ap +2...+5 grādiem. Atelpa pirms nākamā ciklona - MARITA, kura siltā fronte ar nelielu lietu piektdienas vakarā sasniedz Latviju.

Sestdiena, 30. janvāris

Dienas lielāko daļu atradāmies MARITA ciklona siltajā sektorā, kas atkal atnesa siltu gaisu - gaiss iesila līdz +4...+7 grādiem. Pēcpusdienā, sākot no rietumiem, valsti lēnām sāka pārstaigāt ciklona aukstā fronte, atnesot ilgstošu lietu, tomēr tas nebija stiprs.

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 25.01.2016 19:47

    150 km attālumā no Spānijas pils. Malagas zemestrīce 6.6 mgn!Tepat- kaimiņos (gandrīz)....

    Ielādē...
    1. 25.01.2016 20:34

      D-Spānija ir ļoti tālu no LV. Tuvāk ir vulkāniskā Islande un Sicīlija, tradicionāli ļoti nemierīgā Turcija, pat Kaukāzs. Kad ZR-Turcijā 1999. agustā bija postošā zemestrīce, es nebūt neuzskatīju, ka gandrīz kaimiņos mums. Un kur vēl postošās Balkānu, Karpatu zemestrīces Padomju gados.

      Ielādē...
      1. 25.01.2016 21:09

        Kaut kad visai nesen zemestrīce bija Krievijas anklāvā - Kaļīņingradas apgabalā uz DR no Lietuvas. Tās atbalsis varēja just Rīgā, daudzstāvu māju augšējos stāvos...

        Ielādē...
        1. 25.01.2016 21:37

          Nu ko Tu moki savu sirmo galvu? Izmet kaut ko bezsakarā un pats gandarīts. Zemestrīce notika 21. septembrī tālajā 2004. gadā. Tas nav nesen! Es nudien nezinu, kā cilvēki, kas dzīvo mājās uz lielajām ielām, kur vēl trolejbusu vadi iestiprināti ēku sienās, spēja atšķirt Kaļiņingradas trīci no tūkstošiem trīču ik dienu, kad pa ielu aizbrauc smags transporta līdzeklis vai noraujas trolejbuss? Pat horizontāli gulošas grāmatas samērā ātri noslīd, nerunājot par vertikāliem priekšmetiem uz galda vai sekcijas. Tā ir Rīgas ikdiena, kas nav salīdzināma ar to nepamanāmo svārstībiņu.

          Ielādē...
          1. 25.01.2016 21:58

            Ahā liels paldies "'Pārslai"' par precizējumu par pēdējo reģistrēto zemestrīci 5.mgn Baltijas reģionā.. Es vēl šobaldien atceros, ka esot otrajā stāvā un rakstot zinātnisko pētniecisko darbu videnē, man istābā skapis pamatīgi izkustējās, bet mans draugs labs zvanija no Liepājas ezera, kas tajā brīdī makšķerēja un apgalvoja ka grūdienu arī sajutis esot laivā uz ūdens... Nu ko Raitim īsa atmiņa :D

            Mitruma mīlošā "Jūdīte"' aizdzina prom ziemas karali "Claudiju" uz tundras un Kaukāzas pusi.. :(

            Ielādē...
          2. 25.01.2016 22:19

            No ģeoloģiskā viedokļa - tas bija "vakar".

            Ielādē...
        2. 26.01.2016 01:19

          Es arī to atceros. Sajutu tādu, kā mājas sašūpošanos. Nodomāju, ka laikam zemestrīce, bet neticēju, domāju, ka man rādās.

          Ielādē...
          1. 26.01.2016 21:56

            Rīgā, ēkās uz galvenajām ielām, tādas trīces atkārtojas tūkstošiem reižu diennaktī. Nu tur reāli 3..5 balles iznāk.

            Ielādē...
        3. 26.01.2016 12:04

          zemestriices: ds.iris.edu

          Ielādē...
  2. 27.01.2016 01:22

    26. janv naktī t. +0,5*. No rīta +1*. Apmācies un smalks lietus līdz pusdienām. Vēlāk mērens R vējš. Mākoņi palika gaišāki, bet Saulesgaisma nekur nebija manāma. T. pacēlās līdz +3,5*. Spiediens no paša rīta krīt. Vakarā zeme raiba no nenokusušiem sniega pleķiem. Ap 23 blāvs mēness brīžiem redzams kuram pāri slīd zemo mākoņu ēnas. Pašlaik t. +2,3*. Spiediens 759mm, krīt.
    Eiropas stiprākā zemestrīce Grieķijas vidusdaļā, uz Z no Peloponesas pussalas. Stiprums 3,9 balles. Dziļums 10 km. Notika 13:03.

    Ielādē...
  3. 26.01.2016 21:01

    Cienītā administrācija, atkārtoju ieteikumu, pārtraukt automātiski publicēt Traļļa čivinātavu! Jo... nupat vēkšpēdus nolikos pie datora.
    "Es vēlos precēties ar mīļoto cilvēku, bet tas nav iespējams, jo Latvijā nav atļautas viendzimuma laulības. Varbūt kāds jurists var palīdzēt?"
    Kāpēc puritāniskajā, konservatīvajā Meteolapā būtu jālasa kas tāds? Man nav konta čivinātavā, tāpēc nevaru nolamāt Tralli. Kāpēc viņš to uzrakstījis publiskajā telpā, ja jau daudzus gadus varēja vērsties pie Mozaīkas? risinājums ir aizbraukt uz kādu no valstīm, kur to drīkst darīt. Es ieteiktu Beniluksu vai kādu citu, kur statuss ir līdzvērtīgs laulībām + var bērniņus adoptēt, nevis vienkārši alternatīvu reģistrāciju. Taču ar to visi prieki beigsies, jo LV neatzīst Eiropas Savienību, attiecīgi to savu papīrīti LV varēs mazmājiņā izlietot. Jā, mēs atrodamies pavisam citā dimensijā (gan atalgojum… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...
    1. 26.01.2016 21:27

      Piekrītu tikai tajā, ka viens no risinājumiem būtu aizbraukt rietumu virzienā, jo Latvija diemžēl ir un paliek bijusī PSRS nomale, nevis Ziemeļeiropa, ka daudzi gribētu... Bet var vienmēr dzīvot kopā arī bez papīriem, jo tie taču ir formalitātes, galvenais ir attiecības.

      Maiklu apsveicu, tas ir ļoti drosmīgi pateikt publiski kaut ko tādu!

      Ielādē...
      1. 26.01.2016 21:51

        Kāda drosme, ja viņš to gadiem ir rakstījis? Tikai agrāk tas bija viņa blogs un nebija tik tiešas pārpublicēšanas lielajā Meteolapā.
        LV papīri izšķir visu! Bez papīriem pat cilvēka nav. Vot Trallis varētu beidzot izdarīt ko labu, nevis gadiem sviestu kult, pēkšņi nez no kurienes izraujot kaut kādus grādus kaut kur Ibērijā vai Ēģiptē. Kāda jēga vienā brīdī nosaukt grādus, bez situācijas paskaidrojuma? Es par to, ka varētu viņš iesniegt prasību Satversmes tiesā. Nē, ne tā. Vispirms, lai salaulājas visprogresīvākajā ES valstī (baigi labi būtu meitiņu adoptēt), pēc tam kaut kādā veidā saskaras ar neatzīšanu no LV iestāžu puses, tad sāk tiesāties. Tā varētu būt civiltiesa (tai ir jāspēj risināt kolīzijas), pēc tam Satversmes tiesa. Un tikai pēc tam ar drošu sirdi doties uz Eiropas Cilvēktiesību tiesu. Tur lietas pieņem tikai tad, kad iesniedzējs ir izsmēlis visus tiesiskos līdzekļus s… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

        Ielādē...
        1. 26.01.2016 23:53

          Visgudrā kritizētāja atkal klāt...:)
          Citu acīs skabargu redz,taču savā baļķi gan nē.Jūs diemžēl krietni bojājat mierīgo un neitrālo komentāru sadaļu ar garu tekstu un negāciju blāķiem,par ko pašai vai pašam vajadzētu pierauties.Jums lietotāji ir uz to vairākkārt norādījuši.Apbrīnoju admina toleranci-esmu mierīgs pēc dabas,taču nu jau atkal ir par daudz.

          Ielādē...
          1. 27.01.2016 00:15

            Ej nokaunies! Pats vispār neko neesi rakstījis, bet kritizēt gan proti! Es, "krāsaino" nīdēja, atļāvos ieskicēt virzienu, kurā balodīšiem doties, lai īstenotu savu (un daudzu "rozā" meiteņu) sapni, a Tu ņēmi un nolēji mani ar darvu. Kā gan citādāk man sazināties ar balodīšiem, ja ne šeit, kur es izlasīju viņa jautājumu? Un kādi baļķi? Sen tak viss jau ir izvests no LV. Tāpēc ikviena skabarga ir uzmanības vērta.

            Ielādē...
            1. 27.01.2016 00:41

              Nesakiet,ko man darīt un neteikšu,kur Jums iet.
              Es varbūt ienīstu tukšrunātājus,taču nebāžos visiem un visur virsū ar savu viedokli.
              Un par baļķiem.Īstajiem.LV nespēj izzāģēt tik daudz,kā vajag.Meži noveco.Mežs ir kā augļu dārzs-tajā jāzāģē tad,kad ir laiks,ja to nokavē,raža iet bojā.Lēnām,taču nenovēršami.
              Taču šī nav tā vieta,kur par to diskutēt.

              Ielādē...
              1. 27.01.2016 03:16

                A kurš pirmais sāka? A? :)
                Mežs nav nekāds dārzs. Precīzāk, ir jānodala 2 atšķirīgas lietas: saimnieciski izmantojams mežs un savvaļas, mežonīgais mežs. Ir daudzas valstis, kurās ir lielas mežu platības, bet pārsvarā tie ir saimnieciskie meži. Taču ir arī valstis, kurās neskartie meži aizņem pusi valsts teritorijas. Cik es saprotu, tad Latvijā tikai rezervātos neaiztiek mežus, bet nacionālie parki nav pasargāti no izmantošanas? Domāju, ka dabai kopumā izdevīgāki ir tieši neskartie meži. Nu labi, izcirtīs visus mežus ārpus rezervātiem. Un ko tālāk darīs LV? Kas radīs eksportu? Valsts nevar ilgstoši dzīvot tikai no importa. Bet LV jau tā energoresursi tiek importēti, tehnika, pārtika.

                Ielādē...
  4. 27.01.2016 07:24

    Negribu būt te visgudrākā, bet lūdzu pareizi latviskosim anticiklonu un ciklonu vārdus :)
    Claudius=Klaudijs
    Dietrich=Dītrihs
    Judith=Judīte
    Leonie=Leonīja
    Karin=Karina vai Karīna

    Ielādē...
  5. 26.01.2016 20:31

    Rīgā lija no rīta un priekšpusdienā. Nekāds stiprais lietus nebija, bet kopā ar vēju un slapjumu ļoti nepatīkami. No rīta vēl bija +1, bet tagad jau +4, liekas ļoti silti. Sniegs kūst un žļurkst, piesūcas ar mitrumu un kļūst netīrs. Pa dienu sniega sega vēl bija ap 16 cm, tagad varbūt nedaudz mazāk, bet apakšējais sniega slānis jau pārvērties par sniegūdens putru. Uz Zolitūdes ielām nav nemaz tik nepatīkami, kā varētu šķist, ja ignorē sāls saēstos apavus. Esmu mazliet apaukstējies, bet domāju, ka pie vainas bija tas, ka brīvdienas pavadīju, baudot ziemu Siguldas un Cēsu tuvumā, ja nu šogad tā vairs normālā paskatā neatgriežas. Prognozes par februāra sākumu GFS izpratnē mainās atkarībā no izlaiduma. No rīta izlaidums solīja, ka salu neredzēt kā savas ausis, bet dienas vidus izlaidums jau sola lielāku sala iespēju. Protams, bez atkušņiem februārī neiztikt tā vai tā.

    Ielādē...
    1. 26.01.2016 20:49

      Nezinu, Rūdi, ko Tu tur skaties, bet pēdējie (visi pēc kārtas) 22 izlaidumi rādījuši vienu identisku scenāriju - stabilu pavasari Rīgā. Jā, šodiena ir meteoroloģiskā pavasara 1. diena, ar ko visus rīdziniekus un kurzemniekus apsveicu! Līdz februāra vidum tas siltums, attiecīgi 3 nedēļas plusu un nav pamata uzskatīt, ka vēlāk atvilksies sala periods, kas būtu apjomīgāks par šo periodu. Nu un līdz saltajam martam (marta saltums vēl zem jautājuma zīmes) 5 nedēļas pavasara. Tak skaidrs, ka sala epizodes martā nespēs atcelt pavasari. Diemžēl uz A no Rīgas nekā tamlīdzīga. Ja ne visā teritorijā, tad visās 3 lielajās augstienēs pavasara sākums kaut kad martā... varbūt pat aprīļa sākumā, ja marts izrādīsies ziemīgs. Nav jau pirmā reize, kad tik ļoti atšķiras R-LV no A-LV. Kā par laimi es atrodos esības pareizajā pusē. :)

      Ielādē...
      1. 26.01.2016 23:10

        Es šeit skatos. GFS versija tur paredz vārīgu salu no kāda 7. februāra, bet nezinu, cik viegli tam uzticēties. Grozīgs vējš un visai zems spiediens... Grūti pateikt, bet Austrumlatvijā sals būs noteikti.

        Ielādē...
        1. 26.01.2016 23:19

          Tai pašā GFS jāpievērš uzmanība tikai nākamajām 4 dienām, tālākais ir vien tikai attāla tendence, kas var radikāli mainīties uz pretējo pusi- katrās 6 stundās.

          Ielādē...
          1. 27.01.2016 03:30

            Raiti, ļoti lūdzu - ej mācies! Jo pagaidām ar savu lepno nezināšanu Tu tikai diskreditē visu padarīšanu.

            Ielādē...
            1. 27.01.2016 07:46

              Mani pārliecina darbs, nevis pļāpas- vai "Pārsla" nākamnedēļ neuzņemtos veidot "Aktuālās situācijas" rakstu?

              Ielādē...
        2. 27.01.2016 03:41

          Drausmas, cik sarežģīti tur viss izskatās. Bet pat tur ir redzams ansamblis. Bet tur tas ir "aukstāks" kā Andreja un Traļļa mīļotajā resursā ar līknēm. Jāskatās ir tikai ansamblis, jo ne velti tas ir radīts visiem modeļiem.
          Siltuma tuvošanos pēdējā dekādē ansamblis rādīja jau janvāra pirmajā pusē. Mūsdienu tehnoloģiskais brīnums, ka tik tālu var redzēt tendences. Jebkurā gadījumā tas ir pārāks par visiem kafijas biezumiem un pat klimatiskajiem modeļiem.

          Ielādē...
  6. 27.01.2016 08:36

    Līst un kūst. Par laimi nokusīs arī sniegs no jumta un nekas lejā nenāks. Nav jau man, protams, piecstāvu māja, lai tas būtu dzīvībai bīstami, tomēr ir pietiekami liels jumta laukums, lai, ja tur nāk blāķis lejā, gan pašus, gan suņus var satraumēt. Pie loga +1 grāds.

    Ielādē...
  7. 27.01.2016 09:00

    26.1.2016., Rīga. Ciklona siltā fronte. Naktī un agrā rītā līst, visas diennakts laikā apmācies visos augstumos. Esošā sniega sega kūst, un līdz dienas beigām saplakusi līdz 15cm. Ielas stipri slapjas un peļķainas. DR vējš 1-3m/s. Gaisa temperatūŗa: plkst. 3:00-1; 9:00+1; 15:00+2; 21:00+2.

    Ielādē...
  8. 27.01.2016 10:03

    Sniega sega no 20 cm uz 14 cm, nomaļie ceļi un ielas ledū.Slāņu n-ņi,viegls d-dr vējš,miglas nav.Vakar,sākoties lietum,pie temp. -1,5 gr.uzsniega izveidojās cieta garoza,kas pēc tam izkusa.

    Ielādē...
  9. 27.01.2016 09:59

    Man no augšas raugoties - šķiet, ka vismaz neizbrienamā Cementa iela būs nokususi - līdz veikalam aizbridīšu/
    P.S. Būs kā Ibsena "Pērā Gintā":
    - Ej apkārt! - teic "Lielais Līkais".

    Ielādē...
    1. 27.01.2016 10:31

      Mans mīļākais citāts dažādās dzīves situācijās:))
      Pie mums līst kā pa Jāņiem....Visas ūdeņu notecēšanas caurules laikam ir aizsalušas, un ūdens krājas tur, kur sniegs izkūst. Laukā negribas nemaz pat degunu bāzt. A kaķi kā apdulluši, pa 10 lāgiem skrien ārā/iekšā. Šiem jau marts.

      Ielādē...
  10. 27.01.2016 10:42

    Manējais term. šorīt rādīja +4.Līst un līst-jāatjauno iemaņas pārbaudīt nokrišņu daudzumu,.Ja kas -patiešām daudz slimnieku tagad.

    Ielādē...
  11. 27.01.2016 10:59

    Rīgā pavasaris! Šorīt +3 grādi un diezgan stiprs lietus, kas šobrīd mitējies. Sniegs strauji kūst, uz ielām lielas peļķes un strautiņi. Interesants novērojums, ka uz asfaltētajām ietvēm ledus nekur nav, vai nu sniega putra kur sētnieki slinki vai arī tīrs asfalts, kur sniegs bijis notīrīts. Bet uz bruģētajām ietvēm daudzviet pamatīgs apledojums un ļoti slidens gan vakar gan šodien. Laikam bruģis un tā pamatne ir ar labāku siltuma vai šajā gadījumā aukstuma ietilpību un joprojām bruģa temperatūra ir zem 0 grādiem un uz tā nolijušais ūdens tādēļ sasalst.

    Ielādē...
  12. 27.01.2016 11:38

    Alūksnē vakar diena iesākās ar pamatīgu sniegputeni kuru nomainīja atkala, kura temperatūrai ceļoties palika par parastu lietu. Temperatūra no -4 līdz +2. Šorīt temperatūra 0 un uz ielām un ietvēm pamatīga slidotava, jo no zemes nākošais aukstums visu bija sasaldējis. Tagad +1 un brīžiem snieg slapjš sniegs, brīžiem slapjdraņķis

    Ielādē...
  13. 27.01.2016 11:56

    Fuipēkaka laiks turpinās, T+3, līst vai smidzina nepārtraukti, viss ūdenī zem kura ledus vai sniega putrā, kalošas kļūst par zemām- smeļās iekšā. Tagad vēl normālas kalošas nevar atrast, visas kautkādas mīkstas un ļenganas, bet tās krokšvedīgās mežonīgi slīd. Kanalizācija strādā normāli, bet jāiet tai palīgā un vēl uz ledus pelni jāpakaisa. Gripas vēl nav, lai gan sievuks pa nakti tāds aizdomīgs izskatījās.

    Ielādē...
  14. 27.01.2016 16:01

    Man pagalmā pēcpusdien sniega sega vairs nav vienlaidus un ir daudzi dublu un plikas zemes/zāles laukumi, kuri strauji aug plašumā... No rīta viss vel bija nosacīti balts un vienlaidus. Neiedomājami pretīgs laiks, kosmiska ātrumā ieskrienam atpakaļ rudeni un depresīvajā novembrī/decembrī 2015...

    Ielādē...
  15. 27.01.2016 14:33

    Un atkal Trallis mulķo tautu, nekrietni dezinformē. "Ilgtermiņa prognozes rāda, ka februāris gaidāms siltāks nekā IERASTS." Patiesībā ar lielajiem burtiem uzrakstītais ir ļoti manipulatīvs termins, nē tas pat nav termins, bet līdzeklis, lai informācijai piešķirtu subjektīvismu.
    Nu tad skatāmies bezkaislīgos ciparus! Es rādu tikai Pārdaugavu un lidostu. Centrā būtu vēl siltāks. Šī gada februāri esmu iekrāsojusi sarkanā krāsā, izejot no prognozēm. No 1989. gada, kad viss kardināli izmainījās (Atmoda, latviešu valodas statuss iekš LPSR) bijuši 27 februāri, no kuriem 11 bijuši tikpat SILTI vai siltāki. Bet zinot, ka parastā tauta nepavisam neatceras senāk par pēdējiem gadiem, tad tieši pēdējie 2 gadi visvairāk atbilst vārdam IERASTS. Neierasti auksti bija 2011. un 2012. februāri, bet gaidāmais siltums faktiski ir pat ļoti ierasts. Starp citu, pēc Ķīnas modeļa februāra vidēj… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...
    1. 27.01.2016 15:50

      Bezkaisligie cipari...ja nem robežu starp silto/auksto februāri videjo -2 grādi, tad sanāk attieciba līdz 1988g 44 februāri, to tiem 11 siltie, 33 aukstie, sākot ar 1988g 28 februāri, no tiem 15 siltie, 11 aukstie, pie tam virs vidēja +1 ir 5 februāri, bet līdz 1989 ar videjo virs +1 nebija neviens! Un tagad man stāsta, ka ziemas pirms 1987g bija tiklpat siltas, ka tagad, pedejos 28 gados...

      Ielādē...
      1. 27.01.2016 18:33

        Liecies mierā, Andrej! Iepazīsties ar arhīvu! Jo mēnešu vidējās ne tuvu neparāda lietu patieso stāvokli. Nu kaut vai pēdējais decembris varēja kļūt rekordsilts, taču pēdējās diennaktis pamatīgi nograuza vidējo. Ja tās dienas būtu gadījušās šajā janvārī, bet atkusnis skartu vien pašus pēdējos datumus, šis janvāris ieietu vēsturē, ka reti auksts, taču šī iespaidīgā atkušņa dēļ grafikos tas izskatīsies ne visai nopietns. Kad Tu skatīsies (kaut vienreiz mūžā pārmaiņas pēc palasi, nevis gaudo!) arhīvu, Tu redzēsi neskaitāmus ilgstošus periodus ar plusiem visā Padomju laikā. Tā uzkrītoši bargas ziemas bija tikai 60-to gadu otrajā pusē. Visās citās desmitgadēs bijuši milzīgi siltuma viļņi. Vienīgais, kas patiešām vairāk vai mazāk ir sasilis - vasaras. A ziemas šeit vienmēr bijušas kā šis janvāris.

        Ielādē...
  16. 27.01.2016 18:36

    Turpina kust un līņāt. Pagalmā no nokusušajām vietām pazudušas peļķes, tā kā kur notecēt nav, tad, acīm redzot, zeme ir vaļā.

    Ielādē...
  17. 27.01.2016 19:39

    Pagalmā vēl kādi 15cm sniega sega, kur tīrīts, gan jau pa pusei nokusis. Šodien, braucot uz Rīgu, nopriecājos, ka kaut kad kaisīts ceļš un var braukt puslīdz normāli. Līdz brīdim, kad kādā no līkumiem pabraucu garām no ceļa noslīdējušai kaisītājmašīnai... Tālāk knapi uz 30km/h, drausmīgs, virsū ūdens, apakšā ledus. Tā kā konkrētajā līkumā ir diezgan liels ceļa slīpums, pieļauju, ka tas nabaga kaisītājs bija noslīdējis tīri savas masas pēc, bez iespējām izkārpīties. Šausmīgs darbs, kaisīt trakos zemes ceļus un necerēt, ka kāds tos būs nokaisījis pirms tevis...

    Ielādē...
  18. 27.01.2016 20:41

    Pilnīgs pī, nevis laiks. Viss kūst, pil, šļakst un šļurkst.

    Ielādē...
  19. 27.01.2016 22:31

    T+4.5, sniega sega ap plkst.13-00 bija 16-18 cm, tagad jau droši ka mazāk. Kur bija notirīts, tur gandriz sniega nav, kur nostaigāts vai nobraukts- apakšā ledus, pa virsu ūdens. jumti gandrīz pliki, visur dzirdama ūdens tecēšana.

    Ielādē...
  20. 26.01.2016 23:29

    nu jau puslīdz skaidrs: būs nokusnis, jo šitie padsmit cm sniega pazudīs visai ātri šitādā tempā. Pa lielo ceļu dienā - kā pa vannu; mazās ielas gana glumas, bet braukšanu netraucēja. Līst kopš pusdienas, šobrīd vairs pat nepiesalst, no jumtiem tek. Rīt gumijniekos būs pašā laikā. Pirms brīža vēl pusgrāds mīnusā spītīgi turējās, šobrīd, iespējams, jau padevies. Murgs ne ziema :(

    Ielādē...
    1. 26.01.2016 23:49

      "Murgs ne ziema" Bijušā Balvu rajona klasika. Es teiktu, ka šis janvāris ir kā no grāmatas paņemts.

      Ielādē...
      1. 27.01.2016 09:52

        Es jau aizvakar šeit atgādināju - vai gumijas laivu atradi? :)

        Ielādē...
        1. 28.01.2016 00:19

          Plūdi nedraud, jo sniega bia par maz.

          Ielādē...
  21. 28.01.2016 00:33

    visapkārt plīkšķ un plakšķ. Ak, nē, šobrīd jau klusums, jumts - pliks. Pilnīgi normāli janvāra beigās. Cerība uz slēpošanu jāatliek uz kādu nenormālāku janvāri. T pakāpusies līdz +2, arī pilnīgi normāli janvāra beigām.

    Ielādē...
  22. 27.01.2016 15:22

    Ārā dubļains, vietām slidens, netīrs sniegs apkārt, vienkārši ziemas pasaka. Godīgi sakot man patīk, ka beidzot kļuvis siltāks, jo man prasās pēc laikapstākļu maiņas tāpēc, ka tas sals un sniegs man ir apncis un tā bijusi totāla vienveidība visu šo mēnesi.
    P.S Jautājums Pārslai: Es tā sapratu tu strādājusi par sinoptiķi ?

    Ielādē...
    1. 27.01.2016 18:36

      Sinoptiķi tikai prognozē, bet es esmu vēsturniece. Tiesa, vēsture ir slidena un stiepjama lieta. Laikam ejot, vēsture mēdz mainīties... atkarībā ieinteresētajām pusēm. Labāk es būtu tulpes audzējusi kā Andris Š. (tas pats).

      Ielādē...
      1. 27.01.2016 22:57

        Paldies par foršo satīru attiecībā par "'Mākoņtēva"' tulpju biznesu..

        Kurzemes rietumos, valdā jau britu "zaļais pavasaris"' ar miglas vāliem un +4.8*C , R vējelis..

        Ielādē...
      2. 28.01.2016 01:11

        Lūk, īstā nodarbošanās. Paaudzējam tulpes, pashēmojam, nodibinām partiju, pajārējamies Saeimā. Un mākoņos vairs nebūs jālūr...

        Ielādē...
  23. 26.01.2016 22:27

    Līst no paša rīta, T +3 tagad, sniega sega apm. 25 cm bet nevienmērīga, visur ūdens, sniega putra. Visvairāk slīd cītīgi iepriekš notīrīti dažu veidu bruģakmeņi, ne asfalts, šitāds laiks- fui,pē kaka. Vēl tik atliek gripu saķert un tad vispār būs pilns komplekts.
    Par Maiklu- neapsveikšu, man žēl ka tā, arī krietna daļa viņa autoritātes manā skatījumā pazūd. Vismaz šajā lapā viņš šādu informaciju par savu privāto dzīvi varēja neievietot.

    Ielādē...
    1. 26.01.2016 23:14

      Tā jau nav viņa vaina, ka šī informācija ir redzama meteolapā.Visi meteolapas un Jāņa Traļļa twitterkonta tvīti automātiski parādās meteolapas slejā.

      Ielādē...
    2. 26.01.2016 23:17

      (off-topiks) Man gan vienalga- galvenais, ka šā portāla ietvaros pārzina meteo tēmu.

      Ielādē...
    3. 26.01.2016 23:45

      Es arī pilnībā piekrītu Aglima viedokli attiecībā par Jāņa Traļļa tvītu un savu skatījumu par attiecību publiskošanu.. tādejādi Mēs katrs interneta plašumos pazaudējam savu privātiskumu un diskrētumu.. Kā jau vienmēr meteolapas administrācija piever acis uz šādiem "maikla"' tvītiem.. nēesmu tviterī reģistrējies, jo uzskatu, kā tā ir lieka laika škiešana dzīvojot citā dimensījā.. :(

      Šodien RiektumKrastā "Jūdīte uzķurāja ar miglas vāliem "Claudīja" baltajām mētelim mēneša garumā, kas tika veidot ar lietitņu un +3*C, no DR puses, arī vējelis sāka pieņemties spēkā..

      Ielādē...
    4. 26.01.2016 23:48

      Jā, līvānietis arī tolaik blogā nosodīja. Un savulaik taču pat vienā ziņu portālā Trallis bija ielicis rakstu par baznīcu laikam - nu kritizēja to.
      Mana attieksme ir tāda, ka tās publicēšana izraisītu manis kriminālvajāšanu, tāpēc paklusēšu. :)

      Ielādē...
    5. 27.01.2016 01:47

      Attiecībā uz Maiklu pilnībā piekrītu. Šādi izgājieni neviena cilvēka popularitāti un autoritāti arī manās acīs noteikti nevairos. Lai kāds bija šī viņa teksta mērķis, lai tā paliek viņa darīšana. Es tajā nejaucos, vien varu izteikt nožēlu.

      Ielādē...
      1. 27.01.2016 07:49

        (off topiks) Seks-mazākums nav izvēle, bet homofobija.... gan...

        Ielādē...
        1. 28.01.2016 01:11

          Es uzskatu, ka par tādām lietām nevajag bļaut pa visu pagastu. Jo tas tāpat nekā nepalīdzēs esošo situāciju atrisināt. Neesmu jebkādu fobiju piekritējs, vienīgi neciešu uzbāzību un agresivitāti, kas mūsdienu sabiedrībā arvien vairāk izpaužas, un dažādos veidos. Tas, ka daļai cilvēku nepatīk savus uzskatus un prioritātes uzbāzīgi deklarējoši indivīdi vai to grupas, nenozīmē, ka visi, kas viņiem nepiekrīt, ir uzreiz šādi vai tādi -fobi.

          Ielādē...
    6. 27.01.2016 10:48

      Nu gan te ne-meteo stress panesies...

      Ielādē...
  24. 27.01.2016 01:41

    Dienas otrajā pusē aizvien siltāks, vēlā vakarā t* pakāpās jau līdz +3 grādiem. Visu laiku nomācies, dienā lietus, vakarā smalks slapjums ar vēju vāliem lidoja. Uz zemes arī viss strauji kūst, maktenas peļķes visur, kas kļūst vēl lielākas. Degunu ārā neizbāzu un diez vai (bez akūtas vajadzības) darīšu to arī rīt. Tādēļ situāciju uz ielām īsti nezinu, tikai dzirdēju, ka vietām arī slidens esot. Ziema beidzās, murgs aiz loga... :(
    Vakarā gan nokrišņi mitējās, pierima arī vējš. Pašlaik vairs vismaz no gaisa nekas nekrīt, kopš pusnakts lēnām kļūst arī vēsāks, šobrīd +2,3*C.

    Ielādē...
    1. 27.01.2016 03:25

      Nu Rīgā situācija ir šausmonīga. Neatpazīstu ielu, bet kaut kāda mazā, toties puse Kr. Barona ielas pēc sačakarēšanas visu vasaru tagad ir ar tik slīpu ietvi, ka pat sausā laikā bija grūti paiet. Nu nenormāls slīpums no mājām uz braucamo daļu. Saprotu to domu, lai ūdens notecētu. Bet taču šādā laikā cilvēku simti smuki ieslīd peļķēs. A sievietēm gados kritieni ātri beidzas ar nopietniem lūzumiem un neizbēgamām operācijām, a veselības aprūpes LV nemaz nav.

      Ielādē...
      1. 28.01.2016 01:19

        Redzēju jau TV ziņās šīs visas šausmas... :( Ceru, ka līdz nākamajai nedēļai viss paspēs nokust - taisos uz Rīgu braukt. Vispār jau būtu labi, ja šitās briesmas nokustu pēc iespējas ātrāk, lai cilvēkiem vieglāk. Jo te jau nav kam vairs palikt, viss tika iznīcināts praktiski vienā diennaktī. Bet te vēlreiz pierādās, ka šādi nokušņi nes daudz vairāk ļauna nekā laba - cik cilvēku pāris dienās vien nav cietuši! Te gan sava daļa vainas jāuzņemas arī Rīgas vadībai un vietējiem atbildīgajiem par to, lai pilsētvidē pārvietoties nebūtu bīstami.

        Ielādē...
  25. 28.01.2016 01:28

    27. janv. naktī t. bija +2*. Blāvs, miglains Mēness, kas no sākuma bija redzams, vēlāk pazuda. No rīta līst atkal. Paliek siltāks. Spiediens krīt. 757mm. Dienā brīžiem lietus. Apkārtnē vairāk valda pelēkā krāsa. Sniegs palicis maz. T. +4*. Vakarā līdzīgi. Paliek arvien siltāks. Pagrabā sāk sūkties ūdens. Pagaidām vienā vietā sāk veidoties peļķe. Pašlaik t. +6,2*. Spiediens 754mm. Nelīst, bet Mēness arī nav redzams.
    Vidusjūrā, pie Gibraltāra šauruma zemestrīces turpinās. Stiprākā no tām, kas ir arī stiprākā Eiropā 27. janv. 4,7 balles. Notika 06:32.

    Ielādē...